.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Haziran 2010 Cuma

Elveda Büyük Mustafa

58 Yorum:

No Pasaran dedi ki...

Bazıları kına yakar artık. Her yönüyle Beşiktaş'a çok yakışan birini kaybettik. Yeni teknik adam yeni macera emek. Hayırlısı olsun...

sozcelyk dedi ki...

beşiktaşın başında olduğu süreç içerisinde bir kere bile ilk 11 i doğru tahmin edemesem dahi acaip sevdiğim bi adamdı ,allah acil şifalar ihsan etsin , beşiktaş sağlıktan önemli değil.

TA dedi ki...

hayırlı olsun beşiktaş camiasına.

shibby dedi ki...

Çok ümitliydim 3 sene üst üste aynı teknik direktörle sahaya çıkacağız diye. Kısmet değilmiş.

RuFF dedi ki...

Kınalar hazırlanır artık.Mustafa denizliyi beğenmeyenler bol bol yakarlar her bir yerlerine.
Şimdi görücem gelecek olan hoca nasıl bir takım kuracak
? Ne kadar para alacak ? Burdan kovulurken ne kadar tazminat ödeyeceğiz ?
Özellikle Necip, Cumali,Atınç, İsmail ve Rıdvan forma şansı bulabilecekler mi buna dikkat ediceceğim?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

necip'le ismail bulur diğerleri bulamaz.

RuFF dedi ki...

Bulamazlarsa peşindeyim jessie haberin olsun :)
Ben gidiorum herkese ii haftasonları.
Bu arada işten beşiktaşlı bir arkadaşımın yakın arkadaşının amcası Serdar Adalı imiş.Az önce yanımdaydı kendisi ile bir durum değerlendirmesi yaptık :) S.A Quaresma olmadı Decoyu alıcam diyormuş bizim elemanlarda decoyu bırak kanat oyuncusu al kanat oyuncumuz yok demişler kendisine telefonda :)

Arkadaşımın yorumu " Bu adamlarla bu takımın lisanslarının çıkıp futbol oynaması bile mucizedir "

delgado dedi ki...

seni seviyoruz hocam... istersen sonuncu ol yine seviyoruz... adamsın.

gitmesine üzülmem ama kına da yakmam. demirören orda durduğu sürece kına yakmak haram. o gittiği zaman komple yakarım kınayı...

renom dedi ki...

her şey için teşekkürler mustafa denizli. eğer sağlını da düşünüyorsa bence kulüpten gelen hiçbir görev teklifini kabul etmemeli bu adamlar insanın ömrünü kısaltır...

BJK4EVER dedi ki...

Bence en mantiklisi olmus. Kendini elestiren cokbilmisler olsa da kendisini cok severdim. Guven asilamasinin yani sira insani iliskileri ve konusma tarzi beni cok etkilerdi. Iliskileri hep mukemmeldi, gerek taraftarla, gerek medyayla, gerek kendi oyunculariyla, cok saygi goren bir kisiydi. Zaten boyle bir kisiligi olmasa ligin son macinda BJK taraftari 4. olmus bir takimi ve hocayi alkislarla sevgiyle gondermezdi. Son 10 senedir Tigana ile birlikte en sevdigin antrenordu. Sportif direktor olarak kalmamasi isabet olmus, tamamen istirahat etsin ve sagligina dikkat etsin. Insallah tez zamanda iyilesir hocamiz.

xanax dedi ki...

...Ben kınayı hazırladım, gece yatarken yakıcam. MD evet; iyi adamdı, demeçleri falan aklı başındaydı. Düşünceme göre sportif direktörlüğe de çok yakışır. Keşke sportif direktör olsa, hatta klübe YD yerine başkan olsa.
Amma velâkin, berbat bir teknik direktördü, ömrü hayatımda gördüğüm en berbatıydı. Bundan berbat TD olamayacağı için, gönlünüzü ferah tutun; yeni gelecek olan en azından 7-8 kişiyi 2 maç üstüste aynı mevkide oynatma basiretini gösterecektir; sağ beki sol açıkta, kazma İ.Kaş'ı sağ bekte, sol açığı önliberoda, santraforu sol bekte deneme gibi garabetlere girmeyecektir. Ki MD hepsini yapmıştı...
Gene de yaptığı hizmetlere, kriz anında paniklememesine, aklı başında demeçlerine, güler yüzüne ve bu yönetime 2 yıl sabretmesine teşekkürler. Umarım sağlığına kavuşur, uzun ve güzel yaşar.

Batistuta35 dedi ki...

Güle güle büyük Mustafa... Yönetimin rezilliğini örten kalkan da ortadan yok oldu şimdi tam anlamıyla s.çtık.

ian dedi ki...

mustafa hoca harika bir insan, çok iyi bir lider. çok yakışıyordu takımımıza. umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur. ileride beşiktaş'a kazandıracağı çok şeyler olabilir. aklın beşiktaş'ı terkettiği bir dönemden geçerken, zihinlerimizde çok güzel anılar bıraktı hoca. teşekkürler herşey için.

bacon1903 dedi ki...

Mustafa hocam ben seni denizli macindan sonra yaptigin o muhtesem aciklamalarinla hatirlayacagim.Bizleri 2 seneliginede olsa rahatlatmaya calistin tam anlamiyla izin vermedi sn.demiroren ama sen bjkimin basina cok yakistin aman sagligina dikkat et hocam bizim senin gibi bjkliya turk futbolununda senin gibi hocaya ihtiyaci var!!!

zubi dedi ki...

valla çok küfür yedi çevremdekilerden hem evde hem tribünde. ama yine de çok düzgün adamdı, iyi adamdı.

seneye tavşansız bir sezon görürüm diye seviniyorum, gitti diye yine de üzülüyorum.

geçmiş olsun, en kısa zamanda düzelsin işallah.

sihroje dedi ki...

Üzüldüm , ama biraz da sevindim itiraf etmeliyim. Herkes gibi ben de kendisine müthiş saygı duyuyorum. Çok kötü maçlar izledik , yalnış tercihler ya da tavşanlar diyelim. Ama kendisi hep en son kızdığım insan oldu , bu da ilginç.

Neyse , seni , sakinliğini , duruşunu , kehanetlerini özleyeceğiz. 2 kupayı unutmayacağız.Umarım sağlığına kavuşursun. Kapımız sana her zaman açık. Yarından itibaren 6 hocayla görüşmeye başlıyorum :)) kaptırdım gidiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@xanax

Berbat antrenorse nasil sampiyon yapti abi? Hadi begenmiyordum falan dersin de berbat diyince komik oluyor. Ayrica hangi sagbeki sol acik oynatti? Ekrem'den bahsediyorsan adam zaten orijin olarak sagacik-solacik, ki Antep'te burada oynuyordu. I.Kas konusuna gelince, bircok antrneor savunma denesi acisindan bir kanada bek olarak stoper yerlestiriyor. Chivu, Puyol, Badstuber aklima gelen ilk ornekler,yoksa sana gore van Gaal ve Mourinho da mi berbat? Ayrica santrforu solbek, sagbeki solacik demissin, kim bunlar abi? Isim ver de anlayalim.....

mustafa denizli bu yonetimin basina gelebilecek en guzel seydi, yildirim demiroren hala o koltukta oturuyorsa buyuk mustafanin sayesindedir. artik bir ekol olusturmak istiyorsak mustafa denizlinin ben ciddi ciddi besiktasin basina baskan olmasini isterim, denizli bizim hoenesimiz, cruyfumuz olabilir, bu iki takima baktiginizda yillardan beri bir futbol kulturleri var ve klubun icerisinden yetismislerdir, mustafa denizli ne kadar bjk ye sporcu olarak hizmet etmesede yillardan beri besiktasli oldugunu her sohbette dile getirebilen bir insandi, zaten insani yapisi besiktasla birebir oturuyor, mutevazi, lider, zeki, konusmasini bilen, krizleri yonetebilen bir yapisi var.. besiktasa parali baskan degil, besiktasi yonetebilecek insan istiyorsak suanda bana gore mustafa denzili ibrahim altinsaydan once gelir..

matiasemilio dedi ki...

şu fotoğrafta olduğu gibi maç öncesi tribünlerden çiçek,atkı vs. alırken yüzündeki utangaçlıkla karışık mutluluk ifadesini ve bu ifadedeki Beşiktaşlılığı çok özleyeceğim..hoşçakal hocam!

Ahmet Canseven dedi ki...

Davşanlarını bile özleyeceğim...

Unknown dedi ki...

25 yaşındayım, hiçbir antrenörümüzü onun kadar sevmemiştim. çok üzgünüm :(

xanax dedi ki...

@BJK4EVER

...unuttuklarım olursa affola, fazlası var, eksiği yok, ahan da saymaya başlıyorum: Ekrem;sağ bek+sol bek+sağ açık+sol açık+santrafor- İ.Kaş: sağ bek+stoper, İ.Tor: sağ bek+stoper+orta saha,Holosko:sağ açık-sol açık, Nihat: sağ açık+sol açık+santrafor, Bobo:sol açık+sanrtafor, tello:sağ açık+sol açık+santrafor arkası(serbest), Yusuf, sağ açık+sol açık, Serdar;sağ açık+sol açık+orta saha(gezin gezin nereye kadar)... baktım da biraz abartmışım, sol açığı stoper yapmamış.
Ayrıca bir maç ilk 11 çıkardığını ikinci maç 18'e bile almaması, bir maç Ali'yi oynattığı mevkide öbür maç Veli'yi oynatması falan da var. Gençlere hiç yüz vermemesi, çoğunu klüpten uzaklaştırması-kopartması...Onları saymadım bile.
"Kör ölür badem gözlü olur" atasözü ne güzel atasözümüzmüş meğerse.
Gene de aydınlık yüzünü, aklı başında demeçlerini, kültürlü ve çağdaş duruşunu falan saygıyla anmayan taş olur, o da var tabii.

tearkan dedi ki...

yönetimin yalanladığı her şey teker teker doğru çıkmaya başladı ne büyük tesadüf. önce hoca gitti sonra da hilbert.in borsaya bildirildiği haberi çıktı. tam büyük yönetimimize uygun bir politika.

bu arada başka bir yerde daha söylemiştim: tigana'dan beri bu takımın başına en çok yakışan kişiydi. duruşuyla, konuşmasıyla ve yüzündeki gülümsemesiyle... bir arkadaşın da dediği gibi tavşanlarını bile özleyeceğim

esperanza dedi ki...

Yaris devam ederken sozlesme uzatma mevzusunun fake oldugunu dusunuyordum ancak sonra "gercekten kalacak galiba" diye sonraki sezondan da umidimi kesmistim. Temmuz gelmeden yollarin ayrilmasi takim icin hayirli oldu.

esperanza dedi ki...

Bicok kisi de kina minanin pesine dusmus. Yau birakalim bu isleri. MD ye yapilanan yarisi kadar Tigana ya sahip ciksaydik bambaska seyler olurdu...

esperanza dedi ki...

3 sene sonra YD nin secim vaadi olur ve Ocak ta takimin basina gecer...

Unknown dedi ki...

@bjk4ever
bizi md dgl ES sampıyon yaptı giderken de liderdik md gelnce düşüse gectık ilk yarıda sonra hem fenr hemde gs nin tökezlemesı ve takıma yapılan katkılarla bu duruma geldik ki es nin elinde ernst gibi bi adam yoktu

AQ-47 dedi ki...

Açıkçası soğukkanlı demeçleri, basınla seviyeli ilişkisi, oyuncular üzerindeki disiplini için şapka çıratılır, ama bence 1 yıl gecilmiş bir vedaydı. Sezon başında kendisi isteksizdi, belki yönetimin onu bu hale düşüreceğini tahmin edip zirvede bırakmak istedi ama beşiktaşlılığı el vermedi...Ama dediğim gibi 1 yıl geç gelen veda bize 1 yıl kaybettirdi. Tüm sezon "davşan kim olcek yae" diye dalga geçenler şimdi süper hocaydı demesin lütfen, çünkü, -maalesef- değildi...YD varken de sportif direktör falan olmasın dinlensin rahat bıraksınlar adamı...

Gökhan dedi ki...

gidişine bu kadar üzüleceğimi hiç tahmin etmezdim, meğer ne kadar çok seviyormuşum seni be hocam.

jtr dedi ki...

Fener de boş durmamış bugun Elyasa yı almış bedavaya,2 senedir kıçımı yırttım burda Elyasa Elyasa diye şimdi oturup bi yerlerimizi sıvazlayalım...

Unknown dedi ki...

Insani yanina saygi duydugum,sevdigim fakat antrenorlugunu begenmedigim bir insan, gitmesinin hem kendi kariyerinin $ikligi acisindan hem de besiktas icin hayirli oldugunu dusunuyorum.

Iste ertugrul saglam yuzunden sampiyon oldu veya kalsaydi o da yaprdi gibi sacma geyiklere katilmadigimi belirteyim. Sampiyon olmamizdaki en buyuk pay kendisinindi fakat aciksa soylemeliyim ki bu aralar uzatmalari oynuyordu, gitmesiyle yeni sezon icin umutlarim artti. Denildigi gibi schuster gelirse umutlarim daha da artar.

Hersey icin tesekkurler Buyuk Mustafa..

Elyasa Fenerbahce'nin yeni Bekir'i olur.

delgado dedi ki...

elyasa mı aman uzakta dursun.

shibby dedi ki...

@xanax

yiğidi öldür hakkını yeme de güzel bir atasözüdür.

jtr dedi ki...

@shelby-delgado

ömrümüz vefa ederse görüşürüz...

mmmatias dedi ki...

MUSTAFA DENİZLİ
Ertuğrul Sağlam
Jean Tigana
Rıza Çalımbay
Vicente Delbosque

Yukarıdaki 5li arasında tek ve en çok özleyeceğim teknik adam Mustafa Denizlidir.(Zaten punto büyüklüğünden belli oluyordur.)
Başkansız bir kulübe başkan
Kaptansız bir gemiye kaptan
Lidersiz bir camiaya lider oldun
Gönlümdeki yerin apayrıdır Büyük MUSTAFA.

uncolored dedi ki...

Şampiyonluk gecesi takım otobüsü havalimanından çıkarken ön camına yapışıp onunla göz göze geldiğimizde artık neler yapıp söylüyorsam, (kalbe yumruk atmalar, öpücük göndermeler, çok büyüksün diye bağırmalar...)verdiği içten karşılığı asla unutamam. zaman zaman kızdık, zor kabullendik fakat ömrüm boyunca güzel hatırlayacağım kendisini.

Unknown dedi ki...

peki zapo diatta gordon higuain Ertugrul saglam ın ilk terchlerımıydı ona verilen bütce ve oyuncu secimi buydu sonucta istenen adam gordon değildi sinan abimizin tercihiydi saolsun
sizi bilmem ama ben ertugrul un oynattıgı toptan bu yıl oynadıgımız toptan daha cok zevk alıodum ki onun tekrar soluyorum ernst i ferrarisi yoktu bile aynı bütceyı keske ertugrul a verseydik de farkı gorseydik

Bu sartlarda Mustafa Denizli icin en uygun pozisyon sportif direktorluktu. Bunu daha 6 ay onceden soyluyordum.

Denizli bu camiaya lazim bir adam, ama saha icinde degil.

Yukarida lazim dediysem de, onun on kati guclu bir sifat lazim aslinda oraya.

Cipher dedi ki...

@mustafa can
Aynı bütçe ona verilseydi diyosun da, Zapo ile Sivok'a ne kadar para verdik hatırlıyor musun? Şöyle söyliyeyim ikisine verdiğimiz para Ernst + Ferrari'den daha fazla.

Bu bütçe işi falan değil vizyon meselesidir, Mustafa Hoca bu vizyona sahipti, Gordon'u yada Diatta'yı Mustafa hocaya önerselerdi, gülüp geçerdi sanıyorum.

xanax dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
xanax dedi ki...

@shibby
İlk yazımda şunları yazmışım: "MD evet; iyi adamdı, demeçleri falan aklı başındaydı. Düşünceme göre sportif direktörlüğe de çok yakışır. Keşke sportif direktör olsa, hatta klübe YD yerine başkan olsa...
Gene de yaptığı hizmetlere, kriz anında paniklememesine, aklı başında demeçlerine, güler yüzüne ve bu yönetime 2 yıl sabretmesine teşekkürler. Umarım sağlığına kavuşur, uzun ve güzel yaşar"
Bunlar da ikinci yazımdan: "Gene de aydınlık yüzünü, aklı başında demeçlerini, kültürlü ve çağdaş duruşunu falan saygıyla anmayan taş olur, o da var tabii."
Daha ne yazaydım acaba "yiğidin hakkını yememek" için?

@bjk4ever
Denizli'nin tavşanları futbol içinde normal rotasyonlar gibi geldiyse size, takımın ve oyuncuların bir türlü istikrar kazanamamasını nasıl açıklayacaksınız? Futbolcuların bir maç o mevkide, bir maç bu mevkide, bir maç ilk 11, bir maç kadro dışı, bir maç 60'da girmesini, bunun da hem bizim, hem futbolcunun kafasını karıştırdığını ve sonuçta hiç bir futbolcunun aşama kaydedememiş olmasını nasıl açıklayacaksınız? Bir tek Ernst ile Ferrari'nin yerleri değişmedi, onlar da futbollarıyla, takıma katkılarıyla kendilerini aştılar. ŞL ve Kupa maçları da dahil, tüm Lig boyunca (mevkileri de aynı kalmak koşuluyla) aynı takım kadrosu ile 2 maça çıkmadık, daha ne diyeyim? Takımın kadrosuyla bu kadar çok oynayıp da "İSTİKRAR" kazanabilmiş bir başka hoca varsa siz de bir zahmet o örneği verseniz; şu futbolu biz de öğrensek?
Tekrar ediyorum, çok iyi insandı, sakindi, aklı başındaydı, güler yüzlüydü; kızım olsa verirdim o derece yani. Ama lütfen kabul edin: hoca olarak tercihleriyle, gençlere hiç şans tanımaması hatta bazılarını tamamen bitirmesiyle, bir türlü istikrar kazandıramadığı kadro ve futboluyla evet, düzeltiyorum: berbat değildi; berbat ötesiydi...

BJK4EVER dedi ki...

@xanax

Arkadasin da dedigi gibi Zapo ve Sivok Ernst ve Ferrari'den pahaliydi. Gordon ve Higuain de kisi basina 2.5 milyon euro bonservis ile alindi. Bu tamamen vizyon meselesidir, E.Saglam doneminde de Leggrotaglie ve Makelele ile anlasildi, ama E.Saglam veto etti, bunu Celal Kolot defalarca acikladi. Kendisinin capi ve vizyonu belli, Bursa'ya aldigi yabancilari da goruyoruz, sampiyonlugu 4 yabanci ile aldilar, simdi de yapacagi yabanci transferleri gorecegiz. Her antrenor yildiz idare edemez.....

alper dedi ki...

sağlığı önemlide iyi oldu iyi.boşverin siz.hep söylerim.1 kere anjiyo oldu hastanede yattı takım o gün tayfur ile çıktı sahaya 4 gol attı.bence kurtulduk.sevindim.bir tigananın gidişine birde denizlinin gidişine sevindim.

xanax dedi ki...

@bjk4ever
Ben Ertuğrul'u övdüğümü hatırlamıyorum. O da çaptan kaybediyordu, küçük düşünüyordu, ayrıca kişiliği zayıftı: Ali görevden alınıp S.Engin getirildiğinde sineye çekmesiyle zaten gözümde bitmiş bir adamdı.
Onun da oynattığı futbol bir şeye benzemiyordu, belli bir şablonu yoktu, ezikti, kız takımı gibi oynatıyordu...
Ama o sadece berbattı; berbat ötesi değildi.
Lucescu, Tigana... Bunlara niye sahip çıkamadık biz, asıl buna yanalım. Del Bosque diyeceğim, acele gönderildi, ona da çok ayıp ettik, hatalıydık. Ama E.S. ve M.D.'nin ayrılmalarına pek üzüldüğümü söyleyemiyeceğim. Kusura bakma sn.@bjk4ever dostum.
Kal sağlıcakla.

alper dedi ki...

bu arada ilaçlara meraklı olmamdanmı kaynaklı ne bilemem ama -xanax- arkadaşın yorumlarına aynen katılıyorum.berbat ötesi bir hocaydı.hatta şahsıma göre hoca kelimesi bile çok.

BJK4EVER dedi ki...

Birader siz nasil bir antrenor istiyorsunuz anlamiyorum. Rotasyon yapmak her hocaya mahsus birsey, mesela Benitez de rotasyon hastasi, onunla ilgili bu tarz yazilar Ingiliz basininda da cikti, o da mi kotu hoca. Ki gecen sene hic oyle rotasyon falan yapmiyordu Denizli, bu sene rotasyon yapmasinin agirlikli olarak sebebi de ozellikle ofansif oyuncularin sakatlanmasi ve formsuz olmasi (Tello, Yusuf, Holosko, Nihat). Ki agirlikli olarak takimdaki geri dortlu ve onliberolar ve forvet sabit kaldi (Rustu-Toraman-Sivok-Ferrari-Uzulmez-Fink-Ernst-Ekrem-Bobo), rotasyon cogunlukla ofansif orta saha elemanlari arasinda oldu.

Zaten hocayi begenmezsin, oynattigi oyunu begenmezsin falan tamam abi, anlarim. Ama berbat otesi veya hoca degil demek kusura bakma sacmalik oluyor. BJK ve FB kariyerini birak bir GS'de neler yapmis ona bak. Neuchatel, Manchester maclarini belki yasin geregi bilmiyorsun, biraz arastir.

Ayrica nasil bir antrenor istiyorsunuz anlamadim. Hep ayni 11 ciksa nasil bir hoca bu, esit forma vermiyor, hep ayni kalibi oturttu gidiyor, mudahelede bulunmuyor dersiniz. Ofansif oynatsa niye defans acik veriyor dersiniz, defansif oynasa niye bu kadar kisiriz ve korkagiz dersiniz, sampiyon olsak niye futbol guzeldegil dersiniz, iyi sonuc alsak zaten rakip zayift bu kadroyu gotum de sampiyon yapar dersiniz. Genc oynatmasa niye gencler oynamiyor dersiniz, oynatsa ne bicim genc bunlar dersiniz (S.Ozkan, I.Kas, Burak) Dersiniz de dersiniz.....

xanax dedi ki...

@bjk4ever
...ha bu arada söylemeyi unuttum: yaşım 51, ayrıca sorabilir miyim sn@bjk4ever, ben son derece saygılı olmaya çalışırken, kendimi buna zorlarken, siz neden eleştirilere karşı bu kadar haşin ifadeler kullanıyorsunuz? "Berbat" tabirinden başka acaba hangi eleştirim sizi bu kadar irrite etti? Ki berbat bir küfür değildir. Niye "kötü"-"çok kötü" değil de "berbat" diyorum açıklayayım o vakit:
"Bektaşinin önüne 2 testi şarap koyup sormuşlar:
-Baba erenler, sen şarap konusunda uzmansındır, tat bakalım bu şaraplardan hangisi daha iyi?
Bektaşi ilk testiden bir yudum almış ve kararını hemen vermiş:
-Öbürü daha iyi!
-İyi ama daha onu tatmadın bile, nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?
-Bundan BERBAT olamaz da ondan!"
Aslında olay taa en başlardaki bir yorumdan çıktı; sn.@ruFF: "Kınalar hazırlanır artık.Mustafa denizliyi beğenmeyenler bol bol yakarlar her bir yerlerine.
Şimdi görücem gelecek olan hoca nasıl bir takım kuracak" yazısı üzerine bu "berbat" lafı çağrışım yapmıştı ve olaylar gelişti gitti.
İlk yazımı incelerseniz "...Ben kınayı hazırladım, gece yatarken yakıcam." diye başladığını ve "Amma velâkin, berbat bir teknik direktördü, ömrü hayatımda gördüğüm en berbatıydı. Bundan berbat TD olamayacağı için, gönlünüzü ferah tutun..." diye devam ettiğini farkedeceksiniz.
Her neyse, ben MD'ye emekleri ve tavrı için teşekkür edip hakkını verdim yazılarımda. Öyle sanıyorum ki, sizin de "tavşanları" konusunda bize hak vermeniz gerekiyor. Az da olsa.

xanax dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hunter dedi ki...

güle güle hocam mustafa denizli şampiyon yap bizi (senin hep ayrı kalıcak)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
shibby dedi ki...

@xanax

ben "yiğidi öldür hakkını yeme" atasözünü md ye "gördüğüm en berbat teknik direktördü" dediğin için söyledim. yapma allah aşkına. tamam iyi olmayabilirdi ama iki kupa kazandırdı. yoksa sende gs-fb koptuğu için şampiyon oldular diyenlerden misin?

Ekrem35 dedi ki...

@mmmatias
her bir kelimesine katılıyorum yorumunun. en çok sevdiğim ve özleyeceğim adam olacak mustafa denizli. çocukluk aşkının bünyesinde yeni görevlerde görüşmek üzere büyük mustafa.

Butun bu tartismalar hep temel bir bakis acisi eksikliginden kaynaklaniyor.

Futbolda, hatta futbolu gectim hayatta, tek dogru yoktur. Bir futbol takiminin basariya ulasmasi icin bir cok etken vardir, hepsi bir denkleme faktor eder ve en yuksek puani alan kazanir. Futbolcu psikolojisi, takim uyumu, gorev dagilimi, taktik, dizilis, medya, baskan, paranin zamaninda teslimi...

Ertugrul Saglam Bursa'yi sampiyon yapti diye Besiktas'i da sampiyon yapacak degildir. Zapotocny Bursa'da iyi oynadi diye Besiktas'ta iyi oynayamaz. Denizli'nin, Terim'in kariyeri basarilarla dolu diye hep basarili olmak zorunda da degildirler.

Ha fakat "Denizli hoca degildi" demek de kantarin topuzunu kacirmak olur. Hem de bir haylice.

Hocanin basarili olup olmadigini tartismak ayri, hoca hakkinda genel yargilara varmak ayri.

Iste bu hastalik yuzunden yalan yanlis seyler icat ediyoruz. Ersun Yanal dususu, Denizli'nin Avrupa sifirciligi...

Zaten Turkiye insaninin neden boyle tek sebepten sonuca varma hastaligindan muzdarip oldugunu cozsem, bana evrenin anahtarini verirler.

Unknown dedi ki...

Hepimiz birer teknik direktörüz cünkü ve hepimiz diğerinden daha cok sey bildiğimizi iddia edip sanıyoruz ve buda en büyük eksikliğimiz birlik takım olarak calısabilme duygumuzu eksiltiyor.
Zapo içinde haklısın kan uyumu diye bir sey var bu bircok futbolcuda avrupada da söz konusu hatta kendi halı saha maçlarımızda bile oluyor

Unknown dedi ki...

Gercekten hoca degildi yorumlarina sasiyorum.Adam metalisten 4 liverpooldan 8 yiyen takimi aldi 6 ayda 2 kupali sampiyon yapti kulube enaz 80 trilyon kazanc sagladi hala Ertugrul hala ertugrul adam soydu kulubu gelen futbolculari hala alan satan yok besiktasin en kara donemine imza atti..
Mustada DENIZLIyi cok arayacagiz buna eminim bir teknik direktorden daha fazlasiydi Besiktasimiz icin...

Yorum Gönder

Ara