.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Mart 2010 Cuma

Yerli - Yersiz Transferler

Yerli oyuncular için bir ‘’verimsizler’’ muhabbetidir gidiyor ... Yeterli – yetersiz, iyi – kötü, Anadolu – İstanbul uyumu vs. Bunları bir başka zaman tartışırız. Beşiktaş taraftarı ve çoğunluğun fikirleri üzerinden gidelim; Fenerbahçelilerden gına geldi. Galatasaray'dan futbolcu istemiyoruz. Umut Bulut’u düğünümde oynatmam. Yeter Antep’e döktüğümüz paralar. Topuz olayından sonra Kayseri’ye 1 kuruş kazandırırsak yazıklar olsun. İn aşağı sıralara; Düşme hattındaki takımdan oyuncu mu alınır, İyi topçu olsa takımını ligde tutardı. Git Bank Asya’ya; Böyle mi büyük takım olacağız, bu mu Ş.L kadrosuna lâyık görülen ? Çık yurt dışına; Yapmayın abicim ne Tuncay’ı ! Kolay mı Gökhan İnler’i oradan koparmak ? Hamit eski Hamit değil, kendi takımında bile doğru dürüst oynamıyor, Zaten 5 yıldır gelecek, belli ki gönlü yok. Nuri’yi bu yaşta, şu haliyle bize mi yâr edecekler ? Mevlüt için 10 milyon euro mu ? Otopark mafyası Aurelio. Çürük Yıldıray - Şikeci Gökdeniz ... Fatih Tekke mi kaldı yahu ? Eee ? Nedir peki beyler bu işin doğrusu ? Yok mudur bu işlerin asgari müştereki ? İbrahim Kaş gitsin gitmesine de, Ediz için Ankaraspor'un 4.5 , Orhan Şam için Gençlerbirliği'nin 3 milyon Euro istediği bir pazarda, yedek stoper için kiminle tatmin olacaktık sezon başında ? Hem de rakiplerin bu alanda Bekir, Önder ikilisine güvenip, 36'lık Emre Aşık'a kucak açtığı bir ortamda ? Altyapı altyapı diye sahtecikten debelenip, o çocuklara 1.hatalarında homurdanıp, 3.hatalarında ana avrat düz giden zihniyetle bu başarı ve istenilen verim nasıl sağlanacak ? Hadi diyelim altyapıdan çıkanlar çürük elma; peki ya sezon planlaması yapılırken sağ beke Gençlerbirliği Oftaş’tan Gökhan Gönül’ü yazmaya kaç kişi evet diyecek ? Quaresma’dan aşağı kesmeyen zihniyete, hangi cesur yönetim Bucaspor’dan Ozan İpek’i transfer ettik deyip de, taraftardan sabır göstermesini talep edecek ? Taraftar artık şuna karar vermeli; ya yukarıda örnekleriyle sıralanan saplantıları elinin tersiyle itecek; ya da ‘’ Beşiktaş’ın topçusu olamaz’’ diye çaylak damgası vurdukları isimlerin maliyeti 10 milyon Euro’lara dayandığı vakit ‘’çok pahalılar‘’ diye yaygara koparmayacak. Aksi halde ‘’takımdaki yerli oyuncular yetersiz’’ genellemesi, teşhis görünümü altında bir kolaycılıktan öteye geçmeyecektir. Sahi bir de geçen sezon herkesin onay verdiği ve büyük takım ağırlığını kaldırabileceğine inanılan 2 yerli yıldız vardı kaptırdığımız ?

53 Yorum:

Altina imzami attim.

ali turanın sezon sonu sözleşmesi bitiyor.. ibrahim kaştan iyidir.. bonservis bedelide ödemeden kayseriden topçu almak biraz olsun taraftarıda memnun eder..onur bayramoğlu yanılmıyorsam ikinci ligden alındı, taraftarın büyük bölümü yönetimi övdü, arama tarama ekibimiz olduğunu hatırladık, rıdvan şimşek keza öyle karşıyakadan.. g. zan çanakkale dardenelden geldi..ibrahim akın 2.ligdeki altaydan.tuncayın sakaryadeyken türkiye kupasında besiktasa inönüde iyi futbol oynayıp, gol atması sonrası peşine düşüp 500 bin doları verneyip fenere kaptırdığımızda yine taraftar isyan etti yönetime. quaresmayı istiyen zihniyetin kimler olduğunu biliyoruz..
ikinci ligden 22-23 yaşın altında alınacak her topçuya sahip çıkılır sonuçta futbolcu gökten düşmüyor.. ibrahim kaşa bu taraftar sahip cıktı çıkacağı kadar,herkese oldğu kadar.. dünyada eşine az rastlanır taraftarın baskısıyla genç futbolcu oynatmak zorunda bırakması anrtenörü.. necipi bu taraftar bağıra bağıra forma gimesini sağlamıştır.. necip şimdi ne yapacak daha çok çalısıp o formayı bırakmayaca.. konu dağıldı sonuçta besıktas genç futbolcular için bulunmaycak fırsat, ister ikinci ligden ister paftan, taraftar genç, hırslı, agresif, başarıya aç ibrahim toramanlar istiyor...

Adsız dedi ki...

Yerli oyuncu kalitesi çok önemli, Galatasaray İnönü'deki derbi maça 4 yabancı ile çıktı.

Biz, izin verseler 10 yabancı ile çıkacağız. Ben Tabata'yı seven bir Beşiktaşlı'yım ayrıca bonservis ücreti için de kendisine asla kızmam aklı olan bunu yapmaz sonuçta bonservisi adam almıyor. Fakat bu 8 milyon euronun 4 milyonunu Mustafa Pektemek'e 4 milyonunu Murat Ceylan'a versek bizim için çok daha iyi olmaz mıydı? Mesela Sezer Öztürk, çok mu farkı var Özer'den. Bildiğim kadarıyla devre arasında Uğur İnceman'la takas edilmek istenmişti. Ne olurdu yani Sezer'i alsak. Özellikle hücum hattında yerli kalitemiz çok kötü. Almanya'dan hazırlık kampına 2-3 gurbetçi getirip denemek kötü fikir mi, en azından bu çocukların bir futbol altyapısı oluyor. Barış Özbek'i bunlardan ayrı tutuyorum :)

Adsız dedi ki...

Bir de şu var, 3 büyüklerin başkanları birbirlerinden bu kadar nefret eder durumda olmasalar Anadolu takımlarını transferde deyim yerindeyse maymun ederler. Bir oyuncu için bakın 4-5 milyon euro para diyoruz. Oyuncusunu satamayan takım ne yapacak başucuna mı asacak adamı, e adam da o takımda kalmak istemeyecek. Ama tabi Mehmet Topuz örneğinde olduğu gibi bu iş lafta kalıyor.

Harika bir yazı.2 sene öncesinin şampiyon Galatasaray kadrosunun çöküşünün en büyük sebeplerinden biri de yerli kadrolarını boşlamasıdır.Sen istediğin kadar kewell'i,baros'u,elano'yu transfer et.Yerli transferde Murat Ceylan'ı alacağına cimrilik edip sözleşmesi biten Mustafa Sarp'ı ilk 11'e koyunca yaptığın yabancı transferlerinin de bir anlamı olmuyor.Beşiktaş,Fenerbahçe ve Bursaspor ise bu yerli-yabancı kadrolarında çok daha dengeli.Kısacası yabancı sınırı varken şu adama bu kadar para verilir mi lafları anlamsız.

Adsız dedi ki...

Ayrıca şunu da söylemek lazım, bizim oynatılmayan genç oyuncularımız dışında yerli kalitemiz düşük. Takımdan gönderilen Serdar Kurtuluş ve Aydın Karabulut'a hala üzülürüm. Yusuf'a Ekrem'e verilen şans Uğur'a verilen şans keşke şu çocuklara verilse idi. Serdar Kurtuluş'u hepimiz biliyoruz zaten, sorunlu bir sezon geçirdi zaten kendisini bitiren insan Sinan Engin'dir. Serdar'ın menajeri eniştem olur, Sinan Engin döneminde söylenenleri duysanız inanamazsınız. Yedek kulübesinde şimdi Serdar olsaydı Aydın olsaydı Sezer Öztürk olsaydı fena mı olurdu. Rıdvan, İsmail ve Necip zaten hazır kıta. Genç olsun genç olsun diye klişe konuşmaya gerek yok fakat kaliteli yerli oyuncu lazım. Şu yerli oyuncu olayı hep içimde kalmıştır, bizim başarılı olduğumuz kadrolara bakalım her zaman yerli kalitesi iyidir. Bunu bir şekilde sağlamak lazım, bu ülkede genç oyuncuların oynayabileceği en uygun kulüp bana göre Beşiktaş. Umarım önümüzdeki transfer döneminde Murat Ceylan, Mustafa Pektemek, Sezer Öztürk takıma kazandırılır.

BJK4EVER dedi ki...

Bunun icin kesin cozum Almanya, Avusturya, Isvicre ve Hollanda'da surekli scouting yapmak ve yetenekli oyunculari bulup erken getirmek. Altintop kardesleri Schalke gidip Wattenscheid'de buluyor, biz neden bulmayalim. Veya Serdar Tasci, Nuri Sahin, Eren Derdiyok, Gokhan Inler erken kesfedilemez miydi? Ki Kayseri, G.Birligi, Sivasspor bu gurbetcileri bulup nasil getirebiliyor? Volkan Sen'e odeyecegin bonservis parasiyla 8 tane gurbetci genc getirirsin yahu.

Ze1903 dedi ki...

Ben yanarım yanarım ismaile yanarım.Denizli bu çocuğu kafasında bitirdi.Hep bekledim 3-4 hafta üst üste kendi yerinde sol beke oynatsın diye ama yok yapmadı.Belki ismailde de suç vardır.Denizli buraya kadar şans vermediyse bundan sonra hiç vermeyecektir.Umarım yeni bir Okan Koç vakası yaşamayız.

Adsız dedi ki...

Aslında İsmail sol açık olarak da düşünülebilir, bence Ekrem'den de Yusuf'tan da kat kat daha iyi sol açık oynar.

serkan dedi ki...

kendi elimizle yedek stoper için son derece uygun Tuna Üzümcüye gönderdiğimizi de ekleyelim bu yazıya..Yani Ediz ve Orhan Şam örneklerine gerek yok, elimizde vardı zaten, biz yolladık İbrahim beyefendi geldi diye..

mustafa dedi ki...

Aslında milli takım başarısıda buradan geçiyor , Barcelona buna en iyi örnek kendi altyapısından çıkan oyunculara kendi kadrosunda yer verdiği ve bir başarı yakaladığı , buna paralel olarak bu futbolcular milli takım kadrosundada yer aldığı için ispanya milli takımı bir nevi altın çağını yaşamakta.

Bizdede aynı yola bşavurulmalı ki keza biz elde ettiğimiz 13 şampiyonluğun 11 ini kendi öz oyuncularımız , yerli oyuncularla elde etmişiz bunun için alt yapıya gerekli önemi verip alt yapının da a takımla aynı sistemde oynadığı bir düzen oluşturulmalı ki lt yapıya aranıp bulunup alınacak yetiştirilecek oyunucular a ta kıma çıktığında kendi başarılı oldukları mevkilerde oynasınlar . yabancılık çekmesinler , a takım teknik direktörleri a takım daki eksik kadrolar yüzünden onları yanlış mevkilerde oynatmasın.

Mustafa hocanın bize zaman zaman hatırlattığı 4-3-3 sistemi gibi iyi uygulayabildiğimiz bir sistemde oynasak bugün serdar özkan , uğur taraftarın önüne düşmemiş , aydın karabulut , serdar kurtuluş satılmamış , erkna kiralanmamış olurdu.

oyuncunun sadece yeteneğine bakıp bu bi yerde bize faydalı olur diye transfer yapılması nedeniyle bu durumlara düşüyoruz .. yıllardır çakma beklerle oynuyoruz . Bu sene bize iki gerçek bek geldi ama onlarda bir türlü şans bulamadılar.

Birincil olarak yönetim zihniyeti , Hoca zihniyeti önemli tabiki bu işte ..

Bize 4-3-3 sistemini em alt yapıda hem a takımda oynatacak bir td lazım..

Sertug Ozgur dedi ki...

En çok gereken şey sabır. Mesela bir arkadaş yazmış İsmail Köybaşı harcanacak korkuyorum diye. Bu çocuğun yaşı 19, rıdvan öyle, necip öyle. Yedek kalmasını bilecekler, daha çok çalışacaklar, bir hatalarında homurdanmayacağız. Senden bir şey olmaz ondan yedeksin duygusunu yaratmıyacağız onlarda. Bu 3 oyuncuya ben inanıyorum.

Bir de her sene Anadolu takımlarında klişeleşmiş isimler öne çıkarılır, o oyuncuyu al(a)madığınız zaman transfer sezonunu mağlup kapattığınız anlamı çıkarılır. Bu sezon da Murat Ceylan, Mustafa Pektemek, Orhan Şam bu isimlerden bazıları. Ben bu oyuncularda abartıldığı kadar fazla bir şey göremiyorum, hele Orhan Şam'ı direk eliyorum buradan. Demem o ki, bazı klişelerden kurtulmamız lazım. Tamam alınabilir ama alınmadı diye de elimizden kaçırdık lafları filan edilmesi çok yanlış.

Yazımı noktalarken Kasımpaşa'lı Yekta Kurtuluş'un hazır oynayabilecek, iyi bir transfer olacağını düşünüyorum. Başka da dikkatimi çeken bir adam yok. Yine aynı takımdan Barış da stoper olarak gelecek vaadediyor ama oynayacak seviyede mi bir fikrim yok.

Yiğit Berk dedi ki...

harika bir yazı...

Yekta'dan iyi 10.5 numara olur.

ya allah aşkına şu sabır temalı arabesk yazılarınıza ibrahim kaş'ı meze yapmayın artık!

adamın evliliğini takımda serdar özkan dışında bilen yok. kumarbazın, yalancının, sahtekarın teki bu adam. üstelik kazmanın da önde gideni.

manasız 'bizim çocuk' ihtiraslarına bir son verin artık. komik oluyor.

ynwa dedi ki...

bu yazıya göre üzülmez ve yusuf'a bir 5 yıl daha dayanacakmıyız o zaman, onu mu çıkarmamız lazım buradan.

hesap basit, bu takımda 5 yerli oyuncu 11'de oynayacak. ve ben şuan rüştü, toraman ve şans verilirse ismail dışında direkt oynayabilecek birini göremiyorum. ekrem, yusuf, kaş bu takımın banko oyuncusu olabilecek adamlarmıdır? yerli kalitesini arttırma işi de yönetimin ve hocanın işi. burda yazılanlar, yani taraftarın ne diyeceği o nedenle pek ilgilendirmiyor beni.

yarın hiddink göreve geldiğinde şu kadrodan toraman dışında biri kadroya çağrılırsa açıkçası çok şaşırırım. hadi fatih terim varken, bjk düşmanı falan filan diye bunların üstü örtülüyordu, hiddink'e ne diyecez, kadroyu oğuz kuruyo deriz ona da artık.

fb'de volkan, gökhan, emre, topuz ve özer şu an ilk 11 çıkan yerliler ve vasatın üstünde bir kaliteye sahip olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. gs'da ise servet, balta, sabri, arda ve topal veya sarp ilk 11'i dolduracak adamlar. gio falan alacaklarına şu iki kazmadan birinin yerine ortasaha alıp bunları beraber oynatmasalar şimdi belki farklı bi yerdelerdi. seneye kaleye ufuk geçerse o iki kazmadan da kurtulabilirler. burda da standart fena değil.

sonuçta bu adamlar iyi kötü vasatın üstüne çıkabiliyorsa bu konuda, biz de çıkabilmeliyiz. ya emre gibi parasını bastırır yurda döndürürsün. ya gökhan gönül, tuncay gibi 2.ligden adam getirirsin. ya da arda, sabri gibi altyapına güvenirsin, neticede bişey yaparsın.

ha sadece yönetimi de suçlamıyorum, rıdvan bir gökhan gönül olamazmıydı, ismail nasıl oynamaz onları da hocaya sormak lazım tabi.

DeX dedi ki...

yerli bir iskelet kuracak yapımız mevcut bana göre. bugün necip otururken batuhan'dan hala umutluyum. ismail ve rıdvan da performans vermesi yüksek adamlarımız ve kaliteleri tartışılmaz. ayrıca altyapıdan gelmekte olan onur bayramoğlu, cumali ve hatta muhammet birarada oynayabilecek bir kuşak. 6 yabancı sınırlaması varken bu gelen oyunculardan en iyi verimi almamız zorunluluk. eğer bu kuşağı kaçırırsak işimiz zora giricek demektir.

esgo dedi ki...

İbrahim Kaş sadece bir örnek. Asıl mevzu Kaş'ı beğenip, beğenmemek falan değil burada. Sezon başında Toraman'ın sakatlığı ile boğuşurken, Kaş dışında hangi yerli ismi getirmemiz halinde taraftarın genelinde bir memnuniyet olacaktı ?

Ceza ve sakatlıkların en yoğun yaşandığı bölge için yerli bir alternatif şarttı. Dönelim sezon başına, Kaş yerine 2 tane isim önerelim madem ?

Sabri dediğiniz adam, vakti zamanında Galatasaray'da en fazla protestolara maruz kalan, taraftarla sürtüşen isimlerin başında geliyordu. Bugün ise sakatlık sonrası yolu gözleniyor, kaptan olarak sahaya çıkıyor. Dön Beşiktaş'a, Sabri'nin karşılaştığı tepkilerin yarısına maruz kalan bir futbolcumuzun bir daha o takımda kendini kabullendirebileceğine inanan var mı ? Aksine, bir kere taraftarla münakaşaya girdiyse, kovdurana kadar üstüne gidilir.

Fenerbahçe bastırıyor parayı Emre'yi getiriyor; tamam eyvallah. Biz de sezon başında bastıralım parayı sakat ve formsuz Nihat'ı değil de Tuncay'ı getirelim . Uyar mı ? Uymuyor işte ... O yüzden adamlar Emre'yi getiriyor diye imrenmeyeceğiz.

Köln'den Mustafa Doğan'ı, Espanyol'dan Tayfun'u getiriyorsun; Fenerbahçe'den topçu istemiyoruz yaææ diye kıyamet kopuyor. Öyleyse gidip sen keşfedeceksin bu adamları Almanya'dan.

yusuf dedi ki...

iki tane ortalama üstü yerli futbolcumuz var: ibrahim toraman ve ismail köybaşı.

yerli baremini 5 alırsak, bunların yanına en az 3 sağlam ekleme yapmamız lazım. yekta, volkan şen, yiğit incedemir/ceyhun gülselam üçlüsü, bence de tsl'in en mantıklı üçlüsü.

holosko, delgado, tabata, fink, bobo, tello 6'lısını da tasviye edersek elimizde şöyle muazzam bir çekirdek kadro oluşuyor;

?

toraman-sivok-ferrari-ismail

yiğit-ernst

?-?-volkan

?

ve 5 yabancı hakkımız saklı kalıyor. bu soru işareti olan yerlere de ferrari gibi, ernst gibi gerekli atışları yaparsak, harikulade bir kadronun altına imza atmış oluruz ve bu kadro bizi gelecek sene de, ondan sonraki sene de şampiyon yapar.

yusuf dedi ki...

tabii ismail'in de en az taraftar kadar inanıp, kendisine bakması ve güvenmesi lazım.

tamam pek oynama şansı bulamadı ama fizik-güç olarak ilk geldiği zamanın çok çok gerisinde şu an ismail.

ynwa dedi ki...

yukarıda da yazdığım gibi taraftarın ne diyeceği umrumda değil ve yönetenlerin de olmamalı. rüştü şu formuyla oynadığı sürece eski fenerli diye kim ne diyebilir? ayrıca sabri'nin aldığı tepkilerin daha tehlikelisini daha 4-5 ay önce rüştü aldı e noldu, şimdi herkes öve öve bitiremiyor kendisini. fenerden topçu istemiyoruz diyen kitleden değilim ben, olanı da anlamam açıkçası. gökhan gönül beşiktaş'a gelse istemeyecekmiyiz yani?

esgo dedi ki...

@ ynwa

Senin şahsına yönelik konuşmuyorum, ben genelden söz ediyorum. Elbette isteyeceğiz Gökhan Gönül'ü, elbette isteyeceğiz Ozan İpek'i, ama bunları 2.ligden getirip önümüze sundukları vakit şimdi ki kadar istekli olabilecek miyiz ? Keşke Tuncay gelse ..

Rüştü örneği ile Sabri örneği farklı şeyler. Rüştü ıslıklanmıştır, protesto edilmiştir, sonrasında ağzını açıp tek kelime karşılık vermemiştir. Git diğer tarafa, taraftarla karşılıklı münakaşaya girip, el kol yapan bir Sabri'den söz ediyorum; yani Sabri ile kıyaslanacak isim, taraftara karşılık veren Çağdaş ve Youla olabilir. Rüştü değil. Aksi bir durumda Rüştü'nün ağzıyla kuş tutması halinde dahi yaranamayacağını herkes çok iyi biliyor.

Taraftarın tutumu, kabul etsek de etmesek de yönetime etki ediyor. Şampiyonluk kutlamasında çifte kupalı şampiyon takımın oyuncularını alkışlamak yerine Quaresma diye ortalığı inletirsen, seçimden bu yana Mansimov o'nu getirecek bunu götürecek haberlerini de Ağustos'a kadar okumaya devam ederiz; hem de bu takımın en önemli eksiği santraformuşcasına.

Bundan ala plansız programsız iş mi var ? Senin gelecek yıl hocan kim olacak belli değil; oyun sistemin anlayışın ne olacak, hiçbir fikrimiz yok, ama maşallah yıldızlar belirlenmiş, çalışmalara şimdiden başlanmış. Neden ? Doyumsuz taraftar, basiretsiz yönetim ...

Hadi yönetim kendi doğrularını yansıtıyor, sistemli bir çalışma ve araştırmalar ile Anadolu'dan oradan burdan 2 tane isim getiriyor diyelim, peki daha bu adamlar idmana çıkmadan önyargılara kurban edilmeyecek mi ? Edilmedi mi ? Sanal alemde koparılan yaygaralar, daha ilk hatalarında bu adamlara saldırı olarak geri dönmeyecek mi ?

Kimse kimseyi kandırmasın, taraftarın içine sinmeyen bir adamın bu takımda kötü başlangıç yapmaya ve verimsiz bir performans sergilemeye hakkı yok.

Sertug Ozgur dedi ki...

Yabancı dağıtımını iyi yaptıktan sonra yerli konusunda çok sıkıntı yaşamayız. Önemli olan oynatılacak sisteme göre yabancı oyuncu transfer etmek.
Bunun için sene sonu yabancı konusunda sağlam bir revizyona gitmek şart. Her sene bu işi erteliyoruz..

Yerli kadrosu zengin olarak görülen Fenerbahçe'de Topuz ve Özer'in sağladığı katkı nedir? Keza Gs'de Arda dışında en çok küfür yiyen oyuncular yerlilerdir heralde. Bizde Gökhan Gönül'den öte Arda kadar olmasa da hücum anlamında banko oynayabilecek yerli oyuncu olsa daha değerli olurdu.

Yerli konusunda sıkıntılar var ama abartmamak lazım.İlk etapta niteliği arttıracak, 2 tane banko oynayabilecek yerli katılırsa kafidir. Bunlar bir orta saha(önlibero olmayan,orta sahanın her yerinde oynayabilecek) bir de banko oynayabilecek sağ ve/veya sol kanat oyuncusu olmalı(tercihen sağ). Geriye kalan alınabilecek kaliteli yerliler bal üstünde kaymaktır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hala türkiye'den alınacak ön liberoları sayıyorsunuz. satsanıza necip'i o zaman. satmıyorsanız necip oynayacak.

şu an itibariyle ön libero mevkiinin 3. adamı konumunda; ernst - fink - necip. anadolu'dan alınacak herhangi bir adam fink'i kesebilir mi sanıyorsunuz? yabancı kısıtı nedeniyle keser o kadar. alınacak oyuncu necip'ten daha verimli mi olur sanıyorsunuz?

allah aşkına... wenger'in sözü var, flamini gitti, ön libero alacak mısınız deniyor. cevabı şu; diaby'nin dünyanın en iyi ortasahalarından biri olma şansını elinden almamı mı istiyorsunuz? bu kadar o kadar kolay değil.

necip'in yerine bir necip muadili koymak ne ekonomik açıdan ne de kadro planlaması açısından doğru olmaz.

necip bugün 3. oyuncudur. yarın fink gider ernst'in partneri olur. ernst futbolu bırakır 1. oyuncu olur.

macera aramaya gerek yok.

anadolunun 1 numaralı topçusu uğur inceman değil miydi 2 sene önce? o yüzden... ayaklarımız yere sağlam bassın.

@eser gökulu

sadece kaş değil eser, serdar özkan özelinde de çok yapıldı bu. neymiş, serdar gibi adamı almaya kalksan en az 3 milyon euro çekerlermiş de, serdar beşiktaş'ın çocuğuymuş.

lütfen geçelim artık bunları. hep galatasaray'dan örnek veriliyor ama galatasaray'ın kapı önüne koyduğu onlarca genç yetenek var. en son aydın yılmaz'ı postaladılar. adamlar, bir şey göremeyince yol veriyor. zorlamıyor. sen de vereceksin. altyapıdan yetenekli olan gelsin, çıksın, oynasın. adam çıkmıyor diye böyle yetenekliymiş gibi görünen adamlara sebat etmeyelim. fuzulu zaman ve emek kaybından başka bir şey değil bunlar.

esgo dedi ki...

Aydın Yılmaz'ı verdiler, ama kiralık verdiler. Elinde Keita, Arda, Kewell, Caner gibi sağ ve sol önde oynayacak bol alternatif varken, (ki Dos Santos'da eklendi) kadroda tutmanın bir anlamı yoktu zaten.

Dön Beşiktaş'a, elinde 2 tane safkan kanat vardı. Biri Erkan Zengin, diğeri Serdar Özkan. Birini kiralık verdik, diğerine sırt çevirdik. Şaka gibi gelecek ama bu takımda Ekrem ve Serdar dışında çizgiye inen, saha içinde takımı uzatan tek bir tane isim sayamıyoruz. Böyle bir tabloda, hele ki Serdar için yıllık 300-400 bin Lira'nın telaffuz edildiği bir ortamda bu adamı satsan ne geçecek eline ? Ben de bunu anlamıyorum işte. Tamam Serdar işe yaramaz, Ocak döneminde sattık, Erkan'ı da kiraladık.

4-3-3 oynayamayız kenar forvetlerimiz bir Arda bir Keita kadar üretken olamıyor hede hödö .. Hadi çift forvet ve 4-4-2'ye dönelim diyoruz, sonra da Beşiktaş'a geldiğinden bu yana bir kez bile çizgiye inmişliği olmayan ve birebirde adam eksiltme yeteneği olmayan Tello'dan sol kanat yaratıp, sağ kanat için devşirme adam arayışına giriyoruz.

Serdar satılmaz diye bir şey yok, ama sen mevcut kadrodan oraya bir ismi monte edemiyor ve arkasında bekleyecek 2.bir ismi klubeye koyamıyorsan Serdar'ı satmaktan ala gereksiz ve yanlış bir iş de yok demektir.

Pamukk dedi ki...

skibbe gelsin

tearkan dedi ki...

Komşunun tavuğunun bize kaz gözükmesi bu olsa gerek. Hala fenerin gesenin yerli kadrosu diyorsunuz. Topuz, özer, balta, sarp, sabri 11 oyuncusu denmiş ki hele akıllara zarar. Özerin geldiğinden beri performans olarak İsmail'den bir gram ne fazlası var yada topuz fiyat performans olarak dilimizden düşürmediğimiz Tabata'dan fazla ne verdi? Necip varken sarp, stoperden bozma balta ve 'sarbi' konusuna hiç girmeye bile gerek yok.

Yazıda verilen isimler üzerinde tek tek düşünmeye gerek yok sonuçta örnek olarak verilmişler. Türkiye'de biraz sivrilen oyuncunun yabancı sınırlaması yüzünden bulunmaz hint kumaşı olduğunu biliyor, görüyoruz. Kendi bulup çıkardığın oyuncular konusuna gelince de bunun biraz da taraftara nasıl lanse edildiğine bakmak lazım. Örneğin Onur'un belki de hiç maçını izlememiş insanlar bile ondan bir şeyler bekliyor, oynasın istiyor. Keza Rıdvan da böyle; çünkü bu oyuncular böyle yansıtıldı. Zamanında İbrahim Akın'da olduğu gibi. Almanya'dan, Avusturya'dan gurbetçi getirme konusuna gelince de o işin o kadar kolay olduğuna inanmıyorum açıkcası. Nuri için kimse almaya çabalamadık diyemez; ama adam gelmek istemedi. Sonuçta bizim gözümüzdeki Beşiktaşla onların gözündeki Beşiktaş aynı değil. Dortmund'da oynamanın albenisini, çekiciliğini -hani şu ingilizlerin reputation dediği halt- sende görmedi bu adam. Tabi bunun yanında bizimkilerin de olmamışları bulmak konusunda çok becerikli yada istekli olduğuna da inanmıyorum açıkcası. Çok klasik bir örnek belki ama cm oynayan herkesin daha Wattenscheid'de oynarken bildiği Hamit'i, Halil'i Schalke'den Kaiserslautern'den önce bulmak çok mu zor acaba? Ben bile Deniz Naki'yi merak edip sopcastten St. Pauli'nin maçının izledim. Yönetimden kaç kişi adını duymuştur acaba Deniz'in?

hatalı kadro planlaması serdar'ı değerli kılmaz ki eser. kaldı ki, çizgiye inme dışında vadettiği ikinci bir iş yok serdar'ın.

gönder serdar'ı, iki tane kenar adamı al. serdar var diye oraya bir kenar oyuncusu alma. ya da gönder nobre'yi, adam akıllı bir santrfor transfer et. nobre'den hala medet umup, bir şeyler yapmasını bekleme acziyetine düşme.

bobo, nobre, holosko triosu var diye 3 yıldır santrfor transferine gerek duymuyoruz biz. ama bu üç ismi toplasan, maalesef bir santrfor etmiyor.

budur benim anlatmak istediğim.

yoksa serdar bölgesinin 4. adamı olarak kalacaksa, kalsın.

bölgesinine esas adamı sakatlığında, sahneye serdar çıkınca, olmuyor. tıpkı kaş'ın ya da inceman'ın olmadığı gibi..

not: aydın'ın satın alım opsiyonu eskişehirspor'da bu arada. yani adamlar hala bir şey göremedikleri adama yol verebiliyorlar :)

Unknown dedi ki...

Orta sahaya bir isim alınacaksa yerli olarak bu isim Selçuk İnan olmalıdır..İmkan olsa Trabzon'dan Serkan da takıma kazandırılabilir..Yabancı olarakta Colman..Tabi bunlar olması düşük olasılıklar..Ediz pek iyi bir oyuncu değil ancak boş geçirdiği sezondan sonra ucuz bir maliyetle transfer edilebilir sanırım..Orhan Şam,İlhan,Ediz bunlar İbrahim Kaş'tan daha iyi katkı verirler..En azından adam yanından dönüp giderken adama tren muamelesi yapmazlar..Bank Asya'da gayet iyi oyuncular var..Sayı abartılmadan yapılacak genç transferlere taraftar tepkisi pek gelmez bence..Tuncay'a gidip en az 6-7 milyon avro vereceğime Altay'dan Burak Çalık'ı alırım daha iyi..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

orhan şam son fener maçında kafayla bilica'nın önüne ne güzel indirmişti topu... bilica atamadı da asist yazılmadı.

esgo dedi ki...

Serdar konusunda çok farklı düşündüğümüz için ve daha önce bunu defalarca dile getirdiğimden ötürü konunun salt Serdar'a kaymaması adına fikrine saygı duymakla yetiniyorum sadece :)

Keza Bobo konusunda da çok farklı düşünüyoruz, her sezon başı kalacak-gidecek söylentileri arasında hep sezona kötü başlayan ama ligin 2.yarısında üzerine düşeni fazlasıyla yapan bir Bobo var. Bugün Bobo'yu gönderip, 20 gol atacak bir santraforun hayalini kurmanın da sanıldığı kadar getirisi olacağına inanmıyorum. Zaten minumum 15 tane sallıyor Bobo, hem de bunu ''sen bizim 1 numaralı santrafomuzsun'' diyemediğimiz ve kafa karışıklıklarıyla girdiği bir ortamda yapıyor. Hani hep 20 gol atacak adam isteriz ya, Bobo'nun hanesine fazladan 5 gol yazdığımız vakit bunun bize ekstra katkısının 3-4 bilemedin 5 puan olacağı çok net ortada. Tabii o da aşı tutar ve getirdiğimiz adam 20 gole ulaşırsa.

Jessie, Orhan Şam örneği varmış, ben de şöyle bir ekleme yapayım.

http://www.youtube.com/watch?v=pV_RZmQRLgE

Unknown dedi ki...

Doğru tabi bizde Orhan Şam dünyanın en iyi stoper kılıklı sağ beki dedik..İbrahim Kaş'tan daha iyi katkı verir söylenen budur..İbrahim Kaş santraforu ya da rakibin forvetini,hücum oyuncusunu her neyse önüne aldığında yaptığı iki şey var..Birincisi yüzü kaleye dönük olmayan oyuncuya faul yapmak,bunu yapamadıysa ikincisi adamın dönüp gitmesini izlemesi..Başka pek bir meziyeti yok bu adamın..Unutmadan istisnasız her taçı ileri kullanır ve bunların çoğu rakibe gider hakkını yemeyelim..

Kalten dedi ki...

Topuz'un menajeri Metin Korkmaz şike soruşturmasından tutuklanmış!..

Sertug Ozgur dedi ki...

Abi Allah aşkına Orhan Şam demeyin ya. Bu kadar ifrit olduğum bi adam yoktur. Neyi beğeniliyor anlamış değilim.

Bu arada şu Erhan Güven tam bir fiyaskomuş arkadaş. Bir de transfer olmadan önce disiplinli, soğukkanlı, görev adamı falan demiyorlar mı iyi gaz veriyolar şerefsizim.

alper dedi ki...

selçuk inan alınmalı.
gençlerbirliğinden stoper bek oyanayabilen aykut alınmalı.
manisasporun 4 numarası yiğit alınmalı.
gaziantepten murat ceylan olduğu kadar sağ-sol açık oyanayabilecek ahmet arı alınmalı.
denizlispordan kaleci cenk alınmalı.

serdar özkan ile basın toplantısı düzenleyip canlı yayında yollar ayrılmalı.

BJK4EVER dedi ki...

Selcuk Inan'i Trabzon satmaz.
Aykut'un cok bolgede oynayabilmesi disinda ozelligi yok, Ekrem'in vasat hali.
Yigit faul yapip agresiflikten baska birsey yapmiyor, Necip varken gereksiz.
M.Ceylan cok sisiriliyor, ama 4-5 milyon euro edecek bir oyuncu kesinlikle degil. Kaldi ki bu sene agirlikli olarak onlibero degil sag kanatta oynuyor, U.Inceman'dan cok daha ustun degil.

Yerli kaleci konusunda ise Cenk, Serkan gibi isimler yerine direkt parayi basip Sinan Bolat alinmali. Yerli kalecilere guvenen GS'nin halini gorduk, bizde de Hakan fiyasko maclar cikardi. Anadolu takimindan vasat kaleci alacagima Rustu'yu oynatir veya Sinan'i alirim daha iyi.

Maalesef Anadolu topcularini cok abartiyoruz. Burada kufur manyagi olan U.Inceman icin bir zamanlar mutlaka alinmali ve Cisse'nin yaninda oynamali denmisti. Cok istenen Topuz'u da goruyoruz, hatta Ozer'í de.
Ki maliyeti bize sifira yakin olan ve vasati asmis, hatta iyi maclar cikarmis bir Ekrem'i bile yetersiz goruyorsak saydiginiz isimleri 2-3 senede 'gereksiz' ilan edecegimiz gibi odenen milyonlarca euro da cope gider.

Anadolu'dan vasat oyuncularin her birine 2-3 milyon euro verecegime kadrodaki genclere (Ismail, Ridvan, Necip, Cumali, Sezer, Furkan, Menderes, Batuhan, A.Kucik)
sans verip Almanya'dan 3-4 gurbetci alip onlarin gelisim gostermesini beklerim. Trabzon bile Ceyhun Gulselam'i bulup getiriyorsa biz neden bulamayalim???

BJK4EVER dedi ki...

Bu kadar gurbetci dururken hala M.Ceylan demek harbiden sacmalik oluyor. Hadi Umit Milli takimi takip etmiyorsunuz, o zaman FM'den bakip alin yahu. FM de kictan sallayan bir oyun degil, profesyonel scoutlar sonucunda olusuyor bu database.

Aklima ilk gelen oyuncular Omer Toprak, Deniz Yilmaz Mehmet Ekici, Deniz Naki, Taner Yalcin.

Tabii Altintop kardesler, Nuri, G.Inler, Mesut Ozil ve yakin zamanda Tunay Torun, Eren Derdiyok, Gokhan Tore, Oguzhan Ozyakup ve Mevlut gibi oyuncular kacti bile, ancak bu saatten sonra ne koparsak kardir. Aslinda bu oyunculari siralayinca Nuri, Hamit, Gokhan Inler, Mesut gibi cok onemli oyuncularin buyuk sayida ciktigi daha iyi anlasiliyor. Bunlardan 2 tanesini biz kaparsak bile cok buyuk is yapmis oluruz.

esgo dedi ki...

Bir yanlış anlaşılmaya da açıklık getirelim; kimsenin burada İ.Kaş'ı savunmak için Orhan Şam'ı eleştirdiğini düşünmüyorum. Sadece Orhan'ın telaffuz edilen rakamları hakedecek düzeyde bir oyuncu olmadığı anlatılmak isteniyor. Zaten bu yazıda ve yorumlarda da şu ana kadar hiçbir şekilde İbrahim Kaş savunması yapılmadı. Anadolu'da 3 milyon euro bonservis bedeli ödenecek bir yerli stoper yok.

Ekrem35 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem35 dedi ki...

blog da yazılarını hep takip ettiğim, beğendiğim eser'den yine müthiş bir yazı. yazılanların her bir kelimesine katılmamak mümkün değil. i.kaş için açtığın paragrafa da sonuna kadar katılıyorum.

Ugur Inceman ilk geldiginde, Ugur - Cisse ortasahasi duzenli oynarken boyle miydi? Sonra Ertugrul'umuz saglam duramayip "Tello sol bek mi oynar, Besiktas cift on libero mu oynar?" sorularina maglup oldu ve metalciler patlatti bizi.

Oyuncunun bireysel performansinin haricinde, oynadigi sistem de onu etkiler. Sen tek meziyeti calim atip cizgiye kadar inebilen Serdar Ozkan'dan wide forward yaratmaya calisirsin, yaratamazsin olur biter. 4-4-2'de oynayacak tek adamdir su takimda Serdar. Ama uymadi, olmadi.

Daha sistemi belli olmadan, "adam olsun" diye transfer yapan bir kulubuz (sene basinda boyleydi durum). Bu belirsizlikte, bu kadar siskin kadroda kim gelse kim gitse sorun yasar. Sadece bu degil ki, Demiroren doneminin ilk zamanlarinda da her sene 20 tane adam aliyorduk.

Al iste nihayetinde gecen seneki kadroya donduk Ferrari haricinde. Niye?

Adsız dedi ki...

Sezer Öztürk, Mustafa Pektemek, Murat Ceylan. Umarım seneye bu 3 oyuncuyu kadromuza katabiliriz. Devre arasında Uğur İnceman'a karşılık Sezer Öztürk önerildi ve Denizli kabul etmedi hala inanamıyorum bu olaya.

serkan dedi ki...

@ eser

"Dönelim sezon başına, Kaş yerine 2 tane isim önerelim madem ?"

hala ne isim önerelim ya Tuna üzümcü'nün Kaş'tan eksik bi noktasını söyleyin bana..ispanya'ya gitmesi dışında!

esgo dedi ki...

Yahu Tuna nereden çıktı, Tuna mı vardı sezon sonu veya başında ? Adam Yusuf transferine karşılık Bursa'ya verildi Ocak ayı transfer döneminde zaten. Zapo, Sivok, Toraman, Zan varken Tuna gözden çıkarılmıştı.

tearkan dedi ki...

Abi hala Murat Ceylan diyorsunuz cidden anlamak mümkün değil. Murat'a en az 4-5 milyon verilecek. Zaten antepe verilen paralar yüzünden gelen herkese antipatiyle bakılıyor. O çocuk o işin altından kalkamaz. Kalkacak olsa bile Necip, Fink, Ernst varken nerde oynayacak murat? Sağ kanatta da oynayabiliyor desen; asıl mevkisi değil, illallah ettik artık devşirme oyunculardan. Yerli oyuncu için ciddi ciddi gurbetçilere yönelmek gerektiğini düşünüyorum artık. Türkiye'de yabancı sınırı yüzünden biraz sivrilen yeri oyuncular bulunmaz hint kumaşı oluyor. Söyleyince komik geliyor belki; ama hiç birşey bilmiyorsak şu FM'den yararlanalım. Bunu yapan Everton hangimizin gözünde komik duruma düştü?

Adsız dedi ki...

@tearkan

Necip, Fink veya Ernst'ten biri sakat veya cezalı olduğunda yerine kim oynayacak. İbrahim Toraman demeyin, bir sezon da artık kadromuzda her oyuncu kendi mevkisinde oynasın. Ayrıca Murat Ceylan'a 4-5 milyon euro verilmesi taraftarı değilim tabi ki. Uğur İnceman+1 milyon euro verilir en fazla, keşke öyle olsa tabi. Kadroda kaliteli yerli oyuncuların bulunması asla zarar getirmez. Ondan sonra olanları görüyoruz, İbrahim Toraman orta sahada oynayacak diye İbrahim Kaş'a mahkum oluyoruz. Bütün sezonu Fink Ernst ve Necip ile geçirip İbrahim Kaş ve benzeri bombalarla karşılaşmaya razıyız diyorsanız eyvallah.

tearkan dedi ki...

Ben muratı almayalım demedim ki. Sadece Türkiye'de biraz adı geçen futbolcu için kapıyı 3-4ten açıyorlar o parayı edeceğine inanmıyorum dedim. Ayrıca devşirme topçulardan yakındığımı da belirttim. Murat'a 3-4 vermektense bir trabzon kadar olup bir ceyhun da biz bulabiliriz diye düşünüyorum sadece.

ynwa dedi ki...

@ tearkan

okuduğunu anlaman konusunda sıkıntın olduğu gerçek. ben sarp iyi demedim. necip'ten iyi hiç demedim. tam tersine kazma tabirini kullandım. seneye kaleye ufuk geçerse, yabancı haklarını sarp-topal bölgesine kullanacaklarını ve bu kazmalardan kurtulup iyi bir yerli kadrosuna ulaşacaklarını söyledim.

sana göre balta stoper kılıklı falan filan, bana göre üzülmez'den daha iyi. sana göre sabri "sarbi", bana göre kaş'den çok daha iyi.

topuz ile özer kanımca bjk'ta olsa kesinlikle şuanki hallerinden daha iyi olurlardı, fenerdeki cadı kazanı ortamının performanslarını doğrudan etkilediğini düşünüyorum. hele ekrem ve yusuf'un kanatları oluşturduğu bir takımda eldekilerden kötü olurlarmıydı hiç sanmıyorum.

tearkan dedi ki...

Kimseye ismen cevap şeklinde yazı yazmadım niye üstüne alındın ki? Yazıda adı geçen futbolcular üzerine konuştum. Hepsini hakkında fikrimi tek tek belirtmedim diye sorun çıktı sanırım. Sana yada görüşlerine yönelik yazı yazmadım yani. Okuduğumu anlamada sorunum yok çok şükür.

ynwa dedi ki...

ilk paragrafta yazdıklarınla ilgili -"Hala fenerin gesenin yerli kadrosu diyorsunuz. Topuz, özer, balta, sarp, sabri 11 oyuncusu denmiş ki hele akıllara zarar"- yazıda veya yorumlarda benim yazdıklarımdan başka birşey göremedim, haliyle üzerime aldım. neyse mühim değil.

Adsız dedi ki...

Sinan Vardar'a yerli oyuncular konusunda güveniyorum. Umarım iyi oyuncular kazandırır bize. Yerli oyuncu kalitesi iyi olduğunda iyi takım olmak çok daha kolaylaşıyor. Ne kadar doğru orasını bilmiyorum ama zamanında kendisinin Hakan Balta ve Mehmet Topal'ı Beşiktaşlı yöneticilere tavsiye ettiğini duymuştum, o dönem pek iplememişler kendisini.

ftaskiran dedi ki...

Serdar Özkan bugün boş sözleşmeye imza atsın ve desin ki '' Ben Beşiktaş'lıyım, daha iyi olmak için çalışacağım.'' O zaman Beşiktaş taraftarının ona karşı hata da yapsa, boş kaleye de kaçırsa bu kadar tepki göstereceğini sanmıyorum.

Daha önce İbrahim Kaş konusunda yazdığım gibi; Serdar Özkan menajerine Portekiz'e gideceğine yönelik haberleri yaptırırsa -ki benzer bir yazı yazıldı burada da daha sonra.- birde sahaya girip amatör futbolcunun atacağı pozisyonlarda gol atamazsa tepki görür.

Ama yukarıda söyledğim gibi yapsa taraftar destek olacaktır.

Ya da İbrahim Kaş'a benim bu kadar tepki göstermem saha içinde ki oyundan ziyade İspanya'ya gitmesi falan, uzunca yazmıştık zaten.

Şimdi yerine kim gelsin deniyor mesela. İbrahim Kaş'ta 500 bin euro'ya kiralandı yanlış bilmiyorsam artı maaşı ödeniyordur herhalde, geçen konu da mevzu
olmuştu; çok fazlaya gelmedi diye.

Kaş'tan bağımsız kiralık adama 500 bin euro ödeyene kadar, al altyapıdan bir adam as kadrona. Çok gerekirse o oynasın. En azından sene sonunda çekip gitmeyecek ve hata da yapsa tecrübe kazanmış olacak. Madem altyapı altyapı diyoruz.

Hatta o 500 bin euro ve tahminim bir onun kadar maaşı da basketbol şubesine aktar, 'parasızlık parasızlık' diye malzeme olma basına.

Yorum Gönder

Ara