.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Mayıs 2010 Perşembe

Forma Hesabı

Webkartalları'ndan alınmıştır. Hani şu forma satışlarıyla maliyet karşılanma hikayesi var ya... :) gülüp geçiyorum Hele hele bunu diyen Kulübün pazarlama direktörü ise gözlerimle gülüyorum... Basit hesap, bakkal hesabı, Bir forma kaç TL? hadi yeni sezon 100 diyelim, düz hesap. Brüt kar marjı kaçtır bunun? Hadi 3 katına satsak (ki imkansız) %66 olsun. Faaliyet giderlerini düş (en az %40 ki çok daha fazladır bu verimsizlikte) kaldı mı sana %26 (bkz ebitda, en iyi ihtimal) En az % 3 amortisman En az %6 finansman gideri Kalır mı sana dipte %17 (acaip iyi ihtimal) Yani 100 TL'lik forma satışından dipte 17 TL kalıyor sana Quaresma'ya 10 milyon Avro bonservis bayılsan, hadi pazarlıkla 11 milyona çıkarır bizim tüpçü 22 milyon TL Böl forma karına, yani 22.000.000/17 = 1.294.117 adet forma satışı Başka bir deyişle sadece Quaresma'nın forma satışından 130 milyon TL ciro Yani sadece Quaresma'nın forma satışıyla Türkiye'de capital 500 sıralamasına giriyoruz. Ya hesap kitap bilsinler, Ya da ölçülü atsınlar. Bu kadar kolay değil bu işler...

80 Yorum:

RuFF dedi ki...

Bu forma satışından futbolcunun parasının çıkartılmasının saçma olduğu baya bir önce forza da tartışılmıştı zaten.
Isıtılıp ısıtılıp yine göz önüne getiriliyor bu konu.

Quaresma şuan gelse bize yapılabilecek en fazla forma satışı 50.000 civarında olacaktır diye düşünüyorum.

50.000 * 17 = 850.000.-TL eder
Hadi diyelim 100.000 forma sattın o zamanda edeceğin kar 1.700.000.-TL eder.

100.000 formayı tüm sezon içersinde bile satmak pek mümkün değil orasıda ayrı konu.

Tabiki bu hesapta Quaresma gelirse gelir artışı olmayacaktır demek anlamına gelmiyor.Bardağa birde dolu tarafından bakarsak K7 transferi olduğunda muhakkak kombine satışında artış olacaktır.Bunun dışında yıl içinde iyi bir performans göstermesi demek takımın iyi bir performans göstermesi olacağı için ekstra ürün satışı katkıları da olacaktır.Ama ne olursa olsun en önemlisi bir yıldız oyuncun olacak ve yeni yetişen gençlerin formalarına ismini yazdırabileceleri bir futbolcun olacak.
10.000 tane çocuğu Beşiktaşlı yapsa bile 15 sene içerisindeki geri dönüşü Beşiktaş için daha hayırlı olacaktır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

biz o yıldızları hiç beşiktaş formasıyla yıldızlaşırken göremiyoruz maalesef. beşiktaş tarihinin en kötü performansa sahip yabancıları listesinde ailton, rico paşa, kleberson, carew falan çekişir...

carew'i türkiye'ye getir kü7 gibi karşılanır. oysa carew makaranın kralını yapıp gitmiştir bu ülkeden.

ama neyse. sırf sizin istiyorum kü7 gelsin...

adam diskodan bardan çıkmıyor, şerefsiz herif. takım mağlup hala artislik peşinde. nerden buldular bunu!!! sen önce düz orta yap sonra ters ayakla yaparsın falan demeyeceksiniz ama baştan anlaşalım...

RuFF dedi ki...

Ben Serdar Özkan'ı savunan birisiyim.Nihat'a en kötü oynadığı zamanlarda bile serzeniş etmedim.İkimizin bakış açısı gerçekten çok farklı bu konuya.

Seninde geçerli argümanların var benimde.Şuan yapılan " yıldız oyuncu" tartışmasını buraya da yazan bir fb li arkadaşla da yaptık geçen gün.

Dünya artık başarı ve popülarite endeksi üzerinde yürüyor.Eski zamanlardaki gibi vasat yabancılarla şampiyon dahi olsan tutulan takım olamazsın.Yeni yetişen nesilin tamamen baktığı durum bu.Yıldız oyuncun olacak, stadın olacak, az da olsa başarılı olacaksın.Ancak bu şekilde tutulan takım olabilirsin.

Bunları yaparken konservatif yapından her şeyi feda edeceksin de demiyorum.Yine bir duruşun olacak, aynı değerler üzerinde yürümeye devam edeceksin ama genel bağlamlarda değişime ayak uydurmak zorundasın.

Taraftar sayısında çok geride kaldık.Yeni nesil genellikle 2 takımı tutmaya başladı.Şuan için umurunuzda olmayabilir ama bundan 20 sene sonra Türkiye ekonomisininde gelişmesi ile bu çocuklar takımları için ciddi harcama yapacak duruma gelecekler.Şuan 2 takımla da arada olan fark baya açılacak ekonomik olarak. Benim istediğim şey uzun vadeli meyve verebilecek bir şey.Bir umut belki de.

Bu yönetim zaten ne yaparsa yapsın bok edecek bunu hepimiz biliyorken bari yapılacak olan hareket ileriye dönük umut vadeden bir hareket olsun.

Quaresma gelir müthiş oynar, Metin Tekin gibi bir aile adamı olur değil benim söylemeye çalıştığım.Gelsin 2 hareket yapsın, normalde olandan 10.000-20.000 fazla genci Beşiktaşlı yapsın bana yeter.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben de onu diyorum. quaresma'larla fener galatasaray'la mücadele edemezsin.

sen quaresma'yı getirirsin, o c. ronaldo'yu getirir.

beşiktaş quaresma ve yıldız transferi üzerinden rakipleriyle mücadele edemez.

daha da kaybeder.

ayrıca...

ben bu filmi çok izledim.

delgado geldiğinde en az kü7 kadar ünlüydü youtube da. :) önemli olan oyunuyla yıldız olabilmesi

RuFF dedi ki...

Abi yapma delgado baselde oynayan bir adamdı sana yemin ediyorum ben daha önce adını hiç duymamıştım bize gelene kadar.
Beşiktaş quaresma ayarında bir oyuncu hiç almadı buna Carew,Kleberson da dahil.

Bu arada ben senin çözümünü duymak isterim.Dediklerin çoğuna hak veriyorum ama sence ne yapılmalı onu da söylersen arada seçim yapma şansımız olur.
Arsenal gibi olalım deme ama :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

arsenal benim ikinci takımım. örnekleri onun üzerinden vermem onlar gibi olalım diye değil, o kulübü yakından takip ettiğim içindir. yoksa beşiktaş'tan arsenal yaratma hayalim yok.

çözümünü beşiktaş kendisi ortaya koyuyor zaten. ferrari - sivok - ernst işte. çözüm budur. bu adamların ortak özellikleri bellidir. memleketleri ve kaliteleri bellidir. kariyerleri ve maliyetleri bellidir.

quaresma'nın dünyanın en yetenekli futbolcularından biri olduğunu kabul ediyorum.

ama unutmayalım ki kendi milli takımına bile seçilemiyor.

bunları bir yana koyalım, kü7'nin istanbul'a gelip tam konsantrasyonla kendini futbola vereceğini söyleyebilen kimse var mı?

BJK4EVER dedi ki...

Ruff kesinlikle hakli, bizim gercek anlamda rakiplere korku salacak bir ofansif yildiza ihtiyacimiz var. Soyle dusunun, lig tv'de derbi maclari oncesinde tanitimlar olur ya, neler oluyor peki? GS'de Kewell, Elano, Keita, Baros gosteriliyor, FB'de Dos Santos, Alex, Anelka, Guiza, bizde ise Tello, Tabata, Holosko ve Bobo. Sizce arada fark yok mu?

Besiktas'in rakiplere onlem aldirip korku salacak, taraftarin ismini arkasina yazdirabilecegi, yabancilarin Besiktas'i internetten olsa bile takip etmesini saglayacak, stada seyirci cekecek bir yildiza ihtiyaci var.

RuFF dedi ki...

Abi başarılı olup olamayacağını bilemezsin ama.
Bu adam dibi görmüş durumda, kendin söylüyorsun milli takıma bile seçilememiş ama dünyanın en yetenekli futbolcularından.
Bir çıkış arayacak bu adam.Senin liginde bir italyan ligi değil sonucunda.
Bu adam burada bir Burak Yılmaz olmayacaktır o kadar da değil.
Bu bir risk.Bu riski almak zorundasın.Güzel örnek veriyorsun Ferrari, Ernst, Sivok diye fakat diğerlerini saymıyorsun ? Zapo, Diatta, Hugian, Gordon, Seriç, Tabata,Rico paşa, Ailton vs..
Saydığın adamları bulana kadar bu yönetim 100 milyon EURO harcadı.

Bunun yerine 15 milyon euroya hiç değilse senin reklamını yapabilecek bir oyuncu alabilirdin.Tekrar söylüyorum ben başarıyı geçmiş durumdayım.Başarısız olmayı göze aldım.Ben ileriye dönük birşeyler yapılsın diyorum.


Bu arada Arsenal'i çok severim keşke onlar gibi olabilseydik.Keşke Maf döneminde FB,GS yi takip etmeyip altyapıya yatırımlar yaparak kendi ekolümüzü kurabilseydik.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yıldız görmek istiyorsanız şükrü saraçoğlu'na gidin.

ben buradaki yıldız tanımını anlıyorum. bacak arası atacak, ters çalım atacak, ters ayakla orta yapacak, yakışıklı / reklam yıldızı olacak, biraz piç olacak...

fulham final oynadı dün. fulham forumlarını gezdim biraz. zoltan gera'larla falan olmaz bu iş diyorlardı. onu satıp kü7'yi isteyenleri okudum. hak verdim.

başarılı olmak onların da hakkı netcede. artık fulham da spektaküler transfer yapmalı!!!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Zapo, Diatta, Hugian, Gordon, Seriç, Tabata,Rico paşa, Ailton vs..

bunlar kötü transfer. bunlarla mukayese ederek bir yere varamayız.

ernst gelirken higuain gibi gelip iyi çıkmış değil. hepsi kariyerli adam bunların.

sivok'la zapo arasında da dağlar kadar fark var. zaponun 25 kişilik giremediği milli takım kadrosunun as oyuncusu sivok.

doğru örnekleri almak lazım.

ben kü7 değil yeni bi zapo gelsin demiyorum.

diyorum ki, ferrari, ernst, sivok'u alma başarısını gösteren yönetim aynı başarıyı yeni oyuncular için de gösterebilir.

quaresma'nın maliyetiyle 3 tane ernst kalitesi alabiliyorsunuz neticede. bunu da düşünün.

veya sonra başkana borç şu kadar oldu diye konuşmayalım.

ama tutarlı olalım.

dj_aNdy dedi ki...

Yazıyı yazan arkadaşın yıllardır ağızlara sakız olmuş yalan bir hesabı insanlara somut olarak açıklaması çok yerinde olmuş. Ancak ne olursa olsun kulübün başkanından "tüpçü" diye bahsetmesi
yakışmamış. Şık olmamış. Bu kadar ince hesapları yapabiliyorsak bu
kulübün başkanına da oturduğu koltuğu düşünerek saygı göstemeliyiz. Yoksa forma satışı kü7 yada 320cı bişey değiştirmez...

selo dedi ki...

Hesaplamalar doğru. Nasıl sallıyor ve herkes inanıyor buna anlamak mümkün değil. Baştan sonra yazıya katılıyorum ama Beşiktaş başkanına "tüpçü" denmesini sindiremiyorum. Ne olursa olsun bizim başkanımız kendisi.

BJK4EVER dedi ki...

Jessie sen armut ile elmayi kiyasliyorsun. Ayni kalitede bir forvet ve stoperin fiyati ayni degil, onlibero ile ofansif kanat oyuncusunun da fiyati ayni degil. Ernst veya Ferrari'nin fiyatina onlarla ayni kalitede olan alabilecegimiz 5 tane adam sayamazsin....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sayarım. her türlü sayarım. 5 milyon euroya alabileceğin 5 milyon iyi oyuncu sayarım. ben sayamamasam başkası sayar orası önemli değil.

Deniz dedi ki...

JEssie, olay şu ki, senin 5 milyona alacağın ofansif orta saha ya da forvet, 5 milyona alacağın defansif orta saha verimini vermez. Verse de seni tatmin etmez. Sen Bobo'dan memnun değilsin daha. 5 milyona gelecek adam yapar en fazla 8 asist, 5 de gol atar, bu da sana yetmez.

Quaresma gelsin diye demiyorum, bence gelmesin. Ama 5 milyona alacağın iyi orta saha, Ernst veriminde olacaksa anca Ernst'in mevkisinden olur, Quaresma'nın mevkisinden değil.

hesap doğrudur yanlıştır bi tarafa koyalım. q7 dediğin adam hadi 100.000 forma sattırsın 100tlden. kasayada 10.000.000tl para girsin. bu sadece cirosu. kendi bonservisini bile karşılamıyo. yetmedi türkiyede oynayacağı reklamlardan klüp pay alsın ordan da 3-4 milyon tl kazansın hala karşılamıyo. ya bu adamlar hakikaten çocuk mu kandırıyo? hiçbir pahalı transfer dünyanın hiçbir yerinde gelir gelmez kendi parasını çıkartmaz. bu c. ronaldo için dahi geçerlidir. doğru transfer midir yanlış mıdır onu başka bi başlıkta tartışmak lazım. bu başlığın konusu yanlış anlamadıysam beşiktaşlı yöneticilerin garip maliyet hesabıyla alakalı...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

FULHAM: Schwarzer, Konchensky, Hangeland, Etuhu, Barid, Hughes, Davies, Murphy, Duff, Gera, Zamora

burada kaç adet 5 milyon euroluk oyuncu mevcut?

Duff ve Gera'yı alamayız demek size göre. Çok rahat alırız. holosko, tello, tabata, delgadonun toplam faydasından da daha faydalı olurlar.

en gözümüzün önündeki örnek olduğu için fulham'dan örnek verdim.

BJK4EVER dedi ki...

Fulham'in UEFA Kupasinda final oynamasi oyuncularinin tek tek iyi oyuncu oldugu anlamina gelmez. O saydigin oyunculardan 3 tanesi ust duzey (Duff, Gera, Zamora), ki bunlar Besiktas'a gelse ust duzey performans gostermez de bana gore. En azindan bir Tello veya Bobo'dan iyi oynamaz. Bu oyuncular veya Fulham Sampiyonlar Ligine gitse ne yapar sence?

Ferrari'nin kalitesinin kanat karsiligi Quaresma'dir, maliyeti de bellidir. Sen Quaresma'nin sorunsuz olanini almak istiyorsan da maliyeti 2'ye 3'e katlanir. Uzakta aramaya gerek yok, Ferrari'nin karsiligi mesela Keita'dir, onun da maliyeti asagi yukari Quaresma'nin maliyetidir, belki alacagi yillik ucret 1 milyon euro oynar o kadar.

Kaliteli defans oyuncusunu 3-5 milyon euroya kapatabilirsin (Ronaldo, Zago, Lugano, Meira, Neill), ama 30'u gecmemis kaliteli ve kariyerli bir ofansif orta sahanin maliyeti 15 milyon euro'dan baslar (Anelka, Elano, Keita). Buna tabii ki istisnalar da var, mesela Kewell bonservissiz alindi, ama onun da defosu var (sakatlik).

selo dedi ki...

BJK4EVER Boşuna dil döküyorsun anlamak istemiyor çünkü jessie.
Fulham kim ya allah aşkına final oynamışta iyi bir takım oldukları için tek tek olsa bence çoğu oynayamaz bile.Duff gera ve zamaro dışında.

menderes mete dedi ki...

Sadece Fulham,Arsenal,Porto,Lyon vsair takımları örnek göstermek bence yanlış çünkü aksi örneklerde var.Mesela Real Madrid 1.perez dönemi öncesi büyük borçlar altındaydı.2 yıl içerisinde takımı starlarla donatarak ve tabiki bu starları alırken mükemmel şekilde pazarlamasınıda yaptı ve real madrid o tarihten beri man.united ile birlikte dünyanın en çok kazanan takımı durumunda.Ayrıca hep örnek verilen arsenal takımında bu sene en çok tartışılan konu yıldız oyuncu transferi.Ernst-Sivok milli olmuş yada hala milli takımda oynayan oyuncular maliyetleri de mevkilerine göre ucuz değil.Son olarak q7 gibi transferler taraftarlar arasında takıma olan güveni arttırır ve psikolojik etkiler yaratır...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

mesele oyuncu transfer etmek değil. mesele o futbolcudan performans alabilmek.

kü7'niz gelsin. izleyelim beraber.

kü7 maliyetine ümit korkmaz'lar vs alınır. ve daha iyi bir futbol takımı olunur.

yoksa parayı basıp quaresma'yı almak ve onun arkasında ekrem dağ'ı oynatmak bir beceri değil.

o kanattan gelecek maksimum verip ekrem dağ kalitesiyle sınırlıdır neticede.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bir takımı iyi takım yapacak şey takımın toplam kalitesidir.

bu takıma messi'yi getirsen bildiğin messi gibi oynamaz. o zaman messi'yi değil, takımın genel kalitesini artıracak hamleler yapacaksın.

beşiktaş'ın gerçekleri var arkadaşlar. bu gerçekler içerisinde de kü7 transferi yok maalesef.

arsenal taraftarı dahil herkes yıldız transfer istiyor. ama onlar bile yapamıyorlar...

100 milyonluk formadan 17 milyon kar mı çıkıyormuş ? Sadece Adidas her sene 2 trilyon sposnsorluk parası veriyor Beşiktaş'a.Ayrıca nasıl en fazla 50 bin forma satıyormuşuz.Fener 4 sene önce 200.000 tane anelka forması satmıştı ki bizim taraftar yıldıza aç.Eğer Q7 gelirse forma satışları 200.000'i bile geçebilir.Bu hesap komple yalan.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica Arsenal konusunda da katilmiyorum. Evet, Wenger cok iyi oyuncu yetistiriyor, fakat asla yarismaci bir takim kuramadi. Arsenal yarismaci takimdir, yetistirici degil. Ve bir gercek var ki, bu adam 15 yildir antrenor ve Henry-Pires-Bergkamp'li yenilmez armada disinda asla yarismaci takim olmadilir, ki su anki Arsenal da kesinlikle degildir (Cheslea maclarinda gorduk).

Ayrica Wenger bir tanri falan da degildir. Altyapi denince adi zikrediliyor, ama Arsenal altyapisindan kac Ingiliz cikartip oynatti, Arsenal kadrosuna kac Ingiliz var? Yetistirdigi oyuncularin cogunu 16-17 yaslarina baska altyapilardan calmistir. Zaten bir yandan baska kuluplerin borclarini elestirmek, genclere onem verilmedigini belirtip kapitalist dunyaya savas acmak, diger yandan da baska takimlara yetistirme bedeli odeyip oyunculari ayartip transfer etmek de zaten iki yuzlulugunu ortaya koyuyor.

Onun kaprisleri ve takintilari yuzunden zaten Arsenal bircok tecrubeli yildizi kaybetti, simdi ise hevesli, ama agabeyleri tarafindan surekli dovulen bir cocuktan farki yok.

BJK4EVER dedi ki...

Takimin genel kalitesi derken? Yani Quaresma sana gore futbol olarak bir Holosko, Tello kadar katki yapmaz mi gelirse?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

katkı yapar ama maliyeti nazarında yapmaz.

bazı şeylere de üzülüyorum artık.

yıldız yıldız dendi adamlarda gidip nihat'ı getirdiler.

nihat beşiktaş için messi'dir, ronaldo'dur. ama o nihat 3. hafta ıslıklandı. doğrudur yanlıştır ayrı ama eğer yıldız aranıyorsa nihat yıldızdır.

hem de quaresmanın mevkiindedir.

eğer quaresma gelsin diyenler nihat'ı sildilerse söylesinler bilelim.

bu iş organizasyon işidir. hem nihat'ı hem quaresma'yı kaldıracak mali durum beşiktaş'ta yoktur.

nihat'a yatırım yapmış isek quaresma'ya gitmeyeceğiz artık. başka bir mevkiye başka bir oyuncuya gideceğiz.

ernst'in yanına oyunun iki yönünü oynayabilen oyuncu arayışına gireceğiz.

şurada üç isim verdiğim zaman 33 gün o isimler üzerinden dalga geçiyorsunuz. yaya toure dedik taaa olympiakos'tayken. onun üzerinden dalga geçtiler.

sezon başında kuzmanovic dedik yine dalga geçtiler.

cska'ya giden honda dedik dalga geçtiler.

alın size bir başka isim daha vereyim; yohan cabaye.

hangi kimi alacağız diyenler var ya. buyrun

Jessie kusura bakma ama Arsenal taraftarısın diye Beşiktaş'ı asla var olmayan bir kimliğin kalıplarına oturtman komik geldi bana.Bu biraz kendileri solcu diye Adanasporluları sağcı ilan eden Adanademirsporluların tutumuna benziyor.Arsenal'la Beşiktaş'ın futbol kültürü olarak en ufak bir benzeşimi yoktur.Arsenal modeli diyince benim aklıma en az transfer bütçesiyle,takım değerini en fazla arttıran takım geliyor.Beşiktaş'ın tam zıttıdır herhalde bu model.Bizim İngiltere'deki modelimiz Newcastle falan olur herhalde.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş arsenal gibi olsun dediğimi hatırlamıyorum.

beşiktaş'ın kimliği ne ise onu tanımlayın da kü7 ona giriyor mu girmiyor mu onu tartışalım o zaman.

cabus dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak işinize karışmış olacağım ama kusuruma bakmayın. Jessie'nin bahsettiği tarz futbolcular 3 büyükler olarak bahsettiğimiz takımların ihtiyacı olan adamlar. k7 gibi yıldızlar taraftarın ağzına çalınan baldan başka bir şey değiller. Yönetimler bu tarz oyuncuları getirip ya tutarsa diye kumar oynuyorlar. Bu yıl Galatasaray'da devre arasında bir kumar oynadı ve kaybetti. Özellikli süper ligde bu yıldızlar daha çok zorlanıp yıpranıyorlar. Tarafsızca tüm maçlara bakın. Savunma oyuncularının hücüm oyuncularına yaptığı hareketinin yarısını hucümcu savunmaya yapsın hemen faul çalınıyor bizim ligimizde. Hücüm oyuncusunun mücadelesine izin verilmiyor. Hücümcunun golünü atabilmesi için kimseye dokunmadan kaleye gitmesi ve şut atması gerekiyor. Ya da savunma oyuncuları büyük hatalar yapacaklar. Bu durumda büyük ümitlerle getirilen yıldız oyuncular 3-4 maç sonra yıpranıyorlar ve üzerlerindeki baskı artıyor. Zaten çoğu da eski takımlarının yaramaz çocukları da oldukları için bir süre sonra gece hayatına da başlıyorlar. Ondan sonra film kopuyor. Bir de sakatlanırsa sezonu unutun. İyi performans gösterirse de zaten Anelka ve Ribery örneklerinde olduğu gibi tutabilme şansınız yok bu oyuncuları. Özellikle 3 büyükler avrupada başarılı olmak istiyorlarsa takımlarının tüm oyuncu kalitelerini birbirine yakın tutmak zorunda ve bu oyuncular bu ortalamaları tüm maçlarda tutturmak zorunda. Her maç 10 üzerinde 7-8 lik oynasınlar ama 5 maç 9-10 kalan maçla4-5 lik oynamasınlar. Oyuncu kaliteniz bu ortalamayı tutarsa takımda bir tane serbest bırakılacak yıldızın kötü gününde olması takımları etkilemez. Kabul edlim ki bizim ligimize gelen oyuncular avrupanın baş liglerinde oynıyamıyolarsa para yüksekse geliyorlar. Bu yüzden takımlar Ernst tarzı oyuncuları bulmak zorunda. Seyirci başarıyı gördükten sonra takımını her zaman kabullenir. Niye bana 3 tane yıldız almadınız demez. Takıma k7 yi getirince belki sezon başı iyi forma satarsınız ama forma sattırmayan oyuncularla şampiyonluğa gidiyorsanız aynı formaları sezon sonunda ve ardından diğer sezonun başında da satarsınız. Bahsettiğim şeyler belki ütöpik ama bunlar olmadan gelen her şampiyonluk bir sezon sonraya maalesef bir şey bırakmıyor.

EnisteKolaKoy dedi ki...

quaresma transferini sadece forma ve kombineye bağlamak yanlış. quaresma'nın getireceği imaj değerini de hesaba katmak gerekir. bu transferin uefa'dan diğer tüm yabancı gazetelerde manşet olacağı aşikar. beşiktaş avrupa'da tam olarak taraftarıyla mı yoksa hezimetiyle mi hatırlandığını bilemiyoruz, araştırma yapmak lazım ama bu haberin bize oldukça pozitif bir getirisi olacağını söyleyebiliriz. keza sadece facebook'ta yaklaşık 100,000 hayranı olan bir futbolcudan bahsediyoruz. kısacası vitrin bir oyuncuya ihtiyacımız olduğu bir gerçek ve quaresma'nın 1 yıllık geliri artı bonservisinin 15 milyon euro olduğunu hesap edersek; bu forma ve kombine satışlarının yanı sıra; derbi dışındaki lig maçlarındaki seyirci sayısını da etkileyecektir. yani işin içine her maç +5000 civarı bir bilet geliri koymak, oyuncunun reklam gelirlerinden pay alınması, -kulüp nasıl bir strateji ile satıyor reklam mecralarını bilmiyorum ama- reklam mecralarının daha yüksek fiyatlara satılması, bu sene yapılacak olası taraftar kartı / kredi kartı gibi kampanyalarda yer alması bile, bu 15 milyon euro'nun yarısını karşılamaya yeter diye düşünüyorum. yani avrupa'nın takip ettiği bir yıldız oyuncuyu transfer etmek bizim için hiç bir şekilde negatif sonuçlanmaz. yabancı sayımız, gereksizce saçılan transfer paraları gibi konuların etkisini gözardı ediyorum tabi bu postta.

Ama diğer yazdıklarına katılıyorum tabi.Bende hep bunu söylüyordum zaten.Psv Dsuduzdak'ı 2 milyon euroya alıp Fener'e belki de 10 milyon euroya satacak.Bizim de yapmamız gereken budur.Oyun karakterini sevmeyebilirsin ama mesela bobo'yu ben transfer şekli nedeniyle de seviyorum.Brezilya U 21'inden ucuz bir paraya alıp fiyatını 4-5 katına çıkartabilirsin böyle oyuncuların ama bizim aldığımız oyuncuların geri dönüşü olmuyor.Değil para kazanmak bir de üstüne maaşını verip başka takımlara kiralamak zorunda kalıyoruz.

@jessie

Ben yıldız isteyen Kadıköy'e gitsin lafına takılmıştım biraz.Türkiye'deki 3 büyüklerin kanıksancak kadar yerleşmiş bir futbol kimlikleri olduğuna inanmıyorum.Fener yıldız transfer eder,Beşiktaş altyapıdan oyuncularını oynatır vs...

Deniz dedi ki...

Jessie, yanlış anlama da;

Problem Bobo'da değil, Bobo'yu besleyen adamda, Bobo'nun kalitesini artıracak orta saha alalım dediğimizde, olmaz Bobo'yla, Baros lazım diyorsun.

Tamam, toplam kalite: Oraya Duff da gelse, Quaresma da gelse arkasındaki adam Ekrem oldukça ne farkedecek? Bak, Quaresma bence de gelmesin. Ama eğip büküyosun argümanlarını da, dayanaklarını da.

Benim derdim bu arada Quaresma'yı getirmek değil, zaten takım 4-2-3-1 mi 4-3-3 mü oynayacak belli olmadığı sürece sadece Ernst'in yanına adam düşünülebilir, yıldıza karşısın (Quaresma), e yıldız olmayan ama verimli olana karşısın (Bobo).

Bir de, sen Fullham'dan buraya adam getiremezsin. Getirdiğin adamlar da kendi aralarında üç sene önce Ailton'la Kleberson'un yaptığı gibi taşak muhabbeti çevirirler. Nereden nereye diye.

Deniz dedi ki...

Daha doğrusu Fulham'dan getireceğin adam Fulham'daki verimiyle oynayamaz burada.

BJK4EVER dedi ki...

Nihat ile Quaresma ne alaka?
Biri yerli diger yabanci. Biri forvet, digeri kanat. Biri 31 yasinda, digeri 27 yasinda. Biri en fazla Villareal'de oynamis, digerinin kariyerinde Barcelona, Inter ve Chelsea var. Quaresma'yi karsilastiracaksan Tello veya Holosko ile karsilastir.

Ayrica maliyet konusuna gelince. Bu tarz adamlarda asla kayip yasamazsin. Asagi yukari Quaresma ile Anelka ayni, Anelka FB'de istenilen katkiyi verememesine ragmen (45 mac 14 gol!!!!) FB onu kar yaparak satti ve su an Anelka nerede biliyoruz. Bu tarz oyuncularin her zaman piyasasi vardir ve belirli bir paraya alicisi bulunur, bunlari bir Tabata veya Ailton'la karistirma.

Ayrica maliyet-performans karsilastirmasi da yanlis sonuclar dogurabilir. Kucuk takimlara karsi 20 gol atip kritik maclarda hicbirsey yapmayan 2 milyon euroluk oyuncu mu iyidir yoksa kucuk maclarda oynamayip son 5 maci tek basina alip seni sampiyon yapan 8 milyon euroluk oyuncu mu iyidir? Fiyat-performans durumuna bakarsak mesela Tello-Fink iyi transferler, ama bunlarla iste rakipler iyi olunca anca 3. oluyorsun. Buna bakip nerde ucuz veya bonservissiz vasat adam var onlari mi alalim?

Ki Quaresma'nin kalitesi ve potansiyeli kesinlikle tartisilmaz, bu adamin kariyerini daha once Turkiye'ye gelen Hagi, R.Carlos, Anelka ile karsilastirabilirsin mesela, onlarin futbolculuguna kim ne diyebilir? Su an dunyanin en buyuk 5 takimini kim desen cogu kisi Barca Real Chelsea Manu Inter der, ve Quaresma oyle veya boyle bu 5 takimin 3'unde oynamis, yani adamlar bir isik ve potansiyel gormus ki almis. Quaresma'nin kalitesini ve katabileceklerini de tartismayalim bence, bu adam kafadan 10-15 mac tek basina kazandirir ve kritik maclarda rakibin anasini aglatir, yeter ki ona o ortami hazirlayalim....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

arkadaşlar,

ben inönü'nün yıkılıp yeniden yapılmasına karşı çıkıp, kü7'nin transfer edilmesini istemeyi anlamıyorum.

son barikat diye gezip kü7 transferini istemeyi anlamıyorum.

beşiktaş mücadelediğ diye gururlanıp kü7'ye tapmayı anlamıyorum.

ricardo quaresma isimli sporcuya Q7 gibi çakma endüstriyel kalıplar takmayı anlamıyorum.

ve bunları bir kenara koyup, quaresma'nın sportif getirilerini konuşmayı anlamıyorum.

kma dedi ki...

jessie ye katılıyorum. ama diğer arkadaşların jessie'ye katılması için ne yazık ki Quaresma'nın transfer edilmesi gerekiyor.

tabata transferini savunanlar tabata transferi yapılmamış olsaydı ve sezon şimdiki gibi geçmiş olsaydı argümalnlarını güçlendirerek karşımıza geleceklerdi.

bu arada bi arkadaş üst düzey transfer için 15 milyonu çıkarmak lazım derken elanoyu örnek göstermiş. yanlış hatırlamıyorsam 7,5 milyon avroya geldi elano. çok iş yapamadı ama satmaya kalksan brezilya milli takım oyuncusu referansıyla en azından yine o paraya gider. piyayası var yani. tabatanın o da yok. satmaya kalksak belki eskişehir 1 milyon verir :)

jessie'nin tezine örnek olması için stefan kuntz ve markus münsh gibi ofansif anlamda müthiş katkı veren ama süper yıldızlar olmayan 2 adamı örnek vermek lazım.

BJK4EVER dedi ki...

@Jessie

Ayrica Quaresma'yi pahali buluyorsun da, ornek olarak verdigin adamlar (Kuzmanovic 8 milyon euro, Honda 10 milyon euro)
Quaresma'dan ucuz degil.....

@cabus

Aslinda haklisin, ama bizde zaten o dedigin adamdan var, bizdeki sorun zaten o. Bizde her mac 6-7 ile oynayan tonla adam var, ama maci cevirmek icin bazen birinin 8'i 9'u bulmasi lazim ve bizde o yok. Iste tam o yuzden bize Quaresma lazim.....

BJK4EVER dedi ki...

@kma

15 milyon euro derken yillik maliyetini de kattim, ona bakarsan sirf bonservis olarak Quaresma da asagi yukari 8-10 milyon euro, yani bir Elano veya Keita fiyatina.

Ayrica bizim taraftardaki su asiri elestirme merakini da anlamiyorum. Yahu FB Guiza'ya tam 14 milyon euro verdi (Tabata'nin 2 kati) ve bu adam yillik 3.5 milyon euro aliyor. Bu adamin yaptigi mac sayisi Tabata gibi 5 filan da degil, 2 sezondur full oynuyor ve takimin agzina siciyor. Ama bizim Tabata'yi elestirdigimizin yarisi elestirmiyor FB taraftari oyuncuyu veya yonetimi. Keza Baronu 4.5, Andre Santos 6.5 milyon euro bonservis ile alindi kimse agzini acmadi, biz burada kirk yilda bir adam akilli 1 tane super transfer yapacagiz, resmen burnumuzdan geliyor.....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bugün itibariyle terazinin bir tarafına tabata'yı koyarsanız o terazi sıçar elbette.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kuntz, münch, giunti, karhan.

şu dört yabancının toplam maliyeti nedir?

ernst mi karhan mı? tello mu münch mü? fink mi giunti mi? kuntz mu bobo mu?

bu adamlar alınabiliyorsa yine alınabilirler. kimse alınamaz diye beşiktaş'ı küçük görmesin.

biz, bize bobo yetmez dediysek beşiktaş'ın daha iyilerine layık olduğunu düşündüğümüz içindir.

sozcelyk dedi ki...

quaresma piyasası her daim olan bir futbolcudur , interde chelseade tutunamadı diye itin götüne sokmaya gerek yok

elano gsde henüz futbol oynamadı ama yarın satıyoruz biz bunu deseler en az aldıkları fiyata satar , carew ,anelka gibi oyuncuları da bu listeye dahil edebilirsiniz.

quaresma gibi en üst düzey kalitede bir futbolcu için risk almak çok mantıklı hiç oynamasa bile elden çıkarmakta güçlük çekmeyeceğimiz bir futbolcu

holosko serdar gol kaçırdığında sinirleneceğimize quaresma atamasın ona sinirlenelim.

yıllardır inönüde maç seçerim biletli seyirciyimdir kombine almayı da hiç düşünmedim ama quaresma gelirse kombine almayı düşünüyorum

ekrem dağın ani geri dönüşlerimi izleyeceğime quaresmanın ters ayakla yerini bulmayan ortalarını izlerim

sonuçta tek tip taraftarlık yok beni bu seçimim dolayısıyla git fenerli ol diye de yargılayamazsınız.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sportif olarak ben yaz döneminin değil, mayıs aylarının şampiyonu olmak istiyorum... kü7 mü7 anlamam. isterlerse youla'yı geri alsınlar. ama kü7 gelir de carew2 olursa hesabını size sorarım :)

RuFF dedi ki...

Ya vallahi boşuna tartışıyoruz arkadaşlar.Bu basiretsizler alamazlar Quaresmayı.Boşuna kimse kimseyi üzmesin burda :)

sozcelyk dedi ki...

ben kefilim , gelsin :D

BJK4EVER dedi ki...

15 senenin evveli bir futbolcu ile simdikini kiyaslamak sacma. O zamanin hedefleri (sampiyonluk vs Avrupada basari), lig statusu, yabanci sinirlamasi (3 vs 6+2), kulup hedefleri, butceler, futbol piyasasi (Denilson vs C.Ronaldo) cok cok farkli.
Sampiyon olmak istiyorum diyorsun tamam da, Munch ve Karhan ile ne yaptin, sampiyon mu oldun?

Ayrica keske Carew 2 olsa, en azindan aldigimiz paranin fazlasina satariz. En azindan Holosko, Tello, Fink gibi gondermek icin kiralik kulup aramak zorunda kalmayiz....

kma dedi ki...

@BJK4EVER

guiza eleştirilmiyor mu? :)

yahu adam için skeçler (çghb) düzenleniyor. forumlar açılıyor. gol kaçırma konusunda fıkralar düzenlendmeye başladı. anket yapılsa gitsin diyenler %99 çıkar. %1 de geseliler oy verir. :)

yani bi argümanı desteklemek için bi örneği olduğundan daha farklı hale getirmemek lazım. herşey ortada.

ayrıca guiza 14 milyona geldi ama la liga gol kralı sıfatıyla. son 3-4 yılın en iyi milli takımının yedek de olsa oyuncusu olması referansıyla. onun verimsizliği ile tabatanın verimsizliği ni karşılaştırırken bu noktaları atlamamak lazım. tabata'nın kötü transfer olmasının tek sebebi fiyatıdır. yoksa verimsizliği ayrı bi konu.

queresma transferini destekleyenlerin tabata transferini destekleyenlerden mantık olarak çok fark yok.

yıldız oyuncu, oyunun kaderini değiştirecek oyuncu. ne çok kafamıza yer etmiş yahu.

dün ilker yasin dinazoru da madrid'in kupayı almasını iki takım arasındaki yıldız oyuncu farkına bağladı. forlan golü attı ya. algımız bu kadar yüzeysel işte.

ferrari'nin holoskonun roportajlarında hep söylenen takım taktiği eksikliği önemsiz bi detay.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu arada ferrari'nin o roportajını caner eler, raul gonzalez ve ben yaptım ;)

Ben durumu anladım.Jessie şayet gelirse q7'nin formasını almamak için yol yapıyor :)

selo dedi ki...

allah aşkına kuntz mu bobo mu demişssin yapma jessie.tamam kuntz harikaydı ama bobo kadar asla değil.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bugüne kadar herhangi bir formamın arkasına bir futbolcu ismi yazdırmadım. 1-2 tane kendi adımı yazdırdım o kadar.

q7 ise yazdıracağım son futbolcu olur.

ferrari, ernst, ismail, toraman, nihat yazdırırım çok zorda kalırsam.

nostalji olacaksa kuntz, amokachi falan.

bobo kuntz karşılaştırması yapılmış. bobo önce ohen olsun derim :)

sozcelyk dedi ki...

inönüdeki porto maçında çok dikkatli izlemiştim bu adamı , demiştim analar ne futbolcu yetiştiriyor

jessie biraz daha quaresma postlarsan adam geldikten sonra trivela'yı kapalıda sana doğru yapacak haberin olsun :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bakıştan bakışa değişiyor.

aynı için güntekin onay'ın yorumu; izliyorum izliyorum bu adamın ne yapmak istediğini anlamıyorum. anlamsız anlamsız işlere giriyor...

sozcelyk dedi ki...

inönüde 90da bizi yıkan portekizde şligi umutlarımızı tamamen söndüren adam da kendisiydi.

güntekin hareketlerine benden fazla odaklanmış sanırım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

valla kuntz ne kadar yıldızdı veya ben onu yıldız olduğu için mi yoksa galatasaray'a karşı ligin son haftalarında ölümüne oynamasıyla mı sevdim bilmiyorum.

beşiktaş mücadelediğ abiler.

samba, ali şen zamanı fenerbahçe gol atınca çalınan müziktir.

ha, derseniz ki bırak bu kalıpları... bırakalım o zaman.

Deniz dedi ki...

Güntekin'in ara sıra götü başı ayrı oynuyo, onu da kabul etmek lazım.

sozcelyk dedi ki...

quaresma yı ayağının bilmem neresiyle orta açtığı için mi istiyoruz sanıyosunuz

ya da ayakdışıyla serbest vuruş kullanabildiği için mi bu maddi külfetin altına girilmesini istiyoruz

ikisi de değil

rakibe çarpa çarpa ilerlemeye çalışan holosko , akula vuruşçusu nihat beklentileri karşılayamadı da ondan

takımda yaratıcı oyuncu dediğimiz forvetleri her an pozisyona sokar dediğimiz iki adamadan birisi 37 yaşında diğeri de takımdan ayrı düz koşu yapıyor da ondan

yoksa yemişim quaresmayı naniyi krasici , ekrem dağın mücadelesi bize yeter

beşiktaş mücadelediğğ

mücadeledir de gol atamıyoruz

GOKHAN dedi ki...

Ya sayı saymayı bilmiyorlar,

Yada hiç dayak yememişler.

gnyz dedi ki...

Önce düz beyaz ve siyah forma çıkarsınlar yaptıkları her ürünün üstüne at kafası kadar kartal ya da yazı yazmayı bıraksınlar da ondan sonra forma satışından q7 nin masrafını çıkarmaya kalksınlar.

Siz transfer görüşmeleri borsaya bildirilipte bu kadar zaman geçmesime rağmen transferi açıklanmayan başka bir futbolcu hatırlıyormusunuz. Eskiden borsaya sabah futbolcu ile transfer görüşmelerine başlandı diye yazı gönderilir akşama transfer açıklanırdı da. Cem Dizdar'ın "feyk ulan feyk" yazısı aklıma geliyorda boş yere tartışıyor olmayalım burada. Malum bizim yönetimin en iyi yaptığı işlerden biri taraftarın gazını almak.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

feyk zaten. 15 hazirandan önce netleşmez demişler. daha 13 mayıstayız :)

menderes mete dedi ki...

Kuntz Alman liginde gol kralı olmuş,1996 Avrupa Şampiyonu Almanya'nın ilk 11 oyuncusuydu(O kupayı kazanırken Beşiktaş'ın oyuncusuydu) Onu Bobo ile kıyaslamak bence yanlış olmuş.KUNTZ kesinlikle daha ii oyuncuydu.Beşiktaşda 5-6 maç hariç asla mevkisinde oynatılmadı hatta bir maçta solbek bile oynatıldı...

menderes mete dedi ki...

Bu arada Seba döneminde alınan tek yıldız Kuntz değildir.Auman ve Johnsen de yıldızdı.

helldoradotcom dedi ki...

artik iyi futbolcularin bonservisleri 10 mio euro'lardan basliyor. Ucuza alayim sonra yildiz yapar satarim diyorsan bu mantik TSL ile calismaz. Karabukspor'a hattrick yapmis birisini arsen wenger'in scout'lari bile bilmez. Bu zaten yapan max. 2 tane kulup var bu cagda: Porto, Lyon. Ajax bile bu sistemin kurucusu olarak cokmustur. Bakalim porto'yla lyon'un ortak tarafina, ikisi de istikrarli bir sekilde her sene CL'de ceyrek finale kadar gidiyorlar. Dolayisiyla da ucuza kapattigi oyunculari yildiz edip Real Madrid'e 10 mislina satabiliyorlar. Bizden bu yontemi bekleyenler bence yaniliyorlar. Burada en onemli husus biz fulham'iz sampiyonluk bize haram, biz koyici'nde icer mutlu olur, lig sonu 4. olur yine mutlu oluruz diyorsaniz eywallah o zaman ganyanci gibi surpriz transferlere imza atip yildiz cikarmaya calismaliyiz. Lakin yok abi biz Besiktas'iz bizim her yil ilk 2'de olmamiz lazim derseniz bu is iyi futbolcularla olur, paran yettigince rustunu kanitlamislari alir, paranin yetmedigi kismiyla da altyapi veya genc yeteneklere yonelirsin. (Dikkat ederseniz bir kez bile Qazma demedim :p)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o zaman günün şartlarına ayak uyduracağız.

stad yıkılacak. ve yeni stadyum yapılacak. yeni stadyumda çarşı ve diğer gruplara kale arkasından yer verilecek.

taraftar kitlesi yerini müşteri kitlesine bırakılacak. ortada oynanan oyun "ürün" olacak.

o zaman kü7 de gelsin kü67 de gelsin.

fenerbahçe yarışmak istiyorsak fenerbahçe'nin geçirdiği evrimi geçirmek durumundayız.

onlar da anelka'ların, ortega'ların bedellerini çok ödediler.

çünkü bunun bir bedeli vardı.

fenerle fenerin güçlü olduğu yerden rekabet edeceksek ona göre pozisyon almamız lazım.

fener anelka'yı alacaksa biz quaresma'yı alalım. fener ortega'yı alacaksa biz riquelme'yi alalım.

neticede bu bir tercihtir ve ben saygı duyarım.

BJK4EVER dedi ki...

@kma

Guiza elestirildi de ben hic Guiza uzerinde FB yonetimine sallayan adam gormedim. Ki FBnin transfer fiyaskolari bizden fazladir, ama FBliler kendi yonetimlerini bu kadar elestirmiyor....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

eleştirmiyorlar da doğru mu yapıyorlar?

Cok uzun olmus lafa nereden dalacagimi bilemedim, bodoslama giriyorum kendi fikrimle.

Quaresma riskli bir transferdir. Bu adam belli bir sure futboldan uzak kaldi, kafa olarak nerelerde bilmiyoruz. GS da boyle transferler yapiyor son donemde; Kewell, Keita vs. tuttu, Jo ile Dos Santos tutmadi. Bu oyuncularin birer birer karsilastirmasina girmeyelim. "Q7 gelirse ligin tozunu atar abi, kesin dagitir" diyecek adam tanimiyorum ben. Diyorsa FM'cidir, Fifa'cidir. Burada bir risk faktoru oldugu kesin.

Soru su: Besiktas bu riski kaldiracak yapida mi? Yeni yonetim geldi unuttuk vs. ama kulubun finansallari hala berbat. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin genel müdürü Bulent Caglar istifa etti "Kulubu denetletmek istedim izin vermediler" diyerek. Yeni atadiginiz genel mudur 3 ay dayanamiyor. Bu ciddi bir sinyaldir.

Fenerbahce bugun dunyanin en zengin 20 kulubu arasinda. O yuzden de Guiza'ya 14 milyon Euro verme luksu var. Ama bizim o luksumuz yok. Sorun burada. Fenerbahce Diana Taurasi gibi, kadin basketbolunun en yildiz ismini getirirken, bizim Haluk Yildirim para sayikliyor roportajinda.

Quaresma gelir belki de bizi sampiyon yapar. Ama yapamazsa altina yattigimiz ve yiyemedigimiz seylerin sayisi feci artmaya devam eder.

Bu takim Johnsen alip ManU'ya satti, kalesine Raimond Aumann'i koydu, forvetine Daniel Amokachi getirdi. Ama bunlari yaparken ozkaynaklari ekside degildi.

Bu arada Bobo Kuntz'dan daha iyi diyen adam ya 20 yasin altindadir, ya da futbolu sadece istatistik olarak goruyordur.

besiktasta scout olsam su an icin tek onericegim isim dejagah olurdu, bu adam inonude cilgin atar.. Q7in yapacaklarini fazlasiyla yapar, maliyeti Q7in yarisi kadar olur, saglam bir musluman oldugu icin gece hayati olmaz.. ve henuz 23 yasinda 6 yillik budnesliga tecrubesi var.. wolsburgta sampiyonlukta gordu Sl de..yazin bu ismi bi yere

ian dedi ki...

söz gümüşse scout altındır.

Ryu dedi ki...

Quaresma gelsin yetenekli iyi hoş ismi de güzel okunuyo fakat bu adam 2 senedir top oynamıyor. Kulüpten gelen bilgiler ön protokol yapıldığı yönünde yani 11 yabancı sorununu hallettiğimizde resmi imza atılacak.
Yanlız Quaresma ismi gündemdeyken Govou'nun adı geçmişti. Şimdi Quaresma nereden baksan 8m € bonservis + kendisine verilecek para vs 15 m € maliyet söz konusu. Diğer tarafta 30 yaşında, istikrarlı, kariyeri belli, son 2 sezonda Lyon'da aralıksız forma giymiş ve 2 hafta önce CL'de yarı final oynamış ayrıca bonservisi elinde. Fayda açısından kesinlikle Quaresma kapalı kutu. Mantıklı olan Govou idi.
Son sözüm Quaresma internette gezen videolarda yaptığı artislik hareketleri burada yapmaya kalkarsa ayağını eline verirler :)

selo dedi ki...

herkesin futbol görüşü farklıdır.
ben boboyu daha çok beğeniyorum kuntzdan kuntz kötü demiyorum ama bobonun yaptığı katkıyı yapmamıştır.ayrıca 28 yaşındayım 7 yaşından beri Beşiktaşın bütün maçlarını seyretmiş birisiyim.
Bobo ohen olsun ilk önce demiş jessie gerçekten komik.

RuFF dedi ki...

Milli takım kadrosu açıklandı şuraya bir başlık açsanıza gençler.
Bütün gün hiçbirşey yazılmadı bloğa.Yakışmıyor blog şampiyonuna :):)

Pamukk dedi ki...

quaresma gelmeden yazı yokmuş :P

AQ-47 dedi ki...

Bobo'nun önce Ohen olması hakkaten komik, Ailton desen anlarım da...Yukarda bir arkadaş Govou 'dan bahsetmiş, bence de iyi olurdu da, bu sefer de yaşlı adam aldınız derlerdi...Ama kesinlikle Keita'dan daha iyi olurdu...

Sertug Ozgur dedi ki...

Herşeyi geçtim de yukarda Aumann lafları falan geçmiş. Kjaer'den sonra böyle mantar kaleci yoktu arkadaş,kariyerine filan bakmam adam yatışa gelmişti.

Bu arada Karhan maliyetsiz filan değildi ama aldığımız paraya sattık. Yanılmıyosam 4-4.5 milyon dolar gibi bişeydi.

Kuntz iyi topçuydu tabi ama bize 34 yaşında geldi. Kaldı ki bizde de çok fazla sükse yaratmadı,sonuçta verebileceği şeyler sınırlıydı o yaşta.Sonra avrupa'nın katarı olduk filan diyosunuz. Bana kalırsa letckov'la falan karşılaştırılmalı.

Sertug Ozgur dedi ki...

letchkov orta sahadı filan demeyin de şimdiden söyleyim, şöhretli yaşlı oyuncuların katkısından bahsediyorum. illa forvet arıyosanız kostadinov diyeyim.

AQ-47 dedi ki...

Kuntz asla bekleneni verebilecek biri değildi, adam savaşıyor koşuyor abi gazıyla zorla sevildi, bonservis karşılığı satılınca da dravdan taht kurdu gönüllerde. kötüydü demiyorum ama beklenen golcü forvet değildi, zaten son 10 yılda o pozisyonun hakkını verebilecek İlhan, Nouma ve Carew'den başka adam aklıma gelmiyor.
karhan'a gelince, ernst hatta fink'ten çok da farkı yoktu.
Bence taraftar olarak ayarımız yok, birgün altyapı diğer gün star, ondan sonra genç olsun yok tecrübeli de olsun...

BJK4EVER dedi ki...

Carew ve Nouma'yi sayip da Bobo'yu saymamak haksizlik oluyor bence, Bobo'yu pek sevmememe ragmen....

renom dedi ki...

bu maddi yapımız devam ettikçe ben transfer dönemlerinde astronomik bedeller ödenerek yapılan trasnferlere karşıyım açıkcası. kulüp bünyesinde ki oyuncuların çoğuna daha aylık ücretlerini bile ödeyemezken bu kadar büyük bir maddi yükün altına giremez . cl'ye filan kalsak oradan gelecek paralar ile belki bir şey yapılabilirdi ama sağolsun geçen sene o paranın ne kadar salakça kullanılabileceğini gösterdi bize yönetim...

AQ-47 dedi ki...

@BJK4EVER
bobo onların bir altındaki klasmanda bence, ama zaten ben bobo'dan öncekileri kastetmiştim.

Yorum Gönder

Ara