.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

K15

Ricardo Quaresma transferiyle transfer gündemine hızlı girişimizin ardından Brezilya milli takımı orta saha oyunusu Jose Pereira ile de büyük ölçüde anlaştığımız bilgisi geldi. Kendisi benim çok fazla tanıdığım bir oyuncu değil, Flamengo'da oynuyor. Ernst'in yanında oyunun iki yönünü de oynayabilme özelliğine sahip olduğu söyleniyor. Kısa bir dönem Manchester United'da da forma giydi ama pek tutunamadı. Neticede benim için olumlu transfer. Brezilya milli takımından oyuncu alıyorsunuz, kolay değil. Hem de ihtiyacımız olan bölgeye. Beşiktaş yıllardır aynı hatayı yapıyor. Orta sahada bir iyi oyuncu alıyor ama onun tamamlayıcısını almıyor. Ernst'i alıyorsunuz, onu çok da tamamlamayan Fink'le tatsız bir orta sahaya mahkum oluyorsunuz. Hatırlayın, bir kaç sene önce şimdi adını hatırlayamadığım bir brezilya'lı oyuncu gelmişti. Kendisini takımın hamalı yapıp Burak Yılmaz'la İbrahim Akın'ın arkasını toplamasını istemiştik... Yahu kimdi o adam hakkaten... Edit: Şu listede buldum kendisini; http://www.cnnturk.com/2010/spor/dunya.kupasi/05/12/brezilyada.santos.yok.elano.var/575863.0/ Edit 2: Yarın kaçta havalimanında olacak bilen var mı? Karşılamaya gidelim de Fener'e yıldız nasıl alınır dersi verelim. Hatta şimdi değil pazar günü gelsin. Onlar şampiyonluğu kutlarken biz de nispet yaparak havaalanında K15'i karşılayalım. Kü7'yi bir sene sonraki transfer sezonunda da kullanmak için transfer etmemek lazım.

21 Yorum:

kveldsmork dedi ki...

manchester demeseydin tam süper olacakmış :)

Neo Wan dedi ki...

nereden nereye sen dünyanın eniyi taraftarı tarafından ıslıklan sonrada dünya kupasına git. demekki bu dünya kupası bu kadarda matah bir şey değilmiş iyi bir şey olsa devlet getirmezmi onu buraya. yada biz gitmezmiyiz oraya. hem birde K15 yakışıklıda değil posteri bozar ama Q7 nazar değmesin ikinci ezel olur posterde şahane durur.

Ahmet Canseven dedi ki...

3-1-4-2 oynatmak şart...
Ön liberoyu bi K9 la kotarırız. Havlasın dursun. Havlamadığında da ısırsın.

Geri üçlüyü de M.F.Ö den oluştursak. Bonservisleri ellerinde sonuçta. Tecrübeleri ile takıma abilik de yaparlar. Ayrıca Özkan hala şok dinamik ve diğer ikisinden seken topları süpürebilecek güçte.

Kanatlara ise futbolcu yerine hakem alsak hiç de fena olmaz. Adamlar nasıl olsa oyunun tek yönünde sürekli koşuyorlar. E çift taraflı oyuncu zaten bize fazla. napıcann hacı? al iki yan hakem, onların düdüğüne bak bütün lig. hem oyuncu kalabalığı da olmaz.
Ha sen diyosan 4 yan hakem alırız, Avrupa ligi maçlarında 4 ünüde oynatırız.Onada varım. rotasyon mühim bişey sonuçta.

Forvet ise bi pivot santrafor, bi tane de hızlı ama gol vuruşu eksikliği çeken oyuncudan olmalı. Ah youla gitmeyeydi iyidi ama... Neyse Newley i pivot santrafor oynatalım.maaşını ödemediğin halde canavar gibi oynuyo adam zaten. HA basketbol da pivot olmasa da, futbolda pivot santrafora eş değerdir. olmadı strafor ile özdeştir. Yalıtır bizi. Havadan gelen topları, hızlı ama yeteneksiz forvetimize yumuşatır.
Hızlı ama yeteneksizlik söz konusu ise Sertan Eseri acilen geri kazanmazlıyız.

İşte ucuz ve de etkili futbol bu kadar kolay... Bunların hepsini 70 milyon yöroya halleder bizim başkan. Hemide cebinden..

Sertug Ozgur dedi ki...

lakerda [riquelme de gelsin]

y.d akıllanıyo mu ne. arkadaşlar riquelme için de kampanya başlatalım, ama ortak hareket edelim herkes 50 tl koysa bu iş olur. bakın k15'i nasıl getirdiysek riquelmeyi de getiririz.

jeankier dedi ki...

beyler bugün çok esprliyiz.. sonu hayrola.

selo dedi ki...

Kleberson demişizde.Allah aşkına ne futbol oynadı 3 4 maç dışında.Milletin takımlarından ne adamlar başka takımlara gidiyor olabilir yani bu tarz şeyler.Manchester United Piqueyi beğenmeyip geri yolladı Barcelonaya adamı şimdi istese geri alacak gücü yok.Eleştirmek için eleştirmeyin allah aşkına.Ben yönetim doğru hareketler yapıyor demiyorum ama biraz sizde doğruya doğru diyin.

bi de şu nice hakedenin katılamadıığı ama kleberson'un çağrıldığı saçma brezilya kadrosu yüzünden hayıflanmayacak kadar futbol biliyoruz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o zaman bobo'nun milli takıma davet edilmesini de abartmayacaksınız.

selo dedi ki...

Zaten nerdeyse her Brezilyalı futbolcunun milli takıma çağırıldığını biliyor kimse büyütmedi bu durumu.Jessie üyemisin Klübe?

BJK4EVER dedi ki...

Bobo'nun milli takimina davet edilmesini cogu kisi abartmadi zaten, abartan birkac fanatigin disinda. Az cok futbolu bilenler zaten Bobo'nun 40 kisilik olimpik kadroya cagrildigini, Irlanda hazirlik macinda da yeni yuzlerin cagrildigini, normalde degil 23 50 kisilik kadro olsa o kadroya Bobo'nun giremeyecegini bilir.
Ha, bu ayrica Kleberson'u iyi veya Bobo'yu kotu oyuncu yapmaz, nasil ki milli takimda oynamasi Sabri'yi iyi, oynamamalari Toraman ve F.Tekke'yi kotu yapmiyorsa.

Ayni Pekerman (Arjantin 2006) gibi Dunga da kafasinda en iyi oyunculari degil, en iyi beraber oynayabilecek oyunculari seciyor. Zaten Dunga'nin geldiginden beri favori oyunculari var ve bunlari her sartta aliyor (Robinho, Kaka, Fabiano, Elano, Lucio gibi) ve bunlarin birbiriyle uyumlu oldugunu dusunuyor. Elano ve Ronaldinho'nun ne kalitede oldugunu, gecen yil form durumlarinin ne oldugunu hepimiz biliyoruz, ama demek ki Dunga ona gore secim yapmiyor. Nasil ki Josue, Gilberto, Kleberson, Elano o kadroda diye iyi futbolcu degilse Ronaldinho da kadroda degil diye kotu oyuncu degil.

Cogu kisi bunun farkinda zaten, ama sen sirf espri yapacak diye zorlayip sacmaliyorsun ve bu kacinci konu oldu bu sekilde sayamiyorum artik. Keske birazcik foruma futbol katsan da su rezalet esprilerden ve abartili ironik yaklasimdan vazgecsen.....

selo dedi ki...

+1 BJK4EVER
yazının son harfine kadar katılıyorum. Artık ironiler saçmalık boyutuna ulaştı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

aynı tavrı burada "ama bobo milli takıma seçilmiş oyuncu. o kadar iyi olmasa seçilir miydi" diyenlere de göstermeniz dileğiyle...

selo dedi ki...

Bence bobo kötü değil. Sen boboya pası at adam golü atıyor zaten şimdiye kadar resmi maçlarda toplam 77 tane gol atmış adamdan bahsediyoruz mantıklı olmak gerekiyor.Bundan iyisini nerden bulacağız veya bulsakta alabilecekmiyiz? Bir dünya bonservis isterler.
Dediğim gibi bu kadar şikayetçiyse herkes numaralı kombine yada kapalı kombine alacağına gidip üye olsun klübe oy kullansın.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o zaman tüm web sitelerini, forumları, blogları kapatalım.

her eleştirene kongre üyesi ol diyelim. çok güzel çözüm.

taraftar maça gitmesin, gitsin oy kullansın. budur yani.

ayrıca arayın kulübü bakalım yeni üye alıyorlar mı almıyorlar mı...

BJK4EVER dedi ki...

Benim Bobo konusunda dusuncem belli. Aldigimiz bonservise gore cok iyi performans sagliyor, ama kesinlikle ust duzey bir forvet degildir. Ust duzey bir forvet 20+ gol atar, ama Bobo yanina bile yaklasamiyor. Kimse pozisyona sokmuyoruz da demesin, Diyarbakir, Trabzon, Ankaragucu maclarinda altipastan kacirdi adam, FB macinda attigi penalti da ortada.
Ama diger ofansif yabancilara nazaran daha iyi oldugu kesin.
Seneye Turk statusune gecirebilirsek sahane olur ayrica.

@bjk4ever
senin futbol bilgine saygim sonsuz fakat son soyledigin boboyu yerli statusunde oynatma olayi gecen sene bitti.. yeni kurala gore 5 sene once basvurulmali yerli statusunde oynatmak icin.. yani bizim yonetimde 3 gram akil varsa her aldigi yabanci icin hemen basvurur gerekli mercilere.. illa bi yabancimiz 5 sene oynar diye dusunuyorum

BJK4EVER dedi ki...

Nobre nasil oldu peki? Veya Bebbe?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

onlar özel izinle yapıldılar. özel izin olayını da kaldırdılar.

Valla Kleberson, Ricardinho, Delgado olayina ne kadar ironi yapilsa yetmez.

Senin ortasahanin ihtiyaci belli. Teknik direktorun senden sol kanat istiyor. Sen gidip Ricardinho'yu getiriyorsun. Adam Rico'yu ortada oynatinca "Rico Pasa serbest oynar!" oluyor. Rico ile Delgado'yu beraber oynatsin diye tepesine biniyorsun, Kleberson'un cigerleri sokuluyor. Adam artik "Alin da g.tunuze sokun" dercesine Rico'yu sol kanat, Delgado'yu da sag kanat oynatmisti. Teey tey.

Simdi kime sorsan "Kleberson iyi olabilir, ama Turkiye'ye uyum saglayamadi" der. Kleberson'a uyum saglayamayan Sanli Kaptan ise hala "Besiktas cift forvet oynamali, cift onlibero fazla" diyor.

@bjk4ever
harbiden kara cahilsin..

Sertug Ozgur dedi ki...

özel izin derken murat aksu izniydi. bir ülke vatandaşı olmak bu kadar kolay mı sevinmiştim o saçmalığın kalkmasına. adam 10 sene oynar vatandaş olur kaan dobra gibi,mert meriç gibi. bobo'nun onun bunun türk olmasını bekleyeceğine elindeki değerleri harcamayacaksın.

Yorum Gönder

Ara