.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Mayıs 2010 Cuma

Yıldız Oyuncu İhtiyacı

Artık geldi - gelmedi diye kabak tadı veren Quaresma transferini bir kenara koyalım. Beşiktaş'ın elindeki mevcut kadroya bir bakalım. Manisa'dan gelen ve bir kaç maçla Beşiktaş'ın kalbinde taht kuran Holosko, İtalyan aygırı Ferrari, Alman Ernst... Son olarak ta İspanya Ligi'nde gol krallığına oynamış Nihat Kahveci. Alınamayan kim? Mehmet Topuz. Hani o saatlerce sayfayı refresh edip yeni bilgi beklenen transfer. Bugün Nihat nerede? Yolda yürüse imza almak için sıraya girmezsin. Ben girerim de, sen girmezsin. Mehmet Topuz yıldız mıymış, değil miymiş onu gördük zaten. Bu yılki yem de, Ricardo Quaresma. Seneye büyük ihtimalle Nihat gibi, Mehmet Topuz ilüzyonu gibi, Holosko gibi köşeye fırlatılıp yenisi için tezahürat yapılacak. Beşiktaş şampiyon bile olsa, şampiyonluk kutlamasında Beşiktaş'ta olmayan bir oyuncuya tezahürat yapılacak. Emin olun, Quaresma bile olsa bu değişmeyecek. Çünkü olayın sahadaki futbolcuyla ilgisi yok. Sahayla ilgisi olsa transfer komitesinin elinde 10 kişilik bir liste olur ve bir oyuncuya bu kadar bağlanmazlardı. Oyuncu da ülkesinin Milli takımının kadrosunda bile değilken üstelik! Bu bir doyumsuzluktur. Sırf sen istedin diye getirilen Nihat Kahveci'den alınmamış dersin tekrarıdır. İyi oynar, kötü oynar bu ayrı konu. Önemli olan senin Quaresma'ya neden gittiğindir. Taraftar istiyormuş... Taraftar üç maç kaybedilsin, Quaresma'nın hedefini bulmayan ayak dışı ortalarına ne yorumlar yapacak hepimiz biliyoruz. Başkan da onu istiyor zaten. Seneye daha büyük bir yıldıza gidecekler işte. Ne yapayım, Quaresma'yı getirdik tutmadı! Önünde kabak gibi bir örnek var. Geçen sene Herve Tum'la, Bilica'yla şampiyonluğa oynandı. Bu sene Batalla, Kirita, Ali Tandoğan şampiyon oldu. Senin tribüne yaptığın Nihat transferi tuttu da onun Quaresma'sına mı gidiyorsun hala? Yıldızla şampiyon olunsaydı Galatasaray şampiyon olurdu. Beşiktaş yıldızla sükse yapabilecek olsaydı, Quaresma transferinin ertesi günü Krasic Fenerbahçe formasıyla Atatürk Havaalanı'na inmezdi... Kimle, neyin yarışını yapıyoruz? Ne doymak bilmez bir yıldız ihtiyacımız varmış... Yazık!

63 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

quaresma transferinin yapılma mantığı her ne kadar etik görünmese de o kısımdan çok bize sağlayacağı yararı düşünenlerdenim ben , sonuçta ihtiyaç olan bi bçlgeye yapılmış transfer gibi düşünebiliriz.

yoksa ben de biliyorum demirören in inönüde maç izleyebilmek için quaresma transfer ettiğini.

kendisi hakkında tek olumlu tezahürat kuruçeşme arenada başkan bize quaresmayı al'dı , ismail ünal da yd yi yağlıyordu iğrenç bi ortamdı kabul ediyorum

ama quaresma'yı 0 saymak bana hala artniyetli bir yaklaşımmış gibi geliyor , sanki quaresma üçüncü ayağıyla orta yapıp kaleyi tutmadığında ''ben haklı çıktım görüyo musunuz lan '' diye mutlu olacak gibisiniz.

fabian ernst de milli takıma alınmıyodu , takımında her sene bütün maçları oynasa da schalke taraftarının iyi ki aldınız bu kazmayı dediği bi adamdı üstelik senelik aldığı para da 3 küsür milyon avro , neden transfer edildi ihtiyacımız olan bölgeye o vakitte yapabileceğimiz en iyi transfer oydu

şu an kanat oyuncusuna ihtiyacımız var , sen diyodun rakibe çarpa çarpa giden holoskolarla olmaz , tello otur 0 nihat allah rızası için şut çekme diye tello değil holosko değil nihat değil quaresma değilse kim ?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben quaresma'nın futbolcu değerini sorgulamadım ki.

sadece dediğim, nihat da, holosko da yıldız olarak transfer edildiler. bugün rakibe çarpa çarpa gidiyor diyoruz. tamam da adam bu işte. bize gelmeden önce de buydu.

oysa biz holosko'yu aldık, milan'dan önceki durakta dedik.

geçen sene zapo geldi. sarı çiyan dedik. müthiş oyuncu dedik. bugün karabükspor talip olmuş.

demek istediğim, oyuncu iyi veya kötü oynar bu ayrı. daha önceki tüm isimlerden daha öndedir kabul.

ama seneye yine bu mevsim, beşiktaş'ın olası 3.lüğü sonrası taraftarın takımda quaresma yokmuş gibi bir başka oyuncuya, hem de sadece yıldız diye diretmesinin çok mümkün olduğunu ifade ediyorum.

sozcelyk dedi ki...

taraftar bu , tüm camiaya hükmedemezsin ki bırak camiayı demirörene bile hükmedemiyoruz ,

yarın resmi sitede guzmanovicle görüşmelere başlandı dense kimsenin umrunda olur mu ?

ama bir robinho bir quaresma yazsan bak nasıl her medya kanalında bangır bangır ismi haykırılıyor.

yıldız oyuncu fetişminden ben de nefret ediyorum çok da zararını gördük ( letchkov , ricardinho , , delgado vsvs )

ama quaresma bunlar gibi değil ki ,5 gol atsın yarın sporting e aynı fiyata sepetlersin carew'de de aynısını görmüştük , yaşlı değil kalitesiz değil .

futbolcunun değerini hiç sorgulamadık burda , ne yapabileceğini hiç konuşmadık

geçen hün haluk yıldırım üzerinden vurduk quaresmaya , sonra maiconla kıyasa giriştik sonrasında da sanki tüm blog anlaşmışcasına medyanın haberleriyle dalga geçmeye başladık .

birisi de açsın desin ki quaresma nasıl katkı sağlar , nerde oynatılmalı denizlinin spalletti tarzı oyun sistemindeki yeri nedir

bunları konuşalım artık

Gürcan Ulusoy dedi ki...

problem biraz da o değil mi.

ben dünya futbolunu takip ederim. televizyonda maç varsa birinci önceliğim o maçı izlemektir.

ben bile 5 tane quaresma maçı izlemiş miyimdir emin değilim.

2 senedir futbol oynamıyor zaten.

kim ne kadar portekiz ligini izledi de bu kadar konuşabiliyor onu da anlamıyorum.

menderes mete dedi ki...

Taraftar neden Quearesma konusunda bu kadar istekli diye sormak gerekir önce.Yıllardır birebirde adam geçen,sıfıra inen ,topu ayağına dolaştırmayan,boyu 1.50 olmayan kanat oyuncusu görmediğinden olmasın??

sozcelyk dedi ki...

quaresmayı hiç bilmeyen bir beşiktaşlı 2 sene önce şampiyonolar liginde içerde dışarda quaresma yüzünden ş.ligi hayallerimizin suya düştüğünü çok iyi bilir , nasıl oynadığını da.


5 sezondur takip ediyorum quaresmayı , tabi takıma gelmesinin imkansız olduğunu düşünürdüm bugünne kadar

porto 2006 ve 2007 deki şampiyonluğunu kazanırken takımın en önemli silahı quaresmaydı lisandroyla birlikte .

interde yer bulması imkansız , milito dışında herkesle defans yapan mourinho quaresmayı kullanır mı ?


şöyle bi site de var belki bi ara göz atmak istersiniz , o zamanki portonun oynadığı tüm maçların özet görüntüleri mevcut , beşiktaş maçları dahil

http://www.fcporto-videos.net/

BJK4EVER dedi ki...

Anlamakta niye bu kadar zorluk cekiyorsunuz anlamiyorum. Olay yildiz olayi degil ki, tamamen kadro duzeni ile alakali.
Bizim yildiza ihtiyacimiz yok, sadece ofansif olarak mac cevirebilecek, diger oyuncularin ustunde olan, korku salacak ve rakibin anasini aglayacak bir ofans adami lazim (mumkunse kanat). Ve bu oyuncularin cogunun yildiz oldugu icin zaten yildiz lazim. Yildiz dendigi zaman akla ofansif orta saha oyunculari geliyor ve bizim tam boyle bir oyuncuya ihtiyacimiz var, o yuzden yildiz isteniyor.

Ayrica GS'nin neden basarisiz oldugunu biliyoruz, defanstaki kalitesizlik ve defansif orta sahadaki tirt yerliler yuzunden. Kimse GS'de Keita'nin, Arda'nin, sakatlanmasina ragmen Kewell ve Baros'un uzerine duseni yapmadigini soyleyemez, ki onlar zaten defansta transfer dusunuyor.

Bizde de tam tersi defans saglam, ama ofans oyunculari hem formsuzluk, hem de yetersizlikten dolayi bekleneni veremedi. O yuzden buraya transfer lazim.

Kaldi ki BJK taraftarinda asla yildiz hayranligi yok. Unutmayin ki yillardir bu taraftar yerliler yerine yabanci stoper diye bas bas bagirdi, orasi doldurulduguna gore simdi hakli olarak baska yere transfer istiyor. Ki son yillardaki transfer politikasi da dogru bana gore. Eskiden oldugu gibi 5 vasat (Seric, Gordon, Diatta, Higuain) alacagimiza az ve oz transfer yapiyoruz (Ernst, Ferrari), ki 3 tane Tello/Holosko/Tabata kalitesinde adam alacagima her sene 1 tane Quaresma alirim daha iyi, zaten kaliteli kadro da bu sekilde kurulur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hayır. asıl siz anlamıyorsunuz. (kusura bakmayın bu üslup için)

quaresma'nın bu kadar istenmesinin sebebi iyi oyuncu olması değil.

ters çalım atması. ayak dışıyla orta yapmasıdır.

quaresma aynı ortayı aynı başarı oranıyla klasik şekilde yapsa bu kadar arzulanmaz.

bir kişi de sorsa, quaresma neden interde oynayamadı diye... bir kişi sorsa muntarinin, parmadan alınan elamanın oynadığı yerde quaresma hiç düşünülmedi diye.

oralarda dış ayak ortalarının prim yapmadığını anlayacak.

diyorsanız ki, göze hitap etsin. her maç iki öyle orta yapsın, vederson'u deli etsin tamam.

hasan şaş ta bu ülkede çalımın kralını attı. ama galatasaray düzeyini hiç aşamadı.

inşallah gelir de vaad/verim oranını tekrar konuşuruz.

alper dedi ki...

müslüm gürses osursa kasetini alırım dinlerim ve ulan adam ne güzel osuruyo anasını satayım derim.(cidden)

Quaresma kale çizgisi üzerinde boş kaleye ayak dışıyla vursa topa,top jessienin kafasına çarpsa ne güzel vurdu be derim.

hedef 3.olup Demirörene yüklenmek ,sövmek ve hakaret etmek isteği olunca Quresma değil,kuzmanoviç,ibrahimoviç veya messi gelse vaad/verim oranı,iyi futbolculuğu falan değil ne gerek vardı yav ne bu yıldız fetişizmi deriz,derler.hedef niyet başka çünkü.
üzüm yemek değil bağcı dövmek atasözünü bu yazıları okuyunca çok çok daha iyi anlıyorum.

sozcelyk dedi ki...

quaresmanın bu kadar çok istenmesinin sebebi youtube selebritisi olmasındandır , yoksa quaresma diye diye 1903haberde refresh yapanlar tek bi 90 dakikasını bile izlememiştir eminim bunda zaten hemfikiriz.

quaresmanın neden istendiği mi önemli yoksa takıma katkısı mı , verebileceği şeyler mi , ben katkısına bakarım

uzun süredir takip ediyordum quaresmayı , youtube görüntülerine tav olmadım , doğru şekilde futbola kanalize edilirse bal gibi de beşiktaşın ihtyiacı olan adamdır .

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@sozcelykk anlaşamadığımız bir nokta yok o vakit.

quaresma futbolcudur netcede. holosko dan da daha iyi futbolcudur hiç şüphesiz.

ben taraftarın yaklaşımını anlamıyorum. hepsi o.

BJK4EVER dedi ki...

Cidden anlamiyorum seni, hem adamin 5 macini izlemedim diyorsun, hem de sirf topuk hareketi yuzunden isteniyor diyorsun. Alakasi yok, adamin istatistiklerine bakarsan, bir Porto'lu ya sorarsan ogrenirsin neler yaptigini adamin.
Inter'de oynamamasinin nedeni Mourinhi'nun sistemidir. Eto'onun neredeyse sagbek, Pandev'in solbek oldugu ve tum ofansif gucun Sneijder'in yaraticiligi ve Milito'nun bitiricili uzerine kurulu bir sistemde oynamadigi icin adam kotu futbolcu olmaz. O ayni Inter'de solbek Maxwell oynamiyor Chivu oynuyor, Maxwell kotu oyuncu mu? Veya Balotelli ve Mancini kotu mu?

Quaresma'yi biz ne icin istiyoruz? Turkiye liginde mac cevirsin, takimi sampiyon yapsin, Avrupa'da belirli bir yere getirsin, ofansin yukunu ceksin. Birakin BJK'yi, adam Porto'yu 2 defa sampiyon yapip CL'de nerelere getirdi, bizi rahatliklari getirir.

Ayrica youtube oyuncusu falan da degil. Zlatan, Ronaldinho, Messi, C.Ronaldo, bunlarin da goruntuleri var youtube'da, kim onlara kotu diyebilir ki? Sirf youtube oyuncusu olsa, yeterli verim saglayamasa adam 27 yasinda dunyanin en buyuk 5 kulubunde 3unde oynamis olmaz, daha 2 sene evvel 25 milyon euro+1 oyuncu (Pele) karsislinda transfer olmus olmaz, simdi de R.Madrid icin adi gecmezdi.

Holosko ve Nihat'la da ne alakasi var anlamadim. Holosko o gunku sartlarda alinabilecek en iyi oyunculardan biriydi, ki bize katki saglamadi demek ayiptir, V.Sen konusunda istatistikleri var. Sadece takim kalitesinin artmasiyla gozden dustu, o da normaldir. Nihat da Avrupa'daki en kaliteli 3-5 adamimizdan biri ve iyi bir transferdi, sakatliklar ve kampa gec katilmasindan dolayi tam randiman alamadik, ama onemli bir koz ve onumuzdeki sene cok iyi olacaktir.

Ki BJK taraftarinin tutumu dogru. Belki de bu taraftar sayesinde sagda Nihat, solda Quaresma, forvette Bobo'yu izleyecegiz. Bir 5 sene evvel Tigana doneminde solda I.Akin, sagda Burak, forvette G.Gulec oldugunu var sayarsak taraftarin kotu yaptigi da soylenemez....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

" Quaresma'yi biz ne icin istiyoruz? Turkiye liginde mac cevirsin, takimi sampiyon yapsin, Avrupa'da belirli bir yere getirsin, ofansin yukunu ceksin. "

quaresma'yı bunun için istiyorsan allah kolaylık versin sana. quaresma tüm artistiklerinin üzerine bir de maç çevirseydi, o hırsa, o azme, o iş disiplinine sahip olsaydı başka oyuncu olurdu zaten.

mourinho neden oynatmadığını açıkladı zaten. taktik disipline uymuyor dedi.

taktik disiplin futbolun temel parametresidir. diğerleri arkadan gelir.

quaresma maç kazandırmaz. çalım attığı oyuncunun tekrar pozisyon almasını bekler ki bir daha çalım atabilsin.

porto-beşiktaş maçı.

sağ bek serdar kurtuluş'u madara etmeyene futbolcu demiyorlar zaten.

göreceğiz zaten.

quaresma gelecek, takıma liderlik edip beşiktaş'ı şampiyon yapacak.

buna inananınız varsa 10 ay sonra tekrar konuşuruz.

ama kimse adam oynamadıysa ben napiym demeyecek tamam mı?

sozcelyk dedi ki...

porto beşiktaş maçı

madara ettiği adam sadece serdar değildi

aynı adama üstüste 5 kere çalım atmak için futbol oynuyor demek de haksızlık

quaresma sadece çalım atmaz ; maç kazandırır , kazandırdığı maçları arşivden çıkarıp gösterebilirim

türk futbolu , içerisinde barındırdığı futbolcuların tamamı taktik disiplin bağımlısı da quaresma mı disiplinsiz

hiçbir zaman quuaresma geldi 6 kupayı da alıcaz diye iddia etmedim , noksan bölgeye yapılmış nokta transfer diye düşündüm ama adamın yıldızı futbolunun da önüne geçmiş konuşamıyoruz ki

porto yu şampiyon yaptı iki yıl , şliginde tur atlattı diyorum hangi maçı almış şimdiye kadar , işi gücü aynı oyuncuya çalım atmak diyosun .

menderes mete dedi ki...

Quaresma'nın büyük takımlarda oynayamamasının asıl nedeni takımın bir numaralı oyuncusu olarak kabul edilmemesidir.Fenerbahçe de nasıl tüm takım ve taraftar alexi her koşulda esas oğlan kabul ediorsa ve görüorsa Quaresmada ancak böyle kabul edildiği takımlarda iş yapmıştır.Kısaca bu oyunun lideri sensin denilecek ve destek olunacak.Maç kazandırmaz fikrine nasıl vardın onu çözemedim.Tello'nun maç kazandırdığı bir ligde üstelik bunu diyorsun...

Su Quaresma'nin istatistiklerini de verelim de rahatlasin millet:

2004-05 sezonu:

Lig 32 macta 5 gol 0 asist
Samp. Lig 8 macta 0 gol 0 asist

2005-06 sezonu:

Lig 29 macta 5 gol 10 asist
Samp. Lig 6 macta 0 gol 1 asist

2006-07 sezonu:

Lig 26 macta 6 gol 17 asist
Samp. Lig 8 macta 2 gol 2 asist

2007-08 sezonu:

Lig 27 macta 8 gol 14 asist
Samp. Lig 8 macta 2 gol 1 asist

(Inter'e gecis)

2008-09 sezonu:

Lig 13 macta 1 gol 2 asist
Samp. Lig 6 macta 0 gol 0 asist

2009-10 sezonu:

Lig 11 mac, Samp. Lig 2 mac. 0 gol 0 asist.
------------------------------------
Bu adam iki senedir top oynamadi, gelip de cani top oynamak isterse eyvallah, super olur. Yok cani top oynamak istemezse patlar elimizde. Buradaki riske kimsenin itirazi oldugunu sanmiyorum.

Eger istatistikse olay sadece, o istatistiklere Tello da ulasiyor, ama o Tello.

Yok eger yildiz olmasiysa, o noktadaki itiraz zaten acik.
-----------------------------------
Isin baska bir tarafi da su. Oyle bir hava yaratildi ki, Besiktas sadece Quaresma'yi alabilir, ve de sadece onu alirsa hucum hattindaki sorunu cozulur.

Benim karsi ciktigim Quaresma degil, Quaresma illuzyonu. Aradaki fark acik.

Gelsin, oynasin eyvallah, muthis olur. Ama oynamazsa da "Denizli oynatamiyor" diye sallamayin, Mourinho da oynatamadi(!) cunku bu adami. Ya da gelip "sabote ettiniz ondan Quaresma oynamadi" falan demeyin.

Hani biz sabote ediyoruz diye takim sampiyon olamiyordu ya bir aralar, onun gibi...

Pamukk dedi ki...

yıldız oyuncu hastalığı bi biz de yoktu, kıskançlıktan o nu da becerdik.
istediğimiz yıldızın da şu anki durumu belli.


gelsin gelsin nihat kadar sabretmez yuhlarlar 3 maçta.

önünde örnekler var gene de akıllanmıyosun. insanoğlu işte.

sozcelyk dedi ki...

olay sadece istatistik değil , istatistik olsa kezman , güiza fenerde , teofilo trabzonda gol kralı olurdu

canının top oynamak istemediğini düşünmüyorum , futbol oynayabilmek için interden ayrılıyor yoksa sözleşmesi sürüyor adamın yattığı yerden 4 milyon avroyu almayı da bilir

oynama garantisi yok ama kesnlikle risk almaya değer

kma dedi ki...

quaresma destekçilerinin en büyük argümanı "adam geçecek maç kazandıracak" söylemi zaten jessienin söylediklerini doğruluyor. beşiktaşa katkısı değil önemli olan. geseli fenerli arkadaşlarla söz düellosuna girildiğinde onlar keita arda alex falan derken bizim quaresma hepsinden iyi demek. cümlelerde kazanmak istiyorsunuz sahada değil. :)

her mantıklı futbolseverin yaptığı gibi futbolu bi bütün, sistem ve taktik oyunu olarak düşünen herkes için quaresma populist bir transferdir. takıma katkı yapması 2. plandadır.


diğer postların birinde quaresma istatistiklerini vermiştim. adam alex gibi sonuç odaklı da değil arkadaşlar. alexin 200 maç 100 asist 100 gol gibi istatistikleri varken quaresma en çok oynadığı sezon bile 35 maçta 8 gol 2 asist yapmış.

istatistikleri hatırlatayım:

en çok oynadığı(porto+portekiz) 2006-2007 sezonunda:
34 maç + 1 maç sonradan 8 gol 2 asist
2007-2008 sezoununda
18 maç + 1 maç sonradan 6 gol 1 asist
2008-2009 sezonunda (inter+chelsea+portekiz):
19 maç ilk 11 + 22 maç sonradan oyuna girmiş 2 gol 6 asist

2009-2010 da toplam 16 maç oynamış hiç gol atamamış hiç asist de yapamamış.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

işte ben onu diyorum. quaresma üzerinden böbürlenemezsiniz. çünkü sen quaresmayı getirirsen böbürlenme imparatorluğu krasic'i getirir.

araba alıp rahmi koç'a hava atmak gibi bir şey bu. tamam aradaki fark bu kadar değil de, neticede senden zengin bir rakip var karşında.

sen ne alırsan daha iyisini alabilir.

işte sen, onun parayla satın alamayacağı şeye yöneleceksin o yüzden.

akla yöneleceksin. projeye yöneleceksin.

bir iddiada daha bulunalım.

quaresma gelmiş olsun.

31 ağustos 2010 itibariyle sezonun en flaş transferi kimdir sorusuna quaresma diyemeyeceğiz. iddiadır, göreceğiz.

quaresma gelirse, ondan daha iyisi fenere gelir.

robinho gelir vs gelir.

biz bunları konuşurken seneye de eskişehir şampiyon olur o da ayrı.

sozcelyk dedi ki...

milan baros da popülist transferdir
değil mi ?

galatasaraya gelmeden önce en fazla gol attığı sezonda 9 gol atmış , galatasarayda attığı gol sayısı 22 !

galatasaray ' liver da lyonda oynadı diye topçu mu alınır yæ ' deyip almasaydı iyi mi etmiş olurdu ?

quaresma nın kaç maçını izlediniz de en iyi olduğu sezonda bile 8 gol atmış diyip yerebiliyosunuz.

quaresma illüzyonuna dibine kadar ben de karşıyım fenerlileri cimbomluları göt etmek için transfer edilmesini istediğimizi düşünüyosanız ne yazık.

ben de biliyorum ben sidik yarışına girersem diğer tarafın bi günde 2 katını verip topuzu alacağını ertesi gün krasic i alacağını ama bu transferin sadece o kısmını düşünmeyi ben hala anlayamıyorum.

mufittezel dedi ki...

@kma: "her mantıklı futbolseverin yaptığı gibi futbolu bi bütün, sistem ve taktik oyunu olarak düşünen herkes için quaresma populist bir transferdir. takıma katkı yapması 2. plandadır." demiş güzel demişsin de, Denizli'nin kariyeri boyunca yönettiği takımlara herhangi bir sistem oturttuğunu gördün mü?
Denizli'nin sistemi kaos futboluna dayalı harala güreleden ibaret.
Zamanında Revivo-Rapaiç-Baliç-Yusuf-Serhat'ı aynı anda sahaya sürmüş bir antrenörden bahsediyoruz.
Yani Quaresma transferi tam da Denizli takımlarına uygun bir transferdir.
Taraftarın Quaresma transferine yaklaşımı konusundaki Jessie eleştirilerine katılıyorum, ama herkesin de futbola bu kadar mantıklı bakmasını beklemek Cem Dizdar romantikliğinde bir tavır oluyor.

highhopes dedi ki...

Konu yıldız transferi değil,takımın eksik pozisyonuna oyuncu almaktır.Biz de istiyoruz keşfedilmemiş oyuncu alalım,satalım.Ama Türkiye böyle bir ülke değil.3 maç sonra quaresma ıslıklanır diyorsun,senin aldığın keşfedilmemiş oyuncu 1 maç sonra ıslıklanacak.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben futbola belli bir bakışım var.

ister quaresma. isterse ekrem dağ.

beşiktaş'ı başarılı yapsınlar. hangi oyuncuyla, hangi oyun formatıyla, hangi sistemle veya hangi sistemsizlikle... orası onların bileceği iş.

başarılı olsunlar.

başarılı olamadıklarında suçu quaresma'ya atmasınlar.

quaresma'yı getirenlerde arasınlar suçu.

futbolcu neticede alınıp satılıyor. milyonlarca futbolcu var. arasından sana uygununu seçmeyi bilenle bilmeyen puan cetvelinde ayrılıyorlar.

bizi ilgilendirmez hiç biri. ben puan durumuna bakarım. quaresma o puan durumuna katkı yapacaksa elbette gelsin.

ama puan durumuna değil de, başkanın koltuğuna katkı yapacaksa ben almayayım.

quaresmaya karşı değiliz. quaresmacılara karşıyız.

çünkü bugünkü quaresmacılar dün sabote etme uefaya gidelim dediler.

sorunları ve çözümler uefa kupasında, quaresma'da arayanlar hep kaybetti.

bizim buna karşı bir cephe olmamız gerekiyor.

yoksa salt quaresma transferi ayrı bir boyuttur. ben de istiyorum transferini.

ama biliyorum ki quaresma gelirse y.d büyük başkan olacak. onu da istemiyorum mesela. o yüzden kendi adıma, muhalif kalmayı tercih ediyorum

sozcelyk dedi ki...

taraftarlığın tek bir doğrusu yoktur , sen de haklısın quaresmacılar da .

takımı zayıflatma mantığından gidersek beşiktaş fenerbahçe derbisinde beşiktaşın 5-0 yenilmesini de isteyebiliriz gol attığımızda niye attın ulan diye kendi topçumuza da bağırabiliriz

nebleyim ernste küfrederiz ferrari ye alemci futbolcu istemiyoruz deyip ülkesine postalarız

maksat yd nin elini zayıflatmaksa stadı yakarız elbet bi şekilde küme düşme yollarını buluruz.

ama ben o derecede muhalif olmayı doğru bulmuyorum benim beşiktaşa bakış açım o değil.

bu yüzden salt quaresma transferine odaklıyım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ama işte orada bir çizgi var. beşiktaş vidic'i getirse mesela. büyük başkan olmayacak demirören. veya atıyorum balotelli'yi getirse.

o direkt kendi koltuğuna oynuyor zaten quaresma'yla, onu diyorum.

yoksa ben de başarısızlığı istiyor değilim.

quaresma beşiktaş'a gelen ilk yıldız değil. son da olmayacak.

BJK4EVER dedi ki...

Birader, Vidic ve Balotelli'yi zaten genc yasta getiremezsin, Avrupa kulupleri 14/15 yasinda kapatiyor adamlari, bunlarin isi ne Turkiye'de. Kaldi ki gelseler bile Turkiye'deki bu futbol ortamiyla kendilerini gelistiremezler. GS UEFA Kupasini alirken Taffarel, Popescu, Hagi icin dunya para harcamamis miydi? FB'nin CL'de ceyrek final oynadiginda R.Carlos, Lugano, Appiah, Alex, Kezman yok muydu? Su kahrolasi yabanci sinirlamasi kalkmadigi surece yabancilarin yildiz olmasi sart, baska cozum yok....

kma dedi ki...

devre arasını hatırlayın:

taraftara hoş görünmek için yapılan yanlışlıklara en büyük örnek devre arası transfer politikasıyla gese oldu mesela.

taraftarın hiç sevmediği ama sanırım 10 civarı gol atmış nonda gönderildi. 2. yarı hiç oynamayacak olan kewell yerine. çünkü kewell için müthiş bir direnç vardı. kewell taraftarın sevgilisi, nonda günah keçisi. nonda gitti jo geldi. ki jo da zamanında bonservisine 18 milyon sterlin ödenen bi adamdı. yaptılar.
taraftar mutlu. gese şampiyon.. :)

ne oldu peki? yıldızsız denilen beşiktaşla aynı puanda bitirdi gese..

adnan polat çıktı şunu dedi:
dünyanın en iyi teknik direktörünü, en iyi oyuncularını da getirseniz bazen olmuyor.

yani herşeyi yaptık, en iyiyi aldık rickaard ı getirdik, keitayı aldık, nondayı gönderip jo'yu aldık olmadı. diyor..

e hani onlarda arda vardı, baroş vardı, keaita vardı elano vardı.

soru şu:
taraftara rağmen kewell gönderilse ve nonda kalsaydı ne olurdu?

siyasette şöyle bi söyem vardır:
"halka rağmen halk için"

anlatabildim mi bilmiyorum.

menderes mete dedi ki...

Bir konuda farklı cümlelerle aynı şeyi tekrarlıyoruz.Taraftar Quaresmayı istiyor diye üstelik hiç izlemeden katkı yapmaz işimize yaramaz demek doğru yaklaşım mı ? Sidik yarışı demişsin.Bunu her oyuncu için yapanlar var zaten hatta takımımızın kaptanı Carlos ile bile yaptı.Neden gelmesini istiyorum çünkü Madida,Marcus Munch,Mirkela,Metin Tekin gibi adamlardan sonra kaliteli bir kanat oyuncusu görmedim bu takımda.Quaresma olmazsa Hilbert alınacak diyorlar mesela şimdi eğer alternatif oyuncu buysa bende tabiki Quaresma gelsin diye diretirim.Adam zaten kaliteli ise ve bunu yansıtırsa ister istemez takıma da katkı yapacaktır.Biz takıma katkısı olsun diye zaten bu ismi istiyoruz.Ama ondan daha çok katkı yapacak biri alınacaksa zaten itirazımız olmaz...

delgado dedi ki...

yahu onu bunu her şeyi bırakın, yapılan tartışmalar güzel de.

taraftar bu kadar "quaresma" diye bağırmasa, adamı transfer etme girişiminde bulunur muydu yönetim?

bulunmazdı. durum böyleyken quaresma gelsin beşiktaş'ı şampiyonlar ligi şampiyonu yapsın, bu plansız yönetim ve kulübün başında o insancıklar varken gelmesin arkadaşım.

quaresma konusunda jessie'nin söylediği tek bir şeye bile katılmıyorum. ama bir lafı var ki.

"işte sen, onun parayla satın alamayacağı şeye yöneleceksin o yüzden.

akla yöneleceksin. projeye yöneleceksin."

kolayı yapalım ama abi. verelim parasını alalım quaresma'yı, hem başkan inönü'de maça gelir, hem de ona ne ki para sorununu sonraki başkan düşünür. takımı 2 sene üstüste şampiyon yapar. ha fener zaten daha sükselisini alır mesele sidik yarıştırmaksa, ha mesele şampiyon olmaya çalışmaksa bursaspor yine daha verimlisini alır. sen gene harcadığın parayla, kolaya kaçışınla kalırsın.

ama kolaya kaçmak olur mu "biz bu transfer için gecemizi gündüzümüze kattık".

geceleriniz batsın.

sozcelyk dedi ki...

peki delgado napalım ?

jessie dedi ki yd yi tepeden aşağı indirmenin tek yolu beşiktaşı zayıflatmaktır.

o yüzden quaresma gelmiş krasic gelmiş hiç önemli değil , başarılı olursak demirören güçlenir , başarısız olmamımz lazım

bu mudur ?

Sertug Ozgur dedi ki...

mustafa denizli kalacak öyle gözüküyor, bunu hesaba katarak bakınca yeni sene için tek bağlanılacak şey benim için quaresma'dır. Daha açıkça söyleyeyim quaresma'nın takıma vereceği katkıdır. Inter'de sisteme uymuyo diye oynatılmıyo deniliyor, quaresma sisteme uygun değil deniliyor. pardon ama porto köy takımı mı? Veya beşiktaş aşmış götürmüş sistem takımı mı denizli ile? türk oyuncularının kaç tanesi sisteme sadık kalabiliyor?

Quaresma'nın vereceği katkıyı bilmiyorum, berbat da olabilir ama yeni sezonda beni umutlandıran tek şey kendisidir. umutlandırmak derken şampiyonluk yarışından bahsediyorum. normal şartlarda denizli'nin ilk yarıyı tamamlayabileceğini düşünmüyorum.

Bu arada siz quaresma'yı alırsınız adam daha iyisini alır lafı doğru. Bunun yerine plan ve projeye ayırın diyor jessie. Tamam da mustafa denizli'den yana bir eleştiri yokken, plan proje istemek eşyanın tabiatına aykırı.

delgado dedi ki...

sozcelykk,

beşiktaş basketbol takımı'nın durumu ortada.

geçen senenin çifte kupalı şampiyonu beşiktaş hentbol takımı'nın oyuncularına prim olarak birer KOL SAATİ veriliyor.

bu senenin şampiyonu beşiktaş hentbol takımı'nın maaşları aylardır yatmıyor.

kulüpte plan, vizyon, fikir, altyapı, hiçbiri yok. futbol dahil hiçbir şubede gelişmeye odaklı tek bir hareketimiz yok. tek hamlemiz ve tek umudumuz quaresma yani, düşünün.

seneye beşiktaş futbol takımı küme düşsün, sizlere yemin ediyorum en kral fenerliden daha çok sevinirim.

beşiktaş'ı sevebilirsiniz, ama ben de üzerinde beşiktaş forması taşıyan necip'i, haluk yıldırım'ı, ramazan döne'yi, beşiktaş kürek takımı'nın fanatik galatasaraylı sporcusunu, ülkede sırf beşiktaşlı diye ailesinin binbir güçlükle karşılaşarak yazdırdığı beşiktaş futbol okulu'nda kendisine hayatı öğretilmeyi bekleyen çocuğu, sizin beşiktaş'ı sevdiğiniz kadar çok seviyorum.

Yazıda Quaresma'nın sonu topuz,nihat gibi olur gelmesin diyor,yorumlarda ben quaresma'yı istemiyor değilim Quaresmacılara karşıyım diye fikir değiştiriyor ve sonunda ağzındaki baklayı çıkartıyor:YD döneminde takımın güçlenmesini istemiyorum.Bunu direk de söyleyebilirdin jessie.Ben kendi adıma buna da saygı duyarım ama Quaresma'yı isteyen bir taraftar olarak sana şu kadarını söyleyeyim eğer Quaresma gelirse YD'e olmayan saygımdan hiçbirşey eksilmeyecek ta ki bir stadı yeniler,euroleague standartlarında bir salon yapar veya Kartal Yuvalarının standartını yükseltip tüm anadoluya yayar,yeni sponsorluk anlaşmaları yapıp takımın gelirlerini artırır ancak o zaman benim için büyük başkan olur.Q7'yi isteyen çoğu kişinin de benle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum.
YD'le olan meselemize Quaresma'yı karıştırmayalım.Quaresma Türkiye'ye gelen en büyük topçudur.Kewell'in t..'ı yalayan gs taraftarı Quaresma'yı havalimanında elinde kremle beklerdi.q7'yi daha gelmeden basına ve renklilere yem etmeyelim diyorum ben kısca jessie kardeşim.

RuFF dedi ki...

-çünkü bugünkü quaresmacılar dün sabote etme uefaya gidelim dediler. -

Yazının içerisinde çok fazla doğrular olmasına rağmen yukarıda yaptığın genelleme çok yanlış ne yazıkki.
Bu konuyu daha öncede tartışmıştık.Buradaki asıl sorun değişimi kabullenmek istememenizdir.Türkiye değişti.Türk genci değişti.Tribünde,iş yerinde veya sokakta gördüğünüz hemen hemen tüm taraftarlar başarılı ve gündemde olanın peşinden koşuyor artık.Çok net bir örnek vermem gerekirse yanımda oturan iş arkadaşım da Beşiktaşlı, 5-6 sene önce kombine alan maçlara giden bir kişi "boşu boşuna para veriyordum , topa vurmayı bilmeyen adamları izledik senelerce" diye senelerdir kombine almıyor destek olmuyor.Ne kadar kız(sakta)samda bu adamları tribüne/destek vermeye çalışmadığınız zaman geri planda kalmaya mahkum olursunuz.

Proje yaparsın yeni bir şey denersin gibi yaklaşımlar çok doğru ama artık çok geç.Kimse Beşiktaşlı olmuyor arkadaşlar farkında değil misiniz ? Projeler deneyecek vakti kalmadı artık bu camianın.Bundan 10 sene sonra Trabzonspor gibi olacağız taraftar sayısı bakımından.Şu takımı gündemde tutacak, çocukların Beşiktaşlı olmasını sağlayabilecek, takıma da oyunu bakımından katkı yapabilecek bir yıldız alınmalı.
Yıldızımızı kendimiz çıkaralım olayı Türkiye de işlemiyor maalesef.Türk taraftarı türk oyuncuyu bu devirde kolay kolay yıldız yapmaz.Alın bakın Arda ya neler söylendi tribünde.Altyapısından çıkan oyuncuya ana avrat küdür eden taraftarların bir Türk oyuncuya yıldız olma ortamını sağlama şansı yok.

Kısa vadede kurtuluş için Quaresma tam bize göre bir oyuncu.Büyük ihtimalle iş yapmayacaktır, havaalanına indiği anda "büyük başkan" diye de bağıralacaktır o da doğru ama genede riske girmeye değer.Bir yandan quaresmayı alırken diğer yandan Necip, İsmail,Cumali,Erkan kaş ve Rıdvan gibi oyuncuları da takıma monte edeceksin.Hem sahada bir yıldızın olacak hemde Beşiktaş lı çocuklar olacak.Bu ikisi bir arada götürülebilir.
M.D varken olmaz lafınıda duymak istemiyorum lütfen, yakın zamanda gençlere bu kadar önem veren bir hoca olmadı bu takımda

Gürcan Ulusoy dedi ki...

y.d bundan sonra hep doğruları yapsın. güçlenecekse de güçlensin sorun o değil.

yıldız alalım, çocuklar beşiktaşlı olur deniyorsa. ben de diyorum ki sen 1 alırsan rakibin 2 alacak potansiyele sahip.

bugün quaresma'nın kim olduğunu 5 yaşındaki hangi çocuk biliyor. ben ekrem dağ'ı o 5 yaşındaki adama öyle anlatırım ki dünyanın en iyisi sanır. olay o değil.

31 ağustos 2010 diyorum. sen quaresma'yı almış olacaksın. fener de krasic'i almış olacak. bırak krasic'i, youla'yı almış olsun.

onun medyası onun futbolcusunu yüceltirken seninkinin eksiklerini konuşacak.

şu an konuşmuyorlar mı sanki?

diyeceksiniz ki, kardeşim sen de beşiktaşlısın hala bu böyle yazılar yazıyorsun.

ben quaresma gelince neler konuşulacağını tahmin ediyorum çünkü.

sonra başkan çıkıp tabata gibi bi adamı aldık, beşiktaş camiası kendi eliyle değerini düşürdü diyecek.

oysa ne alaka. oynayamadı adam.

çocuklar beşiktaşlı olmuyor. tamam işte ben de onu diyorum. beşiktaşlı olmaları için başka bir şey yapman lazım. quaresma'yla beşiktaşlı olunmaz zaten.

hep söylüyorum, quaresma isteyenler şehrin diğer tarafındaki takımı tutsunlar. çünkü bir farkın kalmıyor o vakit.

ben demiyorum ki kadronun tamamı alt yapıdan gelsin. elbette öyle bir imkan yok.

ben para harcanmasına da karşı değilim. ben paranın nereye harcandığını sorguluyorum.

quaresma üzerine bir sistem inşa edebilir misiniz?

quaresma gelecek, 2-3 sene oynayacak sonra da gidecek.

yine biz bize kalacağız.

arkadaşlar bursa şampiyon oldu bu sene. hadi bursadaki çocuğu beşiktaşlı yap bu yıl. yapabilir misin? ama sende ferrari vardı???

futbolda her zaman kazanan önemlidir. quaresma bize kazandıracaksa buyursun. ama yıldız transferi üzerinden marka olacaksak o yol biraz zor bence.

barış dedi ki...

nihat mehmet topuz olayı doğrudur. transfer başlı başına heyecan sebebidir zaten. transfer edilen adam çok güzel de oynasa transfer edildiği andaki heyecanın yerini hiçbir şey tutamaz çünkü tek başına takımı iyi oynuyor gösterecek adam yok. bu konuda jessie haklıdır bence.. quaresma takıntısına gerek yok.

ama bu noktadan hareketle tam tersi argüman savunuluyor gibi bir hava oluşmuş. yıldız oyuncuyla başarılı olunmaz gibi. galatasarayda keita baros kewell neill isimlerinin haklarını vermediler kim diyebilir. başarılı olmayan yıldız oyuncu da olabilir ama quaresma iş yapar bence. ha çok büyük fark yapmaz, takıntıya gerek yok ama olsa iyi olur.

AQ-47 dedi ki...

Bir kere şu Holosko da yıldızdı, Nihat da yıldızdı muhabbeti bence yanlış. Holosko kaliteli genç ve mücadeleci kişiliğiyle çok arzulandı, Nihat da geçmişteki anılar nedeniyle...Yahu parayı akla yatırsın başkan diyorsunuz, adam Tabata'ya verilen paradan belki daha azına dünya çapında isim yapmış (bak takımı kurtarır demiyorum) adam getirmeye çalışıyor, sevineceğinize hala kulp takıyorsunuz...İlginçsin Beşiktaş taraftarı...
Ayrıca isterlerse kü7den 1 saat sonra Kaka'yı getirsinler, kü7nin takıma katkısını değiştirmeyeceğine göre bizi hiç ama hiç ilgilendirmez, ben bu seneöyle bir yarışa girilip dngalakça para harcayacağımızı düşünmüyorum

b.b.king dedi ki...

herhalde metin ali feyyaz döneminde beşiktaşlı olan biçok arkadaş vardır burada yorum yazan...başarı olduktan sonra türk yabancı farketmez...querasma yla başarı gelirmi ,bence gelmez.eskiler varyeteci derlerdi bu tip oyuncular için.ne bekleniyo bu adamdan acaba,defanstan güzel bi atak başlatsın ayağının dışıyla falsolu orta kessin gidip kafayı vursun gol atsın.beklenen bu sanırım çünkü bütün bölgelerde sorun var.bi arkadaş yazmış tabata ya verilenden daha az paraya dünya çapında isimyapmış bi oyuncu geliyor falan demiş.tabata ya verilen parayla beşiktaş ta iş yapacak 2-3 oyuncu alınabilir tabi biraz akıllı olunursa..o aklın yöneticilerimizde olmadığı aşikar queresma alıyosan batuhan ı satmayacaksan batuhan ı satıyosan öbürünü almayacaksın.ucuz popülist yaklaşımlarla yapılan transerlerle real madrid uzun vadeli projelerle barcelona olunuyor..

tai dedi ki...

"yıldız alalım, çocuklar beşiktaşlı olur deniyorsa. ben de diyorum ki sen 1 alırsan rakibin 2 alacak potansiyele sahip." son zamanlarda okuduğum en saçma şey diyebilirim bu okuduklarım için.

Arkadaş bu biraz şey gibi geldi bana "adamlar bizden daha güçlü biz iyisi mi bunlarla oynamayalım". Ve biraz da “e şimdi biz çalışsak çabalasak bu adamlar bizden daha çok çalışır zaten bizi yener” gibi geldi.

Bu mu mantığımız? Kimse yd yönetiminden üst üste 2 mantıklı hareket göremedi kabul. Quaresma'nın da bu takıma katkı sağlayamaması halinde tefe konulacağı gün gibi ortada. Ben de diyorum ki bu işe biraz daha geniş bakmak lazım. Sen yatırımını, tesisleşmeni en önemlisi markalaşma sürecine yine ivme kazandıracak formül arayışına gir ama zaten rakibin daha iyisini yapar diye de böyle düşünülmez ki?

Yarın bir gün biz 60000 kişilik stadyum da yapmayalım o zaman? Ne de olsa fenerbahçe’nin daha çok parası var. Çuvalla para verir yine alır fıstığı. Değil mi?

Şu geldiğimiz durum bile irdelenmelidir. Kendimizin ne yapacağına değil rakiplerimizin buna ne şekilde cevap vereceği birincil düşünce olmuş. Daha da ötesinde Fenerbahçe endeksli bir takım olmuşuz. Yazık…

tai dedi ki...

Öncelikle şu konuda hemfikiriz sanırım, “Beşiktaş’ın yıllardır kanat oyuncusu gibi bir kanat oyuncusu yok” (şahsi görüşüm biz biraz üzerine oynasak aydın bu konuda en iyi adaydı ya neyse o ayrı bir yazı konusu.

Ben diyorum ki; savunmamızın nispeten iyi olduğu, orta sahamızın dirençli olduğu bu takımda artık işin hücum yönü zenginleştirilmeli çünkü mevcut kadroda hücum zenginliği katabilecek oyuncularımız malesef yok. Artık koşmaktan bile aciz Holosko’nun gelişimini beklemek hayalperestlik olarak geliyor bana. Ya da bu takıma sol bek olarak alınan Tello’nun ayağına bakıp 30 metreden gol atmasını beklemek. Düşünün ki ortalama formunda olduğu zaman 5 metreden pas hatası yapabilen ve 1 senelik sakatlıktan sonra ne şekilde geri gelebileceği kestirilemeyen bir Delgado’yu bekleyenler var. Bizim Toroman’ımızdan az biraz iyi ama yine stoper olmayan bir Sivok var. Belli ki bizim bu adamlardan daha iyilerine ihtiyacımız var.

Peki, ne yapar sizce bu yönetim? Quaresma gündemde olmasa kimi konuşurduk sizce? Gidip de Portekiz 3. liginden kuzenini alabilirler buna yakın bir ücretle. İnanın gözüm Semih’e bile takılıyor şu ara başımızda bu yönetim varken. Örneği çok ve böyle bir şey gerçekleşse zerre şaşırmam. Ki zaten bu basiretsiz anlayışın etkileri halen yaşanıyor bu takımda.

Öte yanda söylenildiği gibi toplasan 10 tane 90 dakikasını izlemedim bu adamın. Ama o izlediğim maçlar bile adamı “değişik” olarak nitelememe yetti. Gördüğüm kadarıyla bu ligde bu adamın ortalama younunu tutabilecek bek olarak formda bir Gökhan Gönül geliyor aklıma. Spektaküler hareket beklentisi içerisinde değilim ama bu adamda hiç yoksa kenardan gidip orta açabilecek fizik var. Anladığım kadarıyla da sistemin parçası olmayı değil sistemin üzerine kurulmasını istiyor. Şuna da eminim ki evet ters ayaklı kanat fetişi Denizli de takımı üzerine kurmayı düşünecektir.

Youtube oyuncusu deniliyor kendisi için ki bu da doğru olabilir. Zira biz de Delgado’nun videolarını kessek biçsek inanın güzel görüntüler çıkartırız bir şekilde. Ama bu onun saç baş yoldurttuğu zamanları değiştirmez.

E böyle bir konjonktürde de Quaresma’nın gelişini tartışmak bana abesle iştigal etmek gibi geliyor. Kötüsüne alıştırıldığımız için belki de hep kötüsünü düşünür olmuşuz ama ben bu maliyetle bu adamı denemekte herhangi bir sıkıntı görmüyorum.

AQ-47 dedi ki...

Çok doğru, yukarıda belirttiğim nedenlerle ben de bu kadar karşı çıkılmasını anlamıyorum. Kü7 iş yapar yapmaz bilemeyiz ama en azından verilen para alınan kalite orantılı gibi geliyor

yuki the zorba dedi ki...

@tai
arkadaşım kusura bakma da şu cümleyi alıntılayıp üzerine yorum yapman tam olarak basının seçmece cümleleri alıp üzerine haber kurgulamasına benzemiş... Yahu yazının ve yorumların bütününü okuyunca insanlar bunu mu anlıyorlar?

Bazen bloga girmek bile istemiyorum; hala anlamıyor muyuz acaba, ligden kopalı 1 ayı geçti Quaresma'dan başka bir şey konuşulmuyor; takım başarısız, kulüp başarısız, hiç bir şey yolunda gitmiyor... Bakın Quaresma alınsa anlayacağım; adam alınmadı da hala... Yarın almadık deseler kıyamet kopsa, iki gün sonra Robinho diyecekler sonra yine otuz gün transfer uykusu... Jessie'nin de burada söylediği bu karakteristiğin Fenerbahçe'de net şekilde gözlemlendiği; bizim de transfer ettiğimiz... Bu anlaşılmıyor mu?

Herkes Beşiktaş'ı seviyor, herkes başarılı olmasını istiyor. Ancak Besiktaş'ın başarılı olması için atılmamış adımlar üzerinden bir ayı aşkın süredir camia uyutuluyor. Kulüpte bütün her şey durdu, Quaresma bekleniyor... Açın gazeteleri bakın ne konuşuluyor Beşiktaş için...

siyabend dedi ki...

yaşasın joga bonito,kahrolsun ömer üründül:)

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

""yıldız alalım, çocuklar beşiktaşlı olur deniyorsa. ben de diyorum ki sen 1 alırsan rakibin 2 alacak potansiyele sahip." son zamanlarda okuduğum en saçma şey diyebilirim bu okuduklarım için."

Tai,

Bunu stadyuma ve Fener endeksli olmaya baglayarak, korelasyonu 0.1 olan bir yorum yazmışsın.

Su anki maddi durumla sen bir alırsan Fener iki alır. Biz diyoruz ki, sen oncelikle Fener bir alırsa sen de bir alacak hale gelmelisin eğer yapabiliyorsan. Fenerbahçe Quaresma transferi ile büyümedi, tesis ile büyüdü. Adamlar hep ayaklarını yorganlarına göre uzattılar.

İki senedir "yıldız"siz takımlar şampiyon olabiliyorsa, -ki Galatasaray'in Turk-İslam gazı ile şampiyon olduğu seneyi de katarsak 3 olur-, bu isin başka yolu var demektir.

Quaresma gelsin, eyvallah. Ama Agustos'ta "şaibeli" denetim raporlarimiz basıldığında tırnak yemek istemiyorum ben gene.

AQ-47 dedi ki...

Shelbyl,

Sen Quaresma'nın sadece Fenerle sidik yarışı için alındığını mı düşünüyorsun?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben sidik yarışı için alındığını düşünüyorum.

mehmet topuz örneğinde olduğu gibi.

sozcelyk dedi ki...

yd nin inönüde maç izleyebilmek için transfer ettiğini düşünüyorum

ama gerekli transfer

tai dedi ki...

@yuki
quaresma olayı ve muadili "geldi gelicek", "başkanım beni al" şeklindeki haberler yüzünden türkiyedeki spor gazetelerini takip etmiyorum zaten. sinirlerim bozuluyor fazlasıyla. hemen hemen hiç yazmasam da burada okuduklarım bana yetiyor.

a.y.'nin "istifa ediyorum"uyla çok benzerlik gösteriyor quaresma dialogları kabul. ama bu gelmesi durumunda beşiktaşa katabilecekleriyle bire bir örtüşen bir konu değil ki? benim söylemek istediğim de bu işte "beşiktaşa gelirse neler katabilir?". herkes hatırlıycaktır, geçen sezon öncesi burada herkes kendi 11'lerini yazıyordu. ne hikmetse de çoğu 11'de mehmet topuz vardı sağ kanatta. e şimdi bu doğmamış çocuğa don biçmek gibi görünüyorsa o neydi ben kestiremedim tam olarak?

bir de "ligden kopalı 1 ayı geçti Quaresma'dan başka bir şey konuşulmuyor; takım başarısız, kulüp başarısız, hiç bir şey yolunda gitmiyor" demişsin de ben aksini iddia etmedim ki. şöyle düşünüyorum, sahaya çıkan 11'imizle fm'de asimetrik olmayan taktik oluşturulamaz. öyle bir takımla çıkıyoruz sahaya. o yüzden futbolumuzun ne denli dandik olduğunu tartışmaya gerek görmüyorum. öte yandan daha önceden yazılmış zaten diğer branşların ne hallerde oldukları. aklı başında her insan zaten içerisinde bulunduğumuz aciz durumun farkında.

şahsi fikrim bu kadroyla önümüzdeki sezon başarılı olmamız zor. illa ki hücuma yönelik takviye gerek. kanatlardaki sıkıntı düşünülünce de bu oyuncu kanat adamı olmalı. ve quaresma denildiği için de quaresmanın faydalı olacağını düşündüğümü söyledim. bu yüzden de dedim ki bu maliyetle alınmalı. jessie'nin söylediği, "sen 1 alsan fener 2 alır" mantığı da bu sebepten bana çok saçma geldi.

tai dedi ki...

@shelbyl korelasyon demişsin ama tek parametrem fenerbahçe değil benim. 60000 kişilik stadyum derken günümüz futbolunda mali olarak ayakta kalınması için "zaten olması gerek" bir şeydi söylediğim. yani tesisleşme zaten lazım. ama daha mikro düşününce de bu takıma kanat lazım arkadaş. olmuyor işte yusuf'la holoskoyla. bu çok açık değil mi?

Lan uzun uzun yazdim Ipod'dan yolladim gitmemis iyi mi? Moralim bozuldu lan, MS Word'un kurtarma opsiyonu oldugundan beri boyle hissetmemistim :(

Neyse, konuya geri donelim. Ben Quaresma'nin sidik yarisindan dolayi alindigini dusunuyorum, ama tam da oyle degil.

Simdi Ernst'i Ferrari'yi getiren adam Quaresma'dan daha hazir, daha verimli olabilecek bir adam getirebilir. Buna itiraz olmaz herhalde.

Hal boyleyken, Besiktas'in Quaresma'ya muhtac halde oldugu algisi -boyle bir algi yok diyenleri bilumum Besiktas sitelerine ve de gazete arsivlerine davet ediyorum- akla sunu getiriyor:

Taraftar gecen seneden beri gazi aldi, Quaresma diyor. Baskan Quaresma'yi alamazsa inanilmaz prestij kaybi yasayacak.

Peki taraftarin Quaresma diye yirtinmasi niyedir? Gercekten Ku7 Besiktas'in tam aradigi kan olan kanat oyuncusu oldugu icin mi? Yoksa "Ulan onlarin Alex'i Keita'si var bizim de Ku7'miz var be!" demek icin mi?

Iste bu iki paragraftaki acikladigim cizgiden dolayi Quaresma "sidik yarisi" sebebiyle transfer ediliyor diyorum.
-----------------------------------
Ben Quaresma transfer edilmesin demiyorum. Ben eger finansal tablolar iyice iflas gosterecekse, ayda 3 defa "alacak odemesi" temali haber okuyacaksak, vizyonsuzluk emaresi icraatler devam edecekse Quaresma transfer edilmesin diyorum.

Ben "Aksu baskan olsun" derken isin Quaresma'sinda degildim, finansal durumdaydim, adamin gelecege dair olan somut planina programina tav olmustum.

Tum bu dediklerim isiginda Quaresma hakkinda ne dusundugum acikca anlasilir herhalde.

RuFF dedi ki...

Fenerbahçe senden daha iyisini alır çünkü adamlar stadlarını yaptılar.Fb nin senelik kombine gelirinin 51 milyon TL olduğunu biliyor muydunuz ?Sen 3 senedir izin alamıyorsun.Hiçbiriniz takip etmiyorsunuz ama belediyede Mayıs ortasında görüşülen stad projesinin tekrar kültür bakanlığına gönderildiğini de bilmiyorsunuz.Benim en çok takip ettiğim olay stad işi transfer değil.Stadını yapmadığın sürece, lisanslı ürün almadığın sürece onların gücüne erişmen mümkün değil.

Orası zaten daha iyisini alacaktır diyip hiçbirşey yapmamak kadar saçma bir düşünce olabilir mi?
Transfer zar atma işidir.Bu zar atma olayını 30 yaşın üzerinde birisi atmak yerine elinden çıkarabileceğin (Carew gibi) bir oyuncu için atmak en mantıklı olaydır.
Eğer 7 milyon euroya quaresma alınabiliyorsa bence bu rakam makul.Eğer bekleneni alamazsan 1 sene sonra sproting lizbona aynı paraya satarsın.Bunu anlamamakta neden bukadar ısrar ediyorsunuz anlamış değilim.

Taraftarın quaresma yı istemesinin en büyük nedeni BJK-Porto maçında taraftarı mest etmesidir.Maç sonunda tribüne gelip alkışlaması ve formasını atmasıdır.

Ben halen daha bu yönetimin bunu becerebileceğini düşünmüyorum ama hayırlısı..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

abicim size kim fener daha iyisini alır, o yüzden şubeyi kapatalım dedi?

ben diyorum ki sen "yıldız" alacağım diye tutturursan o daha yıldızını alır.

sen iyi futbolcu alacağım, ihtiyacımı alacağım dersen bütçen ne olursa olsun mücadeleni verirsin. çünkü transfer de sadece parayla yapılan bir hadise değil.

çokça plan, program ve vizyonla yapılıyor. zaten fenerbahçe o parasıyla cristian, a. santos, guiza aldığı sürece sen tello'larla başabaş mücadele edebiliyorsun.

benim tek dediğim, yıldız takıntısı. bizim de yıldızımız olsun takıntısı. avrupa'da nice takım yıldızsız şekilde başarılı olabiliyorlar. futbolda başarının tek parametresi takımda ne kadar yıldız bulunduğu değil.

benim dediğim şey bu.

para harcansın. iyi futbolculara yatırım yapılsın. buna itirazı olan yok. ama sadece yıldız diye bi transfer yaparsanız öbür taraf daha yıldızını alır diyorum.

beşiktaş - porto maçında 30.000 kişi vardı. maç sonunda tribüne gelip alkışlamasına, formasını atmasına tanık olan kişi sayısı maksimum 30.000'dir. bu kadar mıdır beşiktaş camiası? formasını attı diye isteniyorsa onlarca futbolcu sayarım.

quaresma'nın bu kadar istenmesinin sebebi türkiyede hala youtube'un bir şekilde izlenebiliyor olmasıdır. quaresma'nın çakma ronaldo tarzıyla kendi ronaldo'muza sahip olacak olmanın verdiği heyecandır.

quaresma ronaldo'ya benzemese bu kadar arzulanmaz.

quaresma da bulunmaz hint kumaşı değildir netcede. dünyadaki tek ofansif kanat oyuncusu da değildir.

üç açağı beş yukarı kader keita'nın muadilidir.

Pamukk dedi ki...

adam gelmek istemiyor. bu kadar basit. ne diye zorluyoruz. taraftar sussun yd rahat etsin.
zorla getireceğin adamdan ne hayır alıcaksın. neymiş yıldızmış. sadece isminden gelicek hayır şurda kalsın.
yıllık 5 mio euroya ikna eder yarın demirören biz de alkışlarız. süper.

ay oldu quaresma da quaresma. onla uğraşırken dünyanın vaktini kaybettiler yine topuz hadisesine döndüü hatalar devam edicek bu gidişle

RuFF dedi ki...

"ama sadece yıldız diye bi transfer yaparsanız öbür taraf daha yıldızını alır diyorum"

Sadece yıldız olsun diye alınsın demiyorumki.Kanat oyuncu eksiğin var bu adam kapatabilecek yetenekte.Bunun dışında aldığın fiyata satabilinecek bir adam.

Bu transfer yerine Delgadonun bölgesine Deco veya Guti transferi çok daha takıma yararlı olur, benim Guti transferini de ne kadar çok istediğimi attığım postlardan görmüşsündür.Fakat bu adamların geri dönüşü yok hiçbir şekilde.3.5-4 m euro gutinin bonservisine verirsin ve senden emekli olur verdiğin paralar çöpe gider.Qua da ise öyle değil Carew gibi satma şansın var benim bu transfere olumlu bakmamdaki en büyük nedenlerden biri bu zaten.
Yoksa Quaresma babamın oğlu değil.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bana cevap veren herkes quaresma meselesini kişisel şekilde değerlendiriyor.

ben ruff, pamukk, da silva bobo, tai, sozcelykk, AQ-47 vs kişisel olarak quaresma'ya bakış açısını sorup yorum yapmıyorum ki.

ben camianın ortak hissini, düşüncesini bloglardan, forumlardan, sitelerden okuyarak çözümlemeye çalışıyorum.

Bu bağlamda Ruff'ın quaresma meselesindeki düşüncesi bir anlam ifade etmiyor. Camia öyle düşünmüyor çünkü.

Siz ne kadar "Quaresma bize gerekli, o yüzden istiyoruz" deseniz de camia başka şeyi söylüyor. Quaresma'nın Beşiktaş'a ne kadar gerekli olduğunu sorsan cevaplayamayacak, hayali 11lerinde 8 ofansif oyuncu oynatan adamların quaresma gerekliliği hakkındaki yorumlarını ciddiye almam.

tekrar ediyorum, ben post atarken Ruff'un veya bir başka birinin Quaresma meselesine yaklaşımını değerlendirmiyorum.

Burada yazan herkes kendi bakış açısından haklı. zaten yıldız oyuncumuz olsun diyenimiz de yok. ama biz camianın bütünü değiliz.

ben taraftarı eleştirdiğimde AQ-47'yi eleştirme güdüsüyle yaklaşmıyorum.

Camia yıldız oyuncu ihtiyacını doyuma ulaştıramıyor diyorum. Quaresma'yı isteyen herkes bu güdüyle hareket ediyor demiyorum. o yüzden Ruff'ın bakış açısından quaresma transferi olumludur. Ama genel bakış açısından olumsuzdur. Süreçleri de genel bakış açıları yönlendirdiği için ben de üzerine yorum yapma ve eleştirme tercihinde bulunuyorum.

Camia, Ruff'tan ibaret olsaydı Quaresma buyursun gelsin derdim.

siyabend dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
RuFF dedi ki...

Bu camianın ve taraftarın bitik olduğunu ben aylar öncesinde yazmıştım zaten buraya.Bu camia aklı başında bir topluluk olsaysı Y.D yi tekrar başkan seçmezdi.
Yönetim kendini kurtarmak için yapıyor bu transferi yüzde yüz doğru ama en azından Tabata gibi bir isime 8 milyon euro vermektense Quaresmaya bu parayı verip alıyorlar.Bu paranın geri dönüş şansı var.

Bu kadar kötü bir yönetimin kendini kurtarmak için bile olsa yaptığı bu hareket Beşiktaş ı en az zararla kurtaracak bir hareket olduğu için benim desteğimi alıyor.

Arkadaşlar;
Bu camiadan fazla birşey beklemeyin, Beşiktaş Fenerbahçeleşeli çok uzun zaman geçti.15. dakikada 20 kişi stadtan çıktık bunu o zaman bile anlayamadınız mı ?

siyabend dedi ki...

bizim tüm camia taraftara göre şekilleniyor.quaresma inönüde şov yapmasaydı taraftar bu kadar çok istemezdi.taraftar bu kadar istemeseydi camia bu kadar istemezdi.

bilinçsizcede olsa taraftar-camia, çok mantıklı bir transfer yapıyor.
Quaresma gibi patlamaya bu kadar ihtiyacı olan adamı getirtiyor.fener başarısızlıktan sonra zaten yıldız getirecek.galatasaray zaten yıldız alabilmek için kazma yerlileri bedavaya alıyor.bizim yıldız transferimize göre bir hamle yapmazlar.

Pamukk dedi ki...

gelmicek ki. madara olcaklar bide aylardır uğraşıyolar alamadılar siz kim Q7 kim diye.

Pamukk dedi ki...

gelmicek ki. madara olcaklar bide aylardır uğraşıyolar alamadılar siz kim Q7 kim diye.

AQ-47 dedi ki...

Aslında bu konuda benim birşeyler yazmamın nedeni Ruff'ın da değindiği "onlar daha yıldızını alır" cümlesi. Arkadaşlar, gerçekten de Fenerleşeli çok oldu, YD de gitmediğine göre takımı ateşleme potansiyeli yüksek bir transferin YD'den beklenmeyecek şekilde "bi tabata parası"ndan ucuza geliyor olması benim için yeterlidir. Denildiği gibi olmazsa satarsın Portekiz'e, Yunanistan'a.
Sidik yarışı meselesine gelince, ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Demirören sdece taraftar motivasyonunu arttırmak istiyor. Ayrıca şunu da söyleyeyim, bu sezon başında 10,5 numara muhabbeti dönerken herkes kendi çapında şunu alalım, bunu alalım diye yazdı. Hatta bir ara Kuzmanoviç'le ilgili başlık bile açıldı. Maalesef transferi bize danışarak yapmıyorlar, diğer bütün kulüplerde olduğu gibi...Ben bu saatten sonra ya bu paraya 2 tane canavar gibi kanat adamı buluruz Afrika'dan falan demem, bu kadar yıl geçtikten ve skandal transferler yapıldıktan sonra bu tür hayaller kuramam. Biz Q7 gibi bir yıldız getirince Fener Baroni, Santos ya da Guiza gibi "daha yıldızlar" getirecekse hiç durmasın getirsin, bana uyar.

Yorum Gönder

Ara