.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Haziran 2010 Perşembe

Schuster Ve Alman Ekolü

2 Haziran 2010 Dünden beri basında çıkan haberler, dedikodular, sağda solda büyük bir bilgi kirliliği derken Beşiktaşımızın gelecek sezonki hocasının Bernd Schuster olacağı açık gibi gözüküyor. Her ne kadar kulağımıza bir haftadır Mustafa hocanın bırakacağı, yönetimin başka bir hocayla dirsek temasında olduğu çalındıysa da, kesin bir gelişme olmadan, havanda su dövmemek için her hangi bir şey yazamadık, yazmadım. Ancak şu anda resmi bir açıklama olmasa bile, çok sağlam kaynaklar takımımızın gelecek sene bu Alman teknik adam tarafından çalıştırılacağını doğruluyor. Futbolun içindeki bir çokları Schuster isminin büyüklüğünü bilir. Almanya'nın 80 kuşağının en yetenekli oyuncularından biri olan Bernd Schuster futbolculuğunda hem Barca hem Real Madrid forması giymeyi başarmış büyük bir oyuncuydu. Kendisini Ernst'in yanında değerlendirmeyeceğimize göre, gelelim Schuster'in teknik adamlık yönü ve kariyerine. Öncelikle sıkı bir Real Madrid sempatizanı olarak Schuster'in Real Madrid'de ilk sezon yaptığı işe büyük saygı duydum hep. Kendisinden çok daha güçlü Barcelona'dan yedi puan farkla şampiyonluk alan Alman teknik adam, yeniden yapılandırdığı Real Madrid ile savaşçı ve mücadeleci bir takım görüntüsü ortaya koyabilmişti, tıpkı onu Bernabeu'ya getiren Getafe performansında olduğu gibi. Klasik bir Alman teknik adam olmasa bile Schuster, onun takımlarında da mücadele gücü, saha parselizasyonu ve oyun hakimiyeti çok önemli. Zaten Beşiktaş yıllardır hep mücadele gücü ile şampiyonluk yarışının içinde oluyordu, bu tablo aynen devam edecektir. Bunun yanında bazı hatalı demeçleri dışında genel anlamda tutarlı, herkesle barışık ve oyuncusunun yanında bir teknik adamdır Schuster. Genel olarak kafasında bir yapı vardır ve takımını bu yapıya göre konumlandırmayı sever. Adı geçen isimler Albin ve Hilbert'te hem bu yapıyı hem de Schuster düşüncesinin bir kaç günden öncesine dayandığını doğruluyor. Mustafa Denizli önemli bir teknik adamdı, taktisyenliği, takım çalıştırması zaman zaman tartışılsa bile benim için önemli bir liderdi ki, bir sezon önce kazanılan şampiyonluğun aslan payını ben hep Denizli'nin kriz yönetimi ve Türkiye ligi bilgisine veriyordum. Ama bu sezonla birlikte yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu da aşikardı. Büyük hocaya bundan sonra sağlıklı bir ömür ve huzur dolu günler diler bu taraftar, emekleri için teşekkürü borç bilir. Schuster ise Beşiktaş'ın Avrupa'lı oyuncularla Avrupalı bir takım -ama hakikaten bir takım- olabilmesi için şanstır bana kalırsa. Takımın sırtındaki kambur yabancı oyunculardan özellikle Tello, Delgado, Tabata'dır ilk tercihlerim, kurtulunabilir ve Schuster'in kendi tercihlerini koymasına fırsat ve zaman verilirse, bu evlilikte mutluluk uzak olmayabilir. Bu yönetim Schuster'e bu imkanları ve bu rahat çalışma ortamını, sabrı tanır mı derseniz... Sessiz kalma hakkımı kullanırım ben, siz anlayın gerisini...

70 Yorum:

Gökhan dedi ki...

son 2 paragraf önceki bütün olumlu yanları ortadan kaldırıyo ne yazık ki

hunter dedi ki...

kesinlikle katılıyorum ve ilave olarak almanların kondisyonarleri de çok kaliteli oluyor sanki Q7 gelmese daha iyi olur

sozcelyk dedi ki...

çok sağlam kaynaklara göre

o sağlam kaynaklar neden hep üstü örtülü ibarelerin altında kalır hep.

real madrid zamanında müthiş severdim bu adamı , denizlinin gidip schusterin gelceği haberini okuduğumda havalara zıpladım

ama

yıldırım demirörenin sözleşmesi halen devam ediyor.

Great White dedi ki...

Senelik 5 milyon avro deniyor. Hemi de 3 tam yıl boyunca. Toplam 15 milyon avro yani. İnanılır gibi değil..

Benim nazarımda Schuster' in futbolcu hali bile o parayı anca hak ederdi..

Kaldı ki son dönemlerine de yetişmiş olsam, çok da saygı duyduğum bir futbolcuydu Schuster..

Hayırlısı..

raul gonzalez dedi ki...

bazen en azından bizim için üstü örtülü kalmak zorunda kalıyor, örneğin ben dün sabah ntvspor'dan iki arkadaş ile konuştum ve bana, olm denizli bırakacak bugun schuster olacak hoca büyük ihtimal dediler ama bu duyulmasın biz daha girmedik bile haberi dediler daha kimsenin haberi yoktu olanlardan yazabılırdık ama terbıyesızlık olurdu yüz yüze baktığımız yeri geldiğinde beraber calıstığımız insanlar bunlar. sonra bugün yine milliyet'ten bir arkadaş schuster kesin gibi dedi bu nedenle hoca büyük ihtimalle schuster'dir ama her zaman resmi açıklama beklenmek zorunda, orası kesin..

sozcelyk dedi ki...

öyle bir yönetim ki basın sözcüsüne bile inanmıyoruz

dün emek ege twitterdan 'onayladık schuster geliyor' demişti bugün burdan da onay alınca emin oldum.

ernst fink hilbert

taş gibi olduk lan.

Adsız dedi ki...

takımı tanımayan bir hoca olarak temmuzdaki ilk elemede elenebileceğimizi ve bu sene pek birşey beklememiz gerektiğini düşünüyorum. ilerki yıllar içinse hayırlısı.

beni mutlu eden bir değişim olmadı kısacası.

valla bu değişimden ben mutlu oldum açıkcaı ama şimdilik. şimdilik dememin sebebi de tabiki yıldırım demirören ve yönetimdeki bazı isimler. mustafa denizli 1,5 yıldan biraz daha fazla önce geldiğinde ilk senesinde kriz yönetimi ve takıma sağladığı motivasyonla mücadele gücünü yüksek tutarak takımı şampiyon yapmıştı. futbol adına çok fazla birşey ortaya koyamamıştık ama geçicidir diye düşünmüştüm. geçen sene ise gol yememe düşüncesinden başka hiç birşey ortaya koyamadık. ben denizlinin futbol felsefesinden ve oyun anlayışından ümit kesenlerdendim ki schusterin gelmesiyle ümitlerim yeşerdi.


temmuzdaki ön elemeden ise umutsuz değilim. büyük olasılıkla vasat altı bir takımla karşılacağız. beşiktaş bir şekilde turu geçer.

highhopes dedi ki...

Bu sezondan ümidi kesenler filan olmuş.Sanki Real madrid,Barcelona,İnter ile oynuyoruz TSL de.Ne bu korku anlamıyorum

sozcelyk dedi ki...

demirören doğan küçükemre ve mete düren en az 5 kere yalanladı schusteri

http://www.haber1903.com/Haber-13694-schuster-iddialari-yalan

sallama haber mi yapıyor acaba 1903 ?

Pamukk dedi ki...

onlar Allah 1 dese inanmam artık

bide haberin altındaki yorum yüzümüü güldürdü saolsun:)
"BEŞİKTAŞ zafer [ QUARESMA ]
SADECE QUARESMAYI İSİTYORUZ BAŞKAN..NE YAP ET,İKNA ET ŞU ADAMI..ÇOK İSTİYORUZ"

@highhopes

arkadaşım ümidi kestimden kastım iyi futbol anlamında yoksa beşiktaşın her sene şampiyonluk şansı vardır ama. 50 gol dahi atamadığımız bir sezodan bahsediyoruz. inönüde 3 şampiyonlar ligi maçında sadece 1 golümüzü izlediğimiz bir sezondan. ha hoca değişti diye bunlar da değişecek anlamına gelmiyor ama hiç değilse değişme şansı var...

Pamukk dedi ki...

iyice alman takımı olcaz demek
ernst önermiştir belki de hı

bu hocalarında menajerlik şirketi oluyomu belki bu da rogondandır

highhopes dedi ki...

@exavier mcdaniel
O yorumu bir üstteki yorum için yapmıştım zaten.İlk ön elemede estonya,macaristan takımlarıyla oynayacağız.Nasıl ön elemeyi geçememek?

@highhopes

eyvallah şimdi dikkat ettim. "takımı tanımayan hoca" geyiği yapılmış yine. bir takımı tanımak o takımı başarılı yapmaya yetiyorsa malzemeci süreyyayı koyalım hoca olarak. ondan iyi kimse tanımıyordur beşiktaşı heralde :))

TA dedi ki...

hayırlı olsun schuster . doğru tercih. real madridde kazandığı şampiyonluktan çok getafeye pozitif futbol oynattığı için doğru tercih.shuster, rijkaard aragones ve delbosqe familyasından değil.sadece lüx bolluk içinde birşeyler yapmış değil.daha kısıtlı takımlarda futbol anlamında iyi izlenimler bırakmış.mesela capello reali şampiyon yaparken kovuldu.kötü futboldan dolayı.yerine getafede çok iyi futbol oynatan schusteri getirdiler.real madridde de başarılı oldu futbol ve skor olarak.rijkaard mesela hollanda da tarihinde hiç küme düşmemiş takımı küme düşürmüştü.futbolculuğu ve teknik adamlığı lüx içinde geçmiş.dara düşünce kısıtlı imkanlarla birşeyler yapamıyor rijkaard.rijkaardın teknik adamlığı fiyaskodur.
schuster için soru işareti ise gittiği takımlarda genelde 1 yıl görev almış.sadece getafede 2 yıl görev yapmış.madridde ise 1,5 yıl.ilginç bir istatistik.

sozcelyk dedi ki...

beyler resmi ağızdan yalanlandı schuster

http://kap.gov.tr/Yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=119046

QuaresmA dedi ki...

Bu adam Alman ekolünden çok, İspanyol ekolü. İspanyol ekolünün ülkemizdeki başarılı temsilcileri ise Del Bosque ve Aragones'tir. Hayırlısı..

Üstünde Mustafa Denizli olacaksa genel anlamda olumlu ama inşallah taktik falan vermez Schuster'e. Umarım Mustafa Hoca Almanca veya İspanyolca bilmiyordur ama sanırım Almanca biliyor :(

Sade dedi ki...

Demirören'in şimdiden Schuster'in tazminatı için kaynak arayışlarına girmesi gerekir...

TA dedi ki...

xerezde de 2 yıl görev yapmış.

BarFly dedi ki...

Bir galatasaraylı olarak geçiyordum uğradım.

Schuster geçen sene Galatasaray ile anlaşmıştı son anda çıkan pürüzlerden dolayı olmadı yerine Rijkaard geldi.

Keşke bize gelseydi dediğim adamdır. Hem akıcı hem agresif futbol oynatır. Tabir-i caizse Beşiktaş taraftarının gazını alır.

Üstelik kafadan çatlaktır da. Dilinin kemiği yoktur. Barcelona yı yenmemiz imkansız dedikten 1 gün sonra kovuldu kulüpten.

Umarım beşiktaş'a gelir ve taraftar olarak arkasında durursunuz, çünkü takıma camiaya kimlik kazandıracak kaliteye sahiptir.

Bir Galatasaray'lı olarak Schuster in beşiktaş'ın başına geçmesi fikrinden mutlu olmamın ikincil nedeni ise, Türkiye'de Avrupa standardında top oynamaya çalışan bir başka takımın daha olacak olması.

İşte o zaman bu lig de gerçekten futbol'un değil ama başka bir oyunun oynandığını birebir hissedeceksiniz.

Ligde başlarda sendelese bile Avrupa'da farkını belli edecek, bir takım olur Beşiktaş.

Neyse biraz fazla konuştum. Çayınızı içmiş kadar oldum.

Hoşçakalın.

bacon1903 dedi ki...

Schuster geldi canim gerisi hikaye gibi!!!!Insallah barfly arkadasimizin dedigi gibi olur sonumuz ama adam bjki hic seyretmedi futbolculari hic tanmiyor???Bakalim ne olacak gorecegiz!!!Insallah iyi olur

TA dedi ki...

bu ispnayol getafe takımı teknik adam konusunda ilginç bir yere sahip.bu takımda teknik direktörlük yapanlar parlıyor.flores-munoz-schusrer-ladrup
son olarak michel çok pozitif futbol oynattı getafeye.uefa avrupa ligine katılacaklar..

EnisteKolaKoy dedi ki...

hayırlı olur umarım. en çok merak ettiğim konu, hocanın yabancı tercihleri olacak. bana delgado gözden düşecekmiş gibi geliyor ama bakalım.

tearkan dedi ki...

Yalanlanan her şey tek tek gerçeğe dönüyor. Yd yönetimi yine şaşırtmadı.

Pamukk dedi ki...

ve resmi site çöktü.

hayırlı olsun...
dansöz yönetim. bu kadar niye kıvırdın ki.. herkes gerçeği biliyodu.

Pamukk dedi ki...

2,6 mio euro
2 yıllık
1mio euro şamp.primi


tazminatı ne onu söyleselerdi önce lol

zubi dedi ki...

fanatik bile ilk sayfadan ayar vermiş yönetime bugün. fanatik denen gazeteden ayar yiyen bi yönetimimiz var. çok acayip...

TA dedi ki...

hayırlı olsun. doğru tercih.

TA dedi ki...

schuster tam olarak alman ekolü değildir.alman+ ispanyol karışımı diyebiliriz.skibbenin karizmatik versiyonu.(olumlu anlamda)

Pamukk dedi ki...

schuster bize ballackı getir!

EnisteKolaKoy dedi ki...

götleri yiyorsa gs & le fb'ye ayar versinler. sinirlerim zıplıyor bu basın ilişkileri gözümün önüne geldikce sinirlerim zıplıyor. ben bu adamları kulubun icerisinden sokmam, bu adamlar bu heriflere haber sızdırıp bir de üstüne ayar yiyorlar.

bacon1903 dedi ki...

Ya yeter artik butun basinin alay konusu olduk!!!Insallah gosterecegi performansla herkesi morartir!!!!

RuFF dedi ki...

Beni tanıyanlar MD yi ne kadar sevdiğimi ve arkasında durduğumu bilir.Bir dönemin sonu ne yazıkki geldi ve yeni TD schuster oldu.Bundan sonra bize düşen her şekilde yeni TD ye destek olmaktır.

Camianın artık devamlı teknik direktör değiştirmekle bir bok olmayacağını anlaması gerekiyor.Beşiktaş çok kötü oynasada, uefa ön elemelerinden elense de destek olunmalıdır.Baştan yazalımda safımız belli olsun.

görkem dedi ki...

bazı arkadaşların yönetimi her yaptığı şeyden dolayı eleştirmezse ölecek hastalığına yakalandığını düşünüyorum.ya arkadaşım tamam ben de sevmiyorum hatta daha da ötesi duygular besliyorum kendilerine ama şöyle bir haberde bile gazete manşetlerini(okumaya ihtiyaç bile duymadıklarımdan)referans gösterip yönetimi eleştirmek nedir?bu adamların kime hizmet ettiklerini çocuk bile anladı.aziz yıldırımın 'istesem trabzon maçını satın alırdım'lafını manşet yapamadılar, bırakın yapmayı nasıl üstünü kapatacaklarını şaşırdılar.onun için yazdıkları hiçbir şeyin benim için değeri yok.
ben sonuç olarak yönetimin doğru yaptığını düşünüyorum.ertuğrulda da'tabi ki başkalarıyla görüşürüm' demişti y.d. olay oldu.şimdi de doğal olarak yok görüşmedik deyip hedef şaşırttılar eleştiri almayalım diye yine kurtulamadılar.bizde bu 'yok beğenmezük'çüler olduğu sürece de artık okuduğum hiçbir haberden zevk alamaz oldum zaten..

EnisteKolaKoy dedi ki...

@görkem

benim de bahsettiğim şey bu zaten, ben bu konuda hiçbir zaman yönetimi suçlu bulmadım; ama öyle bir yere çekildi ki konu; haksız konumda olan onlar şu anda. üstüne bir de haber sızdırdıkları adamlar üstüne çıkıyor, posta koyuyor. ben buna kızıyorum. sen istesen de, istemesen de bu gazete en çok satan spor gazetesi ve bu gazete sadece sana böyle yazılar yazamaz, o haddi vermeyeceksin. haber sızdırmak yerine tersleyeceksin. ben bu manşetten sonra doğan grubunun bir tane adamını sokmam kulüpten içeri. istediği kadar çırpınsın basın özgürlüğü cart curt diye. yönetici dediğinin bir ağırlığı olacak, önüne çıkan mikrofona uzanmayacaksın. bizim eski levent (soyadını hatırlamıyorum şu an) hala konuşuyor adam hesap edin, celalettin kolot hala konuşuyor; gerekli gereksiz hem de. takımdan çok yöneticileri kampa sokmak lazım.

esperanza dedi ki...

tazminatı ne kadar acaba :/

hazır gerıye 5 aday kalmışken Ocak ayında takımı devralacak hocayı da borsaya bıldırseydık.

esperanza dedi ki...

@Ruff,

Sürekli yeni hocanın açıklarını kollayıp olur olmadık zamanlarda MD ıle karşılaştırma yapma..! Gözüm üstünde...

Sercan dedi ki...

Yönetimin yine eline yüzüne bulaştırmıştır teknik direktör değişikliğini ki yapmadıkları bişey olmadığı için çok şaşırtmıyor. Ama Fanatik in böyle aşşağılar şekilde bir haber yapabilme cesareti gösterebilmesini sağlamak ve şu ana kadar cevap verememiş olmak yönetim için çok daha büyük bir skandaldır.

Sercan dedi ki...

Yönetimin yine eline yüzüne bulaştırmıştır teknik direktör değişikliğini ki yapmadıkları bişey olmadığı için çok şaşırtmıyor. Ama Fanatik in böyle aşşağılar şekilde bir haber yapabilme cesareti gösterebilmesini sağlamak ve şu ana kadar cevap verememiş olmak yönetim için çok daha büyük bir skandaldır.

esperanza dedi ki...

Bir kere de arkasındayız denilen hoca gitmesin kesinlikle görüşmedik denilen hoca göreve gelmesin

Bu kadar mı istikrarlı olunur arkadaş..

RuFF dedi ki...

Ajan (esperanza) :)
Beni tanımış olman gerekiyor.Ben her zaman istikrardan yanayımdır.
Ertuğrul un da kalmasını istiyordum.Hatta İbo ile beraber biz kalsın , mutlaka kalmalı derken Faruk saydırıyordu hatırlaman gerek.
Ondan önce Tigana da kalsın istiyordum keza Del Bosque içinde aynı şeyleri düşündüm.

Mükemmel teknik direktör yoktur.Hele hele Türkiye gibi beraberlikte bile ipinin çekilebileceği bir ülkede her td eleştirilecektir.
Benim MD yi çok sevme nedenim basını ve camiayı dizginleyebiliyordu.Dünyanın en iyi teknik direktörü Morinho Beşiktaş a gelse kaç ay(bakın yıl demiyorum) görevde kalabilir acaba ?

MD: Sistemsizlik, gençlere önem vermiyor
Ertuğrul: Çapsız, vizyonsuz
Tigana: Sistemsizlik, ofsayt taktiği
Del Bosque: Sistemsizlik,yeniköy kasabı
Rıza: Çapsız, vizyonsuz

Emin olun schusterde yukardaki yazdıklarımdan birkaçı ile eleştirilecek.Artık aynı şey yapılmasın ne olursa olsun arkasında durulsun.TD değiştirmenin sonu yok.FB den beter olduk kimse farkında değil

ian dedi ki...

resmi siteden duyurulmuş. hayırlı olsun takımımıza. bir değerlendirme yapabilecek kadar tanımıyorum schuster'i. getafe'de iyi işler yaptığını ve real madrid'de çalıştığını biliyoruz. geçenlerde güntekin onay çok ümit verici bir değerlendirme yazısı yazmıştı.

2 yıllık anlaşma yapıldıysa, 2012 yazına kadar, çok ekstrem olaylar olmadığı sürece, takımın başında kalması gerektiğini düşünüyorum.

metin tekin'in dediği gibi yerli yabancı farketmez, yeterli olması önemli. bernhard schuster de yeterli bir adam gibi gözüküyor.

Ben sunu merak ediyorum:

Yonetim Schuster ile ne zaman anlasti? Artik biliyoruz ki bu onceden halledilmis bir sey, kimseyi inandiramadilar. Amator piyesi yutmadi kimse.

Denizli madem ki gorevi birakacakti, neden sozlesme yenilendi? Sozlesme neden federasyona yollanmadi? Neden Denizli'nin gorevi birakacagi biliniyorsa ligler bitince aciklama yapilmadi?

Ya ben anlamiyorum, hakikaten anlamiyorum.

Neyse, Schuster iyi secim bence. Bir ekol olunmaya calisildiginin gostergesi en azindan. Gidis yolu berbat, ama sonuc dogru oldugu icin 10 uzerinden 2 puan aliyor yonetim gene de. Hayirlisi bakalim.

esperanza dedi ki...

@Ruff,

seni tanıyorum kuzen ondan uyarıyı baştan yapayım dedım :)

Yarın bi gün "iyi güzel de basını idare edemiyor" deme..

MD iyi guzeldi ancak kalması ne maddi ne manevi birşey kazandırmayacaktı. Zaten dunyanın en populer hocasını da getirsen, iddiasız bir yerli ile de yola devam etsen en kötü 3 veya 4. oluyorsun.

Schuster diğer adaylar degerlendirildiğinde (Lucescu ve Magath ın gelişinin hayal oldugunu varsayarsak)bence en uygun olanıydı. Özellikle Ramos un olmamasına sevindim, o da muhtemelen fenerbahcemizle anlasır zaten :)

esperanza dedi ki...

@Shelbyl

Hangi transferimizde gidiş yolu doğru oldu ki ? Yani gidiş yolu doğru değil derken elimizde doğru/yanlış karşılaştırmasını yapabileceğimiz bir done yok yönetim sağolsun...

ian dedi ki...

@ shelbyl

beyanat esastır diyerekten, denizli'nin sözleşmesinin federasyona yollanmasını istememesi var.

sözleşme yenilenmesi olayı ile ilgili; geçen sezon sonundaki belirsizliği kompanze etmek isteği olabilir. malum sezon erken açılacak.

schuster ile yapılan ön görüşme, basına kesin anlaşma olarak yansımış olabilir. ayrıca juande ramos, sarı çizmeli mehmet ağa değil. bir tertip olacağını düşünmek normal, komplo teorisi iyi gidiyor bizim ülkede.

herneyse, ben ne yönetime ne de ülkemizdeki spor basınına güvenmediğimden dolayı, resmi açıklamayı bekledim birşeylere inanmak için. bilmiyoruz çünkü kapalı kapılar ardını, taraftarız nacizane.

şimdiden itibaren tek gerçek schuster'in gelmiş olması. hayırlı olsun.

Unknown dedi ki...

jessie sana laflar hazırladım.

stoch la holosko yu nasıl eş tuttun inan anlamadım. ne içtin aq?

@ian

Komplo teorisi ile en cok savasanlardan biriyimdir ben. Lakin bazen oyle bir sey oluyor ki, hicbir mantikli aciklama kaldirmiyor olayi.

Yonetim hic Schuster ile gorusmemisti Denizli'nin istifasi soylenene kadar. Sonra Denizli istifa etti, biz gunlerce bekledik, sonra birden 6 isim verdik borsaya ve 2 gun icinde o listenin en basindaki ile anlastik. Bu bize sunulan resmi durum.

Ya af edersin ama ben ilkokulda odevimi yapamayinca daha komplike ve gercekci bahaneler sunuyordum hocama.

Pamukk dedi ki...

heh hayata döndüler lol

ian dedi ki...

@ shelbyl

son cümlene koptum :) mantık beşiktaş'ı terkedeli bayaa oldu. ilk ağızdan yapılan açıklamalar ve resmi site dışında pek takip etmemeye çalışıyorum ben gelişmeleri.

denizli ve demirören'in basın toplatısında, denizli'nin konu ile ilgili açıklamaları aydınlatıcı olmuştu bence. hocaya olan güvenimden dolayı, "beşiktaş benim yüzümden birkaç gün kaybetmiştir" şeklindeki güzel adamlara yakışır açıklaması, schuster ile yapılan "öngörüşmenin" hocanın bilgisi dahilinde olduğunu gösteriyor bence. ben kişisel olarak "öngörüşme" olarak değerlendiriyorum, basına olan güvensizliğimden dolayı.

demirören'in beyanatlarını tartışmaya gerek yok; bir yere varılamaz, varılması teklif dahi edilemez :)

theotheo dedi ki...

beşiktaş yönetiminin arkasında durduk, yine biz haklı çıkmak zorunda kaldık. dünyanın en büyük hocalarından birini getirdik, türkiye gibi kötü bi ligi 4.sırada bitirmiş bir takıma. yıllık 2.6 alacak. daumun 3.5 rijjkaardın 5 aldığı yerde çok mu az mı siz karar verin.

şimdi bi de q7 tarzında bir bomba patlarsa bu takım açık ara şampiyon olur.

delgado dedi ki...

arkanda durduğun yönetim delboskeyi de getirmedi mi, ne adamsın ahah.

gnyz dedi ki...

Yok Denizli'nin rahatsızlığından sonra hoca arayıışlarına başlamışlarda, yok 6 hocayla görüşüyorlarmışta gitsinler bu hikayeleri şakşakcı kongre üyelerine anlatsınlar. Ulan bir iki hoca bari deyinde inandırıcı olun 6 hoca nedir. Ama yok sen böyle ilk okul çocuklarının dahi inanmıyacağı hikayeler anlatırsan fanatikte ayarı verir başkasıda. Hatta marca ya bile malzeme olursun

yuki the zorba dedi ki...

Abi Schuster geldi sevinemiyoruz... Halimize bak la! Yarin Messi gelse, orda da bir sekilde hevesimizi kursagimizda birakmayi becerirler sanirim. Ne gerek vardi bu kadar tantanaya...

AQ-47 dedi ki...

Ben gidis yoluna degil, direk sonuca bakiyorum ve sanirim hem mutlu hem de umutluyum...Luce gelse ancak bu kadar mutlu olurdum

AQ-47 dedi ki...

Stoch'u da fener almis, Haldun bu sefer isi baglayamadi

QuaresmA dedi ki...

Haldun alsaydı balonluğu tasdiklenirdi, alamadığına göre balon olmayabilir.

Balon değilse Chelsea neden bıraktı, hem de Dünya Kupası'ndan önce ? Hem de bildiğim kadarıyla ülkesinin önemli oyuncularından.

İzleyelim görelim anlatıkları kadar iyi miymiş ?

stratejist dedi ki...

yuki the zorba, sen sevinemiyorsun, ben umut dahi edemiyorum, basiretimizi bağladı yönetim ya. Transa geçtik anlıycanız, Messi gelse
- Yaa öyle mi he heee alıcılarımızla çok oynadık bu yönetimi analmak için, sebebini buna bağlıyorum.


Kulüp resmen başıboş havası veriyor, sanki bunlar birbirinden habersiz dağılmışlar, dış ülkelere biri schuster le anlaşmış Tr ye bilgi vermiyo, diğeri avukatından duyup basına söylüyor, hoca basından öğrenip yinede bozuk atmadan efendice ayrılıyor, bu ne kopukluk ya, Metin Keçeci ikinci başkan adam isyan ediyor, basındamı öğrenecektik Schuster gelişmesini diye, sonra basından yine diyorki hoca bişey desin artık, bu ne komedi ya, rezil olduk bırakın Allah aşkına koca koca adamlarsınız, iş bilmez çavuşlar fıkrasının canlı örneklerisiniz.

Pamukk dedi ki...

2,6 mio euro az değil mi? nası kaubl etmiş ki bu paraya? neden 2008den beri boşta?

theanswer dedi ki...

http://www.fotomac.com.tr/Yazarlar/huseyin_ozkok/2010/06/11/bu_evlilik_yurumez

ulan adam yazmadan bir araştırır. hadi araştırmıyosun barispor haberlerini falan takip et. Laudrup hazır takım bıraktı falan yazmış. gülermisin ağlarmısın. laudrup shusterden sonra geçti getafenin başına. 9. luktan öde gidememiş falan şakamısın be adam. günlerdir shusterle 7. oldu kulüp rekoru diye haber yapılıyor. reali şampiyon yapma sebebide real zaten çok iyiymiş peeeeeeeee.
bu herif bu gazetede yazı yazabiliyorsa benim kesin fifa başkanı olmam lazım.

http://www.milliyet.com.tr/sakaci-schuster-/spor/haberdetay/11.06.2010/1249430/default.htm

"Schuster en başarılı dönemini İspanyol Getafe’de yaşadı. 2005-06 sezonunda takımın başına gelen Alman çalıştırıcı, Getafe’yi, La Liga’da 9. yaptı. Bu ikinci sınıf takım için müthiş bir zaferdi. Aynı sezon Kral Kupası’nda final oynadı, ancak kazanamadı. Schuster, bu başarısı ve Real Madrid’den yakın arkadaşı Ramon Calderon’un torpiliyle Real Madrid’in başına geçti. "

inanılmaz.buna tepkisiz kalınması daha da inanılmaz.(galatasaraylıyım)

esperanza dedi ki...

haberin devamı daha da bomba :)


"Schuster’in teknik direktör olarak başarısızlığı Real Madrid’de de devam etti. Capello’nun yerine getirilen Alman hoca, Getafe’ye tazminatı cebinden ödedi. Real Madrid’i bir yıl çalıştırıp, şampiyon yapan Capello’nun adeta mirasına konan Schuster, 2007/08 döneminde şampiyonluğu yakaladı"

editor sadece kağıt üstünde editör sanırım...

"Bu arada Beşiktaş Schuster’e servet ödeyecek. Siyah-beyazlı kulüpten Borsa’ya yapılan açıklamada Alman teknik direktöre yıllık 2 milyon 600 bin euro verileceği bildirildi. Schuster’e 2 senede toplam 5.6 milyon euro ödeme yapılacak."

ben de bu kısmına hasta oldum söylemesi ayıp.

haber haber değil düpedüz iyi aile çocukluğu. amacı belli zaten asjlkdshajd

2,6 mio € için servet demişler. fatih terimin aldığına, reykardın aldığına, daum'un aldığına ne deniyor aceba?

delgado dedi ki...

ahahaha 2.6 + 2.6 = 5.6 ??!

adamlar liseli bile değil beyler.

addN0NE dedi ki...

2 yıllık şampiyonluk primlerini de üstüne koymuş desem yine hesap tutmuyor.

Ben yardımcı olayım, Ödenecek tutar 2 yılda toplam 7,2 milyon € dur.

AQ-47 dedi ki...

Yahu ne kadar da düşünüyormuş basın bizim saçtığımız parayı? Ne yani şuster yerine Tayfur'u geçirip sonra gidip Antepten bi tane daha Tabat mı alsaydık

AQ-47 dedi ki...

Haber1903 diyor ki Ballack Çelsiye sözleşme yenilememiş ve Şuster'den Ballack'ı bize getirmesini istemişiz, hatta Demirerö 10 milyon euroluk bir paket (evet paket) hazırlamış bu transfer için...yalan da olsa güzel geliyor, Ballack 33 yaşında ama yine de bizi bayaa biryerlere getirir...

raul gonzalez dedi ki...

ne dediysek o arkadaş, habercilikte son noktayım:) hayırlı olsun camiaya..

AQ-47 dedi ki...

Hilbert transferi kesinleşti mi? eğer adam sağ kanat oynuyorsa neden hala kü7 açıklamaları geliyor? Hadi robinho'dan bahsetseler anlarım da Q7 işi sanırım hala bitmedi..

Yorum Gönder

Ara