.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Şubat 2010 Cumartesi

Sitemdir

Maç Özeti:
Bir çiçekle bahar olmaz.
Açıklama:
Sitemim var.
Geçen hafta birden eleştiri yağmuruna tutulduk "Protesto mu olur, takıma dönün" diye. Hatta öyle bir hava vardı ki, mağlup olsak bizim suçumuz olacaktı sanki. Tabata iyi oynayınca "İşte 8 milyon doları hak etti, gördünüz, kapayın çenenizi artık" dendi. Takım gol atınca birden "Oldu bu iş, şampiyon olacağız, tralalala" dendi.
Kongre öncesi çatlak seslerin hepsi birdenbire kesilmeliydi sanki çok şey değişmiş gibi. 1 haftada ne değişecekse...
Dönelim bu akşama. Takım herhalde senenin en ruhsuz oyununu oynadı. Nobre formsuz günlerine geri döndü. Ferrari düştüğünden beri kel görünüyor. Yetersiz oyuncular hala daha yetersiz. Kongre öncesi sorunların hepsi devam ediyor.
Sorayım o zaman, suçlu gene biz miyiz? Kongre sonrası "birlik beraberlik peri masalı"na inanmamak mıydı suçumuz? 4 gollük uyuşturucuyu kullanmamamız mıydı?
Ben demiyorum ki "Her şey çok kötü". Ben demiyorum ki "Her şey çok iyi." Benim dediğim tek şey var: İcraat görmeden, zaman geçmeden kesin hükme varmayın. Sahip olduğunuz veri ile yorum yapın; umut ya da varsayımlarınızla değil.
Öyle meraklıyız ki bir maçla hayal denizlerine dalmaya ya da adam kesmeye...
Günün kelimesi:
Rasyonellik: Akla uygunluk, ölçülülük, ussallık, hesaplılık.

12 Yorum:

RuFF dedi ki...

Saçmalama abi büyük başkan kral transfer yapıcak.Uefa şansımızda var daha..

Sen daha mı iyi bileceksin büyük başkandan..

:=)

esperanza dedi ki...

bu matikla bundan sonraki olasi puan kayiplarinin sorumlusu yonetimi protesto etmeyenler mi olacak ?

bu mantikla haftaya olasi GS galibyetinden sonra TEKRAR her sey unutulacak mi? EVET. asil konsulmasi gereken bu

esperanza dedi ki...

Yeteer nidalari gs ve kayseri macinin skorlarina bagli

@esperanza

Mantik su: Puan kaybinin sorumlusu yonetimi protesto etmek ya da etmemek degildir. Puan kaybi dogal bir seydir, dis etkenlere cok da bagli olmadan yasanir.

Benim tepkim, protesto etme dusuncesini ihanet ile es tutanlar. Eh, buyrun etmedik, gene puan kayboldu, gene takim ruhsuz oynadi?

Secim oldu, gecen hafta mac kazanildi; herkeste bir solen havasi. Yahu ne degisti ki? Dunyaya donun, benim dedigim o.

Unknown dedi ki...

bu mantıkla devam ederse demirören seneye anteb'e 20 milyon daha bayılır.

artık beşiktaş mağlubiyetine üzülmüyorum. geldiğim noktayı düşünemiyorum.

Feridun Bitir dedi ki...

kongre üyelerine selam olsun...Beter olun diyesim geliyor, artik mac izlemek bile icimden gelmiyor, o kadar soguttular takimdan be, cok dertliyim cok.

quanch dedi ki...

@shelby

Şu yorumunun telif haklarını al her yerde kullanabilecek bir paragraf çünkü virgülüne kadar hepsi doğru ama takıma destek vermek gerekir yönetime ise asla!!!

esperanza dedi ki...

@Shelbyl

senin dusuncelerini biliyorum ve kariliyorum da ama soylediginin tam tersini dusunenler de var. Yani "protesto etmeyenler haindir" seklinde dusunenler. Ayni duruma her iki acidan da bakildiginda bi cacigin degistigi yok sanirim bunda hemfikiriz.

Hernekadar biz boyle dusunsek te ikimizde biliyoruz ki haftaya GS macinda son 15 dk ya galip girersek hoyloyloy, maglup girersek "yeteeeer" sesleri yukselecek. Su durumda zaten batmis olan tribunler acisindan daha da buyuk sikintilarin sezon sonuna kadar devam edecegini tahmin ediyorum.

Isin ozu, protestolarin seklinin , semalinin, yerinin, zamaninin artik pek te bi onemi kalmadi. Galibiyetlerde senin dedigin gibi solen havasi, maglubiyetlerde de kavga ve gurultu kopacak.

sozcelyk dedi ki...

kitleleri tek bir hedef için organize etmek imkansız hele konu beşiktaş ise , bunun içerisinde kulüple çıkar ilişkisi olanlar var, demirörenciler var , kuru muhalefeti var gerçek beşiktaşlısı var beşiktaş duruşçular var misyoner duruşçular var varoğlu var , şu şartlar altında ne demirörenden kurtulmak mümkün ne de onunla beraber olmak mümkün sürüncemede bir 3 yıl daha malesef seve seve değil ske ske geçecek.

benim elimden gelen dışardan destek vermek tribüne gitmeden ürün almadan , ama mümünse onlar da benim bu çabamı karşılıksız bırakmasın antep maçında olduğu gibi 2 şer 3 er tane yesin de kangren olmadan rahat rahat maç izleyelim.

önceden bırakın maç esnasında bişeyler atıştırmayı nefes almıyodum gençler maçı itibariyle çekirdek çitlemeye başladım lan bildiğin sıradan premier lig maçına benzedi beşitaşın maçları, ben bile bunu söylüyorsam demirören istifa etmemeli ötenazi yapmalı.

helldoradotcom dedi ki...

bakalim yd haftaya inonuye gelebilecek mi? gelirse muhtesem taraftar onu bagrina basacak mi?
insallah bombos tribunlere oynanir diyecem ama nerdee!

occasion dedi ki...

bıktık artık duruşlardan, romantik sevgilerden.. siyahını sevdik demelerden, acını aşk bildik demelerden. sportif başarı istiyorum, evet istiyorum. hem yıldız hem yürekli oyuncular istiyorum. metin ali feyyaz, şifo, ertuğrul, ilhan, ahmet dursun, madida, nomua, giunti, tayfur, zago olsun istiyorum. 10-0 sıfırlık adana demir maçı, nağmalup şampiyınluklar istiyrum.. bunlarla büyüdüm, devamını arzuluyorum. bıktım vasat oyunculara alışarak iyiyi özler olmaktan.

ben bjk yi sevdiğimde sportif başarısı da, duruşu da, rasyonelliği de vardı. duygularıma bu rasyonel duruşuyla hitap ediyordu. şimdi akılsızca hareket eden idareciler tarafından duygularım sömürülüyor... evet çok seviyorum, ama ilhan gibi nouma gibi fırlama oyuncularla, şifo gibi münch gibi efendi oyuncuların karmasını görmek istiyorum.. bu sevgililier gününde kör sakat topal kalmış bjk den vazgeçecek değilim. insanın sevgilisi trafik kazası geçirse, sakat olsa sevmekten ve ona bakmaktan vazgeçer mi? elbette o sevgi derinse asla vazgeçmez. ama eski günleri hep arzular. bu da doğal. ben onun sapasağlam haline vurulmuş, aşık olmuştum der. işte benimkisi de o. aşk, çarpıntıi tutku yerini romantik ağlak bi sevgiye bıraktı. acilen rehabilitasyon sürecine, sakat sevgiliyi iyileştirme aşamasına geçmek gerekirdi kongre ile. olmadı olmadı olmadı. 3 yıl daha tekerlekli sandalyedeyiz. bu 14 şubatta beko formalı günleri hatırlamak ve sakat sevgiliye acımayla bakmak düştü.

Yorum Gönder

Ara