.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Nisan 2010 Pazar

Sadede Gelirsek

Sonunda bize dair, gelecek sezona dair bir şeyler konuşacak olursak... Sonuçlar için: buraya bakabilirsiniz...

147 Yorum:

molosztash dedi ki...

transfermarkt'da görmeyince unutmuşum. Matias Delgado'yu da ekledim.

denızlı takımın basında oldugu muddetce kım gıtmıs, kım gelmıs hıc fark etmez.. cag dısı, sacma sapan futbol anlayısı ıle gelecek sezena devam ederız..
balık bastan kokarmıs..

esgo dedi ki...

Delgado tam oy kullanma butonunun üzerine denk geldiği için zahmetsiz olduğundan mıdır bilinmez insanın tıklayası geliyor. Adam her alanda mevki kurbanı oluyor :)

Denizli'nin söylediklerine bakılırsa Delgado kalıcı. 2 yabancı alınacaksa da gönderilecek isimler Tello ve Holosko olmalı bana göre. Seneye Nihat da gerçek çizgisini yakalayacaktır ve Bobo, Batuhan, Nihat üçlüsü bu bölge için yeterli. Gerektiğinde Delgado 2.forvet olur.

Öyle Quaresma'ya verecek kadar paramız varsa da yazık günah o paraya Gökhan İnler ve bonservissiz Hamit'i alır geliriz, üstüne de Beşiktaş Cola Turca'yı şampiyonluğa oynatacak takviyeler yaparız.

....Toraman.Sivok.Ferrari.İsmail
....Hamit.İnler.Ernst
....Delgado
....Nihat.Bobo

2 adet yabancı kanat veya Denizli'nin Batuhan'ı kazanmak gibi düşüncesi yoksa 1 kanat + 1 santrafor. Bu şartlar altında Tabata kiralık, Fink de klubeye.

gnyz dedi ki...

İşaretlediklerimin yarısı ile 2 hafta önce sözleşme imzalandı diğer yarısının sözleşmeleri zaten devam ediyor :)

Zapo'yu, Gordon'u çık kaldı 9 yabancı. Sivok, Ferrari,Bobo ve Ernts'i göndermezler herhalde. Delgado'yu yollasalar "e nediye bir senedir beklediniz adamı" derler, Tabata' ya verilen bonservisten ötürü satmazlarda kiralamazlarda +2'den biri olur. Geriye kalıyor Fink, Tello, Holosko. Bu üçü gönderilir

Büyük başkan Quaresma'yı alır, Mustafa Hocada Mönşengıladbahın ön liberosunu alır olur biter.

Gordon Schildenfeld'i sattık.Bizimle bir ilişkisi yok artık.

Ya bize iki kanat oyuncusu lazım.Yeste'yle,Quaresma'yı alıp transferi bitirsinler.Tello gitsin,Holoşko'yu satsınlar,Delgado'ya da Mete Düren gene çürük raporu versin.
Yerlilerden de alınmasını istediğim 2 adam var.Erman Kılıç ve Yekta Kurtuluş.
Mevcut kadrodan da Tabata ve Nihat'tan seneye patlama bekliyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Eser Gokulu

Gokhan Inler'in bonservisi su an Quaresma'yi gecmis durumda, daha gecen sene Inter ve Arsenal istiyordu adami.

Hamit'in ise gelirse yillik maasi 6-7 milyon euro'dan asagi olmaz, ki Fener'in sene basinda 4 milyon euro teklif ettigini ve bunu gerci cevirdigini de biliyoruz.

Ilk olarak sistem belirlenmeli. Ne sisteme gore oynayacagiz ve bu sistem bozulmamali. Gecen sene bunu yapmadik ve sikintisini cektik. Mesela Tabata-Nihat ikilisinin yan yana oynayacagi modern bir futbol sistemi yok, ama bu 2 oyuncuya dunya kadar para verdik, bu herseyi acikliyor. Sonra Tabata'yi aliyorsun, ama 10 numarasiz oynuyorsun, nasil is bu? Nihat'i aliyorsun ama tek forvet oynuyorsun, nasil is bu? Yani ilk once sistem belirlenmeli, ki bu bana gore 4-4-2 olmali.

Ikincisi, bana gore yabancilarimiz yetersiz. Yeterli olanlar Sivok, Ferrari ve Ernst ve Bobo'yu da sayabilirim. Tello fena oyuncu olmamasina ragmen BJK'nin 1 numarali ofansif orta saha oyuncusu Keita, Alex, Arda, Sergen klasinda olmali, o yuzden yetersiz. Holosko cizgi adamina gore calim yetenegi yok, forvete gore de teknigi ve son vurusu cok kotu. Tabata Tello ile ayni zaten, maliyetine bakilmaksizin gonderilmeli. Ekonimi bilenler anlar, sunk cost diye terim vardir. Gecmiste harcanmis paralar gelecekteki kararlari etkilemez, bu prensip uygulanmali. Fink ise fena oyuncu degil, ama ust duzey degil. Delgado ise benim hala inandigim ve dogru sekilde kullanildiginda cok verim saglayacagina inandigim bir oyuncu, ki en kotu sezonunda bile 6-7 gol ve bir o kadar asistle oynuyor bu adam. Kesinlikle Tello-Fink-Holosko-Tabata-Delgado 5'lisinden 3'u gitmeli bana gore. Bobo icin ise birsey demedim, ama digerlerine nazaran daha iyi kalitede oldugu ve seneye galiba Turk vatandasi olacagi icin saymadim. Bana gore Tello-Tabata-Fink gider, Delgado ve Holosko +2 olur. Schildenfeld bu arada zaten satildi, ankette olmamasi lazim, Zapo da takasta falan kullanilir yerli oyuncu icin. Acilacak +2 kontenjani icin ise sisteme gore bir forvet, bir orta saha oyuncusu, bir 10 numara ve her halukarda saglam bir kanat oyuncusu alinir.

Yerli piyasasina donersek, kesin olmali dedigimiz transfer I.Kas'in yerine yerli bir stoper. Bana kalirsa Almanya'daki yeteneklerden 2-3 tanesi alinir ve en azindan denenebilir. Ayrica Bursa'nin kanat oyuncularindan 1'i alinabilir, Zapo veya Tabata takasta kullanilabilir. Benim gelecek seneki kadrom:

----------Rustu-----------

Toraman--Sivok--Ferrari--Ismail

Quaresma--XXX--Ernst---Ozan

---------Nihat---Bobo---------

Yedekler:
Hakan Arikan
Ridvan/yerli stoper
Uzulmez/Ekrem
Necip/Ugur
Delgado/Yusuf
Holosko/S.Ozkan
Batuhan/Nobre

Yani sadece 4 transferle (Quaresma veya baska ust duzey kanat, Fransa'dan olabilir, yerli stoper, 2 yonlu orta alan ve yerli kanat) gayet iyi bir kadro kurabiliriz.

Ama bizim icin en onemlisi sistemin sene basinda belirlenmesi ve buna gore transfer yapilmasi, ayrica kesinlikle ofansif orta sahaya rakiplerimize onlem aldiracak, tek basina mac kazandiracak ust duzey bir oyuncunun alinmasi.

cha dedi ki...

ibrahim kaş bu takıma gelebilecek en iyi yedek stoperdir, yedek sağ bektir. stoper çok önemliyse ondan önce geçecek bir ibrahim toraman var zaten oraya. bunun dışında tabata, holosko, delgado'yu gönderip üst düzey bir kanat oyuncusu alınırsa yedeği de tello olursa süper olur bence. çok paramız varsa fink yerine daha üst düzey bir oyuncu alınabilir ama uyum sorunu falan filan çok da gerek yok.

yusuf dedi ki...

cumali bişi'nin gitmesini isteyen 24 kişi! yüreğiniz varsa niklerinizi ifşa edin.

Unknown dedi ki...

ernst ile ferrari gitsin diyenlerin ne gibi bi açıklaması var acaba? diliyorum ki bunlar komikçilik çabasında olan febeliler ile geselilierdir de mallıkları ortay çıksın.

Adsız dedi ki...

Bu takım seneye 2 forvet oynamalı. 4-3-3 hastalığından umarım vazgeçilir. Sağ açık Quaresma sol açık Krasic olur tamam o zaman 4-3-3 oyna. Ama sağ açık Ekrem sol açık Yusuf ile o iş olmuyor. 4-4-2'de Nihat çok başarılı olur, zaten bu sezon kendisine tek kelime etmem. 10 senedir forvet oynamış adamı alıp kanada koyup her maç gol beklersen olacağı budur. Ozan İpek'i Bursa 6-7 milyon aşağı bırakmaz. Holosko'dan ümidi kestim. Biraz akıllılık edip Bursa'ya Holosko verilebilir, maksat Ozan'a verilecek para azalsın. Serdar'dan pek farkı yok ama napalım alınsın ki taraftar rahatlasın.

Başıma birşey gelmeyecekse Toraman sağ bek veya önlibero oynamasın diyorum. Bir sezon da hücum yapan sağ/sol bekimiz olsun. İbrahim Üzülmez'i seneye yine ilk 11 görürsem ağlarım kırılırım darılırım. Bu adamı hala ve hala oynatmak günü kurtarmaktan başka birşey değil ne yazık ki. İsmail ve Rıdvan'ın üzerinde durulmalı, Rıdvan-Sivok-Ferrari-İsmail bu takımın kemik defansı olmalı. Türkiye'de derbiler hariç (ki onda bile aman aman gerek yok) hangi maçta defansif önleme gerek var, hangi maçta şu 4'lü ile zorlanırsın ki. Sivok, Ferrari, Fink, Ernst, Bobo ve Tabata kalmalı. Tabata iyi bir oyuncu, kesinlikle ondan faydalanılmalı. Ayrıca seneye oyuna sonradan giren oyununun Uğur İnceman değil Necip Uysal veya Onur Bayramoğlu olmasını istiyorum. 20 yaşına gelmiş oyuncuya genç oyuncu gözüyle bakılmamalı. Lyon alıp Pjanic'i bu yaşta Real Madrid'e karşı oynatabiliyorsa biz bu yetenekli oyuncuları Anadolu takımlarına karşı oynatabilmeliyiz.

yusuf dedi ki...

ferrari'yi en iyi zamanında bile kuşkuyla bakmıştım. hakikaten savunmayı çok arkada kuruyor. her maç onun yüzünden oyunu 100 metrede oynamak zorunda kalıyoruz ki, bu şekilde dünyanın en iyi takımı da olsan, oyunu domine etmen imkansız.

ayrıca ikinci yarı resmen dökülüyor. ilk yarı yavaşlığını, italyan stoper aklıyla kapğattı ama ikinci açılışına katılmadığı bar kalmayınca onu da yapamaz hale geldi.

kendisine çeki düzen verecekse, kalsın. aksi şekilde, ben ikinci yarıdaki ferrari'yi takımımda görmek istemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@cha

I.Kas kadar iyi olan 10 tane Turk stoper var. Onlardan birini alirim daha iyi, ki bizi birakip giden oyuncuyu 2 sene sonra bonservis ile almak sacma olur, o yuzden onun yerine daha iyisi bulunmali. Ayrica tum sezonu 3 stoper ile idare edebilecegimizi dusunursen Kasimpasa macinda son 15 dakikada 2 gol yersin ve o moral bozukluguyla sampiyonluk gider. Futbolda altin kuraldir, iyi takimin 4 kaliteli stoperi ve 4 kaliteli forveti olmasi lazim, nokta.

BJK4EVER dedi ki...

@mutti

Hem 4-4-2 oynayalim diyorsun, hem Tabata kalsin diyorsun. 4-4-2'de ayrica Tello nasil oynayacak? Hayatinda dripling yapmamis bir oyuncudur kendisi. Ayrica Nihat konusunda soylediklerine harfiyen katiliyorum, sirf Nihat icin bile sistem 4-4-2'ye degistirilebilir. Nihat'i cok kucumsuyorum, yapabileceklerinin sadece 70%ini yapsa bile bu takimi tek basina sampiyonluga tasir Nihat.

yusuf dedi ki...

@mutti

Rıdvan-Sivok-Ferrari-İsmail

savunmasıyla kevgir olursun. dün bir kez daha gördük ki rıdvan sağ açık oyuncusu ve savunma denilen şeyden fazlasıyla bihaber. boyunun kısalığı ve zıplamadaki yetersizliği de onu ziyadesiyle noksan kılıyor. kjeza ismail de öyle. çok güçsüz. hani sağda toraman oynayınca, ismail'in savunma zaafı bir şekilde tolere ediliyor da, rıdvan-ismail ikilisi olmaz. olursa gelenin geçenin vurduğu takım olur, çıkarsın.

sabah forza da şöyle bir savunma hattını, iki ayrı kişiden gördüm ki hakikaten üzülmemek elde değil;

hamit-toraman-ferrari-ozan ipek

şu futbol da savunmanın da en az hücum kadar önemli olduğunu ne zman öğreneeğiz gerçekten merak ediyorum.

yusuf dedi ki...

ernst
ismail
toraman
bobo

şu 4 kişi haricindeki herkes gidebilir. gitsin.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Tello mümkünse oymayacak gidecek :) Bütün sene bekliyoruz oynamasını, aklına esiyor 5 maç yardırıyor sonra kral oluyor. Bir duran top atacak, onu bile yapamıyor artık. Tabata, İnönü'de oynayanan Anadolu maçlarında göbekte oynayabilir veya maç içerisinde 4-3-1-2'ye dönüldüğünde oynayabilir. Ben banko ilk 11 oynamalı demiyorum zaten, ama kadroda kalmalı. Bu adam mücadeleden kaçan vurdumduymaz bir adam değil benim gözümde. Gayretli oynuyor.

Adsız dedi ki...

@ yusuf

toraman-ferrari-sivok-ibrahim çıkıldığında da çok abartı defans olmuyor mu? Kaç sezondur bir tane adam akıllı bek hücumu izledik mi? Bu adam madem sağ açık diyorsunuz -ki bana göre de hücumda çok başarılı olur- o zaman artık Ekrem, Yusuf ilk 11 çıkmasın. Seneye yine Ekrem bu takımın banko 11 oyuncusu olursa yazık bize. Derbiler hariç aman aman savunma ihtiyacı yok bence, zaten Ferrari Sivok Ernst ve Fink yeterince iyi savunma yapıyor veya dediğin gibi sağ bek Toraman oynar en azından bir kanat sağlama alınmış olur. Ben önümüzdeki sezon İsmail ve Rıdvan'ın oynatılmasını istiyorum. Gerçekten de faydalı olabileceklerini düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Özet olarak şunu söylemek istiyorum, kaç sezondur sahaya çıkarttığımız 11'in içerisinde en az 3 adet takoz dediğimiz adam oluyor. Artık sahada ben topla oynayamayan oyuncu görmek istemiyorum; İbrahim Üzülmez, İbrahim Kaş, Ekrem mesela. Bu oyuncuların ne yapacağı belli, ama sahaya çıkan her oyuncun topla iyi ise yapabileceklerin artıyor. Pozisyon icabı İsmail veya Rıdvan deyim yerindeyse her yola gelir. Sivok da öyle Ernst de öyle Fink de öyle Ferrari de öyle. Artık takımda balta statüsünde oyuncu olmasın.

BJK4EVER dedi ki...

@mutti

Ona bakarsak Holosko da cok iyi niyetli ve savasiyor, ama olmuyor iste. Artik 'mucadele' kelimesini birakip gercekten ise yarayan oyunculara bakmaliyiz. Isterse hic mucadele etmesin, ama kafadan 10 mac kazandirsin bize, tipki Alex, Sergen, Tumer gibi.

@yusuf

Iste bu yuzden bizim taraftarimizin cogu futboldan anlamiyor. Ridvan-Ismail oynasin diye ortalik yikildi, oynadi Ridvan iste, kanadindan acik verdik bol bol ve yine gol yedik. Ismail oynayinca da aynisi oluyor.
Bu oyuncular kotu oyuncu degil, ama Mustafa hoca oynatmiyorsa bir bildigi vardir diye dusunmeliyiz. Taraftarimiz alinan her genci direkt superstar yapiyor ve sabirsiz davraniyor maalesef.

Forza'yi zaten salla sen, orada 3 aydir Krasic ve Quaresma konusuluyor, sanki dunyada baska oyuncu yok. Krasic'in bedeli su an 20 milyon euro'yu gecti ve adami Premier Ligin yarisi istiyor, ama hala onun gelecegine inanan salaklar var. Oyle taraftarimiz var iste, basina kan kusuyor, ama basinin bize sallayip getirdigi adami aylarca tartisip pesinden kosuyor maalesef.....

yusuf dedi ki...

@mutti

sezon planlamasında toraman çok önemli. stoper olarak düşünülecekse sivok'tan vazgeçilip, sağlam bir yabancı bek alınıp, sola da gelen yabancını futbol kimliğine göre ismail ya da üzülmez oynayabilir.

sağ bek olarak istifade edilecekse de bu sefer solda kesinlikle ismail'in olması gerekir. ben de öyle düşünüyorum.

toraman-sivok(ferrari)-TRANFER-ismail

TRANSFER-toraman-sivok(ferrari)-ismail(üzülmez)

dediğim gibi esas nokta, denizli'nin toraman'dan nasıl istifade edeceği.

yusuf dedi ki...

ek olarak şunu söyliyeyim, necip'i izledikçe, fink'in ciddi manada sırtımızda kambur olduğunu düşünüyorum.

yabancı hakkını fink'ten yana kullanmak?

bilemiyorum, fazlasıyla akılsızlık gibi geliyor bana. hani ankaraspor, denizliposr kullansın da, beşiktaş kullanınca olmuyor.

ilk gönderilecek yabancı fink'tir şu takımda.

yusuf dedi ki...

@BJK4EVER

kesinlikle katılıyorum. amnasız bir genç fetişliği var bizim taraftarda. dün rıdvan'ı gördük, değil kademe yapmak, enrde durması gerektiğini bilmiyor. keza ismail..tamam, benim de beğendiğim bir oyuncu ama bu sezon oynadığı maçların hiçbirinde ibrahim üzülmez kadar bile olamadı.

bazen diyorum keşke onlar da bizim onlara güvendiğimiz kadar kendilerine güvense...

Adsız dedi ki...

@yusuf

Sivok'un asıl mevkisi orta saha zaten. Sivok bu takımda futbolu iyi bilen oyunculardan biri bana göre, biraz dengesizliği var evet ama ben memnunum Sivok'tan. İlla yabancı kontenjanı açılacaksa Fink gönderilir Sivok orta saha oyuncusu olarak kullanılır ama zaten Ferrari ve Sivok iyi bir ikili oldular ve başarılılar bu saatten sonra bu ikiliyi bozmak biraz gereksiz olur. Toraman konusunda katılıyorum, eğer bir kanatta hücumdan vazgeçilecekse bari sol kanatta hücumcu bir bek bulunsun.

Fink konusuna gelecek olursak, bu adamı bir tek ben beğeniyorum sanırım :) Ben Fink'ten memnunum, geldiği günden beri adam sürekli küçümsendi (özellikle de isminden ötürü) ama ben izliyorum bu adamı ve kötü tarafını göremiyorum. Dönem dönem Ernst'ten de daha iyi oynadı. Bana göre de Necip varken Uğur bize yük. Bana göre de ilk gönderilecek yabancılar Tello ve Holosko'dur.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Ben zaten Krasic ve Quaresma'nın gelmesinden ümitli olduğum için o ikisini söylemiyorum :) Krasic'in ne işi var bizim ligde. Ben bu tür iki kanat oyuncusu lazım diyorum, Keita da aynı adam işte. Sadece "mücadele" olayına ben de karşıyım, evet Holosko da dediğin gibi mücadele ediyor ama ortada birşey yok. Tabata da Nihat gibi benim gözümde, adam geldiğinden beri 8 milyonu cebe atmış muamelesi yapıldı, zaten sakatlandı ve oynayamadı. Fenerbahçe Alex ile 4-3-3 oynasın Alex ne gol atabilir ne asist yapabilir. Eldeki oyunculara göre diziliş yapmak lazım, bu adamları 4-3-3E uyarlamak zor.

top surmeyi bilmeyen super yeteneksiz nobre..

sunepe serdar ozkan..

gordon ile zapoya sifat yazmaya gerek yok..

artik emeklilik zamani gelmis yusuf..

ikinci baki mercimek vakasi ibrahim kas..

ikinci sunepe delgado..


bu oyunculardan kurtulmamiz gerektigini ben cok zmndir soyluyorum..
hatta bazi arkadslar da serdar ozkan konusunda bana yanlis dusunuyorsun demislerdi..gencmis ya hani bu yeteneksiz arkadas, tutmak lzmmis kadroda..

sut atamayan, top suremeyen, biri daha dokunur dokunmaz yere cakilan futbolcu Besiktas'ta oy-na-ya-maz !!

Pamukk dedi ki...

holosko tello

Gökhan dedi ki...

yabancılardan zapo,tello,holosko kesin gitmeli.tabata-delgado'dan da en az biri belki ikisi gitmeli.

bunların dışında fink bence ilk 11'de bile oynayabilir, en kötü ihtimalle +2 olarak kadroda tutulmalı,bobo da gitse bile başka forvet almak gerekeceğinden kontenjan açısından bir rahatlama olmayacak, o yüzden onun da kalması daha mantıklı.

zaten sivok,ernst ve ferrari banko kalacak oyuncular.

bu durumda kadroda 5 ya da 6 yabancı oluyor ve çok da fazla transfer yapma hakkımız kalmıyor.

nihat'ın seneye istediğimiz gibi oynayacağını düşünürsek bir sol açık bir de orta sahaya yabancı alınmalı bence. bu durumda da 4-3-3'e devam edersek şöyle bir kadro olabilir

rüştü(hakan)
toraman-sivok-ferrari-ismail
fink(necip)-ernst-x
nihat-bobo-x

x'lerin ikisi de yabancı olursa mecburen fink yedeğe çekilmek zorunda kalır, ya da iyi bir sağ bek alınırsa toraman stopere, sivok da ortasahaya çekilebilir.

ama nihat seneye de böyle olacaksa illa ki banko 11'de oynayabilecek kalitede bir türk transfer etmek lazım. artık o da ya ortasahaya hamit,nuri,gökhan inler'den biri olmalı yoksa ileriye volkan şen olmalı

sozcelyk dedi ki...

uyumlu bir ernst fink çiftine sahibiz illa bozucaz

fink ernst necip inceman iyiler işte ne diye o bölgeye toramanı sivoku ekremi kaydırma niyetindesiniz sanki yıllar boyu sivoku ön liberoda izlediniz de finke gerek yok diyosunuz

adam ertuğrul sağlam döneminde ve denizlinin ilk aylarında ön liberoydu memnun muydunuz o bölgedeki performansından ?

ben şahsen

''

rüştü arıkan

toraman sivok ferrari üzülmez ( ismail )

ernst fink

''

bi de boboyu tutup geri kalan ne var ne yok yollarlarsa hiç de karşı çıkmam.

BJK4EVER dedi ki...

@agentsmith

Senin dedigin oyuncular gonderilse hicbir ise yaramaz, seneye ayni bu senedeki durumda oluruz. Senin saydigin zaten yedek oyuncular, bu sene takima katki saglamamis, oynamamis oyuncular.

Takim ileri gitmek istiyorsa oyuncu gondermekle olmaz, oyuncu almakla olur. Zaten asil sorun burada, hep sorulan soru kim gitmeli sorusu, kim gelmeliyi kimse konusmuyor. S.Ozkan gidince Holosko adam gecmesini mi ogrenecek? Nobre gidince Bobo altipastan gol atmasini mi ogrenecek? Bu takimda radikal seylerin degismesi lazim. Nobre-S.Ozkan gibi oyuncularda degil sorun, Holosko-Tello gibi oyuncularda sorun.

Deniz dedi ki...

Ernst ve Fink ikilisinden birini tercih edecek olsam kalması için düşünmeden Fink derim. Daha genç, daha enerjik, daha ofansif, bence futbolu daha akıllı oynuyor. Hatta ikisi de kalsın, 6+2'nin +ikisinden biri ernst olsun, 4-2-3-1 oynanacaksa öndeki ikide rotasyon yapılır çok gerekirse diyorum. Ernst'i seviyorum ama Fink'in takıma katkısı bence çok daha fazla.

CDiS dedi ki...

kimler gelir bilmem ama, ernst, ferrari ve bobo dışındaki yabancılar gitsin. genç, başarıya aç yabancılar alınsın. yerlilerden de kimsenin gitmesine gerek yok, yani onları gönderseniz kimi alacaksınız türk futbolcu, arda turan'ı mı?..

Buraksem dedi ki...

necip, rıdvan ve cumali yi işaretleyen arkadaşların beyin yapısını merak ediyorum.özellikle de cumali...

menderes mete dedi ki...

Bir konuda sanırım hep yanlış yapıyoruz.Şöyleki; takımızın sorununu hep yabancı oyunculara bağlıyoruz.Bu takımda iki ibrahim ve kaleciler hariç takıma katkı yapan yerli oyuncu var mı? Beğenmediğimiz Fink galatasarayda oynasaydı lider bugün kim olurdu acaba? Bobo mesela hücumu bu kadar kıt olan bizde değilde fenerbahçe yada galatasarayda olsaydı almak isteyeceğimiz forvet oyuncusu kriteri o olmazmıydı? Holosko'nun son vuruş etkisizliğinin Guizadan kötü olduğunu kim iddia edebilir?Elano çok mu etkili yada Santoslar:)) ve Cristian?Beşiktaşda bence değişmez bir iskelet kurulmuş durumda bunun üzerine yapılacak takviyelerle sorun çözülür.Elinde ii kaleciler,stoperler,önliberolar ve forvetler var.Olmayan tek şey ise kanat oyuncuları.Parasal gücümüz doğrultusunda hareket etmek zorundayız.Bu oyuncuları yollamak kolay değil ve açıkcası bunları yollamaktansa yerli iyi oyuncuları almak daha ucuz olur.Rıdvan-İsmail-Necip-Batuhan ve diğerlerinin yeterliliklerini tartışacak bir mali yapısı yok takımın.Bunlara yatırım yapılmak zorunda.Tutacak diye bir kuralda yok ama en azından kayıp az olur.

Ahmet Canseven dedi ki...

Ne desem ne etsem bilemedim... Ben dün bi ara girip hemen dolduruverdiydim anketi. o nedenle yanlış şeyetmişim... aga o "istemiyorsunuzun" altını kapkara kalemle çizseydik ya.

İbrahim Kaş- Nobre- Tello-Serdar Özkan- Zapotoçik- Gordon- Ramazan Özcan HARİÇ hepsine oy vermiş bulundum.

Ya onu kara kalemle çekceydiniz. Ya napam needem . Gitti valla Cumali, Necip, Ernst , Ferrari, Fink, Onur. Gitti hepsi güme gitti :(

@bjkforever
sergen, keita, alex tamamda, ardanin ne kalitesini gordun son iki yildir, bildigin, vasifsiz futbolcu.. anca arkadaslarini tokatlar..

ligtv kadar serefsiz yayincilik yapan kurulus gormedim.. zapatochnynin neden ikinci sari karti gordugunu gostermeye cesaret edemedi cunku kartlik pozisyon yok.. volkan senin kritik ofsayt pozisyonunu gostermeye bile gerek gormedi cunku ofsayt yok... arda yan hakemin butun sulalesiyle hatta annesiyle bile iliskiye girdi, bizim yuzsuz polis sariyla yetindi.. azizin senaryosu son surat devam ediyor.. bursayida harcadilar..

delgado dedi ki...

gösterdi zapo'nun pozisyonunu.

ian dedi ki...

oy kullanmadım.bu seneki kadronun korunmasından yanayım. günü kurtarmak adına yapılmış maliyet-kalite oranı dengesiz olan transferlere de karşıyım. bence önümüzdeki senenin geniş kadrosu şu şekilde olmalı:

1. Rüştü Reçber
3. İsmail Köybaşı
4. İbrahim Kaş
5. Michael Fink
6. Tomas Sivok
7. Rıdvan Şimşek
8. Nihat Kahveci
9. Batuhan Karadeniz
11. Marcio Nobre
13. Bobo
14. Rodrigo Tello
15. Rodrigo Tabata
17. Ekrem Dağ
18. Necip Uysal
19. İbrahim Üzülmez (Kaptan)
20. İbrahim Toraman (2.Kaptan)
21. Serdar Özkan
22. Cumali Bişi
23. Filip Holosko
25. Uğur İnceman
26. Onur Bayramoğlu
27. Matteo Ferrari
28. Fabian Ernst
29. Yusuf Şimşek
84. Hakan Arıkan
87. Korcan Çelikay
Erkan Zengin
Ali Kuçik
Atınç Nukan
Erkan Kaş

A2'deki diğer futbolcular da kupa maçlarında kullanılabilir. gerçi bizim hoca bu kadar geniş tutmayacaktır kadroyu. biz de kehanet değil, temenni yazıyoruz zaten.

daha daha sadede gelirsek, stad inşaatının bu yaz başlaması gerektiğini düşünüyorum. başlar demiyorum, nasıl diyeyim. bizimki de temenni işte. stadı yapıp, ondan sonra transfere bakmamız lazım. her sene transfer olacak diye bir kural yok.

TA dedi ki...

beşiktaşın genel olarak kadrosu iyi.1-2 nokta atışı gerek.kadroda büyük revizyon demek uyum sorunu oluşması demektir.

brahm dedi ki...

Hacı ben kim kalsın diye oy kullandım ya... Benim yüzümden Serdar Özkan kalmasın sakın seneye...?!

@delgado
be 85 ten sonra biraktim izlemeyi.. ondan sonra gosterdiyse bilemiyorum.. pozisyon 73 te falan olmustu...

turkkant dedi ki...

Ya beyler Beşiktaş'ın tarihinde 3 tane isabetlki yabancı transfer yaptığı olmuş mudur? Geçen sene de işte Fink orta, Ferrari iyi, Tabata karavana oldu. Öyle bütün yabancıları göndermek filan, geçin bunları. Yabancıların çoğu belirli bir kalitenin üstünde.

Takımın 1 ya da maksimum 2 nokta yabancı transfere ihtiyacı var. Ama bu oyuncularda öyle olmalı ki, takımın direkt oyuncusu olmalı. Burada da katkı vermeyen ve veremeyecek pozisyon Delgado-Tabata ikilisinin pozisyonu. Bu iki adamın yerine adam almak lazım. İlave olarak da, ben Fink yerine daha kaliteli bir orta saha isterim, ama zaten 6 yabancıyı da oynatamadığın için iş zor. Hangisai kenarda bekleyecek. Beğenilmeyen Tello yokken takım iki pası yapamıyor.

Esas mesele Türk transferi parayı basıp bu takımda direkt ilk onbir oynayacak Türk transfer etmemiz lazım ama o da çok zor gözüküyor... Aslında işimiz epey zor...

albayrak dedi ki...

Bobo
(Batuhan)

AML Nihat
(Ekrem) (Holosko)
AMC
(Yusuf)

Ernst DMC
(Necip) (Uğur)

İbo Ferrari Sivok Toraman
(İsmail) (CD) (Rıdvan)

Rüştü
(Hakan)

albayrak dedi ki...

Nobre, S.Özkan, Tello, Tabata, Delgado, Fink, İ.Kaş, Zapo yollanmalı. Bu yıllık verdiğimiz
maaşlarda 11 milyon Euro tassarruf demek. Ayrıca tahminime göre 5 milyon Euro'ya yakın bonservis geliri elde edeceğimizi düşünüyorum.Bir sol açık, ortasahanın ortasına hücuma dönük bir oyuncu,bir önlibero alırsak ve
bunların hepsi de yabancı olursa
Bobo, Holosko, Ernst, Ferrari ve Sivok ile 8 yabancı sınırını geçmemiş oluruz. Tek eksiğimiz olan yedek stoperi de yerli bir alternatifle doldurmuş oluruz.Bu
4 oyuncu için yıllık 11milyon Euro
versek dahi bütçede herhangi bir artış meydana gelmemiş olur.

albayrak dedi ki...

Eğer mevcut transfer yapacağımız bölgelere örneğin sol açığa Tuncay Sanlı, Ozan İpek, Caner Erkin, Veli Kavlak; ortasahaya Hamit, Gökhan İnler, Nuri Şahin gibi
yerli transfer yaparsak, ya da Holosko'nun yerine Volkan Şen veya
Bobo'nun yerine Mevlüt gibi mevcut yabancı oyuncularımızın yerine yerli oyuncular katabilirsek, Tello ve Zapo'nun(maliyetlerini de gözönüne alarak) +2 katagorisindeki
yabancılar olarak kalmasını isterim.

Adsız dedi ki...

ferrari ve ernst'e gitsin diyen içimizdeki irlandalılar da kim :D

benim oyum yabancılardan tabata'ya gitti. gordon, i.kaş da bonusu.

esperanza dedi ki...

I.Kas, Delgado, Serdar Ozkan, Gordon ve Mehmet Sedef i banko yazarim...

geri kalanlarin derhal kluple iliskiler kesilsin

RuFF dedi ki...

Öncelikle Mustafa Denizli nin taktiği değiştirmeyeceğini göz önüne alırsak bu taktikte verimli oyunun sadece çok iyi ayağa pas yapan , top şişirmeyen oyuncularla oynandığını anlamamız gerekiyor.Barca da bu şekilde oynuyor.Defans oyuncularından kalecilerine kadar herkes çok seri şekilde ayağa pas yaparak oynuyor.4-3-3 taktiğinin işleyebilmesi için paslı oyunu iyi yapabilen oyunculara ihtiyacımız var.

Bunu göz önünde bulundurduğumuzda transferide ona göre şekillendirmemiz gerekiyor.
Türkiye liginde ayağa pas yapabilen, hızlı, sağ veya sol kanatta oynayabilecek oyuncu sayısı gerçekten az.Benim için Türkiyenin bu konudaki bir numarası Volkan Şen’dir.

Benim önerim Zapo + Tabata verilerek Volkan alınmaya çalışılmalıdır.Gerekirse üzerine 2-3 milyon euroda verilebilir.Hem +2 yabancıdan kurtulmuş olacaksınız hemde elinizde kaliteli bir Türk oyuncusu olacak.

Bunun dışında Tello ve Holosko hemen gönderilmeli ve giden bu ikili yerine ilk alınacak oyuncunun Guti olması gerekli.Hem bize geliri olabilecek bir oyuncu hemde tam aradığımız ortasaha oyuncusu olacaktır.Bonservisi de yok bildiğim kadarı ile.

Yapılması gereken diğer 2 transferden biri mutlaka forvet bölgesine olmalı oraya da köpek gibi güçlü bir forvet almamız lazım.Bobunun keyfine kalırsak işimiz çok zor.Fransa liginden buraya iyi bir oyuncu bulunabilir aklımda bir isim yok.

Yapılacak diğer transferinde sağ açık mevkii için kullanılması lazım.Her ne kadar Nihat patlama yapacak vs. densede Beşiktaşımızın kaderi Nihat’a kesinlikle bağlanmamalı.Nihat çok sık sakatlanıyor bu göz önüne alınmalı ve oraya da iyi bir oyuncu alınmalı.Alınabiliyorsa Hamit orada çok iyi işler yapabilir.

Bir transfer sezonu daha başladı, yazacağız çizeceğiz, rüyalarımızda oyuncuları görüp kafa patlatacağız ve sonunda yönetim gene işi bok edecek gibi duruyor.

Umarım yanılırım..

No Pasaran dedi ki...

Bir yabanci-bir de yerli transferi lazim bize. Ikisi de direkt ilk 11 oynayacak. Biri sol aciga olacak, birisi de orta sahaya yaratici oyuncu olacak, 4-3-3 oynayacaksak eger. Ki Mustafa Denizli kaldigina gore oyle olacak.

Benim tercihim orta sahaya ne yapip edip sozlesmesi biten Hamit'i ikna edip alsinlar, hem o zaman 4-4-2'ye donebilecek bir kadro da olur, Hamit sag acik da oynayabilir cunku.

Diger isim de sol forvete alinacak hizli, bire birde adam gecebilen ve skor yapabilen biri olmali, Kewel gibi senede 10 gol atsin mumkunse bu isim. Burasi icin de iki kisinin ismi gecti su ana kadar, Quaresma ve Krasic, Krasic zor gozukse de parayi bastirip alabilirler Mansimov baglantisi ile, ama Quaresma bire birde adam gecmesi ve hiziyla daha iyi secenek gibi geliyor bana, bilemiyorum. Bu iki isme takilip kalmadan bu ozellikte biri mutlaka takima katilmali bence sol acik icin.

Eger bu orta sahaya yerli, sola yabanci tercihi olmazsa sola yerli ortaya yabanci tercihi de ikinci secenek olarak dusunulmeli. Sola Volkan Sen ya da Ozan Ipek(tercihen Volkan Sen) alinip orta sahaya da Deco ya da Guti dusunulebilir. Deco fazla oynamadigi icin bu sene alinabilir artik, Guti de Katar'a gidecekmis, oraya gidecegine bize de gelebilir. Yine bu iki isme takilip kalmadan o ozellikte biri orta sahaya alinmali bu secenek olursa.

Benim tecihim Volkan Sen ya da Ozan Ipek icin Bursa'ya verilecek 5-6 milyon euro'nun Hamit'e verilmesi ve yabanci sol acik ile birlikte banko 11 oyanayacak 2 adamin alinmasi tercihidir. Volkan Sen ya da Ozan Ipek her ne kadar iyi oyuncular olsalar da bize geldikten bir sure sonra Serdar Ozkan ya da Batuhan'a donusmeyeceklerini garanti edemeyiz. O yuzden Hamit-yabanci sol acik tercihi daha garanti gozukuyor. Bu arada Hamit yazdigim her yere aslinda Nuri Sahin daha iyi olur bence ama gelmesinin mumkun oldugunu sanmiyorum, hem bonservis+yillik ucretinin imkansizlastirmasi, hem de kendisinin daha onceden de bildigimiz uzere gelmek istememesi. burasi icin diger alternatif de Gokhan Inler olabilirdi ama ucuk bonservis ucretinin goz onune alip bu sevdadan da vazgecmek gerek. bonservis ucreti olmamasindan ve artik 28 yasini bitirip Bayern'de bile oynamis biri olarak daha fazla ileriye gidemeyecegi goz onunde bulundurulursa bu sene Hamit'in artik Turkiye'ye gelebilecegi bir yil bence. Bundesliga'nin orta sira takimlarina(Leverkusen, Koln,Hoffenheim vs) gidecegine, vergi odemeden yillik en az 3 milyon euro kazanabilecegi Turkiye secenegini degerlendirebilir Hamit. Fenerbahce-Galatasaray'dan once bu olaya bir an once el atmasi lazim yonetimin, Hamit'i bunlardan birine kaptirirsak cok uzulurum :)

Sonuc olarak 5 yerli lazim ilk 11 icin, Rustu-Toraman-sol bek(Ismail olsun isterim ama Uzulmez olursa sasirmam) ve seneye iyi bi Nihat, 4 eder, gozun kapali ilk 11'e koyacagin bi yerli daha lazim ve mevcut kadroda o yok, disardan Hamit-Nuri-Gokhan Inler'den birini mutlaka almak lazim bu sene.

Bir ara cikan Kuranyi haberleri ise bana Bobo'yu satmak istediklerini dusunduruyor. Hoca da da zaten Bobo-Tello gitsin demis sanirim. Kuranyi cok iyi sezon gecirdi ve kalitesi tartisilmaz ama Bobo'dan da vazgecmek istemiyor gonlum.
Ama 2011'de sozlesmesi bitiyor Bobo'nun, ya bu yaz sozlesmesini uzatacaksin ya da satip para kazanacaksin. yerine de iyi adam alacaksin, Kuranyi'nin de sozlesmesi bittigi icin bonservisi yok, iyi bi tercih olabilir ama yillik 6 milyon euro istiyomus diye de haberler cikiyor. Neyse sonuc olarak bence Bobo bizim icin gayet iyi bir forvet ve kalmasini isterim. iyi bir takimda, diger hucum fonksiyonlari isleyen bir takimda Bobo her sezon en az 17-18 gol atar, su takimda bile 12 gol attigina gore :)

Bunlar adam alinmasi gereken mevkiler ve bu mevkilere onerilen oyuncular, asil sorun ise gidecek olanlar bence.

No Pasaran dedi ki...

Gordon zaten olmaz bu saatten sonra, o konuda sorun yok allahtan, Zapo bir sekilde satilmali ya da yine kiraya verilmeli ama bu sene tekrar kiraya vermek zor olabilir, 1 milyon euroya da olsa satilip zararin neresinden donsen kardir yapilmali. Delgado-Tello-Tbata 3'lusunden elde sadece 1'i tutulmali. Bunun kararini bir an once verip onu kadroda tutsunlar, digerlerini gondersinler. bence Tello en iyisi, hem biraz da olsa katki da veriyor, serbest vurustu, kornerdi falan filan. ama Tabata da kalabilir, bence gayet iyi oyuncu ama nedense Mustafa Hoca hic dusunmedi bu sene. Oynadigi kisa surelerde de duzenli oynasa biseyler yapabilecegini gosterdi.

Delgado'dan ise bu saatten sonra bize hayir gelecegini dusunmuyorum. Ama malesef Mustafa Hoca gelecek senenin ilk transferi olarak Delgado'yu goruyormus. Bu secim bize pahaliya patlamaz insallah, Kendisini cok seven biri olarak ve geldiginden beri de biseyler yapip takimi tasiyan adam olmasini bekleyen biri olarak(bizim Alex'imiz iste tarif ettigim), uzulerek soyluyorum ki Delgado ile bu saatten sonra bize yar olmaz. Aldigi 2.2 ilyon euro da cabasi diyerek noktayi koyayim Delgado olayina.

Bu 3'unden 2'sini gonderdik mi 1 yabanci hakki aciliyor. onu da yukarda yazdigim seceneklerden birisini alarak doldurmus oluruz.

Bunun disinda Nobre kesinlikle gonderilmeli, senelik 2.4 milyon euro alip 1 gol atan forvet tam bir safradir bu takim icin ve kesinlikle kurtulmaliyiz bu safradan. Nobre'ye o kadar para verip ilk yari yatmasini, ikinci yari da azcik kipirdanip 7-8 gol atip bir sonraki seneyi garanti etmesini izlemekten biktim. Gitsin ve bu izdiraptan kurtarsin bizi mumkunse. Yerine Batuhan'a tahammul etmek bile cok daha mantikli, fiyat/performans olarak bakarsan.

Holosko da Dnya Kupasi’nda iyi bir performans gostersin diye dua edilip Dunya Kupasindan sonra satilmali. Eger Holosko giderse +2 olarak Tabata kalabilir, yeni yabanci transferine de gerek yok. Tabata'yi gonderme maliyetinden de kurtuluruz ve Holosko'yu satip para da kazanmis oluruz. Aslinda Tabata yerine Holosko'nun gitmesi daha mantikli, yazarken fikrim degisti :)

Holosko yerine adam almaya da gerek yok, zaten 4-4-3 oynayacak bi kadro icin 4 tane santrafor fazla, 3 yeter, o 3 icin de Bobo, Nihat ve Batuhan (insallah artik diyorum) yeter, en kotu bi tane daha yerli forvet alirsin kadroya, bedavaya gelebilecek bi Necati olur mesela, hemen dudak bukmeyin :)
Yerli olarak alincak daha kaliteli bi isim aklima gelmedi, buyuk takim havasi solumus, yetenekli bi adam Necati, bonservis sorunu yok sezon sonu ve yedek olarak gelmeyi kabul eder her turlu, kendini tekrar kanitlamak icin, verecegin yillik ucret de fazla olmayacaksa neden olmasin. kendini tekrar ispatlamak icin cok ac olacagi da kesin. Yusuf bile bu takimda tekrar yer bulduktan sonra bu kontenjandan Necati her turlu bulunabilir.

Yusuf demisken, bence gonderilmeliydi ama artik sozlesme yeniledi, zaten bu sezon bile ne kadar sure aldigi malum, onumuzdeki sene icin ona kritik bir rol verilecegini dusunmuyorum, maliyetini de bilmiyorum ama kadroda durmasi cok da sikinti yaratacak bir oyuncu degil, uzerinde durulmamali. ha onun yerine Onur Bayramoglu rotasyona girse, sonradan maca giren oyuncu olsa guzel olur ama mustafa hoca'nin tavsan kontenjanindan Yusuf oynar.

No Pasaran dedi ki...

Serdar Ozkan ve Hakan Arikan ile de acilen sozlesme yenilenmeli. Serdar Ozkan mi diyenleriniz icin Volkan Sen'den yeteneksiz mi Serdar? Bu sezon kac macta ve ozellikle de hangi maclarda oynadi Serdar? Gol kacirdigi, titrek oynadigi vs gercek, ama gonderdin eline ne gececek, kadro yapilanmasi yaparken taraftarin gazina gelmemek lazim. Burda yazilanlari gordukce sasiriyorum acikcasi. Herkesi gonderenler olmus, 3-4 kisi haric herkesi gonderenler olmus, ManU, Real kadar zenginiz de haberimiz mi yok, bu kadar buyuk capli bi revizyonu kaldiracak butcesi var mi bu kulubun? Kadrodaki oyuncularin cogunlugu belli bi seviyenin ustunde iyi oyuncular, dogru yerlerde oynatilirsa verimi artacak bir suru oyuncu var Besiktas'ta. Yabancilarin cogu da kotu kalitede oyuncular degiller. Bu yuzden nokta atisi transferler yapip, bu kadronun verecegi verimi maximize etmeye gitmek olmali izlenecek yol. Butun yabancilari gonderdin, yerine alacagin yabancilarin maliyetini dusun derim o zaman, hem ne verecegi belli bir Bobo, bir Tello varken elinde, yerlerine uyum saglayip saglayamayacagi belli olmayan ismi yildiz olan ama bir soru isareti olacak bir suru isim alinmasina karsiyim, bu tarzda sadece 1 transfer yapilmali. 1 transfer yanlisini kaldirir bu takim ama bu sayi 3'e 4'e cikarsa finansal acidan cokeriz. Q7 diyodu taraftar, alin size Q7 diyip bitirsinler transferi kadroyu korusunlar, maliyetli ama verim vermeyenleri gondersinler(Nihat haric), bir de alabilirlerse Hamit'i alsinlar yeter. Diger saydiklarim bile acil degil(Necati vs).

Son olarak bir tane de yedek stoper lazim yerli olarak, Ibrahim Kas'in yerine. Bu isim icin biraz dusunmek gerek, para harcamadan ucuza biri alinmali, Almanya'dan gurbetci falan olsa soyle ucuza super olur aslinda. Olmadi sozlesmesi biten Ali Turan'i biz alsaydik dwmwk istiyorum ama Gs aldi bile, Gs boyle transferleri iyi bitiriyor, Mustafa Sarp, Ali Turan vs. Aydin Toscali'nin da sozlesmesi bitiyor sanirim, yedek diye alinabilir bedavaya. Hem Kayseri'den bedava adam koparmanin hazzini yasar bu taraftar, Hurma'lar dururlar artik :)

Ozet geceyim, Ferrari-Sivok-Ernst-Fink-Bobo-Tello-Tabata kalmali yabancilardan. Holosko-Delgado-Zapo gonderilmeli. Yerlilerden Nobre, Ibrahim Kas, Ramazan Ozcan, Erhan Guven, Mehmet Sedef, Erkan Zengin gonderilmeli.

Hamit, Quaresma, Necati, Aydin Toscali alinmali. Bu isimler farazidir, bu isimlerin oynadigi bolgelere baska isim geliyosa akliniza yerine yazin iste. Sonuc olarak sadece 1'i yabanci 4 transfer ve verim vermeyen bir suru oyuncuyu gondererek bu takim seneye
baslayabilir..

Bunlarin isiginda kadro da su sekilde sekillenir:

Rustu
Toraman-Sivok-Ferrari-Ismail
Hamit-Ernst-Fink
Nihat-Bobo-Quaresma

4-4-2 de oynar bu kadro:

Rustu
Toraman-Sivok-Ferrari-Ismail
Hamit-Ernst-Fink-Quaresma
Nihat-Bobo

+2 olarak Tello-Tabata olur.

Hakan
Ridvan-A.Toscali-Toraman-Uzulmez
S.Ozkan-Tabata-Necip-Tello
Necati-Batuhan

Yedek kadro icin fena degil. Ugur-Yusuf-Ekrem-Onur Bayramoglu var daha elde. Al sana 25 kisilik kadro ...

EnisteKolaKoy dedi ki...

Bence bu sene bileti kesilen yabancılar banko olarak Tello ve Holosko. Tello'ya gelecek herhangi bir teklifte, Holosko'ya da verilen paraya yakın bir teklifte satılacağını düşünüyorum. Bobo'ya da geçen sene istenen 7-8 milyon euro'luk teklif gelirse eğer satılacaktır bence. Delgado'nun Denizli tarafından, Tabata'nın da yönetim tarafından gönderilmeyeceğine eminim. Banko kalacaklar isimlerse Sivok-Ferrari-Ernst'tir. Fink'i kestiremiyorum açıkçası, bana göre kalmasında bir problem yok.

tanju dedi ki...

ernst
toraman
ismail
rıdvan
bobo
necip
batuhan

dışında kim giderse üzülmem. hatta bazıları için tura bile çıkarım.

sodomy dedi ki...

oha lan cumaliyi istemeyen var! cumaliden ne gördünüz abi

Pamukk dedi ki...

Bobo kal bizimle.

Adsız dedi ki...

tello-holosko-serdar özkan

1 tane türk, 1 tane yabancı kanat oyuncusu bulabilirsek takım cidden iyi bir hal alabilir.. tabata ve fink de +2 olur..

turkkant dedi ki...

Ruff ve No Pasaran güzel öneriler getirmiş. Yalnız Tello ve Holosko'nun gönderilmesi bence mantıklı olmaz.

Holosko bu sezon düşük performans göztermiş olabilir. Ancak, oraya Tuncay'ı filan getiremeyeceksen, fizik-kondisyonuyla 4-3-3 için son derece ideal bir kanat forveti. Bekini de kovalayan golünü de atan, tempolu oyunda alternatifi Nihat'ın yapma imkan ihtimalinin olmadığı bir işi yapabilen bir oyuncu. Taktik ve takım oyuncusu. Bu sezon şanssız ve kötü bir sezon geçirdi. Bence seneye toparlar. dediğim gibi, yerli versiyonu Tuncay filan alınmayacaksa, kesinlikle kalmalı.

Tello ise istikrarsızdı. Ama takımdaki en etkili oyuncu aslında. Birçok farklı pozisyonda oynayabilen, akıllı cin gibi topçu. Tabata, Delgado masallarıyla uğraşacağımıza Tello kalsın.

Bobo gitsin diyenlere ise hiç girmiyorum. Adam 33 gol attığımız sezon 12 gol atmış, hala beğenmeyenler var. Pes vallahi. Kuranyi'ye bayılsınlar 6 milyon euro, sonra da adamın nazıyla, tripleriyle uğraşın da göreyim sizi... Böyle fantazilere gerek yok, hemen 3 senelik imzayı atmaları lazım bu sene...

Ernst, Sivok, Ferrari üçlüsü zaten belirli bir kalitede, istikrarlı yabancılar. Muhtemelen kalırlar.

Bu durumda her ne kadar gayretli olsa da geriye kalite olarak geride bir Fink, Delgado ve Tabata kalıyor. Bence Delgado-Tabata kesin, bir ihtimalle de Fink yollanmalı.

Gerekirse tek yabancı transfer etsinler ama Deco-Guti ikilisinden biri gibi, ya da Krasic-Robinho-Queresma gibi as bir adam bulup kapatsınlar transferi.

Orta sahaya da takviye şart, burada da Nuri Şahin-Gökhan İnler-Aurelio-Hamit gibi ilk 11'de direkt oynayabilecek kalitede bir Türk bulmak lazım.

Necati bonservissiz. Hiç kaçırmamak lazım. Yaşı 30. Al kadroda alternatif oyuncu. Kendini tekrar ispatlamak derdinde. kalitesini büyük takımda ispatlamış, olgunlaşmış oyuncu.

Özetle, bence bir maksimum iki yabancı ve iki Türkle transferi bitirmemiz lazım. Benim gönlümden geçen de Guti-Krasic-Hamit-Necati. Bunlardan sadece Krasic bonservisli, diğerlerinin bonservisi elinde.

esperanza dedi ki...

Yusuf ve Ugur Inceman i muhafaza ettigin kadroda Serdar Ozkan i gonderirsen doverler adami. Serdar da kalsin, I.Kas in bonservisi derhal geri alinsin. Necati gelsin ote yandan Batuhan ile de 5 yillik sozlesme imzalansin. Gordon ve Zapo a2 takima gonderilsin lazim olur

ian dedi ki...

@ turkkant

güzel bir analiz olmuş. yazdıkların doğrudur yanlıştır o önemli değil, ama en azından sadece şikayet edip ahkam kesmeden mantık kuralları dahilinde realist bir yaklaşımla bütünlüklü bir çözüm sunulmuş.

No Pasaran dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yusuf dedi ki...

onur, cumali gibi isimleri saymazsak taraftarın kalmasını en çok istediği ilk 6 isim şu şekilde;

-rıdvan (98)
-necip (114)
-toraman (116)
-ismail (120)
-ferrari (123)
-ernst (124)

No Pasaran dedi ki...

Valla benim onerim de Turkkant'inkilere yakin. Bence de max 4 transfer lazim, 1 yabanci bile yeter, bunun icin 2 yabancinin gitmesi lazim, biri kesin Delgado olmali, digeri de Tabata-Holosko'dan biri olmali, bence Holosko gitse daha mantikli ama Tabata gitsin Holosko kalsin sag forvet olarak is yapar diyene de saygi duyarim Turkkant gibi. Alinacak yabanci, alinacak yerliye gore degismeli. Misal yukarida yazdim Volkan Sen'in yeni bi Serdar Ozkan olmayacagini kim garanti edebilir diye, ama oldu da alindi. Volkan Sen'i alip ustune bi de Quaresma almasinlar, o zaman gidip Deco ya da Guti'yi alsinlar.

Ayrica Hamit-Nuri-G.Inler transferi olmadi ise mutlaka Volkan Sen'i alsinlar ki yerli olarak ilk 11'e koyabilecegimiz 5.oyuncumuz olsun.

Ibrahim Kas gidecegine gore mutlaka bi yerli stoper gerekecek, ben Aydin Toscali dedim, baskasi baska birini soyler ama gidip Ediz'e 3-4 milyon euro verilmemeli, o oyuncu bedavaya gelen biri olmali, sonucta stoperde 4.tercihin olacak bi oyuncu, gidip tonla para vereceksek o bolgeye bile, o zaman Ibrahim Kas kalsin daha iyi.

Necati de alternatif olmasi acisindan ve bedava olmasi sebebiyle tercih edilebilir. Nobre'den cok gol atacagi kesin...

No Pasaran dedi ki...

Ama ben olacaklari soyliyim. Mustafa Denizli Delgado'yu mutlaka kadroda tutar, Tello gider, Bobo satilir (Allah korusun), Tabata kiraya verilir, Batuhan kiraya verilir, Holosko'ya talip cikarsa satilir. Hamit falan alinamaz, Allah korusun Gs ya da Fb'ye gider. Biz bi tane taraftari gaza getirecek transfer yapariz Quaresma gibi. Forvete bi tane soru isareti oyuncu alinir yabanci, Bobo'nun yerine.

Mustafa Denizli inatlarindan vazgecmez, yine kahir dolu bir yil bizi bekler...

adophis dedi ki...

evet ben cumali bisi, ferrari, ernst, fink, sivok, uzulmez rustu hakan, korcan, bobo, necip ve ismail'e oy verdim ama yanlis okumusum, ankette istemiyorsunuz diyormus:)

BJK4EVER dedi ki...

@turkkant

Tello ve Holosko nasil kalsin yahu? Tello hicbir kritik macta belirleyici olamiyor, 5 mac yatip 1 mac kazaniyor, sonra tekrar yatiyor. Benim 1 numarali ofansif orta saha oyuncum rakiplere korku salacak, onlem aldiracak, rakibi korkutacak, ki bu bana gore Tello da olamaz, Tabata da, Delgado bana gore ikisinden de hem kumas hem potansiyel olarak cok daha iyi oyuncudur.

Holosko nasil ideal kanat forveti oluyor acaba? Bu kadar kotu son vurusu olan (Kasimpasa, Sivas), top kontrol etmesini beceremeyen (IBB), 1 tane calim atamayan kanat oyuncusu var mi dunyada? Onunde 30 metre bos alan ve -10 metre yakininda adam olmadigi surece hicbirsey yapamayan Holosko mu ideal forvet?

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER

Tello kritik maçlarda belirliyici olamıyor sözüne katılmıyorum. Bu sene genelde istikrarsızdı, formsuzdu; ama kumaş olarak Delgado ile karşılaştırman dahi bana abes gelir. Kritik maç derken, bu seneki Manch. deplasmanı mı kritik maç değil, geçen seneki FB kupa finali mi yoksa? Tello tabi ki Beşiktaş'ın as adamı olamaz; birçok pozisyonda kullandığın etkili ve kaliteli bir oyuncu. Aksine bence maçın zorluk derecesi yükselince sahadan genelde kaybolan Delgado oluyor. Geçen sene istatistiklerine bakalım, Tello 6 gol 14 asist yapmış, Denizli'nin prensi Delgado 6 gol 5 asist.

Rıdvan'ın dediği gibi, Alex büyük oyuncu, Tello iyi oyuncu... Ama bana göre Delgado iyi oyuncu dahi değil. Bizim iyi oyuncularımızı tutup, bir tane büyük oyuncu transfer etmemiz lazım. Esas mesele bu.

Hala bu adama inananlara hakkaten inanamıyorum ya. Adamı 3 sezon izledik, adam sakatlandı takım şampiyon oldu.

Holosko yorumun ise bence fazla önyargılı. Evet bu aralar çok kötü ama bu adam ligde 89 maçta 32 gol 18 asist yapmış. Sırf fizik-kondisyon katkısıyla, sorunsuz takım oyunsu olmasıyla bile ben takımda tutarım.

Mesele şu Bobo'yu, Holosko'yu, Tello'yu gönderip dünya starları transfer edeceğiz sanıyoruz. Ya Carew penaltıları çıkarsan bir sezonda 7 gol attı, işte görüyoruz Guiza'yı, Kezman'ı, Jo'yu bu adamları Beşiktaş alsa aman isimli oyuncu aldık derdik. Sonuçta bunlar Bobo'dan, Holosko'dan fazla mı katkı yaptılar?

turkkant dedi ki...

Bu arada Holosko top stop edemiyor, son vuruşu yok yorumların da hafif Hakan Şükür yorumu olmuş.

Adama da hep benzer şeyler söylerlerdi, sonra adam 200 gol attı, Juventus peşinde koşu, Inter'de oynadı, Uefa kupası kaldırdı, Türk Milli takımının en çok gol atan oyuncusu filan, ama sorsan dribling yapamaz, son vuruşu kötüdür, top stop edemez filan... O zaman Ailton dünyanın en iyi topçusuydu!?

turkkant dedi ki...

Bu arada 4. stoper lazım filan diyoruz. İ. Kaş olmayacaksa, Ömer Erdoğan'ın sezon sonu sözleşmesi sanırım bitiyor. Adam şaka maka Holosko kadar gol attı bu sezon (6 gol).

tearkan dedi ki...

Kim gelir kim gider muhabbetleri bir kenara da Ferrari'ye Ernst'te Bobo'ya (daha iyisinin geleceğine inanmıyorum), son dönem performansıyla ve g,derse alınacak muhtemel yabancının işgal edeceği kontenjana rağmen Rüştü'ye çıkan oy sayısına çok şaşırdım. Hadi bunları bir kenara bırakalım da Cumali'ye doksan tane oy çıkmış. Yahu 16 yaşındaki çocuğu takımda görmek istememe nedeniniz nedir?

BJK4EVER dedi ki...

Tello ManUtd macinda iyi oynamadi, uzaktan sutu da zaten savunmaya carparak ite kaka girdi. Gecen sene kupa finalinde de maci tek basina o kazandirmadi zaten, takim olarak cok iyiydik. Ama takimin kotu oldugu maclarda hic sahneye cikmiyor. Bu sene Avrupa'da hic yok, hatta CSKA macinda kacirdigi gol gozumun onunde hala. Ligdeki kritik maclarda hic sahneye cikmadi Kayseri deplasmani haric. Trabzon ve FB maclarini kazandiramiyorsan bu takimda isin ne ki senin?

Holosko konusunda da sunu soyleyim, sen Manisa istatistiklerini de almissin galiba.

Bizdeki istatistikleri bana gore yeterli degil. Bizde ligde 64 macta 23 gol atmis, bence son derece yetersiz. Ki gol sayisini gectim, oyun anlaminda hicbir katkisi yok. Top tasiyamiyorum, top tutamiyor, faul kazandirmiyor, aldigi topu ya kontrol edemeyip kaybediyor, ya da kontrol ettiyse rakibinden icinden gecmeye calisip kaybediyor.
Soylediklerimin aynisi Bobo icinde gecerli, ama Bobo oyun icerisinde daha cok katki sagliyor en azindan.
Bence ikisi de yetersiz, Besiktas'in forveti senede 25 gol atan adam olmali. Ha, kimse takim defansif oynuyor falan da demesin. Sivas, Kasimpasa, Trabzon maclarinda kacan gollere bakin ilk once, bu goller bize 6 puan kaybettirdi....

No Pasaran dedi ki...

@BJK4EVER

"Bobo yetersiz, Holosko yetersiz, Besiktas'in golcusu 25 gol atmali, 64 macta 23 gol bence son derece yetersiz."

Hocam bunlari yazmissin da kim yeterli Besiktas icin, Avrupa'da 25 gol atan kac adam var Besiktas'a gelebilecek? Gelecek adamin maliyeti ne kadar olur sence? Bobo'yu yok pahasina satip boyle bir maceraya girmek ne kadar dogrudur?

Yap-boz tahtasi degil ki bu, onu gonder, onu da gonder daha iyisi lazim. Para siciyoruz da benim mi haberim yok?

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Tabata'ya 8 milyon euro bonservis, Delgado'ya 8.5 milyon euro bonservis, Nihat'a 4.5 milyon euro bonservis, Ferrari'ye 3.5 milyon euro bonservis, Nihat'a yillik 3.5 milyon euro, Nobre'ye yillik 2.5 milyon euro, bu paralara bakilirsa para siciyoruz bence, ustune bir de siviyoruz ama o ayri konu.

Madem para harcayacagiz adam gibi harcayip iyi takim kuralim. Harcamayacaksak da hedefleri ona gore koyup kuculelim.

Turkiye liginde 25 gol atacak adami bulabiliriz bence. Biraz son vurus becerisi olan ve ceza alani icinde pozisyon almasini bilen her golcu ligde 20-25 gol atar. En guzel ornegi Baros'tur, Makukula'dir, Jardel'dir.

Ben gerci illa forvet alinsin demiyorum da. Tek forvet oynayacaksak Bobo da olur, o zaman kanatlara cok iyi adam alirsin. Cift forvette Bobo-Nihat ve yedekte Holosko, Nobre ve Batuhan da yeterli, ama zorlaniyoruz iste gol pozisyonlarinda. Ben yillardir bu takimda tek vurus ustasinin ozlemini cekiyorum, Ailton'dan beri gelmedi boyle adam.

Sertug Ozgur dedi ki...

@BJK4EVER

Dün uğur meleke yazmış, bu sezon 2 golün üstünde atan 3 oyuncu var.Bobo,Holosko,Tello.

Şu vahim tabloda, esas sorun başka yerde. Hayır rakamlara filan da gerek yok. İzliyoruz maçları. Oyuncuların atağa bu kadar az katıldığı, üstüne üstlük kanatsız oynayan bir takımdan ve de Tello'nun ayağından çıkacak toplara bağlı olan bir takımdan gol pozisyonu beklemek garip zaten. Hayır, çalışkan,pozisyon yaratan, agresif bir adam alınsın desen tamam da şu takıma bitirici adam dediğin Makakula'yı koy 10 golü geçerse asarım şurda kendimi.

BJK4EVER dedi ki...

Bu sene kadromuzda Makukula olsa idi Bobo veya Holosko daha iyi yerde olurduk, cunku adam en azindan pozisyona girdi mi cok net vurus yapiyor. Bobo ve Holosko isabetli vuramiyor maalesef, en azindan net gol vurusu yapamiyor. Holosko ve Bobo Makukula'dan elbet daha iyi oyuncu, ama bu kadar kisi takimda olan golculer girdi mi atacak. Takir takir top oynayip mac basina 10 pozisyona giren takim olmadigimiza gore bizim icin bu kriter daha onemli.
Ha, gelecek sezon boyle olmaz insallah, o zaman adam gibi 2 ofansif oyuncu aliriz ve gol sikintimiz olmaz, ama yine de Bobo kritik anlarda kritik goller kaciracak, belki sadece bu seneki kadar belirleyici olmayacak. Cunku Diyarbakir macinda altipastan kaciran, Trabzon macinda altipastan kaciran, Ankargucu macinda bombos direge nisanlayan, Fenerbahce macinda penalti kaciran Bobo sirf gol vurusu yetersizliginden bize 9 puana patladi....

Kalten dedi ki...

Git artık Serdar Özkan, kendinden nefret etmeden... Nerede, nasıl, tekrar gülümseyeceksen; oradan bir fotoğrafını yolla. "Mutluyum" yazsın sadece arkasında...

No Pasaran dedi ki...

@BJK4EVER

Peki ayni Bobo kac puan kazandirdi tek basina?

4.5 sezondur Besiktas'ta Bobo, bugune kadar artilarini eksilerini bi yazsak hangisi agir basar? Neredeyse bedavaya geldigi takimin tarihinin en golcu yabanci oyuncusu olmus mudur, olmustur...

Oyunculari kotulemek bu kadar kolay olmamali...

Deniz dedi ki...

Konu Bobo oldu mu ve daha verimlisi alınmalı diyenler oldu mu kan beynime sıçrıyor:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=18877435

Allah için, bu takımın problemi Bobo falan değil. Bobo isabetli gol vuruşu yapamıyorsa bir sebebi var. Kaç maçı pozisyona giremeden bitirdi Bobo, çünkü kaç tane maçta ilerde verimli olamadık. Adamı maç boyunca bir pozisyona sokup onu atamadı diye çemkirmek, yerine daha verimlisini alalım demek maç boyu bir pozisyona girmeye, onu attığımız sürece razı olmak demektir, saçmalığın da daniskasıdır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş ligin en fazla korner atan takımıysa bu takım oraya kadar gidiyor demektir. rakibi sıkıştırıyor, zorluyor demektir.

eğer bu kadar sıkıştırılan bir takım ama sıkıştırılamayan goller varsa bobo dahil tüm hücum hattını sorgularım.

tello-holosko-bobo topyekün gönderilmelidir.

beşiktaş bu kadar yüklenip bu kadar az pozisyona giriyorsa bunda bobo'nun bireysel eksikliklerinin de payı vardır.

beşiktaş hücum etmiyor ki nasıl gol atsın diyenlere de atılan korner sayısını armağan ediyorum.

ayrıca tüm sporseverleri de bir gün milan baros'u izlemelerini davet ediyorum.

rakipte baros, sende bobo varsa. üzülmeyeceksin. baros kazanır.

Deniz dedi ki...

Kornerleri de kurcalamak lazım o zaman, kaçı sikten soktan ortalar yüzünden rakibin götüne başına çarpmış da çıkmış. Kaçı "oraya kadar giden" topun Bobo'yla buluşması sonu kornere çelinmiş.

Senin hatan şu: Baros Beşiktaş'ta olsaydı şahane olurdu diye düşünüyorsun. Daha evvelden Delgado'ya takılmıştın, Bobo'ya zaten takıksın, tek başına değerlendiriyorsun oyuncuları, ben de diyorum ki, Bobo Galatasaray'da olsa, Baros Beşiktaş'ta, yine Galatasaray kazanır. Sallamak serbest nasılsa.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

galatasaray beşiktaş'tan çok daha iyi bir oyun kurgusuna sahip değil. takım bütünlükleri yok. zaten olsa şampiyon olurlardı. milan baros ne yapıyorsa kendi yapıyor.

boş kaleye yuvarlayan oyuncuları nonda'ydı onu da gönderdiler.

baros ekmeğini taştan çıkarıyor.
makukula ekmeğini taştan çıkarıyor.
sen de 12 golle kariyer rekorunu kırıyorsun.

delgadoya sorsan forvet yok der
boboya soruyorsun top atacak adam yok diyor.

aslında hepsi.

EnisteKolaKoy dedi ki...

her zaman söyledim, delgado'nun şanssızlığı; süper oynadığı maçlarda bir şekilde hakemlere kurban edildik. küçük maçlarda zaten genelde hiç bir problem yoktu kimsenin kafasında delgado konusunda. hatta şöyle deniyordu "büyük maçta oyna da görelim" ama kimse onun iki deplasman üst üste kadıköy'de oynadığı futbolu görmedi, çünkü hep hakem hataları konuşuldu (bobo'nun gol attığı maçı hatırlayın, 2-1 kaybettik; o maçı izleyin delgado'nun nasıl oynadığını anlarsınız), mustafa denizli'nin taktiği konuşuldu son maç.

geçen seneki galatasaray deplasmanı da öyle keza; süper oynuyordu, gol de attı; sonunda gitti saçma sapan bi nedenle atıldı oyundan.

sadede gelirsek, kritik maçlarda güzel futbol oynadı delgado, ama hep şanssızlıktan mıdır nedir, gölgede kaldı oynadığı futbol. o yüzden bu takımda oynayamayacak kadar kötü bir oyuncu değil delgado, haksızlık yapmayalım.

turkkant dedi ki...

"Grass is green on the other side" derler. Bizde bunun gibi, ortalıkta olmayan oyuncuyla ilgili beceriksizlikleri unutulup saman alevi gibi bir iki yanıp söndüğü an konuşuluyor. Delgado'nun 1-2 etkili oyununu sayarsanız, ben size 8-10 yokları oyunu sayabilirim.

Esas meselenin ne olduğu şurdan belli. Delgado Beşiktaş'ta 3 sezon top oynadı. 3 sezon sonunda Delgado büyük oyuncu mudur, diye sorsan taraftar ikiye bölünür. Öyle büyük oyuncu olmaz. Kimse Alex'in, Hagi'nin, Sergen'in büyük oyuncu olduğunu tartıştı mı?! Bir oyuncu 3 sezonda hala soru işareti ise, zaten o iş olmaz.

Ha, fena oyuncu değildir, filan orası ayrı. Valla Alex, Delgado fiziğinde, kondisyonunda oyuncu öyle fena değil olamaz. Takımına -1 yük getireceksen, Alex gibi, zamanının Hagi'si, Dergen'i gibi her sezon 7-8 net maçı çevirmen lazım. Bu adam bu saydığımız oyuncuların çok gerisinde, daha hala neyi tartışıyoruz ben anlamadım.

turkkant dedi ki...

@Jessie

Son 10 sezondaki Beşiktaş forvetlerinin bir istatistiğini çıkarsan bize, hangisi 20 golün üzerinde atmış, ya da hangisi 3 sezon üstüste ligde 10 golün üstünde atabilmiş de biz bilmiyoruz? Bu takımın orta sahasında yarım yetenekli oyuncular oynarken, Bobo'yu tartışmak abesle iştigal.

Ha sen Nobre'ciydin di mi? Hani şu sezonda 1 gol atan Nobre.

Deniz dedi ki...

canım sıkıldı baros'un geçen sezon attığı 21 golü izledim. hemen hepsi kendisine dokunmanın - son vuruş yapmanın yettiği pozisyonlar. bunlara eliyle düzeltip attığı, aslında kendisinin dokunmadığı ama kendisine yazılan ve recep'in elinden kaçırdığı önüne düşen topa vuruşu, dört tane penaltı (ki ikisi bize) vesaire dahil.

bir tane çatala taktığı var, bursaya sanırım, şahane gol.

ama çok büyük çoğunluğu asist, ve ölü top falan da olmayan asist. sıfıra iniliyor geri çıkıyor, lincoln al da at dercesine veriyor, arda önüne bırakıyor vesaire.

şimdi baros bu şartlarda verimli olurken, aynı şartlar sağlanmadığında bobo'ya sıkıştıramıyor, 12 golle kariyer rekoru kırıyor falan diye çemkirmen saçma. takım 40 golü ıkına sıkına atarken 13 gol atan bobo varsa ortada, galatasaray 60 golü geçmişken hem de, tüm problemi bobo gider yerine baros gelir'e bağlarsan, tüm rasyonaliten bir anda yerle bir olur.

ayrıca, tello-holosko-bobo gitsin dersen hücum hattını sorumlu tutuyormuş gibi olursun, ama o hatta ilk devre boyunca sol açık olarak bobo'yu oynatmaya çalışan denizli'yi göz ardı etmiş olursun.

tello, daha iyisi bulunabilir. filip? daha iyisi bulunabilir. bobo? daha iyisini bulmak, ceteris paribus, imkansız.

arşavin, fabregas, walcott'lu bi hücum hattı kur, ben de sana bobo gitsin diyeyim. kuramayacağını biliyorsun, bobo gitsin diyorsun. günah keçisi olarak bobo'yu gören bilinçsiz taraftasın işte.

ben de diyorum, lincoln'lü, veya geçtim onu, kewell ve keita'lı hücum hattına bobo'yu koyarsan baros'tan fazla atar. var mı atmayacağının garantisi?

Deniz dedi ki...

Sözlükte Nobre-Bobo muhabbetini de yapmıştık senle Jessie, olayı hatırlatması açısından turkkant'a teşekkür ederim.

Nobre 2005-2006 sezonunda fenerbahçedeyken 20 gol atıyor, 2004-2005 sezonunda fenerdeyken 20 gol atıyor, 2003-2004 devre arasında gelip 12 gol atıyor. Sonra beşiktaş'a gelip sezonluk 10 gole düşüyor ortalaması. Hala neyi anlatıyorsun ki?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo galatasaray'da olsa baros'tan fazla gol atar.

ama galatasaray daha az gol atar.

bu kadar nettir benim söylediğim.

etrafındaki oyuncuların bu verimsizliklerinde bobo'nun da payı var.

No Pasaran dedi ki...

Jessie nasil su Nobre'yi savunup Bobo'ya sallayabiliyosun anlamakta zorlaniyorum acikcasi...

Bu adam herseyi 10 uzerinden 7 yapar, Baros'un yapamadigi seyleri de yapar, Baros'un 10 uzerinden 10 yaptigi seyi de en kotu 10 uzerinden 7 yapar.

Baros da cok iyi bi golcudur, belki de Turkiye'nin en iyisidir ama Bobo yetersiz degildir...

Bu Bobo Gs'de olsa Baros kadar atar, Gs de yine ayni golu atar. Adamlarin kanatlarinda Arda, Keita, Kewell, Dos Santos, orta sahasinda begenmedigimiz Elano oynuyor. Bizim kanatlarda Ekrem, Yusuf, Tello, Holosko, Nihat, Serdar Ozkan oynuyor. Farki farkedebiliyor musun :)

Bizimkiler net bi sekilde asistci degiller, Tello haric, adamlarin butun kanat oyuncularinin asist ozelligi var....

Bize lazim olan 2 tane iyi kanat adami, cok net...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

iki iyi kanat adamı getirdikten sonra da nobre de o kadar gol atıyor.

önemli olan etrafına katkıda bulunmak. takıma seviye atlatmak.

yoksa dediğim gibi. orta saha oyuncularına sorsan golcü yok derler. golcülere sorsan orta saha yok derler.

ferrari iki ön libero ister. bobo ortada delgado oynasa der...

önemli olan optimum sistem ve dizilişi bulmaktır.

bu takımda ricardinho - delgado da oynadı bobo nun arkasında.

biz boboyu sabit tutup her sene her şeyi değiştirdik.

ricardinhoyla olmadı, delgadoyla olmadı, telloyla olmadı kimseyle olmadı.

bunlar iyi oyuncu demiyorum ama bobo'yu tüm takımın sorunlarından ayırıp bir başka köşeye koymayı da doğru bulmuyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

aylarca bana zapotocny'i savundular. neymiş? yanında gökhan zan varmış o yüzden hata yapıyormuş. şimdi bursanın yedek kulübesinde oturuyor.

orda da yanında ömer erdoğan olduğu için herhalde.

zapotocny önünde fabian fink, yanında ferrari. sağında solunca chiellini, toraman falan oynasa sırıtmadan oynar bence.

buna geliyor dediğiniz.

zapo iyi oyuncuysa zan'a da sınıf atlatmalıydı.

Deniz dedi ki...

ricardinho'yla delgado'nun arkasında kim vardı? ernst'le fink mi?

optimum'dan bahsediyorsan, tüm kadronun optimumunu bulman lazım. hücumu ayrı optimum, defansı ayrı tutamazsın. teknik ekip dahil, hepsini en iyi kazancı sağlatacak şekilde kurman lazım.

işte defans böyle kendi içerisinde iyi olur, gol yemezsin gol atamazsın. orta sahanın gerisi iyi, ilerisi kötü olur, orta sahanın iyiliğinden bahsedemezsin. hücumcular gs gibi 60 gol atar, ama uyduruk defansları bir sürü gol yerse, orada da baros falan anlatmaman gerekir.

ricardinho ile delgado oynarken beraber, arkalarında fahri vardı, kafaca bitik kleberson vardı. arkalarında ernst ile fink yoktu ki delgado'yu işletsinler, ricardinho'yu işletsinler (ki ricardinho'dan nefret ederim), o da bobo'yu işletsin. bu iş öyle olmuyor. sen de biliyorsun bunu.

EnisteKolaKoy dedi ki...

turkkant, senin mantığında tello'nun da bu takımda yeri yoktur o zaman. tello her büyük maçta süper mi oynadı? bu sene manchester maçı ve kayseri maçından başka iyi oynadığı maçı pek hatırlamıyorum ben.

Deniz dedi ki...

tello beşiktaş'ın futbolcusu değil zaten, değişmesi gereken kısım takımda forvetin arkasındaki orta saha futbolcuları, santrfor veya ortasahanın gerisi değil.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

neticede buna bir bütün olarak bakmak gerek. beşiktaş'ın attığı gol sayısında bobo'nun da payı vardır.

bobo'yu attığı 12 golle ayırmak hatalı o yüzden.

bobo'dan sonra en çok gol atan adam da holosko.

halbuki holosko futbolcu bile değil.

o zaman şöyle diyebilir miyiz; takımın en çok gol atan ikinci oyuncusuna nasıl dil uzatabilirsiniz?

ben yıllardır söylüyorum; bobo'ya güvenmiyorum. sezon başında 5 kilo fazlası olmayacağını kimse garanti edemez. çünkü her sene aynısı oluyor. yıl sonuna doğru bobo daha iyi oynuyor.

oysa aynı sistem, aynı oyuncular, aynı teknik direktör.

sezon başı bobo'yu savunup takımın her şeyini eleştiriyorsanız, aynı oyuncular ve aynı sistemle bobo'nun etkili olduğu maçları nasıl yorumlayacaksınız?

demek bobo takımdaşlarından bağımsız olarak ta etkili olabiliyor.

eğer olabiliyorsa da ben soruyorum lig başlarından neden olamıyor.

bugün bobo sol açıkta oynatılsın. sezon başına oranla daha etkili olur. çünkü kendisiyle ilgili her şey. şimdi fit.

Deniz dedi ki...

sezon başı adamın kafası bir kez rahat bırakılsa, ona göre davranır belki de. bobo 5 sezondur satılacak çünkü. satılamadı gitti. satılsa da aslında yerine alınacak baros benzeri futbolcuya küfretmeye başlasak. tello'nun muhteşem kornerlerinde, ekrem dağ'ın koşu yoluna paslarıyla baros eminim ki taraftarımızı coşturacaktır.

esgo dedi ki...

Bobo'nun her sezon başı transfer söylentileri, yönetimin bu konuda net bir açıklama yapmaması, son güne kadar gidecek kalacak söylentileri de hazırlık dönemi ve kamp performansında etkili oluyor. Bunu gözardı etmemek gerekiyor. Bobo'nun 2.yarılarda toparlanmasının ve ligin başında nispeten silik gözükmesindeki en önemli etken budur.

esgo dedi ki...

pişti olmuşuz Deniz, idare et

@jessie

Bobo'nun şu anki performansından memnun olmayan kimse yok ki.Yanında,arkasında şu oynasın,o zaman görün bobo'yu demiyoruz.Adam yapabileceğini yapıyor zaten daha ne yapsın.Şu an için hücum hattının tartışmasız en değerli adamı.Eğer bobo'yu kalitesiz bulup takımdan göndermek istiyorsak delgado,tabata,holosko,tello,nobre hepsini yollamak lazım.
Bir de Bobo'yla hiç başarılı olamadık gibisinden birşey demişsin peki geçen sene ligin en çok gol atan takımı olup 2 kupayı almamızda bobo'nun payı yokmuydu ?
Vardı hem de aslan payı onundu.Ne zaman nobre sakatlandı,bobo sol açıktan forvete geçti beşiktaş şampiyonluğa yürüdü.Bobo'yu yolladık diyelim kimi nasıl bir transfer politikası belirleyecen çok merak ediyorum.Bobo gitsin,telo kalsın,delgado kalsın bumudur yani ?

turkkant dedi ki...

@Deniz

Benim delgado ile ilgili argümanım şu: Delgado ofans oyuncusu, yani fizik-kondisyon-defans bilgisi kalitesi düşük tipik bir 10 numara. Nasıl Alex yüzünden Fener tek santrafor 4'lü orta saha oynamak zorunda kalıyorsa, Delgado ile aynı şeyi oynamak durumunda kalıyorsun. Bence Tello bu tarz bir oyuncu değil, çift yönlü bir orta saha oyuncusu. Oynadığı zaman da koşu temposu, defans aksiyonlarıyla takıma yük getirmiyor. Arkasında Fink yerine daha kaliteli, daha iki yönlü, top yapabilen bir orta saha oyuncusu olsa, bence Erns-Tello ile çok kaliteli bir üçlü orta saha hattımız da olur.

Özetle, Delgado 8 milyon euroya malolan, senede 2,2 milyon euro alan yani 'as oyuncu' olması gereken, ama 3 sene becerememiş, ve hiç beceremeyecek bir topçu; Tello ise sıfır bonservis ile senede 900 bin (bir ihtimal 1,3 m euro) alan faydalı bir takım oyuncusu, 'as adam' değil.

Özetle, senede 1-1,5 milyon euroluk sıfır maliyetli Tello'nun yaptığı katkıyı ben her zaman alkışlarım, ama Beşiktaş'a maliyeti 10-15 milyon euro olan, sırf eli yüzü düzgün, terbiyeli, orta sahada iki şık çalım atar, 40 yılda bir janjanlı bir gol atar diye taraftar tarafından el üstünde tutulan sahte okeyleri biz savundukça, hiç kusura bakma, bir gram ileri gidemeyiz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Yoo bobo gitsin digerleri kalsin demiyorum. Tello, bobo, holoskoyla olan budur. Ayrica bobonun son haftalardaki oyunu iyiyse demek etrafindan bagimsiz sekilde fayda saglayabiliyor demek ki. Bobo iyiyken bobo iyi, bobo kotuyken etrafi kotu. Yanlis olan bu. Ben daha fazlasini istiyorum. Boboya tamah etmiyorum. Bobo besiktasin temel tasi degil. Ailton rezil bi sezon gecirmisti. Ama gol vurusuna baktiginda adam ben golcuyum diyordu. Ben boboyu ilhanla, pancuyla, pascalla, kuntzla karsilastirmam bile. Bunlar alinabildiyse yine alinabilirler. Bu kadar karamsar olmayin. Bu adamlar gidip sak diye ferrari ve ernst i getirdiler

esgo dedi ki...

Tello, Delgado'nun geçen yılki ilk yarı istatistiklerine bu sezon 31 hafta toplamında ulaşamadı yaw. Geçen sezon Tello'nun belirgin katkıları olsa da bunlar ne sol bek ne de orta saha performansının ürünüydü, tamamen sağ forvet ve sahip olduğu özgürlüğün kaymağını yed hepsi bu. Nitekim anlamsız yere beklentilerin tavan yapması ve bu sezonki performansı da her şeyin özeti zaten. Aynı şey Yusuf için de geçerli, geçen sezon katkı yaptığı maçların tamamına bakılırsa damga vurduğu maçlar hep sol forvette başladığı maçlar .. Kısacası Delgado'nun bir kez bile denenmediği ve şans bulamadığı yer.

Yusuf, Tello, Alex gibi adamları mücadelenin en yoğun yaşandığı orta alana hapsedip, çift yönlü oynamalarını beklediğiniz vakit Delgado kadar dahi üretken olamadığını da sayısız kere izlemişizdir.

turkkant dedi ki...

Jessie sence hangi yabancılar gitmeli?

Holosko topçu değil, Tello verimsiz, Bobo yetersiz... hakkaten merak ettim, sen kaç yabancıyı gönderirsin?

Bir de son yıllardaki yabancı transferlerimiza bakalım:

Ahmet Hassan, Juan Fran, Carew, Ailton, Kleberson, Seric, Zapo, Gordon, sahte okey Rico paşa vs... vs...

Eskiden 11 Türk futbolcuyla sahaya çıktığımız dönemleri hatırlarım. Şimdi devamlı 6 yabancı sıkıntısı çekiyoruz. Gollerimizin %90'ını yabancı oyuncular atıyor, bu da kim ne derse desin yabancılarımızın genelde istikrarlı, sorunsuz ve iyi oyuncular olduğunu gösterir.

Bizim yabancı konusundaki bence tek sorunumuz bir tane 'as adam' eksikliği... yani Tabata-Delgado'dan bekleyip bulamadığımız...

Bir de, tabi sorun daha çok Türk oyuncularda... Milli takımlarda oyuncu sayımızın azlığı da bunu gösteriyor zaten...

Yani Jessie, en son bakılacak yere ilk bakıyorsun gibi geldi bana...

turkkant dedi ki...

Jessie sence hangi yabancılar gitmeli?

Holosko topçu değil, Tello verimsiz, Bobo yetersiz... hakkaten merak ettim, sen kaç yabancıyı gönderirsin?

Bir de son yıllardaki yabancı transferlerimiza bakalım:

Ahmet Hassan, Juan Fran, Carew, Ailton, Kleberson, Seric, Zapo, Gordon, sahte okey Rico paşa vs... vs...

Eskiden 11 Türk futbolcuyla sahaya çıktığımız dönemleri hatırlarım. Şimdi devamlı 6 yabancı sıkıntısı çekiyoruz. Gollerimizin %90'ını yabancı oyuncular atıyor, bu da kim ne derse desin yabancılarımızın genelde istikrarlı, sorunsuz ve iyi oyuncular olduğunu gösterir.

Bizim yabancı konusundaki bence tek sorunumuz bir tane 'as adam' eksikliği... yani Tabata-Delgado'dan bekleyip bulamadığımız...

Bir de, tabi sorun daha çok Türk oyuncularda... Milli takımlarda oyuncu sayımızın azlığı da bunu gösteriyor zaten...

Yani Jessie, en son bakılacak yere ilk bakıyorsun gibi geldi bana...

turkkant dedi ki...

@ Eser

Kusura bakma da biraz demogoji yapmışsın: 'Tello Delgado'nun geçen seneki istatistiklerinin yarısına erişemedi'

Geçen yıl, Delgado 6 gol 5 asist; Tello 6 gol 14 asist. 14 asist beyler...

ha diyorsun ki, Denizli onu serbest oynattı filan filan... Peki Ertuğrul sağlam'ın sezonu. Delgado daha serbest, Tello daha defansifti. O sezon Delgado 8 gol 7 asist, Tello 5 gol 10 asist.

Alex'in, Lincoln'ün o sezonlarda, 15 gol 15 asist filan ortalamayla oynadığını söylemek lazım.

Ya ayrıca hakkaten bu kadarı da ayıp ya! Sıfır maliyetle sol bek diye aldığımız oyuncu bu kadar katkı yapmış helal olsun diyeceğinize, Beşiktaş'ın kasasından direkt 15 milyon euro götürmüş, Tabata'yı da saysak 25 milyon euro yük getirmiş bir Delgado'yu hala savunuyorsunuz ya helal olsun!

Şu 30-40 trilyon bizim kulübün kasasından çıktı beyler... Yazıktır.. Sat bakalım Delgado'yu kim kaça alıyor?.. 2-3 milyon veren bir akıllı kulüp çıkar mı?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Besiktasin temel taslari belli. Toraman-sivok-ferrari-ernst-ismail. Besiktas yerli yabanci bunlardan iyilerine sahip olamaz. Kalede de sorun yok. 6 oyuncu burasi. Gecen sene yapilmasi gereken revizyon yapilamadigi icin bu sene bunu yasadik. Holosko-tello-bobo besiktasa yetmez. Delgado-tabata-fink idare ederler. Galatasaray elini sallayip jo ile dos santos'u kiralayabiliyorsa kimse bu vasat adamlara bizi mahkum edemez. Ugur kalmali, tello gitmeli. Zira ugur senin as elemanin degil ve olmayacak. Ama tello senin as elemanin. Bu adamlar samiyenden, kadikoyden galip cikmamiz icin yetersizler. Besiktas'in rakiplerin agzini sulandiran elemanlari belli. Bunlarin arasinda da hicbir hucum elemanimiz yok. Boboyu ne fenerbahce ne galatasaray 11'inin oyuncusu yapmazlar. Takimin zayif halkasi demiyorum ama yetersizlerden biridir. Finkin yerine necipi monte der, umit korkmaz gibi bir gurbetcisi kanata monte edersiniz. Yabanci kontenjaniniz acilir. Bu yaz besiktasin revizyon senesi olmali. Mevcut kadroya decoyu da getirsen cok fafketmez. Sene basinda bunun oluruna inanmistik ama bu sene yasananlar besiktasin 10,5 numaradan fazlasina ihtiyaci oldugunu ortaya koymustur.

Jessie

İlhan kim allah aşkına ne yapmış futbol hayatında.Kariyerinde oynadığı sadece yarım sezon var.Gol kralı olduğu sene bile ikinci yarıdaki performansı nedeniyle şampiyonlupu kaçırdık.Diğer 2 seneyi saymıyorum bile.Yine onun kaçırdığı goller yüzüne şampiyonlar liginden elendik.Elendikten sonra Hüsnü Güreli'nin "Keşke Luce'yi dinlemeyip forvet alsaydık açıklaması" hala kulağımda.
Pascal kaliteydi kimseyle tartışmam.
Pancu'nun nasıl bir oyuncu olduğunu çözemedim.100.yıl şampiyonluğumuzda büyük payı olsa da ondan sonraki seneler hiçbir katıksı olmadı.Bizde gittikten sonra Bursaspor'da bile tutunamadı.Bobo'yla kıyaslanacak bir futbolcu olduğunu sanmıyorum.
Kuntz'u sadece euro 96 çıkartmalarından hatırlıyorum.Yaşım yetmedi izlemeye.
Velhasıl bobo'nun hangi özelliklerini beğenmiyorsun onu söyle.Tartışalım böyle çok verimsiz bir tartışma oluyor.De ki son vuruşları kötü,topsuz oyunda basmıyor,mücadele etmiyor vs...

Pamukk dedi ki...

bu sene transfer lafı çıkmazsa ve sezonu da erken açacağımız düşünülürse
lig başlayana kadar bobo kilo fazlasını atar forma girer

sevinecek bişey buldum oleyy

esgo dedi ki...

Geçen sezonun Tello'nun istisnai bir sezon geçirdiğini anlatmaya çalışıyorum. Tello taraftarın ve arkadaşlarının bu denli bel bağlayacağı ve takımın hücum yönünde bu kadar önemli görevleri üstelenecek ve kaldırabilecek yapıda bir oyuncu değil.

Aragones ve Kalli dönemlerindeki Alex ve Lincoln'ün orta asha karnesini ve performansını hatırlayacak olursan neden Delgado'nun orta sahaya hapsedilmemesi gerektiğini de daha rahat farkedersin.

Bugün Delgado'ya dair en belirgin 3 özellik say deseler; Şut, adam eksiltme ve pas yeteneği derim. Yani bir kenar forvetin sahip olması gereken başlıca meziyetler. Ki buna bitiriciliği de ekleyebiliriz. Tello yeterli yetersiz olduğu için değil Delgado bu takımda kenar forvetlere en yatkın isim olduğu için orada tercih edilmeli ve buna göre mercek altına alınmalı, durum bundan ibaret.

Delgado'ya 8 milyon verilmesi veya sözleşmesinde zam yapılması onun suçu değil, kaldı ki ücretindeki artış, sözleşme yenieme bedeli olarak yapıldı. Delgado o sezon 650bin euro'dan satışa çıkarılsa o yenilenen sözleşme bedelini karşılayacaktı. Tek sorun söz konusu sakatlığın önceden tahmin edilememiş olmamasıdır ki, bu da Delgado'nun suçu değildir.

Tello'nun maliyetini de bu kadar dile dolamaya gerek yok. Sözleşmesinin bitimine 2 yıl kala zam diye direten başka bir oyuncu gelmemiştir Beşiktaş'a. Aklı sıra rest çekiyor, gitsin bakalım yıllık 900bin euroyu nerde alacak beyefend.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

maliyeti üzerinden oyuncu değerlendirmesini doğru bulmuyorum.

tello iyi bir transferdir. ama iyi bir oyuncu olmayabilir. bunlar ayrı şeyler.

o dönem para sıkıntın vardır ucuz oyuncu arayışın vardır. tello'yu alıp düşeş atmışsındır. ama şampiyonlar ligi'ne giden takımın bonservis hesabı yapmaması gerekir.

bugün alman kanalı fink'in şampiyonlar ligi oynamasıyla dalga geçiyor.

bugün sporting taraftarının hangisiyle konuşsan tello serbest adam oynuyor desen gülmedik tarafı kalmıyor.

yaşıyoruz, duyuyoruz, konuşuyoruz.

ayrıca tello önce gidip ayağını kuvvetlendirsin. kornerden kaldıramıyor topu.

fenerbahçe maçını izleyip tello'yu savunanları anlayamıyorum.

RuFF dedi ki...

Eser
Kanat adamının hızlı olması gerekmiyor mu?
Delgado hızlı mı?

Adam eksiltme, pas yeteneği Yusuf ta yok mu?
O zaman burada bir sezondur neden ağlandı Yusuf'tan kanat oyuncusu olur mu diye?

Delgado Beşiktaş ın hedef oyuncusu değil. Takımdaki hücum oyuncuları o kadar formsuzlarki biz zavallı Beşiktaş taraftarı Delgado yu arar olduk.

esgo dedi ki...

Yusuf çalım atıyor, adam eksiltemiyor. İkisi farklı şeyler. Takımda Serdar ve Delgado dışında çalımla adam geçebilen ve bunu hızlı koşularıyla tamamlayabilen ve bu tarz adam eksilten tek bir oyuncumuz dahi yok, o yüzden Yusuf’un attığı ve atmaya çalıştığı çalımların benim gözümde bir değeri olmadığı gibi, o’ndan bu yönde bir beklenti içine girmenin de anlamı olmadığı kanısındayım; çünkü driplingden yoksun oluşu, geçtiği adamların (tıpkı Doğa gibi) tekrar tekrar karşısına geçip pozisyon almasına olanak tanıyor veya ceza sahası içinde pozisyon alan oyuncuların zamanlama sıkıntısına düşmelerine neden oluyor, dolayısıyla attığı çalımın hiçbir kıymeti kalmıyor, ki benim gözümde de yok zaten.

turkkant dedi ki...

Jessie İsmail Köybaşı'nın hangi oyunuyla Beşiktaş'ın as adamı yaptın? Bu klasik, gençsiz güzelsin mantığı olmuş biraz... İyi olur kötü olur bilinmez de, bu sezon öyle seneye garanti oynar bir hava bana vermedi, sana nasıl verdi anlamadım?

Komik ama senle 180 derece farklı düşünüyoruz, senin idare eder dediklerin bence yetersiz, yetersiz dediklerin kalmalı. Bence de Uğur gitmeli, Tello kalmalı, Jo-Dos Santos'u kiralayan GS başarılı değil, beceriksiz...

Bir tane fikrimiz de uyuşmaz mı birader...

Yalnız dikkat ettiniz mi bilmiyorum transfer için basında geçen isimlere bakarsak Mustafa Denizli'nin gelecek sene 4-4-2'ye dönecek gibi geliyor.Ziani,Yeste,Quaresma,Krasic hepsi salt kanat oyuncuları.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

uğur inceman türkiye'nin en iyi "yedek" türk orta saha elemanıdır. kimi alacaksın yerine?

tello ise yabancı. alabileceğin adam hayal gücünle sınırlı...

gelmeden önce tello diye bir futbolcunun varlığından mı haberdardık?

turkkant dedi ki...

Bu arada Tello öyle ucuz oyuncu filan değil. Fink'le karşılaştırmak abes. Şili'de yılın oyuncusu seçildikten sonra Sporting Lisbon'a 8 milyon euro'ya transfer oldu. 32 kez milli formayı giydi. Bizim o zamanki arama tarama ekibi, eski futbolcumuz Fikret'in çabalarıyla bonservissiz kapattık transferi.

Ayrıca şu var. Ben dahil kimse onun 'as adam' olduğunu düşünmüyor ki?! Adamın öyle bir iddiası da yok. Koyarsın kadroya maçına göre, orta sahada da oynar, sol da da oynar, önde de oynar.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tello'yu 4 milyon euroya satabilen adamın elini öperim.

RuFF dedi ki...

Uğur neden gitsin arkadaşlar?
Zaten elinde kaliteli türk oyuncun yok, bonservisi ile sende olan, problem çıkartmayan tam bir görev oyuncusu.

Sonradan oyuna giripte kötü oynadığı oyun sayısı da yok denecek kadar az.
Uğur u gönderip gene aynı ayarda bir Türk oyuncuya 3-4 milyon Euro bonservismi verilsin bu mu isteğiniz ?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

4-3-3'ün iki kanadına iki safkan kanat elemanı gerekmez.

bir takıma iki tane kader keita fazladır o yüzden.

çünkü keita aldığı topu rakibin üzerine sürer. geçerse asist olur. geçemezse top kaybı.

başka bir yeteneği yoktur. olgun atak geliştirebilecek mental düzeye sahip değildir.

o yüzden eğer 4-3-3 oynayacaksan bir tarafa keita gibi "öküz" gibi bir oyuncu, diğer tarafa kewell gibi bir profesör koyacaksın.

senin takımının da profesörü delgado olur.

keita veya benzerinin ters kanatta yaptığı işleri yapmaz başka işler yapar.

keita taç çizgisinde gidip gelir. ters kanattaki oyuncun içe kaçar arkadan gelecek ismail'e koridor açar. ara pası atar, pas organizasyona katkıda bulunur, şut atar, keita'nın kenardan yapacağı ortalara uzak forvet olarak gelir kafa vurur. bunu yapmışlığı da vardır.

solda delgado, sağda keita, önde -atıyorum- bobo ideal bir üçlemedir.

ama yine atıyorum, alanzinho-umut-yattara doğru bir üçleme değildir. aralarında "pas" yapabilen oyuncu yoktur.

önemli olan o doğru üçlemeyi kurabilmek.

yoksa iki kanatta iki delgado da olmaz, iki keita da olmaz.

esgo dedi ki...

O bahsettiğin güçlü orta sahaların olmadığı dönem genelde çift forvet + Delgado'lu düzendi. Bu durumda elbette ya Delgado'yu keseceksin ya da arkasını sağlama alıp 3lü orta sahanın önünde 4-3-Delgado-2 şeklinde oynatacaksın. Denizli'de bu sistemde ısrar etseydi, biz yine aynı savunma ve eleştirileri yapardık, lâkin 3lü hücum hattı ne orta alan savunmasından yoksun Yusuf'u kaldırır, ne de Delgado'yu. Savunma bilinci bu ikiliye oranla nispeten daha iyi olan Tello'da en fazla idare eder.

Tello dediğin adam ne çalım atabiliyor ne adam eksiltebiliyor; geleli kaç sezon oldu daha bir kere sıfıra inip orta açmışlığı yok, varsa gören buyursun yazsın desin ki Tello şu maçta 1 kez adam eksiltip çizgiye indi ben de çenemi kapatayım.

Sertug Ozgur dedi ki...

İstatistik mini etek gibidir lafını kullanmak istemezdim ama öyle. Gözümle gördüğüm şey söylemekten ve duymaktan bıktım ama organize oyun oynayamadığımız. Çok korner kazanmışız demek ki atak yapıyoruz, Bobo daha fazla sıkıştırmalıydı düşüncesi temelsiz.

Milan Baros eskiden beri beğendiğim bir oyuncu. Üstte yorum yapan bir arkadaş geçen sene attığı golleri üşenmedim izledim, çoğu golleri boş kaleye attı, besleyen çok gibisinden yorum yapmış. Doğrudur. Baros da pozisyon almasını bilen, iyi ve doğru yerlere koşular yapan,hızlı, son vuruşları istikrarlı olmasa da ortalamada iyi olan bir oyuncu. Yani iyi beslenmesinin yanında kendisinin de becerisi var içinde. Ama o olsaydı bizde daha fazla gol atardı denklemine katılamıyorum oynadığımız oyun nedeniyle. Yine de bu konuda çekimserim diyeyim. Haksız olabilirim.

Bir de Jessie ekmeğini taştan çıkaran Makukula demiş ki bana göre yanlış. Yahu kayseri'nin hücum denklemi zaten klasik 4-4-2 ve kanattan bindirmeler.Gol planı sadece Makakula'nın üstüne kurulu. Tamam fizik gücüyle savaşıyor,itiyor,kakıyor da şu kayserinin kanatlardan kendisine servis edilen topları görmezlikten gelebilir miyiz? Makakula yerine atıyorum başka bir golcü o kadar gol atamaz belki ama Kayseri'nin bu oyun planı da olmazsa Makakula o kadar gol atamaz. Yukarda da yazmıştım, Makukula bize gelir bu oyunumuzla 10 golü geçerse kendimi asarım.

Sonuç olarak, bu organizasyonluğun yanında ucube bir 4-3-3'le oynamaya devam edersek kim gelirse gelsin bireysel olarak daha fazla gol atar belki ama takımın gol sayısında çok fazla bir değişme olmaz yine 50 gol civarında sezon tamamlanır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

makukula beşiktaş'ta 10 gol atmazsa ben de bişey bilmiyorum :)

ileri gideyim mi :) bobo = beto :)

RuFF dedi ki...

Esercim ben telloyu savunmadım zaten.
İlk önce gönderilmesi gereken adam Tello dur benim gözümde.

Bir kaç senedir okuyorum senin yazılarını.Zamanında Forzada da inanılmaz savundun Delgadoyu.Önceleri Basel de forvet oynatıldığını söylüyordun sonra iş arkasındaki ortasaha oyuncularının güçsüzlüğüne geldi şimdide kanat oynamalı diyorsun.
O zamanlarda o topiclere yazmıştım.
Bu adam top almaktan sakınan bir adam.Sorumluluk almıyor, iş sıkıştımı takım arkadaşının arkasına saklanıyor.
Rico olduğu zamanda bir türlü liderliği eline alamamıştı zaten bunları hatırlamanız lazım.

Bu tarz bir adamın takımı taşıması mümkün değil.Ne solda ne sağda ne forvette ne de ortada..

@Jessie
Abi allah aşkına Kewell ile Delgadoyu karşılaştırma.Delgado Kewell ın parmağı etmez.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

delgado eder etmez o ayrı konu. 4-3-3'te bir kanatta forvet arkası tipli oyuncu oynatılabilir onu diyorum.

rosicky mesela arsenal'de 4-3-3'ün solunda oynuyor.

solda rosicky, sağda walcott. apayrı iki oyuncu tipi.

Pamukk dedi ki...

"Palermo, son oynanan Sivasspor maçına Bobo`yu izlemek üzere temsilcilerini yolladı.
Bobo`nun kalitesine hayran kalan Palermo`lu temsilciler yanında iyi bir partner olması durumunda Bobo`nun çok iyi işler yapabileceği yönünde rapor hazırladılar."


bismillah erken açmışız sezonu

esgo dedi ki...

İşte, o söylediklerimizin tamamından çıkarılması gereken sonuç(ki en azından benim ifade etmeye çalıştığım bu) Delgado'nun hiçbir sistemde orta saha oyuncusu olarak beklentileri karşılayamayacağıdır.

Onun dışında Delgado için top almıyor, arkadaşlarının arkasına gizleniyor, sorumluluktan kaçıyor deniliyor, ama aynı kişilere sorsan takımda en fazla pas hatası yapan ve top kaptıran isim de Delgado. Kaldı ki şu an rakamlar elimde yok ama vakti zamanında çıkardığım bir istatistik de Delgado'nun kıyaslandığı isimlerden maç başına 5-10 arası daha fazla topla buluştuğunu da belirtmiştim, ama işte rakip ceza alanı önünde topla buluşan x oyuncu ile orta yuvarlakta veya ceza alanından uzak bölgelerde topla buluşan Delgado arasında yaratıcılık ve üretkenlik anlamında ciddi farklılıklar oluşuyor. Hele ki aynı Delgado'dan bir de orta alan savunmasına destek beklenecek bir kurguda sahaya çıkılıyorsa.

"Lige havlu atmasının ardından transfer çalışmalarına hız veren yönetimle Mustafa Denizli fikir uyuşmazlığı yaşıyor.

Öncelik olarak kanatlara takviye yapmak isteyen yönetim QUARESMA`yla temasları sıklaştırırken Mustafa Denizli bu transfere karşı çıkıyor ve önceliğin golcü pozisyonunda olduğunu belirtiyor.

Bunun üzerine menajerlerin Beşiktaş`a getirmeyi teklif ettikleri KURANYİ ve TREZEGUET isimlerini Denizli`ye sunan yönetim, bu isimler için de hocadan onay alamadı.

İtalya seferinde menajerlerin önerdiği diğer bir isim MAURO CAMORANESİ. İtalyan milli takımı ve Juventus`da forma giyen yıldız oyuncunun önümüzdeki sezon Juventus`tan ayrılmasına kesin bir gözle bakılıyor.

Ancak Mustafa Denizli önümüzdeki sezon DELGADO ile yola devam etme konusunda kararlı gözüküyor ve bu oyuncuyada sıcak bakmıyor.

Mustafa Denizli bu isimlere itiraz ederken gönlünden hangi oyuncuları geçirdiği büyük merak konusu oldu.

Bütün Beşiktaş camiasını meraklandıran diğer bir isim olan KRASİC için herkes MANSİMOV`dan haber bekliyor. Bu oyuncu hakkında Mustafa Denizli henüz görüş bildirmezken transferler hakkında son sözü hocanın söyleyecek olması yöneticilerde sıkıntı yaratıyor.

Bu sırada yeni isimler için arayışlarını sürdüren transfer komitesine muhteşem bir kanat oyuncusunun ismi daha sunuldu. Premier League`de top koşturan ve milli takımının banko oyuncusu olan bu isim bir sır gibi saklanıyor.

Gelişmeleri öğrendiğimiz anda sizlere ulaştıracağız."

Bu haber doğruysa M.D. denilen çağdışı adamın kesinlikle bu takımın başından gitmesi lazım.Kesin Delgado'yu tutup Tabata'nın yollanması raporunu da vermiştir.Yönetim bu saatten sonra ne yapıp edip M.D.'yi istifaya zorlamalı.

RuFF dedi ki...

Neden ?
Quaresmaya 15 milyon euro bonservis verilmesini istemediği için mi?
Ya da Kuranyiye 6 milyon Euro yıllık ücret verilmesini istemediğinden mi?
Trezeguet 40 yaşındaydı sanırım değil mi?
Ben misket oynarken oynuyordu çünkü.

Halkın takımı diye adlandırılan Beşiktaş'ın taraftar profili bu mu oldu şimdi ?

"Bu çağdışı adam"
Rezillik..

Deniz dedi ki...

Şöyle de bir olay var: Delgado'nun o güçlü orta saha arkasına bir gelmedi dedik, aslında ertuğrul'un geçen sezon başlattığı ve dışarıdaki metalist maçına kadar oynattığı 4-2-3-1'de arkasında uğur ve cisse varken delgado taş gib oynamıştı. Hatta Jessie sözlükte bu sene bu taktikle oynanırsa alex istatistiklerine ulaşır demişti ki ben de katılıyorum.

Ha ardından ne oldu, Ertuğrul omurgasızlık yaptı, iki ön liberoyla büyük takım oynar mı diyen öküzlere kulak astı, 4-1-3-2'ye döndü, delgado sıçtı, takım sıçtı, denizli geldi, denizli geldikten sonra zaten taktik namına bişey kalmadı. Sonrası sakatlık makatlık.

Delgado'yu tutarım, kalmasını da isterim. Ama Bobo'nun durumu ile Delgado'nun durumu farklı. En az Eser kadar Delgado hayranıyımdır, MSN'imde Bobo Delgado AŞ yazar kişisel ileti kısmında, ama Delgado'nun 4-3-3'te kenar forvet oynarsa verimli olacağı, veya 4-2-3-1'de uzun vadede verimli kalacağı varsayım iken Bobo'nun işler bir orta sahayla Baros'tan eksik istatistik yapmayacağı fact'tir.

Mourinho şampiyonlar ligini porto'yla aldığında Carlos Alberto falan vardı forvetinde. Ama işleyen bir orta saha (maniche, deco, costinha vs) ve başlarında düzgün bir teknik direktör vardı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo'nun baros'tan eksik istatistik yapmaması için takım tertibi, oyuncu tercihi bir yana. kampa kilo fazlasıyla gelmemesi gerekir.

Deniz dedi ki...

Bununla alakalı düşüncelerimi yazdım, sen bir sezon olsun, Bobo'nun beynini satıyoruz, veriyoruz ile bulandırma, o da kampa gelir fit şekilde.

Unknown dedi ki...

Delgado'nun oynayabileceği tek yer halı sahada sol ön olur başkada bir şey olmaz bu adamdan..Güçsüzlüğüyle ön plana çıkmış adam 15 ay resmi maça çıkmamış,bu adamdan önümüzdeki sezon medet umulupta ona göre planlama yapılıyosa yine işimiz zor demektir..

@Ruff

Kimse Beşiktaş'tan büyük değildir.Eğer bir kişi Beşiktaş'a zarar veriyorsa babam olsa tanımam.M.D. istediği kadar iyi bir insan olsun,berbat bir teknik direktördür ve gitmesi gerekir.
Qua'yı,Krasiç'e de mali yönden dolayı burun kıvırmıyordur.Öyle olsa onun döneminde oyuncu maaşları 2 katına çıkmazdı.En başta senelerdir takıma hiçbir katkısı olmayan ve senede 2.5 milyon euro alan Delgado'nun gitmesini isterdi.Bu tür yıldız oyuncuları istememesinin en büyük sebebi şişkin egosudur.Beşiktaş deyince akla kenisi gelsin,ilgi başka bir yere dağılmasın,egosu yıpranmasın tek derdi budur.Batuhan gibi 19 yaşındaki çocuğu bile idare edemeyen bir adamın yıldız transferine karşı gelmesi çok normal.

Kalten dedi ki...

Bugünkü transfer spekülasyonları neticesinde:

-------------Rüştü--------------
Toraman--Sivok--Ferrari--Köybaşı
--------Necip (Fink)--Ernst-----
------------Tabata--------------
Quaresma (Volkan Şen)----Delgado
------------Batuhan (Bobo)------

Gökhan dedi ki...

tigana gittiğinden beri bobo'yu sevmeyen biri olarak ben bu sezonun 2.yarısında bobo'dan memnunum ama seneye yine geçen 2 sezondaki gibi olmayacağının da hiç bir garantisi yok bence.

bir de bobo için kafası rahat değil,transfer söylentileri falan deniyor ki onu hiç anlamıyorum. yani bana avrupa'dan transfer teklifi geliyor olsa göbek bağlamak şöyle dursun tam tersi köpek gibi çalışırım iyi bir takıma kapak atayım diye ama bobo için durum tam tersi oluyor. yine de seneye de bu sezonun 2.yarısındaki gibi oynayabilecekse kalsın bir sene daha derim çünkü zaten forvetten önce almamız gereken başka yabancılar var.

delgado'yu da severim ve ben de bir türlü tam ona uygun bir dizliş bulunamadığını düşünüyorum ama üstlerde birisi de büyük futbolcu tartışılmaz, delgado'nun iyi mi kötü mü olduğuna 3 senedir karar verilemediğine göre bir problem var demektir demiş ki o da doğru.

önce bir tello'yla holosko'yu şutlayalım da sonrasına bakarız diyesim geliyor.

Gökhan dedi ki...

bir de rogerio da silva bobo nickli arkadaş, ilhan mansız'ı nasıl beğenmezsin ya, adam bence pascal'dan bile iyiydi.

TA dedi ki...

süper ligin en ne yaptığını bilen takımdır bursa ile birlikte bjk.takım olma yolunda bu sezon inanılmaz işler yaptı kanımca.skorlar aldatıcı olur.bu sezon ışık verdi.mustafa denizli manu sistemine benzer bir sistem ve oyuncu yapısı ile oynuyor.dinamik oyuncular.türkiyedeki taraftarı anlamak gerçekten zor.yani eğitim sistemi her sene silbaştan yapmayı çok seviyorsunuz sanırım.taş taş üstüne koymak düşüncesi hiç yok.bakın manu kadrosunda 5 yıl ve üzeri oynayan oyuncu sayısı neredeyse 20 adet.her sene 2-3 takviye yapıp yollarına devam ediyorlar.çoğu taraftar ise o gitsin bu gelsin derdinler.bu kafayla hiçbirşey olmaz türk futbolunda.maçlarda pozisyona girmekte zorlanmıyor bjk.ama son vuruşlarda şansızlık yaşıyor.bu sene girilen pozisyonlar gol olmamışsa seneye olabilir.ama kadroyu silbaştan yaparsan o pozisyonlara bile giremezsin.takım olmak öyle kolay değil.bjk takım olmuş şimdi birkaç takviye ile takım biraz daha alternatifli bir kadroya sahip olabilir.

b.b.king dedi ki...

+2 dünyanın hangi ülkesinde var bilemiyorum ama madem var ona göre hareket etmek lazım.yedek kulübesinde oturacak yabancının hem bunu sorun etmemesi hem de olası bir sakatlık ya da ceza durumunda takımdaki birden fazla oyuncunun yerini doldurabilmesi lazım.bu durumda tello kalmalı performansını beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bu adam üzülmez in(ismail tercihimdir)delgado veya tabata hrkimse artık zaman zaman fink veya ernst in görev yaptığı bölgelerde oynayabiliyor.derinlemesine kadro bu tip oyuncuların bolluğu değilmidir acaba diye bir soru sorsam ...

Besiktas'in yabancilarinin en guzel yani, bu geride biraktigimiz sezondaki en mutlu eden sey neydi bizi? Aile havasi, huzur falan degil mi? Quaresma uygun profil mi?

Kuranyi deniyor. Bu sene Magath etkisiyle costu, e sonra? Gecen sene cosan Grafite'yi de gorduk bu sene. Low'un Milli Takim'dan kovdugu bir adam bu.

Daha Batuhan'i adam edemiyoruz, Quaresma'yi, Kuranyi'yi mi kontrol edecegiz?

Trezeguet Baros gibi kumardir, tutar ya da tutmaz. Denizli o kumari oynamak istememistir, olabilir.

Ayrica o haber metninin tirtligina da koyayim. Delgado icin Camoranesi'yi almiyormus bak sen. Ne alaka la? Ikisini de oynatabilecegin 80 tane duzen var.
-----------------------------------
Birader bu takimdan Tello ve Holosko, Dunya Kupasi firsat bilinerek hemmen postalanacak. Sonra elimizde kalirlar, Bursaspor'a kiralariz bir sene sonra.

Benim baska bir derdim yok. Bobo ile de idare ederiz, yeter ki su hucum bolgesi siskinliginden kurtulalim.

ian dedi ki...

transfer konusu bu sene bayaa bir erken açıldı. keşke hiç açılmasa ya :) ben dünya kupası sonuna kadar önemli bir gelişme olacağını düşünmüyorum. haziran ayında yöneticilerin demeçlerini okuruz bence, dünya kupasını bekliyoruz diye. bişey yapacaklarından değil, beklerler öyle.

gelecek sezondan ilk beklentim, şöyle uefa'nın ilk turlarından başlasak da hoca adamakıllı bir sezon başı kampı yaptırsa takıma avrupa'da falan.

gelecekten ilk beklentim ise, inönü stadının yeniden yapılması. bundan gerisini kuarejma falan haberlerini okuyamıyorum ben valla, içim sıkılıyor.

Sertug Ozgur dedi ki...

Normal şartlarda +2'de tello'nun olması bana daha mantıklı geliyor. Daha doğrusu delgado-tabata dururken onun gönderilmesi haksızlık gibi geliyor bana. Delgado-Tabata'nın hayali iyi de, ki ben de zaman zaman hayal kuruyorum eleştirmiyorum, saha içine geldiğimizde yine Tello'nun en belirgin isim olacağını hissederek korkuyorum,onu bile arayacağımızı düşününce göğsüm sıkışıyor,delgado'ya sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlıyorum ve kabustan uyanıyorum.

Elimizden çıkarması zor olan delgado,tabata gibi isimler olunca gönderilmesi daha kolay olduğu için sezon sonu gitmesi en banko isim olarak gözüküyor. Hoş geçen sene transfer döneminde anket vardı, ben Tello'nun gönderilmesini savunmuştum çoğu insan kalmalı derken. Ben de kafayı sıyırdım sonunda şu yabancı bolluğu yüzünden. 3 şık arasında kalmış öss öğrencisi gibi hissediyorum.

Kim giderse arkasından bir yorum yapmayacağım. Demirören ve büyük mustafaya bırakıyorum.

RuFF dedi ki...

Dün akşamüstü Batuhan ı gördüm siyah bir BMW 118i nin içinde.Bende bir araçtaydım eğer araca binmeden görseydim yanına gidip "neden adam olmuyorsun " diye 2 çift laf edecektim.

Bu arada altındaki BMW kendisininde değil a2 kalecimiz Rasim Mutlu nun üzerine :)

@ No Pasaran

hoca ya ikimiz farkli maclar seyretmisiz ya da serdar ozkan hastasi flnsin..

serdar volkan sen'den daha mi yetenekli !! dalga mi geciyorsun..
ben bu serdarin Besiktas'ta oynayamayacagini, ilk gordugum gunden beri soyluyorum..
koordinasyonu yok..sunepe..sut atamaz..
serdar ozkan takimdan GONDERILMELIDIR..

holoskoyu begenmeyenlere de katilmiyorum..holosko bence hic de fena olmayan bir sag kanat forveti..4-3-3un ilerideki 3lusunun sagi icin gayet yeterli bir eleman..

derhal, uste para da vererek gonderilmesi gereken iki adam : serdar ozkan ve nobre..
gerisini tartisalim, konusalim..

Unknown dedi ki...

hala bobo tartışılıyor şu takımda. bir futbolcu'ya yıllık 6 m. Euro verecek kapasitede bir takım mıyız biz? Ne Kuranyi'si allah aşkına...

holosko'yu kaç maç izledim, top süremez, adam geçemez, boş alanda önüne kimse çıkmazsa iyi, de futbol takımı bu, 100 m yarışı yapmıyoruz. Tello: her korneri ön diğere atar, dripling yok, adam eksiltme yok, topla rakip arasına girip oyunun temposunu ayarlama yok.

no pasaran yazmış: tello, tabata, delgado'dan ikisi (MD'ye göre Delgado'nun sakatlığı geçmiş ve yeterince güçlenmişse Tello Tabata) derhal gitmeli, artı holosko gitmeli. Yerlerine bir kanat, bir orta saha, dendiği gibi farazi olarak guti, q7. Krasiç diyenleri de anlamak mümkün değil, parasını bastırarak da olsa böyle bir adamın bu lige gelmesi mucize olur. Adamın aklı Premier Lig'de filan...

Yine No Pasaran yazmış: Bu takıma en az bir tane yerli Türk oyuncu gerek. Hamit/Volkan Şen/Tuncay Şanlı dışında o ayarda adam yok. Bunlardan birini alabiliyorsan, parayı bastırıp Hamit'i alacaksın. Nihat'ı ve diğer yerli oyuncuları çok olumlu yönde etkileyeceğini ve Bayern'dekinin aksine liderliğiyle ön plana çıkacağını, takıma level atlatacağını düşünüyorum. Rakiplerden birine giderse hakikaten vay halimize.

Bobo'nun yerine daha iyi golcü bu yılın gündemi kesinlikle değil...Bana göre de Baros Bobo'dan daha iyi bir golcü. Ama Nobre ya da Makukula değil. Bobo, Nihat, Batuhan artı Paf'tan bir adam ya da Necati Ateş. Olay budur. Makukula-Baros filan diyenler olmuş, şu takıma İbrakadabra'yı koysan 20 golü geçeceğinin garantisi var mı? Ben 35 yaşındayım, Feyyaz, Ali ve İlhan dışında 20 golü geçen golcümüzü hatırlamıyorum, başka varsa hatırlatın. Pascal diyenler olmuş, allah aşkına yeni nesil forzabeşiktaşçı Beşiktaşlılar gibi davranmayalım. Kumaşına kimse birşey diyemez de, Pascal denen adam kaç tane kırmızı kart
görmüştür kritik maçlarda? Hangi önemli maça bu adamla çıkmak istersiniz? Benim sembol oyuncum Pascal değil, Metin, Ali Feyyaz, Rıza, Gökhan, Şifo, Ertuğrul, Ernst'tir. Carew'in kaleci ile karşı karşıya kaçırdığı gollerde saç baş yoldum ben. Yanisi, Bobo'dan daha iyi forvet 5 gol fark yaratır belki, ama daha iyi kanat ve orta sahanın 15-20 gol fark yaratacağını düşünüyorum.

Stoperlerin ve defansif ortasahalarında bir seviye tutturmuşsun, orası belli. Artık gündemin hücüma dönük orta saha ve kanatlardan biri olmalı. Burada Bobo hakkındaki görüşlerine katılmadığım Jessie'nin haklı olarak dediği şekilde iki tane Keita aramaya gerek yok. Adam gibi bir tane kanat adamı da bulsan kazançtır. Sağ kanada iyi bir adam alınabilirse, Serdar Özkan ya da Delgado'nun sol kanatta hücumcu olarak oynayabileceğini düşünüyorum.

Son olarak da kesinlikle 4'ten fazla transfer yapılmamalı. Örnekleriyle tekrar edeyim: Bir kanat (Q7/Volkan Şen/Tuncay Şanlı), bir orta saha (Guti/Hamit), yedek yerli stoper (Ömer Erdoğan), yerli forvet (Necati).

Bu gündemi halledersen, iyi golcü bir sonraki yılın işi.

RuFF dedi ki...

Yazdığın çoğu şeye katılıyorum katılmadığım tek şey guti nin bizi tercih etmeyeceğidir.

Birleşik arap emirliklerine gidebilecek bir adam bize hayli hayli gelir.
Gelirsede ortasahaya sınıf atlatır.

Necatiyi açıkçası bende istiyorum.Holosko gittikten sonra mutlaka iyi bir adam almak gerekicektir.
Boboyu bende beğenmiyorum ama şu formu bütün sene koruyabilse en azından lig için yeterli olur.Cebimizden ekstra parada çıkmaz.Kuranyiye 6 milyon euro vermek gerizekalılıktır.
İnş. fener alır o paraya.

BJK4EVER dedi ki...

Holosko'nun futbolunu hic begenmiyorum, ama gonderilecegini dusunmuyorum, cunku yeni 3 yillik sozlesme imzaladi. Bence gidecek olanlar banko Tello (sozlesme bitiyor), Zapo ve Tabata/Delgado/Fink'ten ikisi. Bence Fink/Delgado/Tabata ve Holosko +2 icin kalacaktir, Bobo+Ferrari+Ernst+Sivok'un yanina da 2 saglam yabanci alinacaktir.
Ben bunlarin arasinda Delgado'yu tercih ederim. Neden bilmiyorum, ama hem kendisini hem futbolculugunu seviyorum, en azindan Tello gibi sorumluluktan kacan oyuncu degil, dikine oynamaya calisan ve calim atan oyuncu, ki kadromuzdaki bu seneki en onemli eksik de buydu. Eger sagligi yerinde ise gelecek sene yedekten gelip iyi isler yapabilir, 4-3-3'te solacikta veya 4-5-1'de forvetin arkasinda gayet iyi is cikarir diye dusunuyorum.
1 saglam yabanci kanat, 1 saglam yabanci orta alan/10 numara ile bu takim cok iyi yerlere gelir bana gore....

Pamukk dedi ki...

ggooooooooooollllllllllll

Yorum Gönder

Ara