.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mart 2010 Perşembe

Puan Durumu Yalan Söyler Mi?

Puan durumunun sağından bakıyorum, solundan bakıyorum işin işinden çıkamıyorum. Galatasaray 24 maç yapıp 48 gol atmış. 2 gol ortalama. 34 maçta 2 gol ortalama tutturan takım lig sonunda 68 gole ulaşır. 100 gol barajını aşacağı iddia edilen bir takım için skandal bir tablo. Gariptir, hedef olarak 100 golü koyanlar bugün hala Galatasaray'ı başarılı bulabiliyorlar. Hedefi sen koydun, rakiplerine 100 gol üzerinden gözdağı verdin. Bunun bedelini de sen ödemeyecek misin? Büyük başkan Aziz Yıldırım sezon başında 3 kupa sözü verdiğinde hepimiz korkudan tir tir titremiştik. Bu sözü şampiyonluğun teminatı olarak görmüş ve öyle yorumlamıştık. Galatasaray'ın sükseli transferlerinin karşısına salt bir başkan demecini koyabilmiştik. Galatasaray'ın Keita'sı varsa Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım'ı var... Basında bir Ertuğrul Sağlam modasıdır gidiyor. Beşiktaş'tan haksız şekilde gönderilmişmiş... Aynı yazarlar Sağlam Beşiktaş'ın başındayken ne yazılar yazıyorlardı hepimiz hatırlıyoruz. Biri de çıkıp "Ertuğrul Sağlam sen dünyadaki binlerce futbolcu içinden Tomas Zapotocny'i Beşiktaş'a getirdin. Geçen sezon Beşiktaş yedek kulübesinde oturan o 4,5 Milyon Avroluk stoper bugün neden Ömer Erdoğan'ın arkasında oturuyor" demez mi? Galatasaray'ın hücumu, Beşiktaş'ın savunması, Fenerbahçe'nin başkanı... Kimden neyi çıkarırsan çıkar, elde kalan "0". Yok onun bundan farkı. Öyleyse, hangi kritere göre az olsun Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı? Peki tarih 2010 için ne yazacak? Galatasaray ve Fenerbahçe geri döndüler... Aziz başkan şampiyonluk sözü verdi, Galatasaray total futbol oynadı. Beşiktaş mı? İş işten geçmeden tek bir soruya cevap versenize önce siz... Galatasaray iyi mi? Fenerbahçe iyi mi? Kötü diyecekseniz baştan kötü diyin de, Gökhan Zan transferine sevinen Galatasaraylı muamelesi yapmayalım...

37 Yorum:

damla dedi ki...

istatistiksel olarak lig tarihinin en iyi başlangıcını yapan fenerbahçe,
lig tarihinin en pahalı kadrosunu kuran ve 100 golü aşarız diyen galatasaray.

karşılarında;

istastiksel olarak lig tarihinin en kötü başlangıcını yapan ve basın tarafından yerin dibine sokulan beşiktaş.

puan durumunda ise beşiktaş ve fenerbahçe eşit, galatasaray'la fark 2.

bu mudur bütün bu aylardır duyduğumuz yaygaranın sebebi.

jessie çok güzel yazmış. bende eklemek istiyorum. söyleyin şimdi bu sezon iyi misiniz? kötü müsünüz?

yine bütün yaz fener ve gala kötüydü siz o yüzden şampiyon oldunuz zaten bursaspor'la mücadele ettiniz(burası geçen sene sivastı) bedavadan şampiyon oldunuz dinlemeyelim.

selo dedi ki...

bunlar herşeye kulp takarlar
ondan kendi işimize bakalım.
mustafa hoca çok formda bu sıralar aşırı hırslı buda çok iyiye işarettir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Selo deyince aklıma geldi; teknik direktör için formda demek biraz kulağa garip gelebilir ama Mustafa Denizli için böyle bir durum kesinlikle mevcut.

Ben de katılıyorum Mustafa Hoca gerçekten formda, ayrıca iksiri bulmuş ama henüz piyasaya sürmemiş bir bilim adamı gibi gözlerinde parlaklık bir sevinç var.

sozcelyk dedi ki...

mustafa hocanın golden sonraki sevinçleri hep çok sakin olur ama dün ibb ye attığımız 2 golden sonra da çok sevindi , fenerbahçeyi 3lediğimiz maçta bile bu kadar mutlu değildi.

fener ve galatasaray konuşmaya değmez birisinin taraftarı mehmet topuz oley diye bağırıyor ötekiler biz türkiyeyiz sen var ya sen diye

asist time dedi ki...

Mustafa Denizli'nin evet gol sevinçleri benim de dikkatimi cekti. Nedense cok heyecanlı bir goruntusu vardı. Rahatsızlığından ötürü bazen korkmuyor da değilim hani.

yunus dedi ki...

güntekin onay twitter ında yazmış: necati sezon sonu %80 beşiktaşta.

esperanza dedi ki...

necati yi alip Holosko yu bursa ya kiraya veririz kesin :)

Pamukk dedi ki...

erkan zengine karşılık mı?

bobo gidemez! o kadar

sozcelyk dedi ki...

ne necatisi , mansimov transfer için 15 milyon avro ödenek ayırmış antep bitti sıra antalyaya mı geldi

http://www.ligtv.com.tr/Yazarlar.aspx?r=1&hid=69181

selo dedi ki...

necati kadro genişliği açısından güzel transfer olur bence.ilk 11 i zorlayamaz.
mustafa hocanın bir tane taç kararında kızması hoşuma gitti şampiyon yapsın mustafa hoca 1 kasa yeni rakı 1 kasada istediği balık benden çeşmeye kargo yapıcam :) bu sene şampiyon olmak çok önemli uzay futbolu oynayan gs ve sambacı fenerin önünde artık susarlar heralde.

BJK4EVER dedi ki...

Necati fena transfer olmaz. Sozlesmesi bitiyor, kalitesini buyuk bir takimda ispatlamis ve hirsli bir oyuncu. Vasatin biraz ustunde yerli oyuncularin bonservisi zaten 3 milyon euro'dan basliyor, boyle bir piyasada Necati gibi bir oyuncuyu bedavadan almak cok dogru bir is olur. Tabii bunca forvet ne olacak sonra o ayri konu. Bobo, Holosko, Nobre, Nihat, Batuhan....

Pamukk dedi ki...

ümit karanı da alsınlar

damla dedi ki...

ersin düzen güntekin onay'ın twitterı için fake demişti ama yeni açmışsa bilemem. necati alınsın, yedek beklemeyi kabul ediyorsa buyursun. hayır en çok yandığım şu başkanın antep saçmalamaları yüzünden murat ceylan'ı alamadık. şimdi antep'ten adam almaya çekinecek kesin(acaba?), ama çok vaatler ettiler, bu sene elimizdeki yabancıları çıkarırsak gelecek yabancılar baya iyi olacak gibi. zago yapsın bize bir güzellik de robinho'nun beynini yıkasın filan :) hayırlısı...

sozcelyk dedi ki...

veysel cihan ı da alalım bonservisi yok kulübü de yakından tanıyor uyum sorunu yaşamaz

Pamukk dedi ki...

erkan zengin nerden çıkmış lo erhan güven dicektim. erkanı ümit karanla takas ederis.
robinhoyu da döverim ben gelmesin. artist herif.

AQ-47 dedi ki...

Necati transferi 5 yıl ya da daha evvellinde yine bonservissiz avucumuza konmuştu ama o zaman almadık, adam GSde bence gayet iyi oynadı, fizi gücü ev vuruşları iyi, anca geç kaldık bu yaştan sonra ancak Yusuf Şimşek rolü üstlenir...Ha o da birşeydir, nobre'den Batuhan'dan medet umacağıma Necati'den umarım.

Kartal Bafiler dedi ki...

Antalya'dan şaş kaza Necati yerine Veysel tekrar gelmesinde ben Necatiye razıyım.

esperanza dedi ki...

antalya dan yaptigimiz hangi transferin hayrini gorebildik ki ? Turkiye den transfer yapilmasin, Italya totemine devam

asist time dedi ki...

Ne Necati'si ya hiç mi hatalardan ders alınmaz ...

esgo dedi ki...

Bedelsiz olarak şu ligden alınabilecek ve büyük takım ağırlığını kaldırabilecek tek santrafor Necati'dir. Aklıma 2.bir isim gelmiyor. Öyle uçuk kaçık bir rakam verilmeyecekse (saçını kesecekse) 1 - 1.5 milyon euro arası bir ücretle buyursun gelsin.

Ertuğrul Sağlam'a gelecek olursak, dün Rıdvan diyor ki; '' 3 büyüklerden birinin hocasını getirin bakalım Bursaspor'u ilk 5'e sokabilecek mi ? ''

yahu ne çabuk unutuluyor, bu adam değil miydi averaj ile 3.lük koltuğuna oturan ? Lig 4.sü Sivas ile aynı puanı toplayan ? Acaba Uefa'ya gidebilecek miyiz diye son haftaya kadar bizlere Sivas'ın maçlarını takip ettiren ?

Beşiktaş'ın 4.lük için hocaya mı ihtiyacı var.

Bursa'da kısıtlı bütçeyle başarı yakalamışmış ... yerim onun bütçesini. Nonda, Galatasaray'a şampiyonluğu getirirken; bonservisi Nonda'dan yüksek Higuain ve yıllık maaşı yine Nonda'dan yüksek Diatta için ''ucuz etin yahnisi'' edebiyatı yaptığı günleri unutmadık.

esperanza dedi ki...

@Eser

Aynen katiliyorum, ek olarak medyada ozellikle son 5 yilda anadolu dan bir kahraman cikarma hevesi basladi. Bu hocalar icin; "yabancilardan daha iyiler", "kisitli butceyle buyuk is basardi", "ver eline 20 m eur bak neler yapar" gibi gaz veriliyor.

Daha sonra buyuk takimin basina getirildiklerinde ; "ee hoca anadolu baska, buyuk takim baska", "korkak futbol oynartiyor buyuk takimi yonettiginin bilincinde degil" , " 3-5 yil daha pismesi lazim" gibi tornistan yorumlar yapiliyor. Dedigin gibi yahu daha gecen sene neler soyleniyordu aradan 1 sene gecti nasil oldu da "mucize adam" oluverdi ben de sasirdim

Nobre oturduğu yerden senede 2 milyon euro alırken,uygun bir maaş karşılığı Nobre'yi şutlayıp Necati'yi transfer etmek çok iyi olur bence.Sercan,Pektemek gibi adamların hem bonservisleri çok fazla hem de gelişimini tamamlamamış oyuncular olduğundan yedek kulübüsinde oturması için transfer etmek mantıksız olur ama bence asıl sorun şu:Nobre'yi nasıl yollayacağız ?

sozcelyk dedi ki...

sakin olun necatiyle ilgili herhagi bi gelişme yok güntekinin tivitır adresi feyk , ben mansimov adına tivikır hesabı alsam kulübe 50
milyon verdim quaresmaylan decoyu alcam deseydim yine inanılır mıydı

marpione dedi ki...

değil milyon avro 100 bin dolar verilmez necati'ye. bir tarafımızdan element uydurmayalım. yedek çok takımda bize düzgün adam lazım.

asist time dedi ki...

Herkes bir rotasyon diyorda. Mustafa Hoca'nın sistemleri içerisinde daha ileri rotasyonda Nihat'a yer açılamamışken. Necati transferi dertden başka bişey getirmez. Onde Bobo-Nobre-Batuhan, Sağda; Holosko-Nihat Solda ve Ortada donusumlu;Ekrem-Yusuf-Tabata-Tello,

Daha sözleşme yenilemeyen Serdar Ozkan ve büyük bi ihtimalle gelecek sezon takıma katılması beklenen Delgado'yu da saymıyorum.

Yani 4 formaya eğer yeni bir transfer de gercekleşmezse! Delgado ile beraber tam 11 aday var. Sol ve Sağ açıklarda da rotasyon dolu olduğuna göre Necati'nin olası transferi, daha Nihat alışamamışken, Batuhan'ın da sıkıntılarının giderilmediği ortamda olumsuz yansıyacağı gorusundeyim.

Ama olurda Holosko Dunya Kupasında Hasan Şaş etkisi yaratıp piyasa yapar ve iyi bir fiyata satılırsa. Nobre'yi de ayakta alkışlanacak bir transfer hamlesi ile satabilirlerse anca o zaman rotasyonda kendine yer bulup takıma yararlı olabilir ...

ian dedi ki...

yahu güntekin onay'ın twitter hesabı fake. birkaç ay önce fener ile ilgili bir haber çıkmıştı da, sonra açıklama gelmişti hesap fake diye..
-----------------------------------
birkaç tweet daha fake günto'dan;

Yönetim yalanladı ancak kuşlar görüşme olduğunu söyledi :) Üstünel ve Galliani - Konu : Ronaldinho - Olurmu olur.

bir lafımda bana çakma diyenlere.@banuka @elifkey siz kimsinizki ben sahteyim.geri bir zekam yok sosyal paylaşımdan anlıyorum ;)
-----------------------------------
banuka da banu yelkovan galiba. necati'nin menajerine de helal olsun. iyi reklam yaptı beşiktaş üzerinden. elinde batuhan varken, necati bekleyenlere de helal olsun valla.

Unknown dedi ki...

bu blog galatasaray ve fenerbahçe üzerinden saçmalamaya devam ederse kalitesi de gayet tartışılır. burada açılan postlar ve yorumlar bazı gerizekalı insanların yaptığı yorumlar üzerinden tüm rakip takım taraftarları aşağılamaya kadar gidiyor. yeter artık bıktık. hıncal uluç arda yı messi ile karşılaştırmış kahvedeki adam bu takımı yıldızlar karması yapmış, diğeri gökhan zana teknik demiş beni ilgilendirmiyo mesela. tabataya iyi transfer diyen beşiktaşlı da var ama biz de gidip hehe beşiktaşlılara bak salaklar tabata ya seviniyor demiyoruz. diyen de vardır tabii, sizle aynı kafada olan. ya da beşiktaş ilk yarıda puan farkını kapattığında şampiyon görenlere bakıp sonra puan farkının açılmasını kollayıp hehe nooldu söndünüz mü demiyoruz. diyen de var tabii sizin gibi düşünen.

velhasıl diyeceğim o ki, belki amacınız belli rakip takım taraftarına saydırmak olsa bile yorumlarla birlikte iş o boyuttan çıkıyor ve toplu saydırmaya başlıyorsunuz bir süre sonra. gese taraftarı böyle işte ehehe, febe taraftarı işte ahauaah. sanki gerizekalı beşiktaş taraftarı yok hiç. aramızda bir fark varmış gibi. beşiktaş 8de 8 yapıp 10 küsür puan fark atsa şişirilmicekmiş gibi.

bir de bunlara ek olarak gs-fb başkanının samimiyetini sorgulayan sizlere söyleyeyim. onlar samimi değiller sizin yaptığınız gibi. siz de şimdi bu yorumda nasıl yanlış düşündüğümü saçmaladığımı falan anlatmaya kalkan cevaplar atacaksınız. ama şöyle postların altına atılmış bir beşiktaşlı taraftarın yorumuna bundan 10 kez daha saçma ve çocukça bile olsa cevap yazmazsınız çünkü tıpkı onlarda olduğu gibi sizde de samimiyet yok. ha öyle değil mi ama adnan polat da servetin kazma olduğunu düşünse bile çıkıp açıklama yapmalıydı servet gibiler uzaklaştırılsın diye yoksa samimi olmazdı?........

Sertug Ozgur dedi ki...

Necati haberi fos olsa da Denizli'den beklerim böyle bir şey. Bana göre Türkiye liginde ucuza alınacak en iyi santrfor.Ligde adam gibi yerli forvet olmadığından yedekte forvet ihtiyacı olan takımlar alabilir.

Fakat bizim elimizde Nihat var. Necati'nin gelmesi kadro şişkinliklerine bir yenisini ekler. Şimdi Nobre gitsin o gelsin de bir fikirdir. Fakat ne kadar Nobre'yi sevmesem de ben nobre gitsin başka hedef santrfor gelsin derim, gerekirse altyapıdan. Yalnız Nobre ve Nihat'ın aldıkları paralar düşürülsün mümkünatı varsa, bana ne oluyosa rahatsız oluyorum.

Santrfor demişken Bursa'lı Turgay Bahadır'ın stili hoşuma gidiyor ama daha bitirici olması lazım.

Neo Wan dedi ki...

LİGİN BAŞARISIZLARI SIRALAMAM
1 - BEŞİKTAŞ : son şampiyon olması ve rakiplerene oranla oturmuş kadrosuna rağmen alınan bu puan başarısızlıktır.
2 - GALATASARAY : harcadığı paralar ve sezon öncesi medya şişirmesi kadrosuyla alınan bu puan başarısızlıktır.
3 - SİVASSPOR : 2 yılda yaptıklarını bir kaç ayda yıkmayı başarması tez konusu olur.
4 - FENERBAHÇE : verilen sözlerle yapılan transferler ters orantılıydı hedefe için yetersiz işler yapıldı.

Asphalt Monkey dedi ki...

Son 3 senenin sampiyonlarina bakildiginda attiklari gollerin 60-65 arasi oldugu görülüyor. O yüzden GS'nin mac basi 2 gol ortalamasi kötü bir ortalama degil.

Bizim takimdan yana cok fazla ümtli olamamin sebebi bir türlü o istenilen golün gelememesi.

Rakamlara söyle bir bakiyorum, bizim takimin 2 hükmen galibiyeti cikarildiginda geriye 22 macta atilan 27 gol kaliyor.

Mac basi 1.22 gol ortalama ile sampiyon olan bir takim yoktur sanirim. Tüm sezona vuruldugunda 34 macta 42 gol yapiyor zaten.

Tamam savunma cok iyi ama büyük maclari savunma kücük maclari da hücum kazandirir. Sampiyonluk stresi baslayinca bizim forvetler form mu tutar yoksa daha da mi stres olur bekleyip görecegiz

@ahmet

Bu post'un tutumu her tarafta hala daha "GS ile FB'den biri sampiyon olur" alt metniyle bidi bidi yapan adamlaradir. Eger biri "BJK taraftari boyle boyle" dediginde ben alinmiyorsam, sen de alinmayacaksin. Ha, eger sen hala daha o verilen gaza inaniyorsan, o zaman da elestirileceksin.

Yuzumuzu yikayip "Hadi bugun Galatasaray'a Fener'e ne gecirsek" diye oturmuyoruz klavyenin basina; ama suyun basini bu "adamlar" tuttukca biz de mecburen yazacagiz, baska yolu yok.

esgo dedi ki...

Öğle saatlerinde Lig Tv'de Melih Şendil'in konuğu Hakan Yaşar diye bir sözde spor yazarıydı (Vatan Gazetesi). Beşiktaş'ın yükselişi ve zirveye yaklaşmasını F.bahçe ve G.saray'ın kötü gidişi ile özetleyebiliriz dedi.

Büyük keyif aldım asslkasuhs

el nino dedi ki...

@Eser

Ertuğrul'un Beşiktaş zamanında kişiliksiz futbol oynattığını , şampiyonlar liginde kaleye gidemedenn bitirilen maçların sorumlusu olduğunu düşünüyorum. Bariz transfer hataları ,sinan'ın gelişine ses çıkaramayışı vs de eklersek oldukça başarısız bir sezon geçirdiğini söyleyebiliriz. Ama 73 puan aldık, Sivas'ı averajla geçtik söylemine katılmıyorum.Biz değil miydik Beşiktaş hakemler tarafından doğranıyor , bu sezon hakemler açısından fiyasko diyen. En az 10 puanımız o sezon hakem hatalarından güme gitti. O puanları alabilseydik o kalitesiz oyunla yine de şampiyon olurduk.

Unknown dedi ki...

shelbyl

niye biri beşiktaş taraftarı böyle böyle dediğinde alnmıyorsub anlamadım. kaale almadığın için mi? adamı geri zekalı bulduğun için mi?

şurada başka bir takım taraftarı yorum yaptığında
"siz gidin los galacticos unuzu..., arda da messiden iyi de mi?" gibi geri zekalı bir adamın laflarını biz söylemiş gibi çarpıttığınızda olmuyor o iş. ayrıca samimiyetsizlik konusunda da söylediklerimin arkasındayım.

@ahmet

Ekstrem bir ornekle izah edeyim: Biri bana "o... cocugu" dese bile alinmam; zira annemin o... olmadigini bilirim.

Eger sen Galatasaray'i "Los Galacticos" olarak gormuyorsan ne mutlu sana ki hasse-i selime sahibisin. Ama hala daha boyle goren adamlar spor basininda, eksisozluk'te, blog'larda cirit atmaktalar.

Eser'in iki yorum yukarida yazdigi seydir buradaki dert, o kadar yani.

Unknown dedi ki...

shelbyl
annenin orospu olmadığını bilsen bile biri sana orospu çocuğu dediğinde rahatsız olmaz mısın? aksi olsa kelimelerin ne anlamı kalırdı ki?

diğer taraftan bu blogda biri size tepki verdiğinde adamın haksız olduğunu bilseniz bile cevap vermeniz nedir o zaman? ya da şöyle diyeyim, ben buradaki yazarlara ve size mantıksız bir şekilde hakaret etsem tepki almama olasılığım nedir?

Durup dururken gelip burada hakaret edersin yorumun silinir. Biri yorumu silene kadar da "manyak misin la?" diye tepki alirsin.

Birisinin bana gelip "o... cocugu" demesi ile, "shelbyl'in annesinin boyle oldugu bilinmektedir, bu konuda deliller vardir" demesi arasinda fark var. Ikincisi bir arguman, ve arguman tartisilir. Tepkisellik tartisilmaz ama.

Soyle diyeyim; birisi gelip "Birak ya Cimbomlular mal" dediginde onu ciddiye alip, dogru soylemis gibi davranip uzerine tartismaya gerek yoktur; cunku belli, ya komiklik olsun ya da tepki olsun diye soylenmistir o soz. Ama birisi bunu bir arguman olarak ileri surerse, gelip mesela ciddi ciddi "Bilim adamlari deney yapmis, Galatasaraylilar'in IQ'sunun ortalamasi 80'ken..." falan derse, yani bu denilen herhangi bir sekilde "dogru" ya da "gercegi" carptima amacli ise; o tartisilir, ona yanit verilir. (Ornek Zaytung haberi gibi oldu ama, dusun ki bunu birisi ciddi ciddi soyluyor.)

O yuzden biri gelip "bu blog'da zamaninda su dendi, simdi bu deniyor" derse, haksiz olsa bile degil, zaten haksiz oldugu icin tepki veririm.
-----------------------------------
Butun bu felsefi tartismayi bir yana birakip, su yazinin ozune tekrar donelim Ahmet: Bu yazinin hedef kitlesinin kim oldugunu sanirim ki cok iyi biliyoruz ikimiz de. Eger sen, dedigim gibi, Galatasaray'in Los Galacticos olduguna inanmayan bir GS'li isen ne guzel. Ama sen de "Abi GS ile FB kotu olmasa boyle olmazdi" diyenlerdensen, buradaki laf sana da gidiyor.

Ben de mesela BJK'lilerin "hakem" takintisini asiri bulur, onu elestiririm her yerde. Ben oyle dusunmesem de, 100 Bjk'linin 80'i hakemlerin onlara ozellikle ters gittigini dusunur. Bu durumun aynisi da GS - Los Galacticos icin gecerli ise, bu ve bunun gibi post'lar da atilmaya devam eder.

Yorum Gönder

Ara