.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Matematik ve Maicon'un Piyasa Değeri

"La Gazzetta dello Sport, Moratti'nin Mourinho'dan 16 milyon avroluk tazminatı almaktan vazgeçmeye hazır olduğunu, ancak bunun karşılığında Portekizli çalıştırıcının Real Madrid'i 35 milyon avroya Maicon ve Quaresma'yı satın almaya ikna etmesini istediğini yazdı." Quaresma: 7 Milyon Euro, Maicon: ?, Tazminat: 16 Milyon Euro. Inter tazminattan vazgeçip bir öneri getiriyorsa, getirdiği öneri; 35 - 16 = 19'un karşılığıdır. 19 - Quaresma = 12 12 = Maicon Bu haberdeki bilgiler ışığında Beşiktaş Quaresma'yı değil, Maicon'u almalıdır. Hatta şimdiye kadar almış olmalıydı...

40 Yorum:

İroni var gene herhalde.Maicon'un beşiktaş'a gelmeyi kabul etmesini geçtim.(Adam şu an dünyanın en iyi sağ beki.Düşüncesi bile komik.)
Beşiktaş sağ bek için sadece bonservis miktarı olarak 12 milyon euro verecek kadar zengin bir kulüp değildir.

jeankier dedi ki...

umarım ironi vardır, artık yani..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ironi haberde olmalı.

maicon 12 milyon euroya alınabilse, bursaspor tarafından da alınır elbet.

RuFF dedi ki...

İroni diye sormak bile abest
Haberin ne denli saçma olduğunu anlatılmak istenmiş.

İroni olduğunu anladım da ben 12 milyon euroya Maicon geleceğine,7 milyon euroya Quaresma'nın gelmesini yine de tercih ederim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

futbol piyasası ve oyuncu değerlerinin hangi kriterleri üzerinden
7 milyonluk quaresma
12 milyonluk maicon mukayesesinde quaresma üstün çıkar?

adam dünyanın 2 numaralı, bazılarına göre 1 numaralı sağ beki.

bunları konuşmak bile enteresan.

kma dedi ki...

maicon'u real alırsa boşa çıkan sergio ramos'u biz alalım. maicon 12 milyonsa o en fazla 8 milyon avro eder.

:)

anilton dedi ki...

Bir haber bu kadar saçma olabilir ancak.Maicon'u tek başına,İnter 35 milyon €'ya vermez.Bunlar Maicon + Quaresma'yı itelemeye çalışıyor demeye getirmişler haberi:)

sozcelyk dedi ki...

maicon gelmesin , quaresma gelsin :)

sozcelyk dedi ki...

quaresma mı maicon mu anketi yapsak bence quaresma farkla birinci olur

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sözlüğe gel. orada yapılmışı var. :)

fattihs dedi ki...

önce arkadaşın dediği gibi real in maicon u almasıyla boşa çıkan sergio ramos u 8 milyon euro ya alalım,daha sonrada üstüne 2 miyon euro vererek bursa dan ali tandoğan ı geri almak için takasta kullanalım.yönetim şelimize en uygunu bu olur sanırsam.

Ben takıma katkı bakımından söyledim.Bir sağ bek ne kadar iyi olursa olsun takımı tek başına şampiyon yapmaz ama bir hücum oyuncusu yapar.Buna en güzel örnek de Türkiye'ye aynı yaşta gelen Hojdoonk ve Carlos'un takımlarına kazandırdığı/kazandıramadığı şampiyonluklardır.

Eklemeyi unuttum hem maicon quaresma kadar kadar forma sattırmaz değil mi jessie :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

e ernst nasıl şampiyon yaptı beşiktaş'ı o zaman?

Ernst orta saha oyuncusuydu ve o zamanki Beşiktaş'ın en zayıf halkası Uğur İnceman'ın yerine geldi.Sene başında hep söylüyorduk bu takımın en büyük ihtiyacı ön liberodur diye.
Şu anda ise takımın en büyük eksiği tartışmasız yaratıcı kanat oyuncusu eksikliği.
Söylediklerim yanlış anlaşılmasın.Maicon'la Quaresma farklı mevkilerin oyuncularıdır,ikisini de kendi mevkidaşlarıyla karşılaştırsak Maicon,Quaresma'yı kesinlike döver ama Beşiktaş'ın kadro yapısı gereği Quaresma,Maicon'a göre Beşiktaş'a daha çok kademe atlattırır.

kma dedi ki...

bobo nickli arkadaşın futbol algısı aslında bir fener taraftarı profili çiziyor.
"oyunun kaderini değiştirecek oyuncu" dinazorluğundaki futbol yorumcularından olmayın.

ayrıca maicon bir sağ bek olmasına rağmen ofansif anlamda da 10 tane quaresma eder. o ayrı bi konu. :)

hatırlatmakta fayda var:
http://video.milliyet.com.tr/Maicondan-klas-gol_1_37628.htm?auto=1

Fenerlililikle alakası yok ki bu işin.Transfer piyasasında en büyük transfer ücretleri her zaman hücum oyuncularına ödenmiştir.Tersini düşünelim Avrupa futbolunda en az transfer ücreti ödenen mevki hangisidir diye bir araştırma yapılsa da kesinlikle sağ bek mevkisi çıkar.Altyapılarda kazma ve yeteneksiz oyuncuları hemen sağ beke atarlar.Futbol 11 oyuncuyla oynanıyor ama 11 mevkinin de takıma verdiği katkı 1/11 yani eşit değildir.

yuki the zorba dedi ki...

Maicon'a sag bek deyip gecistirmek icin Maicon'u hic izlememis olmak gerekir diye dusunuyorum...

Ben kendisini bir defa canli, defalarca da (olu demek istedim, tovbe) TV'den izledim... Hatta sirf Barcelona deplasmanini izlemek bile yeterlidir Maicon'u cozmek icin...

Maicon denilen adam fiziklidir, gucludur; ofansif bir bek olarak kullanilabilir dogrudur ama, cok yonlu bek olayinda son noktadir. Kendisinin onune istediginiz oyuncuyu koyabilir, arkasinin saglam olacagina dair Maicon'a sonuna kadar guvenebilirsiniz. Cafu'nun bir ust versiyonudur Maicon.

Barcelona macini izlediniz mi bilmiyorum. o topun muazzam alan kapatan Barcelona'nin yari sahasini buldugu anlar topun Maicon'un ayagina geldigi saniyelerden ibaretti... Maicon disinda Etoo dahi topu ileri tasimayi beceremedi...

Kaldi ki bahsi gecen adam Maicon, hani yukarida temel olarak Maicon'un ozelliklerini anlattim ama bu sezon kapanis gollerini Milito attiysa da, ozellikle ligde pek cok macta takimin ileri cikislari; hucum organizasyonlari Maicon uzerinden yurur. Maicon savunma gucu degil, hucum silahidir... Ustelik rakibinizin uzerinde en az dusundugu yerden vurur sizi.

Bu kadar ust duzey futbolda bu denli etkisi olan bir futbolcuyu kiyaslayacaksak takiminda surekli oynayan ve cok yonlu etkileri olan buyuk futbolcularla kiyaslamaliyiz. Messi extreme gorunse de, Gerrard, Lampard, Xavi, Modric gibi takimin opsiyonlarini arttiran, mevkisinin uzerine cikan oyuncularla kiyaslamak gerekir... Sonucta Maicon mu Quaresma mi sorusunun dahi ironik oldugunu dusunuyorum...

BJK4EVER dedi ki...

Bence direk 35 milyonu verip Mourinho, Quaresma ve Maicon'u alalim. Mourinho'yu sonra 25 milyona (Perez yapar) Real'e gonderelim, Maicon'u 25 milyon euroya (Man City) satalik, boylece 50 milyon euro gelir elde etmis oluruz. 15 milyon euro kasaya girmis olur ve Quaresma bedava gelmis olur. Quaresma'nin maasi 3.5 milyon euro olsa 4 yildan 14 milyon euro eder, maasi da bedavaya geldi, geriye kalan 1 milyon euro ile de Yekta'yi aliriz. Volkan Sen'e 10 milyon euro vermeyip Yekta'yi aldigimiza gore opportunity gain olarak +10 milyon euro haneye yazilir. Toplamda 25 milyon euro elimzide kalmis olur.

maiconu quaresmaya tercih eden arkadaslar ya fm ci yada hayatlarinda interin 90 dakika macini izlememisler. maiconun mevkisini acik ara en iyisidir, bana gore d.alvesten daha defansif, ramosa gore daha ofansiftir, muthis suratli, agresif, tempolu, yere saglam basan, futbol zekasi ust duzey bir futbolcudur. size senede en az 40 mac oynama garantisi verir. biz onu forvet oynatsak nobre,nihat,holosko uclusunun toplamindan fazla gol atacagi kesindir.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
EnisteKolaKoy dedi ki...

4-3-3 te beklerin yapması gereken katkıyı göz önünde bulundurursak, maicon'lu bi sag bek pek ala takımı şampiyon bile yapabilir pek tabi. biz koca sezon sadece zaman zaman kanat değiştiren tello'dan orta beklemedik mi? beklerimiz zaten bindirme yapamıyor, yapsa da orta açamıyor. ibrahim'in düzgün kafasını kaldırarak açtığı ve gol yaptırdığını hatırladığım tek net ve temiz orta, 100. yıldaki göztepe deplasmanında sergen'in volesindedir. yani 10 senede böyle temiz bakıp da istediği yere attığı orta sayısı 10'u geçmez. (başka hatırladıklarınız varsa yazın lütfen, ben ilk aklıma geleni yazdım) böyle beklere sahip olan ve 4-3-3 oynayan bi takıma maicon mu quaresma sorusunu sormak baya ayıp ötesi bence.

sozcelyk dedi ki...

quaresma nın futbolundan hiç konuşmadık , hakkında açılan bilmem kaçıncı post

ya parasından ya haluk yıldırımdan ya da ,inter chelse da tutunamamasından bahsettik şimdi de maicon'la karşılaştırıyoruz nedense artık

tamam ayağının bilmem neresiyle açtığı ortaları konuşmayalım o kısmı fotomaç haber1903 yeterince yapıor ama portoda yaptığının oynadığı futbolun onda birini inönüde yapsa '' ulan serdar o topu nasıl atamadın , ulan holokso boş kaleye de mi vuramadın '' diye bağırıp çağırmamıza gerek kalmaz

ben 2006 2007 sezonunda ve sonraki sezonda portekiz ligini takip ederdim quaresma pepe lisandro muhteşem futbol oynarlardı , hatta o senelerde biz de iki kere oynamıştık portoyla hatırlarsanız.

quaresma nın kapasitesinden kuşkusu olan varsa aşağıda portoda onadığı maçları bulabilirsiniz.

http://www.fcporto-videos.net

sozcelyk dedi ki...

porto beşiktaş maçının özeti

http://www.mediafire.com/?fgtduymxxzz

anilton dedi ki...

Maicon sadece "sağ"da "bek"leyen bir futbolcu değildir.Ondan çok daha ötedir...

Avrupa'da birçok takımın uyguladığı ve başarıya ulaştığı 4-3-3 sisteminin en doğru şekilde işlemesi için iyi bekler(savunması,kademesi iyi,ayağı temiz,çabuk,görerek orta yapan) olmazsa olmazlardandır.

Çünkü hücumdayken sağ ve sol ofans oynayan isimler içeri katederek forveti üçlerler ve kocaman bir alan arkasındaki beke kalır.

Yine 4-4-2'de de öndeki kanat elemanlarının süpürücülüğünü ve emniyetini sağlayacak olan isimlerde beklerdir.

Tüm sistemlerde dişlinin en önemli parçalarından birisini bekler oluşturur.

W.Bremen - Shakthar UEFA finalinde farkı yaratan oyuncu sağ bek Darijo Srna'dır...

Norveç deplasmanında sakatlanan İ.Kaş'ın yerine giren sağ bek G.Gönül'ün yarattığı fark akıllarda...

İnter'in bu seneki başarısında sağ bek Maicon'un katkısı Milito'dan az değildir kesinlikle...

Ve bunun gibi daha birçok örnek mevcut.

İnterliler de dalga geçmiş bu hesapla.Q7'ye negatif almış zibidiler :)

http://www.interfans.org/forum/showthread.php?t=116604&page=364

Beşiktaş'a Maicon yerine Quaresma gelsin diyen adamla futbol konuşmam. (Sert çıktım ama kusura bakmayın)

Quaresma gibi bir adam size mac kazandırır, Maicon ise şampiyonluk. Eğer isin sırrı Quaresma'da olsaydı; Alex'li Fener ile Keita'li Galatasaray kupaları paylaşırdi.

Beşiktaş'ın ihtiyacı var bir kanat adamına, bu doğru. Ama oluşmuş bulunan "Quaresma gelince bütün kupalar bizim olacak" algısı çok ama çok sağlıksız.

ian dedi ki...

maicon beşiktaş'ın topçusu değil :p

italya'dan kaynak gösterilen haberin doğru olduğuna inanmıyorum. ama moratti'nin maicon ve quaresma'dan memnun olmadığı söyleniyor. buna rağmen haber çok absürt.

sonuçta real madrid almasa bile, maicon da quaresma da piyasası olan oyuncular. açıkta kalmazlar. maicon insan değil zaten.

bu arada moratti'nin maicon'dan memnun olmama sebebi, real madrid'in durmadan transfer teklifi yapması ve maicon'un maaş artışı ya da gitmek istemesiymiş.

quaresma'dan memnun olmama sebebi ise beşiktaş'ın durmadan transferakjfsndajfs değil tabi. porto'daki hayvani performansını inter'de gösterememesi ve verilen 24 melyon avro.

Ben Q7+5milyon u Maicon'a tercih ettim.Bunu yorum yaparken hep gözardı ediyorsunuz ama. :)
Quaresma'yı da itin şeyine soktunuz burda yalnız.Ben orta sahada oynayan Q7'yi orta sahada oynayan maicon'a tercih ederim diyorum.Bu adam ülkesinde bir ara CR'yla kıyaslanıyordu.Ne olursa olsun bonservisine 24 milyon euro verilmiş bir oyuncu.Sadece şanssız bir dönem geçirdi.Eğer potansiyelini çıkartabilirse bence Maicon'dan daha teknik olduğunu gösterecektir.
Aslında genel anlamda ben böyle transferlere toptan karşıyım.Hayalimdeki beşiktaş,Güney amerika ve balkan ülkelerinin milli takımlarının u21'lerinin yıldız adayı oyuncularını transfer edecek ve onları adam edip piyasaya sürecek.Hem sportif anlamda büyüyecek,hem de maddi anlamda ama bizim taraftarın yıllatdır süren bir yıldız kabızlığı var ve hiç forma alma alışkanlığı yok biraz da bu durum düzelsin diye Q7'yi istiyorum.Q7,ne kadar iyi olursa olsun Maicon'a göre merchandise yapabiletesi daha yüksek olan bir futbolcu.Belki bu transferle taraftarda lisanslı ürün alma alışkanlığı oluşur.

Unknown dedi ki...

bobo

carlosun ölüsü gelmişti fenere. carlos carlosken geleydi...

shelbyl

galatasarayın sorununu yıldız futbolcular olarak gösteren burda da tutulan bu algıyı kınıyorum. sistem hocası değil de sonuç hocası olsaydı gsnin bu kadrosu baya iş yapardı. rijkaard da suç yok elbet ama onun futbolunu şu oyuncularla türkiyede oynatmak uymadı bize. gsnin sorunu yıldızlardan çok sistem ve uyum sorunudur bence.
aynı şekilde quaresmanın da doğru sistem içinde oldukça katkı vermiş olması gibi.

@asil

Valla Galatasaray benim umurumda degil, onun teknik analizini Galatasaraylilar yapsin. Algiyi kinamadan once tamamen algilamak lazim.

Benim dedigim bir tek degiskenin butun sorunlari cozmeyecegi. Quaresma'yi transfer et, sampiyon ol. Keita geldi sampiyonuz. Alex bizi sampiyon yapar vs. Yok boyle bir sey.

Daum sonuc hocasiydi, olmadi. Besiktas'tan teneke baglanarak gonderilen adam Bursaspor'u sampiyon yapti. Ertugrul Besiktas'a gelse gene basarili olamaz ama.

Futbolda tek degisken olabilecek adamlar vardir: Capello, Mourinho, Magath gibi; ama oyuncu bazinda "tek adam"lik Maradona ile bitti.

Quaresma gelir, iyi olur. Ama Quaresma geldi diye Besiktas yuzyilin takimi olmaz. Adami peygamber ilan etmemize az kaldi, yuh yani.

@asil

Ben orda carlos'la,Hojdoonk'u kıyasladım.İkisi de aynı yaşta fenere gelmişti.

@shelybl

Kim burda Quaresma gelsin kesin şampiyonuz dedi ? Sen bu algıyı bu blogdaki yorumlardan mı edindin merak ettim.

Unknown dedi ki...

bobo

kimi futbolcu 33ünde biter kimi 37sinde.

van hooijdonkun fiziği ve karakteri fenerbahçede oynaması için yeterliydi.

forvet oyuncusu şampiyon yapar defans yapamaz mantığına inandığına inanmak istemiyorum.

Defans yani tandem oyuncusu yapar ama bek oyuncusu yapmaz.Bek oyuncusu çok teknik olsa önündeki adam yerine,çok iyi defans yapabilse yanındaki adam yerine oynardı.Kusura bakma hacı benim futbola bakış açım bu.

"Bek oyuncusu çok teknik olsa önündeki adam yerine,çok iyi defans yapabilse yanındaki adam yerine oynardı."

Turkiye'den niye adam gibi bir bek cikmadigini Bobo ozetlemis. Cok degerli bir tespit bu.

Kliseye kliseyle cevap vereyim: Futbol 11 kisi oynanir, butunun her parcasi onemlidir. Bek dedigin adamin yetenegi, yeri gelir sol onden bile onemli olur.

TA dedi ki...

denklem öyle kurulmuyor.inter morinyodan tazminat alamayacağını biliyor.tarihte teknik adamdan bonservis alındığı görülmemiştir.tazminat olayı hikaye.tazminatı bahane koz olarak ileri sürüyor inter kulübü.alacağından değil.
bu demek oluyor ki 35-7 =28 milyon avro(cuk)maicon. ha birde yanında verimsiz ve başa bela kuerejmayıda postalıyorlar hemide oradan da 7 milyon avrı . 35 milyon avro keş para.inter için ş.ligi yanında kaymakda denilebilir.

TA dedi ki...

verimsiz kuarejmadan 7 milyon alacağını gibi ona verilecek yıllık ücretten de kurtuluyor inter.özetle reali soyup soğana çevirmek işini inter başlatmış olacak bu sene.

TA dedi ki...

beşiktaş son yıllarda öyle ''yıldız'' oyuncuya hasret ki 2-3 senedir yedek bekleyen Q7 ye bile yılana sarılmış gibi sarılıyor.
hani öyle avrupaya damga vurmuş yıldız da değil.bunun yerine yaşı 30 larda olan oynamış bir isim almak daha mantıklı.Q7 yıldız statüsünde değil.guti,nistelrooy,raul gibi oyunculardır yıldız ve isimli oyuncular.Q7 hangi büyük takımda oynamışta hangi kupalar almış.beşiktaş yıldız transferine hasret olduğu için birazda yıldız seviyesini çok aşağılarda tutuyor kanımca.

Unknown dedi ki...

sevgili bobo bir de şöyle düşün

stoper oynayan adamda bek adamın teknik özellikleri olsa ya da açık oynayan adamda bek oynayan adamın defans özellikleri olsa über bir takım olmaz mı?

takımın bir mevkisinde oynayan adamı diğerinden üstün tutmak neresinden baksan saçma. eğer bek oynayan adam diğerinden daha az önemli olsa beklerin stoper veya açıkta oynayan oyuncuların pozisyonuna kaydırıldığı bir diziliş tercih edilirdi.

bu konuda o kadar haksızsın ki dilediğin kadar tartışırım şu lafını.

zaten sana bu lafı söyleten sahada ilk bakışta görünen pozisyonlar. kaleci onlarca golü çıkarınca takımı kurtarabilen bir adam oluyor ama iyi bir bek sayesinde pozisyon dahi vermeyebilirsin ama görünene bakarak kimse takımı bek kurtardı demze tabii. ha diceksin ki bekin yanındaki adamların da pozisyon vermemek için iyi olması gerekir. doğrdur ama ona bakarsan kalecinin de yapabilecekleri bir yere kadardır. bir yerden sonrasını o da tek başına kurtaramaz.

Yorum Gönder

Ara