.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Haziran 2010 Pazar

Büyük Başkan

Bundan sonra Yıldırım Demirören'i eleştiren herkesin karşısındayım. Sezon başında "Büyük başkan diyordunuz ne oldu" diyordu, sonuna kadar haklı çıktı. Meğer büyük başkanın bunca yıllık hatası Quaresma, Robinho değil de, Carew, Kleberson, Ricardinho'yu getirmekmiş... Pankartta da anarjinin "A"sı kullanılmış. Yıldırım Demirören'in veya bir başka holding sahibinin parasıyla getirilecek Robinho'nun "A"sı. Gerçi Robinho'da "A" yok ama olsun. Beşiktaş'ta da "Büyük BAşkAn"dakinden gayrı "A" yok.

51 Yorum:

Siyasetcisi "adam yiyor ama calisiyor", kose yazari "yalan yazsa da guzel yaziyor", yorumcusu "en azindan dobra adam" olan ulkede tabii ki de bu sonuc kacinilmazdir.

sihroje dedi ki...

eskiye gittim...

"Quaresma yı unutma vefasızlık yapma"

Unutulanın dışında değişen birşey yok.

Malvinas dedi ki...

1-Pankartta "Büyük" yazmıyor.

2-Taraftar isteğini, kısa süre önce demokratik olarak başa gelmiş başkanında değil de kimden isteyecek?

3-Sezonun başında şu güzel günlerde. içimizi oymanın-oymaya çalışamanın anlamı nedir?

gnyz dedi ki...

Asi ruh dedikleri böyle bir şey olsa gerek.

Benimde nacizane pankart önerilerim, Robinho gelene kadar

Döv bizi, söv bize
Robinho'yu getir bize bAşkAn

gelincede
Tırmala bizi kaşı bizi
Bayıra karşı yatır bizi bAşkAn
Messİ

Unknown dedi ki...

çok anlamsız bir post olmuş..

ben de istiyorum ibrahim altınsay gibi o duruşun gerçekten sahibi insanlar başkan olsun..

ama böyle bir zamanda transferi bile taraftar eline almışken, alınan bir dünya yıldızının imza törenin de bile şovu taraftar yapmışken, ve hiç bir zaman içinde "büyük" sıfatı geçen bir söz etmemişken..

gerek yok..

benim içimden artık bu yönetimin icraatları üzerinden değil, kongrenin daha sağlıklı üyelerden/gerçek beşiktaşlılardan ve seçimlerin demokratik olması üzerinden bir tartışma yürütsek daha iyi olur diye geçmekte..

bence hala halkın takımıyız..

evet buna inanıyorum..

çingene kökenli ezilen halkın mensubu topçu aldık, evet, ben kendimi kandırıyorum, aynen öyle, saçmalıyorum..

ama şunu biliyorum..

anarşinin "A"sı en çok bu siyah-beyaz takıma yakışıyor..

not: anarşik değilim, daha sağlam bir zemindeyim, livorno'luyum..

;))

Ya ben kendi derdimi anlatayim.

Turkiye'deki ideolojik eklemlesmeler, yuzeysellikler beni delirtiyor. "Cimen komunistleri", "ulku ocagi fasistleri" falan var boyle salinan. Icini doldurmadan kimlik sahibi oluyorlar, soylemi eylemden daha cok onemsiyorlar.

Carsi anarsist falan degil abicim. Carsi oyle "cok farkli" bir taraftar grubu da degil. Tepkili, eyvallah, ama "asi ruh"un ne asisi kaldi, ne de ruhu.
* * *
Gelelim sorulara. Kendimce cevaplayayim, jessie farkli dusunur belki.

"Taraftar isteğini, kısa süre önce demokratik olarak başa gelmiş başkanında değil de kimden isteyecek?"

Istemenin yolu elestiriliyor burda. Bu mudur?

"Pankartta "Büyük" yazmıyor."

Ama buyuk olmanin yolu yaziyor. Seni bastan cikartan baskan buyuk degil midir?

"Sezonun başında şu güzel günlerde. içimizi oymanın-oymaya çalışamanın anlamı nedir?"

Hele bunun hastasiyim. TSk'yi elestirirsin "icinde bulundugumuz hassas zamanlarda" derler. Hukumeti elestirirsin "birlik beraberlige ihtiyacimiz var" derler.

Elestiri hep "ic oymak"tir bizim ulkede.

Hatirlatayim ama; zaten bosalmis olan ic oyulamaz.

Unknown dedi ki...

shelbyl şu blogun babasıdır !!

CDiS dedi ki...

postu okudum, yorumlardan bazılarını gördüm, dedim ki herhalde blog'u fenerliler basmış, kıskançlıklarından neler neler yazmışlar.
yok içi boş olanın içi oyulmazmış, yok büyük başkan böyle olunurmuş falan fıstık..
sonra baktım ki, bunları yazanlar, bu blogda devamlı suretle yazan, hayatımda hiç görmediğim ve muhtemelen de hiç görüşüp tanışamayacağım insanlar. Beşiktaşlılar. Unutmayın bu sadece spor, sadece eğlence, ötesi yok. Y.D benim babamın oğlu mu, ya da kan davalım mı? ben iyi bir takım yaratırsa aferin demirören, kötü takım yaratırsa yuh olsun demirören derim. yani bu konudan manevi haz dışında hiçbir çıkarım veya olası kaybım olmadıktan sonra ne farkeder ki kardeşim.. fazla da kafayı takmayın, ne dersiniz??

matiasemilio dedi ki...

olan oldu..yapılan doğrular var,yanlışlar var..ben grubun yandaşıyım sen olmayabilirsin,sen seversin başkanı ben sevmeyebilirim ama biz ne şahıslardan ötürü seviyoruz bu renkleri ne gruplardan ötürü..geçmişi unutalım demiyorum ama geçmişle de yaşamayalım istiyorum..bence artık önümüze bakmamız gerekiyo..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Denizli macinda dayak yiyenlere sormak lazim. Olan oldu sozu ne kadar kolay soylenir oldu?

sozcelyk dedi ki...

tek atımlık kurşunumuz vardı onu da quaresma ve robinho diyolar o transferde harcadık sayılır.

benim eleştirim ne quaresmaya ne robinhoya , bu topçuları tartışırsam çarpılırım zaten ama dünkü kongreyi takip edenler de bilir başkana olan borç 70 milyon lira serdal adalıya olan borç 10 milyon lira.

sahi serdal adalıya ne zaman borç yaptık.

3 sene sonra demirören kaybettğinde madem öyle o zaman ödeyin borcu demeyecek mi ?

locaları bozdurup elli tane transfer yapan galatasaray ligi anca 3. bitirdikten sonra serdar özkanla transferi kapatmak üzere , o duruma gelmek istemiyorum.

tearkan dedi ki...

Hilbert pazartesi geliyormuş. Yalanladıkları her şey doğru çıkıyor.

berthelemy dedi ki...

yıllardır her hareketiyle beşiktaşlının yüzünü kızartan bir adam için hangi yüzle şu pankart yaptırılır aklım almıyor. robinho gelsin tabi de 2 transfer yüzünden yalamak mı gerekiyor şu adamı? yılların günahını çıkartmak bu kadar kolay mı? yoksa başkanımız genç yetenek de gelecek için umut mu veriyor?

Malvinas dedi ki...

Ben bu eleştirileri yapan arkadaşların kaçının kongre üyesi olduğunu, kaçının kombine kart sahibi olduğunu ve kaçının düzenli olarak mağazalardan alışveriş yaptığını çok merak ediyorum. Demek istediğim herkes taraftarlık görevini tam olarak yapabiliyor mu?

Çünkü anlam veremediğim nokta bu kadar eleştirinin çıkış noktası şahısların azınlıkta olmasıdır. Yoksa kongrede bu "açık" farklılık olur muydu? Sanmıyorum.

Peki tekrar üzerine basarak söylüyorum 6 ay önce "seçimle" başa gelmiş bir başkanın bu şekilde yaptığı transfere ve yapacakalarına sevinmek neden suç???

Bir taraftarın başkanından yeni bir transfer istemesi neden suç??? İsterken "gelirse baştan çıkarım" demek neden suç?? Robinho Beşiktaş'a gelse sevinmeyecek adama ne denir???

@Shelby
diyorsun ki istemenin yolunu eleştiriyorum... Nasıl istesin taraftar? Fax mı çekelim kulübe???

Seni baştan çıkaran büyük değil midir diye kendin söylüyorsun... Büyük transferle baştan çıkmıyor musun? (Bu sorunun cevabını özellikle merak ediyorum.)

Son paragraf (saygısızlık olarak algılanmasın) "bence" komik bir memleket demogojisi. Konunun uzak yakın alaksı yok bununla. Konumuz futbol, her sezon başı özellikle böyle trabsfer haberleri gelen her kulüp güzel günler geçirir. Taraftar önündeki sezona umutla bakar. Beyaz sayfa kıvamıdır. Bu "memleket" minvalli açıklamayla uzak yakın alakası yok...

"içi boş olan oyulmaz" yorumuna hiç cevap vermeyeceğim.

Son olarak ben bu pesimizmi evveli yıl şampiyonluğa giderken felaket senaryolu fikstür yorumlarından da hatırlıyorum. O zaman da gerekeni yazmaya çalışmıştım yine öyle yapıyoru. Yıllarca Diatta-Schieldenfeld, Ahmet-Mehmet vs.. transferleri yüzünden yerden yere vurulan bu başkan değil miydi? O zaman Tü-kaka idi. Şimdi Quaresma-Robinho geliyor gidiyor ama yine yerden yere vuruluyor. Bence sorun istenilenin ne olduğunda... Önce ona karar vermeli "sesli azınlık"

matiasemilio dedi ki...

jessie
mactaydım..

Shelyl ve Jessie'yi endişeneldiren Beşiktaş'ın ilerideki mali geleceği.Gelirlerimiz fener ve gs kadar değilken her sene onlar kadar para harcıyoruz.Şimdi de Robinho transferi için stadın isim hakkı satılacağı konuşuluyor.Eğer bu konuşulananlar doğruysa bu transfere milyon kere karşıyım.Yeni stad beşiktaş'ın mali yönden tek kurtuluşu.Eğer stadın ismi satılıcaksa yeni stadın inşşatı nereden finanse edilecek hiç düşünüldü mü bunlar.
Şimdi bu adamı bir Q7'yle böyle şımartırsan ileride sana ne stat yapar ne de başka gelir arttırcı proje.İleride de borç o kadar büyür ki ne YD'in ne de Adalı'nın serveti yeter Beşiktaş'ı kurtarmaya.

sihroje dedi ki...

Hala o pankartın ne anlama geldiğini idrak edemeyenler var.

Ben o pankartı akp'yle mavi marmara gemisi arasındaki ilişkiye benzetiyorum , öyle de olduğunu düşünüyorum. Ama israil müdahale etmedi , doğrusunu yaptı.

RuFF dedi ki...

Tribünün bittiğini, maşa olduğunu bu tarz şeylerin yaşanacağını zaten konuşmuştuk.Neden şaşırdınız anladım açıkçası.Bir başımıza olduğunmuzu, romantizmin bir sike yaramadığını da Gençlerbirliği maçının 15. dakikasında dışarı çıkan kişilerin sayısının gördüğümüzde de anlamış olmamız lazımdı.

Bu tribünün asiliğinin % 80 i reklam üzerinde yürüyor.Sadece % 20 lik bir kısmı gerçek.Cem abilerin 1 Mayıs a katılması filanda bireysel demokrasiden ibaret.Tribünün genelini oluşturan bir kafa değil.

Ben açıkçası bu olanlara şaşırmanıza şaşırıyorum. :)

Bu tribün Fenerbahçelişeli çok oldu.Bence ne kadar çok alışırsanız sizin için o kadar iyi olur.

@Malvinas

Sorularima cevap vermissin, ama aslinda vermemissin.

1. Pankartin uzerinde yazani elestiriyoruz biz. Baska turlu pankartlar da mevcut. Turkcemiz zengin bir dil. Baskan'a yalaklanmadan da Robinho istenebilir. Ok?

2. Basindan beri burada sunu diyorum ama anlatamiyorum galiba. Hayir, buyuk transferle bastan cikmiyorum ben.

3. Bana gelip "icimizi oymaya calisiyorsun" dedikten sonra "demagoji yapmissin" demek pek bir guzelmis.

Ben senin hangi icini oyuyorum ki? Sen zaten buyuk transferle bastan cikmissin, yeni sezona umutla bakiyorsun falan. Senin Besiktas sevgin tam gaz ilerlerken, benimki kiyiliyor.
* * *
Demiroren'e borc 70, Serdar Adali'ya borc 10. 3 sene sonraki secimlerden once cikip "Parami almadan suradan suraya gitmem" der Baskan ile Adali. Sonra da taraftar forumlarda "Helal olsun Demiroren'e, bak cebinden para verip kulube transfer yapiyor" denir.

Hayir sonra bir de bu kitle komur bagisi ile AKP'ye oy verenlere cemkirir.

sozcelyk dedi ki...

serdar adalı nın robinhoyu yalanladığını hilbertle birlikte yabancı transferi kapadığımızı da arada belirtelim.

highhopes dedi ki...

Şu Fenerbahçeleşmek lafına da hastayım.Ne zaman olumsuz bir şey olsa Fenerbahçeleştik,Fenerbahçeleşmiş kulüp.Nedir bu Allah aşkına

sozcelyk dedi ki...

Asbaşkan Serdal Adalı, "Kampa Zapotocny dahil kadromuzdaki futbolcuların tamamı katılacak. Teknik Direktörümüz Schuster'in bütün futbolcuları görüp, kararını öyle vermesini istiyoruz. Transferi de Hilbert'le birlikte kapatıyoruz. Ancak çok genç, gelecek için umut veren, uzun boylu bir futbolcu bulursak alırız. Robinho iddiaları da doğru değil" dedi

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=74057

Hilbert ne gereksiz bir transferdir yaw kimin yerine oynayacak bu adam hiç transfer yapma daha iyi.

Ayrıca ben transferi kapattıklarına kesinlikle inanmıyorum.Basının ilgisini dağıtmaya çalışıyorlar.Schuster transfer isteyecektir.

http://www.haber1903.com/Haber-14112-haber1903e-buyuk-engelleme

Haber1903 uzulmus? Bir de en sonunda hanci yolcu demisler ya, ona cok guldum bak. Sanki kulubun Haber1903'e 70 milyon borcu var.

Ya cok iyi niyetliler ya da bizi yiyorlar.

albayrak dedi ki...

O pankartı yazanlar da o pankarta destek veren küçük beyinliler de Beşiktaşlılığın ne demek olduğuna dair en ufak bilgi sahibi olmayanlardır. Quaresma, Robinho gibi adamları almak nasıl büyük başkanlık oluyor ya.Bir başkanın başarısı oyuncu transfer etmekle
ne zaman ölçüldü. Zaten sorun profosyonel bir kulüpte başkanın henüz antrenör, dolayısıyla onun oynatacağı taktik bile belli deilken gidip taraftar istiyor beni bağırlarına basarlar belki diye oyuncuyu alıp getirmesi.Bu havalimanına gidenlerde, stadı dolduranlarda, o pankartı yazanlarda, o pankarta destek verenlerde, Robinho'yu isteyenlerde bizim küçük beyinli başkanın, hatta küçük beyinli Quaresmanın yarısı kadar beyin yok. YD gözgöre göre alay ediyor sizinle. Daha iki ayda Serdal Adalıya olusan 9 küsür milyon borcu konusun biraz...

sozcelyk dedi ki...

@bobo

schuster mi isteyecektir sen mi istiosun ?

Bobo'nun sözleşmesini uzatmak için Figer sadece kendisi için 3 milyon euro imza parası istiyormuş.5-6 milyon euro'ya Bobo satılıp yerine bir forvet de alınmalı.

@sozelcyk

Schuster forvet istiyormuş zaten bobo satılacak herhalde.

"Baba ben buyuyunce Figer olcam."

Alican, 7, Besiktas.

Keşke Fred alınsaydı.Napoli'ye 7 milyon euro'ya gitti.

matiasemilio dedi ki...

"Ancak çok genç, gelecek için umut veren, uzun boylu bir futbolcu bulursak alırız." serdar adalı
bu ne demek biri açıklayabilir mi ?

sozcelyk dedi ki...

batuhanı geri alacağız herhalde

Deniz dedi ki...

Nobre'ye imza parası verilirken kimsenin sesi çıkmaz, Bobo'ya imza parası muhabbeti oldu mu satalım denmeye başlar. Satalım anasını satiim. Fred'i alalım, Fred mutheşem bir forvet çünkü. Adamın tipi bile Bobo'nun aynısı.

@Deniz

Dünyanın neresinde bobo gibi bir oyuncu için menajerine 3 milyon euro para verilir.Ben forma alıcam,kombine alıcam harcadığım para kan emici bir bunaka gidecek yok öle yağma.Bunu nikini bobo yapacak kadar boboyu seven biri olarak söylüyorum üstelik.Hiçbir futbolcu Beşiktaş menfaatlerinden önce gelmez.Daha az maliyetle daha iyisi alınabiliyorsa hemen bobo gitsin.

Deniz dedi ki...

@Da Silva:

Mevzu zaten şu, 3 milyon avro vermekten kaçınıp, sonra 3 milyondan çok çok para vererek alacağın sallıyorum Fred gibi bir oyuncudan taş çatlasa aynı performansı almak bence daha pahalı bir çözüm, Figer'e para yedirmemek adına daha fazlalarını yeni transfer yaparken başkalarına yedirmek de aynı hesap, en azından elinde düzgün bir futbolcu olduğunu bileceksin. Kapalı kutu olmayacak.

Deniz dedi ki...

Ha bu arada bu Fred gibi Bobo'yla aynı tip olan oyuncu için geçerlidir. Marka futbolcu getireceksen bence de gitsin Bobo, ama aynı performansı verecek adamı getirip üstüne daha fazla para verme olayı saçmalık.

Bobo,Fred'le aynı kalitede mi bence Fred 1 gömlek üstüdür hem maliyetleri aynı paraya denk geliyor.

Malvinas dedi ki...

@Shelby,

peki benim Beşiktaş sevgim tam gaz, senin için kıyılıyor. Fakat ikimiz de Beşiktaş penceresinden bakıyoruz dünyaya... Ne yapmak lazım ikimizin de mutlu olması için?
Sorumu şöyle de düzeltebilirim nedir senle beni ayıran unsur? Ben başkanı çok mu seviyorum? Quaresma yüzünden kombine mi alcam? ya da geçmişe perde çektim geleceği de göremiyorum.. Bunlar mıdır?

Yoksa olaya bakış açımızın farklılığı mıdır? Üzerine basarak soruyorum seni ne mutlu ederdi şu anda??? Soruyorum çünk ben ortada fikir göremiyorum...

Hadi sen çok seviyosun diye o taraftan da örnek veriym, ne farkınız kaldı fikirsiz muhalefet chp'den?

Sertug Ozgur dedi ki...

Yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi başkanın kendi hazırlattığı bir pankart olabilir.

Tespit sıçarsam y.d'ye olan tepkilerin çoğu mali tablo filan değil transferlerdeki saçmalıklardı. Onun için bu pankart samimi fikirlerle hazırlanmışsa beni şaşırtmaz. Kaldı ki bir çok taraftar mali tabloyla filan ilgilenmez. Bunlarla ilgilenmesi gereken kongre üyeleri vsdir.

Şu anarşizm muhabbetine gelirsek, bunu 'popüler underground'çuluk (kıçımdan uydurdum) olarak görüyorum. Yani bir nevi kimlik,farklılık kazanma veya marka gibi bir şey. İstanbul'un diğer iki takımından kendini ayırmak için bulunan ve giyilen bir elbise.

Beşiktaş küçük bir semte, bir gruba bağlı bir takım değil. Aldığı başarılar ile bu kadar büyük kitleye hitap eden bir takım haline geldi. Çarşı da büyüdü lügatta Beşiktaşlı diye geçiyor.

"İşte sermayedar Y.D ve ona övgü düzen anarşist A ile başkan yazan 'anarşist' taraftar" gibi bir mesaj oldukça popülist veya kibarca iyi niyetli diyeyim.

Neden anarşizm muhabbeti kullanıyor onu eleştirmiyorum, dediğim gibi bir marka, popüler bir ikon bu. Mesela kuzey yunanistan ve selanikte çoğu yerde duvarlarda anarşist a'lı paok yazıları görürsünüz. Ama aynı şekilde önemli sayıda faşist bir taraftar grubunu da içinde barındırır, büyük başkan yazısı da bunun gibidir.

Sonuç olarak şu semt ruhu,halkın takımı, ne oldu taraftara fenerbahçeleştik gibi mastürbatif romantizmden kendimizi sıyırmamız gereklidir. Üç büyük takım taraftarının ortalamada birbirinden farkı yoktur gerçeğini görmek gerekir. Beşiktaş büyümeli büyümeli büyümelidir. Demirören yönetimi bu konudan ayrı bir tartışma konusudur.

matiasemilio dedi ki...

batuhanı yollayıp uzun boylu bir futbolcu alacağız açıklaması yapmak hangi mantığın ürünüdür

bacon1903 dedi ki...

Yalnız bu bobo olayı cok onemlı.Bobo konusunda kesınlıkle satılmalı.Batuhanı onun yerıne oynatırız dıyodum ama onuda sattık.Yabancı bır golcuye ıhtıyac var!!!!Demiroren messıyı getirse bıle yarın cıkıp ıstıfa ediyorum desın querasma transferi kadar sevinç olur gibi geliyo bjk taraftarında.Borc 111 milyon euro kı kendisi serdar bilgiliden(hiç sevmem)20 milyon dolar gibi bir borçla almıştı kulubu yanlış hatırlamıyosam????Birde bizim gelir nasıl 30 milyon euro daha cok olması lazım degılmı????Futbolcu ucretleri ise ucuk kacık.Bır tek ısım ıtıbarıyle querasmanın alması gerken parayı nihatda alıyor.Delgado-Ernst-Holosko gibi isimler 2-2.5 arası alıyo kesın bir düzenlemeye gidilmesi lazım!!!!

Yaz Helvası dedi ki...

Fenerbahçelileşmeyi parayla saadet arama geleneği olarak görürsek bence Beşiktaş Batuhan'ın gönderilip Quaresma'nın alındığı bu dönemde dönüşüm sürecinde emin adımlarla ilerlemektedir. Hele Robinho pankartı tam anlamıyla felaket olmuş. Pankart'taki A'lar da ister istemez bana Che baskılı lacoste tişörtlerini hatırlattı.

Yaz Helvası dedi ki...

Bir de arkadaşlar beni link bırakıp kaçan blogcu olarak damgalamasın; ama malum Denzili maçından sonra yazdığım bir yazı vardı, burada tartışılan bazı konulara ve Demirören'in Beşiktaş dergisi kapağındaki "görmemişin kupası olmuş" pozuna da değinmiştim. Bakmak isterseniz:

http://bonlibero.blogspot.com/2009/10/yeter.html

Deniz dedi ki...

@Bobo:

Lyon'da Fred'in 41 golü var, aynı dönemde Bobo'nun Beşiktaş'ta 57 golü var. Fransa ve Türkiye liglerini karşılaştırırma yanılgısına düşerseniz, Lyon ve Beşiktaş'ın gol sayılarını da karşılaştırıverin bu arada.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

istatistiklerin neresinden bakarsam bakayım karşıma tek gerçek çıkıyor; da silva bobo dünyanın en iyi golcüsüdür.

BJK4EVER dedi ki...

Fred zaten Napoli'ye gitti arkadaslar, bosunuza parmaklarinizi yormayin. Bobo da bizim gibi bir takim icin iyi bir golcudur, Bobo'ya gelene kadar gitmesi gereken cok adam var. Ilk olarak Holosko, Tello, Tabata.

delgado dedi ki...

bobo'nun takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. şu takımda yerine oynayacak başka forvet yok, nobre kalite olarak sırıtır. gönderip yabancı bir forvet alacaksan en az bobo kalitesinde alacaksın zaten, fakat obu kadar hücuma yönelik transfer yapmışken uyum sağlaması ve takıma katkı yapması zor olur.

robinho gelince sevinemeyecek adama ne mi denir? senin fikirsiz chp'den ne farkın kaldı be arkadaşım, nasıl bir mantık bu nasıl bir çelişki aklım almıyor. ağzı olan konuşsun da ağzı olan laf salatası yapmasın.

var mı arkadaş, eleştiririm robinho'nun gelmesini ölümüne eleştiririm. sabaha kadar konuşurum, "siz beşiktaşın başarısını istemiyomusunuz bize yıldız gelsin istemiyomusunuz" mantalitesindeki herkesi de sabaha kadar çürütürüm.

Deniz dedi ki...

@Jessie: Ya sanki Bobo'yu Milito ile karşılaştırıyorum da laf sokuyosun, Fred ne yapmış şimdiye kadar Bobo'dan fazla da Bobo'dan daha iyi golcüye çıkmış adı?

Şu Bobo her zaman varsayım üzerinden eleştirilir ha. Gelince iyi oynayacağı varsayılan Hilbert'e övgüler, ama zaten belli bir standartta oynayan, takımın gol yükünü sırtlayan Bobo'ya sarkastik laflar falan. Sana kalsa Nobre de Bobo'dan iyi futbolcu. Neyse, Bobo'yu satıp gereksiz masrafa girip, daha fazla para verip aynı sayıda gol atacak adamı almanın hesabını yapın, senin Quaresma transferini isteyen taraftardan farkın çok çok az.

Yorum Gönder

Ara