.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Nisan 2010 Pazartesi

Hepimiz Şikeciyiz

"Dünyadaki bütün kalecileri getirin; o korneri, Murat Şahin'in topa çıkışını ve sol kolunu uzatışını gösterin, inanıyorum ki tüm uzmanlar Murat Şahin'in bu hareketini koskocaman bir soru işareti ile karşılayacaklardır."
Büyük Türk filozofu Ahmet Çakar
İşte bir insanı zan altında bırakmanın bu kadar kolay olduğu, her Türk'ün komplo teorisyeni doğduğu bir ülkede yaşamanın başka bir tezahürü. Kafası azıcık hinliğe çalışan birisi, psikolog Çakar'ın bilinçaltına "Murat Şahin şike yaptı" mesajı gönderdiğini çakar.
Bu işin o kadar boyutu var ki, nereden başlayacağımı bilemiyorum.
Futbolcu kritik maçlarda masumane hata yapamaz bizim inanışımıza göre. Halbuki bu sene ligde gördüğümüz saçmasapan golleri bir düşünün. Volkan Demirel'in Kasımpaşa'dan, Leo Franco'nun Fener'den yediği gollere bakın. Hamidou'nun, Serkan Kırıntılı'nın herhangi bir maçını izleyin. Bundan daha beter hatalar yok mu? Var, ama bu kasıtlı, diğerleri değil.
Genel toplumsal paranoyamızı bir kenara bırakıp bakalım: Peki bu niye böyle? Çünkü Aziz Yıldırım bu sene 5 haftada bir çıkıp "X akıllı olsun, Y haddini bilsin, hakemler, federasyon" vs. dedi. Bu kadar rahatlıkla bu konuşmaları yaparsa bir kulüp başkanı, diğerlerine komplo kurma malzemesi vermez mi? Ne zaman birileri çıkıp "Çok şey açıklayacağım" dese unutulup gitmiyor mu?
Benim anlamadığım bir ceza var: Hak mahrumiyeti. Federasyona, hakemlere en ağır ithamları yap, kişilik onurlarını zedeleyecek açıklamalarda bulun, cezan "hak mahrumiyeti" olsun. Ki o cezanın verildiği teknik direktörlerin, başkanları tribünden taktik verirken, konuşurken vs. de görüyoruz. Yaptırım gücü tırt bir iş.
Bu işi nasıl halledersin? İthama maruz bırakılan, gidecek açacak hakaret davasını. Ama bu memlekette hakaret davası açmak ise ayrı bir dert. Yargıtay'ın bu konuda abuk sabuk kararı dolu.
Neticede Joseph Heller'ı kıskandıracak bir düzenek var. Tepedekiler komplo teorisini yaratacak açıklamalarda, eylemlerde bulunuyor; izleyenler bunu dile getiriyor, karşılığında hiç kimse büyük çaplı eyleme geçmediği için oyun oynanıyormuş izlenimi devam ediyor. Döngüyü kırmak için en başta döngüyü yaratanın bir şey yapması lazım, ama onun da işine geliyor.
Dün Toroğlu Bobo'ya maçı sattı dedi, bugün Çakar Murat Şahin'e. Galatasaray - Bursa maçında gol olsaydı, orada da biri maçı satardı kesin. Son hafta Bursa - Beşiktaş maçında da satanlar olacak. Kayseri Bursa maçında ya teşvik primi almış olur, ya da Anadolu kardeşliği adına yatmış olur. Sonra son hafta Büyüka çıkıp "tertemiz ligin şaibesiz şampiyonu X" der. Sonra mafyalı transferler, verilen sözler, ilk haftadan "bu hakemlerle"ler...
Bu oyundaki her aktör kendi pisliğini "recycle" edip duruyor, biz de "güzel oyun" bekliyoruz. Hakları var, güzel oyuyorlar.

16 Yorum:

Murat Şahin canlı yayına bağlanacakmış birazdan :)

tearkan dedi ki...

''Kayseri Bursa maçında ya teşvik primi almış olur, ya da Anadolu kardeşliği adına yatmış olur. ''

Aha ipucunu yakaladım. Kayseri Bursa'ya yenilecek imasında bulunmuş. Açıkla bağlantılarını shelbyl..!! :p

Ahmet Çakar kıvırıp üste çıkmaya çalışıyor gene.Ne vıcık vıcık bir adamdır bu ya.Aynısını yıllar önce Rıza'ya da yapmıştı.Nefret ediyorum böle adamlardan.

repLanigre dedi ki...

murat sahin argumanini temizce koyabilse ortaya, cakar'a adam gibi ayari verebilseydi keske. "kardesim camut at izi kalsin yaptin mi yapmadin mi, dun bu laflari ederek ortaligi karistirmadin mi, beni golu aldi iceri demeye getirmedin mi" diyemedi adam yazık "50 kisiyle konusmak zorunda kaldim, mail atiyolar ariyolar" diye anlatmaya calisti derdini.

ahmet cakar'in tv deki halini izlemeyi eglenceli bulurdum ama bu yaptigi çok ayip oldu.

murat sahin'e zaten o tek bacak oynadigi antalya macindan sonra ne deseler inanmam

Kalten dedi ki...

O açıklamasından sonra Ahmet Çakar'a uçan kafa atmak istedim.

Kendime karşı şeytanın avukatlığı: Eğer bu açıklama çok sevdiğim Murat Şahin'e değil Kaleci X'e karşı yapılsa idi böyle mi hissederdim yoksa kafayı yemiş bi şekilde "Yææ oh olsun!" mu derdim acaba?

Sn. Yıldırım'a olan kıllığımdan ötürü sanırım ikincisi.

Arkhe dedi ki...

İşin daha garip yanı birçok aklı başında bildiğimiz insanın, blogger'ın ya da forum yazarının da bu tip şeyleri ima edebilmesi..

Erman'in actigi yolda hepsi defolsa da kurtulsak, zor ama olsun.

@Arkhe

Ben cok gormedim bu olayda Murat Sahin'i suclayan adam, iyi ki gormemisim demek ki fena agresiflesirmisim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

çok gereksiz bi konu. baktım yine shelbyl...

theotheo dedi ki...

murat şahinin amk.

öyle gol yiyosan, yedi sülalenede küfrederler, şikecide derler. burada yanlış olan birşey yok. herkes kendi görüşünü belirtiyor.

ben hayatımda öyle gol görmedim, gören varsa göstersin.

Pamukk dedi ki...

benim lafım asla murat şahine olmaz orda. ama kasımpaşa oynamamıştır derim nett olarak.

kayseriye gelince onlar anadolu kardeşliği değil böyük sahiplerini dinler yatmazlar canla başla puan almaya bakarlar

bursa beşiktaş maçına da neolur bilinmez o gün belli olar. hele bi son maça kalsın da

Pamukk dedi ki...

ama maçı izlerken de şey dedim; bu ne ya her topta boşa çıkıyor murat

delgado dedi ki...

sanırım yazıdan herkes shelbyl kayseri bursa'ya yatacak dedi diye anlamış. "Kayseri Bursa maçında ya teşvik primi almış olur, ya da Anadolu kardeşliği adına yatmış olur." şu cümleyi ve cümlenin bulunduğu paragrafı bi daha okumanızı öneririm.

Vallahi theo'ya ben de kısmen katılıyorum aslında.Hayatımda öyle bir gol ben de görmedim ama kanıtlayamayacağın birşeyi de iddia edemezsin.

"Hayatimda oyle gol gormedim"

Tum iyi niyetimle soruyorum, hayatinizda kac tane futbol maci izlediniz?

Ilk yarida Volkan Demirel'in yedigi gibi gol gordunuz mu mesela? Volkan Demirel niye sike yapmadi? Ya da Leo Franco'nunkiler gibi? Fevzi Tuncay nasil iska gecer o topu, o da maci satti degil mi? Myhre, Kjaer falan her macini satmisti zaten.

Siz inanmak istediginize inanin, dunya size guzel.

http://www.youtube.com/watch?v=XnIrHuVdzo0&feature=related

Bu Volkan'in yedigi gol, gorup duymayanlara.

Yahu "ben hayatimda oyle gol gormedim" diyenlerin takiminin kalecisi Rustu. Rustu yahu, heni her yan topu tehlike yaratan adam!

Acayipsiniz, hakikaten acayipsiniz.

Sertug Ozgur dedi ki...

Murat Şahin yan toplarda sık sık saçmalıklar yapar.

Fakat çok dandik bir gol, neden arka direkte bir adam beklemez bilmiyorum, böyle amatörlük olur mu.Murat hatalı çıkmasa, kalesinde dursa bile gol olurdu gibi.

Yorum Gönder

Ara