.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Temmuz 2010 Perşembe

Maç Geyiği: Viktoria Plzen - Beşiktaş

Normalde maç sonrası yazdıklarımı bu başlıkta yazarım. Çünkü bir, azamiyetle geyiktir, iki, futboldan üst düzeyde anladığımı düşünmem. Ciddi maç analizi arayan Noat'ı okur mesela, ben de okurum.
Lakin bu maçtan sonra geyik falan da hak getire.
* Neftçi Bakü maçından beri "Ernst - Delgado" ortasahasını "deniyor canım, rakip zayıf diye" falan sindirme girişimleri oldu. Fakat bu maçtan sonra ciddi bir soru gündeme geliyor.
Eğer Schuster bu maçta da rakibi zayıf gördüyse, rakip analizi yapmış mıdır? Yok eğer "Ernst - Delgado" ciddi bir fikri oldu ise, bu adama Delgado'nun handikaplarını anlatan bir kişi yok mudur?
İki "defansif" ortasahaya gerek yok illa. Schweinsteiger'den de ortasaha yaratıldı, ve bunun doğru olduğu görüldü mesela. Fakat Delgado'nun, ortasahanın ortasında ne verebileceği ümit edilmekteydi ki?
Schuster ne denedi, ne düşündü, ne istedi?
Bunun yönlendirdiği başka bir soru var. Bu düzende, Ernst'in partneri Guti olacak. Guti o fiziksel gereksinimleri karşılayacak bir futbolcu mu?
Eğer Ernst - Necip ortasahasına dönülmek zorunda kalınırsa, ve de Fink tahmin edildiği gibi gönderilirse, Ernst'e bir hal olduğunda ortasahamız Necip - Uğur mu olacak?
Türkiye'de Plzen gibi çok takım var. Acayip şeyler olur, felaketimiz olur.
* Toraman - Sivok ideal stoper çifti midir? Schuster bu ikilinin oynadığı maçlar hakkında bilgi/görüntü sahibi midir? Toraman ya da Sivok'un yedeği Zapo mudur?
Ferrari'yi kazanmak için çok mu geç? Ya da Ersan Adem iyi midir?
* O kadar transfer yaptık, hala daha diken üstünde maç izliyoruz. beautiful zamanında iyi demişti "Beşiktaş adının olduğu her yerde acaba vardır" diye.
Kadro planlamasının zaafları, Quaresma ve Guti büyüsü geçtikçe açığa çıkmakta, tırnaklar mideye inmekte.
(demişken noat'a da pas atalım, güzel bir analiz yapmış gene.)
* Bir de şu illüzyon var. Uzun süredir defansif kimliğimiz ön plana çıktığından, Beşiktaş taraftarının "ofansif futbol" açlığını anlıyorum. Lakin gördük bugün de, ofansif futbol yok, topa sahip olunan futbol var. Hıncal Uluç gibi herkesten 1982 Brezilyası beklemek yanlış.
Quaresma misal, bugün iyi oynadı. Lakin çalım denemelerinden, ribona'larından, trivela'larından alınan verim ortada. Her zaman papaz pilav yemiyor, herkes Vikingur değil.
O yüzden geçen seneki Galatasaray taraftarı ilüzyonundan şiddetle kaçınılması önerimdir.
Hele ki hala daha Robinho sayıklayan varsa ben posterini yollarım ama yeter ki sussun.

19 Yorum:

SirEvo dedi ki...

Maç sonunda, bu taktikle devam edeceğini ve defansı daha iyi yapacaklarını söyledi. Ernst tek başına takılacak orada.

ederlezi12 dedi ki...

Robinho yu geçtim kaç gündür Altidore i beğenmeyenler İbradan hata Drogba dan bahsediyorlar. Bazı taraftarlar resmen sahte orgazm olmuş durumda.
Adamlar Nobre yi Altidore dan daha iyi daha kaliteli bile gösterdiler.Sanki bize her sene dünya yıldıızı geliyor.
Ve yerli kaliteli oyuncuya yönelmenin vaktidir diye düşünüyorum lakin orada soru işareti var hangi bölgeye alınacak hangi kalitede oyuncu alınacak ?

Rıdvan Dilmen maçtan önce doğru bir tespit yaptı bence .Guti yi aldığınız an Fink i elinde tutacaksın dedi. Tam ortasaha oyuncusu olarak Fink in takımda kalmasını savundu .Katılmamak elde değil.

Ayrıca savunmayı önde kurma konusuda hatalar yaşadık.Sağ bek Erhan bence yeterli olamaz .Yerine alınacak adam ( ? )

Çok fazla endişeye mahal da vermeden ne de olsa yeni hoca yeni yeni zor rakipler lakin doğru tespitler için doğru çalışmalar yapılmalı takım içinde.

sozcelyk dedi ki...

fazla karamsar değilim.

koskoca schuster 3 maç daha aynı şeyde ısrar etmez korkum yok o yönden , tek hamleyle takımın direncinin nasıl arttığını kör sultan bile gördü.

yarım metre önündeki adama basmayan delgado son günlerini yaşıyor beşiktaşta plzen önünde de daha teknik bir takımla rahat galibiyet alabileceğini düşünmüş ama ernst harici basan adam olmadığını gözden kaçırmış bu da malesef takımın ortadan ikiye bölünmesi anlamına geliyor 2010 arjantini gibi.

defansı geçen yıllardaki kadar değil yarısından biraz fazlasını yapabilirsek komple takım olabiliriz.

nobreye değinmek bile istemiyorum iyi niyetli ama niyet yetmiyor maalesef.

ernst delgado durumu takımın en kritik noktası ,rıdvanın dediği gibi guti delgado değişikliği bile yetmez ,necip değerlendirilirse çok daha rahat maç izleriz.

hülasa tam oturmadan uefaya veda etmezsek güzel günler gelecektir eminim.

Adsız dedi ki...

Ayrı ayrı yazdıklarımı bi yerde toplayayım dedim.Bobo,Nobre,Nihat,Quaresma,Guti,Delgado,Tabata,Hilbert ve Holosko defans yapmayan,yapmaya çalışsa çok efektif olamayan oyuncular.Kimisi iyi niyetle geri dönüyor ama beceremiyor,adamlar hücumcu.Sen bu adamlardan herhangi 5'ini ileriye koyup,arkalarına necip,ernst veya fink üçlüsünden herhangi birini tek başına oynatırsan rezalet olur,hiçbiri orayı tek başına toplayamaz.hırs küpü mascherano bile messi,higuain,tevez,maxi rodriguez ve di maria gibi oyuncuların kaptırdıklarını temizleyemedi,bu süper kadroya rağmen 1 sıçradı 2 sıçradı, ilk ciddi rakipte dağıldı gitti arjantin.schuster bir an önce sistemi değiştirmezse ciddi endişeler içerisindeyim,guti ve quaresma'lı bir sezonda çok erken havlu atabiliriz.
sorun tek defansif orta sahayla oynamakta.schuster'in röportajını izledim maçtan sonra,maalesef yine tek ön liberolu sistemi zorlayacak gibi konuştu.günahım kadar sevmediğim rıdvan'la aynı fikirdeyim,tek defansif orta sahayla büyük rezaletler yaşayabiliriz.Benim kafamdaki ilk 11 bence şöyle olmalı,ernst performansına göre fink'le yer değiştirir:
__________Hakan___________
Toraman-Sivok-Ferrari-Gülüm
_______Fink___Necip_______
Quaresma___Nihat____Guti__
___________Bobo___________

ederlezi12 dedi ki...

Ben UEFA veda edeceğimizi düşünmüyorum sonuçta rövanşı evimizde . Play Off a kadar ara da Villareal gibi önemli bir takımla da hazırlık maçı yapacağız. Sanırım Buca maçından sonra Play Off ilk maç oynancak. Yeni bir anlayış yeni bir hoca ile yola çıktığımız için aksaklıklar olacaktır.

caalar dedi ki...

hamit, gökhan, nuri.. bu takımın elinde türk futbol tarihinin gördüğü en iyi kadro olma imkanı var.. hem de açık ara var.. ve abartmıyorum hakikaten var.. heba olcak yazık.. forvetmiş falan, yok ya yok!!! hamit,gökhan, nuri...

geloraptor dedi ki...

şu villarreal maçından ümitliyim. tottenham'ı 4-1 yenmişler, sahalarında da bize bir 8 çakarlarsa anlar belki schuster.

Unknown dedi ki...

-------------hakan--------------
--------------------------------
toraman--sivok--ferrari--üzülmez
--------------------------------
----------ernst--necip----------
--------------guti--------------
nihat-------------------quaresma
------------batuhan-------------

sozcelyk dedi ki...

robinho isteyen var mı ki hala :)

BJK4EVER dedi ki...

Ben istiyorum. Giden oyuncu da Sivok olsun, bak dun defans kotuydu, 20 pozisyon verdik. Ayrica duz adam, kafasi bile dumduz. Topu da oyuna iyi sokamiyor.:)Bize yamuk adam lazim, duz degil.

"duz adam, kafasi bile dumduz"

Sukunu verdim.

Pamukk dedi ki...

hala robinho diyen var mı ki?
Q7 ye de küfrettim zart zurt çalım peşindesin kardeşim.

maç özeti; sinir-baş ağrısı.

Pamukk dedi ki...

Guti'nin her maç 90 dakika oynayabilceğini sanmıyorum.

ederlezi12 dedi ki...

Bence şu sıralar Schuster in Denizli ile görüşme yapması brifing alması gerekir. Tayfur Havutçu da pasifizelikten çıkıp daha etkin rol oynamalıdır.
Hoca ya belli konularda yardımcı olmaları gerekir.
Dilmen ' in de dediği gibi siz Guti ile imza attığınız vakit Fink ile de devam edeceksiniz.

Tabi herkesin ortak noktada buluştuğu tespitler mevcut. Delgado lu göbek , Nobre nin yetersizliği gibi. Zaten bence Nobre G.Afrika da kömür işçileriyle çalışmalıdır. Çoğu kimse neden Köybaşı ndan bahsetmez anlamadım. Afedersiniz ama Üzülmez in oynadığı maçlarda biz başka bir olay mı görüyoruz sol bekte. Beşiktaş ı doğru düzgün 2003 ten beri seyrederim ne kadar seyretsem Üzülmez eli havada rakibi ile didişir faul aldırır arada orta yapar ve ancak onu yapabilir. Defansı da öyle ahım şahım değildir kademelerde başarı olduğunu söyleyebiliriz kaptanın lakin arık herkes İsmaiin sol bekte KESİNLİKLE oynaması gerektiği defansının da geliştirilebilinir ve Üzülmez kadar kötü olmadığını anlamalıdır. Sonra da bazılarımız diyor ki '' neden gençler oynamıyor bak Ferguson a bak bilmem kime gençleri oynatıyor. ? ''

E hani senin elinde Köybaşı var Necip var ama sen hala yok genç yok tecrübesiz oynamadan nasıl tecrübe kazanacaklar ? Hem geçen sene az çok oynadılar . Zaten Köybaşı geçen sene başında Catania maçında göstermiştir ki bu takımın en az satılmadığı sürece 10 - 12 yıl beki olmalıdır. Sakatlıktan çıktıktan sonra da Rıdvan sağ beke geçmelidir. Necip konusuna gelince , Türkiye artık Brezilya devşirmelerinden Almanların yetiştirdiği sağ açı kdevşirmeli orta saha oyuncularından kurtulup Necip i oraya monte etmelidir . Schuster ve Hiddink e bu konuda güvenim var. Tabi Necip kardeşimiz in hataları olacaktır ama sakın o kafasını takmasın . Bu takımın ortasaha ortası oyuncularından biri kesinlikle Neciptir ister rotasyonda ister direk 11 de değerlendirilmelidir.

AQ-47 dedi ki...

Toraman-Sivok ikilisine iyiden iyiye alışmasından korkuyorum Şusterin...Hatta Erhan'ı da bu ikiliye katabilirim...Bir İbrahim Kaş vardı, noldu ona :)

Pamukk dedi ki...

nobreyi birine kakalasak bize yerine daha iyi birini verirler heralde

Pamukk dedi ki...

hayret Q7 penaltıyı atmadı :O

AQ-47 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...

Açıkçası onun kullanmasından korkuyordum, iyi oldu...
Q7 hiçbirşey yapmasa bile orda penaltıyı yaptırdı, bravo, başkaları olsa faulu bize çalardı hakem.
Erhan'ı hiç beğenmedim, Antalya'da oynayamayan adamdan ne bekliyoruz o da ayrı konu tabi.
Delgado'nun balon olduğu iyice anlaşıldı mı yoksa ikinci maçta elenince mi netleşecek? İlk yarı uzaktan şut atmayı denedi keşke önce antrenmanda deneseydi. Bu adama takımda yer "yaratmak" zorunda değiliz...
Hakan'a bravo, ayrıca Necip'e de bravo demek lazım.
Üzülmez'in yerine İsmail ne zaman monte edilecek bekliyorum.
İbrahim Kaş'a şu blogda yazanların nerdeyse %99'u tarafından bok atıldı, dün ilk yarı her sağdan geldiklerinde sizi andım bilesiniz. Adama kasap dediniz, şimdi Hilbert-Erhan ikilisini izleyin artık.
Arka 4lüyle fazla oynandı, ama Ferrari-Toraman hiç denenmedi iyi mi? Bana kalsa o kombinasyon Sivok-Toraman kombinasyonundan daha kötü olmaz, hala anlayamadık defansı asıl yönetenin Ferrari olduğunu...
Nihat konusunda da bence aceleci davranıyoruz, sanırım geçen seneden öyle çok da fazla ilerleme yok, Vikingurcu arkadaşlar geri döndü falan dediler ama bence öyle değil.
Nobre çok iyiydi çok savaştı, yerine giren Bobo hep kaçak oynadı, pres yapmadı yae...O dönerek vurduğu top neydi yae...

Yorum Gönder

Ara