.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Şubat 2010 Pazartesi

Manşet

Çıkışa Gel ! 13 Nisan 2007’de Sakaryaspor maçı öncesi, dönemin futbol şube sorumlusu Celal Kolot, seyahat programını kendisine haber vermeden değiştiren menajer Ali Gültiken’i takım otobüsünden atmaya kalkan teknik direktör Tigana’ya omuz attı.

31 Yorum:

ceyhun dedi ki...

elini pençe haline getirip "noollcak, noooollcaak" dedikten sonra dilini de dişlerinin arasına alıp üzerine yürüseymiş tamammış.

umutjean dedi ki...

ulan boyle adamlar yonetici oldu beşiktaşımıza. şu adamın fotografını koymayın barı gece gece mıdem bulandı.

Bu adam gokhan zan bizdeykende selam verdi vermedi kavgasi yapmamismiydi?

esperanza dedi ki...

Hizini alamayan Kolot Tigana ya donup sozlerine " hocaaa senin bati afrika da kimsesiz cocuklara yardim etmisligin kadar benim kahvede okey oynamisligim var sisssssss" diyerek devam etti.

alper dedi ki...

hadiii kolot suçluda ali gültikeni otobüsten atmaya kalkan tigananın suçu yok dimi.o peygamber dimi pardon afrikada çocuklara bakıyor o laf yok ona.serdar kurtuluşu kazandırdı takıma laf yok ona.kayseri erciyesin elindne hakem zorunla haram bir kupa kazandırmış beşiktaşa onuda görmezlikten gelcez artık tigananın ya.o kadar hata olur onda bile ..bırakın bu tigana hastalığını ve yönetici düşmenlığını ya.bend eatıyorum fulhamdaki gibi rüşvet almasına ve o rüşvetle afrikadaki çocuklara yardım edemediği için tigana kızmıştır kendisinden habersiz program yapılmasına.itirazı olan..

@alper

Tigana konusunda istedigini dusunebilirsin de, adam Fulham davasindan beraat etmisti -ya da tazminat davasini kazanmisti, tam teknik ayrintiyi hatirlamiyorum-. Ama Turkiye'de yasalar onunde aklansan da adalet sistemi "Camurun izi" prensibi ile islediginden o dava basinin diline sakiz oldu.

alper dedi ki...

Yasalar önünde aklansa bile maşeri vicdanda aklanmak diye de bişey var.kimse senin hakkında çamurun izi prensibi ile hareket ediyormu mesela.sinan engin mesela yasalar karşısında hiç suçlu bulunmamasına rağmen neden hala kirli görünüyor gözümüze.

Antidoto dedi ki...

Tigana kimdir ki Ali Gültiken'in yanında. Bize futbolun ve hayatın en güzel günlerini yaşatan MAF'ın yaratıcılarından, Türk futbolunun en efendi adamlarından biri olan Ali'yi otobüsten atmaya çalışmak Tigana'nın haddine midir? Celal Kolot pisliğinin yaptığı tam kendisine yakışandır da, Tigana için Ali'yi harcama çabası ayıptır, vicdansızlıktır, Beşiktaş için düşünen-yazan adamların başkalarına benzemeye başlamasıdır.Aman diyeyim dikkat....

Ingiltere'de yasanmis, sorgulanmis ve sonuclanmis; bizim hakkinda birinci el hicbir bilgiye sahip oladigimiz bir olay hakkinda nasil bu kadar kesin konusabiliyoruz ki? Tigana'nin rusvet aldigindan nasil bu kadar eminiz ki? Olayin hangi asamasina taniklik ettik ki mahser-i vicdanimiz onu aklamiyor?

Sinan Engin icimizde, her icraatini gorduk, her soylemini dinledik; ama Tigana farkli bir durum.

Takip etmeden, sadece magazinel detaya takili kalip yargiliyoruz gibi geliyor bana.
-----------------------------------
Bu olayda ben Ali Gultiken'i de, Celal Kolot'u da, Jean Tigana'yi da suclu buluyorum sahsen. Ama "Tigana zaten rusvetci", "Ali bize o kadar guzel gunler yasatti", "Kolot oyle sey yapmaz" falan gibi, olayla alakasiz yargilarla suclu bulmaya calismak; cok ama cok ters geliyor.

stalker dedi ki...

noat samisa bu davanın ayrıntılarını yazmıştı. önce okuyun, sonra "vicdan"dan bahsedin:

http://noatsamisa.blogspot.com/2009/07/bir-yalnz-adam-1.html

esperanza dedi ki...

@Alper

yorumun tipik bir tarafli basin ornegi olmus. "Kayserinin elinden haram bi kupa aldirmis" ???

onceki sene izmir de kupayi, agustos ta super kupayi, ligi 2. bitirip 5 yil aradan sonra cl bileti aldiran Riza Calimbay olarak kaldi heralde hafizanda?

esperanza dedi ki...

"Tigana kimdir ki ?" at camuru cekil kenara dogru, peki Sinan Engin kimdir ?

Antidoto dedi ki...

Tigana kimdir ki? diye başlayan yorumumda nasıl bir çamur atma var acaba?Nerenizle okuyorsunuz yazıyı da Sinan Engin pisliğini beni eleştirirken yoruma dahil ediyorsunuz.Önce anlayacaksın, sonra eleştireceksin. Basit.

esperanza dedi ki...

otobusteki olayin aslini biliyormusun da Tigana nin yaptigi cirkefliktir, vicdansizliktir diyorsun ?

okudum, anladim ; durduk yere Tigana ya sallandigini gorunce cevap yazdim

Antidoto dedi ki...

Durduk yere kimse Tigana'ya sallamıyor arkadaşım. Tigana'yı Celal Kolot pisliğine karşı savunmak için Ali'nin harcanmasına tepki koyuyorum. Her zaman her yerde özkaynak, Beşiktaş'ın çocukları diye bağırırken, şimdi Tigana karşısında bunların es geçilmesine ben de uyuz oluyorum. Anlatabiliyor muyum?

esperanza dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
esperanza dedi ki...

iyi de savundugun "ozkaynak" ile konunun ne alakasi var ? Bahsettigin Ali, Iigana dan sonra da gorevdeydi, el birligiyle postaladilar, onu da tigana mi harcadi ?

Celal Kolot pisligi diyorsun, manseti okuyorsun celal kolot Tigana ya omuz koymus, yani Ali yi savunmus ? bu durumda pislik dedigin Kolot bastaci olmali yani ?

Antidoto dedi ki...

Yahu Kolot, Sinan Engin gibi adamları Ali'yi savundular diye baştacı mı yapacağız yani? Bu adamların Beşiktaş'a verdiği zararları, gerçekleri unutacak mıyız yalnızca bir konuda aynı refleksi gösterdik diye. Bu kadar sığ bir düşünce gerçekten bana garip geliyor.
Ayrıca Ali Beşiktaş'ın çocuğudur, bizim için yeri ayrı olması gereken, Metin gibi, Rıza gibi, Feyyaz gibi efendiliğiyle de taraflı-tarafsız herkesin gönlünü kazanan bir adamdır. Beşiktaş'ın çocuklarını sahada görmek istiyoruz diye bas bas bağırırken, 'birileri' tarafından bu kadar kolayca harcanmalarına ses çıkarmıyorsak, samimiyetimizi de sorgulamak gerekir.

esperanza dedi ki...

Yahu ben ozkaynak ile ilgili dusunceni anladim da da su manset ile Tigana yi vicdansiz yapma olayini bir turlu cozemedim. Yani tigana geldi tum degerlerimizi mi yoketti ne yapti adam yau ? Sacma sapan bir haberden yola cikip soyle yapti boyle yapti bunu harcadi diye kendine gaz veriyorsun ?

ian dedi ki...

olayın detaylarını hatırlamamakla, hatta ilgilenmemekle beraber; başka birşeye değinmeye çalışıcam.. şu yöneticilere hayranlık kadar daha mide bulandırıcı birşey olamaz. işini iyi yapan iyi yapıyodur, zaten görevi o.. böyle gereksiz yüceltmeler, 'başkanım'cılık, CV fetişizmi insanı futboldan soğutuyor valla.. futbol dediğin ali gültiken, jean tigana vs. olmalıdır; sinan engin, celal kolot falan ne işe yaradıkları malum(!) insanlar ile futbolu güzel yapanları aynı paragraflar da görmek bile can sıkıcı.

BlackWhite dedi ki...

Olayları olması gerektiği gibi sistem içinde göremeyenlerin sarf ettiği tipik sözler "harcamak", "silmek" vs. Çok mu zor böyle bir olaydaki kişilerin isimlerini kaldırıp makam mevkileri koyup da olanı biteni görmek. Eh, elin Mali asıllı Fransız zencisi, ama adam oglu adamı Tigana ne yapsındı, aynen bunu yaptı.

Sen bir takımın TD si olacaksın, ama futboldan sorumlu menajerin bilmem kimin gazıyla kamp programını sana sormadan değiştirecek. Olası manzaralar;

TD: "şoförrr nerye gidiyoruz lem, hani ayndovene sapacaktık, burda utreyt yazıyor" Şoför: "hocam bana menacer söledi, burya gidecekmişiz" TD: "iyide kim söledi, x sahada y saatinde antrenman vardı" Şoför: "ben bilmem, zate ayıboğan panda da sana karşı".

Az biraz mantık, izan. Çok mu zor be kardeşim. Biz niye sistem sahibi olamıyoruz, niye 6 senede biri halen İspanya milli takım hocası, diğeri TSL de bizden yukarıda takım çalıştıran, öteki Fransız Milli Takım yönetimine aday olan 6 hoca değiştiriyoruz da bir kere bile düşünme zahmetine girmiyor muyuz. Yoksa hepimiz YD leşiyormuyuz.

O Ali ki, bu olaydan gram bahsetmemiş, tersine bu abukluğa yol açan anlayışa karşı bayrak açmıştır.

Höööytt lem sen kimsin Arap Bacı, veririm seni İsmail Air'e, pandaya görürsün sonra. Gördük zaten.

Ahmet Canseven dedi ki...

ya bu Celal Kolot zamanında Ernst transferi için "Beşiktaş Baki Mercimek'in Alman olanını transfer etmiştir." diye bi saçmalıkla karşımıza çıkıp,"Fabian Ernst'in Beşiktaş'a ne kadar katkı sağlayacağını ilerleyen haftalarda göreceğiz." diye futbol bilgisini konuşturmamış mıdır?
acaba ne gördü ki ilerleyen haftalarda...

Pamukk dedi ki...

geleceğimizin başkanına laf yok

plasmodium dedi ki...

Bu alper gibi adamlar ve daha önce de jardel denen bir araştırmacı gazeteci vardı,şuna karar verdim:gsli ve fbliler medyanın yoğun gazı ve yaratılan sanal ortam nedeniyle muhakeme yetenekleri tahrip olmuş ve kendi kendilerini devamle mağdur olan,kendilerine haksızlık yapılan ve bu duruma karşı dimdik ayakta duran,direnen insanlar olarak görüyorlar.Şu site kadar objektşif ve rakibe saygılı site yoktur adam çıkış haram kupadan bahsediyor.Yahu senin tarihin haram,teşvik,şike hakem bağlama,hakem tehdit etme her rezillik sende.Bu memlekette cihan oskay denen bir adam çıkmadımı, federasyondan tahir kıran aziz hakemleri cepten arıyor demedimi,elle kolla attığınız goller ne çabuk unutuldu,konyasporun doktoru bile kendi ağzından teşvikten payını aldığını söylüyor.Aleyhimize hakem hatası dediğiniz her maç bile lehinize onlarca karar var,senin futbolcuların hakeme top fırlatmaktan küfür etmeye,suratına sı fırlatmaya kadar cezasız onlarca durum mevcut.Ne kadar barışıksınız siz kendinizle,erciyes maçı harammış.Beşiktaşın lehine zaman zaman hata olmaktadır, ancak sayısı fb-gs ile kıyaslanamaz.satılmış medya herşeyi abartıyor sizde inanıyorsunuz.Muhakeme edin biraz

esperanza dedi ki...

Celal Baskan gelecek dertler bitecek ..!

alper dedi ki...

bu plasmodıum gibi adamlarıda çok severim.hafızai beşer nisyan ile malulmüş.bu tipler ya çok az okurlar yada anladığıma göre okuduklarını çarçabuk unuturlar.ba ba ba lafa bak.beni gs li yada fb li sanmış arkadaş.yerin ben senin o sanan beynini yerim .soğan cücüğü gibidir o ufacık ve taptaze belli.yerim ben onu.bu blogda ben 2 kez panoramaya seçilmiş adamım be heyttt..ne gs li ne fb lisi.yayınlayın bu bo yorumu be yav.bak küfürd eyok.usturuplu yazdım allah için daha ne.

Sertug Ozgur dedi ki...

Tam da lafın üstüne Celal Kolot'dan ilginç açıklamalar

http://www.haber1903.com/Haber-9980-delgadonun-olusu-tabatadan-iyidir

Nartallo dedi ki...

alper arkadaşın son yorumunu Türkçe'ye çevirebilecek biri var mı?

alper dedi ki...

bak şimdi nartallo kardeşim.mesela nartalloyu futbolcu yapmaya çalışmaktan daha zordur benim yazdığımı anlamamış olman ama ben yine de türkçeye çevireyim.plasmodıum nickli arkadaş beni beyni tahrip olmuş muhakeme yeteneğini kaybetmiş bir gsli yada fb li sanmış yazısından anladığım kadarıyla.bende ona ilave olarak kendimce 3-5 kelimeyi yanyana getirip anlamlı tümceler kurmayı beceremeyen biri olarak (nede olsa ilkokulda benim elmam senin gibi sanırım hiç kırmızı olmamıştı) bir şeyler ifade etmeye çalıştım.ama sen türkçeye fazla odaklı bir hayat sürdüğün için sanırım yukarıdaki yazıda geçen 3 bilemedin dört arapça kökenli kelimeyi uzaylı sandın.olabilir ki sonuçta eğitim cehaleti alır demişler baki kalanlar kalmış.(baki kelimesi bekadan gelir.sonsuz devamlı ilelebed demektir).dediğim gibi benim gsli veya fbli olmadığımı anlatmaya ve onun kendi aklınca (ki o aklı ve o benzetmeyi yapan beyni küçük olması ve daha yeni yeni yeşermeye başlaması babında soğan cücüğüne benzettim) yapmaya çalıştığı hakarete küfürden dolayı sansür uygulanmaması maksadı ile dolaylı yoldan bende hakaret etmeye çalıştım.anlatabildim mi maruzatımı.türkçe dilbilgisi ve gramer kurallarına uygun yazmışım mı.senin anlayabileceğin idrak (bak bu kelime de arapça kökenli ama bunu herkes bilir ayrıca açıklamama gerek yoktur sanırım) edebileceğin şekilde yazabildim mi üstad(ulan buda arapça yav)..

Nartallo dedi ki...

ya usta, sen beni anladın da yanlış anladın. "yayınlayın bu bo yorumu be yav.bak küfürd eyok" gibi cümlelere ve dahi anlamındaki de'ye taktım ben kafayı. yoksa istediğin kadar arapça yaz :) neyse ben konuyu dağıtmayayım, aradan çekileyim bir sonraki dil bilgisi katliamına kadar :)

plasmodium dedi ki...

Panoramik alper,senin bu kadar ünlü olduğunu bilmiyordum.Forumdakilerin kütüğünü çıkarmak gibi bir alışkanlığım yok.Hakem hatası ile kupa kazanmak senin kadar benim de hiçbir şekilde istediğim bir şey değil.Senin hazmedemediğin kadar ben de hazmedemiyorum o durumları.

Yorum Gönder

Ara