.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Temmuz 2010 Cumartesi

Beşiktaş - Neftçi Bakü

56 Yorum:

bacon1903 dedi ki...

Cok kotu bir mac oldu!!!Q7 renk katacak hayatimiza o bellide takim cok kotuydu tabi daha ilk mac ama schuster gonderecegi yabancilar konusunda sikinti cekmez bence!!!!

O kamera acısından bir halt anlamadım da, eğer hakikaten ortasahamiz Ernst - Delgado olursa çok ağlarız, umarım bu deneydir ya da ben yanlış gormusumdur. Öyle 4-4-2'ye hayır.

sozcelyk dedi ki...

ernst delgado ikilisini bu şekilde değerlendirmek şaka olsa gerek , bi kişi de çıkıp söylemedi mi bu adam ligin en çok top kaybedenidir diye.

quaresma porto performansına yakınsayacak diye düşünüyorum , hem futbola aç hem de iki haftaya anası ve iki kardeşi türkiyeye yerleşecek , yüzleri güldüren gelişmeler bunlar.

shelbyl haklı o kamera açısından ben de bişey anlayamadım.

yilmaz dedi ki...

kazasız belasız bitirdik ya şükür.

bu arada 1 buçuk ay oynayamayaqcak olan bobo asist mi yaptı ben mi öyle gördüm :)

yahu sallanır da biraz destekli sallanır antremanlara çıkan adama bibuçuk ay oynayamayacak denir mi? 1-2 hafta de de kıvırabilesin.

Berber Kenan dedi ki...

Şu Delgado nasıl halen daha Beşiktaş forması giyebiliyor ben anlamıyorum. İnanılmaz bir tazminat maddesi falan mı var sözleşmesinde ? Adam kulüpte dayısı olan çocuk gibi. Talibi varsa biran önce satılsın bence.

kma dedi ki...

delgado kampın yıldızı deniyordu. bu maçı ona fatura edildiğine göre baya kötüydü.
bu arada maçı nerden izlediniz yahu?

Batistuta35 dedi ki...

Bence delgado o kadar kötü değildi, zaten tek defansıf ortasaha ile oynandığı için ortada hiçbirşey yoktu gençler dışında.

Berber Kenan dedi ki...

Şahsım adına konuşayım Delgado, Beşiktaş'a geldiği ilk üç maçta beni kendine hayran bırakmıştı. Koşuyor, adam eksiltiyor, harika paslar atıyor, şu atıyor... Ama sonra bunun bir "demo" olduğunu gördük. Esas sürüm tamamen bir facia idi. Uzun lafın kısası ben bu hazırlık maçı özelinde değil, genel konuşuyorum. Bence Beşiktaş'ın kontenjanını doldurmaktadır. Beşiktaş bu kanat adamları ile göbekten değil, kanatlardan rakibin üzerinde baskı kuracak bir oyun sistemini tercih etmelidir. Orta sahayı da Ernst-Fink gibi koşan ve çift yönlü oyunculardan kurmalıyız. Kaldı ki Ernst'in geçen sezon ki hücum performansı Delgado'dan çok daha iyi idi. Gitsin Arjantin'i kurtarsın.

SirEvo dedi ki...

Q7'nin atıp da iptal edilen golü var, ofsayt değildi. :D

kma dedi ki...

maçın kadrosuna baktım.ilk yarı başka 2. yarı başka 11 ile oynanmış. ilk yarı kadrosu 1-0 yenik bitirmiş. ikinci yarı kadrosu 1-0 yenmiş gibi görünüyo.
delgado ilk yarı oynamamış, 2. yarı kadrosunda var. buradan faturayı nasıl delgadoya çıkardınız anlayamadım açıkcası.

bacon1903 dedi ki...

Bu Delgado ne adammis kardesim 2 senedir yatiyo ama herkes asigi!!!!!Delgado-Tabata-Holosko-Zapo yollansin Guti birde forvet alinsin!!!10 numarimiz guti ve tello olsun

kma dedi ki...

@bacon1903
6 yabancı kuralına uyarak tello guti ve almak istediğin yeni yabancıyı da koyarak ilk 11 kadrosu yapasana merak ettim.

bacon1903 dedi ki...

Ya ne guzel mac yorumlari mac analizleriyle baslamistiniz dunya kupasi muhtesem 2.tur ve ceyrek final maclarina sahne oluyor niye post acmiyorsunuz????Gana ve Paraguaya cok uzuldum!!!Hollanda sevindirdi.Arjantin hayal kirikligi ama Almanya ben boyle zevk veren almanya 90 dunya kupasinada boyle baslamislardi sonra kotu oynayarak kupayi almislardi ama ispanya onunde isleri zorrr!!!!!Birde guney amerika kupaya damgasini vurdu diyenler komik duruma dustu.(Ridvan Dilmen-Sergen Yalcin)

sozcelyk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sozcelyk dedi ki...

yıllardır bu kadar kolay adam geçip kaleye katedebilen bi kanat oyuncusu izlemedik.

heyecanla yeni sezonu bekliyorum.

quaresmanın sene içerisinde yapmasını beklediğimiz şey.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=141313129212224&ref=mf

RuFF dedi ki...

Eğer hakkten basına söylediği gibi 4-1-4-1 sistemiyle oynayacaksak ve ileri dörtlüdeki oyuncular söylendiği gibi nihat-qua-hibert-delgado ile kurulacaksa Schuster Mustafa denizliden daha kötü duruma düşecek demektir.

Anlaşılan o ki hocaa sistemi oturtana kadar baya bir sıkıntı çekceğiz.

Bunun dışında gözle görülür sağ-bek-forvet ve amf eksikliğimiz mevcut.Bu takıma en kötü 2 optimum 3 tranfer gerekiyor.

lamhaltas dedi ki...

sezonun ilk maciydi henuz ve 2 farkli 11 ile mucadele ettik. dolayisiyla iyi organize bir takim goremememiz normal diye dusunuyorum. bu arada ali kucik ve erkan kas i kadroda gormem ayrica beni mutlu etti. bunlarin haricinde 2 hafta sonraki uefa kupasi macinda daha saglikli kameralarla birlikte daha cesitli hucum varyasyonlari gormeyi umuyorum. rakip ceza sahasi yayina daha hizli gelmek ve orada bir taktik ve calisma urunu varyasyonlari(bkz. 2010 almanya) gorebilirsem(basarili olmasina gerek yok daha temmuz ayindan, en azindan emarelerini de gorsem yeter)gelecek ile ilgili umutlarim artacak.

bacon1903 dedi ki...

@kma

Tello yedek kalacak ama altin yedek tello gutidende istedigimiz verimi alamazsak kimi oynatcagiz delgado ve tabata bana guven vermiyor tello 2 senedir yaptiklariyla daha cok guven veriyor bana!!!Bu arada zapo gonderilince zorunlu bir turk stoper ihtiyacida doguyor bana gore!!!Benim ideal 11im

Rustu-I.Toraman-Sivok-Ferrari-Ismail(Avrupada Deli Ibo yada Tello)-Ernst-Necip(Avrupada Fink)-Querasma-Guti-Nihat(Avrupada Hilbert oynayabilir)-Bobo(Yada ondan daha kaliteli bir yabanci)

kma dedi ki...

@bacon1903

yaptığın kadroda alternatifli 16 futbolcu görünüyor. 10'u yabancı. (alınmasını istediğin kaliteli yabancıyı da katarak söylüyorum)

avrupada ne kadar ilerleriz bilemiyorum ama bu kadro superlig için çok sorunlu. örneğin 4 as yerli oyuncunun sakat veya cezalı olduğunu varsayalım. nasıl kadro çıkaracağız?

yabancı kadromuz çok şişmiş durumda. şu an için başka bir yabancı transferi 6+2+2 kuralı yüzünden denklemi daha çok karıştırmaktan başka bi işe yaramayacak. kadro derinliğini yerlilerle kurmamız lazım.
oyatılmayacak yabancılar gönderilip yerlerine acil kaliteli yerli alınmalı.

BJK4EVER dedi ki...

Her firsatta Delgadolu 4-1-3-2 kadrosu yapanlar herhalde ikinci yaridaki oyunu gormustur. Ilk yari cok daha oyuna hakimdik, ki bunu onlibero Ernst yerine Ugur olmasina ragmen yaptik. Su an yapacagimiz tek sey var, acilen Tabata ile yollari ayirmak ve orta alana cift yonlu bir oyuncu almak Delgado'nun yerine. Bu mesela Delgado'ya gore fizigi ve defansif yonu daha iyi olan ve daha az top kaybeden Guti olur, olmadi orada Fink oynamali, ama Delgado oynamaz. Delgado oynarsa ya Nihat yerine 2. forvet olarak oynamali ya da sol kanatta.

------------Rustu--------------

Erhan---Toraman--Ferrari--Ismail

----------Ernst-------------------

Hilbert---------Guti---------------

----------Nihat---------Quaresma

--------------Bobo----------------


Su an en mantikli onbir bu gozukuyor, ama onemli olan sey orta sahadaki ekstra oyuncuyu bulabilmek, cunku Delgado o pozisyonda belki mac basina 2-3 tehlikeli pas atabilir ama orta sahanin direncini dusurur ve top kayiplari artar.

Gitmesi gerekenler: Tello/ Holosko, Zapo, Tabata
Gelmesi gerekenler: Guti/Deco ve Bursa'dan takas yoluyla Volkan/Ozan

Ozellikle orta alanda bir yerli alternatifi lazim. Volkan gelirse kanada koyup Hilberti geriye cekip sagbekteki kalite sorununu cozebilirsin, veya Hilberti takimdan cikarip Toramani sagbeke koyup Sivoku alabilirsin defans guvenligi acisindan, en azindan opsiyonlarimiz artar.

kartalizma42 dedi ki...

1. Devre................
Sistem 4-2-3-1
+Sağbek Erkan Reşmen 2 senedir Çorumsporda yatıp gelmediğini gösterdi. İhtiyaç duyulduğunda güvenilebilir.
+ Sağ önde oynayan Ali Kuçik çok yetenekli fakat mevkisi takımda rekabetin en çok yaşanacağı yer. Bu sene forma giymesi zor gözüküyor. gençlere önem veren bir süper lig takımında 1 sene pişmesi lazım(bu takım ziya doğanlı Konyaspor olabilir)
+ Uğur İnceman ve Nobre de en ufak değişiklik yok saç baş yoldurtmaya devam ettiler
+ Zapo gittiği zaman elde sadece sivok+ferrari+toraman+atınç kalacak yerli bir stopere ihtiyaç olabilir(Ömer Toprak olabilir geleceğin serdar taşçısı olarak gösteriliyor)
+ Daha çok erken ama bu sene solbekte yine Üzülmezi göreceğiz sanırım zira ismail isteksiz ve formusuz geldi gözüme
2.Devre...............
Sistem 4-1-4-1
+Eğer nihat ve hilbert yanyana oynayacaksa bu sistem 4-4-2 olur ve 10 numara olmaz takımda. Yoksa dünkü gibi beraber oynarlarsa sıradan anadolu takımları karşısında bile zorlanırız bu ortasaha ile.
+Erkan Kaş müthiş yeteneki bi sol açık fakat bazı noktalarda nerde duracağını bilmiyor tecrübesiz, en büyük avantajı Q7 ondan şey öğrenebilir, Q7 takımdan ayrıldığında bize süper bi yıldız bırakabilir.
benim onbirim şu şekilde........

..............rüştü.............
toraman..sivok..ferrari..üzülmez
..........ernst....necip........
..nihat......delgado...quaresma.
...............bobo.............

QuaresmA dedi ki...

Bence ilk yollanacak adam Fink'tir. Hayır ön liberoya Appiah, Ernst almıyorsan Fink'i de alma, git Levent Kartop'u al. Sergan'in deyişiyle koşan adam Türkiye'de çok, niye yabancı hakkımızı harcıyoruz düz adamlarla ?

BJK4EVER dedi ki...

Fink yollansin diyenler ya (modern) futbolu takip etmiyor, bilmiyor ya da maclari seyretmiyor. Fink'e sirf kosuyor diyip Necip'e Lampard diyenler ayni sekilde A.Karabulut'a Messi demisti, Fahri Tatan nasil gonderilir diye isyan etmisti.
Fink bu takimin en iyi 2 onliberosundan biridir. Koca sezonun Ernst-Necip-Ugur ile gidecegini dusunenler gecen senenin GS'sine baksin. Buyuk takimlar onlibero mevkisine en az 4 iyi adam alirken biz elimizdeki 2 iyi adamdan birini gondermeye calisiyoruz. Kimse cikip Necip idare eder vs demesin. Delgado-Tabata-Telloyu begenmeyip 10 numara istemek, konu onliberoya gelince de Fink gitsin Necip idare eder demek nasil mumkun anlayamiyorum.....

Bu arada sag acik olarak Nihat'a sonuna kadar karsiyim. Ya cocugu kendi mevkisinde adam gibi oynatalim, ya da oynatmayalim. Adami sag aciga koyup da sonra neden oynamiyor, hic gol atmiyor vs demek vicdansizlik oluyor....

Ne Fink,ne delgado bu takımdaki en gereksiz isim Hilbert.Bu adamı niye aldık mantıklı bir açıklama yapacak olan var mı ?

bLAck_eAgle dedi ki...

Ben shuster den hilbert i sağ bekte oynatmasını beklıyorum..

bLAck_eAgle dedi ki...

ya.. bı kadro olusturdum kafamda hatta olusturmaya calıstım ama 5 tane yerlı 11 oyuncusu cıkaramadm..

rüştü i.toroman ismail nıhat(kı nıhat ı begenmeme ragmen)besıncı cıkmıyo NECİP dedım ama ERNST NECIP DELGADO coook zayıf ben olsam trabzon dan CEYHUN GULSELAM ı kesın alırım HOLOSKO takasıyla..

bLAck_eAgle dedi ki...

Avrupa kadromuz guzel

RÜŞTÜ


İ.TOROMAN SİVOK FERRARİ İSMAİL


HİLBERT ERNST FİNK


QUARESMA DELGADO TELLO


BOBO

bLAck_eAgle dedi ki...

bu sıstemıde ben gelıstırdm 4-3-3-1 :))

BJK4EVER dedi ki...

Sen bir daha sistem mistem gelistirmeye kafani yorma kardesim, ilk once sayi saymasini ogren, sonra gelistirirsin....

Cartalete dedi ki...

İlk hazırlık maçında Schuster adına edindiğim ilk olumlu intibalar;

1- İkinci devrede sürdüğü ve takımın A planı gibi gözüken 4-1-4-1 sisteminin kenarlarında, "topsuz oyunları sebebiyle" Hilbert ve Erkan'ı düşünmesi, Sırf bu sistem için, Quaresma'nın ilk şablonda yer alması şuna işaret: Schuster, belki zamanla itiraz edeceğimiz şablonlarla karşımıza çıkacak, fakat en azından o şablonlar içersinde "doğru oyuncu tercihleri yapacak" gibi görünüyor. Bu da bir şeydir...
Son iki teknik direktör deneyimimizde, hem sistem hem de oyuncu tercihleri konusunda yanlışlar görmüştük.

2- Takip ettiğim A2 takımından, A takıma en hazır gördüğüm oyuncuyu (Necip'i artık A takımdan sayıyorum), birinci planında düşünmesi: Erkan Kaş...
Her türlü sistemde çok net bir kanat oyuncusudur. Maçta çok görünmese de, attığı golde "koşuşuna" dikkat çekerim. Şayet cezasahası içinde 3 rakip oyuncu var ise ve"boş kaleye" vurulan bir kafayla gol oluyorsa; bu durum en az asisti yapanın yetenekli ayağa sahip olduğu kadar, golü yapan adamın da, ciddi şekilde oyun zekasının olduğunu gösterir.

Ahmet Canseven dedi ki...

Finke sürekli sallamayı anlamıyorum...3-2 kazandığımız Eskişehirspor maçında 3 golün içinde de Fink var, maç sonunda Sanlı Sarıalioğlu Fink Beşiktaşın adamı değil diyor. Böyle bir çok maçı var. Her hucumun içinde oluyor, düşerken bile pas veriyor. İsabetsiz pası yok.Top çalıyor. Uzaktan şutu var ama hala Levent Kartopla kıyaslanıyor.

alper dedi ki...

sanırım artık dünya futbolu ya 4-2-3-1 yada 4-3-3 oynanan bir hale doğru gidiyor.ve benim beşiktaşa şu oyuncu topluluğu ile yakıştırdığım sistem ise 4-2-3-1.bu açıdan bakıldığında 2 kaliteli ön liberoya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.ve bunlardan birinin fink olması gerektiğini.4 lü defansın önünde fink oynamalı bence.yok illa 4-1-4-1 oynarsak ise o 1 yine fink olur ernst olmaz.net.
ben bu sene ilk ciddi sınavımızda veya sezon genelinde sahaya çıkan 11 e bakarım.çift ön libero görmezsem seyretmem.ernst-necip-fink üçlüsünden ikisi sahaya çıkmazsa bu sezon hayalden öteye gitmez bence.

TA dedi ki...

@alper

çift ön libero yorumuna katılıyorum.ama şu var birde.çift ön liberonun önünde oynayan iki kanat oyuncusunun (muller-podolski) orta saha -ileri hattında gidip gelmeleri gerekir.böyle olmazsa yine defansif zaaflar olabilir.ayrıca 2 ön liberodan birinin hücuma katkıda bulunması gerekir.ki bunu ernst yapabilir.4-2-3-1 sistemininde öndeki forvetin sağdan soldan gelen kanat oyuncularına iyi servis yapabilecek özelliklerde olması gerekir.birde yine öndeki 3 lünün kanatlarında oynayan oyuncuların içeri girip gol yapabilme özelliğinin bulunması gerekir.ör.muller-podolski.
yani hep kanat oyuncusu hemde forvet özelliği olması gerekir.hemde orta sahaya gelip defansif yardım yapabilmeli.

ederlezi12 dedi ki...

Allah aşkına bırakın şu ön libero denilen lanet kavramı ... Ne ön liberosu kardeşim Ömer Üründül gibi her ortasaha oyuncusunu '' ön libero '' yaptınız...

Ön libero diye bir şey yoktur '' ORTA SAHA OYUNCUSU '' vardır..

Ayrıca 4-4-2 4-3-3 yok 4-2-3-1 bunlar bir futbol sistemi değildir sadece diziliştir. Futbol sisteminin , sistem içindeki taktiğin bir parçasıdır. Salt sistem değildir.

Zaten bıktım TV de gazete de her yorumunda yok tek önlibero yok çift ön libero , yok 10 numara yok bilmem ne....

ederlezi12 dedi ki...

Delgado ile ilgili yorum yapmak gerekirse kendisini hiç bir zaman ortasaha göbeğindeki ikili ya da üçlü alanda oynatmanın değil de sol açık ya da sol kenar forvette değerlendirilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum..

Delgado bir ortasaha oyuncusu değildir forvet özellikleri olan bir oyuncudur. Zaten ayağına topu aldğında içeri katettiği anlarda , topa vuruş stillerinden ceza sahası yakın çevresinde olduğu zaman daha etkili olduğunu görürüz.

Bence eğer Schuster 4-4-2 dizilişi benimseyecekse bu diziliş üstünde bir sistem kuracaksa Delgado sol açık - bölgesinde oynatılmalıdır.
Zamanında Madrid de Robinho nun oynadığı gibi..

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...

@ederlezi12

öyle gereklidir ki bu çift ön libero, olmayınca arajantin gibi dörtlük olabilirsin.
eğer arajantinde cambiasso-mascherano oynasaydı orta ikilide alamanya bu kadar rahat top oynayamazdı.delgado da orta saha oyuncusu ama cambiasso başka türlü orta saha oyuncusu.

ayrıca dizilişlerde hayati öneme sahiptir takım olabilmek için.örnek elano. brezilyada ve galatararayda orta sahada oynuyordu.ama orta sahanın neresinde oynadığı önemlidir.
brezilyada sağ kanatta oynarken galatasarayda orta ikiliden biri şeklinde oynadı.yani cambiassonun özellikleri olmamasına rağmen o bölgede oynadı.brezilyada ise doğru yerde oynadığından daha verimli olmuştur.

ederlezi12 dedi ki...

Ben gereksiz olduğundan bahsetmedim.

Benim anlayışma göre de ortasaha ikilisi sizin ön libero benim ortasaha oyuncusu dediğim oyunculardan oluşmalıdır.

Mustafa Abi ( cartalete ) blogunda da zaten Arjantinin ortasaha oyuncu seçiminden elendiğini yazmıştım..

Benim derdim ''ön libero '' kavramının ortasaha oyuncusu olgusu üzerinden kullanılmasıdır.

Lampard Xavi Fink Bastian Sweinsteigher Yaya Toure ön libero mu ortasaha oyuncusu mu ?

BJK4EVER dedi ki...

Toure ve Fink onlibero, digerleri orta saha oyuncusu. Ayrica TA'ya birsey eklemek isterim, Diego Maradona'nin antrenor olmadigi burdan belli zaten. Hicbir modern takim sahaya tek onlibero (Mascho), onlerinde 3 serbest defansif katkisi 0 oyuncu (Di Maria, Messi, Maxi), onunde 2 tane ayni tarz forvet ile cikmaz. Cikarsan da zayif rakipleri rakip forvetlrein beceriksizligi ve kendi hucum hattinin klasiyla gecersin, karsina cikan ilk saglam takim senin rezil edip 4'luk yapar. Hadi Ingiliz takimlarini, Mourinho ve Capellonun takimlarini gectim, Ispanya yahu. Orta saha konusunda tartismasiz en genis ve kaliteli pakete sahipler. Adamlar bilmez mi 1 onlibero+Xavi, onlerinde Silva-J.Navas falan cikmayi? Adamlar israrla Busquets-Xabi-Xavi uclusunu Paraguay'a karsi bile bozmuyor, ustelik forvetlerinden biri orta saha orijinli Iniesta. Ve isler kotu giderken adamlar Turk mantigiyla onlibero cikartip forvet sokmayi degil, santrforlarini (Torres) cikarip bir ekstra orta alan oyuncusu almayi dusunuyor (Fabregas).
Bu baglamda Fink gitsin diyenleri, Necip var oynar iste diyenleri, hele ki tek onlibero+Delgado'dan olusan kadro kuranlari hic mi hic anlamiyorum. Bu takima yazacagim ilk oyuncular Sivok-Ferrari-Fink-Ernst, Q7 ve Bobo'yu da ekle, gerisini Ismail-Toraman-Nihat-V.Sen/Ozan yaparsin zaten, takim boyle olunur.

bacon1903 dedi ki...

@kma

Sen bursayla takasa girelim diyorsun yani ya da erkan kas vede atinca cok fazla sans vericez o zaman haklisin ama bursayla takas cok zor gibi kaliteli yerli kimi almaliyiz sence???Bana kalsa figerle ugrasmamak icin boboyuda satsak super olacak ama yerine alcagimiz forvet iyi olmazsa kaleyi gormemekten korkuyorum seneye!!!Neyse sence yerli kaliteli oyuncu kimi almaliyiz???

yilmaz dedi ki...

@bjkforever

fink ve önlibero konusuna katılıyorum. bir iki über zeki spor yazarının gazına bakım finki filan gönderirsek q7 de boşa gider.

Arkadaş gs geçen sene keita'nın elanonun,ardanın olduğu kadroyla ligin tozunu atmalıydı di mi? ama arkalarında topal sarp barış olunca olmadı. rijkard kadro kalitesiz derken heralde öndeki 3lüden bahsetmiyodu.

fink şu anda türkiyenin en iyisi. belki emreyi bu sezonluk performansı ile öne çıkarabiliriz.

Ayrıca fink düz adam klişesine de hiç katılmıyorum. geçen sezon ender gelişen beşiktaş ataklarının en önemli isimlerindendi. bindirme de yaptı ara pas da attı kafaya da çıktı şut ta çekti. nihatın isabet oranından da daha iyi bir isabet oranı vardı. artık şu adamın yakasından düşsek. tamam yeni gelen transferlere yer açmak lazım ama 4 tane kanat hücumcusu yabancı varken finke niye sataşıyosunuz.

Fink düz adam filan değil bence. Beşiktaş'ta ne yaptığını en iyi bilen, hücum bilgisi bobo ve tello'dan sonra en iyi olan adam. hatta belki tello'dan bile.

Bir de, eğer amaç avrupada başarıysa bizim gibi avrupa'da çok iyi bir yeri olmayan takımların başarı yolu çok iyi savunmadan geçiyor maalesef. Bu yüzden burada oynayan adamların rolü çok büyük.

sivok ferrari fink ernst ile bir çatı kurabilirsek quaresma da bobo da mutlaka üzerlerine düşeni yapacaklardır.

tearkan dedi ki...

Ozan'ın açıklamaları ile ilgili soru sonrası böyyük başkan gündemimizde yok dedi. Teknik direktörün taleplerini de göz önünde bulunduracağız ama şuan için başka transfer yapmayı düşünmüyoruz dedi böyyük başkan.

Hadi Guti'yi falan bir kenara bıraktım; ama bu yerli kadroyla nereye kadar gider bu takım açıkcası şüpheliyim.

kma dedi ki...

@bacon1903

bursa 1-2 yabancı aldı. yabancı kadrosunda hala yer var mı emin değilim.
ama zapo,tello, holosko, tabata, delgado'ya karşılık vokan-sercan-ozan iyi olurdu. :)

kma dedi ki...

erkan kaş ve atınç için çok erken. onları rotasyonun parçası olarak düşünmek gerçekçi olmaz. bu sene en fazla geçen seneki necip gibi kullanılır. hatta oynayacakları yerlere kiralık falan verilse süper olurdu.

TA dedi ki...

@yılmaz

ayrıca bir takımda 2 ön libero olduğunda defansif zaaf yaşamaz bu takım denilemez.top rakipteyken 4-5-1 e dönebilmeli takım.yani açık oynayan kanatlar orta sahayı 4 lemeli.podolski ve muller bunu çok iyi yapıyor.(mesutta gelip beşliyor orta sahayı ama pres amaçlı gelmiyor tabi.ama muller ve podolski pres yapıyorlar)4-4-1(ozil)-1(klose) e dönüşüyor da denilebilir top rakipteyken sistem.

galatasarayda bu sezon birçok maçta 2 ön liberoyla(topal-sarp yada barış-sarp yada barış-topal) oynadı ama kanat açık oyuncularının defansa yardımları fazla olmadığı için ve bazen 2 ön liberodan birinin elano olduğu için oldukça yumuşak, defansif zaafları yüksek bir takım olmuştur.olayın püf noktası kanatta oynayan açıkların orta sahaya gelip toplu şekilde hücuma çıkmalarıdır.skibbeli galatasarayın benfica ve birçok maçta uyguladığı gibi.(yinede belli dakikalardan sonra fizik gücü düşen oyunculardan dolayı defans zaafı yaşanmıştır)
özetle 2 ön libero mutlaka olmalı ama özellikle kanatta oynayan beklerin ve açıkların çift yönlü oyuncular olmalı.lahm, maicon ,muller podolski. hep çift yönlü kanat oyuncuları.galatasaray bu sene 4-2-4 gibi sahada 3 e bölünmüş bir takım görüntüsü verdi.oysa 2 ön libero her zaman vardı.defansif zaafları sadece 2 ön libero çözemez. kanat açıklarının yardımına ihtiyaç duyulur her zaman.

rijkaard kadro kalitesiz derken xavi-ineasta arıyordu.oysa skibbe xavi ve ineaste aramadan eldeki oyuncularla oldukça güzel pas oyunu oynattı(efektif pas oyunu daha doğrusu).akıcı bir oyun oynattı.hemde orta saha ikilisi topal -barış özbekti.
buda garip olacak ama skibbe futbol zekası olarak rijkaarddan ne kadar önde olduğunu gösteriyor.rijkaardda maradonaya benzedi geçen sene.aynen arajantin gibi defans yerlerdeydi.efektif takım yerine(alamanya gibi)topa sahip bir takım (barca gibi) yaratmaya çalıştı rijkaard.olmayıncada kalitesiz oyuncular damgasını vurdu rijkaard efendi.


xavi ve ineaste ile topa sahip olursun ama elde böyle oyuncular yoksa alamanya gibi oynamak zorundasın.topa fazla sahip olmadan ama topa sahip olduğunda topu efektif kullanacak bir sistem yaratırsın.
arajantin -alamanya maçında arajantinin topa sahip olma oranı yüzde 53 alamanyanın yüzde 47. skor 4-0.

sistem teknik direktör bir futbol takımının çok şeyidir.rijkaard alamanyayı ispanya gibi oynatmaya çalışır ve alaman oyuncular değer kaybederler.topalın ardanın bu sezon değer kaybettikleri gibi.sistem ve oyuncu profili uyumlu olmalı bu bakımdan.onun için yaratıcı teknik adamlar birçok ülkede dev takımlarda çalışabilirken aragones-delbosqe-rijkaardı devler istemezler.yada benzerlerini.(kötü olduklarından değil yaratıcı olmadıklarından)
schusteri aynı kategoriye sokmuyorum.çünkü getafede yaptıkları ortada.skibbe futboluna benzer daha üst bir futbol oynatabilir.

BJK4EVER dedi ki...

O soyledigin belki Avrupa maclari ve ligdeki zorlu maclar icin gecerli, ama bunlarin disinda karsilanmasi gereken bir back var mi Bursa, FB, GS, TS backleri disinda? Cogu takimin backleri bize karsi orta sahayi gecmiyor.
Ama orta saha oyle degil, cogu takim bize karsi cift onlibero, bazen 3 onlibero ile oynuyor, bunlara karsi tek Ernst cikarsan istedigin kadar kaliteli forvet elemanlarin olsun, ezilirsin. Ben de ilk basta Ernst yeter sampiyonluk vs diye dusunuyordum, ama Dunya Kupasi tekrardan gozumu acti. Bu arada BJK taraftarinin Robinho merakini da hic anlamiyorum zaten.Tamam, super oyuncu, ama biz o kontenjandan Q7'yi almadik mi? Robinho zaten full olan yabanci ofansif orta saha ve forvet kontenjanini daha da sisirmekten fazla ne yapacak? BJK taraftari gecmisteki yillarda saglikli analiz yapan, futboldan anlayan ve ne istedigini bilen taraftardi, ama bu sene resmen futbolcu isimleri gozlerini boyuyor. Takimda 10 tane ofansif kanat oyuncusu varken ve Emre-Luganonun yaninda kaliteli oyuncu eksikligi varken hala Hazard, Krasici isteyen FB taraftarindan veya gecen seneki 'yildiz' transferlerinden sonra orta saha ve defanstaki yerli kalitesizligini gormeyen (veya gormek istemeyen) GS taraftarindan bir farkimiz kalmiyor boylece.
Benim hayalim Robinho veya Guti falan degil, Nuri Sahin ve/veya G.Inlerin gelmesi ve takimin modern kontrollu ofansif 4-3-3 oynamasi. Tabii bir sikinti da o zaman Q7'nin diger tarafindaki oyuncu olacak, ama orada Nihat, Tello veya Holosko idare eder, hatta Delgado bu sistemde sol acikta harikalar bile yaratabilir.

------------Rustu-------------

Toraman--Sivok--Ferrari---Ismail

-------------Necip---------------

---------Ernst---Nuri------------

Quaresma----------------Delgado

------------Bobo----------------

Iddia ediyorum bu takim tum Robinholu Gutili takimlara 5 basar.

helldoradotcom dedi ki...

gitmesi gereken/sebep:
Holosko: Hilbert geldi, 2. kanat adamini yabanciyla harcamak luks.
Tello: Q7 solda oynayacak gibi duruyor. Bu durumda Tello gitmeli.
Zapo: Rotasyonda dahi yeri doldurulabilir.
Nobre: Yerli bir yedek olarak bile cok yetersiz.
Not: Fink diyenleri gercekci bulmuyorum kaldi ki takimin en yipranmaya musait bolgesinde yedek bile olsa takimda kalmalidir. Ayrica (bkz. adam alman beyler)

yilmaz dedi ki...

@TA

Söylediklerine katılmamak mümkün değil. sadece iki önlibero koydum diye takım savunmasını çok iyi yapıyorum demek çok gerçekçi değil.
Benim yorumum önlibero sayısından çok burada oynayacak adamlara olsada olur olmasada olur şeklindeki bakış açısı. bir arkadaş fink oynayacağına levent kartop oynasın demiş. burda bir yanlışlık var. fink böyle bir karşılaştırmayı hiç haketmiyor. adama bir düz adam yaftası yapıştırdık, her maç her türlü ofansif girişimi yaptı, çalım attı, ara pas attı, şut attı ne yaptıysa çıkaramadı üzerindeki o yaftayı. E daha fazlasını istiyorsanız o zaman quaresma diye tezahurat yapmayacak, büyük başkan bize lampard'ı al, gerrard'ı al xabi alonso'yu al diyeceksiniz. başka yolu yok.

bLAck_eAgle dedi ki...

İddia ediyorum NECİP ERNST NURİ uclu orta sahası ile ondekı uclunun solundaki DELGADO ıle bu takım 4. bile olamaz.. ozellıkle orta saha ondekı saydıgın bu 3 oyuncuyu kaldıramaz..

BJK4EVER dedi ki...

Sen ilk once 11'e kadar saymasini ogren, sonra baskalarinin takimina yorum yap.:)
Ha, ayrica 4-5 ofansif oyuncuyu takima koyunca o takim daha fazla gol atmiyor veya daha ofansif oynamiyor.

Pamukk dedi ki...

Net; yerli lazım yerli

Nuri gelsin şampiyon olmazsak hiçbirşey bilmiyorum

Yahu gecen sene totalde baktiginda Fink Ernst'ten daha iyi bile oynamadi mi?

Ernst bizi ilk sene sapiyon yapti, krediyi aldi. Fink'e "fazlalik" gozuyle bakildi hep, futbol ulemasi da "duz adam" diye yaftalayinca iflah olmadi.

Fink fazlalik, gitsin diyorsaniz; gecen seneki performansa bakarak Ernst'i de gonderecek kivamda olmalisiniz. "Ernst gider mi ya?" derseniz de, "Ernst Fink'ten farkli ne yapti gecen sene?" diye sorarlar adama.

Onyargiyi parcalamak zor is birader...

Sorun da zaten fink le ernst in aynı tarz oyuncu olmaları.bugun ingilterenin elinde gerrard ve lampard gibi 2 muazzam orta saha oyuncusu var ama olmuyor birbirini tamamlıyamıyorlar,barry nın pasor oyununa ihtiyac duyuyorlar.fink 11 oyuncusu olmamalıdır ama +2 ıcın iyi oyuncudur

Kalten dedi ki...

Ne Nuri'si, Mesut Özil gelsin!!

Ahmet Canseven dedi ki...

Bence Finki gönderen Orhan Yıldırımdır... O olmadı Sanlı Sarıalioğludur... Adamlar yaza konuşa kıydılar Finkime...

Yorum Gönder

Ara