.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Ali Güneş

Hikaye bu ya işte... Nereden bulmuşsak bulmuşuz, Jean Tigana'yı takımın başına getirmişiz. Şimdi sorsan dünyada Yıldırım Demirören başkanlığındaki bir futbol takımına getirilecek son teknik direktör kimdir diye, cevabı bellidir. Beşiktaş gençlere dönmüş, 3 sene - 5 sene bu gençlerin gelişimleri beklenecek. Hikaye işte... Sergen Yalçın, Tümer Metin gibi kulüp içinde problem yaratan, çalışma disiplini olmayan oyuncular gönderilmiş, Burak Yılmaz, Gökhan Güleç, İbrahim Akın, Mehmet Sedef, Gökhan Zan gibi oyuncuların iyi birer profesyonel, iyi birer sporcu olmaları misyon edinilmiş... Beşiktaş'a bak nereden nereye... Beşiktaş'ta hikayeler zamanla "hikaye" olur! Şiddetli geçimsizlik... Tigana'nın suyu ısınır... Kapısına bir takıp karanlık adamlar yollanır. Canlı yayında "Siz Beşiktaş'ın teknik direktörü olmasanız Beşiktaş'ı izler miydiniz?" sorusuna cüret edilir.Tigana'nın babasının yaşayıp yaşamadığı sorulur...Tigana'nın şans verdiği, hatalarını sineye çektiği genç sporcular Tigana'ya ve profesyonel anlayışa ihanet etmektedir. İşler artık arap saçına dönmüştür... Beşiktaş camiasında Tigana'nın kredisi ve saygınlığı azaldıkça Ali Güneş'le olan meselesi artmaya başlar. Gün gelir ve Tigana Ali Güneş'i idmandan kovar. Ali Güneş artık teknik direktörünü açıkça eleştirmektedir. Bir maç sonu basın toplantısında Tigana'ya Ali Güneş sorulur. Tigana iki elini açarak Ali Güneş'in çeşitli bahaneler sunarak katılmadığı idman sayısını gösterir... Kendisini affedip affetmeyeceği sorusunun cevabı ise; "Benden değil, yalnız bıraktığı takım arkadaşlarından özür dilesin" olur... Ve Tigana 33. haftadaki maçın ardından takımdan gönderilir. Hatırlayamayanlar için ipucu vereyim; forumlarda insanların "abi bu maç Demirören'i protesto edelim, abiler ön ayak olsun..." dönemleri... Biz de "Demirören İstifa Mitingi" planlıyoruz kendimizce... Nerden bilelim Kü7'yi getireceğini! Takım ligin son maçında İnönü'de sahaya çıkar... O da ne? Tigana'nın profesyonelliğe aykırı davranmakla suçladığı, önce arkadaşlarından özür dilesin dediği Ali Güneş Beşiktaş'ın o anlı şanlı Siyah-Beyaz formasını terletmektedir... Ağlamak isterim ancak Ali Güneş'in o formayı giymesine mi tribüne mi bilemem... Zira tribünün temel meselesi şudur; "Aybaba'yı istemeyiz, Lucescu gelsin" Ali Güneş Beşiktaş'la sözleşme yenilemek istemez ve Almanya'ya döner. Alman ikinci ligi ekiplerinden Freiburg'da 2 sene oynar. 2009 yılında ise Kasımpaşaspor'a transfer olur. Ancak orada da tutunamaz. Kasımpaşaspor'un Fabian Ernst görünümlü başarılı sağ beki Keller'in yedeği konumundadır...
  • 11 Mayıs 2010 - Batuhan Eskişehirspor'da...
  • 2 Haziran 2010 - Mustafa Denizli Sağlık Sorunları Nedeniyle Görevinden Ayrıldı.
  • 21 Temmuz 2010 - Beşiktaş Batuhan'ı Geri Alabilir...
Batuhan'ı değil de, tarihi geri alabilsek keşke...

9 Yorum:

Unknown dedi ki...

"kazanırsam sarışın mavi gözlü, kaybedersem zenci olurum"tigana

BJK4EVER dedi ki...

Kendisini affedip affetmeyeceği sorusunun cevabı ise; "Benden değil, yalnız bıraktığı takım arkadaşlarından özür dilesin" olur...



Bu cumle bile Tigana'nin ne kadar buyuk bir futbol adami oldugunu gosterir. Cok cabuk harcadik adami maalesef.


Batuhan konusunda fikirlerim ayni hala. Gittigine uzulmedim, gelmesini de istemem, ama keske kiralasaydik da diyorum. Eger soylendigi gibi Tello+Ali Kucuk karsiliginda alinabilirse (ki sanmiyorum da, neyse) gelsin derim, yeni antrenor, yeni takim, son bir sans verilsin, ama gittikten sonra verdigi demecler de kanimi donduruyor. Harbiden karakteri cok bozuk bir insan....

bLAck_eAgle dedi ki...

Bizmı tıgana yı harcadık tıganımı bızımı harcadıı..

adam bakı mercımek ı sol bek oynattıı bee, o adam burak yılmaz a sabrettıgı kadar bana sabretse sımdı besıktas ta 11 de oynardım neymıs takımı genclestırmıs te yenı yetenekler cıkaracakmıs bı bobo cıktıı o kadar..

gercekten harcadık adamı yaa bı acıp bakmak lazım tıgana zamanında oynadıgımız maclara bır tane zorlanmadan maç aldıkmı acaba...bır saglam oynadıgımız maçı hatırlamıyorum..

heee bırde kleberson vardı akıllı TIGANA sanıyodıkı , DELGADO RICARDINHO yuruyecek orta sahada kleberson da onların hamallıgını yapacak, sonrada bı laf soyledı dıye buyuk futbol adamı olacak ne guzel memleket yaaa...

threepoint dedi ki...

jessie güzel yazı olmuş. yalnız bahsettiğin maçta ki BB Ankaraspor maçıydı sanırım, Ali Güneş oyuna sonradan dahil olmuştu; her ne kadar önemsiz bir detay gözükse de, senin fikirlerini destekleyici bir konu aslında. o maç lig 2.'liği için önem teşkil ediyordu ve kazanılmalıydı, bir de "sulu" maçta fb gs'yi yenince lig 2.'liği garantilemişti. ve ali güneş, maç koptuktan, 3-1 olduktan sonra oyuna alınmıştı. Bazısı Tayfur'a kızıp yüklenmişti ancak bana göre bu hamle direkt olarak yönetimden gelmişti.

Deniz dedi ki...

Batuhan'ı Eskişehir'e bedelsiz verip sonra Tello+Ali karşılığı geri alırsak tarihi skandallardan biri olmuş olur bence.

Emrah D dedi ki...

@Deniz: Batuhani 2 mio euroya sattik, bedelsiz degil. Yine de gelmesini istemem ayri mevzu.

@bLAck_eAgle: adam liseli beyler

cesc dedi ki...

@black_eagle; net liseli beyler.

alper dedi ki...

1-ben ilk okulluyum
2-tiganaya hoca değil az buçuk futbolu biliyor diyen adamla futbol konuşup yazışmam.
3-nefret ediyorum ondan zihniyetinden konuşmasından kürdanından hareketlerinden.
4-bakiyi oynattı.siz diyeceksiniz ki elinde adam mı vardı.bende derim o zaman madem alt yapı genç manyağı idi çıkarsaydı alt yapıdan bir genç onun yerine yada sahaya 10 kişi çıksaydı.
5-burak yılmazdan mehmet sedeften bir bok olamayacağını onların değil futbolcu insan bile olmadığını anlayamayan birisimi büyük hoca.geçiniz yav.

bordeux'a gitmiş tigana.tarihe not düşmek için yazıyorum buraya.sene sonunda çıkarıp bakacam.bu yıl o bordo ilk 5 e girsin boğaz köprüsünün ortasında tanga giyip sabri sarıoğluna siktircem kendimi.platinin oynadığı takımın ekmeğini yiyen bir paryadan başka bişey değildir o benim gözümde.

Hadi Tigana'nin kariyerine bakalim:

1993'te, bir onceki sezon 13. olmus Lyon'un basina geciyor. O sezon 8., bir sonraki sezon ise 2. oluyorlar.

Sonra Monaco. Monaco 95'te 6. olmus. Orada 4 sene kaliyor Tigana. Takimi sirasiyla 3., 1., 3., 4. yapiyor. 96-97 sezonunda Monaco UEFA Kupasi'nda final oynuyor. 97-98'de Sampiyonlar Ligi'nde yari final. 98-99'da da, o senenin finalisti Marsilya'ya eleniyor.

Gelelim Fulham'a. El Fayed destekli Fulham'i ilk senesinde Premier Lig'e cikartiyor. 2001-02'de ligde 13. oluyor ama Intertoto Kupasi'na katiliyor takim, oradan da UEFA Kupasi'na.

Sonra malum dava isi. Fulham once actigi davayi kaybediyor, sonra Tigana Fulham'a karsi actigi 2 milyon sterlinlik tazminat davasini kazaniyor.

* * *

Ama tabii ki bu adam futbolu bilmiyor, cunku Turkiye'de basarili olamadi. Turkiye Kupasi'ni herkes alir, Besiktas'in formasi ilk uce girer. Tartisilmaz bile.

Yorum Gönder

Ara