.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Nisan 2010 Pazartesi

Anket

Fısıltı gazetesinde Mustafa Denizli'nin yeni sezonda Beşiktaş'ın teknik direktörü olmayabileceği konuşuluyor. Bugün itibariyle Mustafa Denizli istemediği takdirde yönetim kurulunun Denizli'yi göndermesi boylarını aşacak bir hareket olarak kabul görecek. Bu şartlarda Denizli ne derse o olur! Peki fısıltı gazetesi bize başka ne anlatabilir? Eğer Mustafa Denizli önümüzdeki sezon takımın başında olmayacaksa, - hiç şüphesiz - takımın başında olacak kişinin kim olacağını belirleyen kişi olacaktır. Yani işin özü, -eğer söylenenler doğruysa- Mustafa Denizli görevine devam etmeyecekse, ben bunu Mustafa Denizli'nin pozisyon değişimiyle ilintilendiririm. Mustafa Denizli bir üst pozisyona geçip takımın sportif direktörlüğünü üstlenir. Yükü hafifler, mesaisi azalır, Çeşme yolu kısalır... Takımla medya arasındaki iletişimi organize eder, kadro ve gelecek planlamasında rol alır, teknik direktörle kuracağı iletişimle o bölgedeki problemleri çözer, Ümraniye'nin sağlıklı bir yapıya kavuşmasına katkıda bulunup ikili ilişkilerdeki becerisiyle futbolcu / kulüp ilişkilerini de sağlıklı seviyede tutar. Mustafa Denizli zaten bunu yapmaktaydı. Beşiktaş 1,5 senedir mükemmel bir sportif direktörlük, kötü bir teknik direktörlük performansına tanıklık etmiyor muyuz? O zaman bırakalım, hünerli olduğu işi yapsın. Hemen akla ikinci soru geliyor. Mustafa Denizli'nin sportif direktörülüğünde teknik direktör kim olacak? Alternatifler mevcut. Buyrun, ilk akla gelenler;

76 Yorum:

SirEvo dedi ki...

Böyle futbol oynatacaksa önümüzdeki sene Denizli'yi falan görmek istemiyorum ben. Yabancı-Türk farketmez, Beşiktaş'a Beşiktaş takımının büyüklüğü gibi futbol oynatsın, sıradan bir Anadolu takımı hüviyetini üzerimden atsın. Bu sezonki "iyi" maç sayımız kaç, buna bir bakalım yeter.

anuka dedi ki...

seçeneklerde abdullah avcı da olmalı bence. o olmazsa ersun yanal

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o kadar yere yat tezahüratından sonra alıp td. yapamazlar diye koymadım.

No Pasaran dedi ki...

Tercihim Ersun Yanal olur, en azindan artik SIKICI futbol izlemeyiz, 75-80 gol atar, 40 gol yeriz, klasik dususunu yasatmazsa iyi bile oluruz :))


Ama bu fisilti gazetesinin haberlerinin alayi kolpadir bence, Mustafa Denizli kalir seneye de, takimin basarisina gore sezon sonunu getirip getiremeyecegini goruruz...

Pamukk dedi ki...

Metin Ali Feyyaz gelsin ya da Denizli hücum futboluna geri dönsün ona göre kadro kursun

delgado dedi ki...

metin olmasın bence, diğerleri arasında bi karara varamadım.

Kartal Bafiler dedi ki...

Denizli kalsın istiyorum,akıllı bir transfer politikasıyla seneye bu ligin tozunu atarız,rahat olalım.

anuka dedi ki...

yere yat tezahüratları o gün için haklıydı. sırf bu yüzden taraftardan tepki göreceğini sanmıyorum. taktisyen olarak çoğu beşiktaşlı beğenir çünkü abdullah avcı'yı.

bir de büyük takımlarda teknik direktörlük yapacak kişinin ilişki yönetimi çok iyi olmalı. bence ertuğrul saha içinde (taktik anlamda) mustafa denizli'den kötü değildi ama saha dışındaki süreci(yönetimle ve basınla ilişkiler, yapılan transfeler vs.) iyi yönetemediğini düşünüyorum.

büyük takımlarda bu çok önemlidir. yıldız oyuncularla, yöneticilerle, basınla, hatta varsa menajerle ilişkileri iyi yönetiyor olmanız gerekir. jessie nin dediği gibi mustafa denizli bu iş için biçilmiş kaftan ve benim de hayalimdeki yapı budur.

ama bu noktada bi sorun daha karşımıza çıkıyor: sportif direkötürlük kültürü ülkemizde olmadığı için bu kişiyle teknik direktör arasındaki yetki ayrımının da net çizgilerle yapılması gerekiyor. avrupa'da bunun örnekleri var ama türkiye'deki yapıya bu ne kadar uyarlanabilir ve ne kadar başarılı olabilir bundan emin değilim. bu yönetim anlayışıyla da sağlıklı bir sportif direktörlük yapısının kurulabileceğinden pek ümidim yok açıkçası.

bence yönetim anlamında herşey mustafa denizli'ye bağlı olsun.

başkan mustafa denizli :)

Bellamy. dedi ki...

schuster ismi geçiyordu, çok isterim gelmesini açıkçası. alman ekolü mis gibi olur iletişim de kolay olur.

Adsız dedi ki...

şu an için en mantıklı tercih mustafa denizli gibi görünüyor.. yukarıdaki bi arkadaşın dediği gibi 1 veya 2 tane kaliteli kanat oyuncusuyla bu ligin tozunu atabilecek seviyede bir takım olacağımızı düşünüyorum.. ama bu yabancı oyuncu planlamasıyla bunu gerçekleştirmek için holosko-tello-(delgado veya tabata) nın gitmesi gerekir... bunun maddi sıkıntılarını aşabilecek bir durumda olmadığımız da görünüyor.. allah mustafa hocaya kolaylık ve sabır versin ne diyeyim :)

RuFF dedi ki...

Kim gelirse gelsin kurda kuşa yem olacaktır.Yabancı Td gelirse takımı ve ligi tanıyana kadar iş işten geçer.Gelen kariyerli TD ler bile tartışılırken kimi getireceksin ?
Kaç paraya getireceksin ?
Gönderirken kaça göndereceksin ?
Hadi diyelim yabancı seçmedin Türk seçtin. Mehmet, Metin,Ersun Yanal.
Bu kişiler Beşiktaş ı kaldırabilecekler mi?
2 malubiyet sonrasında haklarında neler konuşulacak ?
Özellikle Mehmet, Metin, Feyyaz ın Beşiktaş ta görev yapıp yıpranmasını istemiyorum.

Hadi diyelim Ersun Yanal veya Abdullah Avcı geldi.Sportif direktör Mustafa Denizliyken bu kişiler nasıl Td lük yapacaklar ?
Türkiye gibi bir ülkede sportif direktörün futbola etkisi ne kadardır ? Ne kadar karışabilecek sahaya.Yada ne kadar karışamayacak ?

Bunların hepsi soru işaretleri.Gene Klasik 3 büyük futbol takımı muabbetine geri döndük."Yeni teknik direktör arayışı başladı" saçmalığı.

Sabredemiyoruz.
Hiçbir şekilde sabredemiyoruz.
Sonrada gençler oynasın, ekol olalım zırvalarını okuyoruz her yerde.

Tiganayı sktir etti bu camia sabredemedi halen daha genç oyuncular oynasın şans verilsin deniliyor.Giden her hocanın arkasından ağıt yakıldı.Bu takım Lucescuyu gönderdiği zaman arkasında durabilseydi şimdi UEFA kupasını belki de bizim takımımız almış olacaktı.

Ama yok
Gönderelim
Herkes gitsin
Her sene yeni hoca yeni oyuncular alalım.
Şu FM kafasını ne zaman bırakacak bu millet aklım ermiyor.

kuduz dedi ki...

Beşiktaş'ın ne demek olduğunu bilmeyen adam Beşiktaş'ın başında olmasın, bu takımın formasını giyipte boşu boşuna sahada koşturmasın.

Beşiktaş diğer takımlara kıyasla inanılan çok daha fazla sembole sahiptir...

Taraftarı, beyefendiliği, formasında taşıdığı Türk bayrağı, gönüllerin şampiyonu gibi çok enteresan sembollere sahibiz.Bir laf vardır ya aşkla ölmeye benzer devrimci olmak, evet Beşiktaşlı olmakta böyle birşey.

Takımın formasını giyen oyuncu, takımı yöneten insanlar bu hayallere sahip olmalılar o zaman bu takım sahaya çıktığında sahaya çukur açanları o çukura gömüp üstüne basıp geçmeyi bilir.

SirEvo dedi ki...

@Kartal Bafiler
"akıllı bir transfer politikasıyla"
dalga mı geçiyorsun dostum, yıllardır hangi transfer akıllıcaydı da bundan sonra olacak?
Görmedin mi 1 ay önce kimlerle anlaşma sağlandı? Yusuf mu Uğur İnceman mı akıllı transfer politikası?

İnanıyor musun bu dediğine yani? ben inanmıyorum, kusura bakma...

esgo dedi ki...

Denizli'nin yenilenen sözleşmesi federasyona gönderilmediyse ve gerçekten sözü edildiği gibi geçerliliğini yitirdiyse benim aklıma tek bir seçenek geliyor o da takıma şampiyonluk yolunda ekstra motivasyon sağlamak ve herkesin dikkatini çekmek.

Şöyle ki, derbi öncesi ne diyordu Denizli ?

Kalan maçlar gelecek sezon için belirleyici olacak, kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak, forma garanti değil vs ... 4 haftalık ömrü kalan bir hocanın bu tehdit-vari uyarısı ciddiye alınmaz.

İşte, Denizli'yi ciddiye almanın ve şampiyonluk yolunda ''son kozu'' oynamanın yolu buradan geçiyordu. Zira Denizli'nin haftalık tahminleri tutmamış, beklenmedik kayıplar yaşanmış ve kalan haftalarda oyuncuları canlandıracak, dahası ''inandıracak'' bir hamlesi kalmamıştı.

denizli'ye kalırsa sportif direktörlük acılarımızın katlanarak devam edeceğini öngörebiliriz. altına gelecek adamı kontrol edebilmek ister denizli. etmesine etmeli makam olarak da kişi olarak çeşme'ye çekilmesi daha yararlıdır kanımca herkes için.

ian dedi ki...

hakkaten ben de şu her sene "değiştirelim gitsin" mantığına sinir oluyorum.

bu transfer dönemini hiçbir şey değiştirmeden geçirmek kanısındayım. denizli önümüzdeki sezon kalırsa taktiksel anlamda değişiklik yapacaktır, çünkü başarısız oldu bu sene.

mücadelesi üst düzey bir takım üretimde sınıfta kaldıysa, belli taşları yerinden oynatarak üretimi artırma yoluna gidilmelidir.

illa bir değişiklik istiyorsa taraftar, yönetime stad inşaatının bu yaz başlaması için baskı yapmalıdır.

yunus dedi ki...

yıldız oyuncularla anlaşması lazım denmiş.yıldız kim bizde ben onu anlamadım.

esperanza dedi ki...

Metin ile Sifo ile "bizim evladimiz" dan 1 adim oteye gidebilecegimizi dusunmuyorum. Md sportif direktor falan da olmasin, ya yollar tamamen ayrilsin ya da sonuna kadar devam edilsin. Hocam seni kovmuyoruz ama bak terfi ettiriyoruz ayaklarina girilmesin.

gökhan dedi ki...

mustafa denizli saha içine karışmayacaksa elbette yabancı isterim. ismi geçen schuster uzun süredir istediğim teknik direktörlerdendir. hem realde hem getafede iyi işler çıkarmıştı. şansızlığı fantastik barcelonaya denk gelmesi.

tabi bizim yönetime hiç belli olmaz. milan, juventus çalıştırmış diye kalkıp zaccheroniyi falan getirebilirler.

denizli ile geleceğe umutlu bakamıyorum maalesef. 2 kupa için teşekkür ederiz ama yollar ayrılmalı

esperanza dedi ki...

MD nin gitmesi takim icin daha hayirli olur. "Peki kim gelsin yaaeee" ci arkadaslara da diyecek bisey yok tabi. Belki sizler Md kaldiginda bi takim seylerin degisecegini, iyi futbol veya en azindan iyi futbol oynama istegi kazanacagimizi dusunuyorsunuz saygi duyarim ancak hepimizin bildigi gibi hoca dogru bildiginden vazgecmeyen, sag gosterip sol cakip surekli kumar oynayan birisi. 30 yillik hoca sirf 1 sene daha uzattik diye kendini degistirmeyecegine gore olan yine onkoloji bilim dalinda uzmanlasan taraftara olacak.

ian dedi ki...

"mustafa denizli değişmez" geyiğinin de hiçbir dayanağı yok bence. ilk geldiğinde 3'lü savunma oynattı, sonra 4-3-3'e döndü. ne malum önümüzdeki sene 4-3-1-2 oynamayacağı.

antrenörlük hayatı boyunca hep hücumu düşünmüş bir adam, beşiktaş'ı savunma ağırlıklı bir taktikle oynattı. ne değişmiyormuş?

esperanza dedi ki...

Besiktas i savunma agirlikli futbol oynatmadi, az gol yiyince bi ara oyle gozukse de goklere cikardigimiz savunmamizdaki zaaflar da ortada.

bence Md bizi bu sezon tamamen karaktersiz bir futbola mahkum etti. Ne hucumumuz hucum ne savunmamiz savunma gibiydi.

Hoca degismez diye birsey yok tabi ama onun kafasindaki degisiklikler; Sol acik Bobo, Sag acik Fink, on libero Ekrem vs seklinde cereyan ediyor.Zaten sorun da orada...

ian dedi ki...

mustafa denizli beşiktaş'ı bu sezon savunmayı ön plana çıkaran bir anlayışla oynatmıştır. zaaf falan onu tartışmıyorum ben.

heh bak kendin söyledin işte, bobo'yu sol açık oynatıyordu, olmadı tepki gördü vs vazgeçti sonra. seneye ortaya daha iyi birşey çıkaramayacağı konusundaki varılan yargıların çoğunun temeli yok. benim anlatmak istediğim bu.

esperanza dedi ki...

E iyi o zaman Bobo nun kalede tecrubesi var diye kaleye koysun, Toraman i sarkik forvet yapsin biz de "hoca ya kiziyorsunuz ama bak yeri geldiginde nasil da tabularini yikiyor" mu diyecez abi :/

benim de soylemek istedigim bu

gökhan dedi ki...

yav şablonu 4-3-1-2 yapmış, 4-3-3 yapmış, 4-4-2 yapmış ne fark eder. şunun ayrımını iyi yapmak lazım. şablon başka birşeydir, sistem başka birşeydir. benim derdim sistemsizlik.

takımın ne oynadığı belli değil. savunma iyi diyoruzda bu da sistemden değil, oyuncu kalitesinden kaynaklanıyor. ki hücumda bobo dışında elle tutulur bir adamımız olmadığı içinde sürünüuyoruz işte.

neredeyse 2 senedir takımın başında olan adam hala birşeyler oturtamadı ise seneye de birşeyler beklemek hayal. en fazla bireysel olarak kalite artar, onunda getirisi 10 puan falan olur, maçlarıda 1-0 değilde 3-1 kazanırız.

yusuf dedi ki...

jessie;

bazen çok gereksiz anketler açıyorsun be!

ian dedi ki...

esperanza; abi ne alakası var şimdi, sağlam demagoji yaptın. ben hocanın beşiktaş'ın daha iyi olması yönünde çalıştığına ve bundan sonra da bu yönde çalışacağına, nacizane bir taraftar olarak, inanıyorum. "dur bi ekrem'i ön liberoya koyiyim de, kafayı yesinler" diyecek değil koca adam.

No Pasaran dedi ki...

Denizli kalsin ama bildigimiz tanidigimiz Denizli'ye donussun tekrar :)

Biz Mustafa Denizli'yi yedigimden bir fazlasini atarim dediginde sevdik, %51 ihtimalini sevdik, eski solcularin sonradan libos olmalari gibi bi degisim gecirecegini bilemezdik, tabirimi mazur gorun ama :)

Hocam oynat soyel cagdas futbol bi 10 sene daha kal takimin basinda, taktik ve sistemden gayri yok bi kusurun...

SirEvo dedi ki...

Kim dediyse aynen katılıyorum sistemsizliğe. Sezon başından beri tek bir şey gördüm ben. 1. dakika da 90. dakika da rakip kim olursa olsun Sivok defanstan forvete doldur boşalt yapıyor. Ya bu nedir? Hangi mantıkla yaparsın bunu? Son 5-10 dakika anlarım da, ulan bir ceza sahasına kadar gel paslaşarak, ne bileyim adam gibi çalımlar at, 3-4 pas arka arka yap. Ama yok. İllaki forvete dolacak o top defans elemanları tarafından.

Böyle gerizekalı bir sistemle top oynatacaksa hiç oynatmasın, 3-0 mağlup sayılalım, o seyirciye de yazık.

highhopes dedi ki...

Mustafa denizli 1.5 senedir takımın başındayken futbolda 1 adım bile ilerleme yoksa,sağ açık aslında sol bek,ön libero aslında stoperse,başarısızdır.İstikrar istikrar deniyor ama,istikrar ilerde iyi şeyler yapacağına inandığın kişiyle devam etmektir.M.Denizli nin ilerleme kaydedeceğinden şüpheliyim.Ersun Yanal diyorum :)

shibby dedi ki...

@yusuf

tamamiyle katılıyorum.

esperanza dedi ki...

@Ian

Hoca yeri geldiginde degisiklige acik iddiani "onun degisikligi bobo yu sol acik oynatmak" dedigimde "bak sen de soyluyorsun demek ki degisiyormus" a dayandirirsan buna cvbim haliyle bu tarz olur.

Tabiiki degisiklikler olacak ama takimin kimyasini alt ust edip sonra dogru yolu bulup 2 ay sonra dogrudan tekrar yanlisa donup sonra tekrar dogruya donmeye cabalarken iyice patates olmayi hakli cikartacak argumanlari sahsen bulamiyorum.

@No Pasaran

kuzen Md kalsin tabi quaresma gelsin hoca baskana "baskan ben sna quaresma iyi topcu dedim ama al demedim" desin delgado nun yedegi olsun :)

Kendi adima mustafa denizli nin tavsan cikartmasini degil Besiktas a futbol oynatabilme ihtimalini sevdim.

ian dedi ki...

@ esperanza

benim bahsettiğim değişiklik, bobo'nu santrfordan sol açığa kaydırılması değil. tam tersi, yanlıştan dönüp tekrar santrforda oynatılması.

buna benzer olumlu değişikliklerin bu yaz yapılması gerekir, ben de tamamen kişisel olarak hocanın bunu yapacağına İNANIYORUM. kendisini kanıtlamış bir insan başarısız olduğu düzeniyle devam etmemelidir.

4-3-3 ile şampiyon oldu. devam etti. kabul. bu sene olmadı. kimisi diyorki, sistemine uygun adamlar al. (değişiklik)

ben de diyorum ki, kadroyu koru, dizilişini ve anlayışını değiştir. aynı 3'lü den 4'lüye döndüğün gibi. (değişiklik)

olayım budur. fazla uzatmanın da alemi yok. bir yere varamıycaz burdan.

Pamukk dedi ki...

kimse gelmesin
kimse alınmasın
3yıl ligin kaderi belli

BJK4EVER dedi ki...

Bence listedeki yerlilerden E.Yanal disinda hicbirisi M.Denizli'nin tecrubesinin, bilgisinin, birikiminin yanindan bile gecmiyor. M.Denizli antrenor olarak kalsin, cunku gidince adim gibi eminim daha kotusu gelecek ve onu da arayacagiz, hele ki yabanci tam felaket olur.

esperanza dedi ki...

@Pamukk

sen 8 ayligina tatile cik, kim gelirse gelsin sampiyon oluruz

Unknown dedi ki...

thomas doll bir numaralı adayımdır.

esperanza dedi ki...

@Ian

ortak beklentimiz zaten yanlistan donup dogruyu bulmasi veya bulmasi gerektigi. Sadece farkli yonlerden bakiyoruz. Ben once yanlis yapip sonra doguryu bulmasinda ovunelecek veya sevinecek bir taraf bulmak yerine o yanlisi neden yaptigini sorguluyorum sadece

BJK4EVER dedi ki...

Su Thomas Doll da nereden cikti hic anlamiyorum. Adam Genclerbirliginde ne puan olarak ne futbol olarak hicbirsey yapmiyor yahu. Genc bir oyuncu mu cikartti, iyi futbol mu oynatti, birsey mi yapti yahu? Turk futbolu hakkindaki mukemmel aciklama ve tespitlerini biliyorum, ama pratikte hicbirsey yok. Doll olana kadar Y.Vural veya A.Avci olsun daha iyi....

Pamukk dedi ki...

http://www.radyospor.com/News.aspx?ID=119007

turkkant dedi ki...

Listede neden Ertuğrul Sağlam yok?

Kartal Bafiler dedi ki...

@SirEvo valla ben umutluyum en azından futbolcu alıcakken kıçını açtı diye açmayanını almayız bir daha.

Burdaki umudum da Demirören değildir kesinlikle ,onu tek başına bıraksan yine elinden gelen komediye imza atar,Denizli ve Yönetim Kurulundaki bir kaç aklı başında insana güveniyorum.

Denizli kalsın,hem de mutlaka kalsın.O , takımdaki en zeki adam .Bu sene o da talihsizlik yaşadı kritik yerlerde futbol dışı etkenler devreye girdi sakatlar cezalılar özellikle son maçlarda elini kolunu bağladı.

Seneye her şey çok daha güzel olacak en azından herkes şundan emin olsun saçma sapan bir ilk yarı ve gereksiz puan kayıplarının hiç biri olamayacaktır.Adım gibi de eminim.

Çok fena coştum sene sonunda en yakın rakibimize tarihi puan farkı bile atabiliriz.Bunuda yazıyorum buraya, unutmazsam eğer seneye şampiyonluk kutlamaları sonrasında arşivden bulur çıkartırım bu yazıyı ortaya o_O

Gürcan Ulusoy dedi ki...

denenmişler yok.

ian dedi ki...

denizli sportif direktör, mourinho teknik direktör, wenger başscout, jak kusto kaptanıderya, aragorn da kral olsun; bu takım gol rekoru kırar, ankaraspor'den gelen goller hariç. başkan olarak da jan-mişel aulas ALINMALI..

@ sir evo

ben de süper kupanın ilk 30 dakikasında, vay anasını beşiktaş'a bak demiştim. ve bunun sürekli olacağını düşünüyordum, olmadı bir şekilde. ama önümüzdeki sezon bunun gerçekleşmesini umuyorum. iyimserim yani.

ian dedi ki...

üstteki yorumda sir evo yazmışım dalgınlıktan, kartal bafiler olacak orası :)

SirEvo dedi ki...

Vallaha ben hiç iyimser değilim, iyimser olmamam için de sürüyle sebep var..

tari dedi ki...

jessie'yle suni gündem..

allah aşkına şu blogda böyle anlamsız anketler olmasın. geçen de vardı. ondan önce de vardı. ondan daha önce de vardı. ve ne hikmetse bu anketlerin altında hep bir kişinin imzası vardı; jessie. azalarak bitmesini temenni ediyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

46 kişi fikrini belirtmiş ve suni gündem öyle mi? :)

okuma kardeşim istemiyorsan. bu blog yazarı ve okuyucusuyla bir bütündür. ve budur.

istemeyen almasın. zorla vermiyoruz.

aydın dedi ki...

Bülent Uygun talihsiz açıklamalar yapmamış olsaydı şu kadroya en uygun hocaydı.
Not: Sanal lince hayır! Lütfen!

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

Ersun Yanal Mustafa Denizli altında çalışmak istemeyebileceği için Mehmet Özdilek dedim. Hem aralarında ben büyüğü, ben daha yetkiliyim tartışması olmaz hem de Şifoyu teknik direktör olarak beğeniyorum şahsen. Malatya günlerinden bu yana kendini cidden çok geliştirdi. Mustafa Hoca'dan da çok şeyler öğrenebilir. Teknik taktik anlamda olmasa bile baskıyı kaldırma ve medyanın ilgisini başka yönlere çekme konusunda herkesin Mustafa Hoca'dan öğreneceği çok şeyler var. Ders almam veririm demeye kalkanların bile.

Ryuzaki dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
görkem dedi ki...

şu takımda -yakın zamanda en azından-
takımı başarıya ulaştıran iki hocadan biridir mustafa denizli.ne hocalar görmedi ki bu takım;gençlere önem veren tigana,tecrübeli del bosque,'içimizden' biri rıza hoca.. ama hepsinin akıbeti aynı oldu işte.başımızda bana göre beşiktaşa her açıdan çok yakışan bir hoca var ve benim gördüğüm en önemli özelliği de diğer yeni gelen hocalar gibi elimde sihirli değnek yok bilmem ne geyiklerini yapmadan geldiği ilk günden itibaren iddiasını hep ortaya koyması ve dik durmasıdır.
teknik açıdan değerlendirecek olursak da yabancı çöplüğü bi takımda kısıtlı bi kontenjanı varken geçen sene ernst bu sene ferrari ve zoraki dayatılan bi tabata..bu konuda da başarısız olduğunu söyleyemeyiz herhalde.dünya yıldızı alıcam deyip tabatayı kakalamak demirörenin karaktersizliği iken bu adama biraz daha sabrı niye çok görürüz ben bi türlü anlamıyorum ;ki gelecek adamın da mucize yaratmayacağnı bile bile..

Unknown dedi ki...

bence de MD olduğu yerde kalsın. takımın mücadeleci kimliği sadece futbolculardan gelmiyor.he yerim mücadeleyi bana organizasyon yap,top oyna diyenlere de katılıyorum tabi.
aylar önce bi anket vardı burda bu takımın eksiği ne diye. 2 şık vardı; kalite ve organizasyon. çoğunluk organizasyon demişti. organize atak (gelecek oyuncuların taktik zekasına da bağlı tabi, belki holosko'ya diyolar şöyle şöyle yap diye he hocam tabi hocam diyo adam bilemeyiz),taktik çalış, KONDİSYONER al, gerekli yerlere transfer yap, gerekirse sistemi değiştir ona göre yap. bence bunlar yeterli.

Ekrem35 dedi ki...

mustafa denizli t.d olarak kalsın. ankette ismi bulunanlardan şifo ve sarı fırtınayı direk eliyorum zaten. hele bir oturup soluklasın onlar. şimdi gelirlerse aynı eertuğrul sağlam'ın başına gelenler onlarında başına gelecektir.

ersun yanal'da mustafa denizli'nin altında çılışmaz.

yabancı t.d. de takımı anlayana kadar yarı sezon geçer.

tüm bunlar yüzünden bence gereksiz bir şey olur mustafa denizli'nin görevinin değişmesi veya kendisi ile yolların ayrılması.

geçtiğimiz sene denizli sportif direktör olmak isteyip altına ümit kayıhan'ı istemişti de kabul edilmemişti diye bişi hatırlıyorum.

denizli tarih boyunca takıma antrenörlük yapmayı sevmemiştir. onun işi akıl oyunu zaten

Sertug Ozgur dedi ki...

Anket nabzı tutmuş güzel de "Mustafa Denizli'nin altında çalışacak kim olmalı" sorusuna cevap vermem zor. Ya Denizli gitsin ya da aynı görevde kalsın demek daha gerçekçi bir tercih gibi. Metin Tekin ne olduğu muamma,Ersun Yanal kabul etmeyeceği, yabancı teknik adamla da ego sorunu olacağı için şifo şıkkı kalıyor ama onun da Denizli ile nasıl bir iletişim kuracağını kestiremiyorum. Bildiğimiz gibi Denizli tek adamdır.

Benim tercihim Denizli'nin gitmesi ve yabancı teknik direktör gelmesidir. Seneye hiç bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Denizli kalırsa eğer, 4-4-2'ye dönerse
ve kanatlara 2 iyi oyuncu alınırsa az-buçuk umut besleyebilirim. Ama oyun olarak sezon geneli tatmin olacağımı düşünmüyorum.

Seneye devre arası teknik direktör ararız diye düşünüyorum, o zaman şifo mehmet sezonu tamamlamak için tek başına gelecektir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Tribal hatırlattı evet vardı öyle bir şey, Denizli'nin yakın dostu kim var araştırmak lazım,anca eski tüfek bir dostu gelir heralde.

ceyhun dedi ki...

sportif direktörlük son zamanlarda nerelerde başarı getirmiş bilen birisi bir iki örnek verebilir mi?

ben gerçekten bilgi eksikliğimden soruyorum...

stormbringer dedi ki...

Jessie, bu çıkarım nerden çıktı şimdi anlamadım. Sportif direktörlük ne alaka? Üçüncü paragraf resmen temelli sallayalım havasında yazılmış; ama temel hiç sağlam değil. Blogu severek takip eden ve etmeye niyetli biri olarak anlamadığım böyle bir haber var mı bir yerlerde yoksa senin fikrin mi? Zaten iki olasılıkta da çok gereksiz; süpekülasyonda 1 numara!

marpione dedi ki...

eğer eskisi gibi saha içi ve dışı disiplinsizlikleri tavan yapacağı, yönetimin düzenli olarak takıma burnunu sokacağı, yeni gelen adamın medya tarafndan mütemadiyen yıpratılacağı günlere döneceksek kesinlikle gitmesin mustafa denizli.

kötü futboldan şikayet ederim ama katlanırım. bilirim ki 1-2 oyuncu ile her şey düzelebilir. fakat bu yukarda yazdıklarımızı kaybedersek ben o zaman üzülürüm.

ben denizli'ye bir hatta iki sene dahi veririm şu aşamada. sıkıldım devamlı değişen teknik direktörden, sistemden, düzenden. istikrar istiyorum.

şu aşamada olacak en güzel iş olur denizli'nin yanına genç, dinamik ve hevesli bir adamı getirmek. hem gelen adam işin tüm ağırlığını sırtlamak zorunda kalmaz, hem de zamanla tecrübesi artar, kendini geliştirir.

böyle bir şey olsa öper de başıma koyarım ben. abuk subuk bir adam gelmediği sürece de geleceğe umutla bakarım.

ayrıca şu posta "gereksiz" diyen hakikaten okumasın burayı. harcadığınız bandwith'e yazık.

bu blogda olayımız sadece "herkesin gündemi" değil. gerekirse kendi gündemimizi yaratır günlerce de onu konuşuruz.

Mustafa Denizli'yi neye istaneden sprotif direktörlüğüne yakışıtırdınız anlamadım vallahi.Ben tam tersi olarak Ersun Yanal'ın sportif direktör,Mustafa Denizli'nin kulübede oturmasını tercih ederim.
Sportif direktörün görevleri futbol takımının altyapısını düzenlemek,yurt içi ve yurt dışı futbolcu izleme komitelerini kurmak,futbolcuların maaşlarını düzenlemek,avrupa futbolundan gelen son yenilikleri takıma getirmek falan filan.Mustafa Denizli'de bunların hiçbiri yok.Teknik direktörlüğe göre çok daha fazla dinamizm gerektiren bir görevdir sportif direktörlük.Laf olsun diye böyle bir hamle yapmak hem Beşiktaş'a zarar verir,hem Mustafa hocaya.

Ze1903 dedi ki...

Bence şıklara ABDULLAH AVCI ismi eklenmeli.Nekadar istenip istenmediğide ortaya çıkacaktır.Ben bir maçta aleyhine tezahürat yapıldı diye bu adamı kaçırmak istemem.Şifo ile Rıza Hocadan farklı olmaz diye düşünüyorum.Bu başkan ben varken Denizli olamaz demişti.Taraftarda istememişti Denizliyi ama şu anda Denizlinin durmunu biliyoruz yaşananları biliyoruz.Abdullah Avcı gelse zamanla tepkiler azalıp durum düzelecektir diye düşünüyorum hemde ne oynadığını bilen bir takımımız olacaktır.

Bu Abdullah Avcı değil miydi 2 sene önce bize takımını köpek gibi oynatıp 2 hafta sonra geseden fark yiyerek şampiyonluğu hediye eden ?
İsterse teknik adamlığı mourinho gibi olsun Beşiktaşımın başında asla görmek istemem.Fatih Terim gelsin onun yerine daha iyi hiç olmazsa Fatih Terim'in beşiktaşlı olduğunu biliyoruz.

Ze1903 dedi ki...

Ben bize takımı köpek gibi oynatıp diğerlerine yattı zihniyete inanmıyorum kimse kusura bakmasın.Nedir yani adam ne dedi 11 tane futbolcuya Beşiktaş'a köpek gibi oynayacaz gerisine koyver gitsin.İBB bana göre 3 büyük takıma karşıda aynı hırsla oynuyor bunun sebebide her Anadolu takımında olan futbolculardaki büyük takıma karşı okendini gösterme,basında yer bulma isteğinden geliyor.Eğer bu düşünceye inanıyorsan Şifoda bize 6 maçta kaybetti demekki her maçta yattı diyenlere itiraz etmemek gerekir.Bende Fatih Terim gibi bir karateri aslında Beşiktaşlıymış diye bu takımın başında göreceğime Aykut Kocaman gibi birini görmeyi tercih ederim.Zihniyet buysa Avcı kendine tepki gösterilen maç sonunda açıklamıştı oğlu Beşiktaş altyapısındaymış demekki o da Beşiktaşlı gelsin ozaman..

matiasemilio dedi ki...

mustafa hoca kaldığı taktirde 3-4 yerinde transferle ligin tozunu atarız..yok eğer hoca farklı bi görevde devam edecekse metin tekini isterim..ne demiş; Beşiktaş aşktır aşk!!

dominic molise dedi ki...

tam jessie anketi.
bobo da st. etienne'e gidiyomus
fisilti gazetesi diyor, valla diyor.
sizce kim gelsin?

umit karan
necati ates
semih senturk
umut bulut
ya da yabanci biri (bu kisim onemli. yabanci ne demek ya? misal sivas turk bir adam getirdi takimin basina asya'dan. sizce o muydu yabanci yoksa daum mu? hadi bakalim cevapla cesi.)

hadi bakalim

.vatna dedi ki...

Denizli'ye orda da gerek yok.

Metin Tekin,sportif direktör
Ali Gültiken,menajer
Feyyaz Uçar,teknik direktör olsun..

He olmuyorsada,Slaven Bilic gelsin.

mj23 dedi ki...

delgado'yu katar'da rehin alsınlar, onu geri alabilmek için mete düren'i takasta kullanalım.mustafa denizli basın sözcüsü olsun.ismail er'i de somali'li korsanlar kaçırsın.onun yerine de bu blogdan herhangi bir yazar geçsin.sırf şu sayede medyadaki ezikliğimiz ortadan kalkar, takım 2. sıradayken 3. ve 4. sıradaki takımlardan hangisinin şampiyon olacağının tartışılmasına birisi dur der.

alper dedi ki...

mustafa denizli bu yıl bir gün hastenede yattı takım o gün 4 gol attı.mustafa denizli gitsin kim gelirse gelsin bu takım kudurur.

Pamukk dedi ki...

demirören durduğu sürece tek doğru tercih Mustafa Denizli

Pamukk dedi ki...

perşembe playofflar başlıyor, başlık açılsın.jessie açmasın :P

RuFF dedi ki...

BJK Yönetim Kurulu’ndan Açıklama
28.04.2010 13:43

Değerli Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli'nin sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili Yönetim Kurulumuz içinde bir takım görüş ayrılıkları olduğu yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız.
Bu vesile ile aşağıda imzası bulunan biz BJK Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, Futbol A Takımımız'ın sorumluluğunu Türk futbolunun yetiştirdiği ender değerlerden biri olan Sayın Mustafa Denizli hocamıza emanet etmiş olmaktan mutluluk ve gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz. Bu kararımızın Beşiktaş'a ve Türk Futbolu'na hayırlı olacağına olan inancımız tamdır.

Saygılarımızla,

BJK Yönetim Kurulu

RuFF dedi ki...

Bu açıklama ile Mustafa Denizlinin ipinin çekildiği kesinleşti sanırım

Gürcan Ulusoy dedi ki...

26 nisan 2010 tarihinden hepinizi selamlıyorum beyler :)))

Pamukk dedi ki...

aleykim selam

Yorum Gönder

Ara