.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Mart 2010 Salı

Gidene...

Galatasaray'da başkanlık dönemi, yaptıkları çok tartışıldı ama kişiliği tartışılmazdı. O, Türk futbolunun eşine nadir rastlanacak bir centilmeniydi. Ezeli rekabeti güzelleştiren, Türk futboluna değer katan her şey için teşekkürler, ruhun şad olsun Özhan Başkan...

19 Yorum:

salih kaya dedi ki...

vay bee...bir çınar daha devrildi.tüm spor camiasının başı sağ olsun

Pamukk dedi ki...

Allah rahmet eylesin.. Güzel insan. başımız sağolsun

delgado dedi ki...

badem gözlü olması ne alaka? özhan canaydın en saçma icraatlerinde bile rakip takım taraftarları tarafından bunlar yüzünden değil, kişiliği, söyledikleri ve duruşuyla saygı gören bir başkandı, kendi takımının taraftarları bile o yüzden saygı duyuyordu adama. şimdi gelmiş de bi maç oynamadan yollanan adam dersen ölümden sonrası bırak kişilik hakkında söylenecek en saçma söz olur.

delgado dedi ki...

kendisi yaşarken de söylenenlere bakın. galatasaraylı veya değil her insan "çok kötü bir başkandı ama.." ile başlar cümlesine, her ölen insanın arkasından "badem gözlü mü oldu şimdi yaaee" diye söylemeyi bırakalım artık.

Sertug Ozgur dedi ki...

İcraatlarını falan bilmem ama medyadan tanıyıp da vefatını öğrendiğimde üzüldüğüm ender insanlardan biridir.

koltuk sevdalısı, klüp yönetmekten haberi olmayan, taraftarın gözünün içine baka baka "100milyon dolarlık kredi şu an kasamızda" diye yalan söyleyebilen ama ardından hala "çok dürüsttü" denebilen bir adam. Bunları acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye düşünmeye başladım. 1 maç bile oynamadan gelip giden ve klübü zarara sokan transferler özhan başkanın döneminde değilmiydi acaba. Neymiş bu özhan canaydın sevgisi anlayamadım. kusura bakmayın ama o zaman yıldırım demirören de türk futboluna değer katan büyük bir başkandır...

not: yazdıklarım türk medyasının genel tutumuyla alakalıdır. postla veya ekşi beşiktaş bloguyla değil...

Unknown dedi ki...

Onlarla alakasi yok arkadasim adamin centilmenligi,beyefendiligi hakkinda konusuluyor burda demiroren,aziz yildirim,adnan polat gibi bir baskan degildi.Turk sporseverlerin basi sagolsun!!!Bjk web sitesinden taziyesi cok gec oldu!!!Baskandan cit yok!!!!Ne yani ozhan canaydinla kus felanmiydiniz!!!!Ayiptir ya!!!

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Süleyman Seba'ya iyi bakın dostlar...

Ekşi Beşiktaş'a yakışan bir yazı olmuş.

Allah sevenlerine sabır versin. Ölüm haberlerinde bile içindeki nefreti kusanlar için ise söylenecek bir şey yok. Rahmetli hakkında söylenenler geçmişte kaldı. Biraz saygı.

theotheo dedi ki...

@exavier

kardeş özhan canaydının ayak parmağının tırnağı olabildin mi yahu? ölmüş adamın arkasından sallıyosun.

azıcık saygı gösterin lan, deden yaşında adamdır.

"Olmus adamin arkasindan konusuyorsun" lafi, su dunyada en sinir oldugum laflardan birisidir. Niye her olen badem gozlu olmak zorunda?

Ozhan Canaydin'a daha iki gun once "en kotu baskandi" diyen adamlarin bugun "ah soyle guzeldi, vah soyle iyiydi, aman yareppim" diye guzellemeler duzmesi, en hafif tabirle, riyakarliktir.

Adami elestirmek bile "saygisizlik" ise, biz hic bir konuda agzimizi acmayalim. Hatta insanlar sadece +5/-5 yas araligindakileri elestirebilsinler, nasil?

Boyle ucuz, kofti "ahlakcilik" ayaklariyla gelmeyin bana, nevrim donuyor.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

bu bi gelenektir.

hem konuşmak farklı sallamak farklı.

deden yaşında ölmüş bu insanlara hizmeti olmuş değerli şahsiyetlere karşı saygılı olunmalı, bu kadar basit.

Evet, ayni zihniyet Kenan Evren'e, Suleyman Demirel'e vs. de methiyeler duzecek ve ben koltugumda ters donecegim.

Ne demis exavier? Dediklerinin neresi sallama? Ornekle aciklarsan sevinirim.

Su sarki gelsin anlayacak olana: http://www.youtube.com/watch?v=hLVsIpejFgM

mj23 dedi ki...

bu "ölen insanın arkasından sallama" olayında anlaşılması gereken bir nokta var.

ölen kişi "galatasaray başkanı özhan canaydın" değil, "özhan canaydın"

Her gun milyonlarca insan oluyor. Onlarin hepsinin arkasindan "adam oldu" diye uzulmuyorum ben, methiyeler de duzmuyorum. Sadece tanidiklarim bana anlam ifade ediyor.

Ozhan Canaydin'i sadece GS Baskani olarak tanidim. Uzuldum olumune, asina oldugum bir yuzdu cunku. Ama kendimde "Soyle super adamdi, boyle mukemmeldi" deme hakkini gormuyorum. Ayni sekilde, sadece GS Baskani oldugu icin taniyan insanlarin o mevkii uzerinden methiyeler duzmesini de kabul edemiyorum.

Burada "Turk toplumu soyledir boyledir" diye ahkam kesen adamlarin da birden toplumun geleneklerini sahiplenmesini daha da kabul edemiyorum.

"Bir insanin olumune uzulmek" ile "bir insan olunce arkasindan iyi soz soyleme zorunlulugu" arasinda tonlarca fark var.

Ozhan Canaydin rahmetli zaten agir hastaydi. Adam agir hastayken elestiriyoruz, ama nabzi kaybolur kaybolmaz agizimzdan kotu soz cikamiyor. Var mi boyle sacmalik?

Bence iyi bir insandi, Allah rahmet eylesin. Ustteki kayan yaziyi da ben yazdim zaten. O kadar ama, fazlasi bana "fazlasiyla" ikiyuzluluk olarak geliyor. Sokmusum oyle gelenege.

mj23 dedi ki...

iyi de kimse "süper başkandı, gs'ye çağ atlatmıştı.keşke şimdi gelse bi 10 sene daha yönetse kulübü." demiyor ki.sadece iyi adamdı, centilmendi vs vs deniyor.zaten şu noktada ilk söylediklerimi söyleyen iki yüzlü, birisi ölsede azıcık hüzünlensek adamcığının önde gidenidir.

bende bayılmam özhan canaydın'ın yöneticiliğine.beşiktaş'lı olsamda rakibimin kötü yönetilmesinden hoşlansam.keşke rakiplerimizi ve bizi kötü yönetenler, yürüyen banknotlar olarak görenler gitse de adam gibi rekabetimizi yaşayabilsek.

bu arada konu dışı not : eğer özhan canaydın zamanında kulüpten okadar kısıntı yapmasa, kulübü şu anda yönetildiği gibi yönetse şimdi karabükspor'dan puan almaya çalışıyor olabilirdi gs.

Zaten exavier de demis, ben de ima ettim; tepki bu post'a degil. Tepki, Turkiye'de kim olse arkasindan hemen mesih ilan edilmesine; onu da gectim agzimizi acip bir laf edemememize.

"zaten şu noktada ilk söylediklerimi söyleyen iki yüzlü, birisi ölsede azıcık hüzünlensek adamcığının önde gidenidir."

Aynen.

Ben Ozhan Canaydin'i sevmez degildim, olumune de uzuldum asina oldugum icin adama. exavier uzulmemis. Uzulmedigi gibi, o "adamcik"lari da elestirmis. Sonra da "olunun arkasindan konusulmaz" olmus.

Hani bir yazarin eserinin telif hakkinin kaybolmasi ve kamu mali sayilmasi icin belli bir sure gecmesi lazim ya, elestiri de onun gibi. Adam oldukten 40 gun sonra elestirmeye baslayabiliyoruz. Sacmalik.

marpione dedi ki...

imparator palpatine tadında bir adamdı özhan canaydın. ben ilk fatih altaylı'nın programında tanımıştım. biraz da ağabeylik vardı herhalde ortamdan süt dökmüş kediye çevirmişti fatih altaylı'yı. öyle ciddi hötzöt bir görüntüsü vardı genelde. dediğini yaptıran ve dediğim dedik.

silme başarısız değildi bence. loser değildi en azından. yapabildiğini yaptı, becerdikleri ar oldu beceremedikleri zarar. onu kendi camiası değerlendirir.

yalnız şu ölünün arkasından konuşma muhabbetine ben de acaip kılım.

theo kardeşim biz burda öyle çok "geleneksel" adamlar değiliz. muhabbetimiz de budur. alışamadıysan mesafeli kalalım. herkesin tarzı kendine. biz senin evine gelip nasıl konuşacağını öğretiyor muyuz?

RuFF dedi ki...

Allah rahmet eylesin iyi bir yönetici değildi ama efendi adamdı.Ne kadar küfür yesede kendi taraftarını dövdürmedi, 6 yediği maçın ardından rakip başkanın elini sıkabildi.
Benim için bunlar yeterli..

Yorum Gönder

Ara