.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Nisan 2010 Pazar

Maç Özeti

78 Yorum:

Bu arada Ibrahim Toraman, senin gibi adama can kurban. Bu adami hala daha begenmeyen var mi merak ediyorum.

ozy dedi ki...

evet, cok iyi oynamamıs olabiliriz. evet, yanlıs kadro ile cıkmıs olabiliriz.
AMMAAAA bu oyunun kuralları değiştiyse buna yapacak birseyimiz yok.

ceza sahası içinde oynamak penaltı değilse sac cekmek, tokat atmak kart gerektirmiyorsa..

kadrodan futboldan bahsetmeye ne hacet..


buyrun siz oynayın biz izleyelim..

el nino dedi ki...

su çıkaracak ordan koduğumun çocuğu

tathar dedi ki...

işte biz toraman gibi futbolcular yüzünden beşiktaşlı olduk...

Ze1903 dedi ki...

Emre nasıl sarı görmez şu maçta..Luganonun pozisyonu penaltı değilmi?..Verdiğin penaltıda %100 gol şansı kırmızı olması gerekir.Hadi sarı verdin adam kuyu kazarken 2. sarı nerede.Pozisyonu gülerek anlatan spikerler a.k..Ernst dirsek mi attı

Bundan sonra kazandığımız fener maçlarını hakem hatasıyla kazanmak sonrada pişkin pişkin ortalıklardan gezinmek istiyorum.

theotheo dedi ki...

ya ağlamanın yeri değil, buna bi açıklık getirelim, her yenildiğimiz derbiden sonra ağlıyoruz amk? sizce niye? doğru olan bu mu?

eksikler nedir ne değildir onu tartışalım suçu oto boka atmaktan senelerdir yerimizde saymaktan başka ne yaptık? bu maçı kazansaydık ne olacaktı? takımın topu ileriye taşıyan tek adamın sol bek bozması tello olduğu gerçeğini değiştirecek miydi bu?

fenerbahçenin çirkefliği maçtan önce belli değil miydi? maçtan sonra mı bu patlamalar? hakem kötüymüş bal gibi penaltın var atamıyorsun ağla yine ağla.

bu işleri bırakıcaz, 4.mü olduk? neler yapabilirz, ne eksiklikler var, hoca mı yetersiz, oyuncular mı? senelerdir alex'e karşı bir tek alternatif oyuncu ofansif veya defansif getiremediysen burada suçlu hakemmi bilica mı federasyon mu? her sene adam anamızı belliyor. hala ağlıyoruz.

@theotheo

Aglamak ile, Bilica'nin bu ............'nun cezasiz kalmasini elestirmek arasindaki nuansi gorebiliyorsun degil mi? Emin olmak istedim sadece.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

bilicanın ..................

bize ne arkadaş? bundan biz sorumlu değiliz yani. sahada ortaya konan olay ortada. nüans farkı falan yok.

maçın 2.dakkasında alexin bize attığı 678.gol var. asıl konuşulması gereken o adamdır. alextir. bu başarısızlıktır. bilica o hareketi yapsa ne yapmasa ne? kendini mi avutmak istiyosun. burayı tonlarca adam okuyo. o........ bilicanın resmini görmek için değil.

hatayı hep karşı tarafta araya araya bi 678 tane gol daha yeriz alex'ten. akıllanmıyoruz arkadaş.

Cagatay Bircan dedi ki...

ikiyuzluluk, cifte standard bu kadar olur! emre'ye ya da alex'e kendi sahalarindan cikarken arkadan mudahele eden ismail koybasi ve bobo hemen sari kart gosterilir ilk yarida. ancak ayni pozisyonda, toraman topla cikarken arkadan emre'nin tekmesini yemesine ragmen, ya da alex'in ayni sekil besiktasli oyuncunun omuzlarina sarilip geri cekmesine ragmen fenerli futbolcular sari kart gormez. lugano kaleci gibi mudahale edebilir toplara, ve sonrasinda rahatlikla ceza sahasi icinde cekip cekistirir cunku ikinci karttan korkmaz. fenerli futbolculara her arkadan harekette faul calinir, besiktaslilara hareketlerde calinmaz. deli ibo bir metre geriden kosarak gelir, ama o .bn. yan hakem bayragini kaldirmaya onceden karar vermistir coktan. havadaki topa yukselen ernst emre'yi dirseklerle parcaladi ya, hemen kirmizi kart. hincal uluc'a ilk defa hak veriyorum: bu ulkede emre korunuyor, ve her maci bitirebilmesi buyuk bir mucize (mi acaba?). semih'in gorevi nedir peki oyuna girdikten sonra? kose gonderinde kendini atip sonra yan gozle olan biteni izlemek. allah belanizi versin sizi gibi adamlarin. olayli gs macinda arda'ya istedigi kadar vurup sonra tiyatro oynamasini da bilir, mactan sonra abilik ayaklarina yatmayi da. bilica ya da lugano mu? hic baslamayalim. aziz yildirim ama o statta oldugu surece biz boyle oyunlari daha cok goruruz. vederson'un kirmizi kartiymis, elin brezilyalisinin portekizce kufurunu duydu da emre'nin diger oyuncularin agizlarina geleni soylemesini alex'in sivok'un ustune yurumesini duymadi. hadi ordan derler adama. toraman'i atmak icin vederson gibi kiytirik bir adam 93. dakikada atmak hangi mantikla aciklanir?
arkadaslar, kendimizi elestirelim diye de constructivist ayaklara takilmayin hic, fener ve gs muhtesem futbol oynuyorlar cok konstruktifler de mi maclari aliyorlar? gunun sonunda golu atana uc puani alana veriyorlar kupayi. kendinizi avutmayin, acin gozlerinizi. yoksa barcelona bile olsaniz gunlerce dusunursunuz neremiz eksik diye.

martel dedi ki...

"futbol kuralları usül kitapçığının 17. maddesinin c bendinin 3. fıkrasında net olarak şu ifade yer almakta: "bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır."

Yasin dedi ki...

@theo

orda bilica atılsa maç aynı kalır mıydı? bende memnun diilim ortaya konan futboldan md nin 85. dk da oyuna müdahale etmesinden ama sonuçta bi kural varsa uygulanacak. biz kötü oynuyoruz diye maçlara çıkmayalım o zmn. hakemler baştan 1 - 0 tecil etsinler maçı...

mj23 dedi ki...

ilk defa theo'ya katılıyorum.

ozy dedi ki...

iki kombine sahibi biri olarak(ikinciyi arada bir kız arkadasım yada diger arkadaslar gelir diye 2.yi almıstım.)
Bursa macından puan alıpta bu ...sizlerin sampiyon olmaısını sağlarsak yemin olsun bu takımı bırakırım

kızgınım,sinirliyim,delirdim

yilmaz dedi ki...

şu maçta elle tutulur hiçbir tarafımız yokken, ona üzülme fırsatı bile bırakmadı bize adi herif. öyle bi hareket yaptı ki. penaltı kaçmış fenere yenilmişiz s.kimde değil. ama bu oyun böyle küçük oyunlara küçük adamlara mahkum olmamalı.

bobonun penaltı kaçırmasında, maç boyu sağa sola koşuşturup pilinin bitmesinin de payı olduğunu düşünüyorum.

fenerbahçe şampiyon olmuştur. ve tarihe kuyu kazarak şampiyon olan ilk takım olarak geçecektir.

onlara da yakışan odur.

theotheo dedi ki...

valla hacı bana katılmasın kimse, skor taraftarlığınızdan sıkıldım harbiden.

her derbiden sonra bu zamazingoyu yaratıyoruz yahu. ilk maçta fenerin penaltısı verildimi? o gol olsa o maçı alabilirmiydik?

ortaya bi kalite koyucaksın, ondan sonra konuşma hakkın olur, o da hakem falan değil.

aranızdan herhangi biri carlo ancelottinin maç sonrası konuşmalarını dinliyor mu acaba? adam hakemler hakkında sene başından beri tek bir kelime dahi etmedi, bu denli stresli ve hakem hatalarıyla dolu bir premier ligde? niye sizce?

ortaya kalite koyamayanların işi bok atmaktır. türk gençliği diyoruz ya işte bu bokun yolcusu. o yüzden hangi konuda başarı elde ettik, öysyi kazanamaz, sınav sistemine bok atar. işte bir bok yemediği halde aldığı maaşa bok atar. hayatta hiç bir boka yaramadığı gibi am delisi olmaktan geri kalmaz. dünyadaki bütün aşk kitaplarının yazarı da türk gencidir.

ondan sora bu türk genci beşiktaş blogu açar oraya da fenerbahçe derbisi sonrası bilicanın fotoğrafını koyar.

Birader,

Ustte Mac Geyigi diye bir yazi var, orada da anlatmisiz meramimizi zaten.

Ama yani su pozisyon nasil es gecilir yahu? Manyak misiniz? Boyle bir sey kac defa olur?

Bir adam gitti penalti noktasini eseledi, ve ceza almadi. Yahu bu macin akilda kalacak yani bu degil midir? Zaten berbat bir oyun oynamisken iki takim da, cirkeflik had safhada iken, bu mac su pozisyonla hatirlanmaz mi?

Ozet dedigin budur, bu macin da ozeti budur. Hala daha "ancak agliyorsunuz" falan demeyin, lutfen.

Penaltiyi atsak ne degisecekti? Bilemeyiz. Ama bu bir rezalettir , bunun da otesi yoktur.

ozy dedi ki...

sevgili theo kardesim,
universite sınavını ki bizim zamanımızda öys vardı 223. olarak kazanmıs, halihazırda oldukce yuksek maasla calısıp, hayvan gibi iş yapan biri olarak.. senin bu yorumlarını komik buluyorum..
oyunun adı futbol olsa evet ama once bilica'nın sac cekmesini bir bak bakalım.. kart olmayan pozisyona..

@theotheo

Olm su blogda yazanlarin yas ortalamasi 30 be, hangi Turk genci?

Tanimadigin etmedigin adamlar hakkinda genelleme yapmaya bayiliyorsun degil mi?

Ilk once "ozet" ne demek, onu ogren; sonra gel.

Cihan TEKİN dedi ki...

http://img177.imageshack.us/img177/2007/bilica.gif

sembolist dedi ki...

Bilicaya ilk yarıda kart gösterse hakem,aziz yıldırım soyunma odasında tartaklardı hakemi.
Sahada oynayan bir BJK'li futbolcu olsaydım,emre-lugano-bilica üçlüsünden 2'sini vururdum:)
Saraçoğlunda hakmeler kart açıkaramıyor,taraftarın çirkefliğiyel çirkeflik katsaysı artan fb'li futbolcular,yakışanı yaptı,çirkeflik hiç bir klübe bu kadar yakışmıyor..

delgado dedi ki...

futbol kuralları usül kitapçığının 17. maddesinin c bendinin 3. fıkrasında net olarak şu ifade yer almakta: "bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır."

ama sonra hüseyin göcek o çukuru onardı yaaeaeaeeaeaeaæææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææææ

delgado dedi ki...

puhahaha bi de bobo topu koyduktan sonra "hoca öne koydu hımpfs" diye itiraz eden de bilica'ydı di mi. vay anasına ya. şaka gibi ulan.

delgado dedi ki...

bi de ozy'nin söylediği şeye 321931284190284321 sene yaşasam o kadar senenin bir saniyesinde bile katılacağımı düşünmezdim. ama şimdi düşünüyorum.

AQ-47 dedi ki...

Keşke İnceman dangalağı o pozisyonda topa vurabilseydi, belki bambaşka şeyler konuşuyor olacaktık...
Blogda 2 tür bakış açısı şu an itibariyle oluştu:
1. Hakem ağzımıza sıçtı, bizi bitirdi. Fener'e yenilmekle kalmadık, dayak da yedik, saç çekme, tokat, itiş kakış...
2. Hakemi bırakalım, kendimize bakalım, tek pozisyonumuz penaltı, iki pas yapamadık.

Sınırlar çok keskin, ancak şöyle düşünebiliriz, biz bu adamları aynı şartlar altında kaç defa yendik, kalecisiz de yendik...Şunu da ekleyebiliriz, bu maçtan beraberlik ya da galibiyet alsak ve bu futbolla şampiyon olsak mutlu olacak mıyız? Hadi olmadık da iyi para geldi transfer-borç işlerinde rahatlarız desek, ya daha bu sene başında yaklaşık 10 milyon euroyu çöpe attık, seneye de aynısı olacaksa bu neyin şampiyonluğu...Sabahın en yakın olduğu an gecenin en karanlık olduğu anlarmış, dibe vurmadan yüzeye çıkamayız. Bizim sorunumuz bu, bir türlü tam dibe vuramadık...hep bir yalancı umut, hep bir acaba...

ozy dedi ki...

MUJDEEE..
Turkiye'de petrol bulundu, ama Batman'da değil.. Kadıkoy'de..
Allah sondajı yapan Bilica'dan razı olsun..

Yasin dedi ki...

beşiktaş adının oldugu yerde hep bir acaba vardır:D

bu akşam iki gram pozitif futbol koyabilseydik sahaya her türlü yenerdik bu feneri... hakeme baglamamak lazım ama yine de çirkefliğin cezasız kalması insanın sinirini bozuyor.

delgado dedi ki...

yahu ne alaka bu oyunla şampiyon olsak sevinecek miyiz, futbolumuz fenerbahçe'den veya galatasaray'dan çok mu beter? inceman(veya bobo) o golü yapsa ve o gazla bi gol daha bulsak burda mecaz anlam kullanmadan herkes hakemi bile yendik diyecekti bağıra bağıra, yenemiyorsan da bu tepki oldukça normal. kaldı ki ben zaten bursa şampiyon olsun diye kazanalım istiyodum, ama öyle delirdim ki maçtan sonra bursa şampiyon olamayacak diye üzülmedim, kazanamdık diye de üzülmedim. sırf birtakım orospu çocuğuna had bildirilmedi diye üzüldüm.

el nino dedi ki...

theotheo ne iş yapıyo acep .Türk genci ile kafayı bozmuş.
Arsenal maçından sonra dengesinin bozulması doğal.

ozy dedi ki...

MUJDEEE. Turkiye'de petrol bulundu.. Hemde Kadıkoy'de..
Allah razı olsun Bilica'dan

Benim bakis acim net:

Iki takim da bok gibi oynadi, Alex bir sut cikardi maci aldi. Bunun haricinde, Gocek kriterlerine uygun sacmalikta bir mac oldu.

Simdi burada "kendimize bakalim" diyen adamlar 5-6 hafta once "Beyler takima donun, umut var, takim oynuyor iste susun" falan diyorlardi. Sonra da gelip "skor taraftarligi" derler bizimkine. Bu takim Gencler'i 4-1 yenince sampiyonluk sarkilari soylerken ne taraftari oluyorsun o zaman?

Su mac bir rezaleti ortaya koymustur, o da resimli videolu burada konu edilinecektir. Kac yillik futbol izleyicisiyim, boyle rezalet gormedim ben.

Bilica o cukuru kazmasaydi ne olurdu? Ne bileyim ben. Belki Fener kontradan 2 tane daha atardi.

Maglubiyeti Bilica'ya ve hakeme baglamak sacmaliktir. Ama sirf "hakem konusmayalim, kendimize bakalim" diye su rezaleti arka plana itmeye calismak daha da sacmaliktir.

ozy dedi ki...

kufur içermeyen kimseyi hedef almayan yorumların yayınlamamasını anlayamadım..
sende mi ekşi beşiktas

AQ-47 dedi ki...

Yo yo, Göcek rezaleti asla unutturulmamalı...
Evet Delgado, çok daha beter, sadece itiş-kakış, geçen yılda itiş kaıştı ama bu yıl için düzeliriz umudu vardı, ondan sabrediyordu çoğu taraftar. İlk yarı Fener'i yenmemiz ya da Gs ile berabere kalmamız bu gerçeği değiştirmez...

.vatna dedi ki...

SİNDİREMİYORUM. SİNDİREBİLİYOR MUSUNUZ?

Sizce emre belözoğlu'nun şansı yaver gitmese,futbolcu olamasa şu an ne yapıyordu?
Dik taktığı şapkası,elinde tesbihiyle Zeytinburnunda semt kovalıyor olurdu.

Ya Bilica? Muhtemelen Brezilyada bir suç örgütünün elemanıydı.

İşte bu ciğeri beş para etmez,iki gram beyni olmayan insanlar,benim gibi gelecek kaygısı yaşayan üniversite öğrencilerinin,düşüncüleri,zekaları karşısında önümü ilikleyeceğim abilerimin gözü önünde milyon dolarlar alıp akşamımızı zehir edebiliyorlar.

Yeniliriz,yeneriz önemli değil.Fark yeriz yine sindiririm.Ama benim aslan yürekli İbrahim Toramanıma yapılanları görünce işte orda 'Dur aga' derim.

Açık açık söyleyim ben ülkemden daha çok seviyorum Beşiktaşımı,siyah beyazımı.Hiç bir gerizekalı benim kutsalımı kirletemez.
Sizlerinde eminim en az benim kadar değerliniz bu renkler,bu arma.

''Saçmalıyorsam sinirdendir,ama gelin şu biicayı dövelim.
Muhtemelen yarın istinye parkda olacaktır.Zaten bir sergi,bir tiyatro,bir sahaf gezmesini bekleyemeyiz.
Bu bir çağrıdır,olası tüm yaptırımları üstleniyorum.Evide bulunur,idman sonrası çıkışta arabasıda.Kim istemez bu akşamın hıncını çıkarmak.Aynı teklifim emre belözoğlu içinde geçerli.O hafta içi mutlaka akmerkeze uğrayacaktır her hafta olduğu gibi.
Cevap olarak mail bekliyorum.''

İşte fenerli olsam bunu yapardım,ama hayır!
Gelin hiçbir kaba kuvvet kullanmadan,Beşiktaşlılığımızı en güzel şekilde göstererek o iki gerizekalıya en yaratıcı,en zeka dolu eylemimizi yapalım,sessiz kalmayalım bu akşam olanlara.Burdan yazarak,aramızda tartışarak olacak iş değil.Eylem yapalım! Büyüklüğümüzü gösterelim.

Var mısınız ?

@ozy

Abicim son gunlerde Blogger mallamakta, yorumlarinizin silindigi falan yok, hemen velveleye vermeyin ortaligi. Moderasyonsuz yorum yayinlayan tek bloguz, ama boyle ithamlar geldikce burnumuzdan geliyor bu yani.

Son maca Bursa baslasin, ilk 1 dakika sahada 11 kisi olarak duralim, maca 1-0 onde baslasinlar

Bunu GS de yaparsa Aziz sinirden geberir kurtuluruz

occasion dedi ki...

şerefsiz penaltı noktasını eşeldikten sonra 1 dk. kaybettirdi. top öndyedi arkadaydı derken bobo stres yaptı. atamaacağı belliydi. amacına ulaştı. iyi ki bizde böyle admlar yok yarabbim. ya fenerli olsaydım. asıl bu kahır olurdu. korunmuşum.

AQ-47 dedi ki...

Zamanında Toraman'ı göndermek isteyenler utansın...Kaptanlığı sonuna kadar hak ediyor...

theotheo dedi ki...

@shelbyl

asıl rezalet, alexten yediğimiz 789.goldür bence. senelerdir iki takım arasındaki fark bu. bu maçın özeti de bu.

gerçeklerden kaçmakta üstümüze yok ya, bir maçtan sonra da akıllı bişey yazan yok.

alex kardeş seni tebrik ederiz, şu koskoca beşiktaşı 107 yıllık tarihinde senin kadar s.ken başka bi adam olmadı. özet budur.

Unknown dedi ki...

oylama açılsın ve teonun banlanması gündeme gelsin bu ne ya, hani küsmüştü biz kendi aramızde skor yazarlığı yapıp avunuyoduk...

bu arada tatlım sen bana bi ara fulya projesini anlatacaktın hasretle bekliyorum bi tanem

Alex'in neden bu topraklarda yeserdigini anlamak icin buyuk resme bakmak lazim. Ki "mac geyigi"nde de yazdim, Turkiye'de taktik teknik yerine kaos is yapiyor ise, o kaosun icinde de boyle sihir yaratan adamlar is yapar. Bu hikayenin bir boyutudur, bunu tartismak icin bu macin sonu degil, koca bir yaz donemi gerekir.

Isin baska bir boyutu ise Bilica'dir. Hani boyle youtube'da Ozbekistan liginden falan futbol videolari oluyor ya, onu yasadik bugun biz. Turkiye'nin en onemli derbilerinden birinde, Turkiye'nin en buyuk takimlarindan birinin oyuncusu yapti bunu.

Peki theotheo, akli basinda sey yazmak nedir mactan sonra? "Tebrik ederiz Alex, bizi ne guzel s.ktin" mi yazalim blog'un girisine? Bu mu oluyor akli basindalik.

Besiktas bu sene 2-3 mac haricinde ne zaman iyi top oynadi? Biz iyi top oynamazken "isiniz gucunuz elestiri" diyen ben miydim? Simdi sampiyonluk gidince mi birden "elestirmemiz" gerekli oldu?

Isteyen istedigini yazar birader, akli basindalik kriterlerine gerek yok. Sanki uste baska seyler yazmamisim gibi sirf buraya yorum birakan bir adamin da "akli basindaligi"na bakmaya gerek yok aslinda, ama sinirliyim, bir yerlere catmam lazim.

Cihan TEKİN dedi ki...

Ben Beşiktaş başkanı olsam, Bursa maçına PAF takımla çıkar, Bursa'dan son hafta 10-20 gol yer, Bursa'yı şampiyon yapar, "ALIN G*TÜNÜZDE PATLASIN! GÖZ GÖRE GÖRE ŞAMPİYONLUK ÖYLE DEĞİL, BÖYLE VERİLİR" der, tarihe geçerim.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

mustafa hocanın gitmesi gerektiğinide, bu takım ofansif kaliteli oyuncular gerektiğinide her zaman söyledim.

sadece malzeme belli, bu kadar tantanaya gerek yok. bilica şöyle emre böyle değil, kendine bak iyiysen onların hepside iyi olur merak etmeyin.

bilica bu maçın hiçbişeyi olamaz. maç içinde olan bişey bu. torresde manchester maçında yapmıştı aynı şeyi. niye bu kadar abartıyosunuz arkadaş bu olayları. maçı hükmen kazanalım mı yani? 9 defans oyuncusuyla başladığımız maçı.

ama ben şunu iddia ediyorum.

eğer başımızda fatih terim gibi bir hoca olsaydı. bu maçlarda psikolojik ve taktik yönden üstün olan takım hep biz olurduk. mustafa denizlinin artık süresi dolmuştur.

Fatih Terim'in en son calistirdigi lig takimi 6. oldu, Milli Takim iki buyuk turnuvayi kacirdi, bir tanesinde de toplam 13 dakika maci onde goturup yari final oynadi, sadece "Aslnim kaplanim" gaziyla sans bir kere tutar.

Suresi dolan biri varsa o da Terim'dir esas.

lamhaltas dedi ki...

biz kendi oyunumuza bakalim diyen arkadaslara...

iyi bakalim ama az biraz empati kurun lutfen. olay sadece bilica'nin yaptigi ahlaksizlik degil. emre belozoglu maci kartsiz bitirdi hala inanamiyorum. besiktasli oyunculara her mudahelesine faul caldi hakem hakli olarak. toraman in baldirina tekme atti istemli veya istemsiz. bir cok tartisma cikardi. ama nasil kart almaz aklim almiyor. fenerbahceli oyuncular her pozisyonda abartili itirazlarla hakemi inanilmaz zor durumda biraktilar. 2. yarida guiza topla gitmek isteyen toramanin formasini 2 saniye boyunca cekiyor ve forma uzuyor bildiginiz. ama kart yok. benzer bircok pozisyonda bize cikan hakli kartlar var. m. topuz dedigimiz adam bos kaleye gol atmak yerine uzulmezin formasina yapisip kendini yere birakiyor ve inanamadigim sekilde karti kovaliyor. semih(ki kendisini begenir(d)im)2 pozisyonda hic darbe olmamasina ragmen abartili hareketlerle kart bekliyor. bu pozisyonlardan 2. sinde alex sadece maci sogutmak icin yalandan bir kavga cikartiyor. bilicanin sac cekmesini unutmusum!

sonunda ne mi oluyor? sukunetini kaybetmemek icin cok calisan besiktasli 2 oyuncu kirmizi kart goruyor ki ben hala zerre anlamis degilim iki karti da. toramana bastin hareketi yaparak kart gosteriyor. ernst ise topla emre arasina nizami giriyor ve emre yuzunu ernst in sirtina! carparak kendini yere birakiyor.

simdi soruyorum allah askina su durumda hanginiz sukunetinizi koruyup oyuna yonelebilirsiniz? ben oyuncularimizi gercekten kutluyorum. ozellikle toraman i. kendisine yapilan bircok cezalandirilmayan faule karsi hicbir tahrige karsilik vermedi. buna ragmen kendisine gosterilen kirmizi karti ise "oha!" diye yorumluyorum.

bu arada toramanin kartini yardimci hakem uyarisiyla verdi gocek. ernst in karti icin de aynisini dusunuyorum. cunku basta pozisyonu devam ettirdi. kulakliktan bi uyari almis olabilir.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

adam türkiye gibi aciz futbolcular topluluğu bir takımı avrupa 3.cüsü yapıyor yaranamıyor.

dünya kupası kaçırması kendi suçuymuş gibi adamın üstüne çullanılıyor. estonya maçında 60 tane boş kaleyi kaçıran fatih hoca çünkü.

galatasaraya uefa kupası kazandırıyor.

fiorentina-milanı çalıştırıyor.

hala dinç hala hırslı hala motive ve gerektiğindede çirkef. noumaya bayılıyosunuz. fatih terim gelince tu kaka yok öyle yağma.

lamhaltas dedi ki...

bir de sol kanattan kazandigimiz bir serbest vurus oncesinde hakem yardimci hakemin uyarisiyla oyunu durdurdu. o sira kamera yardimci hakemi gosterdi ve o "luganoyu at" dedi diye agzini okudum acaba ben mi farkettim bunu sadece?

bunun videosunu bulabilen var mi acaba?

AQ-47 dedi ki...

Bir de Teyyo'ya hastayım, bu maç da süperdi...Gereksiz yere futbolcu ilahlaştıran başka taraftar var mı acaba?

ozy dedi ki...

@ theo
alex efendi lide 79 gol atıp 85 asist yapsa da..
baroni'nin birkac hafta onceki bir macta fenerli oyuncu sakatlandığı için taca atılan topta kullanılan taç atışını korner noktasına yakın bir yarden tekrar taca yollayıp ardından baskı yapması gibi..
yada kayseri macında uc oyuncu ceza sahasında yatarken hem de 2-0 ondeyken g.gonul'un oyuna devam etmesi ve alex'in de buna katılması gibi.
yada penaltı nokatsında sondaj calısması yapılması gibi noktalar goz onunde olunca...
INANNNN KI takımın basında denizli olmus terim olmus, sen olmussun umrumda değil.. BOL SANS

Sertug Ozgur dedi ki...

yurtdışında olduğum için yalnız izlerim maçları ilk kez toplandık şöyle kalabalık bir toplulukla maç izledim. Fener'in atağında deli gibi sinirlenenler, bağıran fenerliler vardı. Zaman zaman hakeme de bağıranlar, isyan edenler oldu.

Fakat şu Bilica'nın yaptığının tam bir o..çocukluğu olduğunu söylediler. Bu hareketten sonra da gönderilir artık inşallah dediler.

Üzerine konuşulacak bir şey yok. Bu hareketin cezasız kalmasını futbol seyircisi olarak içime sindiremiyorum. Böyle futbolcuları görmek istemiyorum. Bundan sonra marka değeri bık bık diyen federasyon yetkilisi varsa onun ağzına sıçmak istiyorum.

Keşke böyle hatalar olmasaydı, zaten çok büyük ihtimal kaybedecektik. Hakemin atandığı günden beri böyle şeyler bekliyordum,zaten ligi az çok takip eden kişi beklerdi. Neyse, beni üzen, Mustafa Denizli'nin bu takıma bir şeyler veremediğini tartışamamak, hafta boyu hakemin konuşulması olacak.

Bu arada Bursaspor ve Ertuğrul Sağlam'ı sevmiyorum, hatta cuma günkü maçtan sonra iyice sinir oldum açıkçası. Umarım son hafta ligin kaderini biz tayin edecek durumda oluruz. Eğer o maç Bursaspor'a yatmazsak ve Fener şampiyon olursa hakkımı helal etmem. Bu Aziz Yıldırım denen çirkin adam giderse, türk futbolunu geçtim, bir çok aklı başında Fenerbahçeli için de hayırlı olur açıkçası.

matiasemilio dedi ki...

mustafa denizli'nin acıklamaları gururlandırdı beni..bu adam başka..

gnyz dedi ki...

Sezonun özeti; kurtarıcı Prens Uğur.
Küme düşmemeye oynayan takımla oynuyoruz kurtarıcı olarak 75 te Uğur'u alıyoruz, Şampiyonlar liginde son maça çıkıyoruz yenersek avrupada devam etme şansımız var 1-0 geriye düşüyoruz kurtarıcı olarak 75 te Uğur, zurnanın zırt dediği maça geliyoruz ligin 30. haftası beraberlikte dahi lige havlu atıyoruz yine ne kadar defansif oyuncu varsa sahaya sürüyoruz üstüne 2. dakikada golu yiyoruz ve kurtarıcı yine Prens Uğur ama bu sefer dakika 46 (85te de Holoskoyu alıyoruz)
Ulan zaten doldurmuşsun takıma finki erntsi iboları daha ne demeye Uğur'u alıyorsun.Oldu olacak Bobo'yu da çıkarıp Necip'i alsaydın.
Yok yani nedir bu adamın özelliği çok mu iyi oyun kurar, çok mu iyi şut atar, ara pasları mı müthiştir nedir yani bu vatandaşın özelliği en önemli maçlarımızda kurtarıcı olarak oynatıyoruz.

Neymiş Mustafa Denizli Türk futboluna hücum anlayışını getirmiş. Ben 30 Haftanın 25 haftası küme düşmemeye oynayan takımlar gibi oynadıktan sonra yemişim onun 20sene önce oynattığı futbolu. Hücüm futbolunu felan geçtim korner kullanamıyoruz. Sezon başından beri Tello efendi ısrar ve inatla kornerleri ön direğe atıyor ve bir Allah'ın kuluda çıkıp ya kardeşim yaprak mı var bu ön direkte demiyor.

mj23 dedi ki...

hah bakın futbol kuraları kitapçığımı her neyse onda diyomuş "bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklk onarılmamışsa,bu futbolcunn takımı hükmen yenik sayılır."

ammman sakın bu kez sabote etmeyin işler değişti şl'ye bile gideriz.

@hmmm bende seninle ayni sahneyi gordum, yan hakem acik bie sekilde luganoyu at dedi olay yerine suratle giden gocek sivok ve luganoyu yanina cagirdi uyardi gonderdi.. ben sivoku atar die dusunmustum

bacon1903 dedi ki...

@ theo
Arkadasim anladik uzgunsun anladik sinirlisin ama ne diye bjka kufur ediyosun tamam bizde dertliyiz bizde uzgunuz ama alex vasitasiyla bjka kufur ediyosun sen.Gsliler ne yapsin???Adamlarin galibiyeti yok!!!Fbnin son senelerde bize karsi kazandigi butun maclarda hakem parmagi vardir.Huseyin Gocek isini yapmistir.Bjkin kadrosu yetersizdir.M.denizli bir 10.5 numara istedi demiroren gitti tabatayi aldi.Yapacak tek sey mustafa hocaya sabretmektir.Iyi oyun bekliyosak hoca kimsenin senden sampiyonluk bekledigi felan yok rahat ol gencleri takima sok senin kredin sonsuz demesi lazim.

Kurtulus dedi ki...

ersun yanal,abdullah avcı yı şu takımın başın da görmek istiyorum artık.uzun süreli planlama bu adamlarla yapılır 80 lerin kafasını tasıyan md ile olmaz.
birde herşeyi geçtim ulan uğur inceman bu kaçıncı ıskan ilk toplara altıpastan ben saymayı bıraktım artık.
ibrahim üzülmez yeter hakikatten avrupa liglerini izlemesek bir bek nasıl oynar görmesek yicez.
bilica senin de baban köpek herhalde kazdığına göre yerleri bide burnunla örtseydin o çukuru.
bu salak gs dünya aleme yenilir haftaya gider bursaya fark atar.
son olarak sikeyim böyle ligi.

threepoint dedi ki...

maçta görmedim hareketi. bu futbol denen boku 20 yıldır izliyorum. ne iğrençlikler ne tükürmeler ne dirsekler ne yumruklar gördüm; böyle bir iğrençlik görmedim. Terbiyesiz insan...

kma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kma dedi ki...

gece maçın geniş özetini tekrar izledim. daha objetif bi değerlendirme yapabilmek için sabrettim kısaca.

defansif bi kadro ile çıktığımız kesin. ama iki takımın da karakteri bu anlamda benzer: "maçı tutalım beraberlik cepte olsun atarsak kazanırız"

denizliyi bu konuda eleştirebiliriz ama bu sene yapabildiğimiz en iyi şey bu zaten. ayrıca sakatlıklar var. denizli, defansif olup da ofansif katkı verebildiği için ekrem sakat olmasa mutlaka koyardı. geberik yusuf mu oynayacaktı? serdar özkan? holosko zaten yabancı sınırlamasına takılıyor.

neyse denizlinin planlarını sabote eden erken gelen gol oldu. maçı tutma amaçlı bi oyun karakteri olan takımların erken gol her zaman işine gelir. artık ofansif bi kaygısı yoktur. hızlı hucum arar. pas yapar, daha güvenli hucum eder. defansif anlamda daha dikkatli olur. bu tür takımların geriye düşmesi de tam ters etki yapar. e iki takımın oyun karakteri benzer. dolayısıyla beşiktaşın kötü oynaması kadro seçiminden daha çok golün erken gelmesiydi. gol erken olmasaydı beşiktaş bu kadar kötü görünmeyecekti. fener de oyunu bu kadar tutamayacaktı. bu teorimi güçlendirmek adına şöyle bi varsayım ortaya atalım: erken golü beşiktaş uzaktan bi vuruşla bulsaydı maç nasıl olurdu? büyük ihtimalle beşikaş en iyi yaptığı işi yapıp oyunu çok iyi tutacak. tello bobo ile farkkı arttırmaya çalışacaktı. iyi oynayan taraf beşiktaş görünecekti. buna örnek olarak ligin ilk yarısındaki maçı gösterebiliriz. beşiktaş golü buldu ve bu sezon en farklı galibiyetlerimizden birini fenere karşı aldık: "3-0"

bu yorumları da sunun için yapıyorum. beşiktaş kötü oynadı da fener farklı bişi mi yaptı? çok pozitif futbol mu oynadı?

beşiktaşı eleştirebiliriz. denizliyi eleştirebiliriz yönetimi en ağır dille eleştirebiliriz. ama şu maçı iyi futbol oynayan kazanmadı. fener, golü erken bulmasının avantajıyla ve tabiki hakem faktörüyle maçı kazanmıştır.
"yae hakeme bilicaya bakılacağına oynadığımız vasat futbola bakın" diyeceğimiz maç bu değil. kesinlikle değil.

Kalten dedi ki...

Bursa'ya son maç PAF takım ile çıkalım kampanyasına nasıl katılabiliriz?

Sertug Ozgur dedi ki...

Maçın gereksiz sinirini üstümden attıktan sonra yorumumu yapayım.

Öncelikle maçın özeti, bu sezon 13. kez ve kesinlikle son olarak lige havlu atmamızdır.

Maça gelirsek son derece Fb-Gs maçlarına benzeyen bir maç olmuştur fenerbahçe cephesi için konuşursam.Futbol olarak pek iç açıcı olmayan fakat oldukça sert,istekli,motivasyonu yüksek bir fener takımı vardı ilk yarıda. Beşiktaş tarafından baktığım zaman ise sezon genelindeki Beşiktaş'ı yansıtan bir maçtı. Hatta şampiyonlar ligindeki oyunumuzu bana hatırlattı.

Alex'in golü tüm hesapları baştan yok etti gibi gözükse de Denizli'nin çok geç oyuna müdahele etmesi,ilk yarıyı harcaması fener'in atacağı gole de hazırlıklıydık lafını pek doğrulamadı. Mustafa Denizli'nin maç sonrası açıklamalarından dikkatime takılan 2 tane cümle, kendisinin düşüncesini ortaya koyuyordu. 1.Fener evinde fark yapabilen bir takım. 2. ikinci yarı fener'in düşeceğini biliyoruz. Anlaşılan gol 1. dakikada da gelse 35. dakikada da gelse oyun açısından çok farklı bir strateji olmayacaktı, nitekim olmadı da.

Aslında sadece bu maç için denizli'yi suçlamak pek dürüst bir davranış olmaz. Sorun Denizli'nin 2 seneye yakın zamandır takıma futbol olarak ne kattığıdır, felsefesidir. Demeçlerinde Beşiktaş'ı yükseklere,üst sayfalara çıkaran Denizli'nin,derbilerde oyun olarak altlara düşürmesi sorgulanmalıdır. Bu maçların havasını iyi bilen,ağırlığını koyabilen tümer ve sergen gibi oyuncular olmadıkça bu oyun mantığıyla kazanmak veya kazanacağını hissettirebilmek pek mümkün değildir.

İkinci yarıya gelirsek, Kaş-Uğur değişikliğinin yanında Daum'un klasik geriye yaslanması birazcık ileriye çıkmamıza ve pas yapmamıza neden oldu. Yine Daum'un maçı adeta izlemesi bizi oyuna ortak etti. Özer'i çok geç oyundan aldı.

İlk yarının en silik isimlerinden İsmail, ikinci yarının en etkililerindendi. Nispeten ilk yarı daha çok görünen Tello'nun ona eşlik edememesi pozisyon kısırlığını değiştiremedi. Denizli'nin Tello'yu ortaya çekmesini bekliyordum. Sağ açıkta hapsoldu. Serdar Özkan-Kaş değişikliği bekliyodum açıkçası. Fink ve özellikle Ernst trabzon maçındaki gibi geride çakılı kalınca Uğur İnceman'ın sihirli ayaklarına kaldık!. Daha önce demiştim, bundan sonra da diyorum. Ernst'in bu tip maçlarda daha serbest oynaması lazım. Bana göre Ernst savunmada değil hücum anlamında farkını ortaya koyuyor.

Sonuç olarak derbideki oyun fukaralığımız sürmektedir,gol yemeyelim rakibi yoralım düşüncesi iflasını sunmuştur, bir kaç maçı kazandıran ama sezonu kaybettiren galibiyetler dışında işlememektedir. Denizli ile 1 yıl mukavele uzatılması karın ağrılarımı arttırıyor. Hoca umarım pes eder ve Çeşme'deki hayatına döner. Beşiktaş'ın sorunları "son 5 hafta iyi performans gösteremeyenler olursa oyuncu planlamamızda değişiklikler düşünebiliriz" mantığıyla çözülebilecek sorunlar değildir. Balık baştan kokar, balığın en başı iyice tuzlama haline geldiğine göre, sevdiğimiz Mustafa Hoca'nın kendisine yakışır bir şekilde görevini bırakması gerekmektedir.

mj23 dedi ki...

hayır o kadar diyorum şu maçtan sonra yine hakem diye sızlanıyoruz vs vs diye, ama yine de küçük detaylara takılıyor insan.

http://i42.tinypic.com/2luyyq.jpg

@hmm
ben luganoyla sivokun itişirken sivokun daha sonra luganonun yere düştüklerini gördüm, lugano muhtemelen sivoka tükürdü yada yumruk attı.. tabi işin trajik tarafı lig tvnin pozisyon tekrarını göstermeye zahet etmemesi.. zamanında o yavşak bi hakem var geçen hafta trabzon maçının hakemi, iki sezon önce ist.belediye maçı olimpiyat stadında bir pozisyonda yan hakem nobreye faul yapıldığı için bayrağını kaldırdı pozisyona 40 metre uzakta olan hakem topu alan belediyeli oyuncuların olduğunu görünce oyunu devam ettirdi, tam o sırada kameralar yakın çekimle hakemin yüzünü gösterdi ve açık açık ''bırak orospuçocuğunu'' dedi.. tabii kameralar direk uzaklaştı olay yerinden.. ben dakikayı not ettim ve beşiktas spor klübüne rahmetli kazım kanata mail attım durum hakkında.. tabi bizi kimse sallamadı.. o aynı hakem geçen hafta geldi ağzımıza sıçtı..

eğer şu futbolda adelet denen şey varsa son hafta bursa fenerin önünde girer..işte o zaman maç nasıl satılırmış görsünler a.k.
o maçı yönetecek hakeminde beşiktaşı nasıl kollayacağını merak ediyorum.. allahım senden birşey istiyorum maçı bir sıfır önde bursa götürsünn 90+5 beşiktas penaltı kazansın, zapatochny gidip bilicanın yatığı sondaj çalışmasından bizlere örneklemeler versin hatta toramanda ona eşlik etsin sonra bobo gelsin topu taca vursun.. işte o zaman adalet yerini bulur... maç öyle değil böyle satılır..

BJK4EVER dedi ki...

KImse bana Denizli, Yanal, planlama, gelecek, U.Inceman falan demesin. Rezalet bir macti ve hakem resmen katletti.

1 FBlilerin agladigi pozisyonlarda Topuz ve Emreye mudahele yok, hatta Topuz deliye faul yapiyor.

2 Emre Toramana tekme atip kontra atagi kesiyor, kart yok.

3 Bilica once Kasin kulagini, sonra Toramanin sacini cekti, kart bile yok.

4 Guiza Toramani cekiyor 2 defa, ayni pozisyonda Boboya sari var, Guizaya yok.

5 Volkana gosterilen sari sacma.

6 Topuz Boboya tabanla giriyor, kirmizi olabilir ve net sari, ama kart bile yok.

7 Ismail dudukten sonra topa vuruyor, ancak G.Gonul ve Volkan da devam ediyor, yani duduk duyulmamis, kirmizi vermek, hele ki diger pozisyonlar goz onune alindiginda agir olurdu.

8 Luganonunki net penalti.

9 Bilicaninki net penalti, ama sac ve kulak cekmeden sonra petrol aramak da serbestmis herhalde, oyle anladik.

10 Uzulmez 5 metre geriden cikiyor, bombos koridor, hakem ofsayt veriyor.

11 Ernstin dirsegi falan yok, vucudu koyuyor, ilk anda dogru suzup devam ettiren hakem seyircinin etkisiyle 10 saniye sonra kirmizi veriyor.

12 Toraman-Vederson pozisyonunda sayet kufur yoksa hicbirsey yok, ama 90. dakika olmasinin rahatligiyla hakem 2 kirmizi cikariyor. Ama pozisyonda mesela Alex ve Ugur olsa kirmizi cikar miydi acaba?????

Yani tamam iyi oynamadik, kabul. Ama bakiyorum, rakibe sari gormeden kontra atak kesme serbest, rakibi dovmek serbest, ceza alaninda elle oynamak serbest, taban girmek serbest, bu sartlarda zaten iyi futbol beklenilmez. Resmen dayak yedik, hem hakemden, hem rakipten. Herseyi gectim, benim oyuncularim tum bu cirkeflikleri yapacak, 15 saniye boyunca 9 defa penalti cizgisini kazacak kart gormeden, sonra ben bu galibiyetle sampiyon olacagim ve sevinecegim!
Gururlu olmak, serefli olmak, haysiyetli olmak gercekten baska birsey....

esperanza dedi ki...

Hocamiz 85 dk oyuna mudahale etmeyerek onumuzdeki sezon da bircok seyin degismeyeceginin ve guzel futbolumuzun devam edeceginin sinyallerini verdi bana. Artik 2010-2011 sezonu icin daha umutluyum

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

hadi diyelim bu maçta yenilmemiz tesadüf. e kardeş fener kaç maçtır yeniyo bizi, bi bakın şu son yılların istatistiklerine ya niye kendimizi kandırmak için bu kadar uğraşıyoruz?

bile bile göz göre göre, maçın ilk dakikasında alexten her zaman yediğin golü yiyorsan bu kadar önemli maçta, hakem istersen bizi hükmen mağlup etsin tek kelime etmeye hakkın yok arkadaş.

bu golü yiyeceğin belli ve buna önlem alamıyorsan, ne mustafa hocanın ne de taraftarın konuşmaya hakkı yoktur. hafızam kuvvetli değilde hatırladığım kadarıyla fenerbahçe oynadığımız son lig maçlarına bakalım.


2005-2006 sezonun beri, yani rıza çalımbayın tam bir sezona başladığı yıldan beri bakalım.

o yıldan bu zamana kadar, ligde fenerbahçe bizi tam 7 kez yenmiş biz sadece 1 kez yenmişiz. bu hakem hatası mı yahu. bu maçların yarısı kendi evinde bi de.

önce kendine bakıcaksın usta. bilicaya ona buna bok atmadan onca beşiktaşlı kendine bakıcak. istatistik sunuyorum. tebrik etmek zor değil. bu kadar basit.

2000lerin başından gelen bu enkazın kanayan yarasıdır bu, ama toparlanacağız. ve bize bu kazığı atan seba-bilgili döneminede lanetle bakıcaz. bu işin başka yolu yok.

alper dedi ki...

1-luganonun elle oynadığı pozisyonu görmeyen ve penlatı çalmayan hakemle o gözü ona veren allah ile bana bu iki gözü veren allah aynı değil.
2-ibrahim üzülmezin 20 metre geriden çıktığı pozisyonda ofsayt kaldıran hakemin gözü ile benim gözübümün sahibi aynı allah değil.
3-hüseyin göçek insan ise ben orospu çocuğuyum.
4-biz o penlatıyı gole çevirseydik ve maç 1-1 devam etseydi o hakem fenerede bir peanltı çalardı.çalmazdı diyenlerle tüm türkiyenin öünden götümü siktirmeye iddaya girerim.
5-tv leri kapatın 3 yıl maç izlemeyin .3 yıl üst üste fene şampiyon olmazsa ölmüş anam mezarında ters dönsün.
6-bu yıl fener şampiyon gs ikinci olmazsa tüm türkiyenin tanıdığı en adi kahpe kadın doğruduğu ben olayım.
7-bir daha bu hakemlerle maç izlersem anamı siksinler.
8-türkiyede futbol bitmiştir artık yokuna izlemeyin yazık etmeyin kendize.

BJK4EVER dedi ki...

Sen daha kendini kandir, biz mecbur muyuz her macta hem hakemi hem rakibi yenmeye? FBnin bizi yendigi maclarin cogunda aleyhimize hakem hatalari var. Cizgiyi gecen toplardan gol atma (Kazim), bize gosterilen basit kirmizilar (Toraman), faul yapip gol atmalar (Guiza), daha bu seneki kupa macinda gorduk, 2. dakikada yine Bilica faul yapti penalti yok. Biz frikik kullaniyoruz ele carpiyor penalti yok, Alex kullaniyor carpiyor penalti! 4-2lik kupa macindaki penalti da ortada!

Hayir hocam, sacmaliyorsun. Nasil oynayalim yahu? Orta yapiyoruz, elle kesiyorlar devam! Kontra ataga cikiyoruz, kesiyorlar kart yok (3 defa). Penalti atacagiz, cukur aciyorlar kart yok! Dayak yiyoruz, sac kulak ne varsa cekiyorlar, kart yok! Bu sartlarda bu hakemle nasil iyi futbol beklersin?

BJK4EVER dedi ki...

I.Uzulmezin pozisyonu atladim, hatta Ismailinki de tartisilir. Ataga cikiyoruz ofsayt yok, hakem kesiyor! Sonra da BJKnin pozisyonu yok....

Sanki Fener cok iyi oynadi, koca mac 2 pozisyonu var, gol desen 20 metreden giren sut, koca 2. yari kendi sahalarindan cikmadilar, bir ara topla oynama orani 65% BJK idi.....

Pamukk dedi ki...

haram olsun hakkımızı çalan her şahsiyetsize. burunlarından fitil fitil gelsin hayrını göremesinler. Amin.

Pamukk dedi ki...

kendi özeleştirimi yapayım da karşımdaki takım süper mi oynadı da kazandı arkadaş?

bilicaya çıkan sarı için ne dmeişler biliyomusunuz? o sarı kartı penaltı yaptığı için değil penaltı noktasını kazdığı için almış? dalga mı geçiyorsunuz yaw? penaltı kararıyla sarıyı gördü sonra gitti orayı kazdı. nası yani ya?

Unknown dedi ki...

Bunca işin gücün arasında buraya yorum yapacam dayanamayıp.

Hakemin bunu yapacağını önceden biliyorduk, bizim yönetim Liverpool maçı öncesinde de yaptığı gibi tepki zamanlamasını yanlış yaptı. Hakem adil bir maç yönetseydi muhtemelen Beşiktaş yöneticilerinin baskısı etkili oldu denecekti, bir hakem bu kaygıyla maça çıkarsa hep aleyhinde karar verir.

Maçı izlemedim, zamansızlıktan. Sezon başında puan fukarasıyken yazmıştım bloga, şu takımın defans ve orta göbeği iyi, bekleri de tutarsa takımın omurgası insanı heyecanlandıracak cinsten diye. Yıllardır böyle onurla ve temiz bir şekilde mücadele eden bir Beşiktaş görmemiştim. Gelecek sezonun gündemi takımın kanatlarına iki kaliteli oyuncu alıp, delgado, tello, tabata, holosko dörtlüsünden en az üçünü göndermek, rıdvan, necip, ismail ve batuhan'a adam gibi sezon başı kampı yaptırıp bunları takıma monte etmek, nihat ile takımda kalacaksa bobo'yu kampta adam gibi çalıştırmak. Bunlar yapılabilirse bu takımın seneye hem az gol yiyeceğinden hem de daha etkin ve verimli hücum edeceğinden eminim. Bunu yapabilecek görüşte teknik direktör ve yönetici bizde var mı asıl mesele bu!

Kalten dedi ki...

Bu sezon zaten Aziz Yıldırım sezon başında "3 sene şampiyonluk" dediği anda bitmişti

menderes mete dedi ki...

Maçtan yanılmıyorsam 2 gün önce sms olayı ile ilgili posta bir yorum yapmıştım kıyıma hazır olun diye ve malesef haklı çıktım.Şimdi burada Beşiktaş sahaya şöyle çıktı kadro zayıf felan yorumları yapılmış.Bu yorumları sezon biter ondan sonra yaparız ama dün gece olanlar aykırı şeyler izahatı olmayan şeyler.Bunlar dururken kadro felan hikaye...

bacon1903 dedi ki...

@theotheo

Arkadasim cevap versene bjk4evera arsenalin 2-0dan mac vermesinin sokundamisin nesin????8 mac 7sinde bariz fb lehine yapilan hakem hatalari 1inde bizim lehimize yapilan bir hata allah allah bizim hakemide kaleyi sokacak kadromuz niye yok mi diyon ne diyon???

bacon1903 dedi ki...

@lakerda
Kim cozecek bu sorunlari arkadasim.Lucescu gelmez,magath gelmez.Yabanci hoca gelse sabredebilecekmisin ayni oyunu gorunce!!!!Yolla gitsin!!!!Kime sabir gosterecegiz biz ya!!!!Bence en ideali mustafa hocanin gelecek sezon sonunda bjk futbol subesi baskani olmasidir.Altinda t.d olarak abdullah avci-ersun yanal olabilir.Tabi mustafa hocanin tercihi o yilmaz vural diyorsa o bile olmalidir ama demez bence!!!!

Sertug Ozgur dedi ki...

@bacon1903

Şimdi bir kere, Abdullah Avcı veya Ersun Yanal'ın Mustafa Denizli'nin altında çalışması olanak dışı. Kendleri böyle bir görevi kabul etmezler, keza Mustafa Denizli'nin tek adam olduğunu biliyoruz. Anca Mehmet Özdilek gibi kariyerinin başlarında diyebileceğimiz antrenör böyle bir teklifi kabul edebilir ama Denizli ile nasıl bir iletişim kurarlar şüpheliyim.

Dünyada bir çok sayıda teknik adam var. İyi bir yabancı teknik adamı her zaman tercih ederim. Dikkat edersen 100.yıldaki kadrodan sonra en kuvvetli kadroya sahibiz. Mustafa Denizli'nin de güven,psikoloji olarak katkıları yadsınamaz tabii ki, futbolcularda belli bir özgüven var. Fakat organizasyon konusunda ciddi sıkıntılar var. 2 senedir ben herhangi bir milli takım izliyor gibiyim. Organizasyon eksikliğini giderecek bir hocaya ihtiyacımız var.

Peki kim gelsin diyorsan, Twente'li steve mclaren ve everton hocası david moyes beğendiğim isimlerdir. Bu isimleri başarılı olmalarından dolayı getirmek zor olabilir ama bu tip hocaları öneririm. Thomas Schaaf da en beğendiğim hocalardan biridir. Yani Zico,Juande Ramos tipi hocalardan öte antrenörlük vasıfları,pratikleri daha öne çıkan hocalar tercihimdir. Beşiktaş'ta başarılı olacak hoca tipi budur.

Mustafa Denizli'nin kalması, riske girmemek, daha iyisini bulmak zor mantığıyla istenebilir. Pek sanmıyorum ama şampiyonluk da gelebilir seneye, böyle bir lig varken herşey olabilir, fakat kesin söylemeliyim ki bir üst seviyeye çıkamayız. Mustafa Denizli'nin kalması, örnek olarak Tello gitsin de yerine kimi alacağız mantığına benziyor. Gerçekten bulamaz mıyız bilmiyorum ama mantık bu..

Yorum Gönder

Ara