.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Mart 2010 Pazar

Küme Düşürülme

İBB-Diyarbakırspor maçı, ev sahibi ekibin bulduğu gol sonrası Diyarbakırlı taraftarların sahaya girmesi nedeniyle hakem Hüseyin Göçek tarafından 87. dakikada tatil edildi. MADDE 20 – GÜVENLİK NEDENİYLE MÜSABAKALARIN TAMAMLANAMAMASI (1) Müsabaka hakemi; a) Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, b) Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına ve ayrıca olayın durumuna göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilir. Eğer müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, takım bumüsabakalardan ihraç edilir ve ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamaz. (2) TFF Yönetim Kurulu, 1. fıkrada öngörülen tüm durumlarla ilgili olarak karar verirken, müsabakanın hakemlerinin, gözlemcilerinin, temsilcilerinin, Merkez Hakem Kurulu ve Temsilciler Kurulu Üyelerinin, Disiplin Müfettişlerinin ve ilgililerin raporlarını ve her türlü delili göz önünde bulundurur. (3) TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, maçın tatil kararlarını uygun görmediği takdirde, maçın tekrarlanmasını veya yarıda kaldığı anki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir. (4) Bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabakayapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl(sezon) müsabakalara alınmazlar. *** Diyarbakırspor ya küme düşürülecek ya da TFF küme düşürmemek adına Bursa maçını kaldığı yerden tekrar oynatma kararı verecek; açıkcası bugün yaşanan olaylar Bursa maçına ilişkin verilecek kararı fazlasıyla etkileyeceğe benziyor. Olur da Bursa maçından hükmen mağlubiyet kararı çıkarsa, oynanmamış maçlar için Diyarbakırspor'un rakiplerine +3 puan yazılacağı yönetmelikte çok net biçimde ifade edilmiş lakin geçmiş maçların akıbetinin ne olacağı ise şimdilik merak konusu.

47 Yorum:

Beşiktaş'ın menfaatları açısından en kötü senaryo da federasyonun bursa'yı hükmen galip ilan edip,ibb maçını yeniden oynatarak Diyarbakır'ı ligde tutması olacaktır.Bakalım ne olacak.

Corpse dedi ki...

Bence olayın Beşiktaş, Bursa, Fenerbahçe ya da Galatasara ile bir ilgisi yok! Bunlar bu lige yakışmıyor! Amatöre kadar yolları var!

esgo dedi ki...

Beşiktaş'ın menfaatleri penceresinden bakacak olursak, en olumlu karar;

Diyarbakırın küme düşürülmesi ve tüm takımlara Ankaraspor maçlarında olduğu gibi 6 puan verilmesi olur.

Böyle bir durumda Bursa ve Galatasaray'a nazaran biz F.bahçe ile birlikte +2 puan daha avantajlı konuma geçeriz, sonuçta onlar zaten Diyarbakır maçlarını 3 puanla kapattıkları için sıralamadaki yerleri değişmeyecektir.

Ama böyle bir olayda düşme hattının allak bullak olacağı da çok net.

Onun dışında federasyon sırf Diyarbakırı kümede tutmak adına Belediye ve Bursa maçlarından birini kılıfına uydurup kaldığı yerden devam ettirecekse de bu Bursa-Diyarbakır olur. Sonuçta bir yanda oynanmamış 73 dakika diğer tarafta oynanmamış 3 dakika.

Unknown dedi ki...

Yani offf midem bulandi bu seneki ligden oynamadan kazanmak????Ne bicim lig bu????Menfaatimiz felan iyide yinede olmazki bu kadarida???Menfaatimizle alakasi yok bu olayin adaletle alakasi var!!!Ankaraspor kume dusutuldugunde nasil herkes 3 puan aldiysa simdide olmali 3 puan herkese dagitilmali eeee o zaman diyari yenenlere yazik degilmi???Yani olay igrenclesti!!!Ben bu federasyonu sorumlu tutarim bu olaydan istifa etsinler!!!!Ankaraspor olayi belliydi sezon baslamadan olayi halletmeleri lazimdi!!!!

sozcelyk dedi ki...

dbakırspor a ankaraspor muamelesi yapılırsa bizim için mükemmel olur

hem +2 kafadan gelir hem de dbakır gibi iğrenç bir kulüp ligden temizlenmiş olur.

esgo dedi ki...

Diyarbakır'a puan veren takımlar ve maçlar.

Diyarbakır Ankaragücü 2-2
Trabzon Diyarbakır 1-2
Sivas Diyarbakır 0-2
Denizli Diyarbakır 0-0
Diyarbakır Manisa 0-0
Diyarbakır Gençlerbirliği 1-0
Beşiktaş Diyarbakır 0-0
Diyarbakır Kasımpaşa 2-2
Ankaragücü Diyarbakır 1-1
Fenerbahçe Diyarbakır 1-1
Diyarbakır Sivas 1-1

şampiyonluk yarışına bakarsak, diyarbakır'a ilk yarı bir tek beşiktaş 2 puan kaybetmiş. ikinci yarı da fenerbahçe iki puan kaybetmiş.

ankaraspor küme düşürüldükten sonra, önceden oynadığı maçlar da 3-0 tescil edildi.

diyarbakır için de aynısı olur muhtemelen. fenerbahçe +2 puan alır. beşiktaş +2 puan alır ve oynanmamış olan ikinci yarı maçından da 3 puan gelir. galatasaray da ikinci yarı oynanmamış maçından 3 puan garanti olur. bursa'nın ertelenen maçı 3 puan olur. en çok beşiktaş'ın işine gelir gibi görünüyor.

Diyarbakır eğer küme düşürülürse sadece sezonun geri kalan maçlarında hükmen mağlup sayılır.Geçmişteki maçlara yönelik bir puan ilavesi olmaz.Bazı arkadaşlar kuralı yanlış yorumlamış.

Kuralda aynen şöyle deniliyor

''bu takımla müsabakası olan takımlar müsabakayapmaksızın hükmen galip sayılırlar.''

Yani ileride maçı olanlar kasdedilmiş, geçmişe dönük herhangi bir tabir yok...

Gereksiz yere +2 puan hesabı yapmaya gerek yok, zaten o +2 puana gerek kalmadan şampiyon olacağız...

Son olarak şunu da ekleyeyim.
Diyarbakır başkanın yakın bir akrabası(dayısı) Hükümet de bakan olarak görev yapıyor.

Bu yüzden de hükümet bu olaya el atacak, TFF siyasi bir karar alacak, maçlardan birinde hükmen mağlubiyet çıkmayacaktır...

BURASI TURKİYE HER AN HER ŞEY OLABİLİR..

@Bruce

Ankaraspor için de aynı ifade geçerliydi ama oynanmış maçlarında da 3-0 hükmen mağlup sayıldı.O ifadeden kesin bir anlam çıkaramayız.Eğer bugüne kadar Diyarbakır'a puan kaybeden takımlara puanları verilmezse skandal olur.Dünyada bunun bir örneği de yok.Hükmen küme düşürülmüş takımların puanları 0 olur.

aslihan dedi ki...

bizim lehimize olan d.bakır'ın küme düşürülmesi ama hala şu bursadaki maça takığım, ve ısrarla o maçın oynatılması gerektiğini düşünüyorum. alın tarafsız sahaya oynatın. ama yalan olur.

herşeyi geçtim bugün e.sağlam'ın açıklamarı var bildiğin şaka. beyefendi şikayetçiymiş 5 günde iki maç oynamaya. federasyona üzerimize oynuyora getirdi olayı. acaba bu cümleleri kafasında kuran sayın sağlam beşiktaş'ın yarın ve cuma maç yapacağından ama çıtı çıkmadğından haberdar mı? başladı yine sağlam'ın son hafta stresleri kısaca.

sonuç olarak d.bakır taraftarı adı altında terör estiren insanlara her ne kadar lanet etsemde, d.bakır futbolcularına acıyorum aynı ankaraspor futbolcularına acıdığım gibi.

kısacası beşiktaş'ımız için hayırlısı neyse o olsun. beklemedeyiz.

Hükümet olaya el atsın da sahaya seyircinin girip tatil ettirdiği bir maç nasıl bir daha oynanacak.O zaman tff talimatları ne işe yarıyor.Bu saatten sonra Diyarbakır'ı kimse kurtaramaz artık bence.Dış güçlerin şeyi o kadar da uzun değil.

@ rogerio da silva bobo

Ankara nın durumu farklıydı o günkü karar alınırken sezon başında yapılan bir birleşmenin üzerine karar alındı. Ki karar alınırken de hukukçular oynanan maçlar için hükmen mağlubiyet alınamayacağını söylediler.
Sezonun devamında küme düşürülen takımların pauanı silinmez ileriki müsabakalrda hükmen yenik sayılırlar.Biz burda ne kadar konuşsak boş akşam ve önümüzdeki günlerde Tv de seyredip hepimiz kuralların nasıl olduğunu, nasıl karar cıkacağını görürüz.


Ama ben üstüne basarak söylüyorum ligin ilk yarısında ki maçtan gelecek +2 puanla şampiyonluğu içime sindiremem... Geçen seneki gibi eze eze şampiyon olacağız...

aslihan dedi ki...

@Bruce Grobbelaar, o maçı tribünde sinir krizi geçirerek izledik hepimiz. saysak en az 10 dakika yerde yattı d.bakırlılar o yüzden o +2 puan hiç dert olmaz bana. yattıkları zamana saysınlar.

Lİgin cılkı çıktı o zaman.Bruce'un dediği şekilde olursa ve sezon sonunda Gs 1 puan önümüzde şampiyon olursa ne olacak ya da tam tersi.Her durumda şaibeli bir lig sonucu bizi bekliyor.

eğer önceki maçlar, oynanan skor ile onaylanır ve kalan maçlarda diyarbakırspor hükmen yenik sayılırsa çok saçma olur. mağdur olan takımlar bursaspor ve ibb'yken, eski maçları onaylayıp geriye kalan takımları 3 puanla ödüllendirmek gibi saçma bir şey olamaz. eğer düşürülürse bütün maçlar 3-0'a bağlanır. kurallardaki ifadeden de, net bir şey anlaşılmıyor. oynamadığı maçlara yormak ne kadar doğruysa, daha önceden oynadığı maçlara da yorabiliriz.

esgo dedi ki...

Bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, '' BULUNDUĞU SEZONDA MÜSABAKALARDAN ÇIKARILARAK '' bir alt lige düşürülür.

''Bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılır'' ne demek ? O sezonki tüm müsabakaları iptal edilir, alınan sonuçlar geçersiz sayılır.

Bu maddedeki açıklamalara illa ki bir anlam yüklenecekse en akla mantığa yatkın olanı da bu zaten.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

hurriyet.com.tr de aşağıdaki gibi bir karar alınabilir diye yazmış,

1) Maç 87. dakika ve 1-0 olduğundan bu skorla tescil edilecek ve Diyarbakırspor'a 3 maç seyircisiz oynama cezası verilecek.

2) Karşılaşmanın son 3 dakikası ve uzatmaları seyircisiz olarak oynanacak. Ancak Diyarbakırspor'a yine de 3 maç seyircisiz oynama cezası verilecek.

TFF kılıfına uydurup böyle bir karar da alabilir.


Aşağıdaki linkte de Habertürk'ten Erdem Erol'un görüşleri var hemen hemen benimle aynı şeyleri yazmış..


http://www.htspor.com/yazarlar/500822-tff-dbakirsporu-kume-dusuremez

esgo dedi ki...

Kusura bakmasın da saçmalamış

tamam küme düşürmemek adına iki maçtan birini kaldığı yerden devam ettirilmesini ve kılıfına uydurulmasını anlarım da bu tercih neden 73 dakikası kalan maçtan değil de 3 dakikası kalmış ve 1-0 devam eden maçtan yana yapılıyor ?

Diğer maçın 3 / 4'ü oynanmamış ve ortada kazanılmış bir avantaj söz konusu değil, maç zaten 0-0 devam ediyor.

Hepsini geçtim, daha yakın geçmişte hükmen mağlup sayılan bir Trabzonspor var. O gün bırakın 87.dakikayı 90 + dakikada yaşanmış benzer olaylardan ötürü 3-0 hükmen mağlubiyet kararı çıktı.

esgo dedi ki...

Bu ülkede adalet sistemi böyle işte. Kadıköy'de hakemin kafası yarılır 8 dikiş atılır devamında 2 maç saha kapatılır. Ama aynı fener taraftarı İBB maçında Belediyeli oyuncuyu hastanelik ettiği vakit f.bahçe 50bin Liralık ceza ile kurtarır. Neden ? Yarış kızıştı, mesafe daraldı. Bu vakit saha kapatmak olmaz.

Herkese 6 puan verilirse Bursa ve G.saray isyan edermiş..Neden ? Yarış kızıştı, mesafe daraldı. Bu ortamda böyle karar alınmaz, ama F.bahçe ve Beşiktaş, tıpkı Gs ve Bursa gibi Diyarbakır'ı kayıpsız geçselerdi herkese 6 puan verilmesinde bir sakınca yoktu.

Verilecek kararlarda rekabetin kendisi esas alınmaya devam ediliyor. İşlenen suçun, yapılan ihlalin gereği nedir-ne değildir hiçbir önemi yok.

seha dedi ki...

herkes elini ovuşturuyor ne oluyor diyen yok. bursa maçının o koşullarda oynanamayacağı çok aleniyken maç başlatıldı ve iptal edildi. çıkan olaylara tarihi bir ceza verilmesi gerekirken 3 maç ile geçiştirildi ses çıkmadı.(ki aynı Diyarbakır ligin başında Fenerbahçe maçında çıkan olaylardan 2 maç ceza almıştı. Talimatlar aynı cezanın tekrarı halinde iki misli bir cezayı hatta puan silinmeyi öngörürken bu gerçekleşti)

bugün ise deplasmandaki bir maçta çıkan olaylar ile yarıda kesilen bir maç ve küme düşmesi arzulanan bu olayların dışında bir takım var. kurallar ne söylüyor umrumda değil. Olimpiyat stadında bir Beşiktaş-Belediye maçı oynanıyor olsun ve Beşiktaş taraftarı bile olmayan bir grup kasıtlı olarak sahaya girerek olay çıkartmış olsun ve aynı sezon İnönü'de çıkmış bir olaydan ötürü maçımız yarım kalmış olsa o zamanda Beşiktaş küme düşürülmeli mi demeliyiz. Diyarbakır Spor'a verilmesi gereken kalan tüm maçlarını seyircisiz ve tarafsız sahada maçlarını oynaması olmalıdır. Bunun dışındaki tüm cezalar art niyetlidir benim gözümde.

Bir örnek daha:Belçika ligi.

Mouscron takımı mali sebeplerden dolayı sezon ortasında küme düşürülüyor ve o ana kadar kazandığı puanların hepsi geri iade ediliyor.Gördüğünüz gibi Mouscuron takımı 0 puanla ligin dibinde.

http://www.bahisci.com/istatistik/u/belcika/1-ligi/

esgo dedi ki...

Ortada bir provoke varsa bu hafifletici neden olarak değerlendirmeye alınacaksa o zaman olaya şu açıdan yaklaşalım;

1-Diyarbakır taraftarı İstiklal Marşı'nı ıslıklamak için neden 20 küsür hafta beklesin ? Bu adamların buna alerjisi varsa her hafta ıslıklayıp-okunmasına engel olmaları gerekirdi.

Bu çok net bir şekilde provokasyon ispatıdır.

2- Diyarbakır taraftarı Bursa maçından 2 hafta önce ligde kalma mücadelesi verdiği ''gerçek rakibi'' karşısında mağlup olmasına karşın, Denizlispor'u alkışlarla uğurladı. Bu zihniyetteki bir taraftarın, Bursa maçında sahaya kaya atması nasıl beklenebilir ve atılan cisimler nasıl o tarafta mâl edilebilir ?

Bu da bir önceki örnek gibi çok net bir biçimde provokasyon kanıtıdır. En azından değerlendirmeye alınacak kadar ciddi bir eylemdir.

Yani Bursa ve Belediye maçlarında olaylara karışanların Diyarbakır taraftarı olup-olmadıklarını sorgulayayıp, Diyarbakır taraftarına hak verilecekse bu en başından yani Bursa maçı sonrasında yapılmalıydı.

Kısacası bugün sahaya girenlerin gerçek Diyarbakır taraftarı olmadığını gösteren işaretler, Bursa maçında çok daha yoğun biçimde hissediliyor ve görülüyordu.

O yüzdendir ki, Bursa maçı hükmen mağlubiyet ile sonuçlandırılacaksa, Belediye maçlı hayli hayli hükmen mağlubiyet olmalı. Veya gerçekten provokasyon olduğuna kanaat getirilip, iki maç için de kaldığı yerden oynatma kararı verilmeli. (bana göre)

threepoint dedi ki...

Yeni bir post girecektim, ancak konu benim için fazla hassasiyet içerdiğinden konunun özünden saparım diye yorum giriyorum. Hatırlayan hatırlar, 2 sene önce memleketimin takımı Bafraspor iğrenç bir saldırıya uğradı. Hocalarımız Sedat Gezer ve İsmail Kurt hayatlarını kaybettiler (Olayın yıldönümünde bu konuya değineceğim)... Bafraspor sezonunda kalanında sahaya çıkmadı, 3-0 hükmen yenik sayıldı, ancak oynadığı maçlar iptal edilmedi, puanı sabit kaldı. Ve bu sene Ankaraspor vakası yaşanıp, aldıkları puanlar iptal edildiğinde, Bafraspor katliamından ötürü madur olduğunu iddia eden Kastamonuspor ( Bafraspor 2. yarı oynadığı hiç bir maçını kaybetmemiş, kastamonu'yu da yenmişlerdi) 1,5 yıl geç kalmış bir itirazda bulunmuş ancak sonuç çıkmamıştı. Ki bana göre de, yapılması gereken ligden ihraç edilen takımların oynadığı maçlar sıfır olarak puanlanmalı ve 3-0 tescil edilmelidir.

Belediye maçının ertelendiğini öğrendiğimde eyvah dedim. Bu yönetim anlayışının popülist bir karar vererek Diyarbakır'ın düşüşünü geciktirebileceği geldi aklıma. Küçük hesap peşinde değilim, oradan gelecek 2 puanla şampiyon olacaksak olmayalım zaten. Zaten "topal" olan ligin daha da bir aksak olmaması için Diyarbakır kümede tutulabilir. Ancak verilmesi gereken karar net olarak 2 maçın da hükmen Diyarbakır aleyhine tescil edilmesidir. Karar umarım sadece futbolun yönetmeliklerine göre verilir, son sözüm de bu olsun.

esgo dedi ki...

Olayın bir de şu yönü var; ''bu provokatörler Diyarbakırspor'un ligden düşmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Diyarbakır'ı Süper Lig'de istemiyorlar.'' Bunların kim oldukları da herkesin malumu.

Artık takımı ligden düşürmenin yolu nereden geçiyor herkes görüp-aydınlanmış oldu. Şayet iddia edildiği gibi amaç gerçekten bu ise, Diyarbakır'ın düşmesi için bu provokatörler ellerinden geleni yapacak, ama ilk deplasman maçında ama sahalarındaki ilk maçta bu ve benzeri olayları tekrarlayacaklar.

Federasyon da günü kurtardığı ile kalacak.

sözüm +2 puan hesabı yapanlara:
Nasıl içinize sindireceksiniz bu olası 2 puanı? Farkınız kalacakmı 101. yıldaki maçı tekrar ettirilen fenerden? Hem bu iki puanla yada puansız sampiyonluk gelse bile, su sitenin baslıgını bile hala basasagı durmasına sebep veren kisi bastayken, halen daha sampiyonluk hesapları yapılıyor... ayıp be... vallahi az daha ugrassanız theotheo'dan farkınız kalmayacak... Konu Türk futbolu, konu senin benim tanıdıgın herkesin, su statlara güven içerisinde gidip rahat rahat maçlarını izleyebilmesi, bırakın bu sene kim sampiyon olursa olsun, bırakın onlar içlerini sindirebilmeye çalıssın... Bizim davamız bastaki ile ne çabuk unuttunuz?

Diyelim ki Diyarbakır'ın puanı 0'lanmadı,Denizli ve Sivas'ta oldu ya bundan sonraki tüm maçlarını kaybedip Diyarbakır'ı yakalayamadılar.O zaman ligden 4 takım mı düşecek.Ben hala Diyarbakır'ın 0'lanacağını iddia ediyorum.

berthelemy dedi ki...

diyarbakır hükmen ligden düşürülürse ankaraspor diyarbakırspor maçının sonucu ne olucak? hangisi diğerini 3-0 hükmen yenecek? ahahaha ulan komediye döndü iyice iş ahahah.

Unknown dedi ki...

Ya hakikaten bu olaya da matrak bir espri yapmissin ya helal olsun berthelemy espri super!!!!Benimde icime sinmez midem bulandi artik bu ligden demistim zaten ama ankaraya ne yapildiysa aynisi diyarbakira da yapilmali yok kume dusurmeyeceklerse bursa macida tekrar edilmeli tarafsiz sahada yok belediye maci sadece iptal edilirse eyyam olur!!!!!!!!!!Aslinda dogrusu diyarbakirin kume dusmesi!!!!!

esperanza dedi ki...

Benzer olaylar Inonu de yasansaydi ertesi hafta da deplasmanda taraftarimiz sahaya girseydi kuvvetle muhtemel 24 saat icinde ligden ihrac karari alinirdi.

Sertug Ozgur dedi ki...

Kurallar açık ligden ihraç edilmeli ama federasyondan eyyamcı bir karar vermesini bekliyorum. Bana kalırsa federasyon İbb-Diyar maçını hükmen mağlup olarak geçirir, Diyar-Bursa maçını ise tekrarlatır. Bence de kalan 3 dakikayı tekrarlatması çok mantıksız. Ayrıca Trabzon-Sivas maçında 3-5taraftar oyuna girdiği için Trabzon hükmen mağlup olmuştu, burada 40-50 kişi rahat var. Ayrıca ek olarak Diyarbakır'ın deplasman maçlarına taraftarı alınmaz gibi bir sonuç bekliyorum ki Diyarbakır ligden ihraç edilmek zorunda kalınmasın.

Ha ihraç edilirse, puanının sıfırlanması durumu olur mu kuralları bilmiyorum. olmalı mı, mantık olarak olmamalı. Çünkü ligin yarısından fazlasını oynamış takım Diyarbakırspor. Böyle bir durumda bütün herşey allak bullak olur ve kötüye kullanılabilinecek bir durum yaratır bu tip kural. Ankaraspor hadisesi ligin başındaydı onun için o kararı doğru buluyorum.

RuFF dedi ki...

Bence küme düşürülmeyecek hiçbir şekilde.
Olacak olanı yazayim;
Bursa maçı tekerarlanır bu maç hükmen biter.Bundan sonraki iç saha + dış saha maçlarının hiçbirinde Diyarbakır seyircisi alınmaz.
Yani iç saha maçları tarafsız sahada seyircisiz, dış saha maçlarında da Diyar seyircisi alınmaz stada.
Böyle olduğu zamanda bundan sonra olay çıkma şansı olmaz.

Bukadar siyasi olay varken düşüremezler diyarbakırı ligden.

Muhoo dedi ki...

(3) TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, maçın tatil kararlarını uygun görmediği takdirde, maçın tekrarlanmasını veya yarıda kaldığı anki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir.

Bu maddeden yararlanıp Diyarbakır'ı ligde tutarlar. Siyası nedenlerden dolayı. Eğer Diyarbakır değil de başka şehrin takımı olsaydı küme düşürülürdü. Ama Diyarbakırspor'u düşürmeyecekler.

anuka dedi ki...

Düşsünler, amatöre kadar yolları var demeden önce bi düşünün. Diyarbakır'ın ligden düşmesine en çok kim sevinir bi onu düşünün de öyle yazın

Sizce maçtan önce rakim takımı tribüne çağırıp alkışlayan insanlar ufak ve normal bi hakem hatasından yedikleri golden sonra sahaya inip alkışladığı adamları kovalar mı?
Bunları yapanlar 30-40 tane ne idüğü belirsiz mahluk. Önemli olan onları tespit edip maçlara sokmamak. Bu da ne kadar mümkün bilmiyorum. Ama şunu biliyorum:

Bu takım küme düşecekse maç kaybederek düşmeli

esgo dedi ki...

Vali Muammer Güler kılıfı hazırlamış bile. Gerekli önlemleri almamıza rağmen hakem tekrar sahaya çıkmadı, çıksaydı karşılaşma kaldığı yerden devam ederdi diyor. Hatta diyor ki; hiçbir yaralama, saldırı, darp vs olmadı.

Bir Allah'ın kulu da o adamlar hangi amaçla sahaya girdi, futbolcu ve hakemler kaçmasaydı ne olurdu,yaşanacakların hesabını kim verirdi diyemiyor.

Bunun üzerine 1-0lık skor tescil edilir. Bana göre de hükmen mağlubiyet kararı çıkmaz. Zaten valisinden tutun da spor medyasına yön veren her bir isim ''söz konusu Diyarbakır olmasa,kesin küme düşürülürdü'' diyebiliyorsa fazla da bir şey konuşmaya gerek yok aslında.

Federasyon ya iki maçı da kaldığı yerden devam ettirmeli veya ikisini de hükmen mağlubiyet ile sonuçlandırmalı.Onun dışında alınacak her karar bir kara leke olarak duracaktır federasyonun üzerinde.

tosunpasa dedi ki...

belki yapanlar gerçekten yarayı deşmeye çalışan provakatörler ama gerekli kurumlar buna neden önlem
almadılar.

diyarbakır maçları olaylı geçmeye müsait,perşembenin gelişi çarşambadan belli bu olaylar hiç olmayabilirdi.

kararla ilgili fikrim ise kurallar gayet açık ama ligin selameti ve adaleti için iki maçta herhangi bir yerde kaldığı yerden devam etsin diyarbakır düşmesin daha farklı ama çok ağır bir ceza verilsin.

oynamadan kazanılan 2 puanla şampiyon olmak istemem

Sertug Ozgur dedi ki...

Diyarbakır-Bursa maçından sonra valiler ne iş yapar diye bir soru aklıma takılmıştı. O maçta hakem abitoğlu'nun kararlılığı sayesinde çok büyük bir facia yaşanmadan atlatıldı.İbb maçından sonra Abitoğlu'nun ne kadar doğru bir iş yaptığını gördük. İstanbul'un göbeğinde 50-60 kişiye engel olamayan emniyet ve valilik varken,diyarbakırdaki maçta binlerce kişinin lincini canlı yayından biralarımızı yudumlarken izleyebilirdik. Diyarbakır başkanının hakemi suçladığını görmüştük, valinin ise pek adı,sorumluluğu geçmedi kamuoyunda.

Olaylı maçtan sonra,İbb'de şu durumu bile öngöremeyen bir valilik ve emniyet. Bakıyorum 1 avuç dolusu güvenlik görevlisi statta. Ve utanmadan yıllardır koltuğunda oturan Muammer Güler hakeme duacı olacakken, hakemi suçlayan bir açıklama yapıyor şaka gibi..

Son iki maçta diyarbakır seyircisinin yaptığı kamuoyunda tepki topladı. Barbar diyarbakırlılar veya buna karşılık faşist bursalılar tartışmaları içinde saçma sapan nefret arttırıcı laflar ediliyor. Emniyet ve valiler neden konuşulmuyor.

Yahu bir kerede şu görevi yapması gerekenler işini yapsa. Sel olur, deprem olur kaza olur,rahmet dilemekten başka bir şey yapmazlar. Neyse burada kesiyorum hakaret etmek istemiyorum kimseye.

esgo dedi ki...

Şu iki fotoğraftan sonra ne anlatılırsa anlatılsın hava civadır abicim. Kimse kalkıp da ''bunlar provokatör'' demesin. Sahaya atlayan adam neredeyse başkanın elinden mikrofonu alıp, kendisi demeç verecek, ama sorsanız ''Soma Linyit taraftarıdır'' derler.

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/15/3860.jpg

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/15/3849.jpg

esperanza dedi ki...

10-12 bin taraftarin yaptigi 3-5 diyarbakirliya mal edilemez.. hata bizde

tearkan dedi ki...

Bursa maçı hükmen 3-0. Bu durumda Belediye maçı ya kaldığı yerden oynatılır yada 1-0 tescil edilir. Diyarbakır da ligde kalır.

Sertug Ozgur dedi ki...

İbb maçını 1-0 tescil etme gibi bir ihtimal var mı, yani kitaplarda kurallarda falan 1-0 tescil ettirmek?hiç hatırlamıyorum böyle bir şey.

Kalan 3 dakkayı oynatmak da dünyada belki bir ilk olur.

Bunun üstüne,ilerleyen haftalarda diyarbakır'ın bizimle oynayacağı maçın Urfa'da oynanması kararını bekliyorum ben.

tearkan dedi ki...

Ben Diyarbakır'ı ligden düşürme cesaretini gösterebileceklerine inanmadığım için geriye sadece onlar kaldı diye yazdım. Yani kaldığı yerden oynatma yada 1-0 tescil ettirmek mümkün müdür veya bunu bir şekilde kitabına uydurabilirler mi bilmiyorum. Bana kalsa iki maç arasında hiç bir fark yok. Bursa maçına hükmen verdiysen belediye maçına da verip sonuçlarını da göze alabilmek gerekir.

pseudotimes dedi ki...

Ben kendimi fikrimi söyleyeyim herşeyden önce: Diyarbakırspor küme düşürülmüyecek.

Bu bağlamda İstanbul Belediye maçı 1-0 tescil edilecek. Yalnız ben bu noktada "vayy arkadaşım adamları küme düşürmeye cesaret edemediler" noktasına takılacak arkadaşlara bir ayrıntı aktarmak istiyorum.

Malumunuz son zamanlarda basın ve devlet böyüklerimiz provokasyon olayından bahsediyor. İşte bazı belgeler sunuluyor fotoğraflar videolar yayınlanıyor. Bu belgelerde taraftarın takımı sabote etmeye çalışması şeklinde yorumlanıyor. Tabi taraftar ve sabote eden kişi ayrımına hiç girmeyeceğim. Hepimiz iyi biliyoruz ki biz demiröreni protesto ederken bir ceza gelir mi federasyondan sözü gündeme gelmişti. Yönetmeliklere göre, çirkin ve küfürlü tezahuratın sınırı aştığı ama kendi kulübünün bu konuda zarar görmesini istemesi gerekçe göstererek herhangi bir ceza vermediler bize. Lakin cezayi bir yaptırım gerekiyordu bu ayrı bir nokta.

Bu bağlamda, Beşiktaş'a verilmiş bu karar örnek teşkil edilerek Diyarbakır'a ceza verilmeyecek. Yani küme düşürülmeyecek.

Hee bu bir bakış açısıdır ister doğru deyin ister yanlış. Lakin futbol hukukuna uydurulabilir bir konu bu. Konu özünde ise Diyarbakırspor'a farklı anlamlar yüklemek çok yanlış. İki taraftanda baktığımda kulübe yüklenmiş saçma sapan anlamlar var sıkıntı burdan çıkıyor. Benim gözümde Bursaspor ne kadar suçluysa Diyarbakırspor'da o kadar suçludur. Ek olarak Bursa'daki maç sonrası krizi yönetemeyen federasyonda suçludur.

tearkan dedi ki...

Genelkurmay başkanı, Chp ve Mhp liderleri bugün açıklama yaptılar. Özetle diyarbakırın ligde kalmasını isteriz, onların bütün şehirlerde maç yapması ülke bütünlüğünün sağlanması açısından önemli diye.

Küme düşürmeye cesaret edebilirler mi, edemezler mi yada neyi neye emsal gösterip (kısaca bahane bulup) nasıl bir karar alırlar bu açıklamalardan sonra kararı siz verin. Tabi sonuçta bakış açısıdır farklı olması normaldir.

burada bu kadar denyo varken
ne güzel yazmış sevgili "başkan" ım
http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/futbol-genel/ibrahim-altinsay/18-03-2010/ellerinizi-diyarbakirsporla-yikamayin/207056.aspx
siyah ulan!!! bırakın elleriniz kirli kalsın!!!

Yorum Gönder

Ara