.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Haziran 2010 Perşembe

Alen'den-Haluk Yıldırım

Haluk'un tesislere girişi yasaklanmış. Yazıklar olsun... Bir daha Akatlar'a giden Fenerli olsun demem, diyemem... Ama gidesim hiç kalmadı. Altta yıllar önce Alen Markaryan'ın yazmış olduğu bir yazı var. Zamansız gelen ziyaretlerin en fetbazı, destursuz gecelerin en anlamsızı en madrabazıydı.. Ecel ismi verilen bu hayırsız, çatal yürekli bir gence takmıştı kafayı. Ölümle kol kola girmiş bu kanser bozuntusu, bu yiğit kardeşimizin lenflerine saldırıyordu. Amansız bir hastalığa yakalanan bu delikanlının, ayağına kadar gelen ecele bir çift kelamı vardı; "Ben istemeden, beni asla alamazsınız.." Ölümün karanlık suratına adeta tüküren, yaşamak sevincini asla yitirmeyen ve kanserin o cüzzamlı, o sinsi karakterine meydan okuyan bu kardeşimiz bir gerçeği daha ortaya çıkartıyordu. Yürek alır parayı.. Belki de Allah onu sevdiklerine bağışlamıştı. Ölüme karşı dimdik duruşu, tüm savaşların en görkemlisiydi.. Lakin bir savaştan çıkıp, başka bir savaşa gireceğini kim bilebilirdi ki? Zafer kutlamalarının en leylim zamanlarında, postacının eve getirdiği mektup ve onun içinden çıkan yazı savaşın başka bir cepheye kaydırıldığını gösteriyordu; "Sayın Haluk Yıldırım, kulübümüzle olan anlaşmanız feshedilmiştir. Kendinize kulüp bulunuz" cümleleri ahde vefanın anlam bütünlüğünü, gözlerinden akan iki çift damlaya teslim ediyordu. Oysa 10 seneye yakın hizmet ettiği camiadan bir teşekkür beklerdi. Yolları ayrılsa bile soğuk bir teşekkür kafi olabilirdi. Kanseri tokatlamanın keyfini yaşamadan, köşeye itilmenin filmini seyreden Haluk, onur savaşının ilk basamaklarını çıkıyordu. Senelerdir müessese takımlarının hegamonyasına tek başına dikilen Beşiktaş'la kesişti yolları Haluk'un.. Akatlar'daki ilk Ülker maçında onur mücadelesinin galip hali, salonu dolduran 4 bin Beşiktaş taraftarını kucaklarcasına açtığı kollarında gizliydi. Kadere ve terkedişmişliğe isyanın, çaresizliği kabul etmeyen haykırışların, Abdi İpekçi'deki son Ülker maçı bir ders niteliğindeydi. El Amin denilen basketbol sihirbazının skora itirazı, Haluk'un erken gelen ölüme itirazı gibiydi; "Ben istemeden bu maçı asla alamazsınız.." Bütün Ülker savunmasını darmadağın eden bu Pascal ruhlu adam, Haluk'a gönderilen o mektubun intikamını alıyordu. Basketbolda yıllarca yaşanan eziyet ve işkence, yani müessese kulüplerinin acımasız zulmü, elbet bir gün bitecektir. Nasıl ki Haluk kanser bitirimine avucunu yalatmıştır, Beşiktaş basketbol takımı da şampiyonluk mızrağını ligin en tepesine dikecektir. 27 Nisan 2005 Alen Markaryan

22 Yorum:

"Basketbolda yıllarca yaşanan eziyet ve işkence, yani müessese kulüplerinin acımasız zulmü, elbet bir gün bitecektir."

Muessese kuluplerinin zulmu, bizim zulmumuz baslasin diye bitiyormus demek ki...

matiasemilio dedi ki...

--google translatenin 'şampiyon Beşiktaş' aptallığını kınıyorum..

QuaresmA dedi ki...

Salona alınmaması konusunda yönetimi eleştirmesini bekliyorum sabırsızlıkla. Sonrasında kongrede neredeydin diyebilmek için.

serkan dedi ki...

Daha fazla rezaletlere imza atmadan şubeyi kapatıp gitsinler artık yeter bu kadar utanç..

asist time; değerlendirebilir misin bu süreci? neler oluyor?

Pamukk dedi ki...

off offff yazıklar olsun yazıklar olsun ayıp yazık günah be

Pamukk dedi ki...

engin gitmiş :/

Pamukk dedi ki...

kerem de gitmiş ula ben kopmuşum peh takım daalmış

kma dedi ki...

engin atsür fenere gitmiş bi de.
yani bu sene takım ilk 8'e girebilecek mi acaba?

futbol takımı dışındakilere karşı kör olduk. quaresma ilizyonu bu sanırım.

basketbol, voleybol haberleri gazete de 2 satır yer alır, diğer branşların çoğu ise yer almaz. demirören de bunun farkında. quaresmayı alırsan gazetelerin ilk sayfasından dahi haber olursun ki oldu bu. e o zaman niye uğraşsın haluğuyla keremiyle. taraftarın istediği quaresmaydı zaten. o da tamam. o zaman varsın diğer branşlar küme düşsün. "quaresma" diye bağıranlarında buna bi itirazı olmaz heralde...

tearkan dedi ki...

quaresma.nın geliş haberinden önce olmuştu bu olay.. o dönemde de dünya kupası illüzyonu vardı muhtemelen..

okka dedi ki...

@serkan
duygularıma tercüman oldun.kapatın gitsin tüm amatör branşları,basketbol şubesini.basketbolun itibarı düşüyor.

Unknown dedi ki...

laaan bakın

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/524379-google-besiktaslilari-cok-kizdiracak

google bile kabul etti

Pamukk dedi ki...

gerizekalı kullarına akıl eyle yarabbim, amin

threepoint dedi ki...

@aliveli

lanını da al git... lan ne ya?

google bile kabul etmiş. "bile" neden? google neyi kabul etmiş?

threepoint dedi ki...

cüneyt erden'i almışız.

BJK4EVER dedi ki...

Harbiden yatirim yapilmayacaksa ve vizyon yoksa kapatin abi. Resmen basketin Genclerbirligi'si olduk yahu. Hayir, basketbolda bonservis de yok ki para kazanalim ustelik, isitip isitip diger takimlara servis yapiyoruz. El Amin, Varda, Kaya, Wright, Kerem, Sinan, Shumpert, Engin, kac oldu???
Ya adam gibi sponsor bulup yarismaci takim kurun (bkz bu seneki GS /Ergin Atamali sene) ya da kapatin subeyi gitsin. Yetistirici kulup olmak yakismiyor bize.

Yetistirici kulup olacaksak kapatalim subeyi, hakikaten yetistirici kulup olalim. Sonra Tofas gibi yeniden dogariz.

Beyler bahisleri aciyorum:
1. Cunyet Erden ilk ne zaman parasini alamaz?
2. Seneye Cunyet Erden hangi kulube gider?

Pamukk dedi ki...

3-cüneyt erden gelmesin

Pamukk dedi ki...

en tepede ya gördükçe sinirim bozuluyor. bunu yaptığınız adam Haluk Yıldırım ulan. Allah ccezanızı versin sizin

RuFF dedi ki...

Çok ciddi sponsor bulmadıkça basketbolda veya diğer branşlarda başarılı olmak mümkün değil.Fenerbahçenin her branşta başarılı olmasının tek sebebi çok ciddi sporsor desteğini almasıdır.Geçen sene bu takım 6 milyon luk takımla ligi 4. bitirmiş playoffta yarı final oynamış.

10 milyonluk takım kursanda şampiyon olma şansın yok zaten.Efes in maliyetinin 20 milyon dolar civarında olduğunu duymuştum.

Bununla beraber Haluk Yıldırım a yapılan bu davranış düpedüz adiliktir.Şeref Yalçın gibi bir adam amatör branşlardan sorumlu olduğu sürece bu tarz pislikleri görmeye devam edeceğiz orası kesin.

gnyz dedi ki...

Şimdi alen bir yazıda bizim yönetim için yazar hiç merak etmeyin.

ydnin yerinde oluyum yarın bütün amatör branşları kapatır, kulübün adınıda Beşiktaş Demirören Krallığı olarak değiştiririm. Fırsat bu fırsat.

Unknown dedi ki...

Yav o değilde;

Alen Abi ne güzel bi adam ya !!

İşte taraftar lideri..

Böyle olur..

Yorum Gönder

Ara