.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Temmuz 2010 Perşembe

Avrupa Ligi - Oyuncu Uygunluğu

Son günlerde Zapotocny’nin Beşiktaş formasıyla Avrupa Ligi ön elemelerinde mücadele etme ihtimali ve bunun olası Bursaspor - veya Avrupa Kupaları’nda mücadele edecek bir başka takıma- transferine etkisi hakkında farklı söylentiler türediğinden bu konuya ilişkin ve devre arası transfer döneminden sonraki sürece dair resmi kaynaktan birkaç not düşelim. Kural olarak bir oyuncu Uefa Kulüpler turnuvasinda ( Uefa Şampiyonlar Ligi ve Uefa Avrupa Ligi – Süper Kupa hariç-) aynı sezon içinde birden fazla kulüpte oynayamaz. Fakat istisnai olarak bir oyuncu Şampiyonlar Ligi veya Uefa Avrupa Ligi’nin ilk, ikinci ve üçüncü eleme gruplarında oynamış ise, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde bir başka kulüp için guruplardan itibaren eğer ki eski kulübü Şampiyonlar Ligi’nde veya Avrupa Ligi’nde gruplara kalamamış ise oynama hakkına sahiptir. Ayrıca, son 32’nin başlangıcından itibaren (Şampiyonlar Ligi için son 16) bir oyuncu 18.17 ve 18.18 maddeleri dahilinde kayıt olabilir. Sahada yer almamış yedek oyuncu, aynı sezonda Şampiyonlar Ligi’nde veya Avrupa Ligi’nde yarışan bir başka kulüp için halihazırdaki Uefa şartnamesine uygun olarak kayıt olmuş ise oynayabilir. 18.17: Son 32 takım aşamasının başlamasından önce bir kulüp maksimum 3 kurallara uygun oyuncuyu, turnuvanın / şampiyonanın geri kalan maçlarında oynamaları için kaydettirebilir. Bu kaydın en geç 1 şubat 2011 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir, bu süre için uzatma talebi kabul edilmez. 18.18: Yukarda belirtilen 3 (yeni) oyunculardan, UEFA tarafından düzenlenen kulüp müsabakalarında oynamış herhangi biri, eğer aşağıdaki şartlara uygunsa yeniden kaydedilebilir : * Oyuncu aynı şampiyonada başka bir takımda oynamamış olmalıdır. * Oyuncunun daha önceki takımı hala aynı şampiyonada bulunmamalıdır. Ayrıca, eğer oyuncunun yeni takımı Uefa Avrupa Ligi’nde mücadeleye devam ediyorsa, daha önceki kulübü içinde bulunulan sezonun her hangi bir anında Uefa Avrupa Ligi’nde mücadele etmemiş olmalıdır. Özet geç ! diyenler için ekleme :) Zapotocny'nin Vikingur'a karşı veya bir sonraki turda forma giymesi, o'nun Şampiyonlar Ligi'nde oynamasına engel değildir. Aynı şekilde bu ve sonraki turda elenmemiz halinde, Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek bir başka takımın formasını dahi giyebilir. * Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmamız halinde; Avrupa Ligi'nde mücadele etmiş bir takımın oyuncusuna son 32'de forma giydiremeyiz, ancak aynı sezon Şampiyonlar Ligi'nde forma giymiş bir oyuncuyu -atıyorum Ozan İpek- ve yine sadece Avrupa Ligi ön elemelerinde forma giymiş bir oyuncuyu Avrupa Ligi karşılaşmalarında oynatabiliriz. Özetin özeti; Bir oyuncu, aynı sezon içinde 2 farklı kupada mücadele edebilir.

12 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

3 kere okudum bişey anlamadım.

yani zapo nolcakmış? :)

cesc dedi ki...

ben de 1 kere okuyup anlamadım. bi daha da okumadım anlamam nasıl olsa diye. dsghjsdgs

özet iyidir..

Emrah D dedi ki...

abi benim anladigim zapo bugun vikingur karsisinda oynarsa, bursada bu sezon cl gruplarinda ancak biz avrupa ligi gruplarina kalamadan elenirsek oynayabilir. ama mabadimdan da anlamis olabilirim.

sozcelyk dedi ki...

yani diyosunuz ki beşiktaşın zapo'yu kadroda tutması bursa'ya blöf değil bak oynatırım haaa değil.

güzel haber , zaponun gidiş yolunu tıkamamış olduk bölece ,

akşam vikingur maçında da oynuyor.

esgo dedi ki...

@ diskonnektus erektus

Ön elemede elenmemiz ya da gruplara kalmamız bir şeyi değiştirmiyor. Zapo her halukarda Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilir.

yilmaz dedi ki...

sizi bilmem ama zapo diyince benim aklıma şampiyonluk gecemizdeki sevinci geliyor bursada bize attığı golden sonraki sevinci değil. Ve bu adama "gitsin" demeye kıyamıyorum. aslıncda hiç bi beşiktaşlı oyuncuya kıyamıyorum. nolcak benim bu halim bilmiyorum :)

erdi dedi ki...

kural kitabının orijinaline de baktım ve anladıgım kadarıyla durum diskonnektus erektus'un soyledigi gibi. "Exceptionally,
however, a player who has been fielded in the first, second or third qualifying round of the UEFA Champions League or UEFA Europa League is entitled to play in the UEFA Champions League or UEFA Europa League for another club as from the group stage, provided that his former club did not qualify for the group phase of either the UEFA Champions League or the UEFA Europa
League". bu cumleler eger takımımız gruplara kalırsa zaponun bu aksam oynaması halinde bursanın avrupa maclarında oynayamayacagı anlamına geliyor. (bence) ama yanılıyor da olabilirim..

esgo dedi ki...

Maddeleri tek tek ele alırsanız, istisnaları gözden kaçırırsınız.

esgo dedi ki...

Kaldı ki Zapo'nun Şampiyonlar Ligi'nde oynamasını engelleyecek olan play off maçları zaten Ağustos'un ortasında. O zamana kadar zaten durumu kalacak ya da gidecek şeklinde netleşir.

1. , 2. ve 3. ön elemede oynaması onun geleceğine etki etmez. 3.turdan sonra play off maçlarında oynaması Beşiktaş dışında bir başka takımla Avrupa Ligi'nde mücadele etmesini engeller, ama bir oyuncu sezon içinde iki farklı kupada oynayabildiğinden, play off ve gruplarda oynasa dahi Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilir.

baris dedi ki...

ben de erdi gibi düşünüyorum, yazdıklarınız da zapo'nun bizde oynarsa ve biz elenmezsek başka takımda oynayamayacağını gösteriyor:

"Fakat istisnai olarak bir oyuncu Şampiyonlar Ligi veya Uefa Avrupa Ligi’nin ilk, ikinci ve üçüncü eleme gruplarında oynamış ise, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde bir başka kulüp için guruplardan itibaren eğer ki eski kulübü Şampiyonlar Ligi’nde veya Avrupa Ligi’nde gruplara kalamamış ise oynama hakkına sahiptir."

yazdığınız bu kısım, elenmezsek zapo bizde oynadığı için oynayamaz diyor. gözümde kaçırdığım ve bunun istisnası olan bir yer daha mı var "zapo oynar başka yerde" anlamına gelen?

Benim anladigim su:

Eger Zapo bu aksam oynarsa, ve biz Avrupa Ligi'nde gruplara kalirsak Zapo Bursa'da oynayamaz. Ancak Bursa Sampiyonlar Ligi'nde gruplardan cikarsa oynayabilir.

Eger Zapo bu aksam oynarsa ve biz gruplara kalamazsak o zaman her sey normal.

Yorumum ise su: Zapo icin Bursaspor ile Eskisehirspor'u tokusturuyoruz. Bursaspor eger maci "durun siz kardessiniz" diye basmazsa Zapo Eskisehir'e gider, ya da hic gitmez.

bacon1903 dedi ki...

Benim bildiğimde eserin bildiği gibi!!!Zapo oynayabilir çünkü bu avrupa ligi!!!Bana ferrariyi gönderecek gibide geliyo hoca zapoyu değil!!!Ferrari yine yedekte!!!Eğer verdiğimiz parayı geri alcaksak tamam ama yoksa öyle birşey saçmalamadan zapoyu 1-2 milyon euroya yollayalım!!!

Yorum Gönder

Ara