.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Mart 2010 Pazartesi

Yenilgiyi Asla Hazmedemeyen Fenerbahçe Büyüklüğü

Ön bilgi; başlıktaki Fenerbahçe tanımı bana değil, Fenerbahçe başkanına ait.. 'Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa; Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz' Şimdi bu lafı sevmem söz konusu dahi olamaz. Toprağı bol olsun, İslam Çupi gördüğüm, daha da önemlisi onu yakından tanıyanların anlattığı kadarıyla; saygın bir insandı. Ama bu ünlü tanım bir hezeyanı andırıyor. Keza Fenerbahçeli, en azından yakından tanıdığım Fenerbahçeli arkadaşlarımın bakış açısını birebir yansıtıyor. Yine de içeriğinde aşkla sevmenin pırıltılarını barındırdığı için saygı da duyarım bu sevmediğim söze. Benim konum başka gerçi, Aziz Yıldırım son açıklamasında bu tanımdan alıntı yapıyor ve cümlesini öyle bitiriyor ki.. ''İşte, adı konamayan o yüce duygu, o büyüklük; Fenerbahçeliliktir. Bizi Dünyadaki tüm kulüplerden ayıran; içimizde taşıdığımız, Fenerbahçelilik duygusudur ve bu sürekli başarıyı hedefleyen; yenilgiyi asla hazmedemeyen bir duygudur" 'Fenerbahçe büyüklüğü kupa büyüklüğü değildir' diye başladığınız lafınızı nasıl oluyor da; 'yenilgiyi asla hazmedememe duygusu' olarak bitiriyorsunuz, anlam veremiyorum. Kimse sorgulamıyor mu bu açıklamadaki inanılmaz tutarsızlığı? Âlıntıladığınız cümlede ne denmek istediğini hiç mi düşünmediniz, yoksa biz mi yanlış yorumluyoruz, kendi bakış açımıza göre değerlendiriyoruz o vecizeyi? İşte hezeyandan budur. Ve siz bu açıklamadan rahatsız olmuyorsanız, orda durup sorgulamaya başlamanız gerekiyor.

22 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

fenerbahçe nin bi büyüklüğü varsa o da ekonomik büyüklüğüdür.

esperanza dedi ki...

Fenerabahcemiz cumhuriyet, ote yandan galatarsayimiz da "turkiye" dir. Besiktasimiz da multeci oluyor bu durumda sanirim

purplepurple dedi ki...

ekonomik kısmını bilmem, fenerbahçe türkiye'nin en büyük takımıdır, bu net. bu iyi yönleri olduğu kadar, kötü yönleri de olan bir şeydir. ve pek de öznel değildir, bir gerçekliktir. hayatın her alanında hissedebilirsiniz bunu.
burada kastettiğim büyüklük sıfat değil, yani 'büyük altay' gibi bir durum değil. o yüzden benim bakış açımla böyle büyüklük övünülecek bir şey de değildir.

ama konu o değil; fb büyüklüğü kupa büyüklüğüdür dediği paragrafta yenilgiyi hazmedemeyiz diyor fb başkanı. yani demirören bunları diyince yerin dibine sokuyorlar/sokuyoruz. ama kimse bu açıklamadaki saçmalığa-tutarsızlığa değinmiş değil henüz. anlam veremiyorum.

Pamukk dedi ki...

fb dergisinde adamın kendi taraftarına yazdığı yazıdan size ne

gidip bide dergi mi aldınız yoksa

noldu seçim etkileri geçti galiba

azizy ne derse doğrudur tartışılmaz, o kader

hiciv yaptım oldu mu :P

esperanza dedi ki...

Fb li yoneticileri son 10 yildaki demeclerinde veya stratejilerinde tutarlilik aramak bastan zaten sacma. Hakemlere destek olalim parolasiyla cikilan yolda 2 hafta sonra "bu lig bunlarla gitmez" e donulebilirken "federasyona destek" toplantilarindan 1 ay sonra yeni federasyon icin kulis calismalari da yapilabilmekte.

Dolayisiyla olayin tutarsizlik/cesliski boyutuna fazla takilmamak lazim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Az once HAberi gordum ntvspor'da ve bunun uzerine bi yazi yazilsa iyi olur dedim. Bloga girdim ve purple yazmis. Tesekkurler

esperanza dedi ki...

Pamukk 1 hafta yorum yapmadi takim potaya girdi...

Pamukk dedi ki...

içtiğin su bile totem esperanza yeter :P

tatildi bitti geri döndüm yoruma devam :P

esperanza dedi ki...

parasi neyse verelim yine git :o

threepoint dedi ki...

eline sağlık purple'ım.
adamlar narsistlikte öyle bir noktadalar ki Türkiye Kupası için "Bu kupanın anlamı biz alınca kalmayacak" diyebiliyorlar.

Pamukk dedi ki...

hesap numaramı yolladım esperanza :O

Unknown dedi ki...

ömrümde duydugum en sacma ve sığ aforizma iddası tasıyan cümle heralde islam çupi nin bu cümlesi =)
gercekten fenerbahceli olsam bile asla böle bi cümleyi kabul edemezdim.

Adsız dedi ki...

Eğer kastettiğiniz gündem yaratabilmek ve etkinlik ise son iki üç yıldır bu özellik Galatasaray'a geçmiş durumda.
İstedikleri zaman Anadolu takımlarını kendi lehlerine etkileyebilip istedikleri zaman kasap olarak nitelendirip hakir görebiliyorlar.
Rakibin yabancı futbolcularına tepki gösterip yerli futbolcu vurgusu yaparken şimdilerdeyse tam aksi yönde görüş ve tutum belirtebiliyorlar.
Bir futbolcuları için milli takım teknik direktörü değişebiliyor.
Sponsorluk vesaire konusunda bile öne geçtiler ama etik olmayan bir biçimde, devlet destekli olarak.
Aziz Yıldırım ve Ali Şen'den farkları İngiliz usulü çıkarcılık ve politika yapabilmeleri.
Dahası bütün bunların bugün şikayet edilen liseliler sayesinde olması.Adnan Polat bunları becerebilecek çapta bir isim değil.
Hiçbir zaman da olmadı.

RuFF dedi ki...

pamuk fb dergisini takip ediyormuş yanlız buradan o sonuç çıktı.
Ben şaşırmadım açıkçası, gizli gizli bir fb hayranı olduğunu biliyordum.

Pamukk dedi ki...

@ruff
kaybol canım sen uludağa tatile fln git hadi bakiim
ne güzel laf etmişim sen ne anlıyosun peh düşman ruff

threepoint dedi ki...

bir de çok enteresandır, bu aforizmanın popüleritesinin tavan yaptığı dönem, 2005-06 sezonuydu. 2 kupadan da mahrum kalınca aforizma, bir anda tüm fenerbahçeliler'in mottosu haline gelmişti.

ben aforizmayı boş bulmuyorum. büyük camiaların büyüklükleri için 1. ölçüt kesinlikle sportif başarı ve kupa kazancı değildir, o büyüklük başka bir büyüklüktür gerçekten de. Ancak o büyüklüğün en çok sergilenmesi gerektiği zaman, sportif başarının tavan yaptığı zamanlardır. Bu yüzden, bu aforizmayı haketmek için fenerbahçe bir dolu kusurundan arınmalıdır.

keşke bizim theotheo'nun fenerli versiyonu olsaydı da bu cümleyi o yorumlasaydı :)

TA dedi ki...

taraftarlık olayınıda sorgulamak lazım.kimse aklı başında iken bir takım tutmaya başlamıyor.yani bir beşiktaşlı yada fenerbahçeli karşı tarafa sallarken kendisininde o takım taraftarı olabileceğini düşünmüyor.taraftarlık bir tür ırkçılık(kafatasçı) gibidir.sorgusuz sualsiz takım tutmaya başlanılır ama karşı tarafa sorgular sualler sormakta kendinde bir beis görmez.velhasıl taraftarlık olayına çeşitli anlamlar yüklemek saçma geliyor bana.türkiyede yöneticilerin açıklamaları genelde kendi taraftarını oyalamak kendi hatalarını örtbas etmek göstermemek üzerinedir.hakem açıklamaları vs hep bu yönde cereyan eder.
son olarak hangi takım taraftarı olursa olsun kendisine çeşitli anlamlar yüklemesi sadece kendisinde olan bir boşluğu doldurmaktan başka birşey değildir.
makul olan taraftarlık bana göre bulunduğun semtin takımını stadda izleyebilmektir.özellikle ingilterede bu böyledir.küçük ilçe takımları bile kendi taraftarını yaratır.niçin x takımlısın sorusuna verilebilecek en mantıklı cevap şudur.x takımlıyım çünkü x takımı stadda canlı izleyebiliyorum. bunun haricinde verilen cevaplar anlamsızdır gibime geliyor.dediğim gibi sorgusuz sualsiz takım tutmaya başlıyorsun ve ondan sonra şundan şundan o takımı tutuyorum diyorsun.anlamsız.

Budur.

"Fenerbahce'nin buyuklugu kupa buyuklugu degildir, o yuzden yenilgiyi hazmedemeyiz."

Gecen gun bir arkadas dediydi, en favori on lafim arasina girer: "Memlekette okuryazar orani artti ama, okuranlar orani azaldi" diye. Her gun onlarca kanitini goruyoruz bunun iste, bu da birisi.

lupelius dedi ki...

fenerbahçe komikliği, sadece kupa komikliği değildir; fenerbahçe komikliği öyle bir komikliktir ki, böyle komiklik görülmemiştir...

damla dedi ki...

fenerbahçe büyüklüğü diye birşey kaldığına inanan fenerbahçe taraftarı var mı? koca camia aziz yıldırım kişisinin altında ezildi. arka planda kaldı. takımı yenilince soyunma odasına girip esip gürleyen bir adamdan bahsediyoruz. bir kare sonra kemal sunal filmindeki mazlumu getirin bana sahnesini guiza üzerinde uygulamaya koyacak sanki.

tutarsız konuşmaları da tutarsız karakterinin bir meyvesi zaten. dün maçı seyretmedim uyanınca dur fener maçı kaç kaç bitmiş bakayım dedim, baktım yenilmişler. ahaa dedim kesin hakeme sallamışlardır sonra bir baktım hakeme sallamışlar :) artık fenerbahçe de yalancı çoban durumuna düştü. her maç her maç aynı hikaye. doğru olsa bile inanmayacak kimse artık :)

makavel dedi ki...

3 yıl üst üste şampiyonluk sözü var adamcagızın ,baktı olucak gibi degil birlik beraberlik falan fişman.ya bu tr deki yöneticilerden okadar tiksinti geldiki arkadaşlar...dün Hakan şükür dediki madem öyle bizde futbolun içinden gelmiş insanlar olarak yabancı yönetici istiyoruz.mantıklı aslında!

Sekhranikos dedi ki...

e be canlar azize kusunca soğuyomu içiniz. martın 1 i itibarı ile 3 "büyük" kulüp avrupada yoklar. Başkanlarının hepsi yerel liglerinde bile kıçıkırık maç sonraları ağlamaktalar ve aynı metin yazarına yazdırır gibi birlik olursak önümüzde kimse duramaz adlı eseri okumaktalar. Azize kussan ne kusmasan ne. Fener küçük olunca beşiktaş mı büyüyor. Ortada bir büyük varda manuya barçaya koyduda bizim mi haberimiz yok. Islam Çupi ağabey yanlış söylemiş doğrudur. Fenerbahçenin büyüklüğü şampiyonluk kupa büyüklüğü değildir göreceli bir büyüklüktür. Budur hepsi Beşiktaşınkinin ve galatasarayınkinin bir farkı yoktur. Göreceli büyükler olmalı bunlar 3 büyükler yerine.

Yorum Gönder

Ara