.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mart 2010 Çarşamba

Beşiktaş - İ.B.B Erteleme Maçı

Yer: İstanbul İnönü Stadı Saat: 20.00

153 Yorum:

asist time dedi ki...

Ernst bugune kadar sadece Wolfsburg macında takımda ki yerini almamıştı bu da takıma çok kotu yansımıştı. Ondan baska da sakatlandıgını hatırlamıyorum. Ernst'in eksikliği takımı nasıl etkileyecek bu önemli bir unsur.

Bir de Belediye faktoru var. Nedense Belediye hep bize ters geliyor. Hatırlarsanız yine tam yukarıyı yakaladık derken Bobo'ya verilen anlamsız kırmızı kart ile takım hem Bobo'yu hem de şansını kaybetmişti.

Ama ne olursa olsun gecen seneki şampiyonlukk havasına yeniden girmek için de bu maçın kazanılması şart. Ki zaten bilet fiyatlarını da cok dusuk stad'ın full dolacagını dusunuyorum. Taraftarlarında desteği ile umarım galibiyet ile sahadan ayrılıp her ne kadar deplasman agırlıklı da olsa Mart ayında ki fikstur avantajımızı iyi bir şekilde degerlendiririz.

sozcelyk dedi ki...

ernst'in yokluğunda necip uysaldan büyük bir patlama gelebilir. inşallah fabianı çok aramayız bu maç. tam zirveyi karıştıracakken beraberlik bile kötü sonuç olacak.

bakalım ilk totem yorumu kimden gelecek!
rahat kazanamayız bence. hep kendi kendime bu sefer rahat kazanırız diyip durdum, bir kere bile kanserliğe giden yolda iki santim geri tepmedi kararlı beşiktaş oyun anlayışı.
zor maç olur, inşallah kazanırız. nihat bu maç da patlamayacaksa artık gözümde veysel cihan kadar değeri olan bir futbolcu olacak. yeter lan, yıldız diye aldık deniz yıldızı çıktı. bizden giderken daha iyiydi şerefsizim.
bu vesileyle bir de blogdaki yazı sayııs azalıyor gibime geldiğini bildirmek isterim. bir istatistik tutmuyorum, ama eskiden her açışımda yeni yazılar, konular olurdu, bu açışımda mesela bir şey çıkmayacak diye kabullenip açmıştım. site yönetiminin devletle kolkola verip buna bir şey yapması lazım.
ibb bu maçta da bize çentik atarsa en nefret ettiğim takım olacak açık ara. fenerbahçe falan hadi diğer takımları da yeniyor bizi yenerken. sen git 8. 9. sıralarda ol, her seferinde bize patla. yeter lan.
yeter demirören + ibb yeter.

Sertug Ozgur dedi ki...

İbb maçları her zaman sıkıntılı geçmiştir. Fakat her ne olursa olsun Olimpiyat Stadı'na göre İnönü'nün çok büyük bir avantajı var. Geçen sene Gökhan Zan'ın son dakikalardaki mucizevi kafa golüyle maçı almıştık. Ki o maç da bir nevi zirvenin ucundan tutma maçıydı.

Ernst'in olmaması takım kurgusunda bir değişiklik getirir mi bilmiyorum.Aslında ideal kurgumuz ne demek de yanlış soru değil. Mustafa Hoca'ya belli olmaz. Acaba yine Toraman'lı bir orta saha üçlüsü mü(Necip-Toraman-Fink) olur sanmıyorum ama olabilir de.

Ernst'in olmaması tabii ki dezavantaj. Fakat tek olumlu tarafı olarak yabancı kontenjanının açılmasını görebiliriz. Tahminimce Holosko ilk 11 başlayacaktır. Holosko her zaman soru işaretidir ama iyi gününde olduğunda gol sıkıntısını gidermesi açısından önemli olacaktır. Yedek kalsa bile kontenjan sorunu olmadığı için maç içinde bu yüzden köklü değişikliklere gidilmez.

Her ne kadar Necip oynayacak diye yazılıp çizilse de onun yerine Toraman veya Ekrem'in oynama olasılığını da Denizli'ye bakarak yüksek buluyorum.

Bir önemli nokta Tello'nun hangi mevkide değerlendirileceği. Sol içte oynarsa orta saha aksayabilir,kendi etkinliği de azalabilir.

Mustafa Hoca'nın aklından neler geçiyodur bilinmez ama diziliş açısından elinde çok alternatif var. Hangi dizilişi sürer bir tahmin yürütemiyorum.

İbb defansta yüksek,yan toplarda iyi bir takım. Bu yüzden Bobo'nun sakatlığının düzelmesini umut ediyorum. Zira Nobre oynarsa,gereksiz kalabalık yapıp maç kör döğüşe dönebilir.Bu da Belediye'nin işine gelir. Ernst'in yokluğunda dönen toplar orta sahayı çok yorabilir. Bence ilk 11 başlaması gereken en son maçlardan biri. Her ne olursa olsun yerden oynamayalı,topu şişirmemeliyiz.

Orta sahada hücum-defans dengesini iyi kuracak bir kadro çıkarmalıyız.Kim nerede oynamalı karar veremiyorum, İbb çok ilginç bir takım.

Son olarak İskender'in koşularına dikkat etmeliyiz. Duran toplar ve İskender dışında İbb'nin hücum silahı yok.

esperanza dedi ki...

gelenek bozulmaz, hocamiz yine 1-2 mac galibiyet serisinden sonra gereksiz rotasyonu saglamak icin genc yusuf-genc nihat-genc tello ile baslatir takimi. Ilk 30 dk Yusuf sakatlanir, yerine giren Tabata sac bas yoldurur. 60 tan sonra golu yeriz, cikaracaz diye ugrasirken 2.yi yeriz, 1-2 ibb alir

esperanza dedi ki...

ibb, denizli ve kasimpasa ya kaybedelim de bitsin bu cile ve "telafi" sendromu...

mj23 dedi ki...

ernst, yunus yıldırım, puan durumu kriterlerine bakarak söyleyebilirim ki bu maçı alırız.eğer ernst sağlam olsaydı, hakem başkası olsaydı, gs veya fb ile eşit puanda olsaydık bu maçı kaybederdik.

bu takımın böyle durumlarda "against all odds" huyu var.ama problem şu ki oddlar bizden yana oluncada bu against all odds hastalığı devam ediyor.zaten son yıllarda kaçırdığımız şampiyonlukların çoğunuda bu yüzden kaçırdık.

sozcelyk dedi ki...

gece gündüz eleştirdiğimiz takım bu maçı alırsa liderle puan farkı 2 ye inecek m.denizli bu sene geçen seneden daha kolay şampiyon oluruz derken element uydurmamış demek ki bakalım merakla takipteyiz , liderlik bize uymuyo arkadan takipte fayda var ilerde müsait bi virajda alayını sollar şampiyon oluruz diye düşünüyorum.

defansta ferrari var gerisini s.et nası olsa yiyeceğimiz max gol sayısı 1 biz hücuma bakalım , sağda holosko solda tello ortada tabata ilerde de bobo oynarsa rahat kazanırız yok nihattı ekremdi tırıvırı oyuncuları tıkıştırırsak 93 te hadi olum ekrem diye birbirimizi yeriz amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok ekrem sol açık oyuncusu değil 30 yaşından sonra da içinden ryan gigs çıkmaz oynaması gerekiyorsa sağ defansta oynasın ama oranın da kontenjanı dolu yedeğe pls.

sözüm sana denizli zaten elde avuçta kalmış bir lig onda da ön liberoda u.inceman sağda serdar özkan solda ekremi oynatıp izanımıza sıçma.

(fabian ernst bi milyona tavuk dönerden cırcır olup wolfsburg maçında oynamadığında u.inceman oynamıştı )

@sozcelykk

"sağda holosko solda tello ortada tabata ilerde de bobo oynarsa" defansta Ferrari etti 5. Sivok'u mu Fink'i mi kesiyorsun? Fink'i kesersen Ugur Inceman on libero, Sivok'u kesersen Ekrem sag bek oynar.

Cherubim dedi ki...

Liderle fark iki puana inecek, ama şu anda bir maçımızın fazla olduğu Bursa'nın 1 puan gerisindeyiz. 4 puan geride olma ihtimalimiz de var liderden maçı kazansak bile, ki bu yüksek ihtimal..

selo dedi ki...

Kaş sivok ferrari üzülmez
toraman fink
holosko tello ekrem
bobo

bence bu kadroyla çıkacak denizli.
Sonuçta karşımızda her zaman bize ters gelen bir tane maçımızı rahat kazanamadığımız rakip var ilk önce dikkatli oynayacağız ki öyle olması lazım allah allah diye saldırmamak lazım.

sozcelyk dedi ki...

@shelbyl

defansif olarak çok fazla sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum o yüzden fink yerine ekrem ya da toraman kaydırılırsa yine defansif anlamda netice alırız önemli olan hücum gücünü eldeki en iyilerden oluşturabilmek , holosko tello bobo tabata dan iyisi yok elimizde.


toraman ( ekrem ) sivok ferrari üzülmez

necip ekrem ( toraman )

holosko tabata tello

bobo

BJK4EVER dedi ki...

Insallah hocamiz burdaki yorumlari dinleyip Kayseri macindaki sistemden ve oyun tarzindan vazgecmez. Icinde hala Holosko sevgisini barindiranlari gorunce maclari nasil seyrettiginizi merak ediyorum. Bir gercek var ki set hucumunu beceremiyoruz ve ofansif oyuncularimiz kalitesiz/formsuz. Bu durumda yapilacak en dogru sey takimin orta sahasini saglam tutup pres yapmak ve rakibi kendi yari alaninda hataya zorlamak. Tabii bazi futbol gerizekalilari maca kagit uzerinde defansif gozuken oyuncular ile baslamayi defansif oynamak olarak goruyor, ona yaniyorum. Antep macinda halbuki 4 ofansif oyuncu ile basladik, son 10 dakika haric pozisyon yok. Kayseri macinda 9 defansif oyuncu ile basladik, sadece ilk yari 2 gol ve bir direkten donen top var. Keza dun GS 4 ofansif oyuncu ile basladi, sonradan 5'e cikti, mac boyunca Jo'nun pozisyonu disinda net pozisyonu yok. Benim bekledigim ve istedigim 11:


---------------Rustu---------------

Ridvan---Ferrari---Sivok--Uzulmez

--------------Toraman-------------

---------Fink-------Necip---------

Tello---------Bobo----------Ekrem

Tabii M.Denizli'nin hem Ridvan hem Necip'i oynatma ihtimali dusuk. Buyuk ihtimalle Toraman bek'e gecer ve ofansif orta alan oyuncularindan biri orta sahanin ortasina kaydirilir (Tello, Ekrem veya Tabata).

BJK4EVER dedi ki...

Birde birsey daha soyleyim. Bazi arkadaslar IBB'nin defansif oyununa dikkat cekip ofansif oyuncularla cikalim demis, bu durumda bunlarin ekmegine yag surersin. Belediye 3 onlibero ile oynayan (Efe, Serhat, Kanfory) ve bunlari hic cikartmayan takim. Bekler zaten kendi yari alaninin yarisini gecmiyor, ofansif yuk tamamen ilerideki 3'luye kaliyor.

Bu tur takimlara ofansif baslarsan orta alanda ezilirsin, adamlar yaslanip defans yapar ve ileride bos alan bulup Iskener, Tevfik, Ali gibi savunmanin arkasina sarkan adamlarla tehlikeli olur. Zaten bu yuzden3 buyukler Belediye, Kayseri gibi takimlara karsi puan alamiyor. Ama biz defansif ve saglam bir orta saha ile oynayinca gecen hafta kalite farkini orta cikartip maci kazandik mesela. Yapmamiz gereken zaten adamlari savunmanin arkasina kacirmamak, orta alanda hakimiyeti kurmak ve onlarin hatasini beklemek, ki adamlarin bekleri feci kotu, ozellikle oradan hata yaparlar. Tabii kalecileri ve Brezilyali stoperlerine lafim yok.....

sozcelyk dedi ki...

@forever

topu orta sahadan ileriye hangi oyuncumuz taşıyacak o kadroyla ?

aynı anda 3 ön libero oynatabilme hakkın var sen limiti aşmışsın 4 olmuş ( toraman fink necip ekrem )

bambaşkaymışsın.

BJK4EVER dedi ki...

Yahu onlibero olmasi onemli degil ki. Bu sig anlayistan bir turu kurtulamiyoruz. Barcelona'da hucumcu ve para mi yok? Ama adamlar sahaya Toure-Xavi-Busquets-Iniesta dortlusu ile cikiyor, bunlarin dordu de orta saha oyuncusu. Keza Chelsea Ballack-Lampard-Essien-Mikel dortlusu ile cikiyor. Inter'de Cambiasso-Motta-Dejan-Sneijder dortlusu banko. Manchester Milan macina Scholes-Fletcher-Carrick+Park ile basladi.

Zaten onemli olan onlibero sayin degil, bunlarin ofansif gucu. Senin onlibero dedigin Ekrem gecen hafta gol atti, ustelik goldeki kontrolu ve vurusu bizim forvet dedigimiz Holosko'dan cok daha netti. Senin onliberon Fink Tello'ya asist yapti, hani su Tabata'nin 40 yilda yapamadigi sey. Fink adam eksiltiyor, dripling yapiyor, sut cekiyor. Ernst'ten bahsetmiyorum bile.
Defansif oyuncularimizin ofansif oyuncularimizdan daha iyi ofans yapmasi dusundurucu, ama bunu kabullenmek gerekir.

Ha, ayrica su ne kadar forvet o kadar pozisyon/gol dusuncesini de birakalim, cunku oyle birsey zaten yok. Orta alani kalabalik tutmanin mac icerisinde yapacagi etki ofansif bir oyuncunun 2x adam gecmesinden cok daha fazla. Bir defa 2'li mucadelelerin cogu orta alanda gecer, burada galip gelirsen zaten topla oynama oranin ve dolayisiyle HUCUM ETME SAYIN artiyor. Seken ikinci toplari aliyorsun, bu da TOPLA OYNAMA oranini arttiriyor. Yine orta alanda 1 ekstra adamin olursa daha iyi pas yapip topu kendinde tutarsin. Zaten gol icin 4 hucumcuya gerek yok. Gol icin 1 adam, bazen 2 adam yetiyor zaten. Topu kapacak adam, top surecek adam ve bitirecek adam, maksimum 3, duruma gore 2 veya 1. Hadi M.Denizli futbol cahili, gecen sene 2 kupayi tesadufen kazandi (haha), ama kimse bana Mourinho'nun, Ferguson'un, Ancelotti'nin futboldan anlamadigini soyleyemez....

alper dedi ki...

Yenersek puan farkı 2 ye inecek.takıma destek olma zamanı değil.köstek olalım.ya yenersek ya demirören yine kuvvetlenirse.maazallah ne olur ne olmaz takıma dönmeyelim sövelim herkse kötü yapalım takımın ağzına sıçalım.büyük beşiktaş taraftarına bu yakışır.

4-1 yeneriz.2 bobo 1 holosko 1 nihat atar.3 hafta sonraki gs-fb maçından sonra birisini arkamıza alırız.fb-bjk maçından sonra ise lider oluruz.bursa deplasmanında son hafta bursa ile şampiyonluk maçına çıkarız.koyar geçeriz onlarada bursalılarında bir daha ağzı açılmaz.
ernstin olmaması iyi oldu.tabata oyanar.fizik mücadeleden çok alan parselizasyonu esasına dayalı oynayan belediye karşısında tabata rahat oynar.katkı sağlar.

sozcelyk dedi ki...

tespitin komple yanlış

açıklayayım

barcelona toure busqets iniesta xavi oynatıyorsa ( ki genelde busqets yedektir hücumcu keita oynar ) chelse lampard ballack essien i oynatıyorsa o oyuncuların dünyanın en iyi ouncuları olmasındandır ayrıca onlara malouda messi joe cole anelka drogba gibi isimler eşlik eder bizde aynı sistemi fink toraman necip ekrem bobo tello ile uygulayabilir misin ?

eğer elinde hücuma istikrarlı bir şekilde katkı yapabilen sıradışı liberoların varsa holoskonun tabatanın tellonun hastası değiliz koy oynasınlar ama ekrem dağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığında değil taraftar olarak bir insan evladı olarak benim içim sızlıyor.

senin tam olarak bahsettiğin sistemi dünya üzerinde uygulamaya çalışan tek adam luciano spallettiydi roma dan kovulmadan önce senelerce totti arkasında 4 tane libero denedi amacı hepsinden her maç ileride verim almak aynı anda da süper güçlü bir orta saha oluşturmaktı peki noldu , baktılar bu iş olacak gibi değil roma devamlı inter in milan ın juventusun arkasında bir trabzonspor gibi kalıyor hemen sepetlediler yerine hücum oynatan ranieriyi getirdiler bi senede takım şaha kalktı şampiyonluğa oynuyorlar.

Pamukk dedi ki...

yunus yıldırım bu maçı bize ka-zan-dırt-maz

damla dedi ki...

geçen gün gazetede dikkatimi çekti. fabian ernst, beşiktaş'a transfer olduğunda beri beşiktaş 52 maç oynamış. fabian, bu 52 maçın 49'unda oynamış. forma giyemediği 3 maçın biri yıkanmamış ayva yediği wolfsburg maçı, kart cezalısı olduğu eskişehir maçı ve formalite maçı olan konya şekerspor maçı. adam sanki mekanik. hey maşallah demeden edemedim.

yarınki maçta ernst yok bu kesin. ama şampiyonluk yolunda bu kadar önemli bir maçta, nispeten dolu tribünlere oynayacak beşiktaşımızın kayseri maçındaki hırsıyla oynadığı sürece rahat kazanabileceği bir maç.

ibb maçları her zaman kanser eden ve uyuz eden maçlar. nitekim geçen seneki maç en yakın örneği. yere yatan ve bir türlü kalkmayan futbolcular, hakemin saçma sapan yönetimi, nobre'nin golünü vermemesi, dakikaların 80-90ları bulması taraftarın da sabrını taşırmıştı. tello'nun golü ve zankafanın golüyle kazandığımız maçın son dakikaları ise "yat, yat, yat" tempolarıyla geçmişti. ama ibb'liler bu sefer hiç yatmamıştı çünkü yenik durumdaydılar :)

kısacası liderin dün puan bırakmasıyla önemi tavan yapan bir maç. bu maç bana 100.yılda erteleme maçında rıza kaptanın denizlisinin gsyi yenmesi ve bizim koltuğumuzu sağlamlaştırmamızı anımsattı.

sonu yine o sezona benzesin, yarınki maç bizim için inönüde bayram olsun.

güzel günler yakın.

tosunpasa dedi ki...

Mustafa hocamızın bu maça necip yada rıdvan la çıkacağını hiç zannetmiyorum.
sağbeke kaş yada toraman'ı koyar
orta sahayıda ekrem,toraman,fink ve tabata seçeneklerinden oluşturur

sağ açık sol açığı bilmem ama serdar özkan'ı da oynatırsa şaşırmam

fenerbahçe maçında izlediğim büyükşehirin bize gol atabilme ihtimalinide zayıf görüyorum

bu sefer sanki diğer İBB maçlarına göre rahat geçicekmiş gibi geliyor ama
bakalım inşallah

Unknown dedi ki...

zor maç. ama taraftarla kazanırız.beşiktaş erken gol bulursa maçı vermeyen bir takım. hatta böyle bir istatistik var sanırım(emin değilim ama öne geçtiği hiç bi maçı kaybetmemiş)yani önemli olan ilk 30 dakika da bitane sıkıştırmak, gerisi gelir

Sertug Ozgur dedi ki...

@bjk4ever

Holosko sevgisi diyip bana laf çakmışsın muhtemelen ama söylediklerine çoğunlukla katılıyorum. Bekleri zayıf bir görüntü veren İbb'ye karşı Holosko değerlendirilebilir diye düşünüyorum.Hocanın tercihi, oynatmasa da birşey demem. toraman-necip-fink üçlüsünün önünde ekrem'i de alırsak pozisyon bulmada zorlanabiliriz.(Ben Ekrem'i sağ bekte görmektense üçlünün solunda görmeyi tercih ederim orası ayrı) Çünkü Necip'in Ernst kadar hücuma katkı vereceğini pek sanmıyorum.Dikkat edersen defansif çıktığımız maçlarda Ernst adeta free-role'e bürünüyor ve insiyatif alıyor,ataklara çok daha fazla destek veriyor. Ayrıca Nihat yerine Holosko tercihimdir.

Çıkarttığın kadroya bazı itirazlarım var. Bu kadroda sadece Tello'nun ayağına bakmak zorunda kalacağız. Ernst olsaydı çıkardığın kadroya itirazım olmazdı. Ayrıca rıdvan yerine kaş tercihi olacağından kanser olma ihtimalimiz çok. Çünkü bu kadroda beklerin hücuma çok destek vermesi gerekir.

Daha önce de dediğim gibi hücum-defans dengesini kurabilecek bir kadro gerekiyor. Tabata göbekten delmek için bu maçta iyi bir silah gibi gözükse de Tello-Tabata birlikte oynaması orta saha zaafiyetine yol açabilir.

En iyisi maçı bekleyip göreceğiz.Bu maçta nasıl kadro çıkarırsa çıkarsın Mustafa Hoca'ya bir sitemim olmayacak, çünkü ben işin içinden çıkamıyorum.

Pamukk dedi ki...

yersek çıkaramayız

BJK4EVER dedi ki...

@sozelcyk

Onlarin oyuncusu daha iyi diye sistem calisiyor diye birsey yok futbolda. Onemli olan sistemdir ve elde buna uygun oyuncularin olmasi. Barca'nin elindeki oyuncular bunlar, ama onlarin rakibi R.Madrid ve Valencia, ustelik CL'de oynuyorlar. Bizim rakiplerimiz GS ve FB, biz ligde oynuyoruz. Onlarin oyunculari daha iyi diye sistem onlarda calisir, bizde calismaz diye birsey yok.

Futbolda gayet zayif iken Macaristan icat ettigi 3-3-4 ile neler yapti. Klasik 4-4-2 bitme noktasinda iken Sevilla kanat oyunculari ve pivot santrforlari ile ortalama Ispanyol bir takimi iken dunya takimlari arasina girdi, ki Navas, Capel, Perrotti, Kanoute, Negredo, Fabiano ile bu cark devam ediyor. Keza 4-3-3 bitiyor iken Mourinho cikti Manicheli Costinhali orta alan ve tek forvet Benni ile gitti Sampiyonlar Ligini kazandi. Bunlarin elinde Lampard, Xavi, Messi, Essien varmiydi peki?

Ayrica o begenmedigin Spalletti'li Roma gayet basarili idi. Inter'e kupa finalinde 6 tane cekmis, ilk senesinde ligi 5. bitirmesine ragmen sonra 2 defa 2. olmustu. Hos, zaten Roma'da sampiyon olacak kadro var mi tartisilir, Spalletti ayrildiktan sonraki halleri de ortada.

@lakerda

Holosko derken kesinlikle sana soylemedim, emin olabilirsin. Lafim BJK taraftarinin genelineydi, ki cogu Holosko'yu ilah olarak goruyor nedense. Halbuki Holosko top kontrolunden aciz, sagbekimiz Ridvan kadar calim ozelligi olmayan, teknigi bir forvet oyuncusuna gore inanilmaz zayif bir oyuncu. Ama tabii BJK taraftarina yikama yaglama yapinca ilah oluyor....

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=n9j9ISUMhHo

bu maçta söylenmesi muhtemel (:

esgo dedi ki...

Bu maç, Kayseri'ye oranla kalabalık orta sahaya çok daha fazla ihtiyaç duyacağımız bir maç olacak. En az geçen maç kadar ısırgan olmalıyız.

Geçen haftadaki kadrodan Kaş cezalı, Ernst sakat.

Şablonu bozmaya gerek yok.

Kaş yerine Ekrem
Ekrem yerine Serdar
Ernst yerine Necip

Eko Sivok Ferrari Üz
.Toraman.Fink.Neco
.Tello.Bobo.Serdar

Orta sahayı verirsek maçı da veririz,bu çok net. Serdar yerine hadi bir ihtimal Tabata'da olabilir. Zaten Belediye'nin sağ beki -Rızvan- cezalı, sol beki -Gökhan Süzen- sakat. Sıkıntı yaratacak zorlamaları yapamayacaklardır geriden.

tosunpasa dedi ki...

kaş'ın cezalı olması'yla toraman'ı onun yerine çekip necip'in oynama şansı artar'mı diycem ama zor

denizli bi çaresini bulur.

sozcelyk dedi ki...

ibb bizden ne zaman orta sahayı teslim aldı da bu maçta teslim alsın , ibb ye karşı savunma yaptığımız maç var da ben mi hatırlamıyorum .

orta sahayı her türlü alıyoruz hele inönüde oynuyorsak ama mesele orta sahayı almak meselesi değil mesele ... yanlış giriş oldu dur asjksdlasa

önemli olan kaleye gidip gol çıkarabilmek , ibb kocaman bir kilit top oynamaya değil oynatmamaya gelecekler sadece direnç göstererek kazanamayız tekniğe de ihtiyaç var

sezon başından beri kaç maç oynadık tek kale ama 3 puansız sayısını ben unuttum ;ilk yarıdaki kayseri , antep , ibb , gençlerbirliği hatta gs

tearkan dedi ki...

lakerda Bobo'nun sakatlığından bahsetmiş. Oynamama ihtimali var mı? Bu durumda Nobre akla geliyor; ancak çocuğunun hastalığı nedeniyle antremanlara ne kadar katıldı yada ne kadar verimli bir hazırlık süreci geçirdi o konu düşündürüyor beni.

Sertug Ozgur dedi ki...

@tearkan

bobo ve yusuf iyileşmiş diye yazıyor.ama haftaiçi idmanlara tam katılamamışlar.

Unknown dedi ki...

Bjk4ever kesinlikle hakli ne diye kadroyu bozuyoruzki!!!!
Rustu-Ridvan-Ferrari-Sivok-I.uzulmez-I.toraman-Fink-Necip-Tello-Yusuf(Ekrem)-Bobo Bjk4ever kardesim bu macta kesinlikle yusuf oynamali bence o belediyeyi cokertir!!!Sag bekte ridvan hucumda daha iyi olur defansta sikinti cekebiliriz ama bence denenmeli bu macta!!!M.denizli ne yaparsa yapsin uclu onliberodan bu macta vazgecmemeli gibi geliyor bana belediye belalimiz bir belalimiz kayseriyi yendik insallah onlarida yenip sampiyonluk yarisinin gobegine geliriz yine!!!

esperanza dedi ki...

yusuf iyilesmisse hoca bizleri yaniltmaz ve tecrubeli yusufla baslar mutlaka, gol yedikten sonra da maci kurtarsin diye Genc Necip girer oyuna.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben gecen seneki GS maci disinda Yusuf'un ilk 11'de baslayip iyi oynadigi mac hatirlamiyorum, ayni sey Holosko icin de gecerli. Bu oyuncular sonradan girince daha etkili oluyor.


@sozelcyk

Su ana kadar IBB macina teknik oyuncularla ciktik da ne oldu? Adamlar bozdular istedigi gibi. Bu tur takimlara ayni sekilde cevap vermen gerek.....

esperanza dedi ki...

serdar ozkan cikar atar golunu kapar 3 yillik sozlesmeyi

ian dedi ki...

önemli maç. mustafa hoca, sağ bekte ekrem, ortada fink ve toraman ile başlar benim tahminim. yusuf ya da tabata'da biri de onlara yakın oynar ileri doğru oynayabilmek için. tello bobo nihat forveti tahmin ediyorum. kim oynarsa oynasın, pozitif oyun + 3 puan olsun.

tearkan dedi ki...

Benfica istiyormuş beyfendiyi. Menajeri öyle buyurmuş. Benfica ne zamandan beri bizim antrenmanları izliyor merak ettim. İlk yarıdaki gese maçını da izlemiş olabilirler. İbret olsun diye, futbolculara sakın böyle şut çekmeyin demek için de alabilirler kendisini.

Unknown dedi ki...

Bjk4ever bende ayni fikirdeyim seninle.Kesinlikle orta sahamiz guclu olmali uc tane onlibero gibi oyun tarzli oyuncuda haklisin ama ekrem yerine ben bu macta yusuf dusunulmeli derim yusuf bence en yetenekli oyuncumuz holoskoyu oynatacagina onu oynat hocam ama sakin toramanla finki orta sahada yalniz birakma hocam o zaman ayvayi yeriz gibi geliyorki hocada boyle bir seyi sever yani
rustu-ekrem-ferrari-sivok-ibo-fink-toraman-holosko-tello-yusuf-bobo yaparmi yapar korkuyom valla!!!!!

esperanza dedi ki...

bu kadar cok sistem/taktik mesaji atilan tum maclari kaybettik. Simdiden gecmis olsun, haftasonu rakiplerimiz yenilir telafi ederiz

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

kardeşim bir kere de olumlu birşey çıksın ağzınızdan. sürekli yenildik, öldük bittik vs.

maçı yarın kazanacağız, 2 haftaya da ligin zirvesine oturacağız. bu kadar!

Sertug Ozgur dedi ki...

Biraz olumlu şey yazalım:). Geçen sene son 10 hafta 8 gal. 1 ber. 1 yen. alan takım bu sene de niye aynısını yapmasın. İbb'yi yendiğimizde geçen seneki puana ulaşacağız.

Fikstür hesabı yapmıştım geçen gün uzun uzun. Bu ay sonunda lider olacağımızı düşünüyorum. Bir baktım Mustafa Hoca da aynı şeyi söylemiş. İyice kafayı yiyip hocaya benzemişim. Yakında Moskova sirkinde tavşan işine giricem.

Bizim sahilde tavsanlara kagit cektiren amcalardan vardi, o meslek grubunu diriltebilirsin bence lakerda.

alper dedi ki...

4-1 yeneriz.2 bobo 1 holosko 1 nihat atar.3 hafta sonraki gs-fb maçından sonra birisini arkamıza alırız.fb-bjk maçından sonra ise lider oluruz.bursa deplasmanında son hafta bursa ile şampiyonluk maçına çıkarız.koyar geçeriz onlarada bursalılarında bir daha ağzı açılmaz.

anuka dedi ki...

alper ne güzel yazmışsın ağzın bal yesin :)
ama belediyeye 4 gol biraz zor gibi geliyo bana. fb yi ve bursayı deplasmanda yenip şampiyon olmanın da tadı başka olur, 100.yıldaki şampiyonluk gibi hisler yaşatır

chak dedi ki...

serdar özkan "sürprizi"ni bende bekliyorum. belki bu kontrat işlerinden dolayı böyle düşünüyorum. birde "necip oynasın" diyorum içimden.

BJK4EVER dedi ki...

Belediye
Denizlispor (D)
Kasımpaşa (D)
Eskişehirspor (E)
Ankaragücü (D)
Trabzonspor (E)
Fenerbahçe (D)
Sivasspor (E)
Diyarbakırspor (D)
Manisaspor (E)
Bursaspor (D)

Fiksturumuz gercekten iyi. Trabzon ve FB maclarina kadar 5'te 5 yapma ihtimalimiz yuksek, ki bu durumda GSnin FB ile ve TS ile oynayacagi dusunulurse 5'te 5 ile kesin lider olarak gideriz o maca. Hatta Kadikoy'e rahat bir sekilde puan farki ile cikabiliriz. Tabii kagit uzerinde zor olan 2 macimiz var, biri rezil oynayan FB ile, digeri Bursa ile, ama son hafta oldugu icin o ana kadar isi bitirme imkanimiz var, bu da buyuk avantaj. Herseye ragmen son 4 haftadaki Diyarbakir deplasmani ve ic sahadaki Manisa ve Sivas maclari beni korkutuyor, cunku bunlarin hepsi kume dusme hattinda olacak o haftalarda ve herseyi verecekler. Son 4 haftaya ciddi bir puan farkiyla girmemiz gerek, en azindan 4 puan.

Ancak fiksture bakilirsa 11 mactan 7-8 galibiyet cikarma sansimiz yuksek, ki bu bizim sampiyon yapmaya yetmeyebilir. Bence 9 galibiyet yeterli olur. Bu arada diger takimlarin zorlu maclari:


Galatasaray - Fenerbahce
Trabzonspor - Galatasaray
Fenerbahce - Besiktas
Galatasaray - Bursaspor
Bursaspor - Trabzonspor
Fenerbahce - Kayserispor
Besiktas - Trabzonspor
Bursaspor - Besiktas
Fenerbahce - Trabzonspor

Pamukk dedi ki...

bugün Deli İbo'nun doğum günüymüş onun hatrına kazansınlar.

36 yaşına giren Delimize mutlu yıllar dilerim.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada GSnin Gencler ve Belediye deplasmani var. Bursanin da Belediye ve Gencler deplasmani var, ic sahada Kayseri maci var.
FBde Gencler deplasman (bu hafta)maci var. Bizim icin ise Bursa ve FB disinda Ankaragucu, Denizli ve Diyarbakir deplasmani zor olabilir.

Pamukk dedi ki...

gençlerbirliğinden ekmek çıkmaz
cacık olmaz onlardan

damla dedi ki...

konuyla ilgisiz ama haber sitelerine İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Yusuf Şimşek ve Rüştü Reçber ile anlaşma sağlandığına dair haberler düşmüş.

Unknown dedi ki...

Fikstur olayina hic girmeyelim arkadaslar bence ligde diyarbakir ve sivas disinda her takim bir seyler oynuyor ve buda her macin skoru ne olur diye sorduruyor insana!!!Diyarbakiri yenemedigimize hala inanamiyorum cok kotu takimlar!!!Bana sorarsiniz en zor maclarimiz a.gucu(d) kadrolarina bakin ve adamlar gol yemiyor!!!Trabzon(e)kim ne derse desin bence en heyecan verici oyunu onlar oynuyor fb(d) deplasman derbisi her zaman zordur bursa(d) final maci olabilr!!!

------------Rüştü-----------
Toraman--Sivok--Ferrari--İb0
---------Fink---Necip-------
------------Tabata----------
-------Nihat--------Tello---
--------------Bobo----------

drogba dedi ki...

İbbye ofsayttan atacak bir gökhan zan da yok bu maçta aman dikkat etmek lazım

matiasemilio dedi ki...

handikaplı alırız

@lperen dedi ki...

kazanamayız

Pamukk dedi ki...

kasımpaşayı tanıyamadım!

ertuğrul sağlam ı da. nasıl itiraz ediyor. çok değişmiş çok.

Pamukk dedi ki...

muhtemel 11 demişler

Rüştü, Ekrem, Ferrari, Sivok, İ.Üzülmez, İ.Toraman, Fink, Nihat, Tello, İsmail, Bobo

Pamukk dedi ki...

biletler bitmiş

Sertug Ozgur dedi ki...

Pamukk

Ertuğrul Sağlam hep böyleydi.Stresini pek yönetemiyor.Bu maçta görmedim ama kaç kez ağzını okuyup küfür ettiğini hatırlarım.

Zeminin bozuk olması Paşayı etkiledi. Bir de pek istekli değillerdi. Bursanın da ilk yarı çok iyi alan kapatması, zaten sınırlı yetenekte oyunculara sahip paşanın organize olmasını çok engelledi. Ne olursa olsun Yılmaz Vural'ın oynatmaya çalıştığı futbol hoşuma gidiyor. İkinci yarı gördük bir nebze.

marpione dedi ki...

kim söylüyor yahu kasımpaşa maçında ekinler dize kadarı? pes.

esgo dedi ki...

Bursa ile puan farkının 1 ya da 4 olmasının pek bir önemi yok. Son maçlara çıkarken 4 puanlık bir avantaj yakalayamayacağımız için o hafta o maçı zaten almak zorunda olacağız. O yüzden aradaki farkı sorun etmeye gerek yok. Kıscası her halukarda Bursa maçı +3 olarak planlanacak.

Kaldı ki Ertuğrul'u da biliyoruz, ulan Sivas'tan nasıl 3 puanla döneceğiz derken ordan 3 puan alıp, sonrasında içerde Oftaş'a boyun eğmeler falan. Ben rahatım açıkcası Bursa'dan yana pek sıkıntı olmayacaktır.

Pamukk dedi ki...

@lakerda

bizden gittikten sonra değişmiş Ertuğrul Sağlam demek istemiştim zaten. bursada gergin sürekli itiraz halinde. bizde o fırsat-cesaret-vs? yoktu belki de.

Pamukk dedi ki...

bursayı da ertuğrulu da küçümsüyosunuz bence

Pamukk dedi ki...

arkhe anlatıodu geçen maç bursalılar iiçin.
"bu adamlar size aşıklar, aşklar nefretler başlar hesaabı.
sizin tezahuratlarınızdan başka tezahuart yapmıyolar,10 tezahurat yapıolarsa
8i sizindi.Sizin oyuncularınızı alıolar,sizin teknik direktörlerinizi alıolar
yani harbiden inanılmazlardı " fln die.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bursaspor gol bulmasını da savunma yapmasını da bilen bir takım. Bu maç sonunda da gözümü korkutmadı değil.

Fakat yıllardır devam eden son haftalarda zirvedeki anadolu takımlarının düşme sendromu var.Bursa son iki yıldaki sivastan çok daha iyi bir takım orası ayrı konu. Tarihin yine bizi yanıltmayacağını düşünüyorum. Kaldı ki Bursa şampiyon sesleri bu maçtan sonra iyice yükseldi. Yani bu stresi tam anlamıyla yeni yeni hissetmeye başladılar. Büyük takım ve büyük takım hocası farkının belirleyici olacağı haftalara giriyoruz. Ertuğrul Sağlam'ın sabıkası bu konuda pek iyi değil. Onun için Rıdvan Dilmenin sıkça dile getirdiği Bursaspor'un fikstür avantajının pek önemli olmadığını düşünüyorum.

AQ-47 dedi ki...

Ertuğrul'u küçümsemek değil, ama çapı belli onun. Bursa'da da Kayseri'de yaptığından başka birşey yapmıyor bence. Semeye ya da 2 sene sonra BJK,GS vb.nin başına geçsin eski performansından daha iyisini göstereceğine inanmıyorum. Sadece o değil, Rıza için de aynı şeyi söyleyebilirim...Acı ama gerçek, bizim eski futbolculardan ancak Sergen, daha az ihtimalle Şifo takımı yönetebilecek futbol zekasına sahip, saha içi ve saha dışı, yanlış anlaşılmasın.

marpione dedi ki...

ertuğrul sağlam gayet başarılı gidiyor. elindeki futbolcular neyse onu oynatıyor, sihirbaz değil sonuçta.

bizdeyken kaldıramadı ağırlığı ya da felsefesi "dar" geldi -ve kesinlikle yönetim de etkidir başarısızlığa- diye ömür boyu da aynı şeyle suçlamaya gerek yok. daha nerden baksan 15-20 senelik kariyer var önünde. öğrenecek, gelişecek. anadolu'dan bir takımı şampiyon yaparsa da açıkçası sevinirim. sırf beşiktaş'ta oynadı falan diye de değil.

maçtan sonra sevinçlerini izledim stadda. süperdi bence. açıkçası ben bursa şehrini hiç sevmem, uyuşamam ama adamların sevinmesi de batmadı. şu "bizans'ı yıkacağız" ezikliklerinden vazgeçseler ve bir sene şampiyonluk kaybetmenin dünyanın sonu olmadığını anlasalar (yani seneye de kadrolarını koruyabilseler) şampiyonluğu alacak potansiyelleri de var. kayseri veya sivas değil bursa. istanbul'dan elbet onlara da zenginlik sarkıyor. buna paralel bir güçleri var.

yalnız gerçekten de maçın %80'i de beşiktaş taraftarına "özel" tezahürat yapılarak geçirilmez. hele ki finalde "özgün hakları" beşiktaş tribününe ait olan tezahürat yapılmaz. üretin biraz, çalmayın.

Sertug Ozgur dedi ki...

Kadro belli.

Rüştü,Ekrem,Sivok,Ferrari,Üzülmez,Toraman, Fink,Necip,Tello,Holosko,Bobo

Batistuta35 dedi ki...

Kadro güzel,geçen haftaki sistem aynı.
-----Rüştü-----

eko ferrari sivok deli ibo

--------toraman----------

fink-----------------necip

---------tello----------

holosko
--------------bobo

esgo dedi ki...

1 yaklaşık tutturmuşuz.

Denizli artık şaşırtmıyor ! :)

marpione dedi ki...

bence biz kadroyu bilene önümüzdeki hafta bilet verelim.

(hepsi elimizde kalır)

sozcelyk dedi ki...

tabata dışında bu oyuncuları süreceği belliydi ama 3 ön libero anlayışıyla ne yaparız bilemiyorum

maç ilk yarı 0-0 biter ikinci yarı fink - tabata değişikliği olur.

yarım sıfır kazanırız.

Batistuta35 dedi ki...

@sozcelykk
Abi geçen hafta da 3 önlibero dediğin sistem vardı ve bence çok iyi top oynamıştık.

Sertug Ozgur dedi ki...

Aslında beklediğim kağıt üstünde doğru gördüğüm bir kadro. Ama maçta görecez.

Bu arada İbb'de vinicius yerine can arat varmış ki bundan daha iyi bir haber olamaz heralde

kusura bakılmasın da ertuğrul sağlam psikolojik etkenleri yönetme gibi yaş ve tecrübeyle alakalı konuları ayırırsak, futbol bilgisi ve oyunu okuma konularında mustafa denizli'ye 3 gömlek filan üstün gelir. denizli'nin yaşına geldiğinde kariyer anlamında baya bir everest oluşur zaten arada. öyle kayserispor'da da görmüştük zaten demeyle olmuyor, adam 3 büyüklerin çeyreği anca edecek bir takıma hepsinden kat kat üstün futbol oynatıyor. sivas, kayseri, şifo, sergen filan bir 50 fırın ekmek yesinler, sonra kıyaslarız birbirleriyle.

Batistuta35 dedi ki...

Takımın taşıdığı pankart hoş.

Batistuta35 dedi ki...

Bobo nasıl kaçırdı yaf

marpione dedi ki...

bobo'nun topu ayağına aldığı ve faul olmayan bir pozisyon oldu mu şimdiye kadar?

Holosko gol olacagini gordugu icin toptan kacmis pozisyon oncesinde herhalde. Desmond Brada mubarek.

nobre'm nerdesin? =)

Pozisyon hakikaten ofsaytmis da, uc bant yapiyor top oraya gelmeden once.

del piero, Bobo'yla iliskin sanirim Ahmet Dursun - Nouma iliskisi duzeyinde, yoksa Bobo gol attikca portleyip "ehuehuehue" tarzi sebeklik yapmanin baska aciklamasi olamaz.

Sertug Ozgur dedi ki...

İbb'yi hiç bu kadar hırslı görmemiştim bu sene. 5 dakika daha olsa 2'yi bulurduk bence.

Bobo'nun golü ilaç gibi geldi çünkü faul yapmaktan ve zaman geçirmekten başka birşey yapmayan bir takım var karşımızda.

Benim tanimim farkli: Ibb'yi bu kadar sinik ve duzensiz gormemistim daha once, ozellikle de Besiktas karsisinda.

Sertug Ozgur dedi ki...

Gol ofsayt mı değil mi tartışmalı bence değil ama bir daha görmem lazım. Çünkü üzülmez ilk şut çekiyor ve defanstan geçse bobo'nun olduğu yere mi giderdi bir daha izlemem lazım.

shelbyl, insanlarla ilişki düzeyin zannedersem kaptan mağarı adamı seviyesinin biraz üstünde. yahu sen her dakika ironik adamı oynayınca biz sana sadece gülümserken, şurda arada bir takılıyoruz diye bunca stres sinir yapmanın mantığı ne, anlamadım cidden.. gerçek hayatında özhan canaydın ciddiyetinde bir adam olduğunu da hiç sanmıyorum halbuki..

Bence ofsayt, ama oyle olsa bile yardimci hakemi zorlayacak pozisyon oldugundan cok da laf etmemek lazim.

"Reel olarak attigi gol sayisi 25" dedi Gumusbicak az once, o ne demek lan? Bir de macin basinda ne pankartiyla ciktik, yemek yapiyordum o sirada kacirdim (kilibik shelbyl).

Batistuta35 dedi ki...

Elazığ ve şili depremi ile ilgiliydi pankart türkçe ve portekizce olarak.

Sertug Ozgur dedi ki...

Sinik olmasının nedeni bence orta sahada top dolaştıracak efe ve sylla gibi adamların olmaması.Abdullah Avcı tamamen savunma,kontra ve kanat oyuncularına atılacak uzun toplara güvenmiş. Tello hatta Bobo dahil iyi pres yapıyoruz oynamalarına pek izin vermedik. Ayrıca maçın ortasında yapılan taktik değişikliği de hücum anlamında pozitif yansıdı gibi gözüktü.

@batistuta

Neyse jeton dusmus en sonunda.

@del piero

Birader seninki makaraysa benimki degil mi? "Espri yapan adam cikmazi"ndasin sanirim; laf atan adam laf yiyince karsi tarafin espriyi devam ettirip ettirmedigini anlayamaz, ne tepki verecegini sasirir, o hikaye.

Ayrica Feys'de 1000'i askin arkadasim var, hih. Sensin magara adami.

O degil de, cidden merak ediyorum, niye sadece Bobo gol atinca bu blog'a gelip laf atiyorsun? Bizi takip etme amacin Bobo mudur sadece? Hedef kitlemizi ona gore belirleyelim.

Sozlerime burada son verirken, esas sinir stresi kimin yaptigini bir sorgulamani onerir, viskimden bir yudum alirim.

espri anlayışının bu olduğuna da hiç inanasım gelmiyor açıkçası, bu kadar rezil espri yapan insanlar değiliz umarım ikimiz de. benimkisi en fazla takılmaydı, sen bariz bokunu çıkardın, şebek filan diyerek. ha bunu da umursadığım yok belki, ama yine de senin gibi birinden beklemeyeceğim tarzda bir hareketti.

Kalten dedi ki...

Necip nasıl oynuyor izleyen biri bir cümle eder mi?

yalnızca bobo'yu takip etme amacıyla gelmediğimi sadece bu sayfada hemen biraz yukarıda yazdığım mesajdan anlaman zor olmasa gerek. asıl ben senin neye takıldığını anlamıyorum, hasta galatasaraylı biri olarak takımınızda gerçekten beğendiğim ve her fırsatta hayranlığımı belirttiğim(nobre kısmı hikaye yoksa) bir adam var ve bundan bir beşiktaşlı'nın rahatsız olması için hiçbir sebep göremiyorum açıkçası.

@del piero

Birincisi, Dogu Perincek esprimden Yildirim Demiroren - Israil denklemi cikardigindan beri ben senin espri anlayisin hakkinda kesin kanaat sahibi degilim, onu bastan soyleyeyim.

Ikincisi, biri bana sebek dese alinmam zira kendimi de oyle itham ederim; sen alinmissin, ozur dilerim. "Cacik olmazmis" dediydim gecenlerde, ona da hakaret dediler, ben anlamamak Turk insan neye hakaret.

Ucuncusu, tarihin tozlu sayfalarina "zorla" gommus oldugumuz bir gereksiz "Nobre - Bobo" olayi var, hic yuzeye ciksin istemem.

Dorduncusu, su blog'a 10 yorum yaptiysan 9'u Bobo polemigi ile alakaliydi. Bobo'ya hayranligin cok guzel, ama bana garip geliyor bu.

Budur.

Ikinci gol de mi ofsayt lan yoksa? Uzulurum hakikaten.

şebek evrensel bir hakarettir abi, israil de şeref yoksunluğu evrenselleşmiş bir devlettir =)

sonuç itibariyle, yalnızca net ortamında da karşılaşsam saygı duyduğum bir insansın, bir bobo yüzünden filan da bunun bozulması manasız olur. bobo gol kralı olsun, biz şampiyon olalım, orta yol bu sanırım =)

Abi Amerikan standartlarinda hakaret cok farkli seni temin ederim ki.

Zaten polemikle dostluk bozulmasi sacma olur; bunlar tuz biber maiyetinde seyler.

Sertug Ozgur dedi ki...

Maç öncesi blogda bu kadar taktik konuşulan bir maç ve kazanmamız enteresan.

Yalnız skoru garantileyince futbolumuz çekilmiyor hiç.

Artık önümüzdeki maçlara bakıyoruz! Abdullah Avcı'yı da ağlatıyorduk az kalsın.

Mac post'unu ben actim bu arada; lutfen.

@batistuta

Bu arada yeni fark ettim, Sili'de Ispanyolca konusuluyor, pankart Portekizce degildi umarim :)

esperanza dedi ki...

@lakerda

toteme devam

@shelbyl

demek ic saha maclarini sen , deplasmanlari Eser acacak.

Bir kaç galibiyette. Demirören'e olan tepki biter demiştim öyle de oldu maalesef...
artık yapıcak pek bi şey kalmadı...

bu arada aklıma bir şey takıldı maçta binbir güçlükle astığımız yeni açığın üst tarafındaki "kabataşlı beşiktaşlılar" pankartı indirilmiş ve yerine büyük bir pankart asılmış. indirilen pankartların nereye konulduğunu bilen var mı?

Sertug Ozgur dedi ki...

@shelbyl

Post açmaya devam abdullah avcıya selam.

Bu arada İspanyolca idi pankart,türkiye ve şili bayrakları da vardı. öyle bir rezillik düşünemiyorum:)

barfilozofu dedi ki...

Geçiceksin Mustafa!!!

sozcelyk dedi ki...

melih şendil andavalıyla gümüşbıçak barzosu iki dakka susaydı da taraftarı dinleyeydik maç zevkimizin içine ettiler.

taraftar şov yaparken hala taktikten bahseden melih şendil , art niyetlisin adamım , burda eser e sallamasıni biliyorsun ama beşiktaş maçındaki heyecanın yerle yeksan olmuş bak seni uyarıyorum dsmartta bankasya maçlarını anlattırırım sana akıllı ol.


ulan seneye yeniden yapılanma diyen dji inşallah güntekini ntvden hacılar da fanatizmin zirvesinde seri orgazlama garkoluruz,,

beşiktaş ulannn

esperanza dedi ki...

IBB yi Gokhan Zan siz da yenebilmenin hakli gururunu yasiyoruz

BJK4EVER dedi ki...

Orta alanin onemini kucumseyen arkadasla herhalde artik sozlerini geri alirlar. Fink ve Necip muthis oynadi, Necip'i ilk defa gercekten begendim. Bunlarin yaninda basta Toraman sonra Tello da iyi oynayinca, ki Tello inanilmaz hirsli ve mucadeleci oynadi, orta alanda adamlara nefes aldirmadik ve panik yapmayip bekleyince hata da yaptilar, golu de attik. Demek ki illa Ernst olmasi gerekmiyormus, oyle 4-5 forvet ile saldirmak da gerekmiyormus, degil mi?
Sadece birseye daha parmak bakmak istiyorum. Antrenor hic elestirmem, detayian kadar elestirenlere de saygim yoktur. Ama hocam, bu kadar rahat macta neden Nihat, Tabata ve Nobre erken girmez? Hele ki Bobo, Fink gibi oyunculari dinlendirip kenara alabilirken ve Nihat, Tabata'yi kazanip morallerini yukseltmek varken? Kulubede Nihat'a acidim dogrusu....

Necip iyi oynadi, duzen icinde siritmadi; ama muthis dememek lazim. Pozisyon bilgisi eksikligi gozume carpiyor benim.

Bu kadar sinmeye hazir bir IBB karsisinda cidden iyi bir oyun oynadik.

Demiroren tepkilerine gelince: Eger kendisi ve yonetim boyle konusmadan kenarda duracaksa simdilik tolere ederim. Transfer donemi gelince gorecegiz Anyayi Konyayi finansallari.

Batistuta35 dedi ki...

Ne biliyim şilide portekizce konuşuyolar sandıydım ondan öle dedim yoksa o yazıyı anladıgımdan değil.Gelmeyin üstüme hemen:P Hem portekizce ve ispanyolca çok da uzak değil diye bi sıvamaya çalışiim:P

sozcelyk dedi ki...

bazı arkadaşlar da umarım holoskonun önemini birazcık daha iyi anlamışlardır,umarım hasagiçin solundan koyduğu o muhteşem plaseden sonra , holoskoya söyledikleri lafları geri alırlar.

Ahaha, olur batistuta ya, takma.

BJK4EVER dedi ki...

Umarim bazi arkadaslar da bir oyuncuyu tek pozisyona gore degil de 90 dakikaya gore degerlendirir. Lakin Holosko attigi gol disinda olumlu 1 hareket yapmamis, en cok top kaybeden oyuncumuz olmustur.....

sozcelyk dedi ki...

umarız bazı arkadaşlar da holoskonun yerinde oynayan nihat serdar özkan gibi oyuncuların her maçta 6 gol 8 asist 15 ribaund la oynamadığını anlar .

esperanza dedi ki...

Holosko form tutarsa 1-0 , 2-1, 1-1 gibi skorlarla telafi ederiz bu ligi. Gs-fb macina kadar puan tablosu boyle gitsin, o mactan sonra biraz daha netlesir olaylar

Abi polemige "bazi arkadaslar" diye devam etmeseniz?

BJK4EVER dedi ki...

Umarim bazi arkadaslar da yabanci kontejaninin oldugunu, Holosko'nun ilk 11'de baslamasi halinde Tello veya Bobo'dan birinin yedek oturmasi gerektigini anlar.

Zaten Holosko tartismasi yersiz. Holosko anca yedekten girecek oyuncu, bana gore bundan ote degil. Size gore super olsun, o sizin gorusunuzdur....

Sertug Ozgur dedi ki...

Necip'in ayağına top çok yakışıyor.Bugün görevini defansif anlamda iyi yaptı. Takım içinde oynadıkça ileriye daha çok destek verecektir. Artık Uğur İnceman'dan önce bir opsiyon olmasına sevindim. Buradan Oğuz Çetin'e de bir teşekkür parantezi açıcam. Milli takıma seçilmesi, Denizli'nin kendisine şans vermesini arttırmıştır.

Fink-Ernst-Necip üçlüsü de ilerisi için iyi bir alternatif olarak düşünülebilir.

Holosko'nun tekniksizliğine çıldırıyorum. Fakat o vuruşu gerçekten güzeldi. İlerleyen maçlarda olağanüstü şeyler beklemiyorum ama önümüzdeki haftalarda mutlaka katkısı olacaktır.

Bobo sırtı dönük vuruşları çok iyi yapıyor.Kolay gözüken ama her santrforun yapamayacağı vuruşlar. Statik olmaması,alan değiştirmesi rakip stoperleri oldukça bozuyor.Stoperleri öne çekip, boşalttığı alanlara Ekrem iyi giriyor,Holosko'dan da aynısını bekliyoruz. Ayrıca dikkat ettiniz mi, uzun ve diagonel diyeceğimiz pasları çok ölçülü atıyor.

Tello havasını buldu. Kontrat motivasyonu diyelim ya da başka birşey sebebi ne olursa olsun, onun istekli oyunu şu takımın performansını direkt etkileyen unsurlardan biri.

Son bir sözüm de Fink'e. Bu rus asıllı almana kanım iyice ısındı.İlk yarının en iyilerindendi.Rıdvan Dilmen küçümsemeye devam edebilir.

marpione dedi ki...

mahmut'la hulusi ekşibeşiktaş'ta. yeni transferlerimiz.

Kalten dedi ki...

Bu sene geçen senenin aksine zor maçlarda galibiyet de alabiliyoruz.

Hatta Bursa maçında son beş-on dakika oyunu bırakmamış olsak belki de şu anda bütün bu şartlara rağmen liderdik!

Başkanını vesairesini beğenmesek de bu takım bizim takımımız --mucizevi bir Şükrü Saracoğlu galibiyeti bekliyorum bu sefer. FBGS'nin derbide birbirlerini yemesi ile birlikte önümüz açılır. Son maça şampiyonluğu bir önceki hafta İnönü'deki Manisa galibiyetiyle garantilemiş olarak çıkarız. Son maçı da Bursa'ya vererek Şampiyonlar Ligi'ne gitmelerini sağlarız ve yıllar öncesinin diyeti ödenmiş olur.

Unknown dedi ki...

Holosko ilk geldiginde adam eksilten deparli yetenekli bir oyuncuydu bence gitgide dusus yasamaya basladi.Bu sene sakatliginda etkisi vardir tabi!!!Necip defansif olarak siritmadi sergen yalcinin dedigi gibi o bolgede bjkin transfer yapmasini engeller hic degilse ki bence dahada yetenekli takima uyum gosterdikce ofansif anlamdada iyi isler yapacak gibi.Uclu on liberoya devam(necip-ernst-fink)hocaya tesekkurler.Haydi hayirlisi!!!!!

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

İlk golde kafasına soru takılanlar için erman hocadan gelsin. Özellikle shelbyl senin için. Anladığım kadarıyla benim gibi lehimize haksız bir gol olduğunda rahatsızlık yaşayanlardansın.

Ofsayt kitaba-kurala bağlı olan,yorum farkı pek içermeyen bir konu olduğundan erman toroğlu'nun dediğini doğru kabul edebiliriz diye düşünüyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14072278.asp

esperanza dedi ki...

Holosko zaten bu, bundan daha iyisini oynayabilse zaten elinde EU pasaportuyla buralarda durmazdi. Bobo-Holosko bu sekilde devam eder, Ferrari ye de nazar degmezse kadikoy deki Fb macina kadar puan durumu asagi yukari bu sekilde devam eder diye dusunuyorum

RuFF dedi ki...

Daha öncede yazmıştım bu takımın tek sorun ileri uçta oynayanların formsuzluğu ve isteksizliğidir diye.
Kayseri maçında Tello, bu maçta Bobo ve Tello nun iyi oyunu ile maçı kopardık.
Bobo yu hiç sevmem beni tanıyanlarda bilir.2 maç oynayıp 15 maç ortalarda gözükmez, pres yapmaz, koşmaz.Fakat bu maça baktığınızda inanılmaz bir top oynadı.Arkadaşla birbirimize baktık ve küfür ettik çünkü biz Beşiktaş taraftarı olarak Bobo nun ve Tello nun skinin keyfinin gelmesini beklemek zorunda değiliz.

Sezon başından beri Tello ile Bobo bu kadar hırslı olsaydı şuan çok farklı bir konumda olurduk.

Mustafa Denizliye sallayanlar şuan ne düşünüyorlar bilmiyorum ama
4-1-2-3 taktiği inanılmaz uydu takımımıza.Belediyenin 1 tane pozisyonu var tüm maç boyunca bilmiyorum farkındamısınız.
Ayrıca maç içinde yaptığı Toraman-Ekrem-Fink yer değişikliğide maçı kazanmamızı sağlamıştır.

RuFF dedi ki...

Bu arada Holosko tartışmasız maçın en kötü oyuncusuydu.Özellikle ikinci yarı inanılmaz top ezdi.
Gol atmasaydı şuan herkes küfür ediyor olacaktı.Umarım kendini toparlar bir türlü rayına oturmadı şu adamın futbolu.

Necip bu takımın geleceğidir ve herkesin sahip çıkması gerekir.Hatalı bir pas attığında küfür etmemek gerekir!!

Önce bilet için EkşiBeşiktaş'a, sonra da o soğukta beni bekleyen Jessie ve yanındaki arkadaşlarına teşekkür edeyim.

Çok keyifli maç oldu. Necip'in ilk 20-25 dakikadaki tedirginlikten sıyrıldıktan sonra oynadığı oyunu takdir edip umutlanmamak mümkün değil. Özellikle ikinci yarı muazzam oynadı. Yalnız hala çok kontrollü değil. Kimi zaman sertlikte aşırıya kaçıyor. Fink sahanın en iyisiydi sanırım. Her yere koşar mı yahu bir adam?! Bir de Tello'da 2 haftadır gözle görülen hırs, azim, kararlılık resmen beni mest ediyor. Sezon sonuna kadar böyle devam ederse şampiyon olacağımıza inanıyorum.

Ze1903 dedi ki...

Holosko ilk geldiğinde tekniği bu kadar kötü değildi sanırım ya.Topu bu kadar çok kaval kemiğiyle istop etmeye çalışan yada süren bir adam daha yoktur sanırım.Dün beni delirtti.Tribünden de tepki aldı sanırım çünkü attığı golden sonra tribüne dönüp bir şeyler söyledi ve sus işareti falan yaptı.Hoca Nihatı alır sanmıştım ama sanırım ona bir mesaj veriyor.

İBB ye attığımız gollerin hemen ardından gol yerdik dünde ciddiyeti kaybedip 2 kere çabaladık ama rüştü sağolsun.Ayrıca defans oyuncularımızdan İ Üzülmezin başlatmış olduğu “Ben topu taca atmam arkadaş” akımından Allah aşkına vazgeçelim zira ya kaptırıp tehlike yaşıyoruz yada kornere çıkıyor.Ferrari bile bu akıma uydu.

Arkhe dedi ki...

Bilet fiyatlarını indirmeyi Fenerbahçe'den çaldınız, ilk önce biz indirim yaptık. :o

:)

Sercan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
smyrnian dedi ki...

abdullah avcı ana avrat hangi topçumuza sövdü?

sozcelyk dedi ki...

futbolcuya değil yunus yıldırıma küfretti

esperanza dedi ki...

Tek dilegimiz Holosko nun "pancu sendromu" na yakalnmamasi

Pamukk dedi ki...

neden Delinin doğum günü kutlama fotoları ve haberi hala yok resmi sitede.ayıp. kutlamadılar mı.

esperanza dedi ki...

@Pamukk

denizli macina "dogum gunun kutlu olsun kaptan" pankartiyla cikariz.

smyrnian dedi ki...

el pueblo delinho ii olurdu aslında

necipten bi cacik olmaz.. net..
holosko da teknik olsa ibrahim uzulmezle degil fabregasla paslasiyodu...

ian dedi ki...

@ i.meriç

paralel evrene nasıl girip çıkıyorsun? bize de öğretsene.

Sertug Ozgur dedi ki...

Diyarbakırspora 3 maç seyircisiz oynama cezası verilmiş. 4 maç ceza verilseydi biz de yararlanacaktık. Kader,kısmet ne diyelim?. Bursa-Diyarbakır maçının tekrarlanacağını düşünüyorum bu yüzden. Ayrıca ben diyarbakırda hiç kazandığımızı hatırlamıyorum.

esgo dedi ki...

Bobo'nun ilk maçıydı galiba, Diyarbakır'dan galip dönmüş Bobo'da ilk maçında golünü atmıştı diye hatırlıyorum..Yanılıyor da olabilirim.

O 3 maçlık cezanın 2'ye indirileceği de konuşuluyordu bugün Ntvspor'da. Buna ilaveten ben hükmen mağlubiyet yerine bir şekilde kılıfına uydurulup, o maçın kaldığı yerden başlatılmasını bekliyorum.

Kural çok net Diyarbakır hükmen mağlup olmalı diyor; ama ortada yaşanan olayların çevre illerden gelen provokatörlerce yaratıldığı gerçeği ve 2 hafta öncesine kadar ligde kalma mücadelesinde yarıştığı Denizli'ye mağlup olmalarına karşın alkışlarla uğurlayan bir taraftar profili var. Dahası 3 büyük takımı doğrudan etkileyecek ve onların aleyhine olacak bir karar söz konusu. Dediğim gibi kural çok net ama şu vakit o kararı almak da günlerdir yazılıp çizildiği kadar kolay olmayacaktır.

esperanza dedi ki...

o macta Bobo ve genc tomas jun un golleriyle yenmistik diyarbakiri

Pamukk dedi ki...

asyde sulu maç 5 maç ceza almışken, değişen tek şey su değil taştı yahu. 3maç neymiş yuh. 2ye inmesin hepsini kaldırsınlar.

Unknown dedi ki...

@smyrnian

hakeme değil tello'ya küfür etmiş. bunu da kendi söylüyor rahat rahat.

http://www.milliyet.com.tr/o-kufurler-tello-ya/spor/sondakika/12.03.2010/1210346/default.htm

Sertug Ozgur dedi ki...

Doğru ya Gökhan Güleç,Bobo ve Jun atmıştı,3-1'di galiba. Başka da yoktur ama hep karın ağrısı çektiğimi hatırlarım.

Bu arada haberin doğru olduğuna pek inanmadım ama doğruysa Abdullah Avcı ayıp etmiş.Teknik direktörlüğünüze saygım var ama böyle sinirlenmenize,gözlerinizin dolmasına gerek yok. Siz provokatörlüğü iyi bilirsiniz diyecem şimdi. Ya da sizi fair play'e davet ediyorum sayın avcı. Fair play, spor-dostluk oyun falan,bi çay demleyin filan biraz rahatlayın. Kuzu görünümlü kurt olduğunuzu anladım ben kendi adıma.

RuFF dedi ki...

Bu maçta pamukk kombinesini başka bir arkadaşa verip maça girmemiştir.
Nedenini sorduğumda " yenilirsek beni suçlayacaksınız o nedenle gelmiyorum" demiştir.

Pamukk ın gelmediği maçı Beşiktaşımız çok rahat bir şekilde kazanmıştır.Bu nedenle herkesin el ele verip şu kızı maça gelmemesi konusunda ikna etmesi gerekmektedir.

Taşın altına elini koy artık Pamukk
Yeter!

Pamukk dedi ki...

" yenilirsek beni suçlayacaksınız o nedenle gelmiyorum" filan demedim uydurma.

gelicem işte zaten 4 maç kaldı aaaaa

ian dedi ki...

abdullah avcı, "yere yatsana.." tezahüratına kızıyorsa eğer boşuna sinirleniyor bence. o tezahüratın hiçbir yanlış tarafı yok, gayet akıllıca. yedek kulubesi arkasından yapılan kötü tezahüratlara kızıyorsa şayet, gitsin bir beşiktaş'ta son 5-6 senede oynamış kanat oyuncularıyla konuşsun. kendi futbolcusunu sindiren numaralı alt ön sıra ve kapalı alt ön sıra sana mı acıyacak abdullah avcı :) (yanlış şeyler tabiki bunlar.)

drogba dedi ki...

Bence Bjk taraftarı Rıza Çalımbay ve Mehmet Özdilerk yere yatsana Bjknin uşakları diye bağırmalıydılar

esgo dedi ki...

Al bakalım öyleyse.

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/12/y-atmaaaaaaa-ziya.html

Gördüğün gibi renk ayrımı söz konusu değil, futbolu çirkinleştiren, emekten-zamandan-futbol sevgimizden çalan her teknik direktör öyle ya da böyle payına düşeni almıştır.

Yorum Gönder

Ara