.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Temmuz 2010 Perşembe

Avrupa Ligi 3. Ön Eleme: FC Viktoria Plzen - Beşiktaş

76 Yorum:

Su ugursuz formayi koydum ama yeni formalarin modelleri ciktiysa tez elden degistirilsin.

geloraptor dedi ki...

"Fener'in maçını ntv, bizimkini ntvspor veriyor" diyerek fitili ateşleyeyim. =)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@shelbyl çıkmadı. çıkmaz henüz. ekim kasımda anca

Forumlarını google translate yardımıyla okumaya çalışıyorum:

- İlk 2 haftaki oyunlarından memnunlar. Son hafta yedikleri hatalı geri pasından bir gol var, ona takmışlar.
- Beşiktaş'ı "şanslı" kura olarak görüyorlar, "zor rakip ama elenemez değil" diye düşünüyorlar. Taraftar onları ürkütüyor.
- Şu sıralar dertleri Beşiktaş'tan ziyade stadları. Maçın stadının sevmedikleri Prag'a alınmış olmasına fena halde içerlemişler, tıpkı bizim gibi onlar da belediye başkanlarına, devlet görevlilerine falan giydiriyorlar; "sittin yıldır adam edemediniz bu stadı" diye.
- İkinci dertleri de İstanbul'daki maça gelişleri. Bir çok organizasyon firması maçı organize ediyor, aralarından en doğru tercihi yapmaya çalışıyorlar, buradaki maça binli rakamlarda geleceklerini söylüyorlar.

Futbol kültürüyle, taraftarıyla çok da yabana atılacak bir ekip değil gibi. Oradan avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmemiz lazım.

ederlezi12 dedi ki...

Ben de tam diyecektim , şu formadan başka forma modeli bulamadınız mı diye ?

ben de bu formayı artık görmek istemediğimi diyecektim. ki baya varmış bunu diyen.

Adsız dedi ki...

üçüncü forma nasıl olacak acaba? internette dolaşan bi tasarım var paint harikası,örümcek ağı felan kayışları koparmışlar.keşke kırmızı olsa =)

EnisteKolaKoy dedi ki...

sanırım 3. forma bu: http://forum.forzabesiktas.com/download/file.php?id=14812&t=1

bence gayet başarılı olmuş

kma dedi ki...

ntvsporda yayınlanmasının sebebi beşiktaş taraftarının ntvspor nefretini kırmak için yapılmış olabilir :)

quaresma ve gutiye rağmen maçlarımızın yeterli rating'i alamayacağı düşüncesi de ntv yerine ntvsporda yayınlanıyor olmasının sebebi de olabilir.

ntvspor'un bjk taraftarıyla arasını düzeltmesi lazım o kesin.

bi arkadaş da rakip takım forumlarındaki havayı yansıtmış, iyi olmuş. 1 kişi bile takdir etmemiş ben edeyim bari :) eline sağlık..

esperanza dedi ki...

rezil bir futbol oynayip 2 farkla maglup oluruz. Simdiden hepimize gecmis olsun...

AQ-47 dedi ki...

işte o da skandal olur

TA dedi ki...

what sittin sene değil mi o :)

@eniste kola koy
Su formanin resmini bana email atabilirmisin kardesim. Ben bir turlu goremedim. Hani su linkini verdigin. Baris13@gmail.com cok tesekkurler simdiden...

merihli dedi ki...

@gurbet kartali

http://www.tumspor.com/haber/20100725/Besiktastan-orumcek-agi-forma.php

sanirim soyle bisi.

bu arada ben de goremedim.forum'a uyelik filan gerekiyor sanirsam.

EnisteKolaKoy dedi ki...

pardon ben şuursuzca forza'dan link vermişim, burdan görebilirsiniz.
http://i32.tinypic.com/30shufb.jpg

Ze1903 dedi ki...

Schuster yine almamış Ferrari'yi Q7, Guti falan hikaye bütün keyfim kaçtı.

Unknown dedi ki...

Orta sahamızı ve ön libero durumumuzu test etmek için iyi bir maç olacak. Bu maçta Nihat'lı tek forvet bekliyorum. İnönüde çiftleriz, golleri üçleriz:)

Adsız dedi ki...

@enistekolakoy
ben de beğendim formayı güzelmiş cidden =)

@ze1903
aynen,guti quaresma ve ferrari'yi aynı sahada görmek nasip değil sanırım bize.keşke kalsaydı,roma alacak sanırım burdisso'yla anlaşamazsa.çok özleyeceğiz gibi geliyor bana,fink'i de öyle.

@trlogic
umarım dediğin gibi kolay geçeriz ama bana zorlanırız gibi geliyor,hele ki vikingur maçlarındaki gibi bütün yük ernst'e binerse işimiz var.maradona'nın arjantin'ine çok benzettim vikingur dizilişini,devşirme ve geriye hiç dönmeyen cm'ler (delgado) ve kendini parçalayan mascherano (ersnt).bence schuster maçın ciddiyetinin farkındadır,formasyonu değiştirir,ne ligde ne avrupa'da yürür bu gemi yoksa.

kma dedi ki...

ferrari'nin kadroya alınmaması üzerine ferrari ve fink üzerinden bi post açılmasını istiyorum.

daha önce benzer tartışmalar oldu ama bu sene ki en büyük problemin bu oyuncuların gönderilmesi fikrinin oturduğu mantık olacağını düşünüyorum.

gönderilmesinler..

tearkan dedi ki...

Ferrari kadroda yok; ama zapo kadroda. Bu kadar kısa süre içerisinde zapoda olup da Ferrari'de olmayan ne gördü Schuster merak ediyorum.

Ayrıca Tayfur ne yapar, ne eder takım hakkında hiç mi rapor vermez onu da ayrıca merak ediyorum.

kma dedi ki...

schuster'in gördüğü veya görmediği bişi olduğunu sanmıyorum. tamamen yönetimsel telkinler rol oynuyor..

ferrari gönderilmesi düşünülüyor, eldeki alternatif de zapo. onu parlatmak için de 2 sene üst üste şampiyon oldu falan denmiştir. yoksa kendisi özellikle araştırmazsa nereden bilecek ki.

ama schuster'i bu kadar yönlendirilebiliyor olması üzerinden eleştirebiliriz.

ferrari ve fink'siz olmaz bu sezon. guti ve quaresma'lı kadro zaten elimizde olan oyuncuların gönderilmesi yüzünden bi bok elde edemeyecek. sonra ocakta stoper ve defansif orta saha arayacağız.

yahu ne biçim bi kadro planlamasıdır bu yahu?

BJK4EVER dedi ki...

Beyler sictik resmen. Fink ve Ferrari giderse Guti ve Q7 transferinin hicbir onemi kalmaz, onumuzdeki sene husran olur. Ben derbilere Zapo-Sivok-Toraman uclusunden ikisi ile cikmak istemiyorum. Guiza'ya gol attiran Zapo ve el bombasi Toraman ile isimiz cok cok zor bence. Hayir, madem Ferrari'nin maasi o kadar batiyor, o zaman Quaresma'yi falan da almayin kardesim, Tello ile idare ederiz. Ya bir isi tam yapin ya da hic denemeyin. Ata Demirer'in dedigi gibi; forvet aliyon kanat yok, orta saha aliyon defans yok, defans aliyon forvet yok, sicarim boyle ise....

Adsız dedi ki...

Benim anlamadığım bir de şu var,hadi fink'i daha önce izlemedi schuster,burada olduğu kısıtlı sürede nasıl bir oyuncu olduğunu da anlayamadı,tayfur veya başkaları da rapor vermekte yetersizdi.e ferrari'nin cv'sine bir bakın yahu adam inter,parma,roma,everton,genova gibi ekiplerde boşuna mı oynamış.hepsi mi yanılıyor bu adamların,bi siz mi anlıyosunuz futboldan.iddia ediyorum roma juan+mexes ikilisini bulamasaydı,ferrari'yi genova'ya göndermezdi.biz de yıllar sonra sivok+ferrari ikilisi bulmuşuz,bozmaya yer arıyoruz.fink zaten gariban,ne yapsa yaranamaz,süslü değil o çocuk.yani quaresma getir guti getir,ferrari'yi gönder.mehter yürüyüşü gibi,2 adım ileri 1 adım geri.

Unknown dedi ki...

Ferrari ve Fink gönderilirse çok acısını çekeriz sezon ortası..

Hücum hattını yıldızlarla doldurmak başarıya yetmiyor.. Üst üste şov yapar leblebi gibi gol attığın maçlar oynarsın, fakat öyle bir maç gelir ki helva gibi dağılır, kumbara olursun.. Ve mücadele ettiğin herhangi kupaya mendili sallarsın..

Bkz: 2010 Dünya kupası; Arjantin Milli Takımı

Pamukk dedi ki...

ferrari gene yok he
deliricem öf

Pamukk dedi ki...

schusterin tayfurla arası mesafeliymiş istemiyormuş türk yardımcı güya

Unknown dedi ki...

zapo-toraman defansını ben de görmek istemiyorum. deplasman da oynadığımız herhangi bi derbide acısını çok çekeriz. ferrari kesinlikle kalmalı. 2 sene üstüste şampiyon olmuş oyuncu falan hikaye bence.tutacaklar zapoyu neresini parlatsakta taraftara yaransak diye düşünüyorlar.hadi diyelim zapo-toraman oynuyorlar, ee biri sakatlansa napıcaz? hemen ersan mı oynayacak?

matiasemilio dedi ki...

umut: ersan da yok kdroda :)
su plzen zaponun bariz hatalarından iki gol bulsa da schuster anlasa ferrarinin değerini..

kma dedi ki...

6 ay sonra schuster de aynı rijkaard gibi kadro yetersiz derse şaşırmamak lazım...

ferrari ve fink'siz olmaz.
zapo, delgado, holosko ve tabata gönderilmeli.

endresult dedi ki...

fink ile ferrariyi göndermezler bence. holosko delgadoyu yedekte kullanmak gibi bir aptallığa düşemezler. takıma katkısı "0" bu adamların.

ederlezi12 dedi ki...

Zaten bir işimizi de düzgün yapsak şaşarım ..

arkadaslar biraz uyanik olun, kadroya zaponun yerine ferrariyi alsalar anadolu klupleri zapoya 1 ytl bonservis odemez, yonetim blof yapiyor, ferrarinin gozden cikartildigini basina sizdiriyorlar fakat oyle birsey yok, sadece masaya oturduklarinda ellerinin saglam oldugunu gostermek amac..

Ze1903 dedi ki...

Valla ben şu zapo'yu oynatıyoruz ki anadolu klüpleri para versin hikayesine inanmıyorum.Elde olan 11 yabancı ile sıçık durumda olduğumuz ortada kimi kandırıyoruz.Zapo,delgado,tabata,holosko geçmişten gelen transfer yanlışları artık olan olmuş kurtulmak lazım yoksa sözleşme sonuna kadar hersene bunları yaşar dururuz.Ferrari gidecek diye de zaten tadım tuzum kalmadı.Yönetim umutlandırıp utandırmayın be...

Yönetim ne yapacak ? Teknik direktörün raporunu hiçe sayıp Zapotocny'i göndermek çok büyük vizyonsuzluk olur.Şu an için yönetimin yapacağı en mantıklı hareket Ferrari'yi de Zapo'yu da takımda tutmak olacaktır.Schuster kompleksli manyakın teki değilse Ferrari sezon içinde eninde sonunda Zapo'dan formayı alır,uzun vadede Zapo'nun forma giyip Ferrari'nin yedekte kalması olanaksız bir durum.Benim tek kortuğum şey Ferrari'nin gönderilmesi.

Unknown dedi ki...

matiasemilio: oh oh çok güzel ozaman. plzen'e gerek yok ya:

http://www.youtube.com/watch?v=p5MkZEossIg

2.gole odaklanın

tearkan dedi ki...

Bizim de takıldığımız nokta bu zaten. Eğer şu duruma ve seçime sebep Schusterse bu kadar kısa zamanda zapoda olup da Ferrari'de olmayan ne gördü onu anlamaya çalışıyoruz. (kendi adıma çalışıyorum)

Yok bu yönetimin Ferrari'nin piyasası var, satarız para lazım düşüncesiyle dayattığı bir durumsa eğer; yazık. Hem Guti Kü7 diye yapılan bu kadar tantanaya ve kadro planlamasındaki acizliğe yazık, hem de Schuster'e yazık.

Son olarak da benim bir türlü beceremediğim şeyi yapıp olaya toz pembe bakanlar var. zapoyu parlatıp da Anadolu kulüpleriyle yapılacak pazarlıklarda elimizi güçlendirme çabası içinde olmak hani.

Sonuncusu en güzeli olsa da bana hiç mantıklı gelmiyor maalesef.

yapay dedi ki...

Bugün Guti yedeklerde çıkacakmı, bilgisi olan var mı?

cha dedi ki...

delgado bir arap ülkesine gidecek haberleri okudum. 5 milyon dolar bonservisle. öyle bir şey olur inşallah. holosko'yla zapo'yu da sercan takasında kullanırsak elde 9 yabancı kalıyor.

fink, tabata, hilbert 6+4 ün 3 ü olur. biri tribüne çıkar. zaten her maç kesin bir yabancı sakatlığı, cazalı olma durumunda o da pek sorun yaratmaz.

guti, bobo, q7, ferrari, sivok, ernst bunlar da saha içindeki 6 yabancı olur.

renom dedi ki...

zapo aşkı nereden depreşti anlamadım ben.adam geçen sene bursa'da bile son maçlara doğru düzgün 11'e giremedi. ferrari gibi adamı gönderip zapo ile devam etmek resmen intihar olur...

bu akşam ki maç için de plzen'den acayip tırsıyorum. başımıza bir iş gelecekmiş gibi bir his var içimde :S

Unknown dedi ki...

fbdeki şansın yarısı bizde olursa turu geçeriz diyorum ama şans ne arar laa beşiktaşta.

EnisteKolaKoy dedi ki...

Guti bir sonraki bildirim olan 1 Eylül'e kadar UEFA maçlarında forma giyemeyecek diye biliyorum ben. Bu arada ilk 11 ne zaman belli olacak acaba, Holosko'ya ne kadar şans verecek hoca ya da verecek mi merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

schuster holosko için görülmeye değer bir oyuncu,görmeden göndermem demiş.iyi hoş demiş de halen göndermemiz gereken tonla yabancı var,bir an önce elden çıkarmak lazım bunları,tranfer sezonunun sonuna yaklaştıkça sıkışıyoruz,sonra da komik rakamlarla yaka paça gönderiyoruz herifleri.ben ferrari'yi yedek bırakıyoruz ki elimiz güçlensin olayına pek inanmıyorum,adamları almaya niyetli kulüpler bile o mevkilere başka transferler yapmaya başladı."yahu schuster holosko'ya bi baksın da sonra alalım" diye bekleyecek halleri yok.onlar da takım kuruyor,onlar da hazırlık kampı yapıyor.bana kalırsa zapotocny,delgado,holosko ve hatta tabata'yla yollar ayrılmalı.hepsinden önce nobre'yle ayrılmalı ya neyse.

Unknown dedi ki...

Sanırım kendimizi kandırdık bu Zapo olayın da..

Hoca onu oynatıyor ki piyasası artsın dedikodusuna inanmıştım ben de..

Ulan iyi hoş da.. Ferrri futbol oynamayı unuttu be !

Ben de hocanın Ferrari de göremeyip Zapoda gördüğü nitelikleri cidden merak ediyorum..

Schuster'in Futbol bilgisinin/kavrayışının/zekasının onda biri yoktur biz de.. Fakat Beşiktaş taraftarları olarak Ferrari konusunda bir bilgilendirmeyi hak ettiğimizi düşünüyorum..

En yakın zamanda açıklama bekliyorum..

EnisteKolaKoy dedi ki...

DHA'dan gelen bir habere göre Fink, Ferrari'nin bonservis taksidi karşılığında Genoa'ya verilecekmiş.

Pamukk dedi ki...

içim hiç hoş değil zor maç.

hala yanda yorumlar gözükmüyo küsüyorum ama :o

BJK4EVER dedi ki...

Bir oyuncunun transfer taksidi karsiliginda oyuncu veren ilk kulup biz oluruz o zaman futbol tarihinde. Saka gibi resmen, gondermek istedigimiz bir oyuncunun transfer taksidini baska gondermek istedigimiz bir oyuncuyu vererek oduyoruz, inanilmaz.

Adsız dedi ki...

bursa da milan stepanov'u almış zaten,zapo elimizde kalacak gibi.fink gidiyorsa yazık cidden,ayrıca ferrari'nin bonservis taksidi ne kadar ki fink'e bedel oluyor?o değil ferrari'nin borcunu kapatıp sonra onu da satarlar,evet yaparlar.yine en gerekli adamları komik paralara gönderiyoruz ya,tranfer komitesinin önünde benzin döküp yakacam kendimi bir gün.

Adsız dedi ki...

@bjk4ever
aynı konuda simultane isyan ettik resmen.

Adsız dedi ki...

fink'e milyon dolarlar ödemedik ya,o yüzden kötü oyuncu,olay budur.hilbert için de aynısı geçerli,ben dahil hiç kimse ilk 11'ine yazmıyor adamı.ha quaresma'nın alındığı yerde bonservissiz dahi olsa alınması yanlıştı kanımca,çünkü quaresma'yı onca para verdikten sonra ilk 11'de oynatmak zorundasın.ama bu mantık çok yanlış işliyor yönetimde,futbolcunun değerini bizim ödediğimiz para değil sahadaki performansı belirler.nobre'ye türk diye,delgado ve tabata'ya 10 numara diye uçuk paralar vermek mi daha mantıklı,yoksa bu kangrenleri kesip atmak mı daha mantıklı.tabata'ya yönetim 8 milyon dolar bayıldı diye adam kalmayı hak ediyor resmen,yönetim onu tutup kendini ıspatlamasını bekleyecek (aynısı nobre ve delgado için de geçerli) ama garibim fink kanını dökse sahada gönderilicek.biz de taraftar olarak yiyeceğiz bunları.bravo cidden.

BJK4EVER dedi ki...

Aynen oyle, Hilbert'i ben her kadroya banko koyuyorum sag kanada, Fink de kesinlikle kalmasi lazim bu kadro yapisiyla. Gitmesi gerekenler ilk etapta Zapo ve Delgado, bir forvet alinirsa da Holosko. Tabata veya Delgado'dan birini bonservissiz almis olsaydik coktan yollamistik (bkz Tello).....

erosabi dedi ki...

yabancılardan gönderilse en az üzüleceğim isim, fink'tir.

necip, uğur(ki günahım kadar sevmem), hatta sivok bile kendisinin mevkisinde oynayabilir.

delgado ve holosko da bedava olmamak şartıyla gönderilse transferi kapatabiliriz bana göre.

deplasmandaki plzen maçında bir sürpriz mağlubiyet bekliyorum. 1-0 gibi.

tearkan dedi ki...

kadro belli olmuş

hakan - erhan, toraman, sivok, üzülmez - ernst, delgado, hilbert, KÜ7 - nobre, nihat

bLAck_eAgle dedi ki...

bu mactan en buyuk temennım ZAPOTOCNY nın yuzunden hatalı gol yemek,bırde 2 aylıgına ERNST ın sakatlanması...

bırde macı rahat ızleyebılmek ıcın NIHAT her topu kaleye vurmaması..

Owwww, tek on liberolu muhtesem ofansif sistemimizle 5 gol atacagiz kesin, bu sene sampiyonuz beyler!

matiasemilio dedi ki...

bu oyun sisteminde kim ne derse desin,ne kadar beğenmezse beğenmesşn adamı,nobre bobodan faydalı olacaktır her daim..

Delgado su ana kadar takimi sirtliyor tipki Vikingur macinda oldugu gibi.

Arada top kaybediyor ama olsun, akil dolu paslari var.

Anket: Sivok kirmizi karti ne zaman gorur?

Korkmayin Delgado 3 gol atacak!

MIRAT dedi ki...

guti'nin eksikliği hissediliyor

matiasemilio dedi ki...

shelbyl: delgado üçün birini attı bakalım :)

delgadoyu begenmeyenler ernste ne diyor?

ederlezi12 dedi ki...

Tamam Schuster Q7 Guti geldi ama beyler unutmayın Biz Beşiktaşız ..

ederlezi12 dedi ki...

Delgado ya bu kadar yüklenmek de gereksiz bence . Adam forvet oyuncusu orta sahanın ortasında ne işi var ki..

occasion dedi ki...

kadromuz çok güçlenmişti. büyük değişiklikler vardı hani. bakınca yine erhan, delgado, nobre görüyorum ben. hala bunları görüyorum. ikinci yarıda da holosko falan görürüz.

üzülmez ve toramanın avrupa maçlarında savunmada mental sorunlar yaşayacağı da bir gerçek. savunma yürekli oynayan oyuncularla değil oyun bilgisi olan oyuncularla yapılır avrupada. yani ferrariyle ve sivokla.

son olarak;

neredesin fink?
koş gel ferrari.
olmuyor sizsiz. imkansız..

Ernst bu aksam kotu. E biz gecen sene Fink Ernst'ten daha iyiydi diyorduk zaten.

Eee, Fink de gitsin duz adam.

Kim oynasin ortasahada? Necip - Ugur?

Bu takimin Ernst ceza alirsa ya da sakatlanirsa ortasahasinda kim oynayacak?

Benim sorum bu.

necipi begenmeyen varmi bu aksam?
gecen sezonun sonundan itibaren her hafta ustune koyan bir necip var, haksizlik etmiyelim..

Adsız dedi ki...

necip'i kimse beğenmemezlik etmiyor zaten,fink veya ernst'in yanında mutlaka oynamalı.sorun tek defansif orta sahayla oynamakta.schuster'in röportajını izledim maçtan sonra,maalesef yine tek ön liberolu sistemi zorlayacak gibi konuştu.günahım kadar sevmediğim rıdvan'la aynı fikirdeyim,tek defansif orta sahayla büyük rezaletler yaşayabiliriz.Benim kafamdaki ilk 11 bence şöyle olmalı,ernst performansına göre fink'le yer değiştirir:
__________Hakan___________
Toraman-Sivok-Ferrari-Gülüm
_______Fink___Necip_______
Quaresma___Nihat____Guti__
___________Bobo___________

Ze1903 dedi ki...

İşte sırf bu yüzden Aurelio yu almak lazım bu takıma zor maçlarda Ernst,Aurelio..iç saha maçlarında Ernst,Necip..Aurelio,Necip çokda iyi olur..Ferrari'yi de tutarsak tarihin en iyi Beşiktaş kadrolarından biri olur.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

ibrahim uzulmezdeki israri anlayabilmis degilim, zamaninda ikili mucadeleleri kazaniyordu, defansif yonu kuvvetliydi falanda, artik yaslandigi, yavasladigi bariz ortada, ikili mucadelelerde ayakta kalamiyor, kademesini devamli kaybediyor, ibrahim toraman onun aciklarini kapatmaktan harap oldu.. koybasina biraz sans taninmali, en azindan genc ve suratli, defansif yon gelistirilebilir birsey..

shelbynin bazi supheleri var sanirim necip hakkinda, finkin yerine koyamiyor onu.

fink gitmesin, necip oynasin

Unknown dedi ki...

-------------hakan--------------
--------------------------------
toraman--sivok--ferrari--üzülmez
--------------------------------
----------ernst--necip----------
--------------guti--------------
nihat-------------------quaresma
------------batuhan-------------

Fink gitmesin, Necip oynasin ona tamam.

E peki Necip ile Ernst 50 mac yapabilecek mi?

Yapar diyorsaniz tamam.

Necip'in kaliteli oldugu asikar. Lakin biz ne gencler gorduk ki 10 mac iyi oynadiktan sonra 11. macinda kotu oynayinca bir daha toparlayamadilar kendilerini...

Fink ve Ernst'in riski yok. Necip ve Ugur'un riski var. Necip bu seneden sonra o riskten kurtulup olgunlasir, o zaman banko isim olur.

Turkiye'de "koy genc adami oynasin ya" olmuyor iste. Mehmet Topal'i siliyordu Turkiye az kaldi.

Pamukk dedi ki...

Hakan kurtardı sağğolsun. kurtaramasa ilk yarı3-4lük olsak nepoh yicekti sn.schuster de devreyi bekledi....

yorumlar yanda çıkmıyor vol1500..:/

Unknown dedi ki...

bu takımın defansına; "hop bi dakka nabıyosunuz olm, şş lan sen şurda dur, tamam ben de merak etme" diyecek adam (ferrari) lazım.net.

Yorum Gönder

Ara