.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Temmuz 2010 Cuma

İyi Polis Kötü Polis: Plzen Deplasmanı

İYİ POLİS -Beşiktaş hala hazır değil, giden gelen futbolcular tam belli olmadı, Schuster doğal olarak sistem arayışı içinde. Hocanın hala takımda bazı futbolcuları hiç deneyememiş olması da mazeret sayılabilir. -Erhan Güven diğer maça göre daha iyiydi. Oldukça etkili kanat bindirmeleri yaptı, ortaları vasatın üstündeydi. -Quaresma, özellikle ilk yarıda İbrahim Üzülmez'in ilk yarıda çakılı oynaması yüzünden iki rakip oyuncunun arasında fazla etkinlik gösteremedi. İkinci yarıda ise iç kısma daha fazla hareket edince hem topun Beşiktaş'ta daha fazla kalmasını sağladı hem de etkili paslar verdi. Penaltı pozisyonunda vücudunu çok iyi kullandı. -Beşiktaş'ın yediği gol fazla eleştirilmemeli. Rakibin zekasını takdir etmek lazım. -Hakan sezona çok iyi hazırlanmış, özellikle yan toplarda eskisine göre özgüveni daha da artmış. -İkinci yarıda tek bir rötuşla bütün oyunun hakimiyeti Beşiktaş'a geçti, oyunu rakip alana yıkma konusunda daha çok varyasyon oluşturulmalı. -Beşiktaş İstanbul'da turu rahat geçer. KÖTÜ POLİS -İbrahim Üzülmez ile Quaresma olmuyor, olamaz. -Hem teknik direktör hem de takım rakibi çok fazla küçümsemiş, ciddi bir hazırlık süreci yaşanmamış. -Dünyanın en kötü takımına bile tek savaşçı orta saha oyuncusuyla çıkılmaz. Delgado, Guti'ye nöbetini devrettikten sonra bu takımda ne yapacak? -Mert Nobre hiçbir şekilde artık Beşiktaş'ın as oyuncusu olamaz. Bu kadroda ancak vasat bir yedek olabilir. -Schuster maça Delgado yerine Tabata ile başlamalıydı. -Oyunu rakip sahada kurmayı hedef yapan bir hocanın takımı, 5 defans ve 5 hücumcudan oluşmaz, oluşmamalı. -Beşiktaş kendi sahasından rakip yarı alana yarım saatte geçiyor. Bu kadar monoton paslaşma bu kadro yapısına yakışmıyor. -Hava toplarının tamamına yakınını yine rakip aldı, Beşiktaş hem ofans hem de defans açısından hala serbest vuruşlara çalışmıyor. -Sadece Guti'nin gelmesi bütün dertleri bitirmeyecek, hala bu takımın çok iyi bir sağ beke ve hava toplarına hakim, yapılı bir golcüye ihtiyacı var. -Gidecekler, gelecekler bir türlü belirlenmediği için yabancı oyuncuların birçoğu maça adapte olamıyor. Bir an önce operasyon gerçekleştirilmeli.

24 Yorum:

Jaaaccckkk dedi ki...

karakter sınırından direk linki veriyorum.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=19849984

Adsız dedi ki...

Ben de copy paste aynı fikirlerimi tekrarlıyorum,ayrı ayrı yazdıklarımı bi yerde toplayayım dedim.Bobo,Nobre,Nihat,Quaresma,Guti,Delgado,Tabata,Hilbert ve Holosko defans yapmayan,yapmaya çalışsa çok efektif olamayan oyuncular.Kimisi iyi niyetle geri dönüyor ama beceremiyor,adamlar hücumcu.Sen bu adamlardan herhangi 5'ini ileriye koyup,arkalarına necip,ernst veya fink üçlüsünden herhangi birini tek başına oynatırsan rezalet olur,hiçbiri orayı tek başına toplayamaz.hırs küpü mascherano bile messi,higuain,tevez,maxi rodriguez ve di maria gibi oyuncuların kaptırdıklarını temizleyemedi,bu süper kadroya rağmen 1 sıçradı 2 sıçradı, ilk ciddi rakipte dağıldı gitti arjantin.schuster bir an önce sistemi değiştirmezse ciddi endişeler içerisindeyim,guti ve quaresma'lı bir sezonda çok erken havlu atabiliriz.
sorun tek defansif orta sahayla oynamakta.schuster'in röportajını izledim maçtan sonra,maalesef yine tek ön liberolu sistemi zorlayacak gibi konuştu.günahım kadar sevmediğim rıdvan'la aynı fikirdeyim,tek defansif orta sahayla büyük rezaletler yaşayabiliriz.Benim kafamdaki ilk 11 bence şöyle olmalı,ernst performansına göre fink'le yer değiştirir:
__________Hakan___________
Toraman-Sivok-Ferrari-Gülüm
_______Fink___Necip_______
Quaresma___Nihat____Guti__
___________Bobo___________

ederlezi12 dedi ki...

En başta hem fikir olacağım ilk konu Üzülmez - Quaresma kanadında İsmail in yer almasıdır.

Bazı arkadaşlar Nobre Altidore dan daha iyi diyorlardı , ( Forzada okuduklarımdan ) gördük iyi niyetli kazma Nobreyi. Bu adam G.Afrikada kömür madeni işinde çalıştırılmalı en kısa sürede . Yıllık maaşı da G.Afrikada ki gariban fakir fukaraya sevap niyetine duaları alınarak dağıtılmalıdır . Hem daha hayırlı iş olur.

Evet Guti Q7 var ama Üzülmez de var Erhan da var Nobre de var.

Adsız dedi ki...

ben ersan adem gülüm'ü adanaspor'dan bildiğim için sol bekte mükemmel iş yapacağını düşünüyorum.çok hırslı ve sert bir oyuncu ama bir o kadar da ayağına hakim,ileriye güzel çıkan,pas yapan,gerektiğinde oyunu açan bir oyuncu.büyük konuşmak istemem ama beşiktaş seyircisi uzun süredir beklediği sol beke onunda kavuştu bence.umarım toraman,sivok,ferrari veya zapo'nun yedeği olarak değerlendirilmeyip sol bekte kullanılır.çok ümitliyim ersan'dan.

bacon1903 dedi ki...

Valla felaketten donduk ama schuster inatci adam boyle oynamaya devam edicek ve 2.macta gutiyi bile oynatamadan uefaya veda edicez galiba!!!!!!Aslinda ben 2 adam biliyorum sanki herseyi duzeltirler!!!Bjk elinden cikartmaya calsiyo ferrari ve fink alalim ikisini birini sivokun yanina birini ernstin yanina koyalim 2.yarida giren genc necipde onlari yedeklesin gereginde duzeliriz ve guti q7 etkisini asil o zaman goruruz takimda!!!!Allahim ne sans ya mustafa hoca cozmustu bu takimi basimizda o olsaydi cok daha iyi olurduk bu schuster takimi cozene kadar uefadan felan elenmesek bucadan 5 yemeye raziyim avrupa gitmesin biraz uzun sursun lutfen!!!!

bacon1903 dedi ki...

Ya hilberti getirip finki ne diye yollar bir takim????Hilberte kotu demiyorum dahada iyi olur ama o kanatta tello daha iyi oynuyordu???Finkin bolgesinde transfere ihtiyac var!!!Hilbertin holoskodan tek artisi topa vurus sekli gibi gozuktu!!!Hizi ve defans kademesi bence geride!!!Villarealle 2.mactan sonra oynucaz???Villareal verir insallah dersi ite kakada olsa elesek su plezeni ya!!!!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

neticede görülmüştür ki 6+2+2 de beşiktaş'a çözüm olmamıştır. 17 yabancı hakkı da verilse beşiktaş plansız programsız 19 yabancı alır, sonra hangisini gönderse kadro deforme olur.

kma dedi ki...

fink ve ferrari kalmalı ama kalsa bile sorunlar bitmeyecek gibi görnüyor.
ferrari-sivok, ersnt-fink iskeletini koruyunca ligte sadece 2 tane yabancı hakkı kalıyor. oraya da guti ve quaresmayı yazınca geri kalan 4 yerli futbolcuyu bir tülü dolduramıyorum. sağ bek toraman, sol bek ismail/üzülmez ikilisi desek. sağ ileriye mecburiyetten nihat desek, forvete nobreyi koymak zorunda kalıyoruz.
fink ve ernst'i necip ile rotasyona koyunca, 1 yabancı açılabiliyor.

korkuyorum...

Unknown dedi ki...

-------------hakan--------------
--------------------------------
toraman--sivok--ferrari--üzülmez
--------------------------------
----------ernst--necip----------
--------------guti--------------
nihat-------------------quaresma
------------batuhan-------------

bacon1903 dedi ki...

@Kma

Korkacak bir sey yok kardesim olay aynen dedigin gibi nihat zorunluluktan oynayacak ama sag acik ileri geri oynamak zorunda!!!Forvete kimsecikler kizmasin sercan yada eski umit karan sart!!!Bir alternatif dedigin gibi ozellikle turkiyede ernstin yanina necip koy zorunluluktan boboyu oynat!!!!Ama schuster bunlarin hicbirini yapmayacak ve biz plezene elenecegiz gibimede geliyorki bu ne ilk olacak nede son biz sadece lucescu zamaninda avrupada basariliydik.2 sezon 2sindede avrupada bahari gormustuk vay be ne guzel gunlerdi!!!Ayrica elenirsekde bizim icin ilk olmayacak hapoelede elenmistik sampiyonlar ligi 2.on elemede!!!!!!!

Plezn'e elenmeyiz herhalde o kadar da değil.İşin kötü yanı ilk kez ciddi bir rakiple karşılaştık diyoruz ama şu karşılaştığımız takım Süper lig seviyesinde bile değil.2 hafta sonra karşılaşacağımız Bucaspor bunlardan çok daha iyi bir takım ben asıl o maçtan korkuyorum.Del bosque başlangıcı yapmayız umarım.

Sertug Ozgur dedi ki...

Maç için iyi bir uyarı oldu, nitekim şuster de devre arasında gerekeni yaptı diye düşünürken maç sonrası şuster açıklamasında tek ön liberolu oyuna devam mesajı verdi. Necip değişikliğini günü kurtarmak için yapılan bir hamle olarak değerlendirdi.

Bu yapılan işten sonra şuster kör değil, oynatmak istediği plana sadık, inatçı biri olduğu sonucuna kendi adıma varabilirim. Ayrıca Delgado tercihinden oldukça iyimser biri olduğu da söylenebilir.

Bu sene çok çılgın bir Beşiktaş izleyeceğiz. Her ne kadar daha önceki tecrübelerimizden "biz bu filmin sonunu bilsek" de şusterdeki inanılmaz rahatlık hem bir yandan umut veriyor, dur bakalım ne olacak dedirtiyor hem de kıllandırıyor.

Her yeni teknik direktörde hele de bu isim kendi felsefesini ısrarla uygulatmak isteyen bir isimse sabredilmesi gereken bir geçiş dönemi vardır. Umarım bu süreçte avrupa ligine katılırız.

Rövanş maçına da aynı kadroyla çıkacağımızı düşünmekle birlikte ligin ilk 6.-7. haftasına kadar şuster hakkında olumsuz eleştiri yapmayacağımı beyan ediyorum. Şüphesiz orta sahayı ikileme gibi genel olarak eleştiri aldığı konularda bizim gördüğümüzü görüyordur ama ben kendisine belli bir sabır kotası koyuyorum.

Bu maç sonunda izlenimlerime geçecek olursam, Quaresma'nın İbrahim Üzülmezle anlaşamadığını söyleyebilirim.

Erhan Güven'de sürekli bir tedirginlik var. İlk 11'de eğreti durduğu bence açık. Kendisinden bir şeyler beklemiyorum. Geçen sene de bana göre lig başında iyi bir performans sergilemişti. Sonrasında ise Antalyaspor'da bile ilk 11'in en zayıf halkasıydı. Manchester maçındaki son 10 dakikalık performansı hala aklımda. Bana göre izleyeceğimiz en iyi Erhan Güven bu.

Ferrari'nin birlikte oynadığım her ismi yıldızlaştırırım demecine güvenerek Ferrari-Toraman ikilisi nasıl olurdu diye düşünüyorum. Yok zaten Ferrari gidici, en iyisi Toraman sağa geçsin, Ersan da Sivok la ikili oynasın. Dikkat ederseniz Zapo lafı hiç yok. Zaten bana göre Şuster'in kafasında da yok. Kafasında stopere tek yabancı koyacağından çok fazla eminim.

Hilbert, Ekrem Dağ'dan farksızdı. Tabii ki erken, abartıyorum, kendisine zaman verelim. Fakat sol kanatta oynayamaz izlenimi verdi bana. Quaresma'nın ve şuster'in kanat değiştirmeyi sevdiği için bu konuda sıkıntı olabilir ileride.

Ve son olarak Nobre. Yetersizliğinin yanında, ekstra pozisyonsuzluk yaratan bir adam. Bir de dikkatimi çekti, o çok pres yapar denilen nobre Ku7'nin kaleciye pres yaptığı anlarda dikildi durdu,destek vermedi. Hamile midir nedir?:)

Adsız dedi ki...

@lakerda,benim anlamadığım nokta schuster'in getafe'de 2 sene boyunca 2 defansif orta sahayla
oynaması.üşenmedim gecenin körü tek tek yazdım hepsini.Getafe'nin genel olarak 11'i bu şekildeydi,bazı isimler yer değiştirdi,hepsini hatırlamıyorum,atıyorum mesela nacho'nun yerine albin,manu'nun yerine pachon gibi,ama 4-2-3-1 veya daha kolay maçlarda 4-2-2-2 oynadı.

________Abbbondanzieri_________
Contra-Pulido-Belenguer-Paredes
_____Celestini__Casquero_______
Redondo_______Manu________Nacho
_____________Güiza_____________

Gelelim Real Madrid olayına.Kolay maçlarda elbet formasyon değişti,gerektiğinde 4-1-3-2 bile oynadı,sonuçta Real Madrid'sin, bazı maçlarda fark bekleniyor.Ama ciddi maçların çoğunluğunda Gago ve Diarra birlikte oynadı.Ruud çıktı Raul girdi,Baptista girdi,Robinho çıktı Robben girdi,Sneijder girdi.Kadro zengin tabi,oh ne ala.

___________Casillas___________
Ramos-Cannavaro-Pepe-Marcelo
_________Gago__Diarra_________
Higuain______Guti______Robinho
_________Nistelrooy___________

Şimdi Beşiktaş'a gelince bu adam neden maceraya atılıyor,neden maçtan sonra bu formasyonda ısrar edeceğini belirtiyor anlayamıyorum.Kadro olarak seninle aynı fikirdeyim,Schuster'in Beşiktaş'ı benim kafamda şöyle
canlanıyor (benim istediğim 11 değil sonra linç etmeye kalkmayın,bence schuster böyle oynatacak diyorum):

__________Hakan____________
Toraman-Sivok-Gülüm-Üzülmez
________Ernst______________
_____________Guti__________
Quaresma________________???
________Nihat______________
_____________Bobo__________

Quaresma dışındaki kanat oyuncusu (???) formuna göre Hilbert,Ekrem veya Tabata olacak bence,Guti'nin yedeği de Delgado.Bizde niye tek defansif orta saha,neden macera arayışı ben bu kısmını anlayamıyorum.Tamam Guti elbet Delgado'ya göre defansa daha çok katkı sağlayacaktır,ama 31 yaşındaki Ernst ve 33 yaşındaki "ofansif orta saha" Guti'yle oyuna hükmetmek bana göre biraz ütopik.Delgado'nun her ne kadar gitmesini istesem de,bu pozisyonda oynatıp defans yapmıyor diye kızamayız,adamın olayı değil.Nobre'ye zaten lafım yok,doğrayıp kedi köpeğe yem edecem sonunda,bari ekosisteme katkısı olur.Biraz daha zaman vermek lazım Schuster'e ama bu şekilde başarıya ulaşmamız zor,umarım yanılırım da şöyle ağzımızın tadıyla ofansif bir futbol izleriz.O zaman yanıldığıma çok mutlu olurum işte.

alper dedi ki...

bu maçtan aklımda kalanlar şunlar oldu.
1-Quaresma sol önde oynayacaksa arkasında bence post yazarının tersine mutlaka üzülmez oynamalı.
2-delgado ve tabata ikilisinin bu takımda işi yok.
3-hilbert gibi oyuncu türkiyede çok var.ekrem dağ her halükarda alır o formayı ondan.
4-nobre nobre nobre..derhal bu takımdan gönderilmeli.
5-çift ön libero ile sahaya çıkmazsak bu sezon hayal olur.
6-ve en önemlisi kimse yaee biz ondan daha mı iyi bileceğiz futbolu falan demesin abi.suchster hoca ise ben mesihim.zerre itimadım güvenim kalmamıştır an itibariyle.1 aydır her gün antrenmada gördüğün izlediğin delgadonun ernstin yanında olmadığını olmayacağını göremiyorsan ve illa bir maçta 5 gol yemen gerekiyorsa kimse saygı göstermemi falan beklemesin benden.geçiniz.demekki sarı melek kocaman bir tulummuş.

geçen yıl gol yemeyen zor gol atan ve defansif anlamda iyi bir takım oluşturmuştuk bir şekilde eğrisi doğrusuna denk gelip.bu yıl hücum anlamında yaratıcılık anlamında 2 iyi oyuncu almışken kimi göndereceğimizi düşünmek bile bence zor olmaması gerekir aslında.kaleci 4 defans ve 2 ön libero sabit kalıp soldan telloyu yolladık.orta sahaya da guti gelince delgado-tabata ikilisindne biri hatta 2 si de atıl duruma gelmiştir zaten.zapoyu geçen yıl zaten bizde olmayan biri olarak sayarsak etti 3.holosko varkende geçen yıl ki takımın iskeleti üzerine hişbert transferide çok gereksiz kalmış oluyor etti 4.

acilen mustafa hoca ile suchster çeşmede ayakalrını denize sokup bir büyük rakı açıp 2-3 saat sohbet etmeliler.

dünkü maç itibariyle beşiktaş bir yana fink bir yana olmuştur artık.buna bir oyuncuya bağlılıkmı dersiniz yoksa modern futbol gereksinimimi bilemem.

BJK4EVER dedi ki...

@Brother Ali

Yerli sikintisini gectim, bizdeki kadro planlamasi harbiden dandik. Simdi bakiyorsun, orta saha ve forvetteki en iyi 3 adamimiz Q7, Nihat, Guti degil mi? Bunlarin ucunun de maksimum randiman saglayacagi sistem farkli! Q7 4-3-3'te kenarlarda, Nihat cift forvette destekleyici forvet olarak, Guti de 4-2-3-1'de oyun kurucu/forvet arkasi olarak maksimum randiman verir, ne olacak simdi? 1 sistem uygulayip 2 tane kagit ustunde en iyi oyuncularin maksimum randiman veremeyecek. Klasik 4-4-2 desen orta saha hamur olacak ve ustelik Q7 ve Guti rakip kaleden uzaklasacak. Orta sahaya 1 onlibero koyup Guti'yi sola ceksen onun verimi dusecek. Gecen seneye benziyor biraz, gecen seneki en pahali oyuncularimiz Nihat ve Tabata'nin ayni anda sahada maksimum verim verebilecegi sistem yok (baklavali 4-4-2 disinda)! Nasil transfer yapiyoruz biz o zaman????

theotheo dedi ki...

ya borges zhauıhuaeuhaeuheauheuahe

hilbert yazın harikaydı gene, dünyanın en iyi topçusu hilbert.

gözlerim kamaştı ışıktan böle bi topçu hayatımda görmedim.

Unknown dedi ki...

Brother Ali; Schuster'i iyi gözlemlemişsin. Bence de bu şekilde oynatacak. Eğer Guti bu yaşta eski günlerindeki gibi ofansif bir ön libero gibi oynarsa sorun olmaz.

Ön eleme maçlarını hazırlık maçı havasında oynadığımız için 45'er dakikalık farklı kurulu takım düzenleri izliyoruz. İnönü'de ve Villa Real maçında da 45'er dakikadan hesaplarsak 4 ayrı takım dizilişi daha izleyeceğiz. İki hafta sonra bütün taşlar yerine oturur.

Karamsar olmayalım. Plzen'e karşı İnönü'de oyuncular oynamasa da biz aldırırız bu maçı.

helldoradotcom dedi ki...

@jokond
tum soylediklerine katilmakla beraber sag bek ihtiyaci konusunda farkli dusunuyorum. Erhan bence iyi bir sag bek olacak karaktere sahip. Gerekli bindirmeleri de yapiyor. Tek eksigi buyuk takimda sag bek oynama tecrubesi. Bunu da aldigi zamanla kapatacagini dusunuyorum. Onun yoklugunda da toraman oynayabilir o mevkiide. Ayrica toramndan son adam olmayacagini 1001. kez gormus olduk dun gece. Hem kendi kafasi karisiyor, hem de etrafini karistiyor. Umarim schuster bunu teshis edebilmistir. Hilbert'in de diretkten donen sutu disinda bir varligini goremedim. Q7 bu performansiyla bir cok lig macinda hakemi aldatmaktan atilir.. Hakan mukemmeldi umarim hep boyle oynar.

Pamukk dedi ki...

takım böyle oynicakmış demek. 10. luğumuz hayırlı olsun. 2ayı bulmaz gider schuster bu kafayla.o giderse guti de gider:(

cha dedi ki...

o kadar kişi yazmış da kimse necip dememiş. tek ben mi beğendim bu adamı? sezonda 30 maç oynar mı falan bilmem ama dünkü oyununu her zaman oynarsa fink'i çok da arayacağımızı düşünmüyorum. bu arada defans önde hızlı stoperleri dün gördük. toraman'ı rakip forvetin arkasından koştururken.. bari ferrari ona göre daha iyi pozisyon alıyor. hem de sağ bekte erhan varken.

Pamukk dedi ki...

hakan forma numarasını değiştirmiş, uğurlu gelmiş hayırlı olsun.

Pamukk dedi ki...

tello gidiceğine sağdaki çokluktan biri gideydi ya öf..

tearkan dedi ki...

büyük başkanın hilbert transferi konusunda şikayet etmeyin. çok ayıp. siz onlardan daha mı iyi bileceksiniz. önce kongre üysi olun, kulübe emek verin de öyle gelin. cv.siyle sizi ezecek, tırnağı olamayacağınız adamların yaptığı transferleri eleştirmeyin sakın. haddinizi bilin.

Girizgâh için söyleyecek fazla söz yok açıkcası. Maçın temposu, iki takım da gol yollarında sıkıntı yaşaması, maçı izleyenleri sıkıntıya sürekledi.

Beşiktaş'ın maça çift forvet ile başlaması, benim için sürpriz oldu. Rakip takım klasik Çek futbolu oynamaya çalışan, atmaktan çok yememeye konsantre olmuş bir görüntü çizdi. Nihat ve Nobre'nin formsuzluğu, Quaresma ve Hilbert ikilisinin yetersiz ve besleyici olmayan kanat bindirmeleri Beşiktaş'ın gole gitmesini zorlaştıran nedenlerin başında geliyor.

Quaresma birçok kişi için Beşiktaş ve Türk Futbolu'nun gördüğü en büyük yabancı futbolculardan biri. Fakat, şu ana kadar Lincoln vari hareketler yapmaktan öteye geçemedi. Takıma faydalı olmaktan çok ''İki topuk pası yapıp, günü kurtarayım'' havasındaydı. Fizik olarak ikili mücadeleleri kaldıracak kapasitede değil.

Defansta Ferrari'nin olmayışı, Beşiktaş için ''Alarm'' sinyalleri verdi. İbrahim Toraman'ın Sivok ile uyumsuzluğu çok açık. Burada Schuster'e bir parantez açalım. Oynatmak istedği futbolu Getafe ve Real Madrid dönemlerin az çok bilen biri olarak, Ferrari'yi kadroya almamasına anlam veremedim.
...
Aslına yazı devam ediyor ancak blogger izin vermedi. Okumak isteyenler buyursunlar:
http://surrealistadam.blogspot.com/2010/07/delgado-yasyormus.html

Yorum Gönder

Ara