.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Ocak 2010 Çarşamba

Söz Murat Aksu'da

27 Ocak 2010 Çarşamba Saat 16:00 CnnTürk Rıdvan Akar'ın Konuğu... Saat 20:00 Lig Tv röportaj (Banttan yayın)

53 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

murat aksudan önce 4000 kişi aidatını yatırmış

murat aksu dan sonra 13 000 kişi yatırmış

demirören daha çok para harcamalı.

sozcelyk dedi ki...

''sayın başkan bu parayı bir günde vermedi bir günde de talep edemez , beşiktaş ın önelikleri var biz başkan olursak beklemek zorunda ''

sozcelyk dedi ki...

''ekonomik anlamda başkanın ve yöneticisinin eline bakan bir klüp düzeni oturtmayacağız , zorda kalırsak elbette biz de yardımı esirgemeyeceğiz''

sozcelyk dedi ki...

hakan can : 400 milyonluk borcu olan klübü kredi sağlayarak düzlüğe çıkartırız dediniz peki 400 milyop borcu olan klübe hangi banka kredi verir ?

murat aksu: ''biz şanslıyız daha yönetime gelmeden klübe para akmaya başladı ,digiturk geliri , sponsorluk geliri ve stat gelirleriyle bu açığı kapatacağız projemizi doğru anlatıp inandırabilirsek bankalardan kredi de alabiliriz''

sozcelyk dedi ki...

'' yıldız oyuncu transferi yapmayacağız 5 er 10 ar milyon avro bir futbolcuya beşiktaş şu şartlarda ödeyemez ,özkaynağa yöneleceğiz ''

sozcelyk dedi ki...

'' metin tekin i şu anda göreve getirmek yeni yönetimi kaale almamaktır ''

sozcelyk dedi ki...

'' ben kazanacağıma yüzde 99 eminim yüzde 1 yıldırım ın kazanma ihtimali var ''

Sertug Ozgur dedi ki...

Konuyla ilgisiz ama Quaresma Fener'le anlaşmış diyolar. YD'yr son bir darbe de Aziz Yıldırım'dan mı gelecek acaba, Topuz davası kadar onur kırıcı olur heralde sezon başı quaresma diye bağıran kişiler için.

sozcelyk dedi ki...

''benim ve yönetimin akraba eş dostunun siyasi görüşünü yüzdeye vursak yüzde 15 akp % 50 60 chp gerisi de mhp ve diğer partilerden oluşur ''

sozcelyk dedi ki...

'' , milliyette 100.000 kişinin oy kullandığı ankette % 77 ile önde olan benim bu taraftarın seçime olan duruşu kongre üyelerine yansırsa açık ara ben alırım ama bazı grupçular var kongre üyelerinin en az %10 u galatasaraylı fenerbahçeli biz bunları belki temizleyemeyiz ama kongre üyelik aidatını azaltıp kongre üye sayısını artıracağız beşiktaşın bütün taraftarı kongre üyesi olsun başkanı stadda seçelim istiyorum grupçularla başa böyle çıkarız''

( yazar notu: en baba proje budur nezdimde )

Deniz dedi ki...

Özkaynağa yönelme kısmında benim aylar önce burada yazdığım şeylerle birebir örtüşen modelden bahsetti, gözlerim doldu.

ian dedi ki...

çok heyecanlı davrandı bizim taraftarın bir kısmı topuz ve quaresma konusunda. yıldırım demirören'in elini zayıflatacak herşey makbuldür. ama demirören seçimi kaybettiğinde (kaybederse yani) çok farklı şeyler konuşuyor olacağız, geçmişteki kokuşmuş konular/sorunlar biraz daha geri planda kalacak. beşiktaş'ın ihtiyacıdır yenilenme, yoz yapıdan kurtulma.

Deniz dedi ki...

Bkz:

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/10/turk-sporcusu-kaybetmeye-mahkumdur.html

Yorumlar.

sozcelyk dedi ki...

'' yurt dışındaydım , yd ye telefonda 2.5 saat gönderilmemesi gerektiini anlattım , ağır tazminat koşullarından bahsettim , ben geleyim tekrar görüşelim orta noktayı bulup öyle anlaşalım dedim, telefonu kapattıktan hemen sonra hocaya görevinin son verildiğini fakslamış ''

esperanza dedi ki...

Murat Aksu nun vaadettigi kurumsallasmayi ve finansal duzeni saglayabilecegini dusunmuyorum, sportif direktorluk ve ozkaynak masali da sanirim benim gibi kimseyi tatmin etmiyor artik. Dolayisiyla bu konuda yd den farkli bir yonetim tarzi sergileyebilecegi konusunda supheliyim.

"150.000 kongre uyesi ile grupculugu bitirecegiz" dedi bu da imkansiz gibi. Gruplar bu projeyle daha fazla buyur, yani 1000 tane oyu varsa 10.000 e cikar hatta yeni yeni gruplarin dogmasina ve daha fazla rant kavgasina donusur.

"besiktas in parasini gereksiz transferlerle carcur edilemez" kendisi gorevdeyken surekli tasarruf yaptik hic gereksiz harcama yapmadik zaten? Kendisinin yoneticil doneminde yapilan yanlisliklari "ben 3 sene boyunca baskana surekli soyledim ama o degismedi, gorevi 1 kere kabul edince istifa etmek te olmaz" bahanesine siginmak ta pek hos olmadi.

madem besiktas in cikarlarina ters bir durumun oldugunu dusunuyordu o zaman tepkisini koyup istifa edebilirdi.

esperanza dedi ki...

Herseye ragmen stad ve tesislesme konusunda mantikli ve hayalcilikten uzak konustu. Stad yapilacaksa Murat Aksu nun dedigi sekilde yapilabilir onun disindaki projeler GS nin ali sami yen projesinden oteye gidemez

esperanza dedi ki...

"Efes Pilsen le birleselim"

cumlesiyle beni benden aldi, sampiyonluklarimizi calan, Abdi Ipekci de bizim amclarimizda seyirci sinirlamasini uygulatip fb maclarinda uygulamayan basketbolun yuz karasi efesle mi birlesecez ? bu mu basketbola cozum ?

Ergun Gursoy u da futbol sube sorumlusu yapalim o zaman ?

sozcelyk dedi ki...

'' basketbol direktörlüğü oluşturulacak , basketbolda aldığımız para futbolda kullanılmayacak , ülkerden rica edeceğiz ya fenere sağladığınız desteği bize de verin diyeceğiz ya da efes pilsen le birleşme olayına gideceğiz , efes pilsenle birleşirsek hem türk basketbolu hem de beşiktaş kazanır , tuncay bey iyi bir beşiktaşlıdır bu teklifi götürdüğümde kabul edecektir ama dediğim gibi ilk alternatifimiz ülkerle anlaşmak , ülker şu an fenere verdiği desteğin aynısını bize de verirse efesle birleşme yoluna gitmeyeceğiz ''

ian dedi ki...

bence de stad ancak murat aksu'nun dediği şekilde yapabilir. yıldırım demirören, maaşallah her sene bir proje çizdiriyor. bu seneki projede yuvarlakmış tribünler. gümüşsuyu'na çıkan yolu iptal ettiriyor galiba bizden habersiz. diğer taraftan da maçka parkı'na taşıcak stad o zaman :D
sportif direktörlük ve özkaynak beşiktaş'ın en önemli iki hedefi olmalı bence. pazarlama ve kurumsallaşma da arkasından gelebilir.

esperanza dedi ki...

evet kurtulus basketbolda efesle , voleybolda Ziraatla birlesmekte zaten, sponsorluk bitince ne oalcak peki ? her 3 4 yilda bir amator subeler il il dolasacak mi ? Besiktas Tir i mi bu ?

ercan dedi ki...

Basketbol, voleybol vs... amatör branşlarla ilgili söylediklerine sonuna kadar varım.

Bahsettiği arazi alımları gerçekleşirse de en azından geleceğe yatırım olmuş olur.

Genel manada çok uçuk ve hayalci konuşmadı. Program da geçen haftaki orta oyunu havasında bayağı uzaktı. En azından programı sunanlar ciddiye alınacak insanlardı.

Başarılar ...

ian dedi ki...

ülker'den basketbol için parayı alıp futbola harcamaktansa, efes pilsen ile birleşmek çok daha mantıklı. zaten bu uzun yıllardan beri ara ara gündeme gelen birşey bu. olursa çok efektif bir hareket olur.

esperanza dedi ki...

amator branslar icin dusundugu cozumu futbol icinde gerceklestirebilir, ornegin 2010-2015 arasi futbol takimini bir alman takimiyla birlestirip almanyadaki taraftarlarimizi sevindirip 2015-2020 arasi Fransa dan bir kluple birlesiriz

ian dedi ki...

futbol için onu uygulamak biraz zor gibi, gerek de yok zaten, ama amatör branşlar için doğru planlama ve idare ile günümüzdeki atıl yapıdan daha efektif bir yapılanmaya geçilebilir.

sozcelyk dedi ki...

yıldırım demirören başkan adayıyken rakibini tartışmak en hafif tabirle beşiktaşa ihanettir.

uçuk kaçık vaatler vermeden düzgün bir lisanla sunumunu yaptı murat aksu , kurumsallaşma adına dediklerinin tamamını yapması pek mümkün değil ama en azından demirörenden fazlasını yapacağını fenerliler bile biliyordur.

futbol olarak 'avrupanın en düz devi' olan liverpool modelini benimseyeceğimizi ısrarla vurguluyor aksu , bu 3 senede belki bi tane sansasyonel transfer ya gerçekleştiririz ya gerçekleştirmeyiz şimdiden açık açık söyledi yıldız almayacağız diye.

basketbol ve amatör şubeler konusunda çok fazla çalışma yaptığını söylememeiz mümkün değil kabataslak duruma bakmış şöle olur belki olmazsa şöyle yaparızından basitçe konuştu o bakıma bişi beklemiyorum amatör şubeler için.

ekonomiyle kafasını baya bi bozmuş bunu açık açık hissettiriyor gerek transfer yapmayacağız derken gerek kartal yuvası çok fazla çoğunu kapatıcaz derken , zaten listesinin geneli iktisatçı ekonomist geri kalanlar da televizyoncu.

esperanza dedi ki...

atil yapiya cozum parayi verenle birlesip subeleri sehir sehir tasimak degil. Sahsen daha Cola Turka yi sindirememis iri olarak Besiktas Ziraat, Besiktas ASKI, Besiktas Jandarmagucu gibi olaylari hic kaldiramam.

3 yil Besiktas Boks takiminin lisansli sporcusuydum, YD den once gayet basariliydik. Sponsor degil adam gibi yonetici olunca bazi seyler kendiliginden duzeliyor

esperanza dedi ki...

Eger Murat Aksu yonetiminin YD den farki olmayacaksa ve 3 sene sonra bu forumlarda "yaee baskan birak artik" diye konusulacaksa varsin ben ihanet ediyor olayim.

ian dedi ki...

denemeden bilemeyiz bazı şeyleri. amatör branşlara hem adam gibi yönetici hem de sponsor lazım.

bkz: regal barcelona

ian dedi ki...

murat aksu'nu yıldırım demirören'den farklı olup olmayacağını denemeden bilemezsin işte. kahinlikle biryere varılamıyor. kötü yöneticilik yaparsa onun hakkında da kötü konuşulur. basit bir denklem bu.

Deniz dedi ki...

Beşiktaş sosyal bir kurum olduğu için, eğer tüm amatör branşlarının maliyeti yıılık 20 milyon dolar ise, belirli bir hedef konup, bu dönemden sonra bu 20 milyonu görev zararı olarak diğer gelirlerinden karşılamayı başarabilmelidir. Yani, bu kulübün sadece 40 milyon dolar naklen yayın ihalesinden (o da en az), 20 milyon da fulya'sından gelecekse, özkaynak düzenine de dönülecekse, bir süre sonra bu branşların yanlarına isim almadan mücadele edebiliyor hale gelmesi gerekir.

Proje olmadan yanına isim almayacağız demek hayalciliktir. Efes'le ziraat'le birleşicez demek kolaycılıktır. Ama Beşiktaş'ı tüm branşlarıyla kendi kendine yetebilir hale getiricez demek vizyondur. Yapılması gereken budur.

Onun dışında, stadyum konusunda korkunç katılıyorum, hedefimiz 45-50bin kapasite olmamalı, 35bin maksimum, butik, tarihi dokulu bir stad olarak kalmalı.

theotheo dedi ki...

he o özkaynak gerçekten çok masal bişey yani, baktığın zaman bu tarz üst seviye futbolcu olabilmek, bir çok şeyin birleşimi bişey, kolay değil. özkaynak lafı çok büyük masaldır.

bugün bakıyosun manchester united bile aldığı, yetiştirdiği fln bi ton oyuncudan tam verim alamıyo, transfer işleri fln da kolay işler değil, atıp tutmak kolay da, iş yapmak bi hayli zordur.

he iyi ekip kurarsın, iyi menajerlerle çalışırsın, o zmn olabilir, olsa da tam olcak diye bişi yok, bu konuda murat aksu gelecek takımı şaha kaldıracak fln bunlar da masal.

genel olarak, bazı yeter şartlar var üst düzey futbol arenasında var olabilmen için. iyi tesisler bizde var. iyi stad yok. iyi oyuncular şöyle böyle. iyi teknik ekip yok.

özkaynak düzeni falan bunları çok ii kurarsın ondan sora kurulabilir o da, çok çok ütopya yani. en iisi şu denilebilir 3 liralık oyuncuya 5 vermeyelim.

bakalım görelim, kim gelirse büyük destek veririz.

esperanza dedi ki...

@ian

evet bilemem hakisin zaten hep daha iyisi olmasi umuduyla bakiyorum olaya. ama sirf oyle bakiyorum diye murat aksu yu elestirdigimde YD ci ilan edilmenin de tadindan yenmiyor dogrusu.

Mali konulari kafaya takmis olmasi guzel bir olay ancak kurumsallasma "hadi kurumsallasalim" diyerek olacak is degil. Mali sikintilari cozup veya belli bir seviyeye indirip istikrarli bir yonetimle bazi seyler kendiliginden gelisecek zaten.

Stad konusunda Aksu ya sonuna kadar katiliyorum yalniz bu konu aciliyetimiz olan bi konu da degil. Yani benim icin olsa nolur olmasa nolur, stada sponsor olmaya hazir olanlar halihazirda formama veya mevcut stada sponsor olsunlar da mali yukum hafiflesin

ian dedi ki...

zaten kulubün ekonomik yapısı iyi olsa, düşünülmez sponsor isimleri falan. ben de isterim beşiktaş kendi ismiyle ulusal ve uluslararası her alanda mücadele etsin, ama şimdilik düzlüğe çıkmak için verimli bir yol olabilir sponsorluklar. mali yapı iyi olursa zaten, beşiktaş camiası gelenekçidir, ki gurur duyarım bu durumla, taraftar almak istemez sponsor isimleri falan, normal şartlar altında.

esperanza dedi ki...

Amator branslar konusunda sinifta kaldi, klupte herhangi bir yoneticilik deneyimi olmasa belki anlardim da 3 sene isin icinde olup boyle bi cozum uretmesi pek aklima yatmadi. Bir anlamda "amator branslar bizden uzak yukariya yakin olsun" yaklasimi. Belki secilirse degisebilir.

ian dedi ki...

@ esperanza

murat aksu'yu eleştirmek, yıldırım demirören destekçisi olmak demek değildir o konuda rahat olmalısın bence. hatta yıldırım demiören'in yaptığı iyi bir işi övmek de, ki çok çok az onlar, yd yi desteklemek anlamına da gelmez. ama beşiktaş için değişim şarttır. bir tarafta kötü olacağını geçmişten gelen deneyimimizle tahmin ettiğimiz bir yönetim, bir tarafta ise başka bir yönetim. yeniyi denemek zorundayız.

evet, amatör branşlar atıl durumda.
evet, amatör branşlara destek verilmeli.
ama bu destek takımı oradan oraya taşımakla olmaz. bence yanlış bir proje.
bu projenin dışında diğer projelerin arkasındayım. şimdilik diyeceklerim bu kadar sayın ali kırca.

esperanza dedi ki...

@ian

amator branslar mevsuzu ozellikle Efes fikri olaya su dakikalarda objektif bakmami engelliyor , belki yarin daha saglikli yorum yapabilirim

ian dedi ki...

:) nba'yi kapatıp gitsinler o zaman, orada da bazı takımlar taşınıyor belli aralıklarla. :p iyi bir planlamayla, mantıklı geldi bana. denemekten zarar gelmez. yapboz mu bu diyecek olursanız. iyi bir planlama diyorum yahu :) planlama olmadan çıkmasınlar zaten yola. bakılır, verimli ise devam edilir, değilse vazgeçilir.

ian dedi ki...

@ esperanza

ben de amatör branşlar konusu ile ilgili yanlış birşeyler söylemekten çekiniyorum, konuya çok hakim olmadığım için. sadece temenniler işte. aslında blog yazarları arasında bu konuyu iyi bilenler varsa, bir post açılabilir. seçimlerden önce kaynar arada, seçimlerden sonra sakin kafayla konuşulabilir. hangi yol daha verimli, beşiktaş için daha iyi olur gibilerinden vesaire...

@ian
nba'da insanlar bulundukları şehrin takımını destekliyorlar. takım taşındıp yerine başka bi takım geldiğinde onu desteklemeye başlıyorlar. bizdeki gibi değil onlardaki taraftarlık sistemi.
ama eğer yanlış biliyosam da affola.

ian dedi ki...

@ sy

ciddi değildim orda ya nba konusunda :)

neyse; velhasıl, gelecek hafta bu saatlerde mutsuz olmayız umarım beşiktaş taraftarları olarak. iyi geceler ekşibeşiktaş.

@ian
ben bu amatörü taşıma fikrini hiç beğenmedim. proje olarak bile olmamalı benim gözümde. o nedenle ciddiye aldım sanırsam.
haftaya bu saatlerde yeni başkanı tebrik ederiz umarım.
hayırlısı.

Programı izleyemedim.Kartal Yuvası hakkında bir şeyler söyledi mi ?
Bayern Münih'in beğenmediği formaları taraftara Baba Hakkı'nın kazağı diye yutturulduğundan umarım haberi vardır.Ayrıca stadın dışındaki Kartal Yuvaları hariç diğer şubeler çok yetersiz çok kez internetten bir ürün beğenip yuvada bulumadığım oldu.O kadar kurumsallaşma,marketing,merchandasing falan diyor gelince Kartal Yuvalarına da bir el atsın.

esperanza dedi ki...

@rogerio da silva bobo

Kartal Yuvalarinin sayisi cok fazla, ayrica teslim edilen ancak parasi alinmamis mallar var onlari da tahsil edecez dedi.

sozcelyk dedi ki...

@ rogerio

kartal yuvası şubelerinin fazla olduğunu çoğunu kapatacaklarını ve açık olanların da içeriğinin zenginleştirleceğini beyan etti

forma seçimi konusunda murat aksı değil de murat aksu nun listtesindeki '' emre berkin '' ligtv ye açıklamalarda bulundu , aday formaları internet sitesinden taraftarın oyuna sunmayı planlıyorlarmış ,, şu adresten inceleyebilirsin

http://www.ligtv.com.tr/LigTvComTrOzel.aspx?r=1&hid=66934

Eğer yeni stad 33.000 kişilik olucaksa şu stad gibi olsun .Bu stad da 0'dan yapılan değil sonradan yıkılıp yeniden yapılan stadlardan.Bizim yapacağımız statta localar 2 tarafta da olur.

http://www.stadia.gr/karaiskaki/karaiskaki.html

Stadın tek katlı olması inanılmas bir atmosfer yaratıyor.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Image_Olympiacos_Chelsea_CL0708_2.jpg

@sozelcyyk,@esperanza

Teşekkürler.Zaten bu kadar çok kartal yuvası açılmasının asıl sebebinin milletin eşine dostuna iş yaratmak olduğunu biliyorduk.Çok iyi bir noktaya değinmişler.Azaltılsın ve içeriği zenginleştirsin tabi bunda Emre Berkin'in tribünden gelmesinin de büyük etkisi var.Nasıl olsa içimizden biri.

esperanza dedi ki...

Kartal Yuvalari son 1-2 yilda Starbucks - Gloria rekabetine donusen store acma sevdasi yuzunden gereksiz bircok yere acildi, ayrica bazilari o kadar kucuk ki reyonlara, askilara carpmadan yurumek imkansiz. Sayilarinin azaltilip kalanlarin genisletilmesi daha hayirli olur

BJK4EVER dedi ki...

Dun aciklamalari dinledim ve daha once projelerini duymamistim, dun herseyi acikladi.
Acikcasi kafama takilan seyler yok degil. Transferde ozkaynak duzeni olacak deniyor, ancak altyapimizin kalitesi belli. Altyapiya simdi yapacaginiz yatirimlarin meyvesini en az 5 sene sonra alirsin, bu duzeni kurana kadar ne olacak?
Herkesin hayali elbette Barcelona''daki gibi takimin yarisini altyapidan cikan oyuncular olustursun, ancak bu duzeni en ust seviyedeki Ingiliz takimlari kuramiyor iken, Inter ve Milan kuramiyor iken biz nasil hemen yapacagiz? Hayaller guzel ama gercekcilik de onemli.

Ayrica amator subelerle ilgili sozleri bence inandirici degil. BJK Efes Pilsen guzel, ancak bu konuyla ilgili kimsenin bilgisi yok. Gorusmeler zaten yapildi ve Tuncay Ozilhan yanasmadi. Zaten Efes ile Ulker bir tutulmaz, Efes bir marka oldu Arvupa'da, yillardir var, kazandigi nice sampiyonluklar, Avrupa kupasi ve final four var, dunku Ulker ile alakasi yok.
Ayrica YD BJK ismine Cola Turka markasini aldi diye hain ilan edili, simdi Murat Aksu hersey sponsorlarla olacak diyor, alkis aliyor. Garip seyler bunlar.

Beni tek sevindiren sey ise olan biten herseyi detaylari ile tam olarak bilmesi. YD kulubun tuzugunu bilmiyor iken Murat Aksu takir takir herseyi anlatti.

ian dedi ki...

karaiskaki stadı ne ara yapıldı öyle yav. bizim inönü gibi birşeydi diye hatırlıyorum. stada ismini veren insanların geçmişi bile benzer neredeyse :) bence yeni yapılacak stadın dış kısımları tarihi esintiler taşımalı. gökkafes gibi boğaz silüetini bozmaz bu şekilde.

esperanza dedi ki...

murat aksu :

"YD 2004 teki secimi benim sayemde kazandi"

kuduz dedi ki...

Beşiktaş'ımızın etrafında hep kirli yüzler olduğunu düşünüyorum. Biz değilmiyiz ki endüstriyel futbolun getirisinden çok götürüsü olduğuna inananlar ?

Bu adamlar takımı yatırım merkezi olarak görüyorlar, hoş yatırım yapılması kötü birşeyde değil ama bu yatırımlar nerden nasıl geliyor bunu da merak etmemek elde değil.

Siyasi çevresinden ziyade bir kulüp başkanının kendisini ifade etme biçimi ve tutumlarıda oldukça ön planda olmalıdır. Bana göre malesef Murat AKSU ve Yıldırım DEMİRÖREN de Beşiktaş'ın başkanı olabilecek adamlar değiller. Özellikle futbolun bu tip adamlardan kurtulması gerekli, zengin iş adamlarının güdümünden çıkması gerek.

ian dedi ki...

@ kuduz

dediklerine katılıyorum. ama dünya futbol düzeniyle entegreyiz bir şekilde. yani demek istediğim; futbola başka bir gözle bakanlar için gerçekler acı. ama futbolun romantik ve realist tarafı da bir arada yürütülemeyecek şeyler değil bana göre. murat aksu işadamı değil hukukçu. ben beşiktaş'ın bir hukukçunun liderliğinde yönetilmesini daha doğru buluyorum, bu seçim özelinde.

Yorum Gönder

Ara