.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mart 2010 Çarşamba

Türk Spor Basını, Hıncal Uluç ve Taraftar

Bugün gazetede şöyle bir haber okudum : Rijkaard ikisini de bitirdi "Usta kalem Hıncal Uluç Fotomaç'ta Bülent Can'ın sorularını yanıtlarken Rijkaard'ı sert biçimde eleştirdi. İşte Uluç'un sözleri: Rijkaard futbolu bilmiyor. Rijkaard insanı da bilmiyor. İnsan ruhunu da bilmiyor. İnsan psikolojisini de bilmiyor. Bir teknik direktör bir adamı nasıl yok eder; Eskişehir maçında iki örneğini gördük: 1- Geçen hafta oynanan futbolun süper yıldızı, tribünleri coşturan, maçın skorunun 4'e ulaşmasını sağlayan, Galatasaray'ın sezon başından beri en iyi futbolunu sergilemesinde başrol oynayan Dos Santos'tu. Bu Dos Santos kadroda yoktu. Kendini Dos Santos'un yerine koysun Rijkaard. Ne hisseder? Eğer zerre kadar insan psikolojisini biliyorsa, Santos'un ne kadar kırılacağını, ne kadar yıkılacağını anlar. Ama haberi yok Rijkaard'ın bundan! Dos Santos'u bitirdi. Zaten Dos Santos'un bittiğini takımla beraber sahaya çıkmaması ve soyunma odasında kalmasından anladık. Sonra televizyonda maç öncesi "Dos Santos ısınmaya çıkmadı" lafları edilince, herhalde birileri gitti soyunma odasına, 'Ayıp oluyor, çık' dedi. 2- Emre Çolak... Galatasaray'ın gelecek vadeden yıldızlarından bir tanesi. Daha gencecik. 18 yaşında. Deplasmanda Galatasaray 1-0 mağlupken, Emre Çolak'ı oyuna sokuyor, kurtarıcı olarak!.. Rijkaard eğer insanlığın 'İ'sinden birazcık anlıyor ise kendisini Emre Çolak'ın yerine koysun, ne hisseder! Eli ayağı birbirine dolaşır. Bir maçta iki hareketle hem Dos Santos'u hem de Emre Çolak'ı bitirdi. Bu mu hocalık!.." --o-- Şimdi dürüst olun da söyleyin: 1-dos santos ilk 11 başlayıp berbat oynasaydı : -Yol yorgunu adamı takıma koymuş, o da oynayamadı tabi. bu hoca hiç işi bilmiyor. Böyle kritik maçta bu hata yapılır mı? 2-dos santos oyuna girip hiç bir şey oynayamasaydı : -Hafta içi maç yapmış adamı kurtarıcı olarak oyuna alıyor. Bilgisiz, korkak. 3-Emre Çolak değil de başkası oyuna girseydi : -Bu hoca gençlere hiç güvenmiyor. Bakın Premier lige orda hocalar 18'lik oyuncuları nasıl sokuyorlar oyuna. Bu korkakla olmaz! Denmeyecek miydi? Demeyecek miydi? Demeyecek miydiniz? Bu ülkede neden hiç bir hoca takımının baında uzun süre çalışamıyor, neden futbolcuların form grafikleri saman alevi gibi parlayıp sönüyor, neden hiç bir başarımız uzun vadeli olamıyor? bence sorun sahadakilerde değil. saha dışında, ülkenin futbol kültüründe. bir yerde yanlışlık var. kimse görmek istemiyor.

6 Yorum:

damla dedi ki...

basını anlamak güç. 3-5 maç kötü gidişte hemen hocayı asan kesen, istifaya davet eden onlar.

yöneticiler hocaları gönderince de bir istikrarınız yok, çamaşır değiştirir gibi hoca değiştiriyorsunuz diyenler de onlar.

bu tutarsızlık içinde saf taraftarın kafasını da çorba ediyorlar, camiaları da karıştırıyorlar.

Postun verdiği mesaja katılmama rağmen Hıncal beyin bu konuda haksız olduğuna katılamayacağım.
Rijkkard'ın 5 gün önce oynanan bir milli maçı bahane ederek(pazartesi-cuma aralığıyla aynı süre)takım yorgundu demeci son derece abesle iştagaldir daha önce de Antalyaspor'la oynanan kupa maçında kendi kendini sakatlayan Jo'yu,aynı posizyonda hiçbir müdahelede bulunmamış Yalçın'ın sakatladığını iddia edip ve Yalçın'ı kasaplıkla itham ederek hakaret etmesine Türk basının seyirci kalması ancak 3.sınıf,ezilmiş ve kompleksli ülkelerde rastlanacak bir durumdur.
Total futbol romantiği,Polyanna Rijkaardspor A.Ş. taraftarlarının türlü entel,lümpen saldırılarını göze alarak gerçekleri dile getiren Hıncal Uluç gibi cesur gazetecileri ben kendi adıma destekliyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Abi böyle belli mevkilerde geniş ve bol alternatifli kadro oldukça şu niye oynadı,oynamadı lafları bizim basında olacaktır.

Onun için kadro oluştururken 2 kere düşünmek gerekiyor heralde:))

Düşünsenize Baros ve Kewell'ın iyileştiğini, cümbüşü görün o zaman.

Pamukk dedi ki...

antalyalı yalçın da rijkaarda manevi tazminat davası açcakmış ehu :)

Bu arada o cumlelerin onunu daha yeni okudum:

"Bu Rijkaard futbolu biliyor mu? Utanmıyorlarsa cevap versinler, şimdi yazsınlar. Geçen hafta benim için yazdıklarını şimdi yazsınlar. "Hıncal Uluç, Rijkaard ile dalga geçiyor, Rijkaard futbolu bilmiyor" diyor desinler göreyim bakalım, kaç santim boyları!.."

Bu adam hakikaten yuzsuz.

Adsız dedi ki...

kesinlikle sorun futbol kültüründe.
aynı şekilde hakemlerin yanlış kararlarının çoğunun nedeninin de futbol kültürünün temellerinden biri olan futbolcu zihniyetinden kaynaklandiğını söylemek yanlış olmaz.Futbolcuların hakeme karşı takındıkları tavırlar ortada,bariz veya tartışmalı ayırt etmeksizin verilen çoğu kararda ortalığı ayağa kaldırmakta sahadaki futbolcular...

Yorum Gönder

Ara