.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Ersan Adem Gülüm

101 Yorum:

kma dedi ki...

kadroda o kadar çok yabancı oyuncu var ki yabancı kontenjanı yüzünden stoper mevkisinin rotasyonunda mutlaka yerli bir oyuncuya ihtiyaç vardı. eğer doğruysa isabetli bir seçim olur.

kafsinkaf dedi ki...

zapo tamamda sanırım ferrari de yolcu demek oluyor galiba bu ne vikingur maçında nede diğer maçlarda oynadı

xabialanso dedi ki...

ersan için 4 milyon euro gibi bi rakamdan bahsediliyor, gerçi benim derdim takımın en kaliteli oyuncusunun gs den servet çetinle takas edilecek haberleri, ferrarinin iyi paraya satılmasını kaldırırım ama servetle takasına asla.... adam maç boyunca sahaya sürekli sümkürüyor, birde uzun topla oyun kurmaya çalışmıyomuuuu,süper ligin bence en takoz stoperi, anammm kabus gibi işallah yalandır

tearkan dedi ki...

Yerli stoper alınması Ferrari'nin yolcu olduğu anlamına gelmez bence. Rıdvan'ın ne zaman iyileşeceği belli değil kadrodaki tek sağ bek Erhan Güven. Toraman'ı da o tarafa kaydırmamız halinde mevcut kadrodan elde Zapo Ferrari Sivok kalıyordu sadece. Bu yüzden yerli stopere gerçekten ihtiyacımız vardı. (tabi doğruysa transfer)

Ferrari'yi Schuster'in pek tutmadığı aşikar; ama yerli stoper aldık diye iki stoper birden göndereceğiz demek pek mantıklı gelmiyor bana açıkcası. Sonuçta her mevki için iki, kaleci için 3 alternatifi olan, FMdeki dünya kupası kadroları vari 23 kişilik bir kadro idealdir. Bu durumda da stoper aldık diye iki stoper birden göndermek mevcut durumda alternatifi yerliye çevirmekten başka bir işe yaramaz. Ferrari'ye gelene kadar gönderilecek baya bi yabancı olduğunu düşünecek olursak çok yanlış bir hamle olur.

kafsinkaf dedi ki...

yanlış bir hamle olur tamam buraya kadar doğru fakat bizim yönetimden pek doğru bir hamle beklemek ne kadar doğru olur onu bilemiyorum

xabialanso dedi ki...

ferrari bu sezon biraz geç form tutabilir, ben geçen seneki performansının altına ineceğini sanmıyorum, umarım yönetim çılgınca bir hareket yapmaz,süper lig neysede avrupa liginde defansda ferrari gibi kaliteli tecrübeli bir oyuncuya illaki ihtiyacımız var, zapo oldukça ağır tek hamleli bir oyuncu, ferari form tutana kadar toraman sivok göbeği idare eder...

Sertug Ozgur dedi ki...

Yanılmıyosam solakmış ve topu iyi oyuna sokuyomuş. Bu da olumlu bir şey. Ersan'ın nasıl topçu olduğunu bilmiyorum ama benim ütopik takımımda mutlaka solak stoper yer alır. Oyunu kurarken önemli bir özellik olarak görüyorum.

Adsız dedi ki...

@kafsinkaf
kesinlike katılıyorum, bizim yönetimde 2 yanlış bir doğruyu götürüyor. şimdi quaresma ve guti gibi yıllardır beklediğimiz kalibrede oyuncular getirdiler ya, bunlara saçmalama hakkı doğdu. zago ve ronaldo'dan beri adam gibi bi defans oyuncumuz oldu, onu da göndermekten bahsediliyor. sanki her sene lucio alıp juan satıyoruz, trajikomik.

mj23 dedi ki...

tff'ye göre sözleşmesi 17 mayıs 2011'de bitiyormuş.bedavaya kapatmak varken 4 milyon ödenmez heralde boşuna?

Benim kanim isindi bu elemana.

kafsinkaf dedi ki...

adanaspor taraftar sitesinde yazdığına göre futbola avustralya da başlamış zaten tip olarakta yabancılara benziyor o yüzden talip olmamızda bir sakınca yok yabancı aşığı bir takımız sonuçta

xabialanso dedi ki...

bu arada haber1903 e konuşmuş yeni futbolcumuz:
http://www.haber1903.com/Haber-14861-ersan-haber1903e-konustu

Unknown dedi ki...

zapotocny kalır ferrari satılırsa diyecek bişey bulamıyorum. zapo nun kalmasını isteyen varsa 2 sene önceki fb-beşiktaş maçını izlesin. guizanın attıgı aşırtma golünü. arkaya atılan her uzun top gol olur valla

xabialanso dedi ki...

@umut

evet kesinlikle katılıyorum zaten o maçta zaponun ipi çekilmiştı, zapo bursadada öle ahım şahım oynamadı, ömer in yedeğiydi genelde,

Gürcan Ulusoy dedi ki...

önce bazı şeylere açıklık getirelim. ferrari satılır da zapo kalırsa bu zapo 11'de oynayacağı için değil sorunsuz yedek olacağı içindir.

yıldız manyaklığıyla ön tarafa durmadan adam arandığı için arka taraftan feragat edilmesi gerekiyor.

ferrari para ediyor demek ki. ondan feragat ediyorlar. önümüzdeki sene sivok-toraman tandemi olur.

bu doğrudur yanlıştır ayrı konu. o zaman guti falan gelmesin ferrari kalsın diye istekte bulunmanız gerekir.

veya bobo yedek oturacak nobre oynayacak.

AQ-47 dedi ki...

allah korusun

alper dedi ki...

en mantıklısını jessie yazmış:)))

ferrai gider çünkü taliplisi vardır ve az yada çok para diyordur.ayrıca zapo ister yedek ister tribünde olsun yedekliği sorun etmez ki mevcut şartlarda elimzideki yabancılarla bunu da düşünmemiz gerekiyor.bence de bizim sorun çıkarmayacak 2 yabancıya ihtiyacımız var asıl.

ve kabus falan ama nobreye sık sık göreceğimiz için bu yıl alışmamız gerekecek bayağı gibi.

kafsinkaf dedi ki...

bu günkü hürriyet in haberine göre ferrari,holosko,delgado,zapo,tello gönderilecekmiş bişeyinde ortasını bulun be kardeşim ya yabancı doldurursunuz yada hepsini gönderirsiniz kim oynıcak bu takımda ?

Adsız dedi ki...

espn transfer çılgınlığımıza uzun uzun değinmiş: http://soccernet.espn.go.com/columns/story?id=809029&sec=europe&root=europe&cc=5739

bLAck_eAgle dedi ki...

Sol açık taki tek oyuncumuz TELLO olmasına rağmen neden hep gönderilecekler arasında yer alıyor anlamış değilim....HOLOSKO ile geçen sene sözleşme yapıyorlar bu sene HILBERT alıp HOLOSKO yu nasıl göndeririz diye düşünüyolar....ZAPO yu kiralayıp ferrari yi alıyorlar şimdi de ferrari den kurulmaya çalışıyorlar...ne diyim allah akıl fikir versin

Jessie'nin söylediğine katılmıyorum.Zaten Holosko,Tello,Fink gibi geçen sene ilk 11 oynayan oyuncular takımda olmayacak.Ferrari'nin gitmesinin hiçbir mantıklı sebebi yok.Şöyle bir takım kurulamaz mı şimdi ??

----------Rüştü-----------
Tor.---Sivok--Ferrari--İ19
-----------Ernst----------
--------Necip---Guti-------
-----Nihat---Bobo----Q7----

Bu kadorda necip olmaz diyorsanız.Sivok ön liberoya geçer.Ernst orta sahaya,Sivok'un yerine de Ersan oynar.Bu kadar basit.En iyi yabancını yollayıp Guti'yi alınca senin takımın kalitesi yükselmez.Bunu sürekli söylemek istemiyorum ama aynı geçen seneki Gs'ın durumundayız.(off topic)Bu arada bunu okuyan gslılar sevinmesinler.Bu sene geçen seneden de beterler.(off topic)

Adsız dedi ki...

@rogerio da silva bobo

%100 haklısın. iyi bir oyuncu alıp başka bir iyi oyuncuyu göndermekle bir yere varılmaz. ikisini de birlikte oynattığın takdirde daha güçlü bir takım olursun, ferrari'nin gönderilmesi rezalet olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben ferrari gönderilsin demedim ki. neden ferrari'nin gönderilmek istendiğini anlamaya ve anlatmaya çalıştım.

para eden tek adam o.

aman sivok ferrari bozulmasın diyoruz.

aman ernst fink bozulmasın diyoruz.

quaresma - bobo. bitti

gutiye yer kalmadı.

---

kişisel fikrim;

ferrariyi bi göndersinler de görsünler.

ama etrafta yalan dolan çok.

neymiş, savunmayı önde kuracakmışız. ferrari ağırmış. bir de topla ilişkisi zayıfmış.

ee?

servet ferrari takası gündemdeymiş.

olaya bak. ferrariyi ağır bulan schuster servet'i istemiş. servet'in de ayağı daha iyi sanırım.

dön rijkaard'a... o da topu oyuna sokan stoper aramıyor mu? schuster'in "topu oyuna sokamıyor" dediği ferrariyi topu oyuna sokuyor diye istiyormuş...

bu kadar komik bir takas ve temellendirme görmedim ben.

-------

bir de futbolun f'siyle alakası olmayıp; "beyler bu sene ofansif oynayacağız, ferrari sıkıntı yaşar" diyenler var. sanki 11 hücumcuyla oynayacağız...

futbolun f'sinden anlasalar ofansif futbolda defansif oyuncuların kalitesinin ofansiflerden daha önemli olduğunu anlarlar.

pozisyon bilgisi, hamle zamanlaması, uyum, mental değerler... açık alanda ve az kişiyken değerlidir.

yoksa kapandığında servet dünyanın en iyi stoperi.

bir teknik direktör "bu sene ofansif oynayacağız, o nedenle stoperlerimizin çok kaliteli olması gerekli" demesi lazım. dememişse teknik direktör değildir zaten.

dememiş olduğuna da inanmak istemiyorum.

Gökhan dedi ki...

bobo'nun kurduğu kadroya tamamen katılıyorum. bulabilirlerse bir tane türk orta saha alsınlar diyeceğim de gurbetçiler gelmez, en uygun adam ts'li selçuk olur, onu da ts vermez.

kma dedi ki...

bobo'nun kadrosunun yedekleri kimler?

mesela toraman necip ve nihat sakat veya cezalı diyelim. yerine kimler oynayacak?

matiasemilio dedi ki...

adam 33 maçta 10 sarı kart 2 kırmızı kart görmüş biraz fazla değil mi..bu sene oynanacak futbolda geride bırakacağımız bosluklar da futbolcunun bu zaafını körükler diye düşünüyorum..
**buca edizi kiralamış bu arada..

Gökhan dedi ki...

kadroya katıldığım için en azından kendi adıma cevap vereyim :)

toraman olmazsa en kötüsü olur, rakip zayıfsa ekrem, güçlüyse erhan derim. necip olmazsa ve orta sahaya başka adam gelmezse, fink'i oynatıp, bobo yerine nobre oynasın derim. nihat olmazsa da hilbert'i oynatıp yine bobo yerine nobre derim. nobre geçen seneki gibi olacaksa da stopere toraman'ı koyup, sağ beke ekrem derim.

tabi bursa'dan da bi adam alabilsek nihat olmadığında hiç başka değişikliğe gerek kalmaz, direk aldığımız adamı oynatırdık.

Ben Ferrari'nin yabancı kontenjanı nedeniyle gönderilmek istendiğine inanmıyorum,jessie'nin anlatmak istediği gibi sistemime uymuyor lafı da saçmalık.Ferrari Beşiktaş'a gelmeden önce,Genoa özellikle içeride oynadığı maçlarda süper bir hücum futbolu oynuyordu.O kadar hücumu düşünen bir takımda Ferrari kariyeri boyuncailk kez yılın en iyi altın 11'ine seçilmişti.
Bence Ferrari sakatlığı veya alemciliği nedeniyle gönderilmek isteniyor diğer bir ihtimal de yönetimin parası bitti.Kadrodaki piyasası olan birkaç yabancıdan biri olan Ferrari'yi satıp kasaya sıcak para koymak istiyor.

kma dedi ki...

ben 3'ünü aynı anda sakat olduğu bir senaryodan bahsediyorum. düşük olasılık değil bu. toraman kart cezalıs, nihat ve necip sakat mesela. gayet olabilir.

necip yerine finki koydun, bobo yerine nobreyi koydun. nihat yerine hilberti koyamıyorsun artık yabancı sınırlaması var. beke erhanı sağ ileriye de ekremi koyacaksın mecburen. veya quaresma sağa geçecek solbeke deli ibo geçecek sol ileriye köybaşı geçecek. of of of..
3 tane eksikle takım kötü bir takım haline geldi. yedek yabancılar işe yaramıyor.

Gökhan dedi ki...

@ kma

o zaman yapacak bişey yok çok da fazla :) fener-g.saray da ilk 11'de düşünülen 3 yerli oyuncusu olmazsa illa ki sıkıntı yaşar ama.

o zaman hilbert'i oynatabilmek için necip yerine fink değil uğur da olabilir, ya da sivok ortaya geçip adanalı stoper gelirse o oynar belki.

@kma

Bir kere Tabata ve Fink haricindeki tüm yabancıları yollayıp yabancı sayısını 8'e indiririm.Bir adet orta saha(Kıvanç Karakaş,Jem Karacan,Yekta Kurtuluş,Aurelio) ve Ozan İpek'i alırım.Bir tane de balkanlardan veya iskandinavyadan,ülkelerinin u-21 lerinde oynayan bir yabancı forvet alıp transferi kapatırım.Niye yabancı forvet derseniz Sercan ve Batuhan dışında Türk pasaportlu yüksek potansiyelde bir adam şimdilik görmüyorum.Cavcav'ın getirliği Ermin Zec veya Emenike tam aradığımız türde bir adamdı mesela.

kma dedi ki...

hilbert kalsaydı bari.. :)

Adsız dedi ki...

bana sorarsanız necip-ernst bence yanyana oynamalı,guti önlerinde tek olmalı.şöyle ki:

---------Rüştü-------
Tor-Sivok-Ferrari-İbo
----Necip----Ernst-----
---------Guti----------
Nihat----------Quaresma
---------Bobo----------

@bobo:bence de 8 yabancı kafidir.yedek kalacak yabancılar bana kalırsa fink ve hilbert olmalıdır.tabata bence yeterince şans buldu ama hilbert'i şans vermeden yok saymak bence yanlış olur.diğer yabancıların kuru kalabalık olduğunu düşünüyorum.gönderilip yerlerine yerli oyuncular alsak şahane olur.ben halen freiburg'lu defans oyuncusu ömer toprak'tan yanayım.ozan ipek yerine de volkan şen'i tercih ederim ama ozan'a da hayır demem.ayrıca yabancı forvete parayı dökmektense halil altıntop'u zorlarım.eren derdiyok veya mevlüt erdinç şahane olur ama hem çok tuzlu olur hem de türkiye'ye geleceklerini sanmıyorum.

@kma:uğur inceman'ı unuttun sanırım .ne kadar beğenmesek de ortasaha'da yerli bir alternatif.

Volkan Şen'i vermezler.Ozan İpek'i ben de çok beğenmiyorum ama sol ayaklı olması ve maliyeti düşük olması sebebiyle tercih ederim.Halil Altıntop çok yüksek maaş istiyor.Eren,Mevlüt hayal.Ömer Toprak'ı hiç izlemedim.Hilbert de yılın fiyasko transferidir.İyi oynasa bile ki sanmıyorum bu takıma girme şansı yok.Devre arasında kiralık olarak bundelsigaya geri döner.

kma dedi ki...

@Brother Ali

bişiyi unuttuğum yok. illaki bi kadro yapılır. 3 tane oyuncu sakat diye quaresmalı takımda inceman da oynayacak, erhan da oynayacak. kalite bu kadar düşmemeli.
bahsetmeye çalıştığım budur.

yerli rotasyonumuzun kalitesiyle ilgili sorun var. yedekdeki nispeten kaliteli yabancıyı kadroya sınırlandırma yüzünden koyamıyorsam onun kadroda olmasının bi anlamı yok.

@bobo
tabataya fiyasko demiyorsun ama hilbert oynamadan fiyasko oldu he mi? :)

Adsız dedi ki...

@tamam hocam kızma yazmamışsın hiç ondan dedim =)

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@bobo:ben 6 tane gereksiz yabancıya ödenen paranın bir kısmını çok yüksek dahi olsa halil altıntop'un maaşına ödemeye razıyım.bence de mevlüt,eren hayal,e yerli forvet de yok,mecburuz bi bakıma halil'e.bence gelebilecek bir isim ve gelirse kesinlikle katkı yapar.başka gurbetçi veya süper lig'de oynayan kaliteli forvet gelmiyor aklıma açıkçası,hatırlayan varsa paylaşsın.

bLAck_eAgle dedi ki...

.Aslında HİLBERT te on libero oynayabiliyor bu yüzden fink in gitmesinde bir sorun yok...Delgado nun da yedek kalmayı kaldırabileceğini sanmıyorum saten 1.5 yıldır oynamıyo bide yedek kalırsa kariyeri biter en iyisi gitmesi....zapo ve HOLOSKO da giderse yabancı sorunu büyük ölçüde çözülür.. ..bide heralde geçen ki maçı bir çoğumuz izlemedi ki hala nihat in 2. Forvet, guaresma nin da sağ kanatta daha verimli olduğunu görememiş....

Adsız dedi ki...

çok bilmiş gibi ötmek istemiyorum ama stuttgart'ta hilbert'i hiç ön libero olarak izlemedim,oynayabileceğini de sanmıyorum.neden diyecek olursan birincisi stuttgart'ta zorunluluktan birkaç maçta sağ bek olarak forma giydi(ki bence sağ bek olarak yetersiz),defans yönü pek kuvvetli bir oyuncu değil.ön libero için pek uygun bir fizik yapısında değil kanımca,koşar tırmalar ama pek başarılı olacağını sanmam,hilbert bildiğimiz düz sağ kanattır.

@kma

Burda kimse alaycı ifadelerle insanların fikilerini küçük görmez.Eğer ayar verme arzusuyla tutuşuyorsan git ekşiye yaz bunları.Burdaki yazarlar zaten böyle muhabettlerden bıktığı için böyle bir platform kurmuş.Burayı da piç etmeyelim ok ?

bLAck_eAgle dedi ki...

Belkide necip i en çok sevenlerden biriside benim ama o kadar çok güvenemiyorum mesela bir fener deplasmanını kaldırabilirmi bence zor ama inşallah ben yanılmış olurum...keşke şu batuhan i göndermemis olsalardı bence bu sene bir çok maçta Bobo yu keser di....bizde yok mevlüt gelse halil gelse sercan gelse diye hayal kurmaz dik...(gerçi sercan in gelme ihtimali bile beni ayar ediyor ya neyse. ..

bLAck_eAgle dedi ki...

Sen izlemedin ama ben hılbert i hıtplızperger le on liberoda trachowskı yi de sağ açıkta oynarken izledim....

kma dedi ki...

@bobo

manyak mısın?
benim o yazdığıma şu cevab vererek piç eden sensin. yani kendi dediğine kendin düşmüşsün.

yazdığımın yanına gülen yüz koymuşum. bişiler biliyorsan yaz öğrenelim. eğer muhattap olmak istemiyorsan da yazma bişi.

alala..

Adsız dedi ki...

@black eagle
aynen,sercan'dan ben de hiç haz etmiyorum,ayrıca futbol olarak da öyle ahım şahım bir olayı yok kanımca.batuhan'a gelince,geçen tv'de röportajı vardı,oturdum izledim.çocuk bu yaşta jübile yapmış,onun futbol oynamaya niyeti yok bence.adam sordu herhalde avrupa'da oynamayı düşünüyomusun felan diye "yeaaa işte öyle avrupa felan da düşünmüyorum,eskişehir'de futbolu bırakmayı düşünüyorum" diyor.daha ne yaptın da futbolu bıraktın be çocuk.garip.

mj23 dedi ki...

holosko gitsin.zaten aynısından bi tane almanyadan geldi.ha son vuruş falan derseniz sanırım hilbert holosko'nun kaval kemiği kadar son vuruş yapabilir(holosko kanat oyuncusu değil ya da ilbert forvet değil diyecek olanlar, bu yabancı bolluğunda holosko tüm forvetler sakatlanmadıkça forvet oynayamaz).

zapo gitsin.aslında eğer tribündeki +2'yi kullanacaksak on numara alternatif.ama kendi takımına gol atınca delicesine sevinen adamı şahsen istemiyorum tribünde bile.

tello gitsin.bedavaya geldi, az maaş alıyor tamam.aslında yedekliği sorun etmese tello'da kötü alternatif değil ama içimden bi ses kalırsa beşiktaş'taki en kötü senesini geçirip şu anda az da olsa var olan piyasasınıda yok edip kontratının bitmesi beklenen bi oyuncu olur diyor.

fink zaten gidici başka bir şey söylemeye gerek yok.

yine yeni yeniden kaldı mı dohuz?

delgado/tabata ikisinden birisi gitsin.aynı bölgede oynayan 3 yabancı oyuncu çok büyük lüks.muhtemelen delgado gider, tabata ara ara tribün ile yedek kulübesi arası gider gelir.

bobo gidici gibi.teklif gelirse lütfen kal deneceğini sanmıyorum.

o değil de bir şekilde zapo ve tello eses e kiralık gitmeye ikna edilirse bursa'dan sonra eses'i şampiyon yaparız.

Ferrari gonderilirken bir suru laf cikacak: Cok alemciydi, cok agresifti, cok reroreroydu...

Ferrari'nin gidisinin sebebi ya kendisinin istemesidir, ya da su sartlarda baska adamin para edecek olmamasidir

13 yabancimiz var su an. Ve kimseyi gonderemiyoruz.

Geldiginde "5 yil sonra 10 milyon edecek!" denen adama (ki kulup batmamak icin bonservisini o paraya aldi aslinda bir yerde), Manisa'dan Milan'a gecis yapacak bir baska adama Ankaragucu talip oluyor. O Ankaragucu'nde, bir ara paso bizim gundemimizde olan Sapara da var.

Alin size Turkiye'deki transfer duzeni.
* * *
Quaresma, Guti, Raul, Robinho derken millet orgazm oluyordu. Kimse plansizligi gormuyordu.

Biz saniyoruz ki oyuncunun uzerine sag tiklayip "yolla" deyince 5 kulup talip olacak.

"Gecen sene 60 milyon harcadik, bu seneki 30 milyon mu sorun olacak?" sorusunun cevabi Ferrari'de iste.

esperanza dedi ki...

Su anki goruntusuyle Ernst in gitmesi daha hayirli olacak gibi. Zira kendisi pancu sendromu sinyalleri vermeye basladi. Gecen sezon "ya ne oldu bu adam hic boyle degildi kosmayi birakti" diye sikayet etmeye basladigimiz ernst in 3 ay sonra isliklanma tehlikesi var

BJK4EVER dedi ki...

Ferrari maalesef gidici herhalde, kendisi takimdan ayrilmak istiyormus ve Italya'dan bir kuluple gorusmus (Juve veya Sampdoria olabilir) bile. Ne diyim, gitmek istiyorsa yolu acik olsun, insallah iyi bir bonservis bedeli aliriz bari. Zapo da bu durumda kalacak herhalde. Pozitif yani ofansif ve savunma cizgisini ileride kuran takimda hizli Toraman ve teknik Sivok daha basarili olur, ama ozellikle zorlu Avrupa deplasmanlarinda arayacagiz Matteo'yu, tas gibi stoperdi.

Deniz dedi ki...

Fink kalmalı. Tüm yabancılar içinde en problemsiz yabancı, ister +2'ye koy, ister tribüne, ha bana kalsa Ernst'in yerine 11'e koyarım.

@kma

Asıl senin bir fikrin varsa söyle onu öğrenelim ben bir fikir belirtmişim.Karşılığında verdiğin cevap
"tabataya fiyasko demiyorsun ama hilbert oynamadan fiyasko oldu he mi? :)"
Ne bu şimdi ben söyleyim hiçbir bok değil.Ne cevap vermemi bekliyorsun buna içini doldur yazdıkların karşı bir argümanın olsun ben de ona cevap vereyim.Boş boş şeyler yazıp ortamı germekten başka hiçbir şey yapmıyorsun burda.

turkkant dedi ki...

Bana kalırsa, Fink, Zapo ve Delgado gönderilir. Bir yabancı daha alınırsa da, sonuncu muhtemelen Tello olur.

Fink belli ki Schuster için vazgeçilmez değil; zira orta sahada göbekte iki düz adamla oynama düşüncesi yok. Necip-Uğur'la idare ederim Ernst'in yedeği olarak diye düşünüyor muhtemelen.

Delgado son maçta gördük ki, fizik olarak arkadaşlarının çok ama çok gerisinde. Kontratı seneye bitiyor. En kötü eline bonservisi artı birz para verip gönderirler.

Zapo da kalmaz bence. Ferrari de olmayan hiçbir özellik onda yok. Artı Ferrari'yi göndermek çok daha masraflı olur. Zira 4,5 milyon euro bonservisi kimse İtalya'da filan vermez bence. Ayrıca onu bıraktım kim net 2,5 milyon euro senelik verir Ferrari'ye?? Düşünün ki Pepe Real'den 1,8 alıyor(!) 2,5 milyon net 4-5 milyon arası brüt maaş vermek demek, büyük liglerde (%40-50 arası vergi).


Son adam da muhtemelen Tello olur. Zira Holosko'Nun 1,7 m. euroluk 3 senelik maaşını da kimse karşılamaz. Anadolu kulübüne kiralamak da manasız olur. Tabata'da kıpırdanma var diye elden çıkartmak istemezler. Zaten gönderseler vay bu adamı geçen sene 8'e niye aldınızı muhabbetleri çıkacak. Tello'nun 900 bin euro aslıyor, ve seneye kontratı bitiyor. Haliyle elden çıkarmak çok zor değil. İlla ki bonservis istemezsek bir kulüp ister Tello'yu. Ha bence kalmalı, zira takımda sol ayaklı açık oyuncusu kalmıyor ama muhtelemen yeni bir adam daha alınırsa gider.

Tabata mı Tello mu diye düşünce gönlüm Tello mantığım Tabata diyor. Tello bence çok daha özellikli ve çok yönlü bir oyuncu; ama kenarda sorun olabilir gibi geliyor. Bir de motivasyonu düşük olduğunda çekilmiyor.

Hilbert oynayamaz düşüncesine de katılmıyorum. Görünen o ki bu sene 4-3-3 değil, 4-4-1-1 oynayacağız. Bu durumda sağ açık için ideal oyuncu Hilbert. Artı göbekte de alternatif oyuncu olacak sanırım Fink gidince.

matiasemilio dedi ki...

ferrarinin gönderilmesinin gündeme taşınmasındaki amaç zapo'nun piyasasını yükseltmek olamaz mı peki ? :)

AQ-47 dedi ki...

Ne yani Jessie, bu takıma Quaresma ve Guti alınıyor diye ille Ferrari'nin gitmesi mi gerekiyor? Holosko, Tello, Delgado, Tabata ya da Fink gitse olmuyor mu? Para etme konusu göreceli, Tello ve Fink gibi bonservissiz aldığımız iki adam için çok fazla para talep etmenin şansımızı zorlamak olduğuna inanıyorum. Yok olmaz diyorsan, takımdaki kangrenin kesilmesi adına Delgado, Tabata gibi adamların bile bedelsiz serbest bırakılmasını isteyecek taraftarlar olduğunu düşünüyorum. Ya bi takımın en çok SOS veren iki yerine transfer yapılıp da bu kadar tepki aldığı görüldü mü acaba?

sozcelyk dedi ki...

ferrari'nin gönderilmek istenmesi arkası gelmeyen ofansif oyunculara kadroda yer açabilmek içinidr , alemciliği ya da yavaş olmasından değil.

geçen yılın altın 11'ine giren ersan; sivok , toraman ve o bölgede de oynayabilen erhan'a alternatif olarak alındı.

maalesef ki ileri ucu en iyilerle doldururken arka tarafta ciddi bir kıyım var.

ne ernst delgado ikilisi defansif olarak fink-ernst uyumunu gösterebilir

ne de sivok toraman erhan üçlüsü ferrari - sivok - toraman üçlüsünün efsane performansına yakınsayabilir.

yeni bir forvet alacaksak alakasız bölgeden -ferrari'den- vazgeçmek yerine bobo'yu fransız kulüplerine satalım zira defansif olarak finkten vazgeçerek yumuşama limtimizi çoktan aştık.

arriba dedi ki...

Ferrari kalmalı.. Kesinlikle kalmalı..

Haa Gallas falan getireceklerse amenna.. Ki zannetmiyorum..

Bir de gençler vazgeçin şu Nihat'ı sağ kanada koyan kadrolarınızdan yaw.. Ne zevk alıyorsunuz bilmiyorum ama İspanya'da Motor lakabını almış ve kendine has stiliyle neredeyse efsane mertebesine yükselecekken sakatlığı buna mani olmuş bir Koskoca Nihat Kahveci'yi tek bir sezonda söndürdük..

BIRAKIN ADAM FORVET OYNASIN..

BIRAKIN ADAM SERBEST OYNASIN..

UMUYORUM SCHUSTER BÖYLE YAPACAK..

sozcelyk dedi ki...

@aq-47

fahiş bedeller ödediğimiz tabata, delgado, holosko ve zapoyu bedava vermeden elden çıkaramıyosun.

bonservissiz dediğin fink ve tello zaten gidici yeni forveti de kadrona katınca elinde hala 12 yabancı var , 10 a düşürmek bile skandal zira 4ü oynamayacak. ( ki kural 2 yıllığına 10 yabancı diyor sonra 8 e indirmek zorundasın ).

taraftar istedi diye quaresma'yı transfer ediyolar ama taraftar istedi diye delgado ve tabatayı bedava bırakacak değiller.

elde piyasası olan tek yabancı da ferrari ,çok iyi oynamış olsa bile maalesef şu şartlarda gönderilecek oyuncu ferraridir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

dha'ya göre gönderilecek adamlar tello fink holosko.

30 dakikalık güncel haber bu.

kma dedi ki...

@bobo

tartışmanın belli etik kuralları vardır. sen fikrini tartışmak yerine fikrini eleştirene saldırmayı tercih ediyorsun. seni değil fikrini benimsemiyorum ben. ama bunu söyleme hakkında sonuna kadar var.
ben kadro kuramıyorum. çünkü ne yapsam içime tam anlamıyla sinmiyor. yapınca da yabancı kontenjanı yüzünden zorlama bi kadro oluyor en fazla. bazı adamlar yüzünden rasyonel olamıyorum. birisini kadroya koymak için aslında olması gereken başka birini çıkarmam gerekiyor falan. çoğumuzun kadrosu da bu yüzden mantıktan uzak "duygusal kadrolar" oluyor.
kadro yaparken de 11 değil 18 kişilik bi kadro yapılmalı bence. kurduğun kadroda yedekleri merak ettim o yüzden. fink'e kalsın diyen bi mantık, aynı zamanda tabataya nasıl kalsın diyor kafam almıyor açıkcası. hilbert daha oynamadan fiyasko oldu. ki bonservis maliyeti yok. yıllık da 1,5 milyon alacak sanırım. tabata, quaresma'nın 7 milyon euroya geldiği ortamda 8 milyon euroluk ve geçen sezon sıfır katkı yapmış 30 yaşında bi adam. ve bu çok bariz belli. yani bunu yazmama gerek olmamalı bence.

ayrıca tabataya 8 milyon vermek ayrı bi fiyasko. katkı verememesi ayrı. 1 milyon euroya alınmış olsa transfer olarak mantıklı ama yine katkı verememiş bi adam olacaktı.

hilbert fiyasko falan değil. devre arasında gitse bile değil..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

rüştü

toraman sivok ferrari ismail

giunti ernst
nihat guti quaresma

nobre

cha dedi ki...

4-3-3 kadroları havada uçuşuyor da schuster 4-4-2 nin varyasyonlarını denediği açıkça gözüküyor. ferrari'yi schuster istemese de yönetim satmaz, yönetim satsa o bonservisi kimse vermez. hadi bonservisi düşürdün o parayı ferrari'ye kimse vermez. yani ferrari'nin gitmesi imkansız. muhtemelen zapo'nun piyasasını açmak için yapılan bir oyun.

----------rüştü
toraman sivok ferrari üzülmez

quaresma ernst guti ?

-------bobo nihat(nobre)

gönlüm açıkta bir nihat izlemek istemiyor ama mecburiyetten soru işaretli yere o gelecek gibi. köybaşı'da olabilir. açığa ozan ipek çok iyi olurdu umarım alabiliriz şu eski yabancılara karşılık. quaresma'yla kanat değiştirerek oynasınlar.

cha dedi ki...

ya da nobre nihat forvetinde hilbert açık oynayacak

sozcelyk dedi ki...

beyler tayfur havutçu her maç için ayrı kadro kurabilir schuster demiş.

yazmış olduğunuz kadroların hangi maç için olduğunu söylerseniz daha net olur asjksdalas

bLAck_eAgle dedi ki...

Lucescu Baktı tayfur defans yükünü tek başına kaldıramıyo devre arası müthiş bir hamle yaparak almıştı Gıuntı yi.. Giderken kelek yaptılar parasını vermediler adamın ama çok iyi adamdı GİUNTİ....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş gutiyle 4-4-2 oynayamaz. hikaye anlatmasınlar bize.

ernst-guti olmaz. keşke olsa. olmaz.

olsa olsa 4-4-1-1 olacaktır.

o da 4-2-3-1'e meyleder.

veya öyle kanat adamları kurarsın ki diamond 4-4-2 oynarsın. hilbert uyar. ona da quaresma uymaz.

BJK4EVER dedi ki...

Neye gore olmaz Jessie, salliyorsun yine. Adam kac sene Real'de gobekte oynadi, bizde niye oynamasin? Ernst-Guti ile Ernst-Delgado bir degil, alakasi yok. Guti tek onlibero bile oynadi Real'de zamaninda, santrfor da oynadi, sol kanatta da oynadi, forvet arkasi da. Bize en iyi gidecek sistem klasik 4-4-2'dir.....

-----------Rustu--------------

Ekrem---Toraman--Ferrari--Ismail

Hilbert--Ernst---Guti----Quaresma

---------Nihat----Raul------------

Yeri geldiginde daha defansif bekler de kullanilabilir(Erhan ve Deli), Schuster'in tercihi dogrultusunda Ferrari yerine ayagi duzgun Sivok da olabilir, Raul gelmezse Bobo oynar ileride. Bu arada Fink'e harbiden cok canim sikiliyor, Avrupa'da ilerki turlarda ve Turkiye liginde zor deplasmanlarda Fink-Ernst ikilisini arayacagiz galiba, ya da Schuster Sivok'u orta alanda da kullanmayi deneyecek, gorecegiz bakalim.....

CDiS dedi ki...

ferrari gönderilecekse (-ki inanmak istemiyorum) o sürekli bahsedilen kronik bir sakatlığından dolayı gönderilecek. sivok-toraman ikilisiyle tüm sezonu tamamlamak zor, ancak 2. ligden bir futbolcununda ne kadar güvenilir olduğu tartışılır.

geloraptor dedi ki...

Ben Schuster'den kupadaki Almanya'ya benzer bir 4-2-3-1 bekliyorum. Orada oyun Lahm-Müller ikilisinin olduğu kanattan oyun kurulurken, bizde Quaresma'lı kanattan oyun kurulur, Nihat ters kanatta uzak forvet rolü oynar Podolski modeli. 4-4-2 artık çağdışı kalmaya başladı. Guti'nin geleceğini varsayarsak kadrom

--------------Rüştü----------

Toraman---Sivok--Ferrari----Üzülmez

----------Necip----Ernst----------

Quaresma-------Guti-------Nihat

------------Bobo---------------

Avrupa'da Fink Necip'in yerine oynar. Yukarıda 18 kişilik kadro kurulması muhabbeti geçmiş.

-Hakan
-Ersan
-İso
-Ekrem/Uğur
-Hilbert/Holosko
-Nobre
-Fink/Tabata

gidecek yabancılar ise Delgado, Zapo ve Tello. Eğer bir de forvet alınırsa Holosko kiralanabilir. Bobo sezon ortasında vatandaşlık alırsa geri çağırabilir ya da seneye kadroya döner.

Turkiye'de, gecen seneki takimlarin performanslarina bakarsak, Ernst - Guti gobegi ile sampiyonluk gelmez.

Ha, bu sene Turkiye liginin fizikselligi duser, tekniklik artmistir, takimlar daha curetkar olurlar vs. orasini bilemem.

Ama Ernst - Guti gobegi bu sartlarda hassas kalir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ernst guti bal gibi olur.

sol kanatta quaresma değil ismail'i oynatırsan olur. sağda ekremi oynatırsan olur.

istersen...

Kalten dedi ki...

@geloraptor Su ana kadar okuduklarim ve dusunduklerim icinde en kafama yatan kadro bu olmus

ederlezi12 dedi ki...

Şu kurulan kadrolara sahada doğru düzgün saha içi organizasonun eklenmesi umudu ile bu da benim 11 im :

Rüştü

Toraman Ferrari Sivok İsmail

Necip Ernst

Hilbert Quaresma
Guti

Bobo

geloraptor dedi ki...

bu arada galatasaray'da servet'ten memnun değilse ferrari'yle olmaz da Holosko+zapo/tello ile takas edebiliriz. Servet sergen'in rekoruna yaklaşmış olur ve biz yerli stoper bulmuş oluruz. gs'de zaten elinde 5 yabancısı var, ki biri de Elano, satabilirler de, kontenjan problemi yok. kalan beş oyuncuya da bonservisli almazlar. Güzel alteratif yabancı. tüpçünün ilk dönemlerinde biz fenerden gidenleri topluyorduk, şimdi onlar bizden gidenleri toplamaya başladılar. bu sayede eski beşiktaşlı kontenjanını da doldurmuş olurlar.

sozcelyk dedi ki...

@ederlezi12

yabancı sayısı 7 olmuş , hükmen mağlubuz bu kadroyla :)

ozy dedi ki...

bu kadroları alternatifli hala getirebilmek için bence yerli bir kanat oyuncusu sart. .bu da malesef volkan sen'den baskası olamaz. evet yukarıda bursa'nın vermeyeceginden yada cok maliyetli olacagından bahsetmişler ama versinler holosko'yu vs.. artı para gerekiyorsa.. madem bi işe girişildi tam yapsınlar..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

necip'ten bu sene kaç maçta 11'de forma giymesini bekliyorsunuz? 35 mi?

alternatifi de uğur incemanken hele.

hoş bir rotasyon olmaz o.

necip bu sene 20 maç 11'de başlasın kariyeri için çok güzel bir adım olacaktır.

bunun fiziksel yorgunluğu var, mental yorgunluğu var.

geçen sene 3 maç üstüste oynadıktan sonra çıktı ankaragücü maçında yaptıklarını çabuk unuttuk sanırım.

necip beşiktaş'ın kadrosunda değerlendirmesi gerek ve rotasyona katması gereken oyuncusudur hiç şüphesiz.

lakin 11'in banko elemanı mıdır? (uğur inceman dolayısıyla banko olmaya mecbur) orası soru işareti.

geloraptor'un kadrosu bir necip uysal'a daha ihtiyaç duyuyor. necip'in yükünü alması açısından.

geloraptor dedi ki...

@jessie orada bahsetmedim ama daha önce noat samisa'da yazmıştım misal bence bu takımın yerli oyuncu ihtiyacı stoperde değil önliberoda. necip'ten bende 30 küsür maç oynamasını beklemiyorum, oynayamaz da. mecburen orada uğur devreye girecek. uğur da 10 maç oynayacak. bobo'nun quaresma'nın ya da diğer yabancıların da maç kaçırmadan oynamayacağını varsayarsak ligde fink-ernst ikilisini de görürüz ara ara. gurbetçilerden pek aklıma gelen yok ama misal imkan olsa tabata ile murat ceylan'ı kafa kafaya takas etsek, antep'te geçen sene aldığı paralara saysın, onu da bu bölgede rotasyona katabiliriz. aslında pek hoşlaşmasam da sağlıklı ise aurelio bu kadroya şart gibi. daha güzeli almanya'da bundesliga II'de vs bu rotasyona girebilecek mutlaka bir önlibero vardır ama bizim takımdan o scouting'i beklemek hayalcilik olur. ts ceyhun'u bulup getiriyor, gs barış'ı buluyor vs. aslında borges'e sorsak o bize anında 3-5 isim verir. hatta sırf onun blogunu takip ederekten ben bile 1-2 isim sayarım. deniz naki(gelmez muhtemelen ama), selim teber var ve yanlış bilmiyorsam as oyuncu konumunda değil ve bu da alınmasını kolaylaştırır. hülasa gurbetçi piyasadan çok umutlu olmasam da yurtiçinden de çıkartılabilir bir opsiyonel adam.

sozcelyk dedi ki...

gurbetçilerin hepsini tolunay kafkas transfer etti.

sozcelyk dedi ki...

birazdan bobo gelir 'olur mu ya jem karacan , kıvanç ya da yekta'dan birini almalıyız' yazar :)

kma dedi ki...

gökhan inler veya nuri şahin'den birini alalım.. :)

dortmund'a delgado, holosko, tabata, tello, zapo ve hatta ernst verip nuriyi alabilir miyiz acaba? :)

o olmazsa aynı formülü gökhan inlere uygulayabiliriz. çocukluğunda beşiktaşlıymış zaten..

sozcelyk dedi ki...

inler gökhan'ın bonservisi min 10 milyondur , ernst emekli olunca 5 6 milyona gladbachlı oyuncu m. bradleyi transfer edebiliriz.

yeni bi stil yakaladık değiştirmeyelim.

sozcelyk dedi ki...

nuri ye çok baskı yapmıştı sinan engin hem kendisine hem babasına ama türkiye'De oynamak istemediği için görüşmelere başlayamamıştık bile.

onun da halil hamit gibi türkiye'ye gelmek isteyeceğini sanmıyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

gökhan inler dönem dönem arsenal'in transfer listesine girip çıkan bir oyuncu beyler.

mümkün değil o transfer. ihtimali bile yok.

kma dedi ki...

nuri ve gökhan ironiydi yahu.

gökhan ve nuri'yi almak için sorun sadece para da değil zaten.

ozy dedi ki...

Daha önce de başka başlıklar altında yazmıstım. Yerli defansif orta saha için cok uygun oldugunu düşündüğüm bir alternatif var. Manisa'dan Yiğit..kesinlikle denemeye değer, ustelik pahalıda değil..

bLAck_eAgle dedi ki...

Evet gökhan bence kendiside gelmek istemez...ya herkes m. bradley in gelmesini istiyor şu adamı çok merak ettim yaa..nerde oynuyor bu adam ilk lig açılsada şu adamı bir izlesek...

BJK4EVER dedi ki...

Yigit ve M.Ceylan gibi oyuncular alacagimiza Necip ve Ugur'u oynatiriz daha iyi.

@shelbyl

Neye gore o orta sahayla olamayiz sampiyon? Bursa Huseyin-Ergic ile sampiyon olmadi mi? Ergic'in Guti'den tarz olarak ne farki var? Bu ulkede tek onlibero Saidou, tek onlibero Aurelio ile sampiyon olunmadi mi?

@BJK4EVER

Onun altina jessie benim demedigimi demis zaten.

Senin bir kanadinda Quaresma, diger kanadinda Nihat (ki o da serbeste kayiyor gorduk) var ise, Ernst-Guti ortasahasi kadayif olur.

Su acidan bakin olaya; her birimin (defans, ortasaha, forvet) tamamlamasi gereken defansif ve ofansif puanlari olsun butunluk acisindan. Senin forvetin Bobo, sol kanadin Quaresma ise; ortaya iki tane saglam adam koyman elzem olur.

Almanya da Khedira - Schweinsteiger ile sampiyon oluyordu mesela, ama orada bir Muller vardi.

Daha acik anlattim herhalde simdi.

BJK4EVER dedi ki...

Iyi de Nihat sag kanatta oynamiyor, ikinci forvet olarak oynuyor ve muhtemelen sag kanatta Hilbert oynayacak. Beklerimizin defansif olma ihtimali de var Vikingur macinda gorundugu gibi, sorun ne anlamadim. Hayir, bu kadar defansa merakliysak neden M.Denizli elestirildi onu hic anlamiyorum zaten.....

ozy dedi ki...

bu arada pek cok yerde sivok'un orta sahada oynayabileceğinden bahsediliyor.. daha önceki takımlarında o bölgede nasıl oynadı bilemem ama Beşiktaş'ta orta sahada cıktıgı macları göz önüne alırsak, kesinlikle OLMAZ... resmen defansı beşleyen bir görünümde oynuyor ,libero kıvamında takılıyor. OLMAZ...

Pamukk dedi ki...

4milyon euro ne be çöşş

Unknown dedi ki...

@BJK4EVER

"Hayir, bu kadar defansa merakliysak neden M.Denizli elestirildi onu hic anlamiyorum zaten....."

+rep.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beyler ben ofansif oynayacağım demekle ofansif oynanıp başarılı olunsaydı bunu herkes yapabilirdi.

elindeki kadro ve şartlar teknik direktörün oyun kurgusunu şekillendirir.

mustafa denizli geçen seneki takıma ofansif oynatsaydı görürdük 7. mi 8. mi olabiliyoruz?

ayrıca geçen sene şampiyon olmak için oynanmadı. başkanı tekrar seçtirmek için oynandı.

baştaki 5 sondaki 3 haftayı at. kalan tablo budur.

matteo ferrari bu takımın en iyi defans oyuncusudur. bu takımın hali hazırdaki "tek" stoperidir.

stratejist dedi ki...

Vay be maşallah güzel sohbet olmuş, bir saat üşenmeden okudum, futbolu konuşan adamlarla muhabbet çok hoş, birde beşiktaşlı olunca :).

Arkdaşlar kadrolara bakınca birkaç noktaya takıldım; nerdeyse herkes kaleye Rüştüyü, sağ bekede Toraman ı koymuş, hani defansif oynamaktan sıkılmıştık ? Hani az gol atıyorduk ?

Erhan Güven geçen sene 3 veya 4 maça çıktı ilk ikisinde çok stresliydi hata yaptı, hücuma çımkaya çekindi ve eleştirildi, sonra ki maçta ise çok iyi hücumlar yapan bir erhan izledik, ne olduğunu anlamadım, iyi oynadığı bir maçtan sonra kesildi ve kenarda sonrada kiralik oalarak Antalya da izledik. Beşiktaşın son yıllarda İbo dan başka milli takıma düzenli yolladığı bi adam olmadığını hatırlatmak isterim.

Her yeni takım kurulduğunda geçiş süreleri vardır, ki bizim çatı var aslında takviye yapıyoruz ama bolluktan ne olaacğını kesitremiyoruz, yada kaptırdık yıldız oyuncu havasına, lan şunuda alırmıyız edalarındayız, alınırmı alınır iyi olur ama geçişte ne kadar az değişiklik o kadar iyidir.
Düşündüğüm şeylerin devamını yorumuma yapılacak yorumlara cevap oalrak vereyim, baya geniş mevzu harbiden. Bende favori kadromu yazayımda, içimde kalmasın :)

----------Hakan---------------

Erhan-Toraman-*Ferrari-Üzülmez**

--------Guti(CM)----Ernst(DMC)

Nihat(free)--Tabata(AMC)--Quaresma

(CF)Nobre***

_____________
*=Ferrari; satılırsa ayıp, yazık, heba olur, rakipler sevindirilmiş ve başkan kazanıdğı Q7 kredilerinin 1/4 ünü iade etmiş olur.
**=İ:üzülmez; yazdıysamda İsmail e bolca şans verilip artık seneye adapte edilmeli.
***=Nobre; O kadar parayı alıyosa hakkını versin artık, o potansiyel varda bu adamda. Geçen yıl niye yattı da canımızı sıktı anlamış değilim.He ayrıca, Raul dediniz bi kere, gelecekse onu isteriz

Yedekler

1)Rüştü
2)Ersan
3)İsmail
4)Sivok
5)Necip
6)Nobre(raul gelirse)
7)Yerli orta saha(transfer şart)

Bobo, Tello, Zapo, Fink, Delgado, Holosko bu adamların ya miyadı doldu, yada çeşitli sebeplerden yeri yok.
Uğur inceman asla BJK futbolcusu değil, tıpkı S.özkan gibi. Küçük takımlarda bile yıldız olamaz, onda hiç bir potansiyel yok. Aslında Finke gönlüm elvermedi ama ne yapalım, Ernst var o daha ciddi, :) Fink biraz light. Bobo yuda bekliyoruzki artık patlama yapsın, yok hep böyle yerinde sayacak gibi geliyor bana, ekstrası az.

Şimdilik bu kadar

Sertug Ozgur dedi ki...

Çok fazla yazılmamış ama Ersan'ın kiralık olarak kazandırılması iyi bir iştir. Her ne kadar satış opsiyonu 4 milyon euro olsa da, ne yapacağı belli olmayan adama atıyorum 2 milyon euro vermekten iyidir.

stratejist dedi ki...

Hilbert ı unutmuşum vay be Hilbert, umarım iyisindir

sozcelyk dedi ki...

http://www.haber1903.com/Haber-14905-yeni-kartal-in-gozyaslari

@BJK4EVER

"Hayir, bu kadar defansa merakliysak neden M.Denizli elestirildi onu hic anlamiyorum zaten....."

Bak bakalim ben Mustafa Denizli'yi bu sebepten elestirmis miyim bir kere?

Bir teknik direktorun futbol anlayisi vardir. Defansif, ofansif diye de genelleyelim hadi bunu.

TD bu anlayisi ortaya koyduktan sonra, o anlayis dahilinde ne yaptigi elestirilir. Mesela Denizli'nin adam markaji gorevi vermesi elestirilir. Birden uclu savunmaya donmesi elestirilir. Takimda en verimli oldugu mevkii belli olan adami bir oraya bir buraya koymasi elestirilir.

Aksi takdirde "Denizli Besiktas'in teknik direktoru degil, Besiktas gibi takim cift forvet oynar" falan noktasina geliriz ki yazik olur.

Burada defalarca "futbol akli" ile ilgili yazilar yazdim. Acikladigimi saniyordum maruzatimi.

adana'dan ayrılış fotoğraflarını gördüm, kanım ısındı. inşallah iş yapar.

Pamukk dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun.

AQ-47 dedi ki...

Bu adamın sene sonunda anlaşması bitiyorsa neden kiralayıp sene sonunda ayrıca 4 milyon euro vermeyi taahhüt ediyoruz da sene sonunda bonservissiz almayı düşünemiyoruz, işin mali kısmını bilen varsa izah edebilir mi?

Yorum Gönder

Ara