.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Mart 2010 Pazartesi

Deja Vu

Yine bir derbi ve sonlara doğru çözülüp maçı da 78-69 kaybeden bir Beşiktaş. Bu maç için yani dün oynanan Efes Pilsen maçı için uzun uzadıya analiz yapıp, "kim nasıl oynadı, yeni transfer Marque Perry naaptı" gibi yorumlara girmeyeceğim. Çünkü biz sezon boyunca bu maçın aynısını ilk Efes maçında da Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında da gördük. Son periyota kadar başa baş götürülen maçlar ve maçın sonlarına doğru rakibin savunma dozajını arttırmasıyla birlikte hücumda güçlük çeken ve aynı savunma sertliğini rakibe uygulayamayan bir Beşiktaş.
Burak Bıyıktay bu duruma bir çözüm bulamazsa, ki sezon başından beri hiçbir derbiyi kazanamadığını düşünürsek Beşiktaş'ın bu zor gibi, playoffa daha ilk turdan veda eden bir takım görebiliriz.

39 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

- bu perry den olsa olsa katy perry olur

- bıyıktay iyi idare etti ama bu kadroyla efese karşı bi yere kadar

- savunma sertliğini hala oturtamadık bu sezon oturtamayacağız umudum yok

- hücum gücünü sadece baxter ve cevherin üstüne yıkmak maç kazandırmaz

- nachbar oynamasaydı kazanırdık

- hoşgeldin cevher

tearkan dedi ki...

İnsan zamanında Michael Wright gibi boy dezavantajına rağmen ligi rahatlıkla domine eden bir 4 numaranın (rakamlar kesin doğru olmayabilir)100bin dolar-euro gibi bir artış talebi yüzünden Pau'ya geçtiğini düşününce, bir Tabatayla (yani 8 mil. euroyla) şu ülkede çok rahat ilk dört yapacak bir takım kurulabileceğini görüyor. (yeter ki yabancıları Ahmet Kandemir getirsin)

Zaten yabancı orjinli bir lige ve takımlara sahibiz. Amiyane tabirle 'eli yüzü düzgün', skorer özellikli bir oyun kurucu, bir tane de atletik pivot (ki bu özellik ligimizde iyi kötü 13-14 sayı, 6-7 ribaundu cebe koymanı sağlıyor) bir takımı sürüklemeye, ligde tutmaya yetiyor. (bkz. 2007/08 sezonu, Kevin Braswell, Warren Cater, MA Selçuk Üni)

Şahsi fikrim şu ülkede üç büyüklerin bu seyirci potansiyeliyle (bkz. Ayuso, El Amin, Murat Didin, Akatlar) Ülker, Cola Turka vs. ihtiyacı duymadan ilk beş sıranın gediklisi olması gerekir. Bunun yanında bir de belirttiğim sponsor desteğiyle, takımın baktığında rahatlıkla 'play-offta yarı final yapar abi' diyebileceğin kapasiteye sahip olması gerekir. Tabi sen colaturkanın basketbol için verdiği parayı Delgado'nun bonservisine harcarsan Murat Didin de kaçar, Ergin Ataman da. (gerçi ergin denen kafadan bacaklının takımdan gitmesine üzüldüm desem yalan olur o ayrı)

RuFF dedi ki...

Maçın kafa kafaya gitmesinin tek sebebi Efes in rotasyon denemesi , yedeklerle oynaması ve Ergin Ataman dahil hiçbir Efesli nin maçı çok fazla ciddiye almamasından kaynaklanmaktaydı.

Ergin Ataman gibi yerinde duramayan bir antrenör maçın yarısını oturarak izledi.

Bu kadro yapısının herhangi bir ligde başarılı olmasının mümkünatı yoktur.Akatlarda Fenere veya Efes e alınacak 1-2 galibiyet dışında bu akdro ne ligde ne avrupada hiçbirşey yapamaz.

Sen elindeki hibçir kozu tutamazsan ( El amin, Shumpert, Sinan, Kerem vs..) düşeceğin durum budur.Ciddi bir yatırım yapılmadığı sürece BJK basketbol takımın seviyesi bunun üzerine çıkamaz.

pseudotimes dedi ki...

İlk periyot dışında önde olduğumuz süre boyunca ben hiç bu maçı kazanırız diyemedim. Efes, Dusan'ın oynadığı dakikalarda o rotasyondan verim alamadı ve maça ağırlığını koyamadı. Hafta içi avrupada ölüm kalım maçına çıkacağı için son periyota kadar Efes oyuncularını çok görücüye çıkarmadı. Son periyotta savunma vites artırdı ve kolay kırıldık. Sanırsam tek basketimiz var son periyotta. Top kaybı çok yaptık maçın genel görüntüsü üzerinden düşünürsek. Efes'in kadro kalitesi var bunu reddedemeyiz. Burak Bıyıktay elinde dar bir kadro var işi çok zor bu oyun tarzıyla bunu kabul ediyorum. Perry içinde üzgünüm, Chatman'dan sonra kim gelse bizi kesmezdi ağzıyla kuş tutsa bile işi zor.

Pamukk dedi ki...

chatman tribündeydi gitmeyecek mi ki?

tearkan dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam göndermekten vazgeçtiler Chatman'ı. Alacağı cezaya göre seneye de kadroda olacak sanırım.

esperanza dedi ki...

Ligi lider bitirsek ne yazar, play off larda 1 haftada 3 maci cikartabilecek kapasite yok takimda.

erol1903 dedi ki...

Baxter ikide birde burak hocayla dalasti, hatta bi kere acikca fuck you diye bagirdi. Dusan acayip bir adam, sirp ve 2.24 ve en onemlsi cok genc, 5 6 senedir turkiyedeymis. Marque bes para etmez. Eger efesin 3. Periyotta bos dondugu ataklari sakin oynayip degerlendirseydik maci kazanabilirdik.

marque perry nin ilk maçıydı ve efes gibi bir takıma karşıydı. perry hücum potansiyeli olan bir oyuncu ve hızlı oyuna ayak uydurabilecek yapıda. bundan sonraki maçlarda iyi olacaktır ama dediğim gibi konu chatman veya perry değil. daha önceki maçları da chatmanla kaybetmiştik. sorun son periyotta takımın stresi kaldıramaması ve yeterince sert olamaması.

tearkan dedi ki...

Ricky Davis'i almış telekom. Serkanla da sözleşmeyi karşılıklı fesh etmişler, İspanya'ya gitmiş Serkan.

Bir takım ve bir bütçe ancak bu kadar kötü yönetilebilir sanırım.

RuFF dedi ki...

ohaa rickyy davisss
nasıl resital adam
ne işi var türkiyede a.k

tearkan dedi ki...

Boştaydı. Sezon sonuna kadar kalacakmış zaten. 3-4 ay takılır işte. Bir hafta Mischa, bir hafta Murphy's, bir hafta d^blyu, arada İstanbul falan derken geçer zaten o süre de.

Benim merak ettiğim Türkiye 'ziyaretinin' telekoma maliyeti ne kadar oldu acaba? Muhtemelen Türkiye'de ne işi olduğunun cevabı orada yatıyordur:)

Unknown dedi ki...

telekomda kadroyu güçlendirdi,savunmayı toparlayamazsak telekoma da geçilebiliriz.

tearkan dedi ki...

Ricky 'the tricky' Davis. Üstelik sezon sonuna kadar anlaşılmış. Ağır aksak oynayan Serkan bile bence daha iyidir. İşe şov yönünden bakarsak tamam diyebiliriz; ama katkı ve kadroya takviye olarak cidden şu bütçe daha kötü kullanılamazdı. Asla kötü oyuncu demeye çalışmıyorum ki diyemem de zaten komik olur; fakat en başarılı zamanı Cleveland'ın meşhur 2003 draftında iyi bir yer edinmek amacıyla tabiri caizse maç sattığı sezon. Triple-double yapmak için kendi potasına şut atmaya kalkacak kadar bencil, oynasın diye ikinci bir top verseniz bile yine de sorun çıkartabilecek bir oyuncu. Düzelir de iyi bir şeyler yapar, bu yazdıklarımı bana yutturursa ne ala, biraz gözümüzün pası silinir; ama yaş olmuş 31, can çıkar huy çıkmaz demişler.

RuFF dedi ki...

Abicim allahaşkına saçmalamayın ya.
Şu kulp takma işini ne zaman bırakacağız bilmiyorum.98 den beri NBA de oynayan ve üstelik oyuncun show kısmını çok iyi yapan smaçları ile ünlü bir oyuncudan bahsediyoruz.

Yok bencilmişte bilmemne.Sorunlu olmayan Amerikalı basketbolcu oyuncu olurmu?

Sorunlu olmayan oyuncudan kime yarar gelmiş ?Bizdeki beyaz amerikalı Kevin Fletcher gül gibi adam kime yararı var ?

Ergün Pembe gibi basketbol uyuncusu olur mu?

Kobe Braynt, Allen Iverson, Lebron James maç içinde bencillik yapmıyorlar mı?


Pascal Nouma gibi arıza bir adamı allah yapan bu camianın Ricky Davis gibi bir oyuncuyu beğenmeme lüksü yoktur.

Ricky Davis Beşiktaş a gelseydi ikinci bir pascal olurdu bizim için.

Pamukk dedi ki...

kaan kural da boklamış

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

Bu benim fikrim. Oyunculuğundan, kalitesinden değil disiplinsizliğinden bahsettim. Hele ki kariyeri, yaptıkları ortadayken sezon sonuna kadar anlaşılmış bence faydası olmaz dedim. Verilen paranın hiç te az olmadığını üç aşşağı beş yukarı aklı eren herkes tahmin ediyordur. O bütçeyle çok daha iyileri yapılabilir diye düşünüyorum. (kariyerli oyuncu değil, katkı veren oyuncu manasında)Ricky Davis'i değil, alınış şeklini eleştirdim yani. Her şeyi geçti telekomun transferine niye kulp buluyum aq? fenerin efesin olduğu ortamda bütçe olarak onlarla mücadele etme olanağı bulunan tek takımın, üstelik yaşadığım şehrin takımının güçlenmesini, aklı başında hamleler yapmasını istemek yerine transferlerine kulp bulacak değilim.

Ayrıca elinde Rakocevic gibi bir oyuncu da yok. Ergin Ataman'a EL maçında yaptıklarından dolayı eleştirmeyecek misin? Ayrıca Pascal kıyaslamasına gelince de Pascal işini yapıyordu, düzen bozmuyordu ve tolere edilebiliyordu. Bizse Lebron draftından sonra takımdan direk şutlanan birinden bahsediyoruz. Gerçi Ricky Davis'i Kobeyle Lebronla kıyaslayan birisine ne anlatmaya çalışıyorum ki? Okuduğunu doğru düzgün anlayamayıp da sonra birisini saçmalamakla itham etmek asıl büyük saçmalık ya neyse uzatmanın alemi yok. Ben gidip telekomun en yakın iç saha maçına bilet alıyım.

RuFF dedi ki...

Doğru kardeşim sen haklısın.Mükemmel bir analiz yapmışsın
Ben ise ricky Davis i dünyanın en iyi oyuncuları ile karşılaştırdım.
Bu yanlışımı düzelttiğin içinde teşekkür ederim.
Okuduğumuda anlamıyorum çünkü zekam azdır biraz.

Ricky Davis in de allah belasını versin.Telekomda dünyanın en kötü yönetimi ne alıyorsunuz böyle adamları.

Yanlız bir sorun var bir cevap yazacaksan yazıp yazıp silme mailime geliyor yazıp sildiğin yorumlar, bir kerede yazki beni daha güzel şekilde göt edebilesin.

tearkan dedi ki...

Göt etmek amacıyla değil fikir belirtmek için yazıyorum; ama fikrimi sırf kendi kafasındakine uymuyor diye saçma olarak niteleyen birine de başka türlü konuşacak değilim. Sildiğim yorumdan da çıkarma yapmadım. Yoruma ekleme yaptım. Arka arkaya iki üç yorum yazmamak için silip ikisini birleştirdim yani. Onu da farketmişsindir diye umuyorum.

Elli kere yazdım tekrar yazıyım: Ben hiç bir cümlede Ricky Davis'e kötü oyuncu demedim. Telekomun sitesinde de transfer haberi verirken şampiyonluğa aç takım vs. deyip de Ricky Davis'i almanın bana göre mantıksızlığından bahsettim. Hiç bir yerde doğru düzgün istikrar yakalayamamış, dikiş tutturamamış bir adamdan medet ummak BANA GÖRE saçma dedim. Yine BANA GÖRE telekom o bütçeyle sezon başından itibaren daha iyisini yapılabilirdi dedim. Davis çıkıp 30-35 tane şut kullanıp 20 sayı ortalama tuttursa belki bir çok kişinin gözünde faydalı olur; ama bence yaradan çok zarar verir.

Bir yorum daha yazıyorum, yine maili gelecek kusura bakma.

RuFF dedi ki...

Ajan
Siktir et iyi oyunculuğunu herifin.
Benim bahsettiğim konu o değil.
Sen Beşiktaşlısın.
Pascal gibi 3 maçta bir kırmızı kart gören ama mücadelesi ile bu taraftarın gönlünde taht kuran bir adamı kral yapan bir camianın ferdisin.

Ricky Davis yararlı olur olmaz ben onu tartışmıyorum, yazımda Ricky Davis yararlı olur da yazmıyor zaten.Olsada olmasada skimde olmaz zaten o da ayrı bir konu.

Benim söylemek istediğim şu disiplinsizlik saçmalığını öne sürüp milleti boklamayın.Disiplinli zenci( ırkçı tabir değildir) oyuncu olmaz.Bunların en disiplinlisinin cezaevinde yatmışlığı vardır.Uyuşturucu kullanmayanıda yoktur.

Zaten ayaklanma dönemlerinde devletin ghetto lara uyuşturucuyu yayıp pasifize ettiği bir ırkın torunlarının disiplinli olması çok zordur.Tabiki her zenci (ırkçı tabir değildir) insan bu durumda değildir ama yüksek oranı böyledir.

Bu bağlamda Pascal gibi deliyi seven bir camia ferdi olarak Ricky Davis i beğenmeme şansının olmaması lazım.Telekom Ricky Davis değilde kimi getirirse getirsin şampiyon olamaz zaten.
Sen Telekom yönetiminin söylemlerini siktir et.

Bir Beşiktaşlı ve bir basketseverin Ricky Davis transferine sevinmesi lazım.
Ben çok isterdim Ricky Davis bize gelsin.Şampiyonluk için değil şov için.Akatlardaki dolu tribünlerle Rick Davis neler yapardı düşünemiyorum..

BJK4EVER dedi ki...

tearkan

Bosuna ugrasma kardesim. Bu blogdaki bazi sahislar maalesef farkli dusuncelere ve argumanlara saygi duymuyor. Onlarin dusuncelerine ters birsey yazdin mi ya provokator oluyorsun ya da troll, o yuzden hic ugrasma bence.....

RuFF dedi ki...

obaaaaaaaaa
hoşgeldin ajannn
işte bunu bekliyordum bende :)
şu kolpacı theo yuda çağırında şenlensin burası.
Bloğu eleştirelim beraber düzene karşı çıkalım.
Hatta bana kalırsa dns attack filan yapalım bloğu kitleyelim :)

Nasılda bekliyormuşsun bir şans bulupta araya girmek için inanılmaz :)

Pamukk dedi ki...

elalemin basketçisi sizi mi gerdi aa sttredin

tearkan dedi ki...

Ya abi işe o yönüyle bakarsan sonuna kadar haklısın. Telekomlu olmadığımı, basketbolu da seven birisi olduğumu düşünecek olursak Davis transferine tabi ki sevindim. Yorumumun son cümlesinde yazdığımda samimiydim yani; ilk iş gidip telekomun ilk iç saha maçına bilet alıcam.

Senin Pascal örneğini yanlış anlamışım. Ben disiplinsiz de olsa yarar sağlıyordu diye düşünüp Davis bence yarar sağlamayacak demeye çalıştım. Yani Davis'i de disiplinsizliği sebebiyle değil bunun başarısızlığı getireceğini düşündüğüm için -senin tabirinle- bokladım.

Senin dediğin gibi lige renk katması, işin şov yönü düşünülünce çok iyi transfer tabi ki. Ancak bunun yanında efesle, fenerle kapışacak tek bütçeye sahip telekomun yöneticisinin çıkıp da Davis'i şampiyonluğa aç takıma bu başarıyı getirsin diye aldık demesi benim kendi çapımda, elimden geldiğince objektif bakarak eleştirmeye çalıştığım nokta. Böylesi, bizim ligimiz için büyük bir bütçeyi yöneten zihniyete laf ettim ben.

Neyse. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Amacım kimseyle tartışmak yada kimseyi bozmak, kimseye laf sokmak özetle göt etmek falan değil çünkü.

Ruff ters tarafindan kalkmis, olur oyle arada, germeyin kendinizi. (gobegini masaya vurur)

@BJK4EVER

Bu blogda yazilan her yorum yayinlaniyor, yorumlarinin hic yayinlanmayacagi bloglar da var, oralarda da yap bu ozgurluk mucadeleni.

Yapilan yorum elestirilecek tabii ki, "dusunce ozgurlugu"nun bir kismi da o. Icabinda etiket de yersin, ben bagrimda "Soroscu libos" etiketini gururla tasiyorum mesela. Ama bu iyi niyetli olani da otelestirerek duzelmez.

BJK4EVER dedi ki...

Otekilestiren bizler miyiz yoksa baskalari mi dusun bakayim.

@Ruff

Ajan diyerek muhtesem seviyeni tekrardan gosterdin, tebrikler.
Iste tam bahsettigim seyi tekrardan gosterdigin icin tesekkurler.

RuFF dedi ki...

@ tearkan

no hard feelings
olur böyle şeyler öptüm gözlerinden ajan

@BJK4EVER

Ajan lafı basketbol camiasının lafıdır.Kelime anlamıyla söylenmez/anlanmaz.Şurda ajan diye hitap ettiğim herkese aynı açıklamayı yaptırtmayın bana.

RuFF dedi ki...

Bu arada dün Ricky Davis in Steve Nash in üzerinden uçarak vurduğu smaçı izledim youtube da bir bakın derim :)

ricky büyük olasılıkla sezon sonu zaten gider. telekoma çok fazla da bir katkısı olacağını düşünmüyorum ama açıkcası ricky gibi bir adamın orada olması telekom maçlarını benim için çekici kılar. muhakkak bizi eğlendirecek bi kaç hareket yapacaktır sezonun geri kalanında. bundan zevk almaya bakalım derim :))

asist time dedi ki...

Bayagıdır buralarda olmadığım için Ricky Davis transferini geç öğrendim.

Ricky Davis transferi farklı açılardan değerlendirilebilir. Ancak gercek olan bişey var Perry gibi Solomon gibi Preldzic gibi oyuncuları herkes alabilir. Ama önemli olan Giricek gibi Nachbar gibi Ricky Davis gibi oyuncuları transfer edebilmektir. Ve bu da Telekom adına ne olur olsun bir transfer başarısıdır.

Futbol da ki gibi şu sıralar Jo yu Santos'u eleştiriyorlar ama önemli olan bu transferleri gerçekleştirebilmek Tabata gibi Cristian gibi oyuncuları herkes transfer edebilir onemli olan üst seviyelerde oynamış oyuncular transfer edebilmek.

Telekom acısından bu transferinin getirileri ile beraber götürüleri de olacaktır. Ilk akla gelen takımda ki ABD lı sayısı. Ricky Davis gelmesi ile K.Lang-Mallet-Wilson 'ı da sayarsak 4. ABD'lı oldu. Bu da demek oluyor ki bir Abd'lı oyuncu ile ya yollar ayrılacak ya da benchde oturacak. +1 eğer K.Lang olursa pota altı savunmasında çok büyük zaaflara yol açıcaktır. Cunku Erwin Dudley hücum da ne kadar iyi ise savunma da da bir o kadar kotu. Bir diğer olasılık ise Wilson. Wilson takıma bu kadar uyum sağlamışken ve takımın bir dişlisi olmuşken onu kesmek de takımın düzenini bozacaktır.

tearkan dedi ki...

asist time

hazır burda yakalamışken seni sorayım: chatman konusunda net bir bilgin var mı? sözleşmesini fesh etmekten vazgeçtiler, seneye de takımda kalacak gibisinden şeyler duydum; ama kesinliği konusunda emin değilim.

Pamukk dedi ki...

resmi siteden yalanladılar tearkan

asist time dedi ki...

Chatman'nın geleceği ceza netleşdiğinde kesinlik kazanır.

tearkan dedi ki...

teşekkürler bilgilendirme için.

Pamukk dedi ki...

baxter da 3 maç ceza almış.
erkek voleybolda bugün derbi varmış orda da ceza alanlar var.
maşallahımız varmış zamia olarak.

tearkan dedi ki...

13 Şubat'taki Türk Telekom-Beşiktaş Cola Turka maçındaki seyirci olayları nedeniyle de Türk Telekom Kulübü'ne 7 bin TL para cezası verdi.

Meydan muharebesinin bedeli 7 bin lira. Çok olmuş bence. Basketbola katkılarından dolayı üste para verselerdi keşke.

Pamukk dedi ki...

:)

yine mi ağlıyonuz yeaaaa

asist time dedi ki...

http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/fenerbahce/bilgin-gokberk/19-06-2009/turgay-demirel-istifa-etmez,-aziz-yildirim-onu-gorevden-almali/119002.aspx

http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/fenerbahce/bilgin-gokberk/26-06-2009/turgay-demirel-istifa-etmez,-aziz-yildirim-onu-gorevden-almali-2/121404.aspx

Yorum Gönder

Ara