.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Şubat 2010 Cumartesi

TSL 23.Hafta / Kayserispor - Beşiktaş

Kadir Has Stadyumu Cumartesi - 19:00

65 Yorum:

damla dedi ki...

Nobrenin son galatasaray macindaki kipirdanmasinin ardindan umudumdu bu sezon hic ilk 11de goremedimiz bobo-nobre ileri ikilisi. Ama nobrenin cocugunun hastaligi sebebiyle oynamayacagini okudum, yine yalan oldu kisacasi :)

her macta gerek futbolcularimizi gerekse taraftari kiskirtmakta bir numara olan cangele isimli sahsin oynamayacak olmasi bu macta sinir saglamiz icin onemli bir etken. Markajdan kedi gibi siyrilan ve ikili mucadelelerde yikilmayan makakulanin karsisinda iyilesmis bir ferrari cozum olacaktir.

kisacasi birseyleri istiyorsak, ki istiyoruz, biseyleri yapabilecegimize inaniyorsak, ki inaniyoruz mutlaka kazanmamiz gereken ve kazanacagimiza yurekten inandigim bir mac.

yarin guzel birgun olsun, biseylerin baslangivi olsun... bizim icin kayseri koooy kartal goool, kartal goooool :)

@lperen dedi ki...

kazanamayız

düşünülenin aksine rahat kazanacağımızı inanıyorum.

bu arada yanlış görmediysem milli takıma bizden bir tek necip çağrılmış.

rahat alırız.
nihat bu maç da patlamazsa artık c3, dinamit, torpil ne varsa kullanıp patlatsınlar bu herifi:)

Sertug Ozgur dedi ki...

Bu maçı alırsak seri yapabileceğimiz takımlarla oynayacağız.

Bu maça gelirsek, klasik 3 ihtimalli bir maç. Ama yenemiyeceğimiz görüşü daha ağır basıyor. Hakikaten Cangele'nin olmaması sinirlerimiz için iyi haber. Kanatları iyi kapatmak lazım. Kayserinin tek aksiyonu bu. Bu yüzden tahminen forvet ikilisi hariç Gs maçındaki kadroyla çıkarız. Nobre yerine Bobo oynar, kontenjan yüzünden de Holosko yerine Nihat oynar.

Nasıl gol atacağız hiç bilmiyorum.
Souleymanou bize de kıyak yapsın artık!

esperanza dedi ki...

mac basligi acildiysa gecmis olsun

ilk yari 1-0

ikinci yari 2-1

Yenilelim yeterki nobrenin ogluna birsey olmasin!

Nobre'nin oğlunun durumu nedeniyle benim de tüm konsantrasyonum gitti.Umarım en kısa zamanda iyi haberlerini alırız.

F1a9t0i5H dedi ki...

besiktas bu maçı alır hiç kaçarı yok sorun sadece zemin olur belki biraz

nihattan hiç birsey olamaz gibi geliyor olsa olsa iyi bir yedek olur bosuna oynatmamalı 11 de bu adamı

Nobre ve çocugu icin üzüldüm gecmiş olsun umarım acil sifa bulur cocugu adam tam formunu bulurken kadro dısı bu sebeble inş iyi olur

tabata tello holosko bobo formda olsun besiktas seri yakalıyacaktır eminim basarılar simdiden

Adler dedi ki...

1-0 da olsa kazanmamız lazım bu maçı.

salih demir dedi ki...

kaç yıldır yenemiyoruz kayseride bu sefer olsun bari

Sertug Ozgur dedi ki...

Nobre'nin çocuğunun yanında Makakula gibi insan azmanı karşısında Ferrari'nin yüzüne darbe alacağından korkuyorum.

Arkadaşlar bilen varsa söylesin Ferrari'nin maskesiz oynaması ne kadar riskli. Vallahi ekstra strese giriyorum adamın yüzü dağılacak diye.

esgo dedi ki...

O endişe bende de var, zaten çekinerek ve kendini sakınarak oynuyor; bir de böyle fizikli ve yıpratıcı bir adama karşı ne kadar agresif ve mücadeleci olabilir açıkçası kestiremiyorum.

Onun dışında zemin de son kayseri- g.saray maçında inanılmaz kötüydü. Düşünün 90 dakika içinde 198 kenar ortası üstten auta gitti, ki Sabri falan da sahada değildi. 2 ya da 3 gollü bir galibiyet bekliyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Eser valla Milan Baros'un önlem olarak sahalardan ekstra uzak kalma pahasına ayağına yanılmıyosam platin mi neyse artık birşey taktığını düşünürsek, bu adamın maskesiz oynaması ateşle oynamak geliyor. Bir yandan da bu adamın profesyonel olduğunu farz ederek çok ciddi risk almadığını umuyorum. Yoksa şaapmışım şampiyonluğu falan.

Bir de Ferrari'nin geçen haftaki çekingenliğini gözönüne alırsak yedek beklemesini savunuyorum. Cangele yokmuş galiba, onun yokluğunda Kayseri bol bol uzun top ve doldur boşalt oynayacaktır. Keza Cangele yerine Ömer Şişmanoğlu da oynarsa hava topu mücadelesi çok olacaktır. Her ne kadar İbrahim Kaş'ın inönüdeki maçta Makakula'dan saçma bir çalım yediğini görsek de stoperde sert,agresif Kaş'ın daha iyi olacağı kanısındayım.
Ayrıyetten nihat'a katlanmak yerine Holosko'ya da kontenjan açılmış olur.

akinfeev dedi ki...

iddaa maç programına göz attığım zaman beşiktaşa 1 handikaplı bahis açıldığını gördüm.eğer aynı şeyi-herhangi bir-futbolcumuzun da gördüğü takdirde 3 ya da 4 farklı kazanacağımız maç olur.

tearkan dedi ki...

O çekinerek oynama durumu sakatlık sonrası çıktığı ilk maç olamasının etkisi de olabilir diye düşünüyorum. (aynı zamanda öyle umuyorum) Takip ettiğim kadarıyla önceki hafta oynayabilecek durumdaymış; ancak maskeyle oynaması şart koşulmuş. Ferrari de maskeyle rahat edemediği için maskesiz oynamak istemiş; ancak Denizli izin vermemiş; riske etmek istememiş.

Ayrıca bu maske ne menem bir şeydir yaw?? Rip Hamilton bir takar bir daha çıkarmak istemez, Hido son dakikalarda topu oyuna sokarken rahat edemeyip maskeyi atar ve topu ondan sonra oyuna sokar.

damla dedi ki...

yarın gelecek bir 3 puanın ardından garanti 3 puanlı ankara maçı ve denizliden alınabilecek 3 puanla seriye başlangıç yapabiliriz. bu 3 maçlık periyod içerisinde sıralamada üstümüzde bulunan takımların oynacağı rakiplere bakınca mutlaka puan kaybedeceğini düşünüyorum.

güzel günler göreceğiz inşallah, güzel günler.

tearkan dedi ki...

@eser

Bu üç gollü galibiyet inancı da Rüştü'nün maaşına ilişkin yorumundaki gibi ciddi gözüken; ama şakayla karışık bir yorum mu yoksa ciddi misin? Kupon yapıcam onun için soruyorum:) Bizimkilerin pozisyona girse de atamayışını, şahsi kanaatim makukulayla iyi bir ikili olan cangelenin olmayışını ve stadın zeminini düşününce alt olur diye düşünüyorum; ama içimden de üst geçiyor. :P

esperanza dedi ki...

Son 5 yila bakildiginda beraberlik bizim icin iyi sonuc olurdu, ancak deplasmandaki kanserojen oyun devam eder ve her turlu Kayseri yener.

esperanza dedi ki...

kayseri de yensin de bitsin bu cile..tabi digerleri de kazansin da haftaya bi daha "acaba?" demeyelim

Batistuta35 dedi ki...

@tearkan
kupon yapıyorsan direk beşiktaşa oyna 2,3 oran var, macı 0-2 alırız:D:D

bak kupon da vereyim sana:D:D

Altay 1.7
beşiktaş 2.3
manisa 1.8
Juve 1.5

KaySERİ'nin başlangıcı olur bu maç.80 puanla şampiyon olarak bitiririz ligi.

esgo dedi ki...

@tearkan, yok ciddi yazdım da an itibariyle kendimden başkasını 3 gole inandırmanın en az 3 gollü galibiyet kadar zor olacağının da farkındayım :)

drogba dedi ki...

Sabrinin ortaları zaten iyidir ki
Maç berabere biter

tearkan dedi ki...

@batistua35

Altay aldı valla 3-2 de uyanıp yetişebilseydim maça keşke:)

Yaptıkların yapacaklarının garantisidir diyerek yazdım bizim maçı kupona:) Maksat maçı izlerken fazladan heyecan olsun :P

Gökhan dedi ki...

yine enteresan bir kadro var.ntvspor'da toraman'ı sağ açık gösterdiler ama böyle bir şey oynayacağız heralde aynı içerdeki cska maçı gibi.nasıl pozisyon bulabiliriz belli değil.

rüştü
kaş-sivok-ferrari-üzülmez
fink-toraman-ernst
tello-bobo-ekrem

chak dedi ki...

tello yerine ismail oynasaydı tam olacaktı. anca bu kadar defansif olabilir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Trabzon maçındaki gibi 5-4-1 gibi bişey oynıcaz heralde off.

yuki the zorba dedi ki...

Bu nasil guzel bir gol... Gozumun pasi silindi...

Batistuta35 dedi ki...

@tearkan

bak beşiktaş da tutuyor:D:D

Unknown dedi ki...

haftaya berabere kalırız kansere devam..

ian dedi ki...

@ umut

rahat ol, haftaya kazanıcaz. ankaraspor şu haliyle bizi yenemez.

GoDLeSS_FroG dedi ki...

Beşiktaş'ın adının olduğu her yerde acaba vardır demişti Beautiful Freak.

Haftaya Pazar günü biri gelip Ankaraspor'la berabere kalmışsınız derse inanabilirim.

Unknown dedi ki...

@ian

ahaha pardon ya :) ozaman öbür hafta abi :)

yuki the zorba dedi ki...

Heheheh son donemde duydugum en iyi Besiktas esprisi..

Ahmet Canseven dedi ki...

Ula Necip girdi:) Sevindim valla... bide gol atarsa...

mj23 dedi ki...

ariza ölene kadar mokoko attı 1-2

Kalten dedi ki...

Bizim tüm takım Hasan Şaş'ın grip ilacından içmiş heralde bu sabah

marpione dedi ki...

sırada ibb maçı var. beşiktaş'ın şu ligde "evire çevire" yenmesini istediğim yegane takım bu. normal galibiyet falan da kesmez beni kanırta kanırta fark atıp yenelim istiyorum. devamlı başımıza bela bunlar.

bugün maç boyu takım olarak defansta çok iyi ve çalışkan ilk yarıda da hücumda verimliydik. bunda en büyük pay kuşkusuz tello'nun. oynayınca keyif veriyor bu bücür ama kötü gününde de acaip çekilmez oluyor. soldan gelen ibo'ya o pası da verseydi ikinci yarıyı yayılarak keyif içinde izleyecektik.

bugün kazandık ama ortada oturmuş bir futbol olduğunu söyleyemeyiz. hala takım 5 pasla gole gitme peşinde. şöyle bir topu tutayım, orta sahada bir kaç pas yapayım, rakibi ileri iteyim, oyunu kontrol edeyim diye bir zihniyet yok. deplasman taktiği eyvallah da daha bir kere beceremediler şu işi bu sezon.

nihayetinde güzel bir maç izledik. bu sezon çok nadir olduğu için kıymetliydi. özlemişim ilk yarıda 2-0 öne geçebilen bir takımı.hala da umudumu koruyorum geçen seneki gibi taşların bir anda yerine oturduğu, geç form tutan ve ligi kopartan takım olabileceğimiz konusunda.

necip'in "sırf" oyuna girmesine bile çok sevindim. umarım bu çocuk da diğerleri gibi (serdar, batuhan vb) umutlandırıp fos çıkmayacak.

maçın anlatan kimdi lig tv'de? çok beğendim. ne maça yapay tempo katmak için maymunluklar yaptı ne de saçma sapan yorumlar. bence iki melih'ten daha iyi maç anlattı. saçmalayan bir yorumcu da olmayınca sesini kısmadan maç izledim uzun süreden sonra.

Ryu dedi ki...

Kazma(!) Nobre şu golleri kaçırsa yemediği küfür kalmazdı sanırım ama Bobo kaçırınca şanssız oluyor. Biraz gerçekçi olalım Bobo asla Amokachi, Carew ya da Nouma gibi etkili bir forvet olamadı, olamayacak. Nobre de sadece Türkiye ligi için idare edebilir ama Beşiktaş'a daha fazlası lazım. Türkiye liginde senede ortalama 15 gol atan adamı bu kadar fazla büyütmenin anlamı yok.

marpione dedi ki...

gene mi nobre-bobo ryu? bıkmadınız mı yahu şu konudan?

RuFF dedi ki...

Maçı kaybetseydik M. Denizliye demediğini bırakmayacaktı taraftarımız.Tüm maç boyu "Ferrarinin bireysel hatası dışında" poziyon vermedi takım.9 savunmacıyla çıkarsan savunma bulamazsın saçmalığıda ortadan kalmış olduğunu nihayet gördük sanırım.Tello biraz kıpırdadı inanılmaz rahat bir galibiyet aldık.Rakiplerimizde oynayan ileri uç oyuncuların 2 tanesi bizde olsaydı şuan takım çok farklı bir durumda olacaktı.

Bu takımın tek sorunu ileri uçtaki oyuncuların"Bobo,Nobre,Holosko,Nihat,Tabata,Tello" formsuzluğuydu.

Bu oyuncu yapısı ile takım oynatabilecek en güzel taktikle oynatıldı.

En başta M. Denizliyi tebrik ediyorum.Konuşmaları ile sorumluluk alışı ile bu takımın tek lideri.

Tello 1 mac oynadi ve kredisini full'ledi. Tabata da G. Birligi macinda onu yapti. Sene sonuna kadar 1 mac Holosko, 1 mac Nihat, 1 mac Yusuf, 1 mac Serdar Ozkan aldirsa olur bu is.

Sertug Ozgur dedi ki...

İyi bari Bobo-Nobre polemiğine giren olmamış. Blog için iyi bir gelişme bence:).

Bu kadro yapısının üstüne hemen maçında başında gol bulmamız ballı kaymak gibiydi. Beni şaşırtan daha sonra pozisyonların devamının gelmesiydi. Bunda Tello'nun rolü büyük onu ayrı koyuyorum.

Fink ve Ernst hücumda daha çok gözüktüler.Hem de güçlerini ekonomik kullandılar. Özellikle Ernst bazı maçlarda gördüğümüz gibi serbest adam rolüne büründü. Mevkisi için DMC'nin yanına AMC de yazabiliriz. 'Alman' Ernst aynı zamanda tilki gibi. Önsezileriyle çok top çaldı. Bu üçlüyü zorlu maçlarda düşünmek mantıklı geliyor. Toraman yerine Necip de kullanılabilir, yeter ki inceman olmasın..

Kayserispor risk alıp savunmasını pek öne çıkarmamasına rağmen orta sahada kaptırdığı toplar yüzünden çok açık verdi. Bu açıdan zeminin bozukluğunu avantaja çevirmesini bildik. Ekrem iyi koşular yaptı. Bekler hemen hemen hiç çıkmamasına rağmen oyun sıkışmadı. Bobo her ne kadar yavaş da olsa statik oynamadı, iyi koşular yaptı.

Beşiktaş maçta oldukça havaya girmiş, mentalite olarak büyük takım rolünde gözükse de önümüzdeki maçlar sıkıntılı geçecektir. Gol probleminin nasıl çözüleceği konusunda şüpheler hep duruyor. Tello'nun artan performansı umarım devam eder. Bu kontenjan probleminde Nihat'ın ne yapıp edip daha etkili olması lazım.

Şimdi koltuğa oturup rakipleri daha rahat izleme zamanı. Yarın Gs ve Fb'nin birinden puan kaybı bekliyorum.

Gökhan dedi ki...

@ lakerda

abi onlardan biri puan kaybetse zaten diğeri de kaybedecek :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

@batistuta35

@batistuta35

2.3 da cepte:) altay maçını kaçırınca montpellier eklemiştim ben kupona saolsun o da üzmedi. juve maçından sonra görüşürüz:)

@eser

yalnız kadroyu ilk gördüm direk senin 3 gollü galibiyet geldi aklıma; ama bobo azıcık becerikli olsa utanmaya hazır ve razıydım ben:)

Batistuta35 dedi ki...

@tearkan

sadece juve kaldıysa endişeye yer yok tuttu o kupon:D

bende de montepiller vardı da onu buraya yazmadıydım.manisa da yenerse iş tamamdır:D:D

matiasemilio dedi ki...

son yıllarda gördüğüm en iyi deplasman tribünü performansı vardı dün kayseride

Sertug Ozgur dedi ki...

Beklentilerimden biri oldu fener kaybetti.

Yine ağlamaya başladı fener. Nihat Özdemir'den hakem ile ilgili açıklama geldi. Yeter abi yeter, bu kadar nefret ettirilmez bir klüp. Kim buna bir dur diyecek

esgo dedi ki...

@ lakerda

Bir f.bahçe yöneticisi kalkıp da Deniz'in golü için ofsayt değil diyebiliyorsa o'nun tek bir derdi vardır; o da akşamki maç için bir şekilde baskı unsuru oluşturmak.

Guiza için son adam diyorlar ama muhtemelen ''nasılsa kaçıracak'' düşüncesiyle ''bariz gol şansı'' olarak değerlendirmedi Fırat Aydunus :)

marpione dedi ki...

guiza'nın pozisyonunda faul olduğunda top havada değil miydi henüz?

merak ettiğim bu son adam kuralı top o son adama gönderilmiş ama henüz ortada bir pozisyon falan yoksa da geçerli mi?

şimdi düşünüyorum da hani yakın mesafeden kısa bir pas atılır hücumcunun bariz bir şekilde topu alacağı ve tehlike yaratacağı bir pozisyonda faul yapılır ve defans kırmızı kart görür. bu kısmı net. fakat top 30 metreden havaya dikilmişse ve hücumcunun topla buluşacağının garantisi yoksa da geçerli midir bu kural?

birisi aydınlatırsa sevinirim.

Sertug Ozgur dedi ki...

Kuralları çok net bilmiyorum ama yine de yorum yapayım.

Valla bence kırmızı kart olması gerekirdi. Hakemin tek hatasıydı fenerbahçe aleyhine.

Şimdi atılan güizanın yakınına düşüyor,faul olmasa topu alabilme ihtimali çok yüksek. Mesela top iki oyuncudan uzak taç çizgisine yakın bir yere atılsa sarı doğruydu bana göre, ama ibbli oyuncu ve güiza'nın ortasında top.

Heralde Eser'in dediği gibi güiza'yı adamdan saymadı hakem:D

esgo dedi ki...

ya zaten 10 kişi kalması gereken bir takım varsa o da ''öncelikle'' f.bahçe'ydi. Cristian'ın tartışmasız ve çok net kırmızı kartlık hareketini es geçiyor, sonra çıkıp bla bla guiza son adam diye saçmalıyorlar. Nasıl kötü niyetli hakemmiş anlamadım valla.

tearkan dedi ki...

@batistua35

manisayı benim kuponda da vardı. o nasılsa alır diyerek yazmamıştım:) beşiktaş, montpellier, manisa, juve den kaldı juve maçı. juve alsın almasın ben haftaya kuponlarını bekliyorum yine:)

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

nihat özdemir alex in pozisyonunda sarı karta bile gerek yok dedi..

esgo dedi ki...

Spor kamuoyunu aldatmaya yönelik hareketten sarı kartı hakemiş o zaman Nihat Özdemir.

Kalten dedi ki...

Akşam GS de berabere kalsın da üst sıralardaki takımların son maçları şöyle bir konsa yanyana, Maraton gibi hehe

esperanza dedi ki...

Alex in pozisyonda karta falan gerek yok, zira bacagin o bolgesine alinan bir darbe oyuncularda herhangibir hayati tehlike olusturmuyor, nihat ozdemir i destekliyorum.

Bana kalirsa: Deniz'in golunde ofsayt verse de olur vermese de -alisik degiliz oyle pozisyonlara-, Cristian kesin kirmizi kart, Guiza'nin pozisyonu krimizi kart, Alex de kirmizi, ama sariya da donebilir gelis itibariyle.

Kalten dedi ki...

Adnan Polat'a yakisir bi penalti ve kirmizi kart oldu Galatasaray'a verilen

En azindan FB ile birbirlerine girerler stres olur kaos cikar, cok iyi

Sertug Ozgur dedi ki...

Kasımpaşa gerçekten çok iyi takım. Keita'nın hayvani golü olmasa çok zora girerdi maç. Umarım Mustafa Denizli bugünkü maçı iyi etüt etmiştir. Kayseri kadar ciddiye alınması gereken bir takım K.Paşa.

tearkan dedi ki...

Penaltı pozisyonunda hakem penaltıyı vermek için, jo da kendini atmak için hazırdı zaten. Koray sağolsun ekmeklerine yağ sürdü. Üç tane jo olsa yetişemez o topa ne halt etmeye çekersin ki adamı? Hakemi de penaltı kesmedi, kırmızıyı da veriyim de garanti olsun gese galibiyeti dedi herhalde. İkisini de günahım kadar sevmem, beter olsunlar; ama gesenin penaltı pozisyonu kırmızıysa, febede guizanın pozisyonuna iki üç kırmızı falan çıkması lazımdı.

Pamukk dedi ki...

bahar geldi çiçekler açtı mı bakayım

Yorum Gönder

Ara