.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Temmuz 2010 Salı

Güle Güle Rodrigo

82 Yorum:

Pamukk dedi ki...

teşekkürler Rodrigo Tello. yolun açık olsun.

sozcelyk dedi ki...

çok güzel adamdı , bunu alan celalettin kolot düz bi oyuncu taraftarı ateşleyecek bi tarzı yok ama görev adamıdır diye tabir etmişti oysa şampiyon olduğumuz sezon takımın en teknik oyuncusu geçen yılın da takımın tek 10 numarasıydı , belki denizli o mevkide oynattığı içindir ama elinden geleni yapmadı diyemez kimse.

ben çok sevdim tello'yu her şeyiyle , yolu açık olsun.

Severdim ama son sene çok yattı. Yolu açık olsun...

geloraptor dedi ki...

Kalite olarak eldeki birçok oyuncudan fersah fersah önde de olsa onun gitmesi gerekiyordu yabancı karmaşasından ötürü. Eskişehir'de başarılı olur umarım. Umarım es es taraftarı bilir kıymetini, bizim taraftar gibi yapmaz.

Beşiktaş taraftarı olarak gereksiz romantik adamlar olabiliriz. Sanırım Tello giderken hüzünlenmemizin ana sebebi de bu. Yoksa takımda yapılması gereken rasyonel hamlelerden biri Tello'nun gönderilmesi. Mantığım gönderilmesinin doğru olduğunu söylese de üzülmeden edemiyorum. Teşekkürler Tello. Yolun açık olsun.

turkkant dedi ki...

Motivasyon sorunları olmasa, kumaş olarak benzerlerinin üzerinde bir oyuncuydu. Ben açıkçası motive bir Tello'nun Tabata ve Delgado'yu cebinden çıkaracağını düşünüyordum; ama şanssızlığı sezon başı kapına katılamaması olsu. Yoksa hocanın gözüne leş Delgado'dan çok girerdi kuşkusuz.

tomates dedi ki...

Eski başarıların gözümüzü kör etmemesi lazım. Tellonun takımın kalitesi düşük iken (Gökhan zan, Baki,yozgatlı,gordon, i.kas,mehmet sedefin oynadığı 2008-2009 sezonunda) çok faydası oldu. ama takımın toplam kalitesi yükselmeye başladıkça o seviyenin üstüne çıkamadı. Sol bek olarak alınmıştı. İbrahim üzülmez'i kesemeyenlerden birisidir. Teşekkürler özellikle Marsilyaya attığın frikik için...

neyse, eğer şu resimler güncelse, en azından olması gerektiği gibi ayırmışız yolları.

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=17835

dominic molise dedi ki...

haber1903, batuhan'la konusmus ve batuhan, bana karsilik besiktas'in eskisehir'e oyuncu onerdigi dogrudur tarzinda bir aciklama yapmis.

simdi tello gibi bir adam ozellikle turkiye standartlarinda bonservissiz kesinlikle yollanmaz. 29 yabancimiz bile olsa piyasasi bu kadar dusuk degildir. kaldi ki ankaragucu'nun de istedigini biliyoruz. basit bir pazarlama ile "bak ankaragucu de istiyor, en azindan 1 milyon verin" dense bence kimse hayir diyemez.

zapo'nun da anlastigi gelen haberler arasinda eskisehir'le. o da buyuk ihtimal bonservissiz gidecek.

baglayacak olursam, bence batuhan besiktas'a geri dondu. eger haber1903'un haberi dogru ise. degil ise de verdigim rahatsizliktan dolayi onlar adina ozur dilerim.

son olarak, batuhan bence sercan'dan 109 kat daha yararli olacaktir besiktas icin. neden mi?
sercan'in ozelligi hizi ve teknigi. son vuruslari rezalete yakin, gecen sezon attigi gol sayisi belli.
e bize hizli ve teknik bir forvet gerekmiyor ki su an. nihat var ki nihat'la sercan'i kiyaslayani doverler.

sonuc: batuhan bence q7'den sonra yilin transferi olur.

hakan
hilbert ferrari sivok ismail
toraman ernst
nihat guti quaresma
batuhan

ercan dedi ki...

Tello gider yan gider :(

Emeklerin için teşekkürler :)

bzs dedi ki...

Artık kornerler ön direğe ve yerden 1 metre yükseklikte atılmayacak desenize...

@bzs

katılmamak mümkün değil.

Kalten dedi ki...

Beyler mantıklı mı düşünüyorum bilemiyorum ama

YD0 da olsa başarı başarıdır

Artık kafasını mı çarptı bi yere, Serdal Adalı effect mi, nedir bilemiyorum ama bu sene Denizli'nin ayrılmasından sonra üst üste doğru işler yapılıyor. Batuhan da gelirse son doğru iş olacak sanırım.

Yapılan doğru hamlelerden ilk aklıma gelenler şunlar:
- Denizli sonrası gelen ismin Schuster olması
- Q7'nin 10/11 Tabata parasına alınması
- Kanada yapılan Bundesliga ve Alman milli takımı menşeili ikinci transferin bonservissiz gelmesi
- Cenk Gönen'in alınıp 3 iyi Türk kaleciye sahip olunması
- Ersan Adem Gülüm ile kiralık anlaşılıp Türk stoper sayısının arttırılması
- İlk gönderilen yabancının Tello olması, ve bunun yaka-paça değil yukarıdaki resimlerdeki gibi medeniyet ölçülerinde gerçekleşmesi
- A2'ye Süper Lig kalitesinde 18-22 yaş arası gençler alınması (Ankaragücü ile antrenmana çıkan gurbetçiler + Kemal Akbaba) ve A2'nin en büyük problemi olan fiziksel yetersizliğin dengelenmesinin amaçlanması
- Tello'nun yerinin Q7, Tabata/Delgado'nun yerinin de Guti ile doldurulup (bunun gerçekleşeceğine inancım %99) genel anlamda "upgrade" yapılması
- Eğer Batuhan gelirse yerli forvet ihtiyacının kaliteli bir golcü ile doldurulması da son doğru hareket olur, bence yabancı golcü ihtiyacımız da kalmaz ve en azından Holosko'yu bu şekilde elde tutabiliriz. Evet seviyorum mantıksızca adamı.

Bundan sonra yapılacak birkaç doğru hareket de bence:
- Erhan Güven'i bu sene yedeğin de yedeği olarak kadroda tutmak
- Necip'i İnceman'dan daha iyi yedekleyebilecek bir yerli orta saha (mesela bir Tabata - Murat Ceylan takası?)
- Türk sol kanat (Zapo + Fink + 1 milyon EUR = Ozan İpek? Zapo + 2 milyon EUR = Hurşut?)

Çok uzun bir özet oldu. Denizli'nin gidişinden sonra yapılan -bence- en büyük hata Orhan Gülle'nin kaybı oldu. Ama gittiği yer Antep olduğu için gerçek kayıp sayılır mı bilemiyorum. Nasıl olsa Antalya - Eskişehir ve Gaziantep'e gidenler bir şekilde geri dönüyor :)

Unknown dedi ki...

ondan aldıgım 2 formaya bir yenisini eklemek için es es forması ile inönüde ilk maçında bende şili bayragımla yerimi alcam.ne olursa olsun 2 kupada emegi çok büyüktür.

Pamukk dedi ki...

şili'lim, formana bakar bakar hatırlarım seni

ben tatile gidiyorum döndüğümde herşey yolunda olsun bay

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben bu habere yine de inanmıyorum. batuhan'ın dönmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını düşünüyorum. eskişehir bana kalırsa zapo'yu alırken biraz para atar ve batuhan'ı vermek istemez bence. rıza hoca'nın da tepkisini çeker bu davranış çünkü.

Jokond dedi ki...

Yıllar geçti, yıllarla birlikte Beşiktaş'tan nice futbolcular geçti ve gitti. Beni en çok yaralayan, Beşiktaş'tan giden bir futbolcunun bu ligde başka bir takımın formasını giymesidir. Çok canım yanıyor, o adamın gidişi daha çok koyuyor. Siyah beyazın üstüne ne giyse içim parçalanıyor. Keşke ülke dışında başka bir takıma gitseydi Tello...

cha dedi ki...

tello bedava gittiyse yazık. eskişehire verdiğimiz 2. bedelsiz oyuncu. bari bedelsiz sözleşmeyi feshettin ülke içinde oynamama maddesi koydursana. rakibimizi güçlendiriyoruz. batuhan bedelsiz geri gelmiyorsa bu transfer bana göre fiyaskodur.

QuaresmA dedi ki...

Yolu açık olsun, ben çok severdim ve hala çok severim. Hilbert aratabilir mesela Tello'yu.

O değil de Batuhan'ı geri almamız veya gündeme gelmesi kesinlikle aşırı anormal. Hayır FM'de bile recently purchased der, kaç para verirseniz verin red ederlerdi bu transferi. Olursa çok şaşırırım ama sevinirim de. Batuhan'ın bize hala çok borcu var futbol anlamında.

Sertug Ozgur dedi ki...

Şimdi Batuhan lafları geçiyorsa Batuhan'ın gönderilmesi Mustafa Denizli'nin isteği doğrultusundaydı demek ki. Bu gerçeğe yakın varsayımdan hareket edersek, zamanında çok tartışılan Denizli'nin gitmesi Schuster'in gelmesi, etik mi değil mi tartışmaları için yol gösterici olabilir. Denizliyle yolların ayrılmasına yakın gönderilmişti yanılmıyosam. Madem Denizli'nin bir şekilde gönderilmesi düşünülüyodu niye onun raporu doğrultusunda Batuhan gönderilsin ki. Düz mantık kuruyorum.

yilmaz dedi ki...

marsilya,galatasaray,manchester,kayserispor,antalyaspor....

çok güzel goller atan bir adamdı. takımdaki solak sayımız azaldı. yolu açık olsun.

Ama batuhan da gelmesin.

Kalten dedi ki...

Bu arada tamam Tello bizde sol bek oynamadı ama, gidişi ne olursa olsun Ü19'un yolculadığı bir başka sol bek daha demek oluyor :)

Ve de tabii 14 numaranın yeni solak sahibinin gelişinin bir işareti...

cesc dedi ki...

gitmeyeydi iyiydi.. gitmemeliydi.




etti 1!

AQ-47 dedi ki...

Oyuncak mı bu yea batuhan geri geliyo falan...2 aylığına staja mı gönderdiniz eskişehir'e? Tello gitti, bence gidince arkasından sövülmemesi bile başarılı olduğunu gösteriyor...Sıra Delgado'da...

BJK4EVER dedi ki...

Tello bize bedavaya geldi, iyi isler cikardi, misyonunu tamamladi, simdi bedavaya gidiyor. Yolu acik olsun, su an yetersiz gozukse de zamaninda iyi katki yapti, aldigi paranin hakkini verdi. Zapo da gidecegine gore Ferrari kalacak demektir, ki bu durumda 3. isim acaba Fink mi Delgado mu Holosko mu olur? Ki birde muhtemel forvet transferi de var. Bence forvet ve Guti gelince Holosko ve Delgado gitsin, Fink'e ihtiyacimiz olacak, ayrica bu takima hem Delgado hem Tabata hem Guti fazla luks bence....

bLAck_eAgle dedi ki...

@bjkever Delgado kalsın yaa tello nun yerine sol açık oynatırdık.:-)

BJK4EVER dedi ki...

Tello'yu 10 numara alternatifi olarak goruyorsun da Delgado neden sol acik alternatifi olmasin? Sol acikta oynayabilecek 5(Q7, Ismail, Ekrem, Guti, Tabata)adam varken Tello gereksizdir. Gecen sene bir bok yapmadi zaten, ondan evvelki sene de koskoca ilk yari bir bok yapmamisti, ilk senesinin de ikinci yarisi bir bok yapmamisti, 3 senedir burda ama iyi oynadigi mac sayisi en fazla 10'dur, o da zorlasan cikar. Iyi oldu iyi.....

Kadroya sol ayaklı bir futbolcu alınıp alınmamasına göre bu transferi değerlendireceğim.Sağda ekrem,quaresma,holosko varken üstüne hilbert gibi,tello'nun sağ bacağı bile etmeyecek bir kazmayı alıp,takımın mevcut kadrosundaki sol önde oynayan tek oyuncusunu göndermek şu an için çok da akıllıca bir işmiş gibi durmuyor.

kma dedi ki...

es-es maçları bi farklı olacak. batuhan ve tello'nun extra motive oynayacakları çok açık.
gol atıp zapo gibi sevinebilirler.

olsun. yolları açık olsun diyelim.

matiasemilio dedi ki...

hoşçakal sempatik adam,olacaklar sensiz olsun..

bLAck_eAgle dedi ki...

@Bjkever hocam naptın sen yaa 5 tane adam az yaa sen ekrem,guti,tabata,ısmail,guaresma ya bide toroman la üzülmez i koy hatta yeni aldığımız ersan da sol ayaklı imiş onuda koy alternatifler arasına sıkışmayalım....

Tello'nun gitmesi cok iyi istir.

Tello adam gecemez, sifira inip orta yapamaz, hizli degildir... Oyun zekasi iyidir, top teknigi fena degildir ve koyunun olmadigi yerde Abdurrahman Celebi olmustur.

Quaresma ve Guti'nin geldigi takimda Tello'nun -bir yabanci olarak- bir misyonu kalmaz.

Ha, gidis kosullarini ayri degerlendiririz de, bu adam gitti diye hic uzulecegimi sanmiyorum.

ederlezi12 dedi ki...

Bence de Tello misyonunu tamamlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun , verdiği katkılar için teşekkürler. Son 3-4 sene de aldığımız bazı kazma 2.sınıf adamlara oranla gayet aklı selim bir transferdi Tello.

tearkan dedi ki...

Zapo'yu da göndersek de Ferrari'nin takımda kalacağına inansam, rahatlasam. Delgado, Tabata, Holosko sırasıyla diğer gönderilebilecek isimler bana göre. Daha doğrusu gönderilmesi gereken. Fm editörlerindeki gibi swap palyer yöntemiyle şunları bir boy büyükleriyle değiştirebilsek keşke :)

Zamanında çok savunmuş olsam da artık pek umudum kalmadı Batuhan'ın düzeleceğinden. Dönüşü ihtimaline gelirsek, yerli forvet alternatifimizin Nobre olduğunu düşünecek olursak ne şekilde olursa olsun Batuhan'ın geri dönmesi rahatsız etmez beni. Düzelmesinden umudum olmayan Batuhan'ı yine de tercih ederim Nobre'ye.

QuaresmA dedi ki...

Fink gitsin.

Delgado bile her ne kadar 1 topu rakibe, 1 topu bize atsa da yerli olarak alternatifini bulamayacağınız yetenekli bir oyuncu. Bize attığı o 1 top direk asist olabiliyor. Direk asist. Elano tarzı asistin asistinin yan pası değil.

Fink'ten ise Türkiye'de en az 5-10 tane var. Fink'in maliyetinin karşılığı olarak 3 tanesini al, biri elbet tutar. Koşan adam Türkiye'de çok.

ederlezi12 dedi ki...

Şu Fink in aynısından Türkiyede en 5-10 tane var demeyin ne olur ?

Madem o kadar çok da milli takımın ortasahasında Brezilya devşirmesi , Almanyada yetişmiş adamları kullanıyoruz kaç senedir?

QuaresmA dedi ki...

@ ederlezi12:

milli takım seviyesinde oyuncu alınsın demiyoruz ki. ha fink ile emre belözoğlu, m. aurelio, nuri şahin (ki fink tarzından uzak bir oyuncu ama onu kast ettin herhalde almanya'da yetişen diye) gibi oyuncular aynı cümle içinde bile geçmez (geçti gerçi şimdi), zira hiçbiri fink gibi düz topçu değildir. keşke o adamlardan birine sahip olsak ama hadi onu da geçtim, milli takım düzeyinde olmayan, oyunu TEK yönlü oynayan yerli alınsın diyoruz. oyun görüşü olmasın, doğru dürüst pas atamasın, hücuma katkısı sıfıra yakın olsun, kısacası FİNK'İN YERLİSİ olsun, kontenjan boşaltsın, maliyeti daha az olsun.

ne bileyim mehmet nas, ibrahim dağaşan, barış özbek. fink'ten pek farkları yok.

Batistuta35 dedi ki...

Fink'in neresi düz topçuydu ben anlamıyorum.Adam geçen sene yaptığımız tüm atakların içinde vardı, savunması zaten belli.Ee daha ne istiyorsunuz ki? Q7, guti falan gelince taraftar kendini kaybetti iki dakikada.

ederlezi12 dedi ki...

''oyun görüşü olmasın, doğru dürüst pas atamasın, hücuma katkısı sıfıra yakın olsun''

Bence Fink bunları yapabilen adamdı. Ortasahanın ortasında iki yönlü bir oyuncu.Tabiki yerli bir alternatifin olması gerektiğini ben de düşünüyorum. Lakin bu adamı da bu kadar yerden yere vurmayın.

düz topçu diye bir tabir çıkarmışlar herkes o lafın arkasını sığınıyor. ne demekse düz topçu ?

- abi , ortasahada ileri geri iyi bir oyun..

- aman düz topçu o boşversen sen

tearkan dedi ki...

Fink'in aynısından 5-10 tane saysana demeye hazırlanıyordum. Fink Türk olsaydı; ama Aurelio gibi devşirme olmaktan bahsetmiyorum, Almanya değil de Türkiye doğumlu olsaydı adı da Fink değil de başka bişey olsaydı işte sence Türk milli takımında oynama ihtimali neydi şeklinde bir soru sormaya hazırlanıyordum ki Barış Özbekle Fink'i aynı kefeye koyduğunu gördüm ve vazgeçtim bundan.

geloraptor dedi ki...

Bu Eto'o baya baya topçuymuş Güntekin!

QuaresmA dedi ki...

barış özbek ile aynı kefeye koymadım, barış özbek'i daha üstün gösterdim yerli pasaportu ve daha düşük maliyetinin etkisiyle. oyun olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı. üstelik barış özbek daha golcü. barış özbek'in marka imajı bu sezonun günah keçisini arayan çakma barcelonalıların eseri. nasıl leo franco'yu ve de sanctis'i olduğundan daha kötü görüyorlarsa ve gösterdilerse barış özbek de öyle.

neyse türkiye'de fink'ten çok var diyip isim vermemiş olmamak için aklıma gelen 2-3 fink düzlüğünde oyuncuyu yazdım. isimlere takılmayın, uzar o liste. mustafa sarp, levent kartop vs.

ne abi fink yani ? koşuyor, pres yapıyor diye yabancı kontenjanı mı kaplasın ? yabancı dediğin takımda farklılık yaratacak oyuncu. yerli havuzundan çıkaramadığın oyuncu kullanılmalı yabancı hakkında. ligde hadi bir şekilde idare etti de şampiyonlar ligi performansları gözümün önünden gitmiyor. rakibin üstüne koşa koşa boşalttığı alanlar, boş alana (dolayısıyla taca, auta veya rakibe giden) paslar vs.

sağolsun iyi niyetli ama yabancıları sayarken: quaresma, bobo, guti, ferrari, ernst, fink ? bir eğreti durdu değil mi ?

Artik agir konusacagim.

Gecen sene Ernst ne yapmis, Fink ne yapmis; cikarin su at gozluklerinizi de izleyin butun maclari.

Fink duz topcuysa, Ernst topcu bile degil gecen seneki performansi itibariyle.

Duz topcuymus, hadi oradan.

Kalten dedi ki...

Ben de Fink'in çok büyük bir fark yaratmadığı konusunda hemfikirim.

Ancak şu anda uymamız gereken sistem 6 değil 6+2+2 oldugu icin Fink tribünde tutulabilir bence. 10 tane fark yaratabilen yabancı yerine 8 fark yaratabilen yabancı, 2 de şikayet etmeden yedek oturabilecek yabancı daha uygun bu sisteme.

Meselâ Ernst 2 ay sakatlansa yerine Fink'i mi koyarsınız yoksa Barış Özbek/Levent Kartop vb'yi mi? Şu an kadrodaki Necip zaten Ernst'e alternatif değil yanında oynayacak gibi duruyor, İnceman da tarz olarak Necip'i yedekleyecek bir oyuncu.

Ernst'in pozisyon olarak %100 yedeği şu anda olsa olsa Cumali olur, ya da pozisyonundan sapmış bir Toraman/Sivok.

Benzer bir şekilde Zapo da aynı mantık Sivok/Ferrari'ye alternatif olarak kadroda tutulabilirdi ama o gol sevinci yüzünden duygusal olarak reddediyorum adamı.

bacon1903 dedi ki...

Tello bedavaya gitti delgado-tabata ne katkısı oldu bu takıma onları nasıl parayla satıcaz şimdiki artık telloda gittiğine göre allahın bir emri biri zorunlu kalacak!!!Yusuf baba bu senede iş yaparmı acaba???Guti 20-25 maç aralığı oynayacağını düşünürsek tello gutiden sonra benim 2.ismimdi ama o da kampa erken katılmayarak gitmek istediğini belli etti.Ne olursa olsun tello benim kalbimden sevgiyle ayrılıyo yolu açık olsun delgado-tabata ikisininden birinden tello perfornmansı alcakmıyız bakalım???Guti gelmezse onu düşünmek bile istemiyorum!!!!Birde zapo gidecek bide üstüne delgadoyu satın yada holoskoyu kiralayın yerli santrafor ümit karan bile bobo form düşüklüğü geçirdiğinde oynayabilir ne bu yabancı yabancı!!!!!!!!

kma dedi ki...

fink'in fenere attığı golü atabilen düz oyuncu sayalım lütfen..

düz oyunculardan çok düz yorumcu var ülkede. 5-10 tane de değil milyon tane..

ben de ağır konuşayım dedim :)

Fenerbahce macinda, cagdisi adam markaji gorevi verdiler herife, yapti. Bir de ustune gol atti. CSKA macinda Ernst uyuklarken ortasahayi tek basina toparladi, yetmedi Tello'ya al da atlik pas verdi. Defansif olarak her zaman diri kaldi, yerinde mudahaleler yapti, ucuz kart gormedi. Oynadigi hicbir macta averajin altinda performans gostermedi.

Ve bu adam fark yaratmiyor ha?

Eyvah eyvah. O zaman hic kizmayin birader Schuster sahaya 4-1-5 cikarsa, size o mustehak.

bLAck_eAgle dedi ki...

Fink oyunun 2 yönünü oynayabilen hatta stili swaingtaiger benzeyen ama yetenekleri kısıtlı seviyede olan bir futbolcu saten yetenekleri sınırlı olan bir oyuncu olmasa milli takımda oynar almaya kalksan da 15-20 milyon euro ya anca alırsın....bence çift on libero ile oynayacaksak mutlaka kalması gereken bir isim....fakat görünen o ki maliyeti itibarı ile tello da olduğu gibi gitmeye en yakın isim fink...eskişehir in yerinde olsam fink i de alırdım bjk nin mali deniz saten.. .

Kalten dedi ki...

Schuster 4-1-5 çıkarırsa süper şampiyonlar şampiyonu oluruz!!1!

Fink Ernst'i keser mi, belki bu sene kalsa Ernst'in düşmesi muhtemel performansı ile kesebilir. Ama ben yine de Schuster'in bu sene aynı tarz iki oyuncuyu yan yana oynatacağını sanmam, özellikle de kapanan takımlara karşı.

Adsız dedi ki...

tabi canım ne gerek var fink'e, gitsin.ferrari de gitsin.robinho gelsin raul gelsin altidore gelsin.sahaya 11 forvet çıkınca sezonu pas geçiyolar zaten,direk şampiyon ilan ediyolar.mahalle maçına çıkıyoruz sanki.daha dün maradona'nın arjantin'i nasıl aksadı, nasıl elendi hatırlamıyor paşamlar.bu ne ilkel futbol anlayışıdır arkadaş,kaç yılından ışınlandınız buralara.

yuki the zorba dedi ki...

Fink'in adının karşısına Barış Özbek, Mustafa Sarp yazılır mı? Dalga mı geçiyorsunuz? Kusura bakmayın da bunu yazan adamların Galatasaray maçı izlemediğini düşünüyorum...

Fink'in karşısına yazılacak topçu yok Türkiye'de arkadaşlar.. Nedeni basit, kimse geçen sene Fink'in rolünü oynamadı. Çok güvendiğimiz ve sevdiğimiz Ernst dili dışarda koşarken onu her defasında Fink yedekledi. Biz bu ligden koptuk derken sahada olmayan Fink oynamaya başladığında takımımız gol yememeye başladı, FARK YARATTI. Savunmasıyla parmak ısırttırdı. Boş alan veriyor dediğiniz Fink Manchester United deplasmanında 20 metrede oynanan maçta muazzam işler yaptı. Rakip kalenin önüne koşan ender adamlarımızdandı. Allahaşkına, fark yaratmak ne demektir? Bir topçu takıma monte olduğu andan itibaren takımın savunma performansı üçten sekize çıkıyorsa, bundan öte fark yaratmak mı olur?

Barış Özbek denilen nerede ne yapacağı belli olmayan, kendi de bilmeyen adamı ve Mustafa Sarp gibi futbolun yanına zekanın z'sini koymayan adamı Fink'le kıyaslamak nereden çıktı? Bu medyanın bu kadar mı oyuncağı olduk? Rıdvan Dilmen dediği için mi oluyor bunlar, şaka mısınız?

yuki the zorba dedi ki...

İlla karşılaştırılacaksa yazayım; Christian + Selçuk = Fink... Ne eksik ne fazla... Fink geçen sene Beşiktaş'ta oynadığını Fener'de oynasaydı, Fenerbahçe ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederdi...

yuki the zorba dedi ki...

ben necip konusunu da anlamıyorum bu arada... Necip nasıl yazılır Fink'in yerine banko olarak? Şu yazıldığı zaman Hıncal Uluç'un savunmacı orta sahalara taktığı "İki kazma" tespitinden bir adım öteye gitmiyoruz... Ernst Beşiktaş'ın şampiyonluğundaki en önemli iki etmenden biriydi. Fink de aynı şekilde geçen sene bu takımın lige tutunduğu yerde top kaybetme makinası hücumculara sürekli futbol oynama alternatifi sunan isimdi... Böyle böyle Cisse'den de olduk, adam Marsilya'da şampiyon oldu. Futbola hala böyle mi bakıyoruz? Fink'in direkt alternatifi Necip mi oluyor? Mental olarak en kuvvetli olması gereken mevkiye dün ilk 11 oynamaya başlamış bir adamı gönül rahatlığıyla nasıl yazabiliyoruz..

Kaldı ki Ernst Fink Necip üçlüsünün bu sene 25'er maça çıkmasının en doğru şey olduğunu düşünüyorum. Necip içerideki Antalya maçına çıkacak ki seneye Galatasaray deplasmanında oynayabilsin.

Dünyada takımların gücü orta sahasının direnç ve iki yönlülüğü üzerinden tanımlanırken bizim hala Robinho gibi yılların Loser'ı bir adam sevdasına elimizde olan şeylerden vazgeçmemiz gerçekten çok anlamsız... İki ayak oyunu, 7-8 ekstra gol için bu kadar sağlam karakterli, vasat üstü bir topçudan vazgeçilir mi? Guti ve Quaresma gibi pozitif top kullanma gücü geçen seneki top kaybetme makinalarına oranla çok daha yüksek adamlara kavuşmuşken bu hata yapılır mı... Gelsin Hamit Altıntop gitsin Fink. Delirelim burda, saatlerce aralıksız post atalım...

Fink'i ben de çok tutmam ama Barış ve Mustafa Sarp'la da kıyaslanacak adam değildir.Normalde bizim Fink yerine oynayacak bir Türk oyuncu bulmamız lazım ama nedense son yıllarda hiç Türk oyuncu çıkmıyor.Resmen duraklama devrine girdik.Son yıllarda Anadolu takımlarının çıkışının sebebi de kadrolarının daha dengeli olmalarıdır.Çünkü 3 büyüklerin(özellikle bjk ve gs) yerli ve yabancı kadroları arasında uçurum var artık eskiden bu kadar derin bir fark bulunmuyordu.Eğer Fink gibi bir oyuncunun Türkünü bulamıyorsak yabancı sınırının kesinlikle kalkması gerekir.

Kalten dedi ki...

Ön libero öyle bi pozisyon ki kimi zaman sadece "savaşçı" ruhu ile oynayan enerjik futbolcuları ön plana çıkarıyor, insana çok iyi oynuyormuş hissini verebiliyor. Özellikle tribünden izlenen maçlarda bu tarz oyuncular taraftarı mest ediyor. Mustafa Sarp ilk geldiğinde bu muameleyi görmüştü meselâ, onun gibi.

Bir de tersi durumlar var, çok "fark yaratan" futbol oynamayan adamlar var; futbolunu çok çalım, ara pas, dripling yapmadan yüzünde sabit bir ifade ile ve gelişmiş bir pozisyon bilgisiyle oynayan ön liberolar tribünler için etkisiz eleman oluyorlar ama yine de teknik direktörler onlardan vazgeçemiyor. Mesela Mehmet Topal biraz böyle bir adam idi, Cisse de öyle, ya da Tigana zamanındaki Serdar Kurtuluş veya geçen sezonun son 10 maçındaki Selçuk Şahin.

Fink'in kaderi biraz ikincisine benziyor. Ernst sahadeyken Fink onun yanında "Ernst'in olmamışı" gibi durduğu için kadersiz de biraz maalesef. Ben bu sezon aynı problemi Q7'nin yanındaki Hilbert'ten bekliyorum. Aynı mantalite ile tahminen seneye ilk yolcu yabancımız o olur.

Sertug Ozgur dedi ki...

Fink hakkında ben de nacizane yorumumu yapayım.

Öncelikle Barış'la falan karşılaştırmak gerçekten üzücü, neyse üstünde durmayayım.

Fink'in en beğendiğim özelliği defansif anlamda oyunu iyi bilmesi, kritik kademelere girmesi, oyundan kopmaması.

Hücum düşünen bir takımda Ernst ve Fink'in yanyana
oynamasını düşünmüyorum. Ki bana göre birbirlerini yeterince iyi tamamlamıyorlar. Bir şeyler eksik kalıyor. Bu Fink'in veya Ernst'in kötü oyuncu olduğundan kaynaklanmıyor. Oyun stillerinden,özelliklerinden gelen bir şey. Ernst Fink'in,Fİnk de Ernst'in iyi bir yedeği. İkisi de aynı tip oyuncu dediğim anlamına gelmesin. İyi bir ikili değiller. Bunun nedeni şahsi fikrime göre Ernst'in iyi ama biraz çağın gerisinde özelliklere sahip olmasından kaynaklanabilir.

Fink mutlaka kadroda tutulmalı.Ernst'in 1 sene daha yaşlanmasıyla beraber aynı sürekliliği gösteremeyebileceği, geçen sene de hissettiren muhtemel performans düşüklüğü de hesaba katılmalı. Sanıldığı gibi Fink'in +2 veya +4'e demir atacağı düşünülmemeli. Lig uzun bir maraton.

Kalten dedi ki...

Necip'in her kadroda ilk 11 yer almasının sebebi Ernst ve Fink'i ortaya yazınca ya defansta Sivok-Ferrari'nin birinden, ya da Q7-Guti-Bobo üçlüsünün birinden vazgeçmemizin gerekmesi. Daha Hilbert'e gelmeden üstelik.

Kadro bu şekilde kalırsa Tabata/Delgado'dan gitmeyeni her maç 60-70'te girmek için Guti'yi yedekleyecek, Hilbert de Q7'yi. Rahat-rahat 90 dakika çıkarmasını beklemediğim Guti'nin yerine aynı özelliklere sahip olmayan Fink'i sokmayacak isek Tabata/Delgado ilk 18'de yer almak zorunda olacak. Ya da yeni transfer Hilbert'i tribüne göndereceğiz.

Bakın daha hâlâ Holosko (veya yeni transfer edeceğimiz yabancı golcü?) demedim!

Yani Necip veya _insert Türk MC here_ ilk 11'de yer almazsa işimiz var.

Hâliyle biraz da duygusal olup Necip'ten wonderkid performansı bekledğimiz için onu 11'e yazıyoruz :)

yuki the zorba dedi ki...

lakerda ve kalten son iki yorumla benim sinirle yazdıklarımı besleyen düşüncelerimi temize çekmişler :)

bence ernst çok iyi bir DMC, Fink ise vasat bir MC. Bizim kadromuz simdilik bu ikisinin bir arada oynayabileceği bir takım olmadığından ve ekstra 1 yabancı daha takımın kimyasını kökünden değiştireceğinden, ben Fink'in kalması taraftarıyım...

Kalten dedi ki...

Aslında tüm sorunların çözümü şu olur: Ütopik bir dünya olsa, Beşiktaş taraftarları olarak beyin enerjisi, dua, secret, dayak, new age sosyetik inanışları vs etc vb kullanıp Batuhan'ı yola getirsek..

"Abilerim-ablalarım" diye başlasa, "Beşiktaşlı duruşu" diye devam edip "Feyyaz Abi, İlhan Abi gibi olacağım" diye bitirse..

Sonra ilk 11'e Bobo'nun yerine Batu'yu monte etsek.. Nouma'dan beri görmediğimiz rakip ceza sahası hava hakimiyetini ele geçirsek..

Üstelik bunu yaparken hem ezelden beri "Nobre'ye Türk olduğu için ihtiyacımız var" diye haklı bir serzenişte bulunan Jessie'yi, hem de Nobre'nin ciğerini sevmeyen geri kalan XX,000,000 Beşiktaş taraftarını mutlu etsek..

Bu sayede Hilbert ve Fink'ten birini ilk 11'e gönül rahatlığıyla koyabilsek..

Niye olmuyo lan?

Sertug Ozgur dedi ki...

Kalten yedek yabancılar hakkında güzel yazmışsın. İyi bir beyin fırtınası oldu:).

Necip konusunda Yuki'ye katılmakla beraber, dediğin gibi yapacak bir şey yok. Keşke Kasımpaşa'dan Yekta'yı kadromuza katabilseydik, sözleşmesini uzattı bu sene..Uğur İnceman'ı hesaba katmıyorum ben, Necip'le iyi değişmeli oynarlardı. Schuster'in isteyeceği tip oyuncu olduğunu da ayrıca düşünüyorum. Blog yorumlarının efsanesi olmuş Murat Ceylan, vb isimlerden hiç birinin oynayacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Maliyetleri de cabası.

Eğer bir yabancı oyuncu forvete daha alınırsa ya Bobo yedeklenecek ya da Ferrari. Sağda solda Robinho filan diyolar nedir bilmiyorum ama benim tahminim de Robinho'nun mevkisinde bir adam alınacak. Yedek derken bahsettiğin üzere Bobo veya Ferrari tribünde olmak zorunda kalacaklar ya da ilk 11 başlayacaklar. Ya herro ya merro onların açısından. Fink de çekirdek çitleyerek eşlik eder bu iki isimden birine.

Kalten dedi ki...

Ben de şimdi düşünürken biraz daha farkına vardım ki bu yabancı-Türk dengesi konusunda işimiz hakikaten zor :)

Murat Ceylan'ın blog yorum efsanesi olması çok yerinde bi tespit --ama adam gerçekten de iyi değil mi ya :) Yeri geldi mi sağ bek de oynuyor, ortayı da Necip'le birlikte sezon boyu götürebilir bir seviyede, iki senedir 20+ maçı var, benim her izlediğim Antep maçında da takımının en iyisi idi..

"Tabata'ya karşı Murat Ceylan" desek "Olmaz" mı der Antep gerçekten? Geçen sene Tabata'yı sattıktan sonra kaç hafta toparlanamayan takımın Ismael Sosa'nın arkasını bu adamla doldurmaya ihtiyacı yok mu? Veya bizim Tabata'ya Murat Ceylan'dan daha mı çok ihtiyacımız var?

Çelik'in köşe yazısı gibi yüzlerce soru oldu ama, son bir soru ile bitireyim, eğer Murat Ceylan değil ise aynı pozisyona Türk kimi koyabiliriz?




Gökhan İnler veya Nuri cevabını ilk verene vuvuzela benden.

Melih dedi ki...

bi onur bayramoğlu vardı ne oldu ona?

mj23 dedi ki...

----------rüştü------------
--rıdvan-toraman-ismail----
-----------necip-----------
nihat--------guti---------q7
--------------------------
robinho-----raul-----bobo

gol rekoru kırar bu takım.savunmada pek sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum, eğer yaşarsak da necip'in yerine ernst girer toparlar orayı.

Konuk yorumcumuz Marcelo Bielsa'ya tesekkur ederiz.

meto dedi ki...

@yuki

Fink konusunda %100 katılıyorum, Fink'in gönderilmesi orta saha rotasyonunun patlaması demek. yeri gelir Ernst'i yedekler , yeri gelir toplam bir sezonda 10 maça çıkmamış Necip'i.

@ Kalten

Tabata-M. Ceylan takası şu anda y.için'de yapabilceğimiz ve kadroya değer katacak en iyi takas gibi görünüyor. M. Ceylan'a 6-8 para vereceğimize hazır verilmişi olduğundan takasa sokarız.

Bu baskan Kızıl'la beseri iliskisini bir kere de avantajımıza kullansa??

http://kapalikartallari.blogspot.com/

BJK4EVER dedi ki...

@mj23

Adam harbiden Bielsa beyler ahahaha. Bu dunyada ondan baska 3-1-3-3 oynatacak adam harbiden yok.:d

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada Fink hakkinda da birsey yazmak istiyorum, cunku bu konu baya onemli bana gore. Fink'ie kotu diyenler bunu performansa dayandirmiyor da tamamen baska olgulara dayandiriyor.

1 Adam bonservissiz geldi, yildiz oyuncu bonservisiyle gelir, buradan duz veya kalitesiz topcu anlami cikarilir. Ha, biz disinda adami Stuttgart ve Wolfsburg istemis, simdi de bir yigin kulup istiyor (bakin Holosko, Tello, Delgado, bunlari kimler istiyor zuahaha), bunlar onemli degil, bonservissiz topcu duzdur aga.

2 Adamin yillik kazanci asagi yukari 1-1.5 milyon euro. Yildiz topcu fazla para alir aga, kulubu kaziklar, yok yok duz topcu bu.

3 Adamin ismi Fink. Pek taninmamis manasini da cikarabilirsin, ama ismini kendisi de duz. Bakin Ernst'e, M.Dogan Ernst dedigi zaman bosalan adamlar var, peki Fink? Fink dendigi zaman insanin aklina Sahan skeci gelmeyen var mi aramizda?

4 Adamini tipi duz. Zenci olsa veya biraz kavruk olsa, saclari lule lule olsa bu adam duz olamazdi. Ama saci duz, gozu kasi duz, ustelik dovmesi!!!!! yok. Yok abi cok duz bu adam.

5 Sirt numarasi bile duz adamin, 5 numara. Giyse ya mesela 50 numarayi, o zaman egzantrik olurdu.

Iste millet buna gore yorum yapiyor. Fink gecen sene performans olarak Ernst'ten az degildi, bana gore gayet de iyi performans gosterdi. Ha, ilk 11'de kesin oynamali, cok iyi topcu demiyorum, ama maliyeti dusuk, cok istikrarli, disiplinli, sorun cikartmayan, arkadaslariyla cok uyumlu, sevilen bir oyuncu, koy yedege dursun, ki onlibero kitligi ortada. Hayir, anlamadigim sey hucumda bu kadar beklenileni veremeyen adam varken ve alinan yabancilar hucum oyuncusu iken Allahini seversen neden uyum yakalamis kalitesi belli defanstan adam gitsin ki? Bundan 3-4 sene evvel defans sikinti agzimiza siciyordu, o defansta 2 transfer doneminde anca uyum ve kaliteyi yakaladik, simdi bozacak miyiz yine? Fink kesinlikle lazim bize, Avrupa'da ilerki turlarda ve zorlu deplasmanlarda onun gibi bir onliberoya her zaman ihtiyacimiz olacak. Birde dusunelim ki sezon basladi, Allah korusun Ernst ayagini kirdi. Sizde 6 ay Necip ve Ugur'la bu takimin hali ne olur? Hepimiz adimiz gibi biliyoruz ki Fink gittigi takdirde seneye yine haril haril onlibero arayacagiz, bu boyledir yahu!

Birde bazi arkadaslar Fink gibi 5-10 tane yerli var vs demis, ve GS'yi ornek vermis. Onlar biraz daha iyi takip etsin bence, o yerli onliberolu GS gecen sene hayvani hucum hattina ragmen ligde 3. oldu, bu sene de haril haril 2 tane yabanci onlibero ariyor o yerliler kulubeye gecsin de kurtulsunlar diye.....

toplu bi yorum yapıcam;

1. "tello kampa geç döndü, demek ki gitmek istiyor" ->> YANLIŞ... Adam oynamamış olsa da dünya kupasındaydı, daha fazla izinliydi yani. Benzer şekilde Holosko da takıma yeni katıldı.

2. Necip Necip Necip... Ben de isterim Necip banko 11'de oynasın ama bu çocuğun Süper Lig maçlarının bankosu olacağına dair bu özgüven nerden geliyor? Yabancı sıkıntısı nedeniyle Uğur İnceman'ı 11'e yazsanız inanın daha mantıklı dururdu. Geçen sene Ernst'ten iyi performans göstermiş Fink'i çıkarıp Necip'i koyarken hiç mi vicdan sızlamıyor, hiç mi gözleriniz dolu dolu olmuyor ühüh
Fink 11 bankosu olmasa da rotasyonda mutlaka bulunması gereken biri.

3. Güzel bir soru: Bobo(ya da yerine geçecek santrfor) + Nihat + Quaresma + Guti + Tabata/Delgado bir arada oynar mı? Nasıl oynar (Jessie cevaplasın :))

4. Batu dönerse mentor olarak sopalı biri görevlendirilsin.

mufittezel dedi ki...

Galatasaray'da geçen sene Barış/Sarp/Topal'ın yanında Fink olsa şampiyon olurlardı...

QuaresmA dedi ki...

bakın şimdi, fink gitsin yerine başka bir düz yerli gelsin demek 4-1-5 oynayalım demek değildir, saptırmayalım. fink gidiyor, yerine aynı düzlükte, yabancı sayısını sıkıntıya sokmayacak başka bir düz yerli geliyor. değişen birşey yok, yeterince net herhalde ?

evet fink düz adamdır. ernst'ten daha iyi performans göstermedi elbette ama hadi diyelim ki yakın bir performans gösterdi; abi ortasahada sağa sola koşup, pozisyonunu kaybede kaybede kazandığı topları en yakınındaki adama vermek zor birşey değil. bu işi yapan kişi rahatlıkla yüksek performans göstermiş olabilir. demek ki fink düz adam ki sadece bunları yaptı diye tatmin olabilenler var. ernst'in görevi daha başka, hücuma çıkışlarda çok daha önemli bir rolü var. aldığın sorumluluk büyüyünce performansının da düşmesi olası. fink'in manchester united maçında iyi bir futbol ortaya koymuş olması birşey ifade etmiyor. kendi ağzınızla söylüyorsunuz, 20 metrede oynandı diye. 20 metre 50 metreye çıktığında da fink'in hareket alanı 25'e çıkıyor maksimum, 50 metrede iş yapmayı denediği zaman top kayıpları saç baş yoldurur çünkü.

kabul, takıma fink düzeyinde düz adamlar da lazım. mesela emerson. düz adamın önde gidenidir bence ama avrupa'nın tüm büyük takımlarını dolaştı capello'nun da yardımlarıyla. her neyse, düz adam olacaksa da benim görüşüm yabancı kontenjanı harcamaması. sırf fink oynasın diye sivok - ferrari bozulacaksa ben o fink'in yerine alternatiflerini düşünürüm arkadaş. appiah da ortasaha, ernst de, m. aurelio da, fink de. diğerleri gibi bir yabancı ortasahaya eyvallah ama fink'e hayır.

son olarak barış özbek - mustafa sarp - mehmet topal falan bu sene göründüğü kadar dandik oyuncular değiller. örneğin barış özbek'in türkiye a milli takım formasını giymesiyle ilgili bir sorunu vardı yakın bir zamana kadar. eğer ilk 2 senesinde bu sorun olmasaydı birkaç kere milli olurdu. 16 kere almanya ümit milli futbolcu. barış - mustafa - mehmet topal'ı olduğundan kötü gösteren balon teknik direktörleri ve günah keçisi arayan taraftarları. ortasahayı o üçlüden kurup ofansif aksiyon yaratamıyorlar diye eleştiremezsin. ha barış özbek aslında ortalamanın üzerinde gol atan bir ortasaha bunu da unutmamak lazım.

3 aşağı 5 yukarı fink = barış özbek. ikisi de savaşıyor, ikisi de pres yapabiliyorlar ki bu sayede rot weiss essen'da değil de büyük takımda yer bulmuşlar. ikisi de topu kapınca etraftaki en yetenekli adama veriyorlar topu. üstelik barış yerli. sırf düz adam oynatacağım diye diğer kaliteli yabancıların kesilmesine sebebiyet vermeyecek bir oyuncu. tekrar ediyorum; TÜRK.

fener'e güzel gol attı diye fink'i düz topçu statüsünden çıkaranlar da var ki zaten birşey denmez. mapeza da kral topçu o zaman, daha güzel bir gol atmıştı bize.

BJK4EVER dedi ki...

@Quaresma

Kusura bakma ama futbolun f'sinden anlamiyorsun abi. Bir kere duz adam ne yahu? Onu acikla bir bana? Duz adam ne? 'Sadece kosan ve kisa pas yapan oyuncu'. E birader onliberonun gorevi bu degil mi? Simdi cikip bazi akillilar Xavi, Iniesta diyecek ama onlar onlibero degil kardesim, onlibero baska box-to-box baska, genelde her ikisinden 1 tane oynuyor takimda. Sen hic Mascherano'nun, Busquets'in, Mikel'in ara pasi attigini veya 40 metre uzun top attigini veya adam gectigini gordun mu? Bunlar da mi dandik duz topcu? Hayir, diyorsun ki Fink'i gonderip yerine yerli alalim. Kim abi peki? M.Ceylan mi? Herif BJK formasiyla poz vermesi adi bile gecmeyecekti, ki gecen sene agirlikli olarak sag kanatta oynamis bir adam. Yekta mi? Yekta da onlibero degil, kanatlarda ofansif rolde oynayan bir oyuncu. Ayrica bunlarin Fink'in yaninda bile gecmiyor kalite olarak. Madem onlibero mevkisi bu kadar 'ucuz' bir mevki, Avrupa kulupleri neden Essien'lere, Lassana Diarra'lara, Maschernao'lara, Yaya Toure'elere milyonlar saciyor, manyak mi bu adamlar? Hayir abi, Mourinho neden Khedira'yi istiyor? Hepimiz izledik Dunya Kupasinda, Khedira duz degil mi? Adam bir dripling, etkili bir sut falan atti mi? Madem duz topcu neden Mourinho Gago, Alonso, 2 Diarra (hem zenciler, hem onlibero, hem adlari Diarra!) varken neden istiyor bu adami? Onlar neden 'aman sikriret duz adam hepsi, altyapidan duz birini koyalim iste' demiyor?
Fink nasil duz onu da anlamadim. Onlibero olarak gorevlerini yerine getirdi, ileri ciktigini da hep goruyorduk iste, bizim forvetimiz Holosko'nun atamadigi calimlari atiyordu bu herif sag kenarda, daha ne? Illa herifin adinin egzantrik, ten renginin siyah mi olmasi lazim? Mourinho futboldan anlamiyor, Rijkaard zaten balon antrenor. Koskoca GS gormedi M.Sarp, Baris'in aslinda yeterli oldugunu, o yuzden mi 2 yabanci orta saha istiyorlar, ki taraftarlarin tamami da bu yoruma katiliyor? Ayrica onlibero olmak sirf kosmakla olmuyor, oyle olsa Sabri en kral onlibero olurdu. Hava toplarina hakimiyet, bosa cikma, fizik guc ve kondisyon, ikili mucadelelerde ayakta kalma, markaj becerisi, topa mudaheleler, pozisyon bilgisi, hepsi onemli. Ama bizde neden onliberolar sadece 'cok/az kosmasina' gore degerlendiriliyor.....

eksibesiktas dedi ki...

burada kimsenin kimseye futbolun f'sinden anlamıyorsun demeye hakkı yoktur... herkes anladığı kadar yazar.

QuaresmA dedi ki...

BJK4EVER

bir sen anlıyorsun futboldan zaten, fink'in düz topçu olduğunu kabullenemeyenler futboldan anlıyorlar evet.

bak sen kendin de demişsin "Hava toplarina hakimiyet, bosa cikma, fizik guc ve kondisyon, ikili mucadelelerde ayakta kalma, markaj becerisi, topa mudaheleler, pozisyon bilgisi, hepsi onemli." Yaya Toure'ye, Mascherano'ya falan yüksek paralar ödenmesinin sebebi bu niteliklerin hepsine mükemmele yakın sahip olması. Masch kafa topu alamaz, Yaya Toure nispeten daha yavaştır vs.

Ama Fink bu niteliklerin hepsine sahip değil, sahip olduklarında da mükemmel değil. Demek istediğim bunları yapabilecek yerli oyuncular da var. Fink niye yedek olsun ki, Ernst'i, Necip'i mi performansıyla kesecek ? Ernst'i zaten performansıyla kesemez, Necip'i de kesmesi için bir yabancı daha çıkması gerekir takımdan. Necip sakatlanırsa da yine aynı durum. Tüm sistem birbirine girecek. Ancak Ernst sakatlanırsa belki kalması mantıklı olabilir ama sırf bunun için tutulur mu ? Fink'in İnceman'dan, Ekrem'den üstün olduğu bir gerçek ama (her ne kadar rolleri daha farklı olsa da) yedekte veya kulübede bir Fink istemiyorum ben, teknik direktör olsam istemezdim.

Fink 5 numara giyiyor diye, az para alıyor diye, zenci değil diye düz topçu demedim, diyen de yok. Kendin yapmışsın o çıkarımları.

Devamlı aynı şeyleri tekrar ettiğimi hissediyorum, bu yüzden kayda değer birşey görmezsem cevap vermeyeceğim artık.

P.S.: Obi Mikel düz topçu zaten, Rijkaard da futboldan anlamıyor. Aynen böyle.

@Quaresma

1. "son olarak barış özbek - mustafa sarp - mehmet topal falan bu sene göründüğü kadar dandik oyuncular değiller." deyip seksen adet aciklama yapiyorsun.

Ama Fink en az bunlar kadar kotu oyuncu oluyor.

Neden?

2. Guti gelecek, Guti ile birlikte, Delgado, Tabata ve hatta Tello onun yedegi durumuna dusecekler.

Ve fakat Ernst'in tek yedegi olabilecek kapasitede adami ne yedekte, ne de kulubede gormeye tahammulun var.

Neden?

BJK4EVER dedi ki...

Haklisin guzel kardesim. Obi Mikel'i zamaninda isteyen Ferguson da futboldan anlamiyor, Mikel'i oynatan Ancelotti ve Hiddink de futboldan anlamiyor, Rijkaard zaten balon, ben de anlamiyor, birtek sen anliyorsun.

Ben zaten Fink Mascherano seviyesinde demedim kardesim, sadece onliberonun gunumuz futbolundan senin dedigin kadar arka planda olmayan, tam tersine cok muhim bir mevki oldugunu aciklamak icin anlattim. Yoksa Fink herhalde o seviyede degil. Zaten Fink icin kimse 'muhtesem onlibero', 10 numara adam, kesin kalmali, vazgecilmezdir vs demiyor. Sadece bu adamin bahsedildigi kadar kotu olmadigini, gecen sene gayet iyi bir performans ortaya koydugunu, takimdaki onlibero kitliginda cok iyi alternatif olacagini, istikrarli, disiplinli ve sorun cikartmayan biri oldugundan kesinlikle cok iyi bir yedek ve alternatif oldugundan bahsediyoruz. Ki zaten Fink'in kalmasindaki ana dusunce Ernst icin alternatif olmasi ve UEFA Avrupa liginde zorlu maclarda orta sahayi ciftlemek.

Ayrica yerli yerli diyorsun. Bana Fink'in maliyetinde (bonservissiz, yillik 1.5 milyon euro)ve kalitesinde alabilecegimiz 2 tane yerli say o zaman. Takimda ofansif olarak 10 tane yabanci varken ve bunlarin bir kismi bir turlu beklenen performansi veremiyor iken neden takimin 2 onliberosundan biri gitsin ki? Buradaki mantigi aciklar misin?

Ayrica sistemi corba edecegi falan yok. Ernst sakatlanirsa onun yerine oynar, Avrupa liginde zaten kontenjan yok, ligdeki zorlu maclarda da Guti'yi one alip Nihat'i sag tarafa yakin oynatip ortada Ernst-Fink yaparsin, bu kadar zor mu bu?

ederlezi12 dedi ki...

Fink ' i yorumları ile düz adamlıktan çıkaranlara saygılar sevgiler..

QuaresmA dedi ki...

@ shelbyl:

1) ben fink kötü demiyorum, vasat diyorum. barış özbek, mustafa sarp falan da vasat diyorum. iyi veya vasat topçu olmak başka, düz topçu olmak başka.

düz topçu da olacak elbette takımda, ama mümkünse yerli.

2) fink, ernst'in yedeği olamaz. sadece onun yerinde oynar, onun yaptıklarının bir kısmını yapar, o kadar. bunları bir yerliyle de yapabilirsiniz.

hani düşünüyoruz ya, yabancılardan şu gitsin bu gitsin diye: yabancı oyuncu dediğin yerli havuzunda bulamadığın oyuncu olmalı ve bir yabancı gidecekse ilk olarak onların en düzü gitmelidir, benim görüşüm budur. 2 holosko, 3 delgado.

QuaresmA dedi ki...

@ BJK4EVER:

yahu şu ne kadar yanlış bir zihniyet: mourinho, ferguson bir oyuncuyu beğendiyse o iyidir. hiç transfer hatası yapmıyor mu bu adamlar ? herkesin ayılıp bayıldığı rafa benitez'in transfer yanlışı, doğrularının 2 katı. futboldan anlayan adam da transfer yanlışı yapar. daha güncel örnek ? oynayınca daha net göreceğiz ama angel di maria da yanlış transfer olacak gibi görünüyor. zamanında inter'e aldırdığı quaresma, mancini falan gibi. obi mikel'de de birşeyler görmüşler ama yok yanlış görmüşler yani yapacak birşey yok. veya beklentileri essien'den, yaya toure'den, vieira'dan falan çok daha uzak bir düz adamdı ve bunu kabullendiler, bilemezsin.

şunu artık geçelim; teknik adamlarımız böyle düşündüyse doğrudur. yok öyle birşey. büyük teknik adamlar da büyük hatalar yapar ve yapmışlar. nasıl ki koskoca devlet büyüğü demeden başbakanı, bakanları falan eleştiriyoruz şurada şurada hatalılar diye, büyük teknik direktörlerin de hataları eleştirilir. hatta küçük teknik adamların da, rijkaard gibi. ben türkiye'de teknik direktörlüğün nasıl yapılacağını, galatasaray'dan kadro anlamında en yüksek nasıl verim alabileceğimi rijkaard'dan daha iyi biliyorum. büyük ihtimalle sen bile dahil olmak üzere buradaki tüm okurlar ve yazarlar da öyle.

fink'e geri dönelim. "Zaten Fink icin kimse 'muhtesem onlibero', 10 numara adam, kesin kalmali, vazgecilmezdir vs demiyor. Sadece bu adamin bahsedildigi kadar kotu olmadigini, gecen sene gayet iyi bir performans ortaya koydugunu, takimdaki onlibero kitliginda cok iyi alternatif olacagini, istikrarli, disiplinli ve sorun cikartmayan biri oldugundan kesinlikle cok iyi bir yedek ve alternatif oldugundan bahsediyoruz." ben de aksini iddia etmiyorum. ama 50. kere yazıyorum herhalde bunu. farklılık yaratmayacaksa, yedek kalacaksa yerini bir yerliye bıraksın. fink'in ne olup ne olmadığını bana niye anlatıyorsun ki, ben bilmiyor muyum ? kaç tane yabancımız olduğunu hatırlamıyorum artık ama ilk gitmesi gereken ve gider gitmez de yerini bir yerliye bırakması gereken kişi fink. al mücadele edecek fink düzeyi 2. sınıf düzey adamı veya bastır parayı al ceyhun gülselam'ı, m. aurelio'yu. 2. sınıf oyunculardan 2 tane say demişsin, 5-6 tane yazdım yukarıda, okuyup cevap ver biraz. aynı şeyleri yazmaktan sıkılmaya başladım zira.

"Takimda ofansif olarak 10 tane yabanci varken ve bunlarin bir kismi bir turlu beklenen performansi veremiyor iken neden takimin 2 onliberosundan biri gitsin ki? Buradaki mantigi aciklar misin?"

20. ve son kez açıklıyorum. fink gidecek, yerine aynı düzlükte yerli gelecek. böylece yabancıların en düzünden kurtulacağız, sahada da birşey kaybetmemiş olacağız. maliyeti de daha düşük olacağından maddi anlamda da olumlu hamle yapmış olacağız. daha basit açıklayamam bunu.

fink'in takımda kalmasını isteyebilirdim; eğer birkaç yabancı yollamamız gerekmeseydi. ama fink gibi, holosko gibi adamlar takımda tutulup ferrari, tabata falan giderse orada sıkıntı var demektir. hiçbir kadro planlaması bunu kaldırmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Kimse Ferrari gitsin demiyor zaten. Holosko gitsin, Zapo gitsin, Tabata/Delgado'dan biri gitsin diyor. Yabanci forvet gelmezse de Holosko kalir.
O saydigin yerlilere gelince. Ceyhun Gulselam Trabzon'da bile oynayamiyor, orada oynayamayan adam Besiktas'a layik, ama BJK'de 1 sene gayet iyi oynamis adam layik degil oyle mi? M.Aurelio futbol olarak bitmis zaten, tamamen bitik adam, o oynayacagina U.Inceman oynasin. Zaten Fink'i sadece yedek olarak dusunmuyoruz, Avrupa liginde orta sahayi ciftleyebiliriz, bunu tecrubesiz Necip ve yetersiz Ugur ile yapamayiz. Su anda benim kalite olarak Fink'e degisecegim 3 adam var. Nuri, G.Inler ve E.Belozoglu, hadi bunlara Selcuk Inan ve M.Topal'i da ekleyim, ama bunlarin hicbirini alamayiz iste......

bacon1903 dedi ki...

@fitneci
Stochun izni yokmuydu???O niye erken geldi fb kampına!!!Adın gönderilecekler listesinde bu belli erken gelmeliydi kampa!!!Tabi olaya tello açısından bakarsak son 2 senede ben neler yapmışım bjkde.Delgado ne yapmış beni göndermezler herhalde???Anlayamıyorum bu delgado sevgisini!!!
@Querasma
Valla aurelıoyu alabiliyorsak fink gitsin ama ortalıkta hiç öyle birşeyde yok.Esas kimse kusura kalmasında hilbert nerden çıktı.Bu adam bizim 11imizde oynamayacak niye alındı????Necip bu sene 20-25 maç arası kesin oynatılmalı!!!!Son olarak cisse ile finki kıyaslamam bile!!!!Arada klas farkı var!!!!

Kalten dedi ki...

Aha Guti geliyor

Kuzenim Anadolu yakasında emlakçı, BJK yönetimi Guti'nin evini kiralamış, boya-badanası yapılıyormuş:

http://haber1903.com/Haber-14969-gutide-islem-tamam

akn dedi ki...

vay arkadaş, neymiş bu "düz adam" bee!

ve ne olmuş bu beşiktaş'a ki, formasında (ellerini içine soktuğu kısım dahil) ıslanmamış tek milimetrekare kalmayan adam, iş ahlakı nedirin cevabı adam bi anda harcanıveriyor. hem de o, mücadele ruhuna önem verdiğini söyleyen beşiktaş taraftarı tarafından. senin altyapından çıkmış, beşiktaş terbiyesi görmüş bir tane oyuncun bu kadar ıslatabiliyor mu formasını? bu kadar uyumlu mu? ahaha, bu noktada çok duygulandım, nüfusuma amcaoğlu olarak kaydettirebilirim...

robinho gelecekmiş de, ona yer açacakmışız. ee nerde bizim beşiktaşlılığımız? direkman fenerli olmuşuz biz.

bu yazdıklarım işin mücadele yönüyle alakalıydı. bir de o muhteşem 'düz adam' efsanesi var ki.. söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. demek ki ben bambaşka bir lig izlemişin geçen sezon. paralel evrende filandım zaar.

sözlerime şu veciz sözle son vermek istiyorum: memleketin tüm önliberoları fink'in daşşağını yesin.

Yorum Gönder

Ara