.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ocak 2010 Cumartesi

ZTK / İBB - Beşiktaş

Atatürk Olimpiyat Stadı
20:30

54 Yorum:

alper dedi ki...

ilk yorumu ben yapayım.patlarız.4-0.

AQ-47 dedi ki...

Başlığın bu kadar geç açılması bile artık taraftarın tadının iyiden iyiye kaçtığını doğruluyor. Maalesef içi boşalmış, hevesi kaçmış, ışığı sönmüş bir Beşiktaş "sevgisi" ya da "ilgisi" ile takip ediyoruz artık...

delgado dedi ki...

alırlar..

esgo dedi ki...

Bazı kadrolar vardır gördükten sonra içiniz rahatlar, oh be! dersiniz, keyfiniz yerine gelir. Bugün çıkan ilk 11 bende bu etkiyi yarattı. Çok büyük talihsizlikler olmazsa zorlanmadan kazanacağımızı düşünüyorum. Hatta Tello'ya bile dudak bükemiyorum.

Ekrem-Kaş-Sivok-İso
..Ernst.Fink.Necip
..Filip.Bobo.Tello

gibi gözüküyor, sahaya çıktıktan sonra tekrar bakmak lazım, 4-3-3 olduğu kadar 4-2-3-1'e de yatkın bir kadro.

Abi o kadro Denizli'nin "gerdanlik" sistemine de yakin. 4-1-2-2-1 olan hani. Dur bakalim.

ynwa dedi ki...

nihat, yusuf, uğur, serdar, nobre ve üzülmez'in olmadığı bir ilk 11. ne oldu da acaba denizli beşiktaş çapında olmayan bu topçuları bir güzel ayıkladı. ekrem'in yerine de rıdvan görsek, herhalde bu bir rüya derdim.

Batistuta35 dedi ki...

Kadroyu beğendim ben.Bir de rıdvan olsaydı tadından yenmezdi valla.Rahat bir galibiyet bekliyorum

AQ-47 dedi ki...

Tello sıçar...

nuwanda dedi ki...

maç öncesi feyyaz babadan bomba bir yorum geldi:delgadonun dondurulmuş bir sözleşmesi var ama o oynadığı futbollakanımızı dondurudu.

feyyaz şimdi inse sahaya bizim forvetlerden daha çok gol atar gibi geldi bana
yürü be kibar

matiasemilio dedi ki...

yalansın tello..

Cipher dedi ki...

Bobo son 2 maçtır yine dökülmeye başladı. Holosko da şu anki performansıyla Nihat'dan kötü görüntü çiziyor. Nihat en azından pas trafiğine katkı sağlıyor.

kuduz dedi ki...

Gerçekten doğru bir tespit.

Ne yediğimiz goller artık miğdemize oturuyor, ne de kazandığımız maçlar eskisi gibi heycan veriyor.

Beşiktaş taraftarı takımından soğudu demek değil, Beşiktaş'ı sahada, yönetimde ve teknik kadroda temsil eden insanlar Beşiktaş'ın ruhuna sahip değil yada bunu yansıtamıyor.

Not: Kasımpaşa maçında tribünün orta yeri boşaltıldığında, polisler oraya hangi sebeple ne gerekçeyle girdiler ve çıktılar bunu bilen var mı ?

denizli göreve :)

tatilden dönsün şu adam yhaa

arkadas bi takim rakip yari alaninda 3 pas yapamazmi...
bumu buyuk takim
istanbul bb. sanki 3 buyuklerden bri biz kumeye oynayan anadolu takimi gibiyiz

necip pas vermeyen arkadasina el kol hareketi yapiyor
ibrahim kas rakibine dirsek atiyor
serdar ayakta duramiyor

esperanza dedi ki...

mart ayina kadar mac kazanamayiz

bir besiktasli arkadas varmi biz bu maci ceviririz diyebilen...
bundan onceki yillarda en azindan son dakikaya kadar bir umudumuz olurdu..
varmi bir kisi bu maci aliriz diyen

Benim itiraz ettigim nokta su: Takimin hucum hatti berbat, Serdar Ozkan girdi ve inisiyatif almaya calisiyor. Ama digerleri o kadar kotu ki, Serdar yalniz kaliyor. Sonra "Serdar gene kotu oynadi, cok top kaybetti." Digerleri topa dokunmadigi, "Al gulum ver gulum" pas yaptigi icin top kaybetmiyor ama.

Tello'nun ikinci yarida yaptigi bir isi soyleyin. Keza Bobo. Simdi Bobo cikip Nobre girse, "ortasahaya gelip top aliyor, sen forvetsin" denecek. Bobo forvette kaliyor da top aliyor mu? (Nitekim Nobre oyuna girdi, ortasahada top kazandi atak baslatti, sonra soldan bindirme yapti ve korner kazandik. Ama sorsan Nobre kazma.)

Oyle bir haldeyiz ki, sahada dinamik olmayip kafalarina esince sonuca giden Tello ve Bobo gibi adamlar siyriliyor, inisiyatif alip yuk ceken adamlar etkisiz kalip kufur yiyor. Tello olu top kullaniyormus, breh anasini. Onun kullandigi kadar ben de kullanirim korner. On direge kes topu, ya tutarsa.

Yedigimiz gol Necip'in pas hatasiyla geldi. Ernst ve Necip'ten baska dikine oynamayi dusunen, pas yapan yok ki? Tabii ki bu adamlarin pas hatasiyla gol gelecek, digerlerine kalsa mac 0-0 biter.

Hani gorunenin altinda yatan sebepleri de dusunsek, sanki daha saglikli analizler yapariz. Ben onu diyorum sadece.

Ustte soylediklerimin bir numarali sebebi de Denizli'nin hala daha "sistem oturtamamasi". Sistem ile verimli olacak adamlar kotu gozukuyor, bu curcunada bireysel yetenek ile patlama yapacak adam arada is yapinca iyi gozukuyor.

Besiktas'in temel sorunu bu benim gordugum, baska biz ne dersek yalan zaten.

Sertug Ozgur dedi ki...

Takım,takım olarak bitmiş o oynasa bu oynasayla daha çok havanda su döveriz.

Ömer Üründül sen de Allahından bul.

Melih dedi ki...

serdar ölmüş ağlayanı yok bu adam torpilli midir nedir hala yollanmadı ...

Bu takim cikip temel egitimini aldigi, dunyanin en basit formasyonu olan 4-4-2 ile oynayacak. Aksi takdirde ne yaptigini bilmeyen, ne yapacagi anlatil(a)mamis adamlar dolaniyor sahada. Baska da bir halt olmaz.

bu takimla yonetimle hocayla cacik olmaz

BJK4EVER dedi ki...

1 Cole Ismail ve Lampard Necip oynadi.
2 U.Inceman, Nobre, Nihat ve S.Ozkan ilk 11'de yoktu.
3 Super forvetimiz Bobo ve Holosko oynadi.

Bakalim simdi ne diye elestirecegiz Denizli'yi? Merakla bekliyorum, buyrun bakalim.....

Bir de elinizi vicdaniniza koyun. Bugun her pozisyonda faul yapmaktan baska birsey yapmayan Necip yerine Ugur oynasa ne derdiniz? Veya Ismail yerine I.Uzulmez ayni oyunu oynasa? Veya Holosko yerine Nihat? Veya Bobo yerine Nobre?

Unknown dedi ki...

türkiye kupasından elendik lan. gruptan çıkamadık olum. son şampiyonuz bak bi de.bitmişiz biz.

esperanza dedi ki...

kupada sifir ceken 2 kupali sampiyon

brahm dedi ki...

denizliyi de al git demirören....

Melih dedi ki...

neyse.. iyi tarafından bakalım y.d. nin az kalan umutlarıda tükendi... BB Y.D... bir daha beşiktaş ile yolun kesişmez inş.

harun91 dedi ki...

Bitirdiniz lan Beşiktaşı...Toraman neden oynamadı bilen var mı ? ya da şöyle diyelim her maçta bizi zorlayan ibb forvetlerine yönelik kaş-toraman-sivok-ismail dörtlüsü kurulamazmıydı..

BJK4EVER dedi ki...

Hala niye su oynamadi diyen insanlara bir tarafimla guluyorum. Toraman sakatti diye oynamadi. Hadi bunu bir tarafa biraktim, oynasa ne olacakti? Kasimpasa ve Manisa maclarinda oynadi, gorduk. Su yerine bu oynasindan cok cok daha derin bizim problemlerimiz, antrenorun veya 1-2 oyuncunun gitmesi/gelmesi ile hal olacak seyler degil. Ama bunlari gorebilecek bilinci taraftar bizde nerdeeee??? Anca U.Inceman, Nihat, Nobre, oyle avutuyoruz kendimizi iste....

@bjk4ever

Aynen katiliyorum, yukarida da dedim zaten.

1) Takimin sistemi, plani yok.
2) Sistem ile yukselen averaj oyuncular iflas ediyor.
3) Sistemi kendi yaratabilecek averaj ustu oyuncular direnmeye calisiyor.
4) Bireyselligi on plana cikararak oynayan yetenekli oyuncular arada parliyor, cogunlukla sonuyor.

Biz de "4.ler oynasin, 2.ler bir ise yaramiyor" diyoruz surekli; lakin 2.ler oynamayinca 4.ler hicbir sey yapamiyor.

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
brahm dedi ki...

iq'su bakkal yönetmeye yetmeyenden başkan, takımda kaç yabancı sahada sayamayan adamdan teknik direktör olursa, bizim gibi bilinçsizlerden de bal gibi taraftar olur.

BJK4EVER dedi ki...

@shelby

Cok haklisin, tam ustune bastin.
Bu takimda bir duzen, oyun sistemi, oyun mantalitesi yok. Kisa vadede yok, uzun vadede hele hic yok. Takimin duzeni ne, eksik bolgeler neler, takimin guclu yanlari ne, hicbirsey bilinmiyor. GS'de sorunlar agirlikli olarak stoperde, bunu herkes biliyor ve transfer yaptilar. Bizde sorun nerde bile belli degil. Transfer yapalim desek hangi mevkiye yapacagiz, kim gidecek belli bile degil. Aslinda bununla ilgili Avrupa'dan ornekler vererek uzun bir yazi yazmak isterim, ama blogda yazar degilim maalesef. Keske yazarlarimiz biraz futbolun icinden yazilar yazsa ona buna sallayacagina.....

Unknown dedi ki...

çok büyük ihtimal haftaya belediyeye inönüde puan kaybeder daha büyük sıkıntı içine gireriz.

matiasemilio dedi ki...

hala delgado'yu istemeyen var mı ?

matiasemilio dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cipher dedi ki...

Mesele İnceman, Necip, Fink, Ernst meselesi değil. İleriye kısa pasla ya da uzun pasla giden her top saniyesinde geri dönüyor, ileride topsuz alanda sağa sola koşan, topu aldığında ceza sahasına giremese de topu ayağında tutan, stoperleri sağa sola götüren adama ihtiyaç var, bunu yapan forvet yoksa sağdan soldan çalımla bindirme yapıp bekleri ekarte edip stoperleri kenara çekecek kenar oyuncularına ihtiyaç var, o da yoksa, orta göbekte topu alıp saklayıp bekleri kaçırarak oyunu açacak, gerektiğinde ceza sahasına sarkacak adama ihtiyaç var o da yoksa Messi'ye ya da C.Ronaldo'ya ihtiyaç var. Biz de hiç biri yok, hal böyleyken orta saha sürekli top toplamak zorunda kalıyor, Ernst düşüşte, Fink'in aşırı yüklenmeden sakatlığı nüksetti Necip ise 60'dan sonra dökülmeye başladı.

Köşe gönderinin ordaki bölgeyi kullanan adam yok. Hal böyleyken rakip bekleri de içeri yardım edebiliyor. Oyunu sıkıştırıyoruz orta göbekte.

Bobo sürekli pas hatası yaptı, Tello'dan yeteneklerinin üzerinde şeyler bekliyoruz. Holosko hazır değil, hazır olsa bile bu kaos futbolunda yapacağı bir şey yok, Tabata da çözüm değil, Delgado nasıl döner belli değil, Serdar Özkan da ısrar etsek o belki biraz çözüm olabilir, o da pek çaba sarfetmiyor.

Şu şartlarda yapabileceğimiz 4-4-2 ye dönmek ileride Nobre-Nihat, Bobo-Nobre ya da Nobre-Holosko ikililerini oynatmak, kenarlarda da Tello-Ekrem, Tello-Serdar, Ekrem-Serdar'ı oynatmak. Ya da gidip 3-4 transfer yapıp adam gibi forvet hattı oluşturacağız.

Adsız dedi ki...

bir komplo teorim var: Mustafa Denizli ve Beşiktaş kupayı hiç önemsemedi...ligdeki puan kayıplarına ya da avrupadaki yenilgilere benzemiyor bu mağlubiyetler...farklı bir hava seziyorum bunda, vurdumduymazlık, hovardalık...sanki oynayın bitsin der gibilerdi.

ligde daha iyi performans olacaktır, ama bu Beşiktaşı potada tutmaya yeter mi, bana kalırsa yetmez...

@BJK4EVER


TAM BIR TRUVASIN

AQ-47 dedi ki...

Söylenenlere katılıyorum, sahaya çıkan 11 olabilecek en mantıklı-iş yapması muhtemelk kadroydu. Demek ki sorun başka yerde, bu adamlar sanki yaz tatilinden gelmiş gibiler oysa devre arası güç yüklemek için kamptaydılar değil mi? Acaba Denizli geçen seneki ilişkileri kuramıyor mu futbolcularla, kolej masalı sona mı erdi? Demirören de gitsin Denizli de...hangi sırayı izleyecekleri umurumda değil artık.

Cipher dedi ki...

Galiba oyuncular da "Yıldırım Demirören yeter" moduna girdiler.

M. DENIZLI, YILDIRIM DEMIROEN IN BUGUN ITIBARI ILE PiMiNi CEKMIS BULUNMAKTA

Unknown dedi ki...

demirören gidecekse hiç üzülmem bu mağlubiyete,sıfır çekmeye elenmeye... önemli değil. ama gitsin artık ya.

o giderken birileri hala kendini yere atmaktan medet uman,rakibine dirsek atanlara beşiktaş forması giydiklerini hatırlatsın.

AQ-47 dedi ki...

Yarın sabahtan itibaren gol yollarındaki su-ıkıntı üzerine çalışacaklarmış, uyan MD uyan, sabah geçti ikindi oldu...

Fekology dedi ki...

birilerini sevindirdik ya ona yanarım.. çünkü bitiş düdüğüyle fenerbahçeliler sokağa döküldü. yurdun dört bir yanında bayraklarla, meşalelerle kupa hasretlerinin bitişini kutluyorlar.

Deniz dedi ki...

Leş oynadık ve kazanmayı haketmiyorduk. Lakin büyükşehirli oyuncuların ceza sahası içerisinde kendilerine iki kere elle oynadığını ve ikisinin de görmezden gelinmesi canımı sıkıyor benim. Şöyle söyliyeyim, maçın hakkı galibiyetimiz değildi tamam, ama ibb'nin galibiyeti hiç değildi. (beraberlik işimize yaradığından değil. bu skor bu şekilde olsa ve fener/cincon elense ülke ayağa kalkar, mhk göreve çağrılır vesaire.)

Pamukk dedi ki...

uğursuz trt

sırf fbye yılllar sonra kupayı kazandırmak için kupa maçlarını almışlar ( en son aldıklarında trt veriomuş maçları :p)

sayemizde kupa görcekler pu bize

Pamukk dedi ki...

ernsti de bitirdin be hoca

... dedi ki...

beşiktaş'tan bir sürpriz bekliyorum bu maçta. alırız.

emre maç 1-0 bitti yæ

Yorum Gönder

Ara