.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Mart 2010 Pazartesi

Esinlenmek

2004-05 Beşiktaşlılık literatürümüze "Del Bosque Başlangıcı"nı kazandıran sezondu ki bu ene daha kötüsünü gerçekleştirdik. Mabedin tadilatta olması sonucu maçları dışarıda oynamamız, Oscar Cordoba'nın yedek kalması gibi yanlış oyuncu tercihleri, tüm bunların üstüne eklenen fahiş hakem hataları sonucu sezona çok kötü bir giriş yapmıştık. Son 17 yıldır takip ettiğim Türkiye Ligi'nde 2007-08'le beraber gördüğüm en fahiş hakem hataları yapıldı o sezon. Beşiktaş taraftarı, ekim ayında oynanan Diyarbakır maçının ilk 15 dakikasını tribünden çektiği kırmızı kartlarla sessiz geçirmişti. Alttaki fotoğrafı Forza'nın girişinde gördüm dün gece. Fenerbahçe taraftarının copy paste bir protesto hazırlığında olduğunu öğrendim. Ancak Forza'nın bu teşhiri sonrasında vazgeçerler diye tahmin etmiştim, yanılmışım. En masum kelimeyle "esinlenme" diyebileceğimiz olaylar gördük yıllarca tribünlerde. Medyanın pohpohuyla da beraber, Beşiktaş taraftarı bu anlamda sütten çıkan en ak kaşık durumuna getirildi ki bu fazlaca gereksiz ve yersiz bir payeydi. Hatta bazı arkadaşlarım "Atılan gole; gol diye bağırarak sevinen ilk taraftar Beşiktaş taraftarıdır" diyerek goygoya bağladı bana. Bu postu okuyanlar arasında bana kızanlar da olabilir, sadece şunu söylemek istiyorum; bu akşam Fenerbahçe tribünlerdeki protesto beni çok mutlu etti ve yüzüme tebessüm kondurdu; bunu da burada paylaşmak istedim.

31 Yorum:

esgo dedi ki...

Vakti zamanında Mustafa Denizli'nin bir maçta klubede kırmızı kazakla oturmasına ve Ümit Özat'ın kırmızı pazubandına fena halde kafayı takmışlardı. Hatta Ümit'in ilk yarıya kırmızı pazubandı ile çıktıktan sonra devre arasında kaptanlık bandını beyaz olarak değiştirmesi de efsanedir :) Nedense bu protesto haberini okuyunca ilk o geldi aklıma.

Konuya dönecek olursak; asşlaslkdasduhasls

alper dedi ki...

fenerbahse büyüklüğü böyle bişey işte.sen yaparsın taklit olur onlar yapar tarihi gece olur.

Pamukk dedi ki...

esinlenmek mi?
bu direkt çalmak.ama sorsan önce biz yaptık derler bi o kadar da utanmazlar

Unknown dedi ki...

protesto çakma falan çok umrumda değil de, neyi protesto ediyosunuz allah aşkına ya. karşılıklı hatalar yaptı hakem iki tarafa da işte. zamanında "eneee hakem düdük çaldı hugain gol attı ama sayılmaz ki yaæææ " diye dalga geçiyolardı ama. demek öyle bişey olsa bunlara başımıza yıkarlar ülkeyi.

threepoint dedi ki...

pamukk, esinlenme derken ufak bir ironi yaptım, laf atma başlığıma :)

Pamukk dedi ki...

çok ironik bir blog oldu burası :P

not: rica ediyorum yuki the zorba dönsün, interin şampiyonluk gidecek yoksa

marpione dedi ki...

öeh.. biraz zorlama olmuş bence. bunu ilk yapmış olmakla son yapmış olmanın arasında fark yok.

haklı oldukları bir konu olsa "keşke birleşip hep birlikte tepki göstersek" zira bugüne kadar bu işler hep "canı yananın ağlaması" şeklinde oluyor. herkes kendi subjektif menfaati için protesto edince sonuç alınamıyor. yalnız bu konuda fenerbahçeliler haksız zaten. daha büyük katliamların yanında o maçta olanlar bunları gerektirmiyor. yönetimleri işin içinden sıyrılıp öfkeyi başka yere yönlendirmek için sarıldı bu oyuna, taraftar da atlamış oldu.

ayrıca sırf protestoları geçtim neredeyse türkiye'nin tüm stadları inönü'den çıkma tezahüratlara dönmüş durumda. her maç bir kaç tanesi kulağıma geliyor. geliyor da artık bizim tribünden de pek beste çıkmıyor gibi. son zamanlarda yok yeni bir olaylar.

Kartal Bafiler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kartal Bafiler dedi ki...

@marpione Çarşamba bomba bir tezahürat olacak İnönüde az sabredelim efendim.

O kırmızı kartları İnönüde gösterenlerden biri de bendim, Fenerliler ise tabi ki aynı protestoyu yapabilirler ama biz bulduk ,tarihi gece diye zırvalarlarsa ;

-Hadi lan ordan, deme hakkımız her zaman saklıdır.

threepoint dedi ki...

niye sevgili marpione, adam gelmiş birebir olarak yapılan eylemi almış götürmüş. yalnız bu, her işçi grevinde halay çekmek gibi bir şey değil ki, farklı gösteremezler miydi tepkilerini?

kartal bafiler, sözlükten mesaj atsana abi tezahuratı nolur çok merak ettim.

damla dedi ki...

o maçı çok net hatırlıyorum. lise dönemime denk gelen ve unutmak istediğim bir sezondu 2004-2005 sezonu. üç maç hariç biri bilbao maçı, inönüdeki ve kadıköydeki febe maçları.

o maçta kırmızı kart gösterenlerden biri de benim. stadın pek çok yerinde kırmızı kart gösterilmişti sahaya. hatta sahaya atanlar olmuştu kartları. bundan 6 sene geçmiş fener aynı protestoyu yapıyor birde sankli bir ilkmiş gibi ortaya çıkıyorlar. insan utanır ya. şahsen ben utanırdım böyle copycatlikten.

gerçekten şaka gibi. sanki dünyadaki protesto yöntemleri tükendi.

Pamukk dedi ki...

Beşiktaşım senin için
Herşeyimden vazgeçerim
Senin için her zaman heryerde
Ölüme bile giderim
Belki gözlerim dolacak
Belki güneşim solacak
Benim tek bir hayalim var oda
KARTAL ŞAMPİYON OLACAK

heralde bu, bayaa döndü internette. o yüzden buraya yazmanın sakıncası yoktur çünkii çalıcak olan çoktan çalmıştır

threepoint dedi ki...

bence bu değildir, zira bu süpriz sayılmaz.

esperanza dedi ki...

Gs ile ilgili bir baslik olsa en az 30 tane Gs li gelip bejeke amfbsadfvvnsdb yazar giderdi ama fb ile alakali olunca randiman nedense dusuk oluyor

admin dedi ki...

bu neyi değiştirir anlamış değilim. hiçbir fenerbahçe taraftarı bunun bir ilk olduğunu söylemiyor ki. bu kinayeli üslup biraz saçma bana göre.

Kartal Bafiler dedi ki...

@ threepoint , @Pamukk 'un yazdığı sözler doğru ,bu sene gerçek anlamda çıkan en iyi beste bu bestedir,çarşamba bununla inleyecek İnönü.

Kartal Bafiler dedi ki...

@Gökhan evet onlar söylemez , ama uyarmazsan çok rahat öyle olduğunu düşünmeye devam ederler.

threepoint dedi ki...

@kartalbafiler

bana göre bu senenin en iyi tezahuratı aşağıda yazacağım;

gecenin yarısı
sıcacık yatağımızı
bırakıp geldik herşeyi
senin uğruna
düştük yollaraaa
ne şampiyonluk ne kupa
sadece sensin aklımdaaa
seni sevdik bizz
acılarınlaaa laaaaaaa

Pamukk dedi ki...

uğursuz Allah Allah saldır beşiktaş ...... vs tezahüratını söylemeyin de gerisi farkmaz

hem ernst yok hem hakem yunus yıldırım hem ibbye 6,00 veriyo hem zaten kazanamayıs bööö

tearkan dedi ki...

Yüzüncü yılımıza özel diye yaptıkları tezahürat bile (ç)alıntı olan febelinin protestosundan ne bekliyoruz ki?

esperanza dedi ki...

Carsamba inonunun "pamukk tatilee pamuk tatillee" sesleriyle inlemesini istiyorum.

geçenlerde dilimize giren yabancı kelimelerle ilgili bir tartışmadaydık, bir arkadaş kültürümüze girmiştir artık bunlar dedi. üstüne denilen laf kopardı bizi; rahat olun, yakında yunanistan sahiplenicek zaten kültürümüzü tamamen:)
bu durumu da ona benzetmeye başladım artık, şeref beyi falan da alsınlar, tarihi bir karakter olarak fener mazisini aydınlatır hem.
gerçekten komik adamlar bu tarihi gece yaşatan fenerliler. sakin sakin çekirdek yeseler halbuki...

sihroje dedi ki...

@ threepoint

Bence tüm zamanların en güzel bestelerinden biri de budur :


aynalarda gördüğümsün
ağladığım güldüğümsün
aynalarda gördüğümsün
çözemezler kördüğümsün sen
bir de bir kuş gökyüzünde
bak ne diyor son sözünde
yıkılma öyle
haydi kalk ayağa
yürü güneşe...

matiasemilio dedi ki...

bunlar 'çocuklar inanın'ı da çalmamıslar mıydı ?
ama feci komikti o tezahürata hazırlanmaları filan:) link vereyim de gülelim biraz
http://www.youtube.com/watch?v=UcNCtnE_dog

RuFF dedi ki...

Bence çalmamışlardır.Bizden tam 1 saat 45 dakika önce voleybol maçında yapmış olabilirler bu protestoyu..

oetulu dedi ki...

Adamlar protesto yaptılar ne var ki bunda.Ne yapıcaklardı?Hakemi nasıl protesto edecek diye sorsam ya bu kırmızı kartcıklar yapılıp hakeme gösterılecek ya da duduk otturulecekti.Bu heryerde boyledir.Adamlar bizim daha önce yaptığımız kırmızı kart olayını yaptılar.Bunu büyütmeye gerek yok.Yani böyle net ortamında^^biz daha önce yaptık al işte kanıtları da bunlardır aha al sana kapak ^^ gibi şeylere girmesek daha hoş olur zira bu protestoyu biz bulmadık ve de Türkiye'de ilk yapan da biz değiliz.Bir bildiri yayımlarken bilgi olarak tam bilmemiz gerekir.

Tum resmi ilk defa okudum da, Firat Aydinus ne alaka?

threepoint dedi ki...

@shelbyl
Geçen hafta "Fırat bizi yaktı" dediler ya, bu adam Beşiktaşlıdır bu yüzden yakıyor bizi dediler ya, elemanlar da bu yüzden bjk-fb maçlarını yazmışlar fıratın yönettiği.

@oetulu
bildiri yayımlarken tam olarak bilgi sahibi olmalıyız cümlesi sanıyorum Forza'ya gidiyor. Ben çok merak ettim bizden önce bu protestoyu kimin gerçekleştirdiğini. "Senden başka" melodisiyle, takımı desteklemek amacıyla da değil, geyik üzerine bir tezahurat yazdığımızda dahi, 2 yıl öncesinin görüntülerini çıkartıp, tezahuratların sözlerinin kelimesi dahi benzememesine karşın "işte görüyorsunuz, asıl onlar çalıyor, kolpacı bunlar" diye net ortamında alın size kapak demeye çalışan Fenerbahçe taraftarlarını gördük.

Ve geçen haftasonu, copy paste bir protesto için büyütmeyin, ya nasıl protesto etselerdi demişsin hocam. Bir de antunun giriş sayfasında, "Saraçoğlu'nda tarihi gece" başlığıyla verildi bu eylem. Alıntı yapsınlar, esinlensinler, bu beni sadece mutlu eder başka bir şey değil, ama gerçek durumu da bilsin insanlar hatırlatalım. Bu postu attığımda haber henüz gazetelere düşmemişti, dahası düşeceğini de sanmıyordum bir de.

oetulu dedi ki...

@threepoint

Kurdugun cumlelerde sonuna kadar haklısın.Dediklerine tek tek açıklama getireceğim.Birincisi ''tam olarak bilgi sahibi olmalıyız'' derken ''-evet lafım Forza'ya'' gidiyor.Bu protestoyu ilk 2001 yılında Galatasaray-Gençlerbirliği maçında görebiliriz.Ben Antu'ya bakmadım,görmedim orada kullandıkları ifadeyi.Sadece Fenerbahçe maçını anlatan spikerler ve boyalı basında kullanılan sözleri duydum .Evet Fenerbahçe , Galatasaray ve bir çok spor klübü bizden bazı tezahuratları esinlendiği(çaldığı) dogrudur ama şimdi Forza'nın bu bildirisinde bu protestoyu ''Tarihi biz yaparız,siz tekrar edersiniz yeğen'' sözü ne kadar doğru?Bunu gören ulusal gazetelerde manşetler ''Çarşı Feneri kızdıracak'' gibiydi.Kalksa bir Galatasaray taraftarı da 2001 Gs-Genclerbirliği maçı protestosundan bahsetse ne olur?Bu ihale ÇARŞI'ya kalmazmı?

Resim : http://www.gscimbom.com/forum/hasan-dogan-turk-futbol-forumu/28253-tarihi-biz-yapariz_-siz-tekrar-edersiniz.html

Dediğim gibi Fırat Aydınus örnekleri güzel ancak ilk protestoyu biz yaptık, Tarihi biz yaptık falan yanlış geliyor bana.

threepoint tabiki de hakkımızı savunucaz Beşiktaş taraftarı olarak ama bunu yaparken kullanılan cumlelerde öeznlı davranmamız gerekir.

Ama Hakem Fırat Aydınus benzetmelerine birşey demem.Çünkü bahsi geçen maçlar bizi kahreden maçlardı.Örnekler yerinde ve çok güzeller.Beşiktaşlı Fırat Aydınus yaktı bizi diyenler rahatça görebilirler bizi de çoğu kez yaktığını.

drogba dedi ki...

Galatasaray 8 sene önce buna benzer bir protesto yapmıştı

azapaza dedi ki...

beşiktaşlılarda artık bu alışkanlık,biraz paranoyaya dönüşmüş belli ki.
dediğin gibi ''gol diye sevinen ilk sizdiniz'', diyeceksiniz diyorsun.
şimdi baktığımızda en evrensel, veya en yaygın hal hareket ve davranışları bile sahiplenmeye kalkınca biraz komik oluyor.
kırmızı kart protestosu hiç bir şekilde ''ya beliktaşlılar yapmıştı ne kıyak eylemdi'' diye gelişmemiştir.
tüm dünyada yapılan beyaz mendil ve kırmızı protestolarını sahiplenmek nasıl anlamsızsa forza bu yanlışa düşmüştür.
bir hatırlatma yapmakta yarar var,türkiyede benim hatırladığım ilk kırmızı kart prtotestosu FB-GS(ali aydının 4 kırmızı çektiği )maçtan sonra gs tribünlerinde yapılmıştır.bunu da bana söylettin ya, alacağım olsun Threepoint.

Yorum Gönder

Ara