.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Nisan 2010 Perşembe

Kaliteli Futbol?

Dün akşam bu alemin en iyi futbolunu oynayan iki takımın maçını izledik. Bol pozisyon oldu, Barcelona süper oynadı vs. diye her yerde de övgüler duyuyorsunuz. Haftasonu oynanan derbiye ise burun kıvırıyoruz. Peki kazın ayağı gerçekten öyle mi?
Daha nerede durması gerektiğini bilmeyen Almunia'yı mı alırsınız kalenize, yoksa Keita'nın muhteşem şutunu çıkaran Volkan'ı mı? Peki ya Leo Franco ile Valdez arasında ne fark var?
İki defa kademe hatası yapan Vermaelen mi Emre Güngör mü? Ofsayt bozan Song mu, yoksa Lugano mu? Gereksiz bir penaltı yaptırıp takımını 10 kişi bırakan Puyol mu, yoksa Bilica mı?
Sakat numarası yapıp çıkan Arshavin mi, yoksa sakat sakat oyuna giren Arda mı? Elinizde Jo, Guiza ve Bendtner varsa hangisini oynatırsınız? İlah gözüyle bakılan ama Arjantin Milli Takımı'na gelince tırtlayan Messi dün ne yaptı sahada? Henry'i gördük, eli ayağı titredi, oynayamadı.
Fabregas'ın penaltı çekerken kendini sakatlamasına ne diyeceksin? Bu mu o koca Arsenal takımının dinamosu? Çok iyi kanat organizasyonları varmış... Oradan bir Sabri - Keita çıkar mı?
Tamam, ben demiyorum ki dünyanın en iyi derbisini izledik haftasonu. Ama Arsenal - Barcelona maçını daha izlemeden yere göğe sığdıramayanları, her Şampiyonlar Ligi maçından sonra "O futbolsa bu ne?" diyenleri de anlayamıyorum.
Kendimize bu kadar haksızlık etmemize gerek yok.

22 Yorum:

thug love dedi ki...

Katılıyorum. Dünyanın sayılı derbilerinden biri oynandı hafta sonu. Bu kadar yermeye gerek yok. Kendi malımıza sahip çıkalım önce.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hay ağzına sağlık...

stfud dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@tecahul u arif

Ciddi misin degil misin anlamadim ben, ama dalga geciyorsan diye bir iki bir sey soyleyeyim. Hatta atalarimiz benim yerime demis:

"Komsunun tavugu komsuya kaz gorunur."

valla bu bloga sırf maçı[arsenal-barcelona] okumak için girdim yalan yok. ama orada burada hep link görüp bi şey sanıyordum. yerli malı yurdun malı blogu olmuş la burası. türk sigarası içilsin diye kenti marlboroyu yasaklayan, doları markı yurda sokmayan zihinler aklıma geldi. gelin itiraf edelim[e.ö. mode on] şaka yapmayı da bilmiyonuz.

stfud dedi ki...

@shelbyl

valla bir şeyler yazayım dedim de saçmalamışım.sabah sabah uykusuzluktan sanırım.ciddi değildim tabi ki de..

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş. Zaten oldum olası "onların oynadığı futbolsa bizimki ne abi" diyenlere illet olmuşumdur. Kardeşim Lebron ve Kobe var diye napalım ülkedeki basketbol takımlarını kapatalım mı. Her işin bir iyisi bir de kötüsü var. Dün o kadar iyi maç olacak diye oturduk Barcelona'nın tek kale topundan başka birşey izlemedik. Bu abartma manyaklığı beni öldürecek. Adam Manchester United maçını izlerken takıma hayran olur, ama sorsan Fener'e O'Shea, Wes Brown, Fletcher gelsin mi diye ne işi var abi der.

Hani pes oynarken öne geçersin 2-0 3-0 sonra yavaştan salarsın oyunu rakip biraz gol atsın oyuna zevk gelsin diye, Barcelona'nın da yaptığı aynen bu bana göre. Çok rahat bir tur açıkçası Barcelona için.

Pamukk dedi ki...

onu bunu bilmem benim başım döndü maçı izlerken..

hep söylüyorum barcelona gitsin kendine başka lig kursun başka takım kursun onlarla oynasın. yazık günah karşısındakilere be.

o baskıyı biz yesek 8le biterdi maç sonucu sanırım :|

arsenalede helal olsun.

ben olsam bende sakat numarası yapıp çıkardım arkadaş!

theotheo dedi ki...

@shelbyl

sakat numarası yapıp çıkan arshavin 3 hafta yok. bok atmayı nasıl seviyosunuz dimi.

demirören'e fln attığınız gibi. çamur at iz kalsın, ben kenara çekilim. oh ne rahat be türk gençliği. bravo.

No Pasaran dedi ki...

Shelby yaptigin yorumun gercek oldugunu dusunmuyorum acikcasi. Yani tamam kendimize haksizlik etmeyelim de o kadar da degil be abi :)

Dunku macin ilk 15 dakikasini nasil aciklarsin bu yorumun ustune?

Adsız dedi ki...

@No Pasaran

Dünkü maçın ilk yarısı 3 büyüklerden bir takımın, küme düşmemeye oynayan bir Anadolu takım ile yaptığı maça benziyordu. Abartmaya gerek yok, Barcelona zaten hemen hemen her takımı bu şekilde hapsediyor sahasına.

BJK4EVER dedi ki...

Shelbyl biraz fazla abartmis, ama hakli oldugu noktalar da var. Orgazmlar falan filan cok abarti bence. Manchester United'i gidip yendik, Inonu'de de basa bas oynadik. Bir BJK-Eskisehir macinin heyecani ve temposu dunden cok daha fazla idi, elbette arada kalite farki var, ama bu kadar abartmaya da gerek yok. Herkes bir ironi manyagi olmus maalesef....

ceyhun dedi ki...

shelby bu sefer tutmamış abi:)
bendtner dışında her sorduğun soruya ecnebilerin:) oyuncularını seçerdim...

onun dışında bunlar 10 maç oynarlar unutulmaz 5-6 maç çıkarırlar, bizimkilerden 2-3'ü geçmez o sayı.

kendimize haksızlık yapmayalım konusu, kendimize karşı objektif olalım anlamında elbette doğru ama dünyanın en iyi futbol oynayan takımları birbirlerine ters geldi diye onlar üzerinden aklayamayız kendimizi diye düşünüyorum.

PraetoR dedi ki...

emre güngör ibrahimovici kacırıyor cunku ve lugano messiyi yakalayamıyor turkcell super lig'de.. di mi?

hafta sonu oynana mactaki futbolla dun aksamki futbolu aynı yazı icinde fegerlendirebiliyor olmak bile ilginc geldi bana..

ayıptır.. yazıktır..

No Pasaran dedi ki...

gunahtir hatta :)

2.5 pozisyon cikti koca derbiden.

dun aksam da 3 buyukler vs anadolu takimi olmadi hem, arsenal de pozisyon buldu fazlasiyla...

bacon1903 dedi ki...

1 nisan yazisu bu!!!!Ciddi oldugunu dusunemiyorum!!!

addN0NE dedi ki...

Lugano-Puyol seçiminde Puyol'u seçen futbol cahilleri de varmıdır acaba :) (guardiola hariç, o zaten adam değil adam olsa barça lider olurdu şimdi)

bezendra dedi ki...

o diil de bi 1 nisan vardı nooldu?

Unknown dedi ki...

işte sizin sorununuzu tam olarak özetleyen yazı bu olmuş, fener-gs çekememezliğinizi belirten. kimse demiyor ki, fener-gs maçı arsenal-barca maçından daha çok futbol vaad ediyor ya da arsenal-barcayı geçtim aston villa-everton maçı kat kat daha çok futbol içerir. amaa gs-fener maçının içerdiği şey heyecandır, kandır. bu iyi-kötü tartışılır ama sen gidip laftan anlamayan çocuk gibi her derbi sonrası el-sikko hehe-mehe diye espri yaparsan anca senin kafadakiler güler hicivlerine. hatta içinizde kalmasın da söyleyeyim bjknin içinde olduğu derbiler daha çok futbol vaad eder.

bi de şimdi siz hiciv yaptıklarımızdan değilseniz alınmayın saçmalağını bırakın artık. sanki holoskoyu ilk geldiğinde şevçenkoyla kıyaslayan bjk taraftarı yoktu. onlara niye hiciv yok. aa pardon yine biz kaldıramadık hicivi de mi?

son olarak şunu söyleyeyim dünkü izlediğimiz zevkli bir maçtı ancak arsenale iyi futbol oynuyor diyemezsiniz. maçı zevkli yapan arsenalin kötü defansı(fenerle gsden kötü değil bunu duymak istiyorsanız) ve barcanın hücumu düşünmesiydi, iyi futbol dediğin bu değil.

tearkan dedi ki...

Yorumları tek tek okudum ne desem, ne yapsam bilemedim.

Rooney sakatlanınca İngiltere'nin Dünya Kupasını kazanma oranı 5den 6ya çıkmış. Riera batan bir gemiye benzettiği Liverpool için Rusya'ya gidemeyince dünyanın en büyük takımlarından birisi demiş. Penaltı kullanırken sakatlanan Fabregas'ın fibula kemiği kırılmış.

TA dedi ki...

dünkü maçın ilk 15 dakikası neyle açıklanabilir.barca bulmuş wengerin bebelerini ezdi tabii. aynı barca geçen sene çelsi eşleşmesinde pozisyona girmekte zorlandı.uzatmada son dakikaka golüyle tur atladı. arsenal gibi yumuşak bir takım barcayı fazla abartılı gösterdi.

bu futbolsa bizimkisi ne diyenlerin yıllardır aşağılık kompleksi içinde olduğunu düşünüyorum.

TA dedi ki...

bu maçı derbiyle değilde bjk-eskişehir maçıyla kıyaslamak lazım.eskişehir-bjk maçı daha keyifliydi.

Yorum Gönder

Ara