.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Nisan 2010 Salı

Biri anlatsın

Aradan bir yıl geçtikten sonra hiçbir şeyin değişmediğini ve hatta daha kötüye gittiğini görmek, bloga gelip aynı şeyleri çemkirmek ne acı... Ama yine yazmak, sorgulamak lazım. Beşiktaş, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Süper Lig'in en fazla korner kullanan takımı oldu. Peki, Beşiktaş kornerden kaç gol attı? Türkiye'nin en iyi ölü top kullanan üç futbolcusundan biri Tello takımda, takımın boy ortalaması çok da düşük değil. İbrahim Toraman önceki yıllarda her sezon fırsatçılığıyla bir iki korner golü atardı. Sivok ve Ferrari sürekli böyle toplarda ileriye çıktılar. Bobo, Nobre, Holosko bu işleri becerebilecek adamlar. O zaman sormak lazım, neden bu köşe vuruşlarından yeteri kadar gol çıkmadı?

24 Yorum:

RuFF dedi ki...

Bu takım kafayla kaç gol attıda kornerden kafayla gol atılmasını bekliyoruzki.

Pamukk dedi ki...

sivas maçında benim hatırladığım ilk kez duran toptan gol attık ya çok şaşırdım

heralde çalışmadılar bütün sezon ben bir açıklama bulamıyorum.

sozcelyk dedi ki...

bursaspor maçınnda nobre de atmıştı kafayla.

artık duran top olduğunda heyecanlanmıyorum , korner olsun serbest vuruş olsun hiç ümitlenmiyorum bu gol olur diye.

bi de bursaya bakın , 88 de duran top kullanıp gol atarız diye iglesias ömer erdoğan ikilisini son dakikalarda oyuna alıyor ert sağlam , e atıyolar da.

Pamukk dedi ki...

denizlide holosko nun attığı da vardı heh 3 etti

stalker dedi ki...

tellocan'ın ön direği geçemeyen kornerleriyle bu kadar. kullandığı kornerlerin % 80'i ön direği geçemedi..bu, denizli'nin talimatıysa fecaat, zira organizasyon sıfır; yok tello'nun inisiyatifiyse yine fecaat, bu verimsizliği fark edecek, ona "birader şu topları şöyle kes" diyecek birinin olmayışının göstergesi.

Pamukk dedi ki...

delgado kullansaydı kornerleri atardık diyeyim de kavga çıksın

esperanza dedi ki...

@Pamukk

gununde bir delgado kornerleri affetmezdi :/

sozcelyk dedi ki...

delgado olsaydı açık ara farkla şampiyonduk

-mustafa denizli

"Türkiye'nin en iyi ölü top kullanan üç futbolcusundan biri Teyyo"

İnanmam.

purplepurple dedi ki...

takımın tüm sezaon taktik idman yapmadığı, idmanların büyük kısmının 5'e 2 ile geçtiği söyleniyor ya hani. ne bekliyoruz ki. tabi ki 30 gol atıcaz, tabi ki çalışılmış gol atmayacağız.
canın sağooollsun deenizli. hıhı.

tanju dedi ki...

ferrari'nin herhangi bir duran topta, -geçtim golü- tehlike yarattığı gören var mı?

Pamukk dedi ki...

Delgado yu özledim

-Pamukk

biz günde 1 antrenman yapıyoruz yanlış mı bilmiyorum? ve millet 2şer yapıyor, yanlış mı biliyorum?

No Pasaran dedi ki...

@Pamuk

Su an 2 antreman yaptiran hocayi dover futbolcular, sezon bitmis artik ne 2'si :)

Genelde de sezon basi kampi haric cogu takimda 1 antreman yapilir...

RuFF dedi ki...

Beşiktaş A2 takımı Bursaspor ile oynayacağı lig maçını 15:30`da İnönü stadında oynayacak.

Yemen Ekşioğlu`nun büyük girişimleri sonrasında İnönü stadına alınan maça Beşiktaş`lı taraftarların büyük ilgi göstereceği öğrenildi.

İnönü stadında oynanacak olan Beşiktaş A2- Bursaspor A2 maçının girişleri ücretsiz olacaktır.

Allah kahretsin keşke izinli olsaydım şu maça giderdim

Pamukk dedi ki...

@no pasaran

şu anını bilmem ama mesela haberleri izlediğimde günün 2. antrenmanı lafını çok kez duydum, biz hariç.

@ruff

benim bildiğim sen hastalık numarası yapar gidersin maça. izmirlere kaçtın da şuracığa mı gidemicen :P

Sertug Ozgur dedi ki...

Mustafa Denizli'yi özetleyen bir istatistik.

Ryuzaki dedi ki...

alex'e bakıyosun adam yumuşak kesme yapıyo muz orta,tello'ya bakıyosun içeri doğru abanıyo orta yapmıyo.kornerde ön direkten başka bişey yaptığı yok.dümdüz abanıncada savunma karşılıyo.

Adsız dedi ki...

önündeki barajdan sonra en yakındaki rakip oyuncunun karşılayamadığı topların gol olma ihtimali oldukça fazla, ama bunun gerçekleşme ihtimali %1 civarı sanırım..

delgado dedi ki...

@tanju

1.hafta ibb, başka da hatırlamıyorum :)

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

tello'nun iyi duran top kullandığı şehir efsanesinden ibarettir.

kornerlerinin en iyi ihtimalle yarısı, sert şekilde ve ön direğe bile gelmeden yere iniyor.

sebebi gayet basit :
yillardir kornerden gol atamiyoruz cunku yillardir kornerleri hiyar gibi on direge atiyoruz, defans da topu gayet rahat bicimde cikariyor..
kornerlerde on direkten gol atma olayi biteli 15 sene oluyor, biz hala inatla, mal gibi on direge kesiyoruz ortalari..
isterse xavi kessin ortalari, on direge atilan her top bosa kullanilmis bir kornerdir..
KORNER ON DIREGE KULLANILMAZ !!
bunu aslinda umraniyede pankart olarak sahaya asmak lzm..

korneri altipas ile penalti noktasi arasina kesmek; caprazdan atilan olu toplari da kalenin uzak diregine sertce kesmek gerekiyor..
ama yillardir bunu yapmiyoruz..
yapmadigimiz surece de degil tello, dedigim gibi xavi bile olu toptan asist yapamaz..

el nino dedi ki...

Tello'nun ön direklerle kurduğu duygusal ilişkinin yanında bizim oyuncuların gelen topları bizim gibi seyretmesinin de payı var . Kardeşim hareket etmezsen rakibi ekarte edemezsin, duran top golü atman için topa geriden hareketli gelmen lazım ki markajdan kurtul . bkz ömer erdoğan, bkz daumun ilk fb yılları

4-3-3, 4-2-3-1, 4-5-1 herkese göre farklı gibi gözükse de aslında 4 savunmacı 2 ön libero ve bir santrafor ile oynuyor Beşiktaş. Aslında bence diziliş o kadar da önemli değil, önemli olan oyunda ne yapmak istediğiniz. Ben Beşiktaşın en büyük problemi de bu. Oyunda ne yapacağını bilmiyor. Savunmadan bir tane oyun kurduğumuzu hatırlamıyorum. Bir tane kanat organizasyonu, duran top organizasyonu hatırlamıyorum doğru düzgün. Kalecimiz bile ayağına gelen her topu, ya taça, ya rakibe ya da düm düz ileri atıyor. Oyun içersinde rakibe kabul ettireceğimiz bir oyun şeklimiz yok. Biz her maça rakibe karşı değişik kadrolar ve değişik anlayışlarla çıkıyoruz. CSKA, Kayseri ve son FB maçları bunlara en güzel örnektir. İbrahim toraman ı defans ile iki ön libera arasına koydu hoca ve sadece kayseri maçından galip ayrılabildik. Diğer iki mutlak kazanmamız gereken maçı ise kaybettik.

Son 4 haftada Ankaragücü, Trabzon, Fenerbahçe ve Sivas maçlarını ya kaybettik ya berabere kaldık. Ankaragücü ve Trabzon karşısında yenilgiden zor kurtulduk. Sivas maçı dışında diğer 3 maçın ortak özelliği bizim mutlak galip gelmemiz maçlar olmasına rağmen maça öncelikle rakibi durdurma amaçlı savunma kadrolarıyla başlamamız ve 3 maçta da oyunun kontrolunü rakibe vermemizdi. Hele Ankaragücü maçında 3-5-2 oynamamız ise gerçekten şaşırtıcı idi ve futbolcular da şaşırmış olacak ki maçın genelinde 5-3-2 oynadık. Ama ilginçtir, ankragücü maçında direkten dönen topumuz gol olsa, Trabzon maçında Bünyamin Uyurgezer penaltıyı verse, FB maçında bobo penaltıyı atsa ve maçı bir hakem yönetse, sivas maçında top rüştünün sırtına çarpıp gol olmasa beşiktaş bu dört maçı da kazanabilirdi :)

Zaten hocamız da bunlara güveniyor,yani biz nasılsa bir tane atarız diyor ama oyuncuları güvendiği kapasitede değil. Barca-inter maçının ikinci yarısı başlayacak sözü burada kesiyorum ancak son olarak şunu söyleyeyim; Ben bu yıl en çok 3-0 yenildiğimiz GS maçındaki oyunumuzu beğendim. Sadece o maçta hücum oynadık. Topu havaya dikip şişirme toplar atmadık, yerden Nihat ve Serdar Özkanla pozisyonlara girdik. Keşke o oyunda ısrarcı olsaydık. Keza şimdi el üstünde tutulan Rüştü o maçta iki hatalı gol yemiş, şimdi yerden yere vurulan Leo Franco ise kaç tane gol kurtarmıştı. Galatasaray doğru dürüs pozisyona giremeden 3 gol atmış Beşiktaş ise onlarca pozisyondan gol çıkaramamıştı. Bu maçtan sonra birden Denizli nin kafasındaki Barça felsefesi yerini İnter felsefesine bıraktı. Ama çakma inter malesef :(

Yorum Gönder

Ara