.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Nisan 2010 Cumartesi

Mehmet Demirkol

Bugün üzerinden planlanan linç girişiminin parçası olmayı reddediyorum. Geçmiş olsun...

38 Yorum:

HardKelm dedi ki...

Neden yapıldı?

pseudotimes dedi ki...

Taraftarlık olgusu altında taraf olmak yatar. Lakin taraf olgusunda sıkıntımız var. Sanki bir politika gibi "ötekileştirme" popülizmi pompalanıyor herkese."Biz, siz, onlar". Esasında biz sizden farklı değiliz, siz de onlardan çok farklı değilsiniz. Herkesi bir kılıfa sokmaya çalışmak ve kendini hayatın tüm kötülüklerinden arınmış bir topluluk olarak görmek; karşındakini sorgusuz, sualsiz yerin dibine sokmak.
Bende kabul ediyorum sepet içinde çürükler vardır aynen bizim sepette de olabileceği gibi. Fakat ne biz ne siz ne de onlar bölünerek çoğalıyor. Hepimiz insanız sonuçta. Çok dar bir açıdan olaylara bakabilende vardır; objektif olarak bakabilen de vardır...
Ne yazıyorum ben arkadaşım. Sanki yazınca birşeyleri değiştireceğim. Biri gelir zaten bu postunda içine eder. Jessie, Shelby veya ben düşündüğümüzle kalırız.

esgo dedi ki...

Theotheo veya başka bir kullanıcı gelip burada ''siz şerefsizsiniz'' dediği vakit blog yazarlarından ve okurlarından aynı şekilde karşılık veren oldu mu kendisine ? Her şeyin bir adabı usulü var, tepki verecek olsan dahi bunun yolu o tahrik içerikli mesajı atan çocuğun ''anasından'' geçmemeli.

Mehmet Demirkol'a hak veriliyorsa, bugün ana avrat Aziz Yıldırım'a söven taraftara da madalya takılmalı. Nihayetinde taraftarın canı Demirkol'dan çok daha fazla yandığı gibi, ortada 1 mesaj değil 31 haftanın birikimi söz konusu. Al sana tahrik !

Mehmet Demirkol'sun abicim sen ...

* Sana mesaj gönderen çocuğu kaale almayabilirsin.

* Sana gönderilen mesajı okuduğun gibi silebilirsin.

ama sen ne yapıyorsun ?

senin a.s.o.ç diye saydırıyorsun.

Bu blogda dahi benzer şekilde mesajlar atıldığı vakit ''ya direk siliniyor, ya da ne tip adamlarla uğraştığımız anlaşılsın diye hiç elleşmeden kendi haline bırakılıyor''

Biz bunu yaparken ne kaybediyoruz ?

Kaldı ki Ferrari olayında blog ve forum ortamlarında bu söz konusu mesajdan çok daha ağır hakaret içeren yorumlarla karşılaşmış bir spor yazarından bahsediyoruz, ama yok bu işin yolu hepimizin anasından bacısından geçiyorsa, tüm Ferrari-severlere sövüp hakkını arasaymış madem, ne diye dizginlemiş ki kendisini ?

Olay sadece Demirkol meselesi de değil, bugün spor medyasında -bir hiç uğruna- Demirkol'dan çok daha fazla küfür işiten ve hakaretlere, tehditlere maruz kalan insanlar söz konusu. Haklarını aramanın yolu Demirkol'un yolundan geçiyorsa, buradan hepsini Demirkol’un izinden yürümeye davet ediyorum.

Bu ülkede bir tane Demirkol var, bir. Rakamla 1 ! ama Demirkol’a o mesajı yazan adamdan, - ne adamı, çocuktan! – şimdi istesin 698 tane bulayım. Bana göre işin doğrusu ve yanlışı apaçık ortadadır.

TA dedi ki...

@ceren

ne güzel yazmışsın. evet ötekileştirme var.ayırma var.bunu yapan kim? sorulması gereken bu.mesela şükrü saraçoğluna gelen takımların ne durumlara getirildiği malum.ötekileştirmek isteyenin(özellikle fb) karşısında bir adalet mekanizması olması lazım.yani misafir gelen seyirciye ve onun futbolcularına nasıl davranilması gerektiğini birileri ev sahibi takıma ve futbolcularına söylemesi lazım.bunu saha içinde hakemler yapacak.saha dışında yöneticiler.bu olmadığı zaman iki yönlü ötekileştirme oluyor ki istenen de biraz budur.

sembolist dedi ki...

aziz yıldırımı direk eleştiremeyen,eleştirmesi gerekirse de 'hangi klüp başkanı yapmıyor ki bunları' diyip çokça kelime ile eleştriyi gümbürtye getiren insan..ya da saraçoğlundaki pislikler için,'hangi stadda olmuyor ki bunlar' şeklinde şark kurnazlığı ile feneri korumaya alan tarafsız(?) yazarımızın ektiğini biçtiğini görmek puzzle'in parçalarının tamamlanmasını görmek gibi..
aziz yıldırımdan çekinme olgusu birçok yazar için en büyük handikap..

Sertug Ozgur dedi ki...

Demirkol'un yaptığı çocukca ve yanlış,meşru falan gösterilemez.

Fakat üstüne gitmenin de anlamı yok. Özür dilemesi de gereksiz ama rahatsız olmuş belli olayı büyütmeye gerek yok.

Fakat Mehmet Demirkol hakkındaki düşüncelerim hala aynı, kendisini 'objektif' olarak tanımlıyorsa okuyucu olarak ciddiye almıyorum.

bacon1903 dedi ki...

Ya o mu kufur etmis twitter hesabi onunmuymus yani????

ian dedi ki...

biz bu ülkenin çocukları olarak neden işlemediğimiz suçlar yüzünden kendimizi temize çıkarmaya çalışıyoruz ki?

terbiyesizin teki mehmet demirkol'u provake etmiş, mehmet demirkol da ona terbiyesizce karşılık vermiş. iki terbiyesiz özel bir paylaşım sitesi aracılığıyla hakettiklerini bulmuş. bunun üzerinden neden kitlesel çıkarımlar yapılır anlamıyorum.

akıllı mantıklı beşiktaş taraftarının birkaç kendini bilmez yüzünden, kendini temize çıkarmaya ihtiyacı yoktur.

yorumdaki ilk cümlemle ilgili güncel bir çıkarım yapmak isterim: yüzyıl önce birkaç çeteci yüzünden masum ermeni kardeşlerimiz ülkeden sürüldü bazıları tarafından. o bazıları yüzünden bugün biz iyi niyetli insanlara kötü gözle bakılıyor. kötü niyetli ermeniler yüzünden, masum ermenistanlıların maruz kaldığı izolasyon gibi.

bu kitlesellik midemi bulandırıyor. linç girişimiymiş. ekşisözlükteki, twitter'daki gözü dönmüş kitleye neyi ispatlamaya çalışacaksınki abicim sen?

TA dedi ki...

mehmet demirkolu iki kelime ile tanımlayabiliriz: politik objektif

bacon1903 dedi ki...

Kufur ettiyse ayip yani bu arkadas hakkini isterse arar kim kufur ederse etsin ayip birsey bu m.demirkolla ilgili birsey degil bjkli arkadasin yazdiklarindan 1000 tane geliyordur m.demirkola ne diye bu kadar alevlenmiski!!!!Kendisi tarafsiz felan degildir bende fbli yazar statusunde izliyorum kendini bi ara omer urundul m.demirkol felan tarafsiz yazariz felan dediler ama dedikleriyle kaldilar.Fb formasini giydiler.

Meselenin iki boyutu var. Birincisi, Demirkol'un ettigi kufur. Bunun tartışılacak yani yok, adam sinirlenmiş, basmış küfürü; ayıp etmiş. Demirkol'un küfür etmesini savunacak adam olamaz, ki kendisi bile özür diledi en nihayetinde.

Gelelim ikinci boyuta. Dmirkol küfür etmiştir, ama kime? Kendisini defalarca provoke eden birine. Hangi platformda?Özel mesaj yoluyla.

Yıldırım Demiroren'in attıgı mesajin yayinlanip kendisinin hedefe konulması ne kadar yanlışsa, Demirkol'un bu hareketinin de kitleselmis ve planliymis gibi değerlendirilmesi o kadar yanlıştır.

İnsandir, tepkisel olarak kufredebilir. Turgay Seren'e gülüp gecen birisi, Demirkol'u linç etmeye kalkarsa tutarsızlığın daniskasini ifa eder.

gnyz dedi ki...

Eser'in dediği gibi sen Mehmet Demirkol'san çocukla çocuk olmayacaksın. Bu adamlar bir tane değil iki tane değil. 3-4 gün önceki twetterında demişsin "gereğnden fazla zeki olanları bloklamaya devam ediyorum diye" aynısını yapsana ne cavap veriyorsun.

Ama öbür taraftardan bakıyorsun milletin anasından girip sülalesinden çıkanlar, vay Mehmet Demirkol Beşiktaşlıya küfür etmiş diye Jessie nin de dediği gibi yaygara çıkartıyor.

Bu arada sunu da ekleyelim: Demirkol "dün özel bir meselemle uğraşırken bu mesaj gelince sinirle yazdım" dedi. Atılan mesaj Demirkol'u Besiktas düşmanı olmakla ve Aziz Yildirim'dan para almakla itham ediyor. Birisini rusvetcilikle suçlamak da bildiginiz gibi suçtur esasen.

ian dedi ki...

shelbyl

abi suçsa gider şikayet eder, savcı hakim gereğini yapar. bu olay üzerinden beşiktaş taraftarının topyekün üstüne gitmeye çalışıyor bazıları. aklım almıyor benim, iki terbiyesizin kendi arasındaki tamamen özel muhabbeti "akıllı, mantıklı" beşiktaş taraftarını ilgilendirmemelidir. bizim "bak kardeşim hepimiz öyle değiliz" demeye ihtiyacımız yok.

@ian

Ben de tam olarak onu diyorum. Demirkol'u linç etmeye çalışmak ile Besiktas taraftarı diye genellemek aynı saçmalık. Özel konuşma yahu bu, adam orunu dilemiş, bize ne?

Hayır sanki ünlülerin özel mesajlarına baksak kimseninkinden küfür çıkmayacakmış gibi ahlak bekçiliği yapıyoruz ya, benim of cektigim nokta o.

Türkiye'nin en objektif beşiktaş düşmanıdır.Gözümde Selçuk Yula'dan bile değersiz bir kişilik.Onun ne olduğunu biliyoruz hiç olmazsa.

theotheo dedi ki...

ya mehmet demirkol kim ak.

kaydadeğer bi adam olsa, gene tartışında, linç girişimiymiş.

linç girişimi?

o kimde linç girişimi olacak ona ya. baksın işine işte, arsene wengere van persieyi sattırıp semih şentürkü satın aldırır. cihangirde kolpalamacı eski bakkal bozmalarından şarap fln alıp takılır, gurme hesabına çeker. kool adam triplerine girer falan.

çıta burda türkiyede tabi, böyle ... böyle spor yazarı bu ülkede.

hade kolay gele.

purplepurple dedi ki...

geçmiş olsun mehmet demirkol'a. jessie'nin yazısına +1

@theotheo

O kim mi? Sen kimsin esas da tirnagi olamayacağın adamı elestiriyorsun? Kaç gazetede çalıştın, kaç televizyon programi sundun? Ancak böyle blog köşelerinde yazarsın iste, tipik Turk genci seni..

yuki the zorba dedi ki...

Bize de geçmişler olsun o zaman...

Diğerlerinden tek farkının mürekkep yalamışlığı olduğunu düşünüyorum. Mürekkep yalamış, okumuş etmiş ve karakter anlamında bir adım ilerleyememiş insanlarla hayatım boyunca karşılaştığımdan; Demirkol'un sempatik görünümlü, 12 saatte bir doğruyu gösteren üslubuyla kendisine çektiği insanlardan değilim...

Şu dünyada en korkulacak şey içten pazarlıklı insanlardır, Demirkol da konu abalı Beşiktaş'a geldiğinde hep içinde yananları dışarı vurmanın peşine düşmüş bir gazetecidir. O yüzden ki, gözümde Erman Toroğlu da küfür etse, Demirkol da küfür etse durum aynıdır... Linç girişiminden falan haberim yok, popüler bir insansan, kendini insan görüyorsan, adamsan böyle bir durumda, karşı taraf küfür etmezken küfür edemezsin.

Ha ettiysen de büyük terbiyesizsindir. Üç değil tek nokta.

Türkiye'de Pascal elini şortuna soktu diye linç edildiyse, bu adamı linç edenlerin de bir bildiği vardır elbet...

Mitya dedi ki...

ozellikle mehmet demirkol'u objektif olamamakla suclayanlara sozum. bu ulkede fenerbahceli olarak bilinen, ancak kusur edip spor yazarligi yapmayan calisan her kim olursa sizin keskin gozlerinize ve zekaniza yakalanmayacaklar mi? bir durup dusunun - acaba sorun mehmet demirkol'un objektif olamamasinda mi, yoksa sizin korkunc fanatikliginizde mi gizli?

mehmet demirkol'u elestirmek icin bir suru sebep bulunabilir, ancak adami son derece ucuz bir sekilde, zaten ornegi dunyada olmayan sahte bir hayal uzerinden elestirmek sacma. sormazlar mi sana, sen ne kadar objektifsin ki baskalarinin objektifligini elestirebiliyorsun diye.

Muhoo dedi ki...

Ne geçmiş olsunu ya. Bu adam yarın çıkıcak "yaae bu küfürlere falan ne gerek var ki olmuyo ama yae. çoluk çocuk var kadın var ama ayıp yaae" diyecek yine. Ekrandan küfür edenleri ayıplıyacak ondan sonra internette tanımadığı adama ana avrat girişecek. Biz de geçmiş olsun diycez öyle mi? Yok öyle dava. Dünden beri twitter'da da geçmiş olsun mesajları falan. Geçmiş falan olmasın abicim. Ben onun anasına küfretsem bana geçmiş olsun mu diyecekti insanlar? Bırakın Allah aşkına. Tamam insanlık halidir, yanlıştır, olmuştur ama adam küfür etti diye de acındıracak hale getirmeye çalışmayın yani hiç gerek yok.

nasıl linçç girişimi dersiniz bir gazeteci böyle şeyleri kayle almamalıdır alırsa yarın çıkıp yaa beşiktaş taraftarı ayıp etti küfretmekle der o zaman da biz ona deriz

sihroje dedi ki...

Kusura bakma dostum , o zaman tv'de bizi ince ince ezmesine , küçültmesine , hafiften dalga geçmesine ortak olursun. Sırf birilerine yavşamak için milyonlarca taraftarı olan bir takımı yok sayıp, yapılan haksızlıkların üzerini örtmayi kendine görev sayıyorsa,hakettiği sevgiyi bizden her aman görecektir. Ha yok yine de alkışlayalım diyorsan ,istediğin buysa yorum yok. Sil gitsin.

Adsız dedi ki...

Bu adam canlı yayında Beşiktaş yöneticisine fırça atabilme hakkını nereden buluyor? Sen ne oynadın ki itiraz ediyorsun diyor, e birader sen kimsin ki fırça atıyorsun.

@mutti

"Firca atmak" derken, ne tur bir firca? Bana yazdiklarin hic de firca atmak gibi gelmedi.
-----------------------------------
Bakiniz agalar, beyler;

Mehmet Demirkol'un Besiktas'i ince ince kiymasi, onu elestirmesi farklidir; sinirle ettigi bir kufur yuzunden "Demirkol Besiktas taraftarina nasil kufreder hihoyt!" diye linc edilmesi farklidir.

Demirkol'un kisiligi ile, bu olayin degerlendirilmesi ayni kriterler uzerinden yapilamaz.

Olaylari degerlendirirken, kisiler hakkinda hissettikleriniz, kisilerin gecmiste yaptiklari pay sahibi olamaz. Bugun tartisilan olay, Demirkol'un sinirle yazdigi - ve arkasindan ozur diledigi- bir mesaj yuzunden hedef tahtasina konmasidir.

Bu olay Hincal Uluc'un, Yilmaz Ozdil'in -ki bunlardan tek kelimeyle nefret ederim- vs. basina dahi gelse onlari da savunurum.

Ama tabii ki ad hominem ve ipse dixit cenneti Turkiye'de bunun anlasilmamasi normaldir, siz devam buyurunuz.

sihroje dedi ki...

Mutti ,

Ali Koç canlı yayına bağlansa aynı şeyleri ona söyleyebilir mi? Sen ne oynadın ki neden yakınıyorsun diyebilir mi? (Beşiktaştan daha kötü oynadıkları ortada)

Dün akşam kulağını çınlattığımız adam bunların arkasında.Özür dilemesi de birşey değiştirmez , söz ağızdan bi kere çıkar. Ercan Saatçi gs taraftarından 100 kere özür dilese birşey değişir mi? Değişmez , çünkü galatasarayın a. koydu bi kere. O kadar kaliteli ve naif bir yazarsan taraftarla it dalaşına girmeyeceksin.Aynı şeyi bir fener taraftarı söylese beni incitmez,normaldir,çünkü taraftardır.Ama sen yazarsın,yorumcusun. Aramızda fark olmalı , "ben de insanım mazeretine" sığınmayacaksın.

yuki the zorba dedi ki...

@shelbyl

abi valla bu konuda sana katilmiyorum. Mehmet Demirkol'un yaptigi icindekileri disariya dokup, ondan sonra da bunun arkasina saklanip mazlumu oynamaktir. Sabikali adamlar gidip ikinci defa suc islediklerinde hukukta da bu dogrultuda degerlendirilirler... Mehmet Demirkol'un her yerde Besiktas'i yok sayma, hor gorme durumunun neticesidir bu yaptigi. Ben Mehmet Demirkol'un bu kadar yazisini okuduysam, bu kadar televizyonda takip ettiysem biliyorum ki ayni durumda Besiktas taraftarina yaptigi bu hareketi herhangi bir Galatasaray ya da Fenerbahce taraftarina yapmayacakti. Bunun aksini dusunen var mi?

yuki the zorba dedi ki...

Sunu da soyleyeyim, surada Selcuk Yula'yi gorsem daha cok saygi duyardim bu duruma. Nitekim Selcuk Yula'nin ne oldugu belli, ici disi bir olan bir adam. En tehlikelisi Mehmet Demirkol gibi olanlar. Tarafsizim kisvesiyle prim yapip, ortaya cikip, yukselip, bunun getirdigi gucu elde ettikten sonra aktive olan yazarlar. Acin bakin bakalim 90 dakika oncesi Mehmet Demirkol'u, bir de Hincal karsisinda Mazlum durumuna dustukten sonra guclenen iyice populer olan Demirkol'u. O zaman ne dedigimi anlatmis olacagim...

bRn dedi ki...

Hayatını her daim yazmaktan kazanmış ve kazanmakta olan, mesleğinde geniş kitlenin itibarını kazanmış, kaydadeğer bulunan ender grubun içindeki bir futbol insanı bunu yapmamalıdır. Okuyacak, sinirlenecek, düşünecek, cevaplama tuşuna basacak, yazacak, gönderecek...

Yazmakla, konuşmakla yaşayan insanın o tip bir cevap yazmaması gerektiğine dair derin bir bilgi ve tecrübesi olması gerekir, cevap yazıp yollayana kadar bu yanlışın önüne geçecek süre ve deneyim mevcut olmalı Demirkol'da.

Pek sevmem ama saygı duyarım, ilgilenirim yaptığı işle... Yani Ercan Saatci'den fazlasıdır gözümde, ki iki küfürün arasında da koşullar sözkonusu olduğunda büyük fark vardır.

Objektiflikten kusturan, ince ama net cümlelerle politik, tepeden bakan aynı zamanda dokunup geçen bir üsluba sahipken böyle bir hataya düşmeyeceksin, sinirliydim yaptım üzgünüm demek değersizdir.

Sözkonusu küfür olduğunda artık ağzını açmamalıdır. O sinirliyken, anlık tepkiyle ana avrat küfür edebiliyorsa Mehmet Demirkol'a karşı bunu yapmakta serbest demektir bnm gözümde. Herhangi birine ana avrat küfür edebiliyorsa, böyle bir ilişkiye müsaittir denilemez mi?

Tarafların arasında ne geçmiş, nasıl geçmiş kesin bilgi sahibi olmadan, karşı tarafı itin g.tune sokup cıkartmak, ztn şöyledir böyledir hak etmiştir demekte yazıktır. Doğru olabilir ama mevcut durumda yazarı ufakta olsa haklı çıkartmaz. Tabi memleket, özellikle de futbolun istediği bu, Demirkol daha da büyür...

@yuki

"biliyorum ki ayni durumda Besiktas taraftarina yaptigi bu hareketi herhangi bir Galatasaray ya da Fenerbahce taraftarina yapmayacakti."

Abi bu cok fena bir niyet okuma.

Simdi adamin agzindan hikaye su sekilde; bu sahis, Demirkol'a defalarca ayni tipte mesaj atiyor, Demirkol'da sinirinin bozuk oldugu bir anda patliyor.

Ben bu hayatta cok kufur yedim, cok itham altinda birakildim; bir iki defa ayni sertlikte cevap verdigim oldu insanlara, ki blog ici ve disi munasebetlerimle ne kadar uzlasmaci bir adam oldugumu gostermisimdir diye dusunuyorum.

Demirkol'un yaptigi eylemin HIC BIR savunmasi OLAMAZ. Burasi cok net. Ama "X olsaydi Y olurdu" tarzi hesaplamalara gitmek bence yanlis. Cunku bu tur yaklasimlar bizi buyuk resimden uzaklastirir.

Eger Demirkol gidip bir kez daha kufur ederse o zaman hep beraber asariz, art niyetin alasini arariz. Lakin bir hatadan sonra adama hemen yafta yapistirmak bana ters.

purplepurple dedi ki...

bugün demirkol kulüp başkanı hakem soyunma odası basamaz.. kulüp başkanı hakemlerin arkasından laf bile atamaz, hakemleri arayamaz dedi. aziz yıldırım'ın imza attığı vukutlar yani. bu yapılanlar gerekirse küme düşürülmeyle sonuçlanır, italya'da böyle olmuştur dedi. yarın da yazımı bu konuya ayıracağım dedi.
fenerli biri kendisini fener düşmanlığıyla suçlayabilir gayet.

RuFF dedi ki...

Konudan ilk defa şu anda haberim oldu.Olayın ne olduğunu bilmiyorum fakat tarafsız gözle okuyan biri için shelby fazla korumacı davranıyor gibi geldi.

Şu bloğa ilk defa giren biri olsam, yazılarını daha önce okumasam ve yurtdışında olduğunu bilmesem Mehmet Demirkol akraban filan sanabilirdim.

Mehmet Demirkol konusunda Yuki gibi düşünüyorum.Bana en başından beri inanılmaz sinsi gelen birisi.Her konuda Beşiktaş'a laf sokmaya çalışan bir adamdan bahsediyoruz.Öyle bir adamki Beşiktaş'ı kötülemek için Gökhan Zan Ferrari'den daha iyi stoperdir dedi.Bundan daha iyi bir örnek olamaz sanırım.

Küfür konusunda ise eleştirme şansım yok.Ben çok küfür ederim etmekten öte küfürü severimde.Dengesizin biri ters konuşmuştur o da sövmüştür bundan doğal birşey olamaz.Bahsettiğimiz adam Fenerli zaten, bana aynı tarz birşey olsa ve Fenerli birisi ters birşey yazsa herhalde vereceğim cevap Japon bayrağından başlayıp "nasıl koydu ama Kadıköyde Koray " dizeleri ile bitebilirdi.

@RuFF

Aslinda ayni seyi deyip farkli seyi demis olmak da boyle bir sey olsa gerek.

Demirkol kufur etmistir, hata etmistir, cikip ozrunu dilemistir. Tartisilmasi gereken olay budur.

Buradan cikip da "Demirkol zaten Besiktas dusmani, zaten sinsi" gibi, tacizci mesaji atan adamin tezine yakin ithamlarla olani hakli gostermeye calisirsak hata yapmis oluruz.

Dedim zaten, bu olay Uluc'un, Ozdil'in falan basina gelse gene savunurum. Benim dunyamda kisi yok cunku, fikir var. Zaten o yuzden bulundugu ortama uyum saglayamayan bir "libos" olarak hayatimi idame ettiriyorum.

RuFF dedi ki...

Abi küfür hakkında haklı olduğunu düşünmem adamın sinsilik yapıp Beşiktaş alehine konuştuğu gerçeğini değiştirmezki.İkisi bütünüyle ayrı şeyler.

Fikrini belirtmekten farklı olarak gereğinden fazla şekilde savunuyormuşsun gibi geldi bana.

Dün Sergenle olan programını izledim.Diyorki; Beşiktaş takımı kötü bir takım , sen böyle takım kurarsan hekem konuşursun, 2003 teki kadroyu kurarsan 100 tanede hakem çıkarsalar o takım şampiyon olur.Asıl sorun yukarıda hedef orası diyor.
% 100 haklı değil mi? Bende sezonun başından beri aynı şeyi söylüyorum takım kötü şampiyon olamaz fakat FB takımı iyi bir takım mı?
Şampiyonluğu hak etti mi?
En önemli soru ise aynı şey FB nin başına gelseydi de biz hakem hataları ile FB yi saf dışı bıraksaydık aynı şeyleri FB için söyleyecekmiydi ? Fb zaten bu kadro ile hak etmemişti o nedenle hakem hataları konuşuyorlar diyebilecek miydi ?

Sinsiliği burada işte.Doğruyu söyleyip insanlara " aa evet doğruyu söylüyor" dedirtiyor fakat tam tersi bir durum olsaydı çok farklı konuşacaktı.
En azından ben böyle düşünüyorum.

mufittezel dedi ki...

Neymiş "sen öyle kadro kurarmışsın ki hakemi de yenermiş"sin, onu bir kalem geçsin Demirkol.
Bu gözler 100.yıl kadrosunun 1-2 takviye ile 101. yıla fırtına gibi girdiğini, ilk yarıyı 11 puan (10-8 de diyebilirsiniz) önde bitirip 2. yarı paldır küldür aşağı çekildiğini de gördü.
Kimin parmağı vardı bilmiyorum ama hakemler seni bitirmek isterse bir tarafını da yırtsan bitirildiğine şahit olduk.
Ki o yönetim, teknik ve oyuncu kadrosu sezonu şampiyon kapatabilseydi, muhtemelen bugün UEFA'da kupayı zorlamış ya da almış, CL'de gruplardan en az 1-2 kere çıkmış, TSL'de de üstüste bir kaç şampiyonluk almış bir Beşiktaş olacaktı, en önemlisi de Demirören gibi bir derdimiz olmazdı.
92-93 ü herkes konuşur da, Galatasaray'ın UEFA'ya yürüdüğü yolun başı olan 96-97 de neler oldu kimse yüksek sesle söylemez, 101. yıl kötü bir anı olarak kalır mazide.
Hayvan terli, o yüzden yemiyor artık.
Ha bu sene bizim şampiyonluğumuzu hakemler çaldı diyebilir miyiz?
Ben demem, kaçan şampiyonluğun müsebbibi Denizli'dir benim gözümde (Demirören'i söylemeye ihtiyaç duymuyorum:)).
Bazı oyunculara sırt dönmesi, bazılarına gösterdiği gereksiz tolerans, egosunu tatmin etmek için oyuncuları abuk subuk yerlerde oynatmalar ve bu denemeler başarısız olmasına rağmen bu yöntemde ısrar, devre arasında Marrone'nin gidişinden sonra takımda -bence antrenmanlar yüzünden- başgösteren sakatlıklara çözüm bulamayışı, yine devre arasında kadroya takviye yapmaması (bu mali durum yüzünden olabilir bilemem) gibi sebeplerden dolayı ben hakemlerden önce Denizli'yi sorumlu tutuyorum.
Ama kalsın, bu yönetimi kontrol edebilen ve seslerini kesebilecek, takımı sakin tutabilecek, öyle ya da böyle medyada belirli bir gücü olan başka kimseyi göremiyorum ben Beşiktaş'ın başına geçebilecek.
Blogdaki ankette de söylendiği gibi sportif direktör tarzı bir pozisyona geçse daha da hayırlı olur bana göre.
Daldan dala oldu ama iyi bağladım konuları :)

bacon1903 dedi ki...

Adamin dedigine bak:Bu duzenden gecen sene bjk lider oldugu icin bjk haricinde mutlu olan yoktu bu senede fb haricinde mutlu olan yok cunku lider fb.Helal olsun m.demirkol fb formasi giyin cikin bidahaki spor servisine.Gecen sene sivasliydiniz ne oldu bursa anadolu takimi degilmiydi.Her programda sivas sivas diye soyleyen demirkol nerelerde????

Yorum Gönder

Ara