.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Nisan 2010 Çarşamba

İnönü Kapanmamalı

Mevzu bahis Beşiktaş olunca; kural-talimat tanımayan, yargısız infazın kitabını yazan medya bu aralar yine boş durmuyor."Ben" hitabını "ibne" olarak lanse etmeye kalkan ve gözümüzün içine baka baka bu asparagası manşet yapan yazılı ve görsel basın, bu sefer de hafta sonu oynanan maçta cereyan eden "küfür" hadisesini maksatlı bir şekilde manşetlerine taşıyıp, daha şimdiden Beşiktaş'a seyircisiz oynama cezasını kesmiş bile. Futbol Disiplin Talimatının ''çirkin ve kötü tezahürat'' ile ilgili maddesi yukarıda çok açık ve net bir biçimde asılı duruyor. Bu sezon bu maddeye 2 kere aykırı davrandık. Birincisi; 13.haftadaki Fenerbahçe maçı. İkincisi de; 17.haftadaki Bursaspor maçı.
13.Hafta BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 21.11.2009 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle takdiren 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. 17.Hafta BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 18.12.2009 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - BURSASPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat eylemi nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 80.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Toplamda 2 uyarı. ve son olarak 31.haftada oynadığımız Sivas maçı. İşte, o günkü küfürlerin ve 3.ihlalin cezası da yukarıda görüldüğü üzere 320.000 Lira'dan başka bir şey değildir. Ne eksik ne fazla, ama yok kapatmadan duramayız diyorsanız da, verdiğiniz "abes" hak mahrumiyeti cezalarından sonra bizi hiç şaşırtmamış ve nihayet onca kepazeliğin üstüne bir de tüy dikmiş olursunuz ... * Hatırlatma * 8.Hafta BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 03.10.2009 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - DENİZLİSPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle takdiren 40.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Fakat 22.10.2009 tarihli Tahkim Kurulu toplantısında alınan karara göre bu ceza kaldırılmıştı. Beşiktaş Kulübü'nün, PFDK.'nun 08/10/2009 tarih ve 2009-2010/294-353 sayılı kararına karşı E.2009/583 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere sonucunda; PFDK tarafından Beşiktaş Kulübü'ne taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nın 52/2.maddesi uyarınca verilen 40.000.-TL para cezasının, temsilci raporlarında kötü ve çirkin tezahüratın kendi kulüp, taraftar ve yönetimine karşı yöneltildiğinin belirtilmesi karşısında FDT'nın 52/2.maddesinin unsurlarının olayda gerçekleşmediği gerekçesiyle (Adnan Türkkan ve Suat Sarı'nın karşı oyları ile) oyçokluğuyla kaldırılmasına karar verilmiştir.

8 Yorum:

shibby dedi ki...

bütün basın traş...

azapaza dedi ki...

hep söylenir ya küfürün bile bir adabı vardır.işte küfürün adabı bjk-sivas maçında bozulmuştur.küfürsüz futbol olur mu,bence olmaz.veya küfür ile futbolu ayırmaya çalışmanın gereği yok.ancak küfürü de adabıyla etmek lazım.eğer bu maçta tek başına dahi saha kapama veya seyircisiz cezası gelmezse türkiyede bundan sonra hiçbir maçta küfürden ceza verilmemesi gerekir.ama yine de basının kamuoyu oluşturmaya çalışmış olması da yine kabul edilemez bir durumdur,orada hak veriyorum size.

esgo dedi ki...

Bu ülke tribünlerinin küfür konusunda dibine kadar battığı bir dönemde götoğlanı fener tezahüratını bile beğendiremedik, (ki bu tezahürat ''adam gibi küfür'' sınıfına dahil olmakla birlikte, o dönem sırf bu yüzden saha kapatıldı ve yine günlerce Beşiktaş tribünleri karalandı) dolayısıyla her halukarda bu damgayı yiyecektik :)

Bana kalırsa burada önemli olan yani o günkü küfürü ön plana çıkaran küfürün içeriğinden ziyade söyleniş şekliydi. İnsanlar neredeyse kartal gol gol gol'den daha gürültülü ve istekli bir biçimde bağırdılar. Orada değil o.ç diye bağırmak, ibne diye de bağırılsa; koro halinde ve uzun süreli olmasından ötürü ''ne kadar çok küfür ediyorlar'' şeklinde algılanacak ve yine benzer şekilde yorumlanacaktı.

Yönetmelikte 4.uyarıdan önce hiçbir şekilde küfürden dolayı saha kapatılamayacağı belirtilmiş, hal böyleyken uzun soluklu küfür ettiler deyip de kapatmaya çalışmak her ne kadar bazı kesimin vicdanını rahatlatacak olsa da, benzer tabloda rakiplere aynı yaptırımın uygulanamayacağından adım gibi emin olduğum için benim gönlüm tamamıyla kapatılmamasından yana. Kitapta ne yazıyorsa o.

Amcam ordan ''şampiyonluk yarınlara kaldı ...'' diye bağırıp, uyarı dahi almıyorsa bir zahmet bizden de uzak dursunlar.

* ama yok taraftar ben kendime hakim olamam ve ceza almamamız halinde Manisa maçında tekrardan söverim diyorsa kapatılmasına da çok üzülmem. Zira Manisa maçında alınacak 4.uyarı, gelecek sezonun ilk iç saha maçına yansıyacak.

Muhoo dedi ki...

Kurallar çok saçma değil mi. Sanki kampanya yapmışlar. Şimdi alın 4 ay sonra ödeyin, ya da ilk 3 ay 9,99 sonrası 29,99 gibi. Madem küfür istemiyosun ilk seferde kapat sahayı. Stadın yarısı kombineli oluyo zaten kombinesi olan hiç kimse böyle bişey istemez yanındakileri de susturur. Tıpkı benim ve bi çok kişinin geçen sene ceza sınırındayken yaptığı gibi. Ayrıca böyle bir durum olsa yönetimle sıkı fıkı olan amigolar da küfürün önüne geçmeye çalışacaktır. Ya işi bilmiyolar, ya da onların da hoşuna gidiyo bu küfürler.

Defalarca soyledim, gene soyluyorum. Bu is stad kapatma ile falan olmaz.

Kufur mu edildi stadda? Kufur edilen sahis, kurum, kurulus neyse acar hakaret davasini. O macta o tribunde yer alan adamlarin ismi, esgali vs. guvenlik kamerasindan, biletten vs. tespit edilir. Bunu iki defa yap, ucuncude milletin gotu atar.

Bu cok mu zor? Besiktas Kulubu kendi icinde o yaptirimi uygular. O da mi olmadi? 320,000 YTL cezayi bir dahaki bilet fiyatina yansitir.

Adam stada giriyor, kufrunu ediyor; sonra Besiktas kulubu ceza oduyor. Sonra ayni adam "Ben son paramla buraya geldim, adam gibi oynayacaklar, adam gibi hizmet lan!" diyor. Yersen.

Pamukk dedi ki...

keşke ekinler dize kadar komple söylenseymiş

esgo dedi ki...

BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 3. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 250.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

PFDK Kararları - 29.04.2010

* Talimatta 3.ihlal de 160.000 ve 320.000 Lira arası bir cezadan söz etmişler ama, demekki 320.000'e tamamlayacak kadar sövememişiz. O da güzel !

Manisa maçında herkese büyük görev düşüyor, yok yere küfür edip de gelecek sezonun ilk maçını yakmayalım.

Sertug Ozgur dedi ki...

Pfdk'nin yeni sezonda acil şu kanunları gözden geçirmesi gerekir.

Yorum Gönder

Ara