.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Mart 2010 Çarşamba

Serdar Özkan ve Portekiz Macerası

Akıllarda bu soru var: Serdar Özkan hakikaten Benfica'ya ya da Porto'ya gidebilir mi?
Önce benim yorumum; gidebilir. Serdar yetenekli bir oyuncu, lakin psikolojisi bozulduğu ve özgvensiz kaldığı için Beşiktaş'ta kaldığı sürece pek de faydalı olacağını sanmıyorum. Fener'in Guiza'sı, Galatasaray'ın Sabri'si var ise bizim de Serdar'ımız var. (Gerçi Sabri Rijkaard'la yeniden doğdu, ama hala daha "Anaa orta açtı la" tarzı yorumlar okuyabiliyoruz.) Bu önyargıyı yıkabilmesi ve özgüven kazanabilmesi için üst üste iyi maçlar çıkarması lazım ki, mevcut teknik yapıda bu şansı bulabilmesi ve kullanabilmesi neredeyse imkansız.
Peki Serdar hakikaten Portekiz'e mi gidiyor? Mevzubahis iki haber var Portekiz gazetelerinde çıkmış olan: Abola ve Correio da Manha.
Önce doğrular. Evet, Porto Serdar Özkan ile ilgileniyor, evet, gazeteler Türk Messi'si tanımını kullanmış, evet Serdar'ın sözleşmesinini bitiyor olması bir avantaj...
Lakin iki haberde de kritik bir cümle var: Bütün bilgileri Serdar Özkan'ın menajeri Ekrem Orenc'ten alıyorlar. Yani resmi ağızdan yapılmış bir açıklama yok bu konuyla ilgili. Örenç diyor ki Correio'ya göre "Portekiz'deki partnerimle konuştuk, ilgilendiler". Abola'daki haber de şu mealde bir cümle ile bitiyor: "daha kontrat aşamasına gelinmedi, izleme aşamasındalar."
Bir başka not ise, Correio de Manha gazetesinin www.pressreference.com adresinde "biraz sansasyoncu (somewhat sensationalistic)" bir gazete olarak nitelendirilmesi.
Gelelim Benfica konusuna: Ülkenin en büyük gazetesi Jornal de Noticias'da çıkan bir habere göre Serdar Özkan Benfica'ya gelebilir. Ama cümle diyor ki: "Serdar Özkan, Türkiye basınına göre Benfica'ya gidebilir." Hatta Türkiye basınının "hipotezi" bu. Benim aradığım kadarıyla da Portekiz basınında direkt onaylanmış bir haber yok.
"Fiyat yükseltme" amaçlı menajer oyunu mu, yoksa Porto ve Benfica kulüplerinin işi sessizce bitirme çabası mı? Karar sizin.

23 Yorum:

Sertug Ozgur dedi ki...

Öncelikle iyi araştırma yapmışsın tebrikler.

Yalnız Sabri ve Güiza benzetmelerin oldukça iyimser olmuş. Olsa olsa Galatasaray'ın Aydın Yılmaz'ıdır ki onu da Eskişehire yolladılar.

Bizim Krasic'i alma olasılığımız bu Serdar'ın Porto'ya gitme olasılığından yüksektir öyle diyeyim.

Hele menajerinin bu kafasıyla giderse oynayacağı en iyi takım en iyi ihtimalle Bursaspor olur.

ynwa dedi ki...

portekiz gazeteleri türkiye'deki haberleri kaynak alarak bu haberleri yapıyor zaten. almak isteseler şimdiye kadar elli defa sözleşme imzalarlardı önümüzdeki sezon için. "izleme aşamasındalar" kısmı ise tam komedi. japon liginden hulk'u falan bulup getiren adamlar hala serdar'ı izliyor, tabi tabi.

lucescu, del bosque, rıza çalımbay , tigana, ertuğrul sağlam, mustafa denizli.. hepsi birden bu adamdan bir yol olmayacagını anlamamıs olabılır mı?

bazen çok takılıp kalıyoruz, çok buyutuyoruz.serdar ozkan son vurusu olmayan, futbol zekası kısıtlı, sureklı kendını dusunen sıradan bır halı saha topcusundan farklı degıl. her zaman dedım besıktas formasını uzerıne gecırıp, ınonu'ne cıkıyorsa sadece "alt yapıdan adam cıkarttık" lafı ıcındır. yoksa üç kurus etmeyecek sıradan bır futbolcudur..

Islenseydi iyi adam olurdu, islenmedi. Yetenegini nasil kullanmasi gerektigini bilemedi arkadasimiz, kendi bilecegi is. Su saatten sonra bize pek hayir gelecegini sanmiyorum ben.

Ha sene sonunda Serdar Ozkan Galatasaray'a, Bobo da Fenerbahce'ye giderse hic ama hic sasirmam.

Ha sene sonunda Serdar Ozkan Galatasaray'a, Bobo da Fenerbahce'ye giderse hic ama hic üzülmem.

esgo dedi ki...

Yaşı genç mi ?

- Genç.

Bonservis bedeli var mı ?

- Yok.

Yetenekli olduğu konusunda büyük bir kesim hemfikir mi ?

- Evet.

Saç baş yolduran pas tercihleri ve bitiricilik konusundaki sıkıntılar giderilebilecek sorunlar mıdır ?

- Evet.

Bahsi geçen takımların 4-3-3'ü benimsemiş ekipler olması ve Serdar'ın kenar forvetlere yatkınlığı tesadüf müdür ?

- Hayır.

Serdar'ın adının geçtiği her konuda Djarum Black içen fotosu ve G.saray maçında kaçırdığı goller temcit pilavı gibi yerli yersiz önümüze sunulacak mı ? (Bak bilmem kaç gün oldu hala daha Kaş diyoruz, tek suçlu o gibi) ve bu örneklerin gelecek adına kimseye bir faydası olacak mı ?

- Evet
- Hayır.

Şampiyonluk kutlamalarında bile taraftarı tarafından dışlanan bir adam için ''gerekli desteği gördü'' diyebilir miyiz ?

- Hayır.

Serdar'ın beklenenden uzak bir performans sergilemesinde kendi hataları var mıdır ?

- Evet.

Bu sezon şans bulduğu maçlarda (ki bunlar zorluk derecesi yüksek maçlar) diğer alternatifleri Yusuf, Nihat, Holosko, (uzunca bir süre Tello) kadar hatta kiminden daha etkin oynamış mıdır ?

- Evet

Serdar'ın aldığı ücret ve süreler dikkate alındığında, beklentilerin bu denli tavan yapması ve sırtımızda bir yük olarak gösterilmesi kabul edilebilir mi ?

- Hayır.

Taraftarından yüz bulamayan, özgüven eksikliği tavan yapan ve yönetimi tarafından ''kalırsa ekime, kalmazsa skime kadar'' denilen bir adam 1 hafta oynatılıp 1 ay kenarda oturtularak beklentileri karşılayabilir mi ?

- Hayır.

Serdar ile yolları ayırıp, 35'lik Yusuf ile kontrat yenilemek akıl-ruh sağlığı yerinde olan bir yönetimin yapacağı iş midir ?

- Hayır.

Peki ya şu kritik Kasımpaşa maçındaki üç karşı karşıya pozisyondan sadece bir tanesini Serdar kaçırsaydı bugün İbrahim Kaş'ı bile gölgede bırakır mıydı ?

- Evet.

Bu saatten sonra kalması halinde fayda sağlayabilir mı ?

- Hayır, zira karşılaştığı protestolara Rüştü gibi göğüs gerebilecek ve bunları karşılayabilecek özgüvene kesinlikle sahip değil.

***

Sırf Beşiktaş idmanları için her sabah seni Küçükçekmece'den Fulya'ya getirip-götüren annen ve sen sayısız küfür yemeye devam etmek istemiyorsanız git kardeşim. Yazık günah.

12 yaşında ablanı, 18 yaşında babanı kaybettiğini, takaslarda kullanılmak istendiğinde gerekirse beni Anadoluya kiralayın ama Beşiktaş'tan ayırmayın diye hüngür hüngür ağladığın günleri, kısacası ne koşullarda buralara geldiğini kimse bilmez. Keşke sen gideceğine, şu ''paramı veririm-istediğim gibi söverim'' zihniyetinden kurtulamayan tipler gitse diyeceğim ama böyle gelmiş böyle gider.

Üzerinde zerre kadar emeği olmayan ve bugüne kadar bir kez olsun seni sahiplenememiş adamlar ilk düdükle birlikte sana küfretmeyi görev edinmiş.

Öyle Portekiz falan olmaz, gözümüzün önünde dur da G.saray'a falan git, zira başka türlü akıllanacağımız yok.

esperanza dedi ki...

Gidebilir neden gitmesin, Ispanya Tr den oyuncu alip ertesi sene kiraya verip veya 1-2 sene sonra iyi fiyata geri kakalama yonetimini iyi oturttu. Simdi sira protekiz de. Serdar gider oraya 1 yil klubede futbol nasil biseymis diye izler kenardan, ertesi sene "adamin avrupa tecrubesi var arik yaaea oynamasa bile bisey ogrenmistir" diyerek 2m eur ya kiralariz evladimizi.

marpione dedi ki...

alsınlar hayrını görsünler. ısrarcı olmamak lazım bir yerden sonra. takımda yeteri kadar "beklenen çıkışı yapamamış ve hayal kırıklığı yaşayan" adam var. tripli tripli dolanmasın etrafta. gitsin orda denesin şansını.

alper dedi ki...

bu posta sabah sabah çok güldüm ya.alah razı olsun yazandan.serdar özkanın adı her geçtiği yerde hele bu avrupaya transfer söylentilerini her okuduğumda islam dinindne çıkıp çıkıp giriyorum sövmekten.yav bırakın allah aşkına yav.serdar özkan avrupaya hele hele porto yada benficaya gitsin tüm türkiye ye siktircem kendimi.mehmet sedef nerede ise şimdis erdar özkanda oraya gider.neyse yav sabah sabah şimdi sinirlerim zıpladı.futbolculuğunu falan geçtim ben.o insansa ben insan değilim.gitsin gs ye çok sevinirim.50 gol 150 asist yapsın gs de.ama bizde olmasın yav.

alper dedi ki...

Bu önyargıyı yıkabilmesi ve özgüven kazanabilmesi için üst üste iyi maçlar çıkarması lazım ki,

daha değişik bişey söyleyim bu yukarıdaki cümleye istinaden.serdar özkan üst üste 5 kez aut çizgisinden topa vurup orta sahayı geçirsin ayaklarının altını öpüjemm..
portoya gidebilir hulkun pabuçlarını boyamak için falan başkada bi işe yaramaz.

Emrah D dedi ki...

Eser, cok guzel ozetlemissin konuyu. Yine de kimse okumamis gibi aynen devam edilmis makara kukaraya veya da 'xtirsin gitsin' muhabbetlerine.

Yazik.

yilmaz dedi ki...

serdar özkan portoyla eşleştiğimiz sene takımın en iyilerindendi hatırlarsanız. hatta portekizdeki maçta ayakta kalan tek oyuncuydu. muhtemelen portolu yöneticilerin bi şekilde kalmıştır aklında. ayrıca futbolcu değil demek tam bir insafsızlık. çok iyi oynadığı, sert şutlar çektiği sağ ayağının dışıyla ortalar kesip gol attırdığı bir sürü maç da var. performansının bir bir buçuk senedir yerlerde olduğu bi gerçek. ama "serdar portoya gitsin ben de türkiyeye sittiricem" diyecek kadar da küçümsemeyin bu adamı. çünkü bu porto trabzondan stepanov'u ve bizden fatih sonkaya'yı almıştı vakti zamanında onlar da yerden yere vuruluyordu türkiyedeyken.

evet serdar özkan türkiyeden avrupaya gidecek oyuncular listesinde ilk sıralarda değil ama yine de çok iddialı laflar etmeye gerek yok çünkü bkz. çağdaş atan, youla, fatih sonkaya, sinan kaloğlu vs.

fatih sonkaya bizden portaya gitmemiş miydi? bu adama neden gitmesin. iş oraya gitmekte değil orada oynayabilmekte...

Pamukk dedi ki...

gitsin kurtarsın kendini aleme maskara yapmasın amin

esgo dedi ki...

Fatih Sonkaya'yı Porto'ya isteyen Hollandalı teknik adam Co Adriaanse'dir. O'nu Hollanda'dan bilen tanıyan bir isim. Bir nevi Fatih Terim - Ümit Davala - Milan durumu diyelim.

sihroje dedi ki...

Okan Koç şimdi nerdeyse Serdar Özkan'ın gideceği yer de orasıdır...

esperanza dedi ki...

Serdar Ozkan , Avrupa ya da gitse, Tr de de kalsa 2-3 yil icinde futbola IBB catisi altinda devam edeceginden suphem yok maalesef.

ibrahim akın mı dedi birisi?

SinnFein dedi ki...

Hocam 1 maç oynatıp, ertesi maç ilk 18'e dahi almamak şans vermek değildir. Kötü de oynasa 6-7 maç adamı oynatacaksın. Adamı ne zaman düzenli oynattık ki performansını sorgulama haddini bulabiliyorsunuz...

Sahaya çıkıp topa vurmayı bilemeyecek adamlar, psikolojiden anlamayan adamlar çıkıp giderse kendimi bilmem ne yaptıracağım diyor.

Sİze göre Carrick, Fletcher'da zaten Beşiktaş'da olsayıd bir b.k olmazdı. (ki bkz zamanının Johnsen'i!)

Ne çok biliyoruz futbolu, transferi...

SinnFein dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
esperanza dedi ki...

en az 7-8 yil boyunca devamli oynatirsak 2018-2019 sezonunda bambaska bir Serdar seyredebiliriz

Adsız dedi ki...

Bu sezon gerçekten üzülüyorum Serdar adına. Galatasaray, Fenerbahçe, Wolfsburg, Manchester United ve Manisaspor maçları dışında şans verilen bir maç hatırlamıyorum. Ekrem'e sol açıkta 18-19 maç dayanan taraftar ve Mustafa Denizli eğer birazcık o pozisyonda Serdar'a şans verseydi tahammül edebilse idi şu an adam gibi bir kanat oyuncumuz olurdu. Volkan Şen daha mı iyi oyuncu Serdar'dan. Bizim kadromuzun hücum hattında yerli oyuncu kalitesi pek iyi değil. Hakikaten benim aklım almıyor, sahada adım atamayan Yusuf 90 dakika sahada kalırken tam anlamıyla bu pozisyonun adamı olan Serdar oynamıyor gerçekten ilginç. Ekrem nasıl kimsenin gözüne batmıyor onu zaten aklım hiç almıyor, sadece koşmak yetiyor demek ki Beşiktaş'ta oynayabilmek için.

Bu haberlere gelecek olursak da gidecekse bari yurt dışına gitsin, İBB veya Bursa'ya gidecek gibi geliyor bana umarım bu olmaz

Yorum Gönder

Ara