.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mayıs 2010 Cuma

Quaresma Üzerine... 2

  • Bu sene kaç defa Akatlar'a gittin de konuşuyorsun?
  • Hentbol takımı maçlarını nerede oynuyor sahi?
  • Quaresma Fener'e taktığında nasıl da sevineceksin...
Quaresma transferini eleştirenlerin önüne koyulan paket bu. Duruma göre payımıza düşeni alıyoruz. Ben taraftarım. Orada da bir kulüp var. Türkiye'de kulüpler "spor organizasyonu" adına hiç birşey yapmadıkları için her şeyi taraftar yapıyor. Sonra dönüp bir de taraftarı eleştiriyorlar maça gelmiyorlar diye. Ben hentbol branşına ister giderim, ister gitmem. Hentboldan hoşlanırım veya hoşlanmam. Buna ne kimse karışabilir ne de eleştirebilir. Lakin kusura bakmasınlar, hentbol maçlarına gitmiyor olmam onlara o sporcuların maaşlarını ödememe hakkını vermez. Çünkü kulüple sporcu arasında bir sözleşme var ama ben maçlara gideceğimin sözünü vermedim. Ayrıca o sporcular üzerlerinde bir de Beşiktaş arması taşıyorlar. Siz önce doğru organizasyonu yapacaksınız, sonra taraftar bekleyeceksiniz. Taraftar gelmediyse suçu yine taraftarda bulmayacak, organizasyonunuzu mükemmelleştireceksiniz. Bir maçtan sonra Haluk Yıldırım mikrofonu alsa ve dese ki;
" Arkadaşlar haftaya da bu salonu dolduracaksınız. Siz dolduracaksınız, biz de terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz! "
Bakın bakalım o salon o hafta doluyor mu dolmuyor mu! Çok basit bir çözümdür bu. Sporcunun taraftarla direkt iletişim kurmasını sağlamak... Zira 30 yönetici açıklama yapsa kimse dinlemiyor, çünkü kimse onları sevmiyor. O salonun geçmişte haftalarca ve en alakasız maçlarda nasıl dolduğunu da biliyoruz, o da ayrı konu. Kimse hikaye anlatmasın. Çok basit bir denklem var burada. Hentbol takımı umurumda değil. Şampiyon olmuşlarsa sevinmiyor, yenilmişlerse üzülmüyorum. Lakin o adamların hakettiklerini almasının kulübün birinci önceliği olduğunu sonuna kadar savunurum.
Ya bu branşları kapatın ya da size verilen görevi yerine getirin. Quaresma rüyalarıma giriyor demekle kulüp yöneticisi olunmuyor.
" Beşiktaş`ın bu konuda sıkıntı yaşadığı ve lisansının çıkmama tehlikesi olduğu gibi haberleri kimin neden sızdırdığını biliyoruz. " demekle de olmuyor o iş.
"Sızdıranların" eline sağlık. Yaşasın içimizdeki İrlandalılar...

47 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

katıldığım noktalar olmakla birlikte şu sorularıma cevap arıyorum

quaresmaya ödenecek para sponsorlardan karşılanmayacak mı ?

yani biz transfer yapmıyoruz kardeşim basketçiler aç onlara vericez desek mansimov ya da her kimse o parayı bize yine de verecek mi ?

neden quaresmaya verilecek para amatör branştaki sporcularımızın hakkıymış gibi anlatıyosun o sporcularımızın hakkını yıldırım demirören ve transfer kurulu nobreye delgadoya tabataya boboya holoskoya yusufa bnihata ismaile harcayarak yemedi mi , gelmemiş quaresmanın parasını tartışmaktansa içerdeki adamların sömürüsüne yeter desek ?

haluk yıldırımın açıklamalrının ve basket hentbol vs şubelerimizin içinde bulunduğu durumun quaresmaya denk gelmesi bence büyük talihsizlik , haluk yıldırım burak hoca hepsi tvye nete girdiğinde üzülüyordur bundan eminim

ama bir de futbol sadece futboldur ilkesinden yola çıkıp ( ( var mı bilmiyorum ama ) quaresma nın yapabileceklerini ve yapamayacaklarını konuşsak ?


ha bi de haber1903teki 10 dakkada bir quaresma haberi isteyen kişilerin ilkokul talebesi olduğunu düşünüyorum

Gürcan Ulusoy dedi ki...

umarım ilkokul talebesidirler.

pamukk'un bi endişesi var mesela. manisa maçında quaresma tezahüratı olursa diye...

hem oynayanlara da ayıp olur. netcede henüz ortada olmayan bi adam quaresma. yok yani quaresma'nın beşiktaş için bir gerçekliği yok bugün için. bizim gerçekliğimiz gittiği güne kadar holosko.

ama holosko o formayı giydiği sürece o dururken başka bi adama tezahürat yapmak doğru gelmiyor.

bir de okuduk, geçen sene şampiyonluk kutlamasında quaresma sesleri...

bana oradan da itici geliyor artık quaresma meselesi. çok kızmış, çok üzülmüştüm o gün.

quaresma meselesini biraz bizim tribünün değişen yapısıyla falan da açıklıyorum kendimce.

herkesi katmam tabi buna.

---

quaresma geliyor diye diğer branşlarda para ödenmeme bağı dediğin gibi yok. bunlar ayrı konular.

zaten quaresma postunun başında bu gerekçeyle eleştirmediğimi yazdım.

ben esasında taraftarı eleştiriyorum.

quaresma dediğimiz kadar haluk yıldırım desek oradaki sıkıntı çoktan çözülmüştü.

biz haluk demesek te çözülmesi lazım o da ayrı konu.

quaresma'ya ödenecek para nereden karşılanacak bilmiyorum.

haluk yıldırım'a verilecek para da o söz ettiğin sponsor tarafından karşılanıyor güya :)

işler karışık esasında.

her şey ülker'in basket takımına sponspor olup matias delgado'yu "hediye" etmesiyle başladı desem :)

yani öyle ayrık değiller maalesef.

sozcelyk dedi ki...

şu an itici gelmiyor da o zaman kuruçeşmede ismail ünal elinde mikrofon demirörene taraftara kulak ver quaresmayı istiyorlar dediğinde bana da itici gelmişti :)

ama faydalı olacağını düşünüyorum hgerşeye rağmen ,sonuçta dediğin gibi modern futbola uyum sağlayamayan bi yetenek e zaten bizim über ligimizde de çok modern futbol oynandığını söylemek güç sanırım

liverpoolda ortalığı haşat eden kewell ın ordaki futbolunun yüzde birini oynayıp yalandığı bir lig buras,ı quaresma da öyle teknikten taktikten bihaber yeteneklerini konuşturup ferrari ernst bobo mertebesine tez zamanda erişeceğini düşünüyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Keske. Ben carew'de bunu yasamistim. Hayal kirikligindan ibaretti

Sertug Ozgur dedi ki...

Carew derbilerde etkili oynayıp diğer maçlarda tabiri caizse yatıyordu. Hoş diğer takımlarda da istikrarlı değildi,sebebi nedir bilmiyorum. Bana göre yeteneklerine ihanet eden oyuncular arasındadır, dünyanın sayılı forvetlerinden biri olabilirdi diye düşünüyorum. Ayrıca Beşiktaş'ı küçük görüyordu yanlış bilmiyorsam.

İşte Quaresmada da bu olur mu altı çizilmesi nokta bu.

"Beşiktaş`ın bu konuda sıkıntı yaşadığı ve lisansının çıkmama tehlikesi olduğu gibi haberleri kimin neden sızdırdığını biliyoruz."
bunun gerçekten denmiş olabilme ihtimalinin olduğunu düşünmek istemiyorum. sonra bakıyorum yönetici sıfatı taşıyanlara. bunu diyebilecek kapasite ve yüzsüzlüğe sahipler.
bu kulübü bunların oyuncağı yapanlar utansın. utanacak yüzleri olup olmadığı hakkında şüphelerim var gerçi ama neyse...

ea_mvp dedi ki...

Onun rüyalarına Quaresma girerken benim rüyalarıma onun kulüp üzerinden kazandığı paralar ile paraları ödenmeyen amatör branş oyuncuları giriyor. Çıksın ilk önce Kartal Yuvası'nın üretim raporunu açıklasın doğrularıyla

besiktas basketbol takımına yanılmıyorsam son yıllarda besiktas kolatukra deniyor.. eğer yanılıyorsam affedin, yani bundaki amaç beşiktaş klübünün masraflarını kısmak, oradan artı bir gelir elde etmek hatta şampiyonluğa oynamak.. bu takım zaten herzaman nasıl, ne için oynuyorsa hala aynısını oynuyor, ekonomik yapısına bakıyorsun basketbolcun çıkıp haklı olarak medyayla para sorununu paylaşıyor.. biz bu sponsorluğu almadan önce ben böyle bir ekonomik sorun hatırlamıyorum.. aziz yıdırımı inanın günahım kadar sevmem hatta tiksinirim ama amatör şubelerine bakınca imreniyorum..
sizi bilmiyorum ama ben blogumda değinicem çok yakın zamanda mehmet ali aydınlar ve mansimov farklarını.. mansimov reklam peşinde kosan bir abimiz diğerlerinden hiç bir farkı yok.. ha demirören birgün klübün anas.nı s.ker sonrada satrsa besiktası o zaman alır neye sarılarak ağlarız...

RuFF dedi ki...

Bahsedilen şampiyonluk kutlamasında quaresma diye bağıranlar büyük başkan diye de bağırmışlardı.Midem bulanmıştı resmen.

Saçma ve kötü yönetime o kadar alıştıktı normalde skandal olması gereken olaylara tepkisiz kalınıyor artık.
Şuan taraftarın yapacağı hiç birşey yok.
Küfür ediyorsun adam mazlum oluyor.Farklı şekilde protesto edelim diyorsun, hentbolculara sporsor olanlar önüne hemen set çekiyor.(Ahmet Türk ün yumruklanması olayına döndü bu iş)

Beşiktaş en dibe batacak, iflas edecek ki ancak o noktada bu adamlar sktir olup gidecekler bu takımın başından.Ancak öyle bir durum olursa Beşiktaş sıfırdan tekrar yapılanabilir.Yoksa yeniden yapılanma, gençlere yatırım, pazarlama stratejileri filan hikaye.Bu adamların bu işleri yapabilecek vizyonu var mı arkadaşlar? Bu adamlara perde versen al şunu tak diye , takıcam derken kornişi sökerler indirirler aşağıya.

Taraftar inanılmaz saçma beklentilere giriyor.Yok transfer bitmişte FB şampiyon olduğunda açıklanacakmış ve Fb nin şampiyonluğu gölgelenecekmiş :)
Halen daha bu adamların bunun gibi işleri başarabileceğini düşünen bir taraftar kitlemiz var ne yazıkki.

Neo Wan dedi ki...

masa tenisinden zerre kadar zevk almam hatta hiç sevmem. küçücük bir masada bu kadar atraksiyon gereksiz gelir bana. ama ne yapayım benim klübüm bu daldada uğraşıyor başarılı başarısız haberini bile almak istemem. ama bir gün gazeteyi açıpta bu adamların 6 aydır para almadığını duyarsam işte o an ilgilenirim. çünkü klübümün ahlaki yapısı sorgulanmaktadır. ya bu işte olmayacaksın yada emeğe saygı duyacaksın. futbol klübü ol kardeşim ne bok varki spor klübü olupta bırak o işi sponsorlar yada daha kurumsal bünyeler yapsın.

theotheo dedi ki...

@ruff

ya bu gençlere yatırım işi falan lafta çok iyi harbiden. genel olarak bizim işimizde laf zaten. laftan başka bi bok yaptığımız yok.

mesela ben beşiktaşın şöle olmasını istiyorum.

altyapısında 10 yaşında itibaren çocuklar eğitilsin yeni zidanelar, figolar yetişsin. yeni stadımız, projelerimiz olsun, çok büyük paralara oyuncu satalım, çok düşük paralara oyuncu alalım. mourinho antrenörümüz olsun. falan.

hep laf amk. lafta çok iyi yani. uygulanabilirliğine hiç bakmıyoruz.

beşiktaş takımı seba döneminden gelen enkazı ortadan kaldırıyor. yeni yönetimle birlikte oyuncu maaşları düzene giriyor. kaliteli yabancı oyuncular aranıyor. biraz da bunlara bakalım.

bardağın boş tarafına laf atmaktan, dolusunu göremiyoruz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yaa teyo nerede kaliteli yabancı? geçen sene de kaliteli futbolcu aradılar tabata'yı aldılar.

yeni yönetimle maaşlar düzene giriyor diyorsun da ulan sen eski yönetimi de tutuyordun :)))

RuFF dedi ki...

Yeni yönetimle ödemeler düzene mi girmiş hey allam ya :)


Enkaz Seba döneminden kalmış birde :)

Seba bırakırken klübün borcu 16 milyon usd civarındaydı.Serdar bilgili bıraktığında ise 60 milyon dolar civarında idi.

Şimdiki borç 200 milyon doların üzerinde

Hikaye anlatmasın kimse hesap ortada.

Unknown dedi ki...

yahu bu theotheo ne içiyorsa aynısından ben de istiyorum. çalıştığım kuruma genel müdür yapılmam lazım diye ortalıkta filan gezerim belki....

"seba döneminden kalma enkazı temizliyor" ne demek lan? kim temizliyor? kim batırdı? kulübü bu kadar borca sokan, seba döneminde olsa kulübün kapısından içeri giremeyecek adamları transfer edenler bilgili ve demirören yönetimleri değil mi? halen demirören'in başında olduğu yönetim, demirören'in önceki yönetimlerinin batırdığını mı temizlemeye çalışıyor?

beşiktaş'ın adını iki paralık eden tutarsız ve aptalca beyanat ve davranışlara girmedik daha. seba nerede demirören nerede yahu?

blog yönetimini, theo gibi niyetinin ne olduğu anlaşılamayan birine bu derece hoşgörü gösteren demokratlığından dolayı kutlasam mı kınasam mı bilemedim.

BJK4EVER dedi ki...

Arkadaslar guzel yaziyorsunuz da, bazi seyleri bilmiyorsunuz. Bir defa basketbol ile futbol arasinda para aktarimi diye birsey sozkonusu degil, ayri sirketler oldugu icin gelirler ve giderler ayri tamamen. Yani futboldan elde edilen parayla basketcilerin parasi odenmez. FB'nin yok muydu 7-8 milyon euro'su baskete ayiracak, niye Ulker'le birlesti saniyorsunuz? Baskette 9-10 milyon euro'luk butceyle uzay takimi kurulur siz de biliyorsunuz, ama bunun icin sponsor gerek, bizdeki eksiklik de bu zaten. Bizim icin cozum Tabata'ya odenecek parayi baskete yatirmak degil, boyle birsey yok zaten, ama cozum iyi bir sponsor bulmak, hatta yurtdisindan bile olabilir, cunku Efes'le birlesme imkansiz gibi gozukuyor (Efes kapatiliyor iddialarina ragmen).

Ayrica katilmadigim noktalar da var. Bir defa taraftar profili onemli. Kim ne derse desin BJK taraftari maddi olarak destekte bulunmuyor. FB'nin sattigi kombine bizim 2 katimiz, onlar her sene yeni forma aliyor iken Inonu'de hala BEKO formasiyla dolasanlar var. Bu tabii ayip degil, sonucta profil ve taraftarlar farkli. Ancak bu farki bile bile forma almayan, sampiyonluk derbisi icin 120 lira bileti cok bulanlarin sonra da yildiz istemesi, yonetimi elestirmesi, yildizlarin alindigi takdirde borc aciklaninca da baskani elestirmesi sacma. 2 sene evvel bir tablo gormustum, 3 buyuklerin merchandising geliri. Fenerium 25 milyon dolar, GSStore 20 milyon dolar, BJK Store ise sadece 10 milyon dolar idi. Bu herseyi acikliyor sanirim.....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

şimdi aramızdan biri de çıkıp beşiktaş basketbol takımının maaşlarını ödemeyen beşiktaş kulübü değil, ülker mi dedi?

eğer para aktarımı söz konusu değilse ve paralar uçmadıysa tüm basketçilerin paralarını tıkır tıkır alması, kulüpteki darboğazdan etkilenmemeleri gerekirdi.

evet bjk4ever söz sende.

RuFF dedi ki...

www.kap.gov.tr den bjk şirktinin 2010 ilk 3 aylık verisine ulaşamadım
143 şirket bildirimde bulunmuş ama bizim klübün bildirimi yer almıyor.
Bu arada basket branşı ayrı bir şirket olarak gözükmüyor.
Beşiktaş ın grup şirketleri aşağıda


Beşiktaş Sportif Ürünler San.ve Tic.A.Ş.

BJK Beşiktaş Turizm İşletmeleri ve Yatırımları San.ve Tic.A.Ş.

Beşiktaş Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş.

Beşiktaş İletişim Hizmetleri San.ve Tic.A.Ş.

BJK4EVER dedi ki...

@Jessie

Ben zaten kulup yonetimi sucsuz mu dedim? Sadece basket takiminin maasini almamasini Quaresma'ya baglayan bilgisizleri bilgilendirmek amaciyla soyledim. Cunku surekli futbolcu yerine absket takimina para aktarilmasi konusuluyor, oyle birsey soz konusu olamaz, onu ifade etmeye calistim.

@Ruff


Ayri bir sirket midir bilmiyorum, ama amator branslara para aktarimi olmadigini biliyorum.
Yonetimin yapacagi tek is adam gibi sponsor bulmak, bulamiyorlarsa da kapatsinlar subeyi daha iyi. BJK'nin adinin oldugu yerde iddia ve hedef olmali, yoksa bize yakismaz zaten....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

amatör branşlara para aktarımı olmak zorunad değil.

kimse beşiktaş adının yanına cola turka adını bedava vermez.

oradan gelen paranın oyuncu maaşlarını ödemeye yetmediğini söylemesin kimse

yuki the zorba dedi ki...

Sirketler, dernekler her sey birbirine karismis :) Bir ara yazicam bunun detaylarini ama vaktim yok.

Onun disinda BJK AS diger sirketlerle ayni mali takvime tabi olmadigindan su anda KAP kapsaminda mali tablo bildirmemis olmasi normal...

yuki the zorba dedi ki...

Karisikliktan istifade, Demirorenìe olan borc sirketin degil, Dernegin borcudur arkadaslar. Dernek de Besiktas Sportif A.S'nin sahibidir... Durumun vehametinin ne oldugunu bilmeden sallamayalim...

RuFF dedi ki...

İşin en acayip kısmı bırakın 2010 ilk 3 ay bildirimini, 2009 yılsonu (12/2009) mali tablosu da yok bizim klübün.
2009 un mayıs ayı mali tablosunu bulabildim ancak

Pamukk dedi ki...

*Aylardır para konusunda sıkıntı yaşıyan Siyah-beyazlı oyuncuların, Türk Telekom serisini 3-1 ile geçmelerine rağmen söz verilen ödemelerin yapılmamasından dolayı sahaya çıkmama kararı aldıkları bildirildi.

*Siyah-beyazlıların kadın ekibi, kulüpten ödemelerini alamadıkları için noterden ihtar gönderip icraa takibi başlattı

ama quaresma gelsin!başka da yorumum yok hakim bey

asist time dedi ki...

Klup yavas yavas Newcastle United olma yolunda ilerliyor.

Transferde kontrolsuzce harcanan paralar.

Ardından klup başkanının cebinden harcadığı milyonlarca pound.

Son olarak da kendi sirketlerinin takıma sponsorlukları falan derken bi baktılar ki takım 2.ligde.

Hatta dustukleri sene soyle ilginc bir satış girişiminde bile bulunuldu.

http://www.guardian.co.uk/football/2009/jun/09/newcastle-sale-email-address-jokes

Şu anda yaşananlar bana hep Newcastle'da yaşananları hatırlatıyor. Umarım sonumuz aynı olmaz.

Bide son yorumlara bodoslama bi giriş yapalım =)))

Sezon başında bu sezon maddi sıkıntı yaşanmasın diye Uker'den gelecek paranın altına takım kuruluyor ama hala yok sponsor yetersizmiş yok futbol'dan amator branslara para aktarımı olamazmış. Amator branşlardan aktarım olunca sorun yok tabiki.

Yok yokk gercekten Newcastle gibi 2.ligi hakeden taraftarlar da var.

Başkan Yıldırım Demiroren cebinden klube verdiği parayı klubun kar ve zararına ortak olarak verseydi neler yaşanırdı cok merak ediyorum ??

Pamukk dedi ki...

"ULEB'de grubundaki 10 maçı kazanarak kupa tarihinin rekorunu kıran Beşiktaş, sponsoru Cola Turka tarafından maddi destek verilerek ödüllendirildi. Ülker Grubu, Kartal'ın büyük başarısına takıma 1 milyon 350 bin dolar ek bütçe ayırarak destek verdi"

2007idi bu, ertesi haftasında basket takımı para sorunu yaşadı ama. hatırlıyorum bu para nereye gitti dediğimizi. :)

Pamukk dedi ki...

paranın nereye gittiğine dair ergin atamanın açıklamsı da şöyle:

"Önce şunu açıklayayım. Ülker’in ekstra bir sponsorluğu yok. Ülker bize başarıya endeksli olarak bir prim sistemi getirdi. Ülker bize 1 milyon 350 bin doları alın bunu kullanın diye vermedi. Biz ULEB lig ve Türkiye Kupası şampiyonu olursak o paranın tamamını alacağız. Ülker’in desteği oyuncularımız için bir motivasyon olacak."

yani diyoki ülker sadece göz boyuyo:) e ben de diyorum ki o kola turka niye var orda ozaman

sozcelyk dedi ki...

ülker cola turka sponsorluğu için 5 yıllığına 21 milyon dolar kulübe nakit olarak ödedi bunun akabinde dalmau mims vs göstermelik transferlerimiz de oldu cüzi bir miktara

sonrasında
matias delgado imza töreninde cola turkasını yudumladığı gün o paranın büyük kısmı buhar oldu

quaresmayı tam olarak bu konu üzerine oturtmamak lazım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

e sozcelykk senin anlattıklarından quaresma tam da bu konunun üzerine oturuyor.

Unknown dedi ki...

jessie sen gel bunu üzerine otur

sozcelyk dedi ki...

quaresmanın bonservisi için gerekli ödenek mansimovdan karşılanmayacak mı ? sponsor dediğimiz ülker değil gazprom , o paranın ne alakası var ülkerle ya da basketbola aktarılması gereken parayla

ülkerin basketbola ayırdığı ödenek zaten transferde harcandı bitti biz transfer yapalım diye adamlar ekstra ödenek ayırmayacak.

basketbolcuların ekmeğini alıp quaresmaya veriyormuşuz gibi bi ortam oluştu ben ona karşıyım

quaresma gelmeyecekse o para zaten ortada yok ki :)

sozcelyk dedi ki...

''Beşiktaş'ın yeni sezon için kiralık olarak kadrosuna büyük ölçüde kattığı Interli Queresma'nın parasını Azeri asıllı iş adamı Mubarez Mansimov ödeyecek. 31 Ocak'taki seçimlere Başkan Yıldırım Demirören'in listesinden girmeyen ancak şirketi Palmali'nin Başkan Yardımcılığını yapan Alaattin Aykaç'ı yönetime sokan Mansimov, Siyah-Beyazlılar'a verdiği 'dünya yıldızı' sözünü de tutmuş olacak. Daha önce Mansimov'dan bu yönde bir söz alan Yıldırım Demirören, İtalya'da uzun uğraşlar sonucu anlaşma sağladığı Portekizli oyuncunun tüm masraflarını Azeri iş adamı karşılayacak. ''

RuFF dedi ki...

Basında her yazana inanmayın abi

Böyle bir durumda var, hemde DHA haberi bu.Fotomaç fanatik haberi de değil.



Beşiktaş As Başkanı ve Palmali Grubu CEO’su Alaattin Aykaç, çeşitli transfer söylentilerinin Palmali Grubu’yla hiçbir ilişkisi olmadığını açıkladı.

Göreve geldikten sonra ilk demecini veren Aykaç, “Bugüne kadar transferlerle ilgili çıkan iddialar ne Palmali Başkanı Mübariz Mansimov’a ne de bana ait. Bunlar gündem değiştirmeyi amaçlayan kişilerin yarattığı bir dedikodu zinciridir” dedi.
Aykaç, Beşiktaş yönetiminde kendisinin olduğunu, Palmali Başkanı Mübariz Mansimov’un kulubün transfer ve diğer işlerine karışmadığını söyledi. Mansimov’un geçmişte kulübe maddi ve manevi destek verdiğini ama bunun hiçbir zaman bir reklam aracı yapılmasını da istemediğini belirtti.

DEDİKODULAR GÜNDEM DEĞİŞTİRME AMAÇLI

Aykaç, “İki şapkamı birbirine karıştırmıyorum. As Başkan olarak Beşiktaş’ın bütün çalışmalarına katılıyorum. Ama Palmali CEO’su olarak kulübün transferlerinde kurumum adına bir bağlantı kurmak gibi hataya düşmüyorum. Bu profesyonel davranış, yolun başından beri sergilediğim bir tavırdır. Beşiktaş’ın da zaten bu tavrın dışında bir isteği olmamıştır” diye konuştu.
Aykaç, “Bugüne kadar kamuoyu oluşturulmaya çalıştırılarak Palmali Grubu Başkanı Mansimov ve adım kullanılarak transfer konusunda beklentiler yaratılıyor. Bunlar hem kulübe hem de bize zarar veriyor” dedi.

HEDEFİMİZ BORÇLARI ÖDEMEK

Aykaç, şu anda Beşiktaş’ın transfer sorunu olmadığını, kadronun iyi futbolculardan oluştuğuna dikkat çekerek “Asıl hedefimiz kulübün mali yapısını düzeltmek. Bütün gücümüzle Beşiktaş kulübünün geleceğini garanti altına almak istiyoruz. Bunun için de düzgün bir mali yapının oluşması gerekiyor. Kulüp bugüne kadar hiç kimsenin yardımına muhtaç olmamıştır. Her zaman kendi yağı ile kavrulmuştur. Bizim tek derdimiz bu geleneksel yapının bozulmamasıdır” dedi.

KÜFÜRE KARŞIYIM

As Başkan Aykaç son maçlarda organize olarak edilen küfürlerle Türk futbolunun büyük yara aldığını, bunun da çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu söyledi. Aykaç “ Beşiktaş taraftarı bugüne kadar kültür düzeyi en yüksek taraftar topluluğudur. Artan küfür olayları, Beşiktaşlılık duruşunu bozmaktadır. Bunu mutlaka önleyeceğiz. Hiç federasyon ve kulüp başkanı, yönetici, sahada terini akıtan futbolcu küfre layık değildir. Biz bugün küfür edersek yarın da diğer taraftarların da küfür edeceği unutulmamalı. Bu Türk Futboluna zincirleme etki edecek ciddi bir sorundur” diye konuştu.

Dha

sozcelyk dedi ki...

tüm branşlardaki sproclarımızın parası ödenmiyorken hatta futbolcuların parası bile ödenemiyorken serdar adalı gibi cengiz zülfikaroğlu gibi adamlar güvence almadan 10 milyon avro bonserevis bedelli futbolcuyu transfer etmeye çalışmıyordur herhalde dimi

var bi güvenceleri ki gittiler görüşüyorlar sanmıyorum ki inönüden bilet fiyatlarından şu kadar hasılat elde etsek basketçilerden şu kadar kıssak quaresmayı çıkartırız diye düşünsünler.

ben el altından mansimovun kulübü ele geçirmeye başladığı kanatindeyim

alper dedi ki...

konu uzamış güzelde olmuş ta korkmayın yav arkadaşlar.bu yönetim değil quresmayı almak milanoda havaalanında inip taksi çevirip inter tesislerine bile gidemez.quresma kim beşiktaş kim türkiye kim yav.quaresmanın sol ayağına giydiği futbol ayakkabasının bağcıkları istanbula turistik geziye gelsin kendimi intihar ederim.

biz seba olsa idi
bekler bekler bekler ve basar parayı alırdık
kuntz
zeki önatlı
ertuğrul sağlam
orhan kaynak
ayhan akman ........ gibilerini

bilgili başkan olsaydı da gece yarısı operasyonu yapar gazete kağıdına pararı sarar alırdık
okan koç
ahmet hassan
ilhan mansız
tümer metin ......... gibilerini

demirören beşkan iken ise bekler bekler bekler ve akla hayale gelmedik bir parayı basar karabükten emenike ve bucadan yunus altın veya mehmet batdalı alırız.

RuFF dedi ki...

Şu linki okumanızı tavsiye edeceğim.
Durum fulyanın ve akaretlerin ipotek edilmesine kadar gelmiş.
Hayırlısı olsun Beşiktaşımıza ve Yıldırım Demirörencilere..

http://www.htspor.com/besiktas/haber/513433-caglar-neden-gitti

helldoradotcom dedi ki...

Ozkaynak duzeni, al genci ucuza meshur et, sat milyonlara tarzi ajax vari yaklasimlar guzel yonetim sekilleri fakat su anki baskanin yonetimsel tercihi olmadigi kesin. Su an daha kisa vadeli basarilara yonelik gunu kurtarma operasyonlari tercih ediliyor. Bu konu tabiki de elestirilebilir fakat elestirmeden once bir kac soru isaretine yer vermekte fayda var. Besiktas kulubu tarihinde gencken kesfedilip de daha sonra dunya yildizi olan kac tane ornek var? Hemen aklimiza turk olarak nihat, yabanci olarak da ronny johnsen gelecek biliyorum ama 100 yillik kulup tarihinde bu tip kesifler 5'i gecer mi? Quaresma'nin dunyanin en uyumlu adami olmadigi ortada ve fakat bu adam uyumlu olsaydi bu yasinda Turkiye'ye gelme ihtimali olur muydu sizce? Bu ulke Hagi'yi bile ilk baslarda yasli diye, yurtdisinda hicbir kupa basarisi yok diye elestirmemis miydi?. Daha sonra elindeki oyuncuyu idare etmeyi/yonetmeyi bilen bir TD ile basarilar gelmeye baslayinca tum bu elestiriler unutuldu gitti. O yuzden quaresma yerine adam alinmasin veya onun yerine adi sani duyulmamis adamlar alalim ama kossun, terlesin, formasi uzerine yapissin ki memeleri gorunsun ama formanin hakkini versinci yaklasimlar da cok mantikli gelmiyor. Bu konuda takim icerisinde bir denge olmalidir. Fink gibi Ernst gibi terini ortaya koyan adamlarin yaninda pastayi susleyecek oyunculara da ihtiyac vardir. Maalesef bu susleme ustalari da kaprisli oluyor. Bu her zaman boyledir. Bayern'in Roben'i olmasaydi simdi Van Gaal'in koltugu tartisiliyor olacakti. Hani o oyundan cikarken Van Gaal'e yumruk atmasina ramak kalan Roben'den bahsediyorum! Dolayisiyla quaresma sorunludur sorunsuzdur, besiktas'a faydasi olur veya olmaz bu takima gelip de performans sergilemeden anlasilamaz. Bu tip oyunculari hicbir zaman almazsan da ortaya bu yilki gibi samandan hallice lezzetli bir takim ortaya cikar. Futbolcu taksitleri falan odenmiyor deniyor ama hepsi bentley'den, aston martin'den farkli arabalara da binmiyorlar bu arada! Cogumuz maasli calisiyoruz ve maaslarin su veya bu sebeple gec odendigi oluyor ama bu kimsenin ariza cikarmasini gerektirmiyor. O yuzden futbolcularin parasi muntazaman odensin ama quaresma alinmasin tarzi bir dusunceyi benimseyemiyorum. Onun yerine agustos'ta evropa liginde maca ciktigimizda rakibin "hassiktir olm quaresma degil mi o?" demesi daha cok hosuma gidiyor sanki?

Quaresma'ya verilecek parayla yönetim biz uzun vadeli yatırım yapıcaz,arsa alıp üstüne BJK üniversitesini kurup sabit gelir elde edicez( mesela atıyorum ) ya da bu parayı stat inşaatına ayıracağız dese kimsenin gıkı çıkmaz ama yönetimin bu tür sabit gelir getirecek yatırımlarla hiç işinin olmadığını biliyoruz onun için taraftar da hiç olmazsa 8 milyon euroya tabata geleceğine,Quaresma gelsin istiyor.Maddi olarak bakıldığında da Quaresma hem forma satışından hem de piyasası olan bir oyuncu olması dolayısıyla geri dönüşü olan bir oyuncu.

Ayrıca şunu da ekleyeyim.İngiltere'deki çoğu kulüp bildiğiniz gibi FC'dir.Amatör branşların Beşiktaş'ın ya da herhangi bir Türk takımının marka değerine hiçbir katkısının olduğunu düşünmüyorum.

Son olarak şunu da ekleyeyim ben kurtuluşumuzu iflasımızda görüyorum.Takım amatör kümeye düşürülür,borçlar sıfırlanır,kulübün ismi değişir,3 sene içinde yeni bir yapılanmayla yeniden kaldığımız yerden devam ederiz.Fiorentina ve Adanaspor'da aynı süreçten geçti daha sonra isim haklarını yeniden kazandılar.
Bu kadar kötü bir yönetimin karşısına kongrede muhalefet adayı olarak sadece Murat Aksu çıkıyorsa BJK'in ileri gelenleri de BJK'den umudu kesmiş demektir.

@theotheo

Yahu nasil bir enkazmis ki bu, 10 yildir temizlenemedi.

Seba doneminde kulubun borcu yok. Demiroren yonetime geldigi zaman kulubun ozkaynaklari artida. Finansallara bakiyorsun, harcanan paralarin cogu transfer sebebiyle; kurumsallasmaya yonelik yatirim degil. Ama ne zaman dense agzinda sakiz olmus bir laf "Seba'nin enkazi."

Ne bu enkaz bir acikla da, rahatlayalim biz de.
* * *
Yonetime gelen adam 47 gun sonra istifa ediyor. "Kulubu denetime sokmak istedim, karsi ciktilar" diyor istifa gerekcesinde.

Yonetimden adam cikip "Mansimov'un verdigi soz falan yok" diyor. Yonetimin bir dedigi digerini tutmuyor.

Esas enkaz budur.

@asisttime
bende senin gibi besiktasin gidisini newcastle a benzetiyorum.. ama gidisat sunu gosteriyorki bu klubun dibi gormesi lazim, belki kume dusmemeli fakat 15. olarak ligde son anda tutunmali!! bunu gercekten sart olarak goruyorum bu klubun kurtulusu olarak! besiktasin dostu yok arkadas.. besiktasa gercekten gonul verenler metelige kursun atan kesim, parasi olan kesim ise sadece "besiktasliyiz" diyen kesim.. klubude bu hala getiren YD degil "erdogan demiroendir".. bu konu hakkinda cok ozel seyler biliyorum, ama can guvenligim soz konusu!! nokta

en cokta neye guluyorum biliyormusunuz "quaresmanin transfer ucretini mansimov odeyecekmis ollleyy" diyenlere.

@aliveli sanada kimse laf sokmamis, buda bu blogun kultur seviyesini ortaya koyuyor, cok daha guzel cevplar sana verilirdi burda, hatta o evde bilgisayarin basinda otururken yuzun bile kizarirdi, sen profilini gizlemeye devam et, senin gibi bir kac arkadas daha var, profilini gizleyip oyle arada bi bloga girip saga sola bok atip uzaklasan.. bizde bazen yazilanlara katilmayip tepkimizi dile getiriyoruz ama senin gibi kendimizden korkup profillerimizi gizliyerek yapmiyoruz bunu.. hayatta nefret ettigim insan tipisin, ucuz kahramansin.

sozcelyk dedi ki...

yazdıklarımdan "quaresmanin transfer ucretini mansimov odeyecekmis ollleyy" manasını çıkarttıysanız daha da bişey demiyorum.

RuFF dedi ki...

Bırakın quaresmayı ya şu adamı gs alacak akaretlere klüp binasına gidip kendimi yakıcam sonra


http://www.sporxtv.com/futbol/ispanya/gutiden-akil-almaz-paslar-[derleme]SXTVQ16008SXQ?ref=VDGEI3

http://www.sporxtv.com/futbol/ispanya/gutinin-deportivo-macinda-yaptigi-muthis-asistSXTVQ16007SXQ?ref=VDGEI1

sozcelyk dedi ki...

galatasaray yöneticisi haldun üstünel, guti'yle görüşmediklerini ve böyle bir transferi düşünmediklerini açıkladı...

Yorum Gönder

Ara