.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Guti Beşiktaş'ta

Tamam...

Gazetecilikte haber atlatmak önemli bir meziyet. Kabul, işin gereği...

Peki geçen hafta "Son dakika..... Guti Beşiktaş'ta..." alt yazılarını hangi ahlaki boyutla açıklayabiliriz?

O da mı işin gereği?

Beşiktaş Guti'yle görüşüyor. Belli bir aşamaya geliyor lakin anlaşma henüz sağlanmış değil. Guti'nin Real Madrid'ten alacakları var vs... Kulüp anlaşmaya bitti gözüyle de bakıyor. Orada da sorun yok.

Peki hiç birisi "Guti Beşiktaş'ta" başlığını karşılıyor mu? Hani imza, hani anlaşma, hani açıklama?

Aynı medya grupları 5 farklı tarihte "Guti Beşiktaş'ta" yazıları geçmeye utanmıyorlar mı acaba? Yahu ilk dördünde Beşiktaş'ta değil miydi ki? Onu da siz haberleştirmiştiniz...

Evet, haber atlatmak için, önce girmek için yapıyorsunuz. Çünkü biliyorsunuz ki "Beşiktaş Guti'yle anlaştı" derseniz ve bir başka kanal "Beşiktaş Guti'yle anlaşma imzaladı" derse siz kaybedersiniz. O yüzden siz de "kesinmiş gibi" konuşup yazıyorsunuz.

Olan yine haber almak isteyen kitleye oluyor. Olmayan haberi olmuş gibi okuyor. Atılmayan imzayı atılmış sanıyor. Ne o? Haber atlattınız... Yahu haber doğru değil ki. 15 gün sonra Guti Beşiktaş'a gelse bile doğru olmayacak. Çünkü siz Guti'yle sona doğru veya Guti'de anlaşma yakın demediniz ki. Guti Beşiktaş'ta dediniz!

Hani Guti?

Yok!

Özür dilediniz mi? Hayır!


15 gün sonra gelirse de "İlk biz demiştik" demeyin. 15 gün sonra gerçekleşecek hadisenin haberi bugün olmuş gibi verilmez. 15 gün sonra bir başka haber yazılır. Bu haber atlatma çalışmaları da olsa olsa yalan haber olarak tarihteki yerini alır.

Guti'nin gelecekte Beşiktaş'a transfer olması "Guti Beşiktaş'ta" haberlerini doğru kılmaz... 

27 Yorum:

Pamukk dedi ki...

ben ntvden duydum yalancı ntv alamassak döt olalım geçen yılki gibi patyalım diemi bize kazık atıosun

sozcelyk dedi ki...

öncelikle ntvspor ligtv ve yönetime yakın 1903haber dışındaki herhangi bir kuruluşu ciddiye almıyorum yaptıkları haberleri okumuyorum guti beşiktaşta raul inönüde şov yaptı robinho başkanın uçağında manşetlerini iplemiyorum.

ntv de ligtv de yani bu ülkenin en saygın iki kuruluşu üstüne basa basa guti beşiktaşta haberini yaptı üstelik inandırıcı olsun diye guti kimdir videolarını döndürdüler ardından kırmızı kırmızı son dakika manşeti geçtiler filan.

oysa bi bakıyosun adam ayın 25'inde real kadrosuna katılacak kararını sonra verecek bu haber ayın kaçında yapıldı 11inde 12 sinde filan.

ben direk kurum değil şahıs eleştiriyorum arkadaş ntvspordakileri tanımam haberi yapanı bilmiyorum ama ligtv spikeri atakan kurt çok emin ve kesin ifadelerle konuştu hatta raul guti yd zülfikaroğlu ve adalı aynı masada şampanya patlatıyolar transferi kutluyolar beşiktaşa bu transferler hayırlı olsun bile dedi.

burda ligtv'yi değil atakan kurt'u eleştiriyorum.

yalan haber verdin atakan ne raul beşiktaşla anlaştı ve söylediğpin vakitte mahkemeden sonra istanbulda oldu ne de guti bugün yarın kesin olarak imzaladı.

hala söylediklerinin neden gerçekleşmediğini açıklamıyor guti'de sona doğru updateleriyle çocuk kandırmaya devam ediyosun.

ha benim aslanıma ha benim yiğidime ha benim atakanıma.

CDiS dedi ki...

bence resmi ve gayriresmi kavramları bu farkı yaratıyor.. yani herkesin söylediği guti gayriresmi de olsa beşiktaş'ta. Manşetlerin altındaki açıklamalar ve dipnotları okumak gerekir..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

peki ben de şunu sorayım... guti yarın sözleşme imzaladığında hangi başlığı atacaklar? guti beşiktaşta!!!

e zaman o başlığı atmışlardı. atacak başlık kalmadı.

sozcelyk dedi ki...

haber aynen şu

başlık :son dakika guti beşiktaşta

yönetimden aldığım bilgiye göre beşiktaşla2 yıllığına 1 yılı opsiyonlu anlaştı guti önümüzdeki hafta içi de türkiyeye gelip imza atacak şu an masada hep beraber toplanmışlar yemek yiyorlar , şimdi de gutiyi yakından tanıyalım , 1976 yılında ispanyanın şirin mi şirin kasabasında dünyaya geldi guti . . . .


peki aradan bir hafta 1.5 hafta geçti ses yok seda yok ve guti konuşuyor diyor ki henüz net bi durum yok ben asla imza attım demedim ama schusterin olduğu takımda oynamak isterim lakin real madride bağlı herşey , ayın 25inde real madrid kampına katılacağım başkan ve mourinho ile görüşeceğim o zaman net belli olur her şey.

şimdi üstteki ligtv haberini normal karşılamamı bekleyen varsa kusura bakmasın.

bırak son dakika guti beşiktaşta haberini bizim halkımız fotomaç menşeili robinho beşiktaşta haberiyle gaza geliyor.

Borsaya kote olunduktan sonra transfer işi daha da arapsaçı oldu.
Bence, Serdal Adalı Guti ile anlaştı. Para, araba, ev, sözleşme detayları tamamlandı. Guti de dedi ki; "Beni zaten Mourinho seneye takımda düşünmüyor. Madrid'de sezon hazırlıkları başladı ama ne onlar beni istiyor ne de ben onları. Kulüpten biraz alacağım da var. Onlarla ilgili bir konuşayim Real Madrid başkanıyla, bakim verecek mi para. Vermezse, bonservisime karşılık mahsuplaşırız, ben de İstanbul'a gelirim."
Serdal Adalı da, "Tamam Guticiğim. Bizim de zaten 3 oyuncunun sözleşmesini feshetmemiz için süreye ihtiyacımız var. Sen Real Madrid işini çöz, biz de yabancı kontenjanını halledelim. İşler hallolunca İstanbul'a gelirsin".

Yani; Beşiktaş ile Guti anlaştı. Resmi imza bu pürüzler çözülünce atılacak.
O zaman da haberler şu başlıklarla verilecek:
"Guti resmen Kartal oldu"
"Guti nihayet imzaladı"

sozcelyk dedi ki...

@sincero

sen mantıklı bir şekilde varsayımda bulunuyosun ancak haber sitesinin varsayımda bulunarak bunu gerçek habermiş gibi imzalamış gibi duyurması doğru değildir , transfer süreci henüz net bir şekilde tamamlanmadan kesin bir dille imzayı attıranları sorgulamış jessie, sorguluyoruz hepimiz. yapılan düpedüz beşiktaşlıların beşiktaşlılık duygularıyla oynamaktır başka birşey değil, adam türkiyeye geldikten sonra başlığı ben de atarım ondan kolay ne var '' beşiktaş rakiplerine guti'yle güldü'' yazarım filan.

mesele adam imzayı atmadan önceki haberciliği ahlaklı bir şekilde yapmak.

''son dakika guti 2 yıllığına beşiktaşta'' başlığıyla ''guti imzayı attı'' arasında bir fark yok.

@sozcelykk
Evet, habercilik açısından doğru yapmıyorlar. Biz az çok olayları takip edip, mantık yürütüyoruz. Guti'nin gerçekten Atatürk Havaalanı'na inmesini bekleyen ve bu iş geciktiği için üzülen de birçok taraftar olduğuna katılıyorum.
Diğer yandan, bu haberleri yapan muhabirlerin de yöneticilerden teyit aldığını biliyorum.
Muhabir: X Abi, Guti işi noldu?
Yönetici X Abi: Tamam, anlaştık, iş bitti.

Muhabirin daha fazla sorgulaması gerektiğine, yöneticinin de iş %99'dan %100'e dönene kadar ketum davranması gerektiğinde ise hemfikiriz sanırım.

Unknown dedi ki...

bunu sorgulayan taraftarlar görmek güzel. tebrik ederim.. başka türden taraftarlar "heyyyt ulaan etoo bizde , ronaldinho gelmiş, adriano uçaktaymış" diye sevinirken bunları görmek sevindirici.

sozcelyk dedi ki...

@sincero universo

sanmıyorum ki şu şartlar altında bizim yönetimimizden biri çıkıp da 'gutiyle anlaştık haberin girilmesinde sakınca yok açıklamasını yapsın' , hele ki quaresmayla taraftarın gazını alan yönetimin kredisi yükselmişken saçma bir zamanlamayla işin gerçekleşmeme ihtimalini bile bile ''haberi yap koçum'' desin ,üstelik yabancı kontenjanının bizden iyi bildikleri halde..

hele ki az çok tanıyorsak serdal adalı gibi zülfikaroğlu gibi adamlar iş bitmeden ok vermezler.

muhabir yönetici diyaloğunun o şekilde gerçekleştiğine ihtimal vermiyorum , hit alma amaçlı taraftarın duyguları suistimal edilerek atılan başlıklar, görüşmelerin sürdüğünü haber vermesi gerekirken kendi yorumunu katıp bitti bu iş haberi.

son dediğinde zaten hemfikiriz.

en üzüldüğüm nokta ise guti gelmediğinde erken havaya giren taraftarın sorumlu tutulacağı gerçeği, adam guti beşiktaşta yarın uçağa atlayıp geliyor derken bişey yok aferin benim aslanıma yiğidime biz son dakika haberine inandığımız zaman da günah keçisiyiz.

en can alıcı noktamızdan vuruyolar bizi hem de gutiyle raulla.

Kalten dedi ki...

Ulan burada da "Guti Beşiktaş'ta" başlığını görünce "2-2 mi oldu!" etkisini yaşadım iyi mi

BJK4EVER dedi ki...

Hakli, cunku imza atilmadan hicbir transfer bitmis degildir. Lig TV'yi gecen seneden berri ciddiye almiyorum zaten, transferde guvenilirliklerini kaybedip sansasyona yoneldiler onlar da. Benim icin sadece haber1903 var, biraz da ntvspor.....

kırlangıç dedi ki...

hocam adamların ne suçu faik gürses ntv'ye bağlanıp başkan'la konuştum guti imzayı atmış dedi. koskoca adamın yalan söyleyecek hali yok, bence guti transferi kesin olarak bitti, açıklanmama sebebini anlayabilmiş değilim.
o haberlerin olduğu günün ertesi günü bırsaya görüşmeler başladı diye yazı gönderildi. bence haberlerin yapıldığı gün imzalar atıldı. guti gibi bir adam için imza atmadan görüşmeye başladık yazısı yollamazlar.

matiasemilio dedi ki...

lig tv ibra'yı fenere yazdıktan sonra bitmiştir benim için :)
@kalten; aynı şey bende de oldu valla :)

alper dedi ki...

yav bu adam biz egelecek mi gelmeyecek mi.net bilen varmı bu işin aslını astarını.
topuz olayı gibi olurmu olmazmı bu iş.

sozcelyk dedi ki...

koskoca faik gürses ve koskoca ntvspor ligtv yalan söylemeyeceğine göre o zaman guti yalancı.

zira 25 inde reale dönücem mourinho ve başkanla görüşme yapıp kariyerime yön çizicem demişti kendisi birinci ağızdan.

matiasemilio dedi ki...

sozcelyk: peki guti mi koskoca senin koskoca olarak nitelendirdiğin kuruluşlara haberi bildiren yöneticiler mi :)

sozcelyk dedi ki...

kaç yorumdur kendimi tekrar ediyorum meramımı anlatamdım sanırım.

daha nasıl açık olabilirim bu ülkenin en saygın iki haber sitesi guti'nin transferinin kesinlik kazandığını geçtiğimiz haftaiçi istanbulda olacağını ve imza atacağını iddia etmedi mi?.

oysa kendisi dün itibariyle hem o haber verdi dediğiniz yöneticileri hem de yorum katıp haber yapan siteleri ''atmış olduğum bir imza yok mourinhoyla ve başkanla henüz görüşmedim 25inde real madrid kampına katılacağım'' diyerek yalanladı

sence imza atan kesin anlaşılan bir adam böyle konuşur mu ?

şimdi hangisi koskoca sen karar ver , imza atmadım diyen adama mı inanalım yoksa türkiyenin en değerlileri gözüyle baktığımız spor kurulışlarına mı ? ben şahsen guti'nin dediğine bakarım 25ine kadar türkiyeye gelme ihtimali yok.

ayrıca sen inanıyo musun yöneticilerin '' bitti abi bu transfer yap sen haberini'' dediğine ?

matiasemilio dedi ki...

yukarıdaki yorumlarını okumamısım ;)

R-J dedi ki...

It would be a great news for the club
Regards,
http://transfersaqueneutral.blogspot.com/
(a blog about Football and NBA transfers)

Gökhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
emrh.srt dedi ki...

en başta bu anlaşma haberini basına sızdıran bizim başkan. normalde basın her türlü haberini yapar da bir de birinci ağızdan anlaştık dersen aksini iddia etmeye, niye böyle haber yapıyorsunuz diye söylenmeye hakkın kalmaz.

az önce forzabeşiktaş forumunda Emre Şenkartal (forma tasarımında yardımcı olan arkadaş) kartalyuvalarına guti için t shirt tasarladıklarını ve üretim aşamasında olduğunu yazmış.

TA dedi ki...

flaş flaş flaş guti imzaladı.

Pamukk dedi ki...

zaten imzalamamış mıydı

TA dedi ki...

bu haber yalan çıkarsa kaybeden ntvspor ve ligtv olur.güvenilirlikleri zedelenir.insanları bir iki kez heyecanlandırabilirsin ama sonrasında yemezler.eğer yiyorlarsa sorun haberi verende değil alandadır.

gnyz dedi ki...

Yalnız yapılan transfer çalışmalarından herkesin haberi var camiada. Herkes bir yerlerden duyuyor olup biteni. Dün Tello'nun es-es e gideceği söyleniyordu bugün medyaya düştü haberi.

Adsız dedi ki...

Bu arada Tello Eskişehir'le 3 yıllığına anlaşmış.

Yorum Gönder

Ara