.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Mart 2010 Cumartesi

Yere Yatsanaaa Yere Yatsanaa Markus Vinicyus Yere Yatsana

Şansal Büyüka'nın bugünkü köşe yazısından; "Bir de Vinicyus'a takıldım... Saha dışında sakatlandı... Yuvarlana yuvarlana saha içine girip yattı... Oyundan en az iki-üç dakika çaldı... Ayıp..." ------- Christoph Daum'un Beşiktaş - Fenerbahçe maç sonu toplantısından; ''O anda değiştirebilecek bir futbolcumuz yoktu. O da sahada kaldı. Şimdi 'Keşke Emre yere yatsaydı, keşke orada maç dursaydı' diyoruz. Tabii olanları gördükten sonra böyle düşünüyoruz. Emre sakat sakat koştu, keşke yapmasaydı bunu. Yere yatsaydı ve istediğimiz gibi değişikliği yapsaydık'' dedi. ------- 1- Sayın Büyüka neden o maçtan sonra da Daum'u eleştirmedi? Sakat oyuncunun oyundan çıkıp, yeni oyuncunun girmesi sürecinde eksik kalmak istemediği için "yere yatsaydı" diyen bir teknik direktör vardı zira. Hem de Fenerbahçe gibi bir takımın teknik direktörü... 2- Beşiktaş taraftarı zaten bu organize zaman geçirmeler nedeniyle Avcı'ya tepki göstermemiş miydi? 3- Daha önce "Abdullah Avcı'ya ayıp oldu" diyip şimdi eleştirmek ne kadar doğru? -------- Bunların hepsi olabilir de Vinicyus kimdir, nedir orası muamma... Ling!

17 Yorum:

Arkhe dedi ki...

Vinicyus saha dışında sakatlanıp içeri giriyor, Emre ise yürüyemiyorken ayağa kalkıp devam etmeye çalışıyor. Elma ve armut.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

neden sahaya giriyor? saha dışında tedavi olsa takım 10 kişi kalacak.

emre neden devam ediyor? çünkü yedek oyuncu oyuna girmeye hazır değil.

daum ne diyor? emre oyunu durdurmalıydı!

vinicyus dışarı düşüp dışarıda tedavi olsaydı, bu sefer de avcı "içeri düşüp oyunu durdursaydı" diyecek kendi içinden...

armut armut

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kısaca, bir oyuncunun dışarı düşüp içeri yatmasıyla, yedek oyuncunun hazırlanması sürecinde oyunu durdurma girişimi arasında fark göremiyorum.

ikisi de 10 kişi kalmamak için yapılıyor.

iki teknik direktör de aynı şeyi söylüyor. tek fark oyuncuların yaklaşımı.

daum emre'ye niye kendini zorluyorsun demiyor. neden oyunu durdurmadın diyor.

BJK4EVER dedi ki...

Sansal Buyuka her ne kadar gizlemeye calissa da FB kimligini gizleyemiyor yorumlarinda. Hic samimi bulmuyorum, asla bulmam da.

sozcelyk dedi ki...

daum'un o zamanki açıklamalarını duymadığını ya da dünkü pozisyonla bağdaştıramadığını düşünüverelim, zira sansar iyi çocuktur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca bi oyuncu tedavi görüyor diye 10'a 11 oynanmasını da adil bulmuyorum.

durum adil olmayınca oyuncular da doğrucu davutluk yapıp dışarı düşmek yerine içeri atlıyorlar takım eksik kalmsın diye.

daum futbolun gerçeğini konuşuyor. benim eleştirdiği zaten büyüka.

Arkhe dedi ki...

Hayır, armut ve armut değil. Sadece kelime oyunu.

Normali Emre'nin devam edememesi.
Normali Vinicyus'un saha dışında kalması.

Daum "Emre keşke oyunu durdursaydı" demiyor,"devam etmek için çaba göstermeseydi, normalini yapsaydı" diyor.

Büyüka'yı buradan eleştirmen bana mantıklı gelmiyor ama 2. ve 3. maddeler için lafım olmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Ben de hic katilmiyorum, tam tersine tedavi gorup tekrar oyuna girecek oyuncu ceza almali, x dakika kenarda beklemeli.

Fink'in golu bir istisnadir, genelde 10'a 11 oynanan 15-20 saniyede bir avantaj olusmaz, ancak oyunun oyuncu tedavisi nedeniyle yaklasik 1-2 dakika durmasi, temponun dusmesi, atak yapan takimin ritminin bozulmasi, havanin kaybolmasi ve sure kaybi bence ciddi avantajdir. Kimse uzatmalar ekleniyor da demesin, hepimiz biliyoruz ki eklenen uzatmalar olmasi gereken uzatmalarin yarisidir. Kayseri macinda Saidou sirf 6 dakika yerde kaldi, uzatma sanirim 4 dakika idi.

Zaten hepimiz burada profesyonel olmasa bile amator olarak veya hali sahada mac yapmisizdir, neyin ne oldugunu biliyoruzdur.
Bir oyuncu ciddi sakatlik gecirmisse zaten kendini bilir ve oyundan cikar, ancak oyuncunun tedaviye ihtiyaci var ise oyuncu devam etmemeli.

Hepimiz goruyoruz bunu. Adam ufacik darbe aliyor, yerde 6 takla atiyor, yaklasik 1 dakika acilar icerisinde kivraniyor, sonra sedyeyle kenari aliniyor, 3 dakika gidiyor, ancak ayni oyuncu 15 saniye sonra sahaya kosarak giriyor! Ustelik oyunun sogmasi, hakem atisinin taca atilmasiyla gelen sure kaybi da kaymagi oluyor! Oyuncu ciddi sakatlanmissa zaten oyundan alinir, ciddi degilse de niyeti kotudur. Kimse bana bu oyuncularin iyi niyetli oldugunu, aslinda ciddi sakatliklar gecirdiklerini, ancak doktorlarin mucize tedavisi sayesinde 15 saniyede duzeldigini anlatamaz! Boyle doktorlar olsa G.Zan'in omzuna bile care bulurlardi.

En iyisi saha disina cikan oyuncuya ceza verip x dakika oyuna almamak. Boylece saha disi olaylara bas vurup zaman gecirmek isteyen ve cirkeflik yapan takimlari cezalandirmis oluruz. Hatta bu dakika suresi 5 dakika gibi uzun sure bile olabilir. Hepimiz biliyoruz Kayseri, Antep, Genclerbirligi ve gecmiste Belediye'nin neler yaptigini ve bunlarin yanina kar kaldigini....

Bunlarin onun gecilmeli bence....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Normali Emre'nin devam edememesi demişsin de. adam devam edebiliyor. ister topallasın, ister yürüsün. o bizi ilgilendirmez. emrenin yere yatmasını gerektirecek bir sakatlık problemi yok.

zaten ayağa kalkıp devam etmesinden anlıyoruz bunu.

neticede herhalükarda daumun istediği profesyonellik adı altında oyunun durmasını sağlamak.

--

fink'in pozisyonu istisna demişsiniz de. o istisna pozisyon bir takımı belki şampiyon yapacak.

desen ki bir teknik direktöre "bak geçen sene böyle bir pozisyon oldu, oradan alınan 2 puanla beşiktaş şampiyon oldu". ertesi sene o teknik direktör her pozisyonda oyuncusunun oyunu durdurmasını talep eder.

zira beşiktaşın attığı gol tam da emrenin bulunması gereken yerden gerçekleşti.

skora direkt etki etti yani.

BJK4EVER dedi ki...

Oyle bir mantik mi olur yahu. Ona bakarsan Kayseri, Antep gibi maclarda adamlar 5 dakikada bir sakatlanip oyunu durdurup tedavi yaptirdi ve takimlarini 10 kisi birakti, ama biz gol atamadik. Onu neden soylemiyorsun?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben neyi tartıştığımızı unuttum da; o takımlar sahada 10 kişi kalmadılar. sakat değilken sakat numarası yapıp oyunu durdurdular. çıkan oyuncu saha kenarına geçip hemen oyuna girdi.

ben zaman geçirmeyi savunmuyorum zaten. adam gerçekten sakatlandıysa diyorum...

esgo dedi ki...

Fink'in golünde Emre'nin sakatlığının etkisi oldu, bunu inkar etmeye gerek yok. Hee bu etkinin boyutu tartışılır ama etkisi olmadı demek olmaz.

Az önce golü tekrar izleyip, şu iki kareyi kestim.

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/27/2471.jpg

Üzülmez soldan çizgiye inerken, Emre taç çizgisine yakın bölgede değişiklik için klubeyle muhattap oluyor. Devamında baktı ki pozisyon geliyor, ''sekerek'' pozisyona dahil olmak istiyor; bu esnada Fink hatta Ernst ceza sahasınaa 20 metrelik çok rahat topsuz koşular yapıyor. Bunda Emre'nin pozisyon alamayışının etkisi büyük.

*

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/27/2477.jpg

Fink'in koşusunu tamamlayıp, gol vuruşunu yaptığı noktaya Emre'nin tehlikeyi farketmesine rağmen yetişemediği çok net görülüyor. Hatta şöyle bir detaya dikkat çekelim; ilk fotoğrafta Üzülmez topla buluştuğunda Fink ve Emre'nin ceza yayına uzaklığı aşağı yukarı aynı mesafede, ama ''Üzülmez sol çizgide topu sağa çekip, çalım atmasına rağmen'' (ki bu Emre'ye zaman kazandıracak bir hamle) gol anında Emre ancak 5 metre mesafeden Fink'i rahatsız edebiliyor.

tearkan dedi ki...

Eser'in koyduğu fotoları görünce ben de açıp tekrar izledim Fink'in golünü. Konuyla çok alakasız olacak biliyorum; ama Fink ne koymuş baba yaa :)

Not: 'koymak' fiili o cümlede topa vurmak manasında kullanılmıştır.

berthelemy dedi ki...

o değil de abdullah avcı beşiktaş'a teknik direktör olsa keşke. futbol izleriz en azından.

Ze1903 dedi ki...

Bende Avcı'yı Beşiktaş'ta görmek isterim fakat taraftarla arası baya açık.Gerçi son maç sonrası taraftarla bizi karşı karşıya getirmesinler diye bazı beşiktaşlı futbolcuları eleştirmiş,oğlumda Beşiktaş altyapısında oynuyor falan demişti.Bu cümlelere bakarak Avcı küçükken beşiktaşlıdır o yüzden bize hoca olabilir:)..

Svetlin dedi ki...

emre olayını bilmiyorum da şansal büyüka'nın orda eleştirdiği 10 kişi kalmamaktan ziyade süreyi geçirmeye oynamak. maçın süresinden çalmasına ve bu gibi "ucuz" numaralar yapmasına tepki gösteriyor.

sonuçta birbirine yakın durumlar ikisi de ama şansal büyüka bu durumu vugulamış gibi geldi bana.

ucuz ifadesi de büyüka'nın kendi ifadesi.

AQ-47 dedi ki...

Şu Abdullah Avcı'nın BJk'nın başına geçmesi fikri fena gelmedi, dillendirelim, anket yapalım...Dün Bursa iyi saldırdı ancak belediyenin orta sahasının hızlı ve dikine oyunu beni etkiledi, Denizli'den daha çok çıldırtacağını sanmıyorum Abdullah Hoca'nın...Tabii şu da var, biz takımı iyi kontra oynatıyor, savaştırıyor diye Rıza ve Ertuğrul'u alırken birisi Rijkaard'ı diğeri Zico'yu getiriyor, o da ayrı konu.

Yorum Gönder

Ara