.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Nisan 2010 Perşembe

Impossible is nothing!

Takımı Nike giyiyor ama bu adamın yaptıklarını anlatmaya en çok yaklaşan söz adidas'ın bu sloganı işte...
Porto gibi bir takımı Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptığında da bunu düşündürmüştü, Barcelona'nın efsane kere efsane takımını bu aşamada ve bu şekilde elemeyi başardığı bugün de aynısını hissettirdi bize... Hiddink geçen sene Mourinho imzasını hala üzerinde taşıyan bir takıma bundan daha pozitif bir futbol oynatarak neredeyse eliyordu Barcelona'yı... O zaman şanssızlıklar, hakemler, Barcelona'nın futbol adaletinin bir tarafından kollanması falan derken elenip gitmişlerdi... Mourinho ise yakaladığı bu fırsatı kaçırmadı...
Dünyanın en antipatik futbol takımlarından biri ve dünyanın muhtemelen en antipatik üç futbol adamından biri bir araya gelip, bu gece hiç olmadık coğrafyaların insanlarını bile İnter'li yapabildiler... Başka hangi sebeple maçın son 7 dakikasını ayakta olduğum yerde zıplayarak izleyebilirdim ki! Neyse, Ekşi Beşiktaş'ta ecnebi futbolu yazmayı sevmiyorum ama bunu da yazmazsak neyi yazacağız artık...

41 Yorum:

Zibidi dedi ki...

Kahrolsun 10 kişilik defansif oyun yaşasın "Özkaynak"...

Facchetti dedi ki...

@zibidi

Futbolu seviyorsan futbolun içinde defans olduğunu da kabul etmen gerek.

bacon1903 dedi ki...

Sadece defansif oynamayacakti mourinhonun takimi ama bleckerin huseyin gocuke ozenmesi sonucunda mecbur kaldilar.Barcelona gecen sene hakem katkisiyla kupaya uzanmisti bu sene olmadi.(Ilk macta intere yardim oldu deniyo orasini bilemem)Ama acik ve net iyi bir alan savunmasina cozumleri yok.Gecen sene hiddink bu sene mourinho.Bu hocalardan birisinin milli takim hocamiz olmasi buyuk bir olay.Yinede barcelona bence en iyi takimdir ibrahimovic ritm bozdu ve iniestanin yoklugu felaket hissediliyor tek xavi yetmiyor!!!Lucioyu yollayan bayern ve alan inter finalde cok ilginc ama bayernin oynadigi oyun daha iyi gibi geliyor bana ama beri tarafta mourinho!!!Mourinho luis van gaal dunyanin en iyi hocasidir demis!!!!

bacon1903 dedi ki...

Johann Cruyf kusura bakma ama frank rjkard ve guardiola dunyanin su andaki en iyi hocalari degil bence!!!Mourinho 1 numara luis van gaal ve hiddink bence!!!!Tabiki cruyf bizden iyi bilir topu ama bana sanki barcelonalilik damari tutmus gibi geldi.Demiyorumki rjkard ve pep guardiola ise yaramaz ama asla mourinho veya van gaalle kiyaslamam.Dunyanin su andaki en iyi hocalari finalde belki takimlari degil ama!!!

bacon1903 dedi ki...

Ilker yasin allahini seversen sen mutfakta calismaya devam et!!!Belliki isini iyi yapiyorsunki senelerdir oradasin ama bir futbolsever olarak spikerligin felaket diyemicem bile komik gulmekten yerlere yatiriyosun insanlari.Ilkonce bjkin attigi golu unuttun sonra rezalet ikili oldunuz ridvanla simdide bu iniesta felaketi???Yok ya cok komiktin finalide sen anlat!!!!Tovbe tovbe!!Hikmet hocayi sevdim nedense en azindan sezarin hakkini sezara veriyodu adam.(Mourinhonun degisikliklerini overken)

yuki bozdun abi, ecnebi futbolu yazarsak ben de Celtics'imin elalemin ağzını kapayisini yazarım :)

İnter futbol nasıl oynanır gösterdi bu aksam. Sahada ne yaptığını bilen adamların olmasıdır iste "zevk veren futbol" daha önce de anlattığımız gibi.

Cambiasso da kahramandir gözümde.

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
RuFF dedi ki...

Çoğunuz İnter in futbolunu beğenmişsiniz gerçekten çok enteresan.İnter takımının oyununu beğenipte Beşiktaş ın futbol düzeni yok, sistemi yok demek saçmalıktır.
Beşiktaş ın oynamaya çalıştığı futbolda İnter den farksız.Hatta şunu söyleyebilirim Beşiktaş İnter den daha pozitif bir futbol oynamıştı Manchester deplasmanında.Bir topumuz direkten dönmüştü.

Ayrıca mutlak gol bulması gereken takımda 1.90 küsürlük İbrahimoviçi çıkartıp 1.60 küsürlük Krkic i oyuna alan bir teknik direktör Türkiye de bu işi yapsaydı ne olurdu bilmiyorum.

Deniz dedi ki...

Inter'in oynadığı futbol bizimkinden farksızmış, hadi canım.

Adamlar 70 dakka 10 kişi oynadılar. Eğer iki maç kıyaslayacaksan bizim manuyla oynadığımızı değil, chelsea ile 2003te oynadığımız maçı kıyasla. Çünkü Chelsea ile oynadığımız maçta biz 10 kişi kalıp çanakkale geçilmez oynamıştık. Ama manu maçında hayvan gibi pozisyon verdik, tüm kapanmamıza rağmen.

Adamlar top yön değiştirdikçe nasıl muazzam pozisyon aldılar görmediniz mi, nasıl bizimki daha iyi diyebiliyorsunuz?

Taş gibi futbol oynadı Inter. Barcelona'yı inanılmaz olmayan bir kadro ile dize getirebilirsiniz diye gösterdiler. Her maçları böyle değil, ama Mustafa Denizli gibi kasımpaşaya özel önlem, antep'e özel önlem, sivas'a özel önlem diye kasmıyolar, özel önlem alınacak takıma özel önlem alıyorlar.

Valdes'i nasıl kudurttu Mourinho, hastasıyım.

RuFF dedi ki...

Kırmızı kart görmüşlerde ondan kapanmak zorunda kalmışlar bak sen.Dakika 25 iken İnter in daha kaleye şutu yoktu.Kırmızı kart sadece bahane İnter in oyun sistemi buydu bu maç.Barca yüklenirken eto ile milito ile hızlı çıkıp atabilirlerse bir gol atmak.10 kişi kaldıkları için hiç atak yapamadılar.Beşiktaş ın da sistemi bu değilmiydi Manchester maçında ?

Bizimkiler daha iyiydi demedim ayrıca sadece sistem aynıydı diyorum.Senin futbolcu kalitenle İnter in futbolcu kalitesi bir mi?
Tabiki sen daha fazla pozisyon vereceksin.

Mükemmel bir alan savunması yaptılar doğru burada bu sistemi alkışlıyorsan o zaman Beşiktaş ı da alkışlayacaksın onu diorum sadece.

Deniz dedi ki...

Barcelona'ya karşı oynanması gerektiği gibi oynadılar diyorum sadece. Barcelona'ya karşı gidip açık oynarsan 3 tane kitlerler sana. Mourinho bu gibi takımlar dışında sanki Catania'ya karşı da Catenaccio yapıyomuş gibi konuşuyosun, bizim sezonun geneline yayılmış öküzlüğümüz, bu adamlar için finale çıkarken kullanılacak araç. Haricinde, ben Mourinho'nun oynattığı futbolu seviyorum, Inter'in kadrosu Barca ile karşılaştırılamazken, oynattığı taktik/sistem doğrudur, sonuç vermiştir, Barca elenmiştir.

Bu takımı CSKA'ya karşı böyle oynatmayacağını biliyorsunuz Mourinho'nun, e öyleyse?

Deniz dedi ki...

Bi de kırmızı kart görmüşler de ondan kapanmışlar demeye çalışmıyordum. Kırmızı kart görseler ilerde azıcık daha fazla görürdük diyorum, ama sayıca eksik duruma düştüklerinde tamamen yığıldılar ceza sahalarının önüne, bu da olması gerekendi. Ne yani, 4-5 kişi ileri çıkıp, cümbür cemaat gelen Barcelona'ya karşı eksik mi yakalansınlar? Bunu yapsa kimsenin ağzından pozitif futbol lafı çıkmaz, herkes mourinho'ya laf sokmak için sıraya girer, yapmıyor, yine sıraya giriliyor. Anlamıyorum.

RuFF dedi ki...

Denizcim
Herşey elindeki futbolcu kapasitesi ile ilgili bir şey
Sen İnter in hiç oynatmadığı quaresmayı almak için götünü yırtıyorsun iki senedir.
Alabilirsen yılın transferi diyip bütün umutlarını bağlayacaksın, adam onu kadroya bile zor alıyor.
Adamın elinde Eto Milito, Balotelli var.Tabiki her maçta farklı oynayabir bu adamlar.Senin elinde dikine oynayabilen kaç tane adam var ki?
elindeki adamlar sezon içinde hiçbirşey yapmadılar.Tello tello deniyor son 3 matır oynuyor Tello onun dışında tüm sezon boyunca yattı.

Benim söylemek istediğim şu.
Dünyanın en iyi takımını bu tarz bir futbolla yenebiliyorsan, dünyanın her takımını bu futbolla yenebilirsin.

tathar dedi ki...

yuki'cim kendisinin kişisel sponsoru adidas zaten ayrıca;
jose sikerrrr.

esperanza dedi ki...

Bu sezon 7-2-1 taktiginin trend olacagini ve ancak bu sistemle basariya ulasilabilecegini aylar once ongoren Mustafa Denizli yi tebrik ediyorum. Bunca zaman bosuna giydirmisim.

Deniz dedi ki...

Ruff'cım,

aslında aynı şeyleri söylüyoruz ama sen Mourinho'nun taktiğine ve anladığım kadarıyla kişiliğine antipati duyuyosun, ben sempati duyuyorum. "Teknik Direktör" kavramının karşılığıdır bence kendisi, bir teknik direktör son 6 yıldır belli bir standardı tutturmuş, her gittiği takıma kendi istediklerini yaptırmışsa, ben saygı duyuyorum. Oynattığı futbol da, dediğim gibi Avrupada bence bizim için ideal. Lig için değil. "Avrupa için."

RuFF dedi ki...

Mourinho ya antipati filan duymuyorum tam tersi arızalı adamları severim.

Benim söylemeye çalıştığım şey Beşiktaş ın oyuncu kadrosu buradaki, forzadaki ve tribündeki taraftarların oynamasını istediği futbolu oynacak bir kadro olmadığı.Ofansif kadron yoksa ofansif oynayamazsın.Ofansında oynayan adam sayısının çok olması kadronun yeterli olduğunu göstermiyor.Oyuncuların vasat ve çok formsuz,böyle olduğu içinde şuanki taktik bizim için en iyi taktiktir.
Bu takım şu kadroyla 4-4-2 oynayamaz,bu takımda kanatta oynayacak oyuncu yok.
M.D nin şu kadroyu bir sene şampiyon yapması bir sonraki senede son 4 haftaya kadar şampiyonluk potasında tutması bile mucizedir.

Pamukk dedi ki...

forza mourinho diim o zaman

esperanza dedi ki...

@Ruff

Ecnebi basligi altinda Md ile fazla isgal etmek istemiyorum burayi ama kadroyu kuran transflerlere onay veren adam MD. Hoca bu sezon devre arasinda gelmis olsa dediginde sonjuna kadar haklisin. Ancak 1.5 senede zaman, para ve her turlu imkan verilmesine ragmen futbol anlaminda 1 arpa boyu yol gidememizi "ne yapalim eldeki malzeme bu" diye aciklamak ne kadar dogru?

Deniz dedi ki...

Ben Mustafa Denizli'yi şu açıdan eleştiriyorum, geçen sene kurulu kadroya geldi, Ernst takviyesi oldu sadece, bu şekilde şampiyon oldu.

Ama bu sene başında istediği taktiğe göre kadro kurma hakkı/şansı/yetkisi her ne ise vardı elinde. Ama buna rağmen gerekli takviyeleri yapmadı/yaptırmadı, sonra Bobo'yu sol açık oynattı. E sen Bobo'yu sol açık oynatırsan, bu takım tabi ki ofansif oynayamaz, oynarsa da topallar.

Yani her oyuncu mevkisinde mi oynadı da ofansif oynayamadık ya da transfer yasağı mı vardı da transfer yapıp sağlamlaştıramadık oraları. Benim derdim bununla.

Oynamaya çalışıp ofansif oynayamadık diye bişey yok, Mustafa Denizli, neden bilmiyorum, bu sene 7-8 maç üstüste gittiğimiz dönem harici çok formsuzdu, takıma katkıda bulunmadı.

Şu anki taktik bizim için en iyi taktik bence değil, çünkü taktik yok, Mustafa Denizli tahmin edilemez bir kadro çıkarıp rakibi şaşırtmaya ve maç içerisinde olan biteni kendi futbolcularımızın inisiyatifine bırakmaya yönelik bir yol izliyor, bu da bazen tutuyor, bazen tutmuyor. Taktik yok ki, görmüyorum ben burada taktik.

Deniz dedi ki...

bu sefer de ben esperanza ile pişti olmuşum, idare ediverin.

Pamukk dedi ki...

çok sıkıcı bir maçtı.ayh bu ne be deyip şu maçtan daha güzel olan kitabımı okumaya niyetlendim. sonra vazgeçtim tabi daha ne kadar dayanabilcekler merakımdan. dayandılar.

RuFF dedi ki...

@ esperanza
Abi Tabatayı M.D almadı bundan emin olabilirsin.Son dakikada aldılar o da he demek zorunda kaldı.Bunun dışında zaten takımı aldığı andan itibaren gönderecek yabancı oyuncu yoktu takımda.Halen daha yok.
Delgadonun sakatlığı, Tello, Holosko nun sözleşmeleri vs. elini kolunu bağladı hocanın

Şuan bile bir sürü yabancımız var ve gönderilecek adamların satılması lazım gönderebilmek için.

M.D nin onayının olduğu oyuncular : Ferrari,Ernst,Fink,Onur,Erkan zengin,Erhan güven,Rıdvan,Yusuf

bunlardan tutanlar ve tutmayanlar oldu fakat özellikle bu sezon başından itibaren yapılması gereken hücum oyuncusu transferlerini Y.D yaptı:Nihat, Tabata

Nihat ve tabata bize berabere kaldığımız 2 şer maçı kazandırabilselerdi şuan zaten şampiyonluk potasındaydık.

Burada en son suçlanacak kişi hocadır.
topiği bok ettik ben tek söylemek istediğim şey Morinho yu alkışlayan buradaki kişiler M.D liyi eleştirmesin.
Tek isteğim bu :)

Sertug Ozgur dedi ki...

Mourinho buyuksun!!

kma dedi ki...

barselonanın ne çok sevmeyeni varmış yahu.neresi antipatik bu takımın onu anlayamadım.
hayatım boyunca izlediğim en iyi futbolu oynuyorlar 2 yıldır.
yahu rubin kazan gelip berselonayı yenince sempatik olur, gökdenizi bi kez daha severiz. ama karşısındaki de kazan değil ki kardeşim. bildiğin inter yahu. dünyanın en iyi sağbeki maicon onlarda. dünyanın en iyi forvetlerinden biri milito
onlarda. e dünyanın en iyi teknik adamı dedikleri onlarda.
barselonaya göre daha "kendi halinde" bi takım değil ki?

anlamıyorum gerçekten..

MadLover dedi ki...

barcaya sempatim vardı daha onceleri ama sürekli pas yapmaları yan pas geri pas vs can sıkmaya baslıyor bi süre sonra makinelesmis sistem gibi uykusu geliyor insanın ve rakip takımda oynadıgımı hayal edince insanın siniri bozuluyor haliyle, Avrupa şampiyonasında yunanistanı elestirdi herkes 10 kişi defans yapıyor diye ya kardesim isterse adam kale önüne dizer herkesi ole savunur sonucta rakip takıma fiziksel olarak bi mudahale yok alan kapatıyorsun he seyir zevkine gelince mac sonu mourinho'nun yaptıkları ve alves dahil barcanın cekirdekci tayfasının kuduruşunu izlemek baya zevk verdi

esgo dedi ki...

Tek kelimeyle helal olsun. Hatta şu maç sonrası kupayı verseler yeridir. Bol gol izlemek ve seyir zevki yaşamak isteyenler de haftasonu La Liga'yı takip etsin.

Ovrebo yoksa final de yok.

Sertug Ozgur dedi ki...

Antipatik olabilir ama ben en çok bu adamı politik doğrucu olmadığı için seviyorum.

Maç sonrası röportajda italyan futbolunu daha çok sevdin mi diye soru geliyor. Mourinho kesinlikle sevmiyorum, sadece inter ve futbolcularımı seviyorum bu kadarı yeterli diyor.

Mustafa Denizli'nin oynattığı futbolla bir bağ kurulmuş yahu ben de o zaman Rıza Çalımbay'ı Ziya Doğan'ı niye sevmiyorsunuz diyip olayı farklı bir boyuta mı getireyim?. Kusura bakmayın ama mourinho'yu alkışlayıp denizli'yi eleştiriyorum. Benim Denizli'yi eleştirme nedenim defansif çıkarması falan değil, iki senedir takımın oyununda bir şey görememem, milli takımlar gibi(özellikle türk milli takımı) tamamen futbolcu insiyatifine dayalı bir futbol. Baktı olmuyor, işin kolayına kaçıp tek çare olarak defansif futbola geçmesi. Aynı Daum gibi. Fakat en azından Daum'un oyunculara uyan bir şablonu var, sene başındaki şablonla şimdiki aynı, sadece felsefe değişti. Neyse Denizli'ye gelelim. Sezon başı,hazırlık döneminde ne demişti? Bu sene zevk veren futbol oynatacağım bunun için çalışıyoruz. Sonra baktı bir şey olmuyor 0-0'a oynayan bir takım dizilişini ve felsefeyi ortaya koydu. Bu istenen bir şey değil sadece zorunlu tercih belki de tek çare idi. Sizin argümanlarla gidelim, Denizli'nin bu futbolla başarılı olduğu maç hangisi? Her yerinden öpüyorum Rüştü'lü manchester ve hakan arıkan&umut bulut'un şov yaptığı trabzon deplasmanı başka?(Bir de fener maçı var, bak o maç plan tuttu hakkını veririm.) Kaldı ki saha içindeki organizasyonu karşılaştırmıyorum sadece düz mantık bakıyorum olaya.
Ayrıca duyan da İnter bütün yıl 10 kişiyle savunma yaptı sanar. Yahu gerektiği zaman defansif, gerektiği zaman ofansif oynayabilen bir takım bu. Kaç tane pozisyon vermiş bir de onu dile getirin? Madem bu kadar basitti bu iş bir tek Mourinho zeki tüm maç Nou Camp'ta kendi sahamızda kapanalım, sonra yeneriz demiş. Böyle bir şey olabilir mi? Defansif oynamakla defansif oynamak arasında binbir türlü fark var. Messi gibi bir yıldız neden sönük kalmış bu iki maçta?

RuFF dedi ki...

@ lakerda

bir sürü soru sormuşsun ben sana neden olduğunu 2 kelime ile özetleyeyim.

"futbolcu kalitesi"

Senin takımından bir kişi bile inter in yedeği olamaz.Ama senin takımın 2 senedir İnterde yok olan quaresmayı almak için uğraşıyor.

Sen top ayağına geçtiğinde 2 dakikada yarı sahayı geçerken inter top ayağına geçtiğinde 15 saniyede takım olarak ileri çıkabilir.

Benim bu blogda anlatmaya çalıştığım tek şey ; Bu sene takımın başında kim olursa olsun bu formdaki futbolcularla, bu sakatlıklarla boğuşurken hangi taktikle oynarsa oynasın bu takımı daha iyi bir seviyeye çıkaramazdı.
Bu takım şampiyonluk yarışında çok bile dayandı bunu aylar öncesinde Y.D ilk seçildiği zamanda söylemiştim.

Nerazzurri dedi ki...

Ne yapsaydı İnter, elini kolunu açıp arkasını mı dönseydi Messi'ye. Defansif futbolmuş falanmış filanmış. Defans var defans var dün akşam İnter'in yaptığı bir kurguydu. Enlemesine 6 adamı aynı çizgide en son ne zaman ve kaç kere kim görmüş ?

Gerçi kızmamak lazım 2 senedir herkes uzaydaydı dünyaya inince jet lag ın babası oldu :)

Kısacası Forza INTER ! Bu arada Fevzi, çok pis kıskanıyorum seni haberin olsun:)

purplepurple dedi ki...

dakika 80.. maç 0-0. inter bir barca denemesini daha bertaraf ediyor. top orta sahada, ve hücumu orta sahadan başlatan valdez. kamera inter yarı sahasını çekiyor. inter blokları 60 dakikadır yaptığı gibi dizilmiş ve kararlı şekilde pas ve gol manyağı rakibini bekliyor. istifini hiç bozmadan. inanılmaz bir kademe anlayışı, inanılmaz bir kararlılık. valdez topu oyuna sokuyor ve bilmemkaçıncı kez bir çarpışma daha gerçekleşiyor.

şu görüntüden zevk almamış bir insan futboldan başka nasıl zevk alıyor olabilir?

ayrıca dün inter barcelona'yı, daha doğrusu oyunu boğmadı. saçma sapan bir yığın savunma da yapmadı (yapsaydı 4-5 tane yerdi) barcelona istediği oyunu oynadı işte, bol bool pas. sahanın %80'i barcelona'nındı. top %80 oranında barcelona'daydı. tam istediğiniz şey işte barca severler, tadını çıkarsaydınız.

2004 yunanistan'ı ile dünkü inter'i bir tutanlara hürmetler. aralarındaki benzerlik, kerevizle patates kadardı.

son olarak da, 'güzel takım' barcelona'nın maç biter bitmez inter'lilerin kutlama yaptığı alana ve futbolculara tazyikli su saldırısı da unutulmaz heralde.

Sertug Ozgur dedi ki...

@ruff

Abi bir de şu açıdan bak rıdvanın söylediği bir laf vardır ki bence de doğrudur, üç büyüklerin forması ilk 4'e hadi 5'e diyelim girer. Şu takımın başında kim olsa en kötü beşinci olurdu. Kupa ve ş.ligindeki durumumuz da ortada.

Futbolcu kalitesi diyorsun da, italya veya ingiltere liginde mücadele etmiyoruz.Bizim rakibimiz Barcelona chelsea değil. Ayrıca Quaresma kötü oyuncu olduğu için yedek kalmıyor. Türkiye ligine göre iyi bir kadromuz var. Eksikler var ama 100. yıldan sonra en iyi Beşiktaş kadrosu budur. Katılıyor musun? Kaldı ki denizli'nin transferleri meselesine gelmek istemiyorum esperanza ile o konuyu tartışmışsınız.

Hani taraftarın hocam söylesene futbolcular neden oynamıyor diye tezarühatı vardır. Onlar bile hocaya sorar, 1-2 oyuncunun formu düşükse eyvallah da çoğu formsuz gözüküyorsa, profesyonelliğinden şüphe duymadığımız Ernst'e bile eski ernst değil diyorsak ben hocada suç ararım ernst'de değil.

Neyse yeni sezonda göreceğiz zaten umarım sen haklı çıkarsın.

Pamukk dedi ki...

barcelonanın maçlarını sevmiyorum topu alıyolar bi tek kendileri oynuyolar

marpione dedi ki...

bu adamın en sevdiğim yani kendini hiç düşürmeden ve küçültmeden karşısındakini ayar manyağı yapabilmesi. sahanın kenarında suratına böğüren adama el hareketi çekip dalmak yerine basitce "sus işareti" yaptığında karşısındakine daha çok koyduğunu biliyor.

dün valdes tribünlere yaranmak için üzerine saldırdığında da hiç istifini bozmadı. orda kavga etse de "haklı" derdik adam için ama o kavga etmediği için karşısındakini 10 kat daha "zavallı" konumuna indirdi.

şu küfürle kavga ile "derdini anlatabileceğini" sananlara ders diye izletmek lazım. jessie demişti bir gün "küfretmeden küfür etmişten beter etmek" diye. bu blogda da beşiktaş tribünlerinde de olması gereken tavır budur.

gnyz dedi ki...

Barnebau'daki finale kalamamak, Mourinho ve Figo'ya kaybetmek çok koymuş olacakki maçtan sonra İnterliler sevinirken çimleri sulamaya başladılar ama yinede Jose yapacağını yaptı. Ne diyelim büyüksün Jose

Kupayıda Chelsea ile Barcayı eleyen İnter değilde Bayern alırsa kahrımdan ölürüm.

Moratti'nin de yerinde olsam tesislere Zanetti'nin heykelini dikerim. Bir insan her maç aynı standartta oynar mı? ama adam oynuyor işte.

İlker Yasin ve Hikmet Karaman ikilisinede saygılarımı iletiyorum. Biri Xavi'ye İneasta, İnter'e Milan deyip durdu, Katalanmış gibi maç anlattı diğeride hayatında ilk defa Barca maçı izliyormuş gibi yorum yaptı. Şaka gibi bir ikili olmuşlar.

RuFF dedi ki...

@ lakerda

Söylediğin argümanlarda doğruluk payı var kabul ediyorum.Katılmadığım nokta 100. yıldan sonra en iyi Beşiktaş kadrosunun bu olma şansı bence yoktur.Bu takımda Sergenin yarısı eden bir adam dahi yok maalesef.

Şuan ne konuşurasak konuşalım zaman ikimizden birini yüz üstü bırakacaktır zaten.

M.D nin fazla kredisi kalmadı.İşler ya çok iyi gidecek yada taraftar, basın ve camia tarafından yıpratılarak istifaya zorlanıcak.

Umarım ikincisi olmaz.M.D Beşiktaş için çok önemli bir değerdir bir markadır.Diğer hocalara yaptığımız gibi bunu da harcarsak sonumuz ne olacak bilmiyorum.

gökhan dedi ki...

şu maçta interin oynadığı futboldan zevk almayan insan futbolu da sevmiyordur arkadaş. güzel futbol sadece messinin çalımı, xavinin arapası değildir. aynı zamanda cambiassonun sezgileri, maiconun kademesi, samuelin tereyağından kıl çeker gibi topu almasıdır.

futbola sadece tek yönden bakamazsın. herkes hücum oynasın, herkese pas yapsın diye beklersen, sadece yetenekli olan kazanır. doğal olarak barcelona durdurulamaz olur. zaten taktikte yetenek farkını ortadan kaldırmak için ortaya çıkmıştır. jose de taktik dehasıdır ve geçmiştir barcelonayı. sev yada sevme, ama büyük hoca kabul et.

barcelona ezmiş, %75 topla oynamış. iyi güzelde julio cesar hayatının en rahat maçlarından birini çıkardı, uzaktan bir şut kurtardı o kadar. bunu nasıl açıklayacaksınız o zaman?

open your mind dedi ki...

mourinho'dan katalan çocuklarına kulak arkası

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

Başarılarına tabi ki saygı duyuyorum; ama Rehhagel Yunanistan'ı bu futbolla Avrupa Şampiyonu yapınca futbol katili, Yunanistan'ın oynadığı çirkin futbol oldu. Mourinho yapınca taktik deha, İnter'in yaptığı ise Barça'yı durdurmak için gerekli olan oldu. O şampiyonada Yunaistan'ın Portekiz'i kendi sahasına hapsedecek kadrosu vardı da Rehhagel mi oynatmadı derler adama. Birinden biri yanlış; ama ben çözemedim.

Besiktas'in bu seneki oynadigi oyun ile Inter'in dun aksamki oyunu sadece "futbolcu kalitesi" ile aciklanamaz.

Sen istedigin kadar kaliteli futbolcu sahibi ol, calismadan bu isi yapamazsin.

Inter'in ilk macta attigi uzun toplara bakin. Resmen calisilmisti bu. Bir futbolcu topu ayagina aldiginda arkadasinin nerede olacagini bilip ona gore pas atiyorsa, bunu sadece yetenekle, kalite ile aciklayamazsin.

Dun aksamki maca bakin. Butun mac boyunca, Barca'nin kanat degistirmelerinde, ceza alanina girislerinde vs. aldiklari pozisyonlari teker teker inceleyin. Adamlar 5 metrede ofsayt taktigi uyguladilar ve basarili oldular.

Inter'in ilk macta attigi ilk golunde Barca defansi patates olurken, bu aksam Inter hic bos alan birakmadiysa; bu sadece kalite vs. degildir. Belli ki bir hafta boyunca bu taktigi calismislar, basari ile de uyguladilar. Ki Inter butun maclarini ayni taktikle oynayan bir takim da degil.

Ben dun aksam, adeta ezbere defans yapan bir Inter gordum, ki bu bir maclik calismanin eseri. Senenin yarisi boyunca ayni futbolu oynamaya calisan Besiktas'ta ise ayni adama kosan, kademeyi kaciran, hucum anlaminda ne yaptigini bilmeyen, cogunlukla bireysel inisiyatifle basarili olan bir takim huviyeti vardi.

Fark burada. Ben Besiktas sahada iken ne yaptigini bilen adam gormuyorum. Tek ne yaptigini bilen adam, adam adama markaj gorevi verilmis capamiz oluyor. O da haldir huldur kosuyor iste.

Taktik deha dedigimiz olgu bu. Yoksa evet, Inter ile Besiktas'in kadro kalitesi farkli. Ama defans yapmak demek "hoca siz takilin burada, sen onu tut, sen buna yapis" demekten de ibaret degil.

Yorum Gönder

Ara