.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Şubat 2010 Cuma

Temiz Tribün

Tribün gün itibariyle temizlenmiştir. Artık Demirören'e küfür edilmemekte, normal olan gibi "Ananın ..ı Galatasaray" sesleri yükselmektedir tribünden. Daha 1 ay önce birbirini döven adamlar "İyi günde kötü günde hep omuz omuzayız" diye şarkı söylemektedir. Burada "Protesto, kesin" diyen adamlar -ki sayıları kağıt üzerinde 100'leri bulmakta idi- muhtemelen 15. dakikada etrafına bakıp "Abi kimse çıkmıyor yahu boşver" demişlerdir, sonra da gelen gollerle çılgınlar gibi bağırmışlardır. "Takım desteklenir, gerçek Beşiktaşlıyız" diye bağrınan elemanlar Tello'yu ıslıklamışlardır. Bu insanlar gene galibiyette en büyük payı kendilerine çıkaracaklardır, çünkü basın "Beşiktaş taraftarı maşallah hiç susmadı tü tü tü" diye gazlayacaklardır onları. Benim gibi Beşiktaş'a belirli sebeplerden bağlanan adamlar, normal bir futbol izleyicisi kıvamına dönmüştür. Artık gol olduğunda bağırıp etrafımdakileri korkutmuyorum, iki lafımdan biri Beşiktaş değil. Kim oynamış kim oynamamış umurumda da değil açıkçası. Madem öyle, işte böyle. Zaten işin daha çok hicivindeydim, tarihindeydim ben; öyle arada devam ederiz yazmaya çizmeye. Ama taraftar ve tribün hakkında bir kelam daha edersem iki olsun. Cacık olmazmış. Buradan sözünde durup stadı terk eden molozstash'a -ve çıktığını bilmeyip de sonradan öğrendiğim insanlara- teşekkür eder, geri kalan bir haftası bir haftası tutmayanlara da figüranlık hayatlarında başarılar dilerim.
Ekleme (yorum olarak da yazdım da, yanlış anlamanın önüne geçmek lazım):
Her şeyden önce şu yazıyı okumayıp sadece bunu okuyan insan burada anlatılanı tam anlayamaz. İki aşağıda bu yazının öncesi var:
http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/02/gercek.html
Sonralıkla, bu yazinin hedef kitlesi bellidir:
1. "Takimi destekleyin, destek kesilmez" deyip oyuncu isliklayanlar.
2. "Kesin cikariz, cikmaz miyiz abi?" deyip de cikmayanlar.
Geri kalanlardan kim alindiysa bos yere alinmis. Onlara laf yok cunku burada. Ya da ben derdimi anlatamiyorum arada oldugu gibi.
Kimi kirdiysam ozur dilerim. Burada maksat protesto yapmayani dislamak degil. Yaparsin yapmazsin, Demiroren'i desteklersin desteklemezsin, takima donersin donmezsin, bana ne?
Benim kirginligimin kime oldugu bariz diye dusundum, degilmis. En bastan beri protestoya katilmayacak adami, ya da laf atip Tello'yu da isliklamayan adami hicbir seyle itham etmiyorum ben. Ne katilmayani Besiktasli olmamakla itham ediyorum, ne de bir tanim yapiyorum. Siz benim yazdiklarima kafanizda benim dusunuyor oldugumu var saydiginiz seyleri ekleyip yorum yaparsaniz yanlis yapmis olursunuz.
Bir de, bu yazida hakaret yoktur. Figuran lafi hakaret degildir. "Cacik olmazmis" ise bence en naif laf sokmalardan birisidir, eger hakaret olarak algilamis olan varsa ondan da ozur diler, lafimi geri alirim. Burada yazilarimi okuyanlar zaten dilimi, uslubumu bilirler. Kendimi surada da anlatmistim zaten, isteyen okur:
http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/02/bu-bir-veda-yazs-degildir.html
Saygilarimla.

88 Yorum:

pseudotimes dedi ki...

shelbyl, onlar Godot'yu bekliyorlar. Onlar gerçek taraftar,Beşiktaş aşığı, takımada dönmüşler şhhhiit ses çıkarma uykularından uyanmasınlar.

Gece olunca Godot'tan umudu kesince, yatacak yer aramaya başlıcaklar. O zamanda bizimde bir çift lafımız olur elbet Shelbyl.

sozcelyk dedi ki...

dk 15 itibariyle ben terk ettim benle birlikte numaralıdan çıkan 30 kişi filan vardı sanırım.

artık tvden destekleme zamanı tribün benim için 3 yıllığına bitmiştir ,

(bkz:komşuya gittim gelicem)

dk 15 te ben de gittim, ama bir karışıklık oldu 14 yazarken mi çıkacaktık, 15 yazınca mı diye bilemedim. 15 yazınca çıktım. 10-15 kişi gibi bi grup ayrıldı eski açık numaralı tarafından..

opposite13 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Ne zaman romantizmi birakip gercekci olacaksiniz? Hakikaten tribun icerisinde sizin gibi dusunen binlerce insan oldugunu mu saniyorsunuz? forza'yi okumuyor musunuz? coluk cocuk hala alen diye bagiriyor. illa jessie gibi cocukca "kustum, oynamiyorum" mu diyelim? benim hayalim bu degil ki...

opposite13 dedi ki...

yahu size göre statta bulunupta 15. dakikada çıkmayan adamların hepsi şakşakçı ibneler ama 15. dakikada çıkanlar ve bu organizaysonu destekleyenler "gerçek beşiktaşlı". burda kendi çapınızda bi "kampanya" yapıyosunuz ve buna katılmayanlara "allah belanızı versin şakşakçı ibneler, gidin demiröreni alkışlamaya devam edin" diyosunuz.

beşiktaşlılık kriterleri varda biz mi bilmiyoruz! guün statta bulunan -tahmini- 15 bin adam şakşakçı mı?

pseudo times demiş ki; "onlar gerçek taraftar, beşiktaş aşığı". laf mı sokuyosun orda ki adamlara? kendi beşiktaşınızı yaratıp çemberin dışında kalanları da "onlar geçek beşiktaşlı" diye taşak geçmeyi bırakın!

kartal ruhu dedi ki...

saat 20:00'de oradaydım. saat 20:15'de yoktum. peki benden başka kaç kişi çıktı o staddan. en fazla 20 kişi. koyun olmaktan çıkabilmek için bir şanstı bu protesto ama koyun olmaktan hoşlanan insanlar var demek hala. abileriniz gütmeye devam etsin sizi.

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nuwanda dedi ki...

burda staddadan çıkmayanlara kimse şakşakçı demiyor.burfda lafa gelince mangalda kül bırakmayan son barikat nutukları atıpta bunların arkasında durmayanlara beşiktaşlılığı bilmemne gs fb diyenlere.ben ayın 31 sabahında demirörene karşı ne hissediyorsam şu dakikada da aynısını hissediyorum duruşumu değiştirmiyorum.beşiktaş hepimizin burdan başka biryere gidemeyiz ama savunduğumuz şeylerin arkasında sonuna kadar durmaya devam edecem.benim düşüncem tavrım bana göre doğru başkasına göre yanlış olabilir bırakalım herkes kendi yolundan yürüsün ama o yolda hep tutarlı olsun.

pseudotimes dedi ki...

Ortada bir gerçek var ki; ben başka bir Beşiktaş'ı seviyormuşum. Bana öğretilen gösterilen Beşiktaş başka semtin takımı olsa gerek. Yok Beşiktaş taraftarı öylemiş yok böylemiş hepsi masalmış hemde en kuyruklusundan. Sınıfta kalmıştır taraftar; o bana öğretilen, savunduklarına inandığım değerleri meğersem skorboarda sığdırmışlar. Hepsi büyük bir yalanmış.Bu mu övünerek anlattığınız dilinizden düşürmediğiniz değerleriniz(?) Tabata gol atınca büyük topçu mu oldu şimdi, Galatasaray'a küfredince tatmin oldunuz mu, Hakemin ailesine söverek mi anlattınız insanlara bugün Beşiktaşlılığı, destek için kalıyoruz yalanıyla örtüğünüz pazar tezgahının günah keçisi oyundan çıkan Tello mu oldu, golden sonra yeter diyerek protestonun kralını mı yaptınız(?) Lanet olsun; bu skora dayalı, pazartesi arkadaşa konuşacak lafım olsun tıkırındaki taraftarlara. Yensen ne olcak yenilsen ne olcak bu çarkın içinde şampiyon olsan ne olacak ki. Düşelim arkadaş kümeye biz bize kalalım yıkılsın bu lanet düzenin çarkları.Ortada ne sevinecek ne üzülecek takım kalmadı.Kirlenmeyin arkadaşlar bu düzende kurtarın kendinizi mideniz kaldırmaz, aklınız almaz onların içindeki farklı Beşiktaş'ı gördüğünüzde. Ben bu kirlilik içinde olmayacağım, içimdeki Beşiktaş'ı kirletmesinler.

tearkan dedi ki...

Yok abi yok. Günlerdir takıma destek diye bağıranlar böyyük başkanın babasının açıklamalarına çıkıp da tek laf edemediler. Biz sessiz sakin stattan çıkalım deyince bok yemeyin oturun oturduğunuz yerde derler; ama oyundan çıkan oyuncuyu yuhlamak en büyük destektir. Ona yaptığının yanlışlığını sıcağı sıcağına gösteriyosun işte daha ne? Rica ediyorum burada yazdıklarınızla kimsenin aklını çelmeyin, insanların futbolculara doğru yolu göstermeye çalışmasına köstek olmayın.

Son olarak da kimse çıkmayanlara laf etmiyor. Çıkmak isteyenlere takıma köstek oluyorsunuz diyenlerin, bugün oyundan çıkan futbolcuyu ıslıklamasına ne diyeceklerini merak ediyor sadece.

voodoo girl dedi ki...

bugün beni umutsuzluğa sürükleyen şey 15. dakikada stadın terk edilmemesi değildi; zira bazı insanlar için bu protesto şekli saçmaydı, 90 dakika inönüde olup tezahüratlarla başkanı protesto etmek daha mantıklıydı vs. ama "demirören yeter" tezahüratını durdurmaya çalışanlar, ıslıklayanlar oldu ya konu orada bitti işte.

@opposite13

yanlış düşünüyorsun önemli olan organizasyonu destekleyip, desteklememek değil bu kişisel bir şeydir.
Ben bugun ilk defa maça gitmedim. Organizasyona ben de katılmadım ve katılmayacağımı, kongrenin 1 saat sonrasında açılan postta artık bıraktığımı yazdım.
Çünkü taraftarın özellikle alen ve forzanın "takıma destek" altında her türlü protestoya karşı çıkacağını biliyordum çünkü bu insanlar hala birkaç galibiyetle tekrar şampiyonluk hayali kurup
aman şampiyonluğa gidiyoruz düşüncesindeler fakat Beşiktaş'ın ne kadar kötü yola girdiğini 5 6 sene sonra GS ve FB ile aramızdaki fark açılınca anlayacaklar ayrıca eminim ki
Tepki koyulan insanlar evleri başında klavyeden ordayım, kesin varım deyip maç saatinde sikine takmayanlaradır.

Noat Samisa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Paul Pierce dedi ki...

Gittim.15. dk da çıktım.Çıkan çok fazla kişi görmedim açıkçası.Bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz anlaşılan.

BJK4EVER dedi ki...

Yahu madem biraktiniz Besiktasi, artik takip etmeyeceksiniz, yazi yazmayi birakin gidin o zaman. Hem biraktim diyeceksin, ardindan da cikip herkese laf sokacaksin.
Yoksa sizin hazirladiginiz muhtesem olaganustu protesto kimsenin seyinde olmayinca mi gocundunuz?
Madem biraktiniz gidin o zaman, gelip hala edebiyat yapmayin, taraftari da hala bolmeye calismayin. Ne guzel yapmissin protestoyu, egonu tatmin etmissin birak iste, gule gule git.....

RuFF dedi ki...

tam çeyrek geçe pamuk ve başka 2 arkadaşla beraber stadı terk ettik.
bizimle çıkan 20 kişi filan vardı kaplıdan.
başka kimseyi de görmedik
Shelby nin yazdıklarını maçtan çıkar çıkmaz arkadaşlarla konuştuk.
İnanılmaz güzel özetlemiş shelby

opposite13 dedi ki...

@goodtobeagooner

şu "kampanya" başlatıldığından beri bu blogda yaratılan hava bu! 15. dakikada tribünlerden çıkmazsanız "şakşakçı, gerçek beşiktaşlı olmayan, demirören ve alen yalakası, çarşı bereli çapulcu" olursunuz. ben bugün tribünde olsam, 15. dakikada çıkmazdım, isteyen çıksın kapının yerini herkes biliyor. hadi bana da "demirören, alen yalakası, çarşı bereli çapulcu" deyin gerçek beşiktaşlılar!

alen markaryan ve tayfası her zaman yönetimin yanında yer aldı zaten! bu her zaman bilinen bi şeydi. ha blog aleminde bilinmiyorsa o ayrı bi konu. senin dediklerine paralel düşünceleri bu muhabbet ilk çıktığında da yazdım buraya. önümüzdeki 2 maçı da kazanalım -gs maçı da dahil- her şey süt liman olacak zaten. her zaman da böyle olmuştur. genel taraftar profili bunu sağlıyor çünkü.

beşiktaş taraftarı ve tribün müdavimleri genel olarak demirören karşıtıysa şampiyonluk kutlamalarında neden "yetmez demirören, quaresma' yı getir" sesleri yükseldi? 10 senede bir gelen şampiyonluk sevincini doyasıya yaşamak için mi?

bu arada internet üzerinden organizasyon yapma niyeti olanların bu kötü örneği göz önüne almaları tavsiye edilir.

Sezer dedi ki...

su anda ortamda n kusur tane eksi besiktas yazarindan bir tanesini bile gormemek de enteresan tabi. baziniz besiktas'i biraksin, baziniz forza'da takilsin...

sevgiler kara yazilarim...

20:15 itibariyle ben de eski açıktaki yerimi terk ettim ama maalesef çok azdık. ama ben maçlara gitmeye de devam edeceğim, protestolara da... terk etmek yerine mücadeleyi devam ettirmek daha mantıklı kanımca.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben boyle olacagini tahmin etmistim zaten, arkadaslar bu tarz protestolar imkansizi istemek gibi bir sey malesef. bu secimi kacirdim ama bundan sonraki secimi kacirmamak icin elimden geleni yapicam ve kongre uyesi olucam, tepki baska turlu realiteye dokulemiyor malesef.

bunun icin de bi arkadasla bi planimiz vardi, ne kadar gercekci orasini bilemiyorum ama. bi ekip kurulacak yaklasik 20 kisilik ve o ekip her ay aidat gibi 100tl(daha fazla olursa daha iyi olur) odeyecek. boylece her ay 1 kisi kongre uyesi olmus olacak. bence bu imkansiz degil.

sozcelyk dedi ki...

stadı bırakmayan '''gerçek beşiktaşlılar'''ın yönetim, futbolcu, taraftar tezahüratlarını duymuşlar ben stadı terk ettiğimde , demirören in bahsettiği gibi birlik sağlanmış inanılmaz mutlu oldum artık yarın manşetlerdeyiz beşiktaş taraftarının ne müthiş bir taraftar olduğunu gazetelerden okuruz .

bizim beşiktaş sevgimizi de stadı gelip tribünü desteklemekle sınırlandıran gerizekalılara sesleniyorum ; beşiktaş sevgisi kartal gol gol gol demek değildir , beşiktaş sevgisi kulübü sikenlerin iktidarında gözyaşlarını içine akıtmaktır beşiktaş sevgisi beşiktaşlılık duruşunu misyoner duruşu yapanların üzerine kabus gibi çökmektir , beşiktaş sevgisi her bir kongreeden rant elde etmemektir , beşiktaş sevgisi karşılıksızdır ; bunu bilmeyenler maalesef her bi boka kayıtsız kalıp tribünlerden yönetim futbolcu taraftar tezahüratlarıyla kulübün kötü gidişine destekte olduklarını 6 yıldır göremedikleri gibi önümüzdeki 3 yılda da göremeyeceklerdir.

ayrıca takımı kötü etkileyecektiniz , sizin yüzünüzden yenilecektik diyen fındık beyinliler de tello ve nihat sahadan çıkarken ıslıkladıklarında ortama tatlı tatlı pozitif enerji yaydılar zaten.

hepsini siktir et sorun demirören değilmiş , sorun 4-1 lik gençlerbirliği galibiyetmiş şimdi zafer naraları atıyorsunuzdur ey gerçek beşiktaşlılar çünkü bu maçtan hemen sonra beşiktaşın 300 milyon dolarlık mali borcu silinmiş , del bosque de aldığı ücreti geri iade ediyormuş hatta basketbolcularımızın ücretleri de ödenmiş maçtan sonra he bi de karagümrük taraftarı artık sahaya girmeyecekmiş söz vermişler.

hay sizin beşiktaşlılık diye bildiğiniz şeyin ben ta amına koyayım.

Unknown dedi ki...

15. dakikada ayrılan taraftarların hepsini fb ye beklerim. adam gibi taraftarolduklarını gösterdiler.. bugün beşiktaş kaybetti, halbuki çok büyük bir şanstı bu maç , bu kadar organizasyon . yazık , gerçekten

gillerprensi dedi ki...

Öncelikle küfür keşke olmasaydı. Sonrasında da 15. dakika protestosunu keşke yapsaydı diyorum taraftar. Neden mi? Her ülkeye nasip olmayan takımlar var dünyada. Mesela Livorno adamlar yalnızca futbol takımız değil ki. Tribünlerinin duruşu ile bambaşkalar. Bunun gibi birkaç takım daha sayabiliriz dünyada. Beşiktaş da ülkemizde bu tarz takımlar arasında gösterilebilecek bir taraftar kitlesine sahipti gözümde; ancak popüler kültür, kapitalist düzen o koltukları da eline geçirmiş. Böyle bir protestonun takımların para ile değil yürek ile yönetildiğini göstermesi açısından büyük bir önemi vardı diye düşünüyorum. Sadece Beşiktaş camiasına değil tüm takımlara bir öğreticilik yapılmış olacaktı. Yazık ki bu gerçekleşmiş olmadı, bu misyona en çok yakışacak taraftar görevi gerçekleştiremedi!

sensible dedi ki...

benim anlamadığım niye 15. dakika da çıkanlar kendi reklamını yapar gibi teker teker söylüyolar.kişisel bir protesto bu bence katılmayana beşiktaşlı değilsin demek ağır bir ithamdır.bugün yeni açıkta baktım kapalıya yazık o taraftara o spukta nası deli gibi bağırıyor boğazı yırtılırcasına ayrıca gollerden sonra yeter yıldırım demirören tepkisi hemen geldi.sizin kişisel protestonuza kesinlikle saygı duyuorum ama bu maçta 15. dk. çıkanlar diğer maçlara gelicek mi ben bunu merak ediyorum beşiktaş aşkı diğer takımlarının aşkına benzemez dayanamaz insan ya o stattan ayrı kalmaya yine de tepkinizden dolayı saygıyla karşılıyorum sizi bizi bölmek isteyen kişilere lütfen karşı çıkın başka beşiktaş yok.

erol1903 dedi ki...

Cıkmadım, biseye etki etmeyecegini bildigim icin icimden gelmedi. Fakat gollerde bile ellerimi cebimden cıkarmadım, arkadaslarım falan birbirlerinin üstüne atladilar ama artık kapalının ortasında oldugum halde gole bile sevinemiyorum. Yine bağırdım cagırdım ama stres atmaktan baska cok da bir özelliği yoktu. Bu arada merak etmeyin, stadda kalan insanların bazıları hala karşıdaki adamdan nefret ediyor, önde duran kirli sakallı beyaz BJK bereli adamın suratına baka baka yeter demirören diye bagıranlara tesekkürler.

Unknown dedi ki...

ya eskiden düşünürdüm bizim taraftar aynı benim gibi ya işte ideolojisi falan diye.. ama artık öyle değil..artık yaptıkları şeylere başka gözle bakıcam.

beşiktaş artık bizim değil.

Unknown dedi ki...

ek olarak:

tabiki her maçında heyecanlanıcam ya da gol atmış mı yemiş mi diye bakıcam.. sonuçta onlar birbirinden bağımsız şeyler.. napıcaz gs maçında sinemaya gidip telefonları mı kapatıcaz.. hepimizin içi gidicek illa ki..

O.Z30 dedi ki...

20.000 bin koltuk boş kalmış gerisini siz düşünün.Daha 2 ay önce yeter deyip küfre eden çarşı şimdi elinden gelse büyük başkan diyecek.

Tribunler temizlendi aama kimden onurunu paraya satmayan taraftardan.Geri kalanıyla size kolay gelsin.

ErmanC dedi ki...

90 dakika maci izledim, elim ayagim dondu. tabata harika paslar atti, genclerbirligi de cok azimliydi, kora kor mac oldu. bobo cok guzel dondu-vurdu, deli ibrahim son enerjisine kadar kostu. sivokun ayak ici sahaneydi.
haa tam tersi de olabilirdi, bir tane iyi sahne gormeden de donabilirdim tribunde (daha once cok kez de yasadim boyle dumur aksamlar) ama oyle olmadi. cok iyi vakit gecirdim. besiktasim beni gayet mutlu etti. bu takim onundeki iki maci da alirsa, sonuna kadar da mucadeleyi birakmaz.
benim besiktasim bu, yukarda anlattigim kadari.
demirorenmis, alenmis, protestoymus, koyunmusuz falan-filan.
oturup da sunu da dusunmek lazim, su yukarda anlattiklarimdan cok daha fazlasini besiktas adi altinda ( bir spor kulubudur eninde sonunda, ve maalesef turkiye'de var olan bir organizasyondur ) beklemek niye ? Niye boyle acayip seyler beklenir su takimdan, yazik degil midir?
tabatayla ilgili en iyi yorum; "o 8 milyon sanki adamin cebine gitti, onun sucu ne? basarili olmak icin ugrasiyor, yazik degil mi adamin yasadigi strese" merkezindeki yorumlardi.
benzer bir seyi besiktas icin de soylemek istiyorum, bu cuma aksami inonu stadinda gorduklerinizden daha fazlasini niye bekliyosunuz, utopik basari kurgularinin cok kolay islermis de keyfiyetten uygulanmiyormus gibi gosterilip, bunun uzerine aylarca kafa patlatip, uretilen negatif enerjiyi amaci/niyeti/varolus nedeni bir cuma aksami 90 dakika iyi top oynayip gelen insanlari sevindirmek olan bir takimin uzerine saliyorsunuz.
gidin kendinizi protesto edin, su macta dahi bir kac guzellik gorup de sevinebilen insanlara koyunsunuz, bittiniz, adam degilmissiniz diyebilen negatif yaklasiminizi protesto edin.
birakin su takimi, vallahi hicbirsey kaybetmeyecek, aynen her sene o stadda cikip topunu oynayacak, ve onun icin heyecanlanani da, sevineni de bulacak.

tearkan dedi ki...

Burada tartışılan gerçekten insanların Beşiktaşlılığı mı? Beşiktaş'a duyulan sevgi, ilgi, aşk; (yada adı her neyse) yani o soyut duygu ve herkesin algısına, düşüncesine hayata bakışına göre değişkenlik gösterebilcek o soyut kavramın nasıl olması gerektiği mi gerçekten yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Yahu soyut bir olgunun varlığını, yokluğunu, şeklini, şemalini, birisinde olup olmadığını yada varsa ne şekilde olması gerektiğini tartışmaya çalışacak veya insanları Beşiktaşlılığı'nın gerçek olmadığını yönünde itham etmeye çalışacak kadar salak mıyız gerçekten? (hiç kusura bakmayın bu saçmalık için kullanabileceğim daha kibar bir tabir yok artık)

Beşiktaşlılık yada Beşiktaş'a duyulan ilgiyi en fazla suya benzetebilirim ben şahsen. Benim elimdeki bardakta benim bardağımın şeklini alır, senin elinde ise senin bardağının. Dolayısıyla burada aklı selim hiç kimse tutup da protestoya katılmadı diye bir başkasını 'Gerçek Beşiktaşlı' olmamakla itham etmez, edemez yada kendi çapında bir protesto yapmak isteyen ben ve benim gibiler de 'Gerçek Beşiktaşlı' olmamakla itham edilmemelidir.

Zaten anlayan, anlamak isteyen herkes bir haftadır anlatmak istediklerimizi gözleriyle gördü. Bizlere; yani taraftarlara tv.ye çıkıp 'isterse tüm stat çıksın yürüsün o önemli değil' zihniyetiyle bakan böyyük başkanın kongre üyesi babasını (yani iddia edildiğine göre kulübün gerçek sahibini) herkes tv.de seyretti yada gazetelerde, internet sitelerinde vs haberini okudu. Bizim sessiz sakin, kendi çapımızda 'bize bu zihniyetle bakanın düzeninde olmak istemiyoruz' demeye çalışmamızı takımdan desteğini çekmek, hatta takıma köstek olmak olarak adlandıranların, işlerine gelmediği için, oyundan çıkan oyuncuyu yuhlayanlar hakkında yorum yapmadığını, yapamadığını da biz gördük. Tabi sizin mantığınızda sorulan sorulara cevap vermek yerine soyut bir kavramın; yani varlığı yada yokluğu maddi anlamda ispatlanamayacak olan bir şeyin nasıl olması gerektiğini tartışmak daha 'akıllıca'.

Ayrıca gidiyorum, yazmıyorum diyen jessie yada tribalin o postlardan sonra bu tartışmalara dair tek olumlu yada olumsuz laf ettiğini gördün mi de gidin, yazmayın, konuşmayın demeye kalkıyorsun? (sadece jessie bu çıkalım lafını ortaya sen attın şimdi de geri vites yapıyorsun şeklindeki saçma suçlamaya cevaben hayır geri vites yapmıyorum sadece artık buraya yazmak istemiyorum açıklamasını yaptığını gördük)

Lafı çok uzattım biliyorum; ancak şu linkleri de koymazsam içimde kalır.

Birisi geri vites yapmaktan mı bahsetmişti??? (ama çok özür dilerim; o kongre üyesi yani takımın gerçek sahibi. istediğini yapar amına koyim)

4 Şubat 2010: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13682086.asp

5 Şubat 2010:http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13692988.asp?gid=362

Selametle.

twi dedi ki...

kimsenin taraftarliğini sorgulayamazsiniz, İstanbul daki adam için o maça gitmek kendini çarşı olarak gören için deplasman otobüsünde uyumak, malatyadaki taraftar icinse sigara dumanları arasında maç izlemektir beşiktaşlılık

sevgilisini terk edemedi belki kıyamadı ona sen babanı, anneni, sevgilini terk ettin mi hiç

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Herkes görüşlerini açıklamakta hürdür ama size katılmıyorum , size katılmayanlar hakkındaki yazınızı da kınıyorum.

Şimdi ben başlığa koyduğunuz yazıyı beğenmedim diye uzun zamandan beridir takip ettiğim bir blogun üstünü çizmeli miyim ???

Ayrıca 15 bin kişiye figüran SHELBYL kendini sorgulamalı , sorumluluğunu bilmelidir. Bu tavırla Yıldırım Demirören'in takındığı tavır arasındaki benzerliği de görmelidir. Zira bence bi fark yok.

saygılar...

Maçı tv'den izlediğin için olsa gerek bu kadar kısır yorumlar yapabiliyorsun.

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=67615

http://haber1903.com/Haber-9647-inonude-siyah-bayraklar

Şimdi yanlış anlamalara müsait bir yorumda bulunacağım ama bu yorumu hakediyor bu yazı. Alen Markaryan'dan geliyor. '' bu tribün sanalda kurulmadı''.

Tribün gerçeği ile bilgisayar başındaki travmatik hayalleri karıştırmamak gerek. Hele Cacık olmaz gibi büyük laflar hiç etmemeli.

Her Galatasaray maçı öncesi edilen rutin küfürler edilmiştir.

Kavga eden adamlar omuz omuza olmamıştır zira kavga edenlerin kim olduğunu herkes biliyor.

Gündoğdu ŞARKI değildir. Marştır.

Beşiktaş'ın golüne sevinmeyen adamın aklından şüphe ederim.

Beşiktaş'ın Nefer'iyiz. Figüran ise sanal karakterlere daha uygun bir tanım.

Bu yorumu umarım yayınlarsın. Böyle bir yazı yaabiliyorsan bu yorum pek tabi ki yayınlanmalıdır.

marmara

bacon1903 dedi ki...

Ya arkadaslar ben bu siteyi gercekten cok seviyorum.Demiroren secildikten sonra kirginligida anliyorum ama yok normal taraftar oldum yok benim icin bjk bitti diyen arkadaslardaki bjk sevdasi nasil bir sevdadir???Bende bjkliyim aziz yildirim baskan olsa askimda bir azalma olmaz ama ne oldu kalbimiz kirildi.O taraftarin dovulme olayi unutulamaz!!!Murat Aksu yanlis secimdi.Siyasi baglantisi yuzunden!!!

Şekerli dedi ki...

Yazı için birşey söylemenin, sakız gibi uzatmanında anlamı yok. İnsanların dünya görüşlerine, Beşiktaş'a bakışlarına göre davranışları ve yorumları değişiklik gösterir. Bazısı eğlence aracı olarak görür, bazısı egosunu tatmin eder, bizim gibi manyaklar ise aşk, duruş, şeref, namus gibi kavramlar ile bağdaştırarak alır hayatının göbeğine koyarak kafayı yer. Bırakın insanlar istedikleri gibi davransınlar, düşünsünler. Sizler protestoyu bu şekilde düşünmüşsünüz, bizler ise bu kapitalistlerin anlayacağı dilden para vermeyerek gitmeyerek düşünüyoruz, bir kısmı bağırarak diğer kısmı umursamayarak. Her ne olursa olsun saygı duymak gerekir.
Son olarak yok asi ruh, son barikat gibi saçmalığıda uzatmayın, kimsenin birbirinden farkı yok. Gs, Fb, Ts, Bursa neyse BJK taraftarıda aynıdır, bir farkı yoktur.
Farklı birileri var ise Adana Demir'dir, Liverno'dur falan filan...

Şekerli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Herkes beşiktaşın üstünü çizme olayından bahsediyor ama bazı şeyler bence bundan daha önemli ve aşikar.
Biz yıllardır bu takımın iyi ve kötü gününde yanında olduk. Belki her şeyden daha fazla sevdik.

buradaki bazı insanlar gibi beni de bırakma eşiğine getiren şey benim ve çoğu beşiktaşlıların takımına olan inanılmaz bağı
biz takımımıza o kadar bağlıyız ki "stad yürüse de sikimde olmaz amına koyiyim çünkü o gerizekalılar oy kullanamıyo" diyen bi zihniyetin başımızda olup, senelerdir takımımızın en
önemlisi klubümüzün ağzına sıçmasına rağmen biz beşiktaşlılar bunlara rağmen aşkımız için o stada gidip orayı dolduruyoruz. ama artık yeter ben dayanamıyorum. kimse kusura bakmasın çünkü biz
protesto etmeksizin o stadaı doldururken demirören ve kurmayları bizim aşkımızı kullanıyorlar. çünkü onlar da biliyor ki biz diğer taraftarlardan farklı olarak beşiktaşa çok fazla bağlıyız. Benim gıcık olduğum noktada takıma olan bağlılık değil. yönetenlerin takımı ortaya koyarak bundan yararlanıp evinde maçı izlerken kih kih gülmesi

sihroje dedi ki...

SHELBYL hiç hoş değil bu ithamlar.

Kınıyorum.

Figüranlar , cacık olmazlar...

Demirören'e küfür etmemeyi nasıl anormal karşılarsın. Gollere çılgınlar gibi sevinmeyi nasıl anormal karşılarsın... Neyse uzatmak istemiyorum.

Umarım bu cümleler bir anlık sinirle yazılmıştır. Seni tekrar tribünlerde görmek dileğiyle

Gökhan dedi ki...

maça gittim,staddan çıkmadım ama gs ye edilen küfürleri bırak normal tezahüratlara bile doğru düzgün katılmadım,gollere bile eskisi kadar sevinemedim ve sağımdaki,solumdaki,önümdeki herkes de benim gibiydi,yani belli kişiler haricinde tabii ki kimse yaşananları unutmadı ama 15.dakikada bakındığımda da çıkan 15-20 kişi ancak görebildim,binlerce kişi çıksa çıkabilirdim ama bunun bence koyun gibi güdülmekle alakası yok,o kalabalıkta farkedilmeyecektik bile ve belki de yarın gazetede,televizyonda bahsedilmeyecek bile belki bu protestodan,yani gerçekten hiç bir olumlu etkisi olmayacaktı.

ama gollerden sonraki yeter tezahüratlarının çok gerçekçi olmadığına ve gs maçında kötü bir sonuç çıkmaması halinde bu kadarının bile olmayacağının farkındayım,ama ne yapalım eskisi kadar olmasa da hala beşiktaş gol attığında seviniyoruz,sezon sonu olur da şampiyon olursak yine sevineceğiz,içimizde bir burukluk olacak elbette ama kendimizi tutamayacağız.

Factotum dedi ki...

kapalı alttan 15 nci dakikada yaklaşık 10 kişi çıktık. daha fazla yoktu sanırım. çıkmak ya da çıkmamak tamamen bireysel karardır. o nedenle herkese saygı gösteriyorum. ama bir şekilde tepkimi hırsız gürsüz gösterdiğim için kendimi iyi hissettiğimi söylemek isterim.

tearkan dedi ki...

Burayı başka yerlerle, forumlarla vs. karıştırmayın mümkünse. Burada birisinin şahsına küfür, hakaret vs. içermedikçe, yorumun amacı birilerini tahrik etmek yada dayanaksız suçlamak vs. olmadıkça hiç kimsenin yorumunun silindiğini görmedim ben.

Dolayısıyla böyle yazı yazıyorsan bu yorumu da silmezsin gibisinden eklemeler yapmanıza gerek yok. Tabi 'moderasyonsuz çalışan blog' kavramı size bir şey ifade ediyorsa.

Ayrıca birilerinden (kimlerden bahsettiğimi bilmesi gerekenler biliyor. yok yere üstünüze alınıp da gereksiz tartışma çıkarmayın lütfen) cevap almadığım sürece her yorumumun sonuna bu linkleri eklemeyi düşünüyorum.

4 Şubat 2010: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13682086.asp

5 Şubat 2010: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13692988.asp?gid=362

'Birisi geri vites yapmaktan mı bahsetmişti???'

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
irem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
stalker dedi ki...

looking for eric'teki pub sahnesini tekrar izlemeni tavsiye ederim. hani şu, manu gol attı diye kandırılan fc unitedlının sevincinin olduğu sahne.

yazıdaki diğer zırvalar için ise şairler parkı'ndan marmara gerekeni söylemiş, tekrara düşmemeyim.

Unknown dedi ki...

Yorumları kabaca bi okudum öyle yorumlar gördüm ki dumur olmamak elde değil ne demek şimdi 15.dk da stadı terk etmemek koyunluk mu oluyor pardon bunu diyen arkadaş içinde bulunduğu mevcut tribünün yapısını bilmeden mi konuşuyor yoksa işkembeden mi konuşyor anlamadım öncelikle bahsedilen eylemi ilk önce beğenmiştim evet demokratik eylemdir demiştim ancak katıım konusunda böyle olacağı belliydi ama katılmayanlara tuhaf tuhaf yakıştırmalarda bulunmak biraz ağır kaçacak ama dangalaklıktır ben nasıl protestoya katılanlara ses çıkarmadıysam protestoya katılanlarda bana aynı nezaketle yaklaşmalıdır. Son cümlem eski açıkta açılan yüz taneye yakın siyah bayrağı görenleriniz oldu mu bilmiyorum hangi tür protestoların tribünde onay aldığını az çok anlamıştırsınız.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@shelbyl jessie ve diğerleri

bakın dostlar, sanal ve gerçek. ayırtedin demiştim.

bakın ortada kaldınız, geri vites+hakarete başladınız, gerçek beşiktaşlı, her zaman beşiktaşın arkasında durur. recep tayyibi sevmiyoruz diye ülkeyi mi terkedelim ak?

bu arada kozunuzda kalmadı takım 4'ü çaktı, tabatada kral gibi oynadı. hepiniz çok biliyorsunuz ya, siz gelseniz beşiktaşı sıfır borçlu cl şampiyonu yapacaksınız ya.

hadi yapın 8 milyonun hesabını şimdi, delbosque davasını yönetemeyenler da ona buna laf atsın, demirören şerefsiz babası kalmasın, karısı kalmasın. hadi durmayın.

bugün beşiktaş seyircisi takımının arkasında durarak, gerçek kimliğini gösterdi, biz beşiktaşlıyız böyle boş beleş işlerle uğraşmayız dediler. geçiceksin.

evet shelbyl bir figüran varsa sen bir figüransın, başrolde gerçek beşiktaşlılar var, yalancılar da figüran, arkada döner ekmek yiyenler, geri vites yapanlar, hakaret edenler.

hadi şimdi dağılın.

ya özür dileyin, ya blogu kapatın, bir geri vites daha çekmez burası. dişlileri kırarsınız.

http://www.youtube.com/watch?v=xZubjXW6wHw

One Shot dedi ki...

yazıyı okuyunca bir hayli sinirlendim shelbyl'e. ciddi ciddi 2 tokat cakasım geldi. o kadar net sinirlendim.
yahu ne oluyor Allah aşkına. Sen kendini hangi ülkede sanıyorsun. ha diyince hakkını arayan 5000 kişi mi bulurum dedin acaba?
bugun o stadı bu protesto cercevisinde terkeden kişi var oldugun kabul edersek gerçekten eksibesiktas büyük bir iş başarmıştır. kimseye kombine sözü vermeden mactan 2 gün önce hiltonlarda agırlamadan sadece ve sadece beşiktaş aşkı için sen koca bir 20 kişi toplamışsın.
yanlış anlaşılmasın ironi değil bu söylediklerim.
yeryüzünün en koyun milletinin yasadıgı yerde sadece 1 haftada 20 kişi olmuşuz.
ben canı gönülden inanıyorum cok yakında belki bu protesto şeklinde değil belki başka şekilde cok insan ayakta duracak YD ye ve yardakçılarına karşı.
çünki bugun gördük saldıramadılar bize. sayımız az diye değil!saldırsalar biz bazıları gibi susmayacagız çünki. bazıları gibi 2 kombineye 1 deplasman otobusune susmayacagız.
küsmek zamanı değil ki şimdi?
3 senelik maratonun basındayız olsun varsın biraz geride başladık hepsi bu.
shelbyl ciddi anlamda gönülden şükranlarımı sunuyorum sana ve o stadı terkedenlere.

One Shot dedi ki...

YD denen yaratık başkanlık koltugumuzu zaptediyorken stadda ona karşı protesto girişiminde bulunmayan ve bulunanlara ıslık calan ne kadar adam varsa hepsini burdan öpüyorum.
bakınız bu ironidir.

tearkan dedi ki...

Senin gerçek desteği veriyorlar dediğin insanların bir kısmı (bak hepsi demiyorum) oyundan çıkan oyuncuyu ıslıklıyordu. Bu mu senin gerçek destek anlayışın? O laf muhtemelen bana olduğu için yazıyorum ben kimseye şerefsiz demedim. Taraftara; yani hepimize 'isterse tüm stat yolda yürüsün o mühim değil' diyebilmenin, bu vizyonun tam da şikayet ettiğimiz şey olduğunu anlatmaya çalıştım. Gelen tepkiden sonra da sizlerin ağzına bir parmak bal çalmak için yapılan geri vitesten bahsettim ki senin jessie'ye itahmından yola çıkarak yaptım bunu.

Yazıda burada çıkacağını belirtip te maçta çıkamayanlardam bahsediliyor alınganlığa lüzum yok.

Ayrıca çok merak ettiğim bir konu daha var. Yahu buranın yazarlarını madem bu derece beğenmiyorsunuz o zaman ne halt yemeye daha bu blogu okuyor ve yorum yazıyorsunuz? (düzeltelim diye, burda yazılanlar yüzünden başkanla dalga geçiliyor diye, bunları engellemek için vs. deyip de kendi kendinizle çelişmeyin münkünse. unuttunuz mu burası etkisiz, ''sanal'', ''gerçek beşiktaşlı'' olmayan yazarların olduğu bir blog)


4 Şubat 2010: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13682086.asp

5 Şubat 2010: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13692988.asp?gid=362

'Birisi geri vites yapmaktan mı bahsetmişti???'

shibby dedi ki...

Neler oluyor bize? Niçin bu ruhsuzluk? Nedir bu isteksizlik? Çok mu fazla soru sordum?

Her aşktan mağlup çıktığında atlatmak için belli bir süreye ihtiyaç vardır. Eninde sonunda atlatırsın. Seni en çok zorlayanlar hayaller olur.

Bir çoğunu olmayacağını bile bile kurarsın. Unutulması en kolay hayallerdir bunlar. İşte bizim hayalimiz de olmayacağını bildiklerimizdendi. Kendimizi kandırarak kurduk bu hayali. Değişim hayal etmiştik en büyük aşkımız olan Beşiktaş’ımız için. Sonucu iyi olur veya kötü olur düşünmedik. Sadece değişim istedik.

Gerçekleşmedi bu hayalimiz. Gerçekleşmeyeceğini de biliyorduk. Ama yinede herkes gibi ben de hayal kırıklığına uğradım. Hayallerim yıkıldı. Bir anda halsizleştim. Tansiyonum düştü. Şekerim yükseldi. Kalbime bir ağrı saplandı. Hayalleri yıkılan bir kişiye ne olduysa bana da o oldu işte.

Ama bu hayal kırıklığı sevgimden hiç birşey kaybettirmedi bana. Atlatmak içinse süreye ihtiyacım vardı.

Bir çok sitede gördük, tepki göstermek için çağrılar yapıldı. Bu çağrılara uyanlar oldu, uymayanlar oldu. Uyanlara tepki gösterenler oldu, uymayanlara tepki gösterenler oldu. Herkese edecek bir çift sözüm var.

Çağrılara uymayan arkadaşlar; seçimden önce Yıldırım Demirören’e ana avrat küfür edenlerden değil misiniz? Bir kaç günde ne değişti? Şimdi niye destekliyorsunuz? Sizin kalbiniz kırılmadı mı? Hayalleriniz yıkılmadı mı? Peki nasıl bu kadar çabuk atlatabildiniz?

Savunmanız ise hep aynı, kişilere önem vermediğinizi; renklerin,formanın,armanın sizler için önemli olduğunu söylüyorsunuz. Niye o zaman seçim sizin umrunuzda? Seçimden önce Demirören yeter, seçimden sonra ses soluk yok. Elbette seçimden sonra Demirören yeter demeniz 3 yıl boyunca hiç birşeyi değiştirmeyecek. Ama bu kırgınlığınızı, kızgınlığınızı nasıl atlattınız? Durun tahmin edeyim. Futbolcular gol attıkça siz bu kızgınlığı atlattınız. Çünkü siz skora göre taraftarsınız!

Ben attığımız hiç bi gole sevinmedim, sevinemedim. İçimden gelmedi sevinmek. Çünkü kızgındım, kırgındım. Daha kaç maç devam edicek benim için böyle bilmiyorum. Ama eninde sonunda attığımız gole sevinicem. Çünkü Aşk’ım kırgınlığımın önüne geçecek. Beşiktaşsızlığa dayanamam

Konuyu açmışken size dönüyorum tepki gösterenler. Tepki göstermeyenlerin riyakarlığına kızgınsınız aynı benim gibi. Ancak bu Beşiktaşlılığınızı askıya almak için yeterli bir sebep değil. Çok kötü günler geçirdik, bir çoğunu atlattık, bir çoğunu hala içimizde hissediyoruz. Bir başkanlık seçimimi size bukadar koydu? Aşkınızı yüreğinizden silip atacak kadar? Bir çok blogda okuyorum, artık maça gitmeyeceğini söyleyenler, Bu Beşiktaş’ın hiç birşeyi haketmediğini söyleyenler, Beşiktaş’a elveda edenler…

Sizin sevginiz hayalleriniz yıkılana kadarmış. En son kurduğunuz hayalleriniz Beşiktaşın önüne geçmiş. Kendinizi o kadar çok kaptırmışsınız ki Beşiktaşı unutmuşsunuz arada. Hayalleriniz yıkılınca hayallerin altında olan herşey yıkıldı doğal olarak. Çekirdeğinizi alın, açın yandaş yayıncı kuruluşu izleyin maçınızı. Daha fazla söyleyecek lafım yok size.

Sondan bir önceki sözümde Çarşı adıyla bilinen taraftar grubuna. Sizin için taraftarlık artık tamamiyle tezahürat yapmaktan ibaret, gazetelere tvlere çıkmaktan ibaret. Evet çok büyük işler başardınız, tüm Beşiktaşlıları olduğu gibi beni de gururlandırdınız. Ama kendinizi çok fazla kaptırdınız. Artık benim gözümde gerçek Beşiktaşlı değilsiniz. Kendinizi fesh ettiğinizde sizi gerçekten destekledim. Ancak görülüyorki ilgi çekme amaçlı bir eylemden ibaretmiş. Neyse çok eskilere gitmeden son sözüme geliyim.

Yıldırım Demirören seni tebrik ediyorum. Beşiktaş taraftarını bölmeyi başardın. Hepimiz senin oyununa alet olduk. Olmasına ihtimal vermediğim birşeyi başardın. Büyük birşey başardın. Ama şunu unutmaki gerektiğinde yumruğumuzu masaya vurmasını biliriz. O kalın ensendeyiz!

sihroje dedi ki...

Sahi biz ne HALT yemeye cevap yazıyoruz ??? Bu ironi olabilir de olmayabilir de !!!

Fenerli ağzıyla konuşanlar var. Bu kesinlikle ironi değil.

opposite13 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
opposite13 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
esgo dedi ki...

Aylarca Demirören’e yönelik sayısız protesto da bulunacaksın, gerek tribünde gerek sanal alemde edilmedik laf bırakmayacaksın; kongre sonrası çileden çıkacaksın, ama iş bu satılmışlığa tepki koymaya gelince böyle protesto mu olurmuş - Beşiktaş terk edilmezmiş hede hödö üfüreceksiniz, geçelim bir zahmet bunları.

Runjeee Runjeeeeeee’ye döndü artık bu slogan, bırak İnönü’yü Anadolu’da bile duyuyorsun … Yetmezmiş gibi bir de golden sonra stad hoparlörlerinden bangır bangır şarkılar çalarken bağırıyorsun, bu mu mantıklı ve akılcı protesto ? Sonra da gerekli tepkiler konuldu masalları anlatılıyor. Zahmet olacak ama bunları da geçelim.

Bugün kim memnun mevcut durumdan ? Kimin içine sindi yapılan kongre ? Buna karşın kim abilerin ağzından çıkacak iki kelimeyi beklemeden (hem de Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliyken) harekete geçti ? Öyle olmaz böyle olurcular bir öneri bile sunamadınız mı ortaya ? Tribüne damgasını vuran çoğu organizasyon ve protesto sanal alemde planlanıp, duyurulmuşken; sanal alemin gücünü bu denli küçümseyen, alaycı tavırlar neyin nesi ?

Sanal alemden protesto önerisi ve duyurusu yapılamaz, ama sanal alemden protestolara yönelik ‘’yalanlama ve engelleme’’ yapılabilir.

Yersen …

Biz de hala daha işi gücü bırakıp protestonun usulüne ilişkin kafa patlatalım. Zira koca İnönü abilerden ve semtten ibaret. Teee Allah'ım ..

Bu tepkinin bu denli cılız ve etkisiz olacağı biliniyordu da 1 haftadır yapılan DUYURULAR neyin nesiydi ? Ne diye seferber olundu önüne geçmek için, ne diye konuya ilişkin 100lerce mesaj silinip, 10larca adam cezalandırıldı. Hangi sebepten ötürü ''biz desteklemiyoruz'' açıklaması yeterli görülmedi de ilaveten ''yapılmayacaktır'' notuna gerek duyuldu. Sanal alemden üfüren taraftardan bir bok olmayacağı belli değil miydi ?

* Organizasyon on numara olmuştur

* Katılım artmasın diye kırk takla atılmıştır.

* Fizan'dan duyulmuştur

* İnönü'deki Bursa maçının 16.dakikasında eski açığa çevrilen meraklı gözler, dün gece 15.dakikada çıkış kapılarına odaklanmıştır.

Daha ne olsun ?

Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Taa Çankırı'da büyük otelde izledim de maçı kimseler boşaltmadı tribünleri, içim yanıyor 4 gol var... şuan kendi içimizde çok karşıtlık var bu beni korkutuyor...

Bu yazinin hedef kitlesi bellidir:

1. "Takimi destekleyin, destek kesilmez" deyip oyuncu isliklayanlar.

2. "Kesin cikariz, cikmaz miyiz abi?" deyip de cikmayanlar.

Geri kalanlardan kim alindiysa bos yere alinmis. Onlara laf yok cunku burada. Ya da ben derdimi anlatamiyorum arada oldugu gibi.

Kimi kirdiysam ozur dilerim. Burada maksat protesto yapmayani dislamak degil. Yaparsin yapmazsin, Demiroren'i desteklersin desteklemezsin, takima donersin donmezsin, bana ne?

Benim kirginligimin kime oldugu bariz sanki. En bastan beri protestoya katilmayacak adami, ya da laf atip Tello'yu da isliklamayan adami hicbir seyle itham etmiyorum ben.

Bu arada mal bulmus gibi atlayip "Hadi blogu kapatin, hakarete basladiniz" falan diyenlere de sevgilerimi yolluyorum buradan. Figuran demek ne zamandan beri hakaret oldu yahu? "Cacik olmazmis" tabiri ise hakaret, bence en tatli laf sokmalardan biridir Turkce'deki, ozur dilerim onun icin de ayrica.

Unknown dedi ki...

besiktaslilik durusu takima sirt donmek degildr
Besiktaslilik oyuncunu yuhalamak degildir
Besiktaslilik alen gibiler gibi sirti donup mac izleip taraftari bagrtmak degildir
Besiktasli sahadan arkasini donup cikmaz orda duru gucunu gosterir bizler karsi cikamadik yd e en basta kufur ederek git dierek kim gitti de o gidecek ki
Burdan taraftara da bi sozum var artik ona kufur bna laf atark bi yere gelemioz anlayn maci izleyerek takima destek verme zamani rakip takimi isliklayarak pozisyonlara aninda tepki vererek maci yasayalm dunya degisti ama futbol degsti ama taraftar hala ayni kafada olumune besiktas dierek olumne saldir olmuo anlayn artik birakalm artik eski kafali taraftarlii

Berber Kenan dedi ki...

Önce herşeye karşı olacaksın, mevcut başkana küfür edeceksin. Sonra sihirli bir değnek bir tarafına değecek ve pufff... herşey güllük gülistanlıkmışcasına yoluna devam edeceksin.

Tekel işçileri kadar yüreği yokmuş Çarşı'nın. Onlar koskoca Başbakan'a resti çekiyor, Çarşı ne yapıyor ? Tükürdüğünü yalıyor... Yazıkların olsun !

Berber Kenan dedi ki...

Önce herşeye karşı olacaksın, mevcut başkana küfür edeceksin. Sonra sihirli bir değnek bir tarafına değecek ve pufff... herşey güllük gülistanlıkmışcasına yoluna devam edeceksin.

Tekel işçileri kadar yüreği yokmuş Çarşı'nın. Onlar koskoca Başbakan'a resti çekiyor, Çarşı ne yapıyor ? Tükürdüğünü yalıyor... Yazıkların olsun !

babasicarlos dedi ki...

15. dakikada çıkma eylemini desteklediğimi sürekli dile getirmiştim ancak 15. dakikada stadı terkedemedim... (Son 15 dakika çıktım) Neden çıkmadığımı bilmiyorum.. Oynanan oyun bana tat vermiyor, gollerde sevinmek, bestelere katılmakta içimden gelmiyor, gelmeyecekte biliyorum.

Dün şunu söylemem gerekir ki "dakika 15" olduğu zaman ciddi bir ayrılış bekledim.. Gözlerim eski açık, numaralalı ve yeni açıkta çıkan, toplu kalkan birilerini aradı ancak bulamadım.. Çevremdede kimse çıkmayınca, çıkmadım, öylece maçı izlemeye devam ettim...

Bu davranışımdan dolayı Ekşisözlük'ten özür dilemem gerektiğine inanıyorum... Destek verip eyleme geçemediğim, çevremdekilerin kararları benim kararlarımı etkilediği için özür dilerim...

voodoo girl dedi ki...

yalnız "ben aslında çıkacaktım ama etrafıma baktım kimse çıkmayınca ben de çıkmadım"cıları toplasak kaç kişi edecek çok merak ediyorum.

şu lafım da bir şeyleri içine sindirememiş olmasına rağmen hiç bir harekette bulunmayanlara gelsin: 'pasif' olmayı içimize bu kadar sindirdiğimiz müddetçe becerilen taraf olmamız kaçınılmaz.

sy dedi ki...

Kardesimle beraber yeni aciktan ciktik, cok az kisi cikiyordu bizimle. Daha da kotusu, cikandan cok giren vardi 15. dakikada!!!

alper dedi ki...

theotheo büyük adamsın vesselam.başkan olacak adamsın.ne dediysen çıkıyor.uzat alnından öpcem seni.

gerçek beşiktaşlılar çıktı meydana hakketen yav.naısl koyduk gençlerbirliğine.

sehorn dedi ki...

olay aslında protesto etmek ya da etmemek değil. Sıkıntı şu; Beşiktaş taraftarının 99 %'nin kendi fikri,duruşu yok. Abileri ne derse onu yapıyorlar. Mesela şu an herkes takıma dönüyoruz diyor çünkü Alen öyle diyor, yarın Alen protesto derse bugün takıma dönenler protestoya başlayacak. Yoksa kendi iradesiyle takıma dönene birşey denemez.

babasicarlos dedi ki...

@sehorn,

Zaten tribünde ki problem orada başlıyor.. Tribün liderleri yada ağabeyler o kadar çok tutuluyor ki insanlar onların hatalarını göremiyor, söyleyemiyorlar.. Ağabeyler bunuda bildikleri için tribünde istedikleri gibi top koşturabiliyorlar..

maraton39 dedi ki...

dün akşam alınan ve bundan sonra da alınacak puanlara nasıl sevinebiliyorsunuz anlamış değilim.
kulüp başarısı 3 puanlara bağlı değil

BlackWhite dedi ki...

@theotheo

Ben sana yıldızları gösterdim, ama sen sadece benim parmağımın ucunu gördün.
AFRİKA ATASÖZÜ

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
HYMAN RICKOVER

@shelbyl

Ne kadar bilirsen bil; söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır.
MEVLANA

Ozur dilenecek bir sey yok babasicarlos. Bu bir tribun kulturu meselesi. Bana "takima destek kesilir mi, onlar bizim oyuncularimiz, moralleri bozulur, cis tuh pis!" diyen adamlar Tello ve Nihat'i isliklarsa ben kizarim arkadas. Bana cikiyorum diye laf eden adam Ismail'e ilk macinda kufrediyorsa ben tepki gosteririm.

Forza'nin abileri "takima destek kesilmez" derken samimi degillerdi. Nedense bunu bir guc meselesi gibi gorduler, guclerini ispat ettiler, mutlular simdi, el ele kol kola. Camia kenetlenmis vaziyette. Ayni baskan secildi, 2 haftada hicbir sey degismedi, ama birden camia kenetlendi. Bak sen su ise.

theotheo diyor ya hep "Onlar buyuk adam, bildikleri vardir". Var bildikleri, istedigi menfaati koparan kanatlanip kenetleniyor masallah.

Tekrar edeyim, isteyen protesto eder, isteyen etmez; burada kimseye gorus empoze etmeye calismiyorum. Etmeye calismam hayat gorusume tamamen zit bir durum olur zaten. Benim derdim tutarsizliklarla, yoksa baska bir sey degil.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

ben sana o amigo diye geçinenlerin aç olduğunu söylüyorum shelbyl.

ne menfaati ak?

neyin menfaati?

kafanızdan uyduruyosunuz ya.

recep tayyipi sevmiyoruz diye, ülkeyi mi terkedicez?

Bak senin de sevmedigin bir ismi soyleyeyim: Tugrul Yenidogan. Birden sesi kesildi, sonra BJK TV'nin basi olarak lanse edildi.

Ben demiyorum ki herkes menfaatci. Ama tipki 1980 darbesi gibi, butun protestolarin bicak gibi kesilmesini aklim almiyor.

Belki de herkes "tecavuz kacinilmazsa zevk almaya bak" zihniyetindedir, bilemiyorum.

Dedigim su: Eger rahatsizsaniz, somut hicbir degisiklik gormeden rahatsizliginizi kesmeyeceksiniz.

Yeni yonetim bana umut veren isler yapsin, ben en basta gider desteklerim. Ama oyle bir sey gormeden birden "Her sey cok guzel olacak abi!" ayaklarina yatilmasi bana ters geliyor.

Tabii bir de yasadigin topraklari terk edip yeni bir hayat kurma ile bir futbol kulubunun maclarina gitmeyi birakma arasinda birebir iliski varmis gibi analoji kurman benim suratima bir gulumseme yerlestirmiyor degil theotheo'cum.

Ben demiyorum ki sana "Ulkeyi terk et". Ben diyorum ki "Erdogan karsiti soylemlerine devam et."

Su anki durum su bak: "Eh, Erdogan secildi, neyse isi biliyordur, 5 yil bekleyelim."

Kapis?

Berber Kenan dedi ki...

@theotheo

Abilerinden bir aferin almışsındır. Tebrik ediyorum :)

yuki the zorba dedi ki...

@shelbyl

Abi şu son iki mesajınla öldürdün beni :) Boşuna sevilmiyorsun, hahahaha!

Unknown dedi ki...

Bu blogun en temel saygı kurallarına, beşiktaşlıların birbirinin kalbini kırmamak için özen göstermesi gibi bir sevgi kuralı da eklemek gerek.

Beşiktaş'ı bırakıyorum demek, en başta diğer beşiktaşlıların kalbini kırar. Tribünde, kahvede, evinde, eli böğründe takımı izleyen de, stadı terk eden de Beşiktaşlıdır. Kimse kimseyi kırmasın.

Bu bir mücadeledir. Bırakmayalım. Murat Aksu kazansa idi Beşiktaş'ın arzuladığımız yapıya kavuşacağına inanan var mıydı burada? Başka bir Beşiktaş hayali kuruyorsak, çözüm hayalden vaz geçmek değildir.

1 haftalık dar bir sürede yapılan organizasyon başarılı olamamış olabilir. Daha üç yıl var. Bu süre için daha planlı, kapsamlı ve uzun süreli organizasyonlar yapılabilir, adı da tarihin önemli mitingleri gibi (misal 5.5.10)konup herkese bu sürede belletilebilir. Tribünde abiler engel oluyorsa başka bir vasıta, şekil belirlenebilir.

Bizi bu bloga çeken ortak nokta, çarşılı, demirörenci,aksucu vs. olmamız değil, abiler değil, Beşiktaşlı olmamız. Maç yenilgilerinde takımı terketmiyorsak, kongre yenilgilerinde de (aksi sonucun yengi olacağından ise son derece kuşkuluyum) Beşiktaş'ı terkedemeyiz.

Sakin olun, Shelbyl'in hayalkırıklığına ve üzüntüsüne katılmakla birlikte, "bizden cacık olmaz" diyemem, Beşiktaş asla Vefa, Sarıyer vs. olmayacak. Beşiktaş büyüktür, taraftarı farklıdır ve sonunda Beşiktaş daha da büyük olacaktır.

RuFF dedi ki...

Maçtan çıktığımız anda forza da olsun burada olsun yazılacakları adım gibi biliyordum.

"Hain" ilan edileceğimizi ve en ağır suçlamaların yapılacağı aşikardı zaten." O kadar kişi ile protesto mu olur, protesto dediğin organize edilmeli" , "Protesto yapılsa sanki Y.D istifa mı edecek ? " tarzı yorumların hepsi içerisinde mantık barındırmasına rağmen manasızdır.Bu adamın kendi isteği olmadan gitmeyeceğini zaten herkes anladı.
Anlamadığınız olay ise yapılan her protestonun başarılı olmadığı gerçeğini görememenizdir.

Aydınlık Türkiye için ışık söndürme eylemlerinden sonra Türkiye aydınlandı mı?
Çeteler ortadan mı kalktı ?
F tipi cezaevleri için kaç tane insan ölüm orucunda hayatını kaybetti. F tipleri ortadan mı kalktı ?

İnsanlar rahatsızlık duydukları şeylere tepki gösterirler.Shelby nin de söylediği gibi bir tepki gösterecekseniz illa birisinin liderlik etmesine gerek yok.
Beşiktaş taraftarı bireysel olarak insiyatif alabilmeli.Herkes kendinden sorumludur tepki vermek istiyorsan verirsin " aa kimse çıkmıyor bende çıkmayayim o zaman" demek kolaycılıktır.15. dakikada kimsenin çıkmadığını gördüğümüz halde biz çıktık.
Y.D istifa etsin diye değil kendimize olan saygımız için.Bunca olandan sonra "zaten gitmez 3 yıl daha başımızda" diyip mevcut düzene alkış tutmak şahsen benim yapabileceğim bir iş değil.

RuFF dedi ki...

Şu 15 dakikada stadı terk etme organizasyonunu forza yapsa idi şuan protestonun saçma olduğunu, takımı terk etmek olduğunu söyleyen herkes " mükemmel protesto, çarşı yine yaratıcılığını kanıtladı " diye konuşacaklardı.

Daha öncede burada yazdım.Bu takım şampiyonluk potasından düştüğü anda ibre terse dönecek ve mevcut skor taraftarlarını kimse susturamayacaktır.Bu seferde Y.D yaptıracağı güdümlü haberlerle Mustafa Denizliyi ve yaptığı seçimleri gazetelerde eleştirtecek ve skor taraftarının tepkisini Mustafa Denizliye yöneltmesini sağlayacaktır.O zaman da stad ta Denizli istifa diye bağırılacak ve onun da ipi çekilecektir.

Önümüzdeki sezon başlangıcını ise hepiniz biliyorsunuz zaten.
Yeni hoca, , 30 yaş üzeri yıldız oyuncu getirmek için transfelere saçılan büyük paralar, "yeni sezonda herşey farklı olacak" söylemleri ve forzada yeni sezon için açılacak olan "güzel günler göreceğiz güneşli günler" topiği vs..

firsez dedi ki...

Herkes kendi tercihini yapti. O cikti bu cikmadi muhabbeti yapmaya gerek yok.

Biz 4 arkadas ciktik, bizle beraber cikan 3 kisi daha vardi ust kapali cikisindan.Hic bu kadar huzurlu hissetmemistim kendimi. Ozellikle saldir besiktasim tezahuratini duyarken, tello yuhlanirken, cimboma kufur edilirken...

esperanza dedi ki...

Ruff un senaryosu fb macindan itibaren isleme konulur.

Pamukk dedi ki...

herkes söylemiş zaten de; ben de söylemezsem rahat etmeyeceğim!!

ne protestosu, ne çıkması, takıma köstek olmayın diyenler Nihat ve tellou yuhlayarak takıma destek mi oldular şimdi?

ne tezahürat yapasım geliyor ne goool diye bağırasım içimizi boşalttınız aq! herşey sahte yapmacık geliyor.
radyoda dinledim kalan kısmını gol diye gülümsedim o kadar (oysa evde gol diye bağırırken sokağı bile rahatsız ederdim ben)

bundan sonra maça gider miyim gitmez miyim 2 gün sorna ne hissedicem bilmiyorum
futbolsever gibi oturup çekirdek yiyerek izlerim belki
bilinmezlikler içersindeyim
höf

Pamukk dedi ki...

biz çıkarken de içeri giren bisürü kişi vardı
heralde olur da çok kişi çıkarsa belli olmasın diye beleş bilet dağıtmışlar
çok zekice!?!

ilk 4 kaybetti biz kazandık
hep destek tam destek
3 5 hafta sonra görürüz

esperanza dedi ki...

@Pamukk

takimi sabote etme, uefa ya gidip ilk turda litvanya dan bi takima elenip evimize donelim..!

Pamukk dedi ki...

pazar basket maçında alen salonda mıydı ben yanlış mı gördüm?

Pamukk dedi ki...

@esperanza

sabote etmeyelim CLye bile gideriz, şampiyon olcaz görmüyomusun!

Yorum Gönder

Ara