.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ocak 2010 Salı

Senin Stadyumdan Yol Geçti Başkanım

Tarih: 28 Şubat 2008 Beşiktaş Mali Kongresi
Beşiktaş başkanı Mali kongresine 5 gün kala "sözde" stadyumun projesini basına sızdırır...
---
Tarih: 12 Ocak 2010
Beşiktaş Olağan Genel Kurulu yaklaşırken...
DEMİRÖREN'DEN STAD GARANTİSİ Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, 31 Ocak’ta yapılacak genel kurulda yeniden seçildiği takdirde, stat projesini hayata geçireceğini açıkladı. Mersin’de, Beşiktaşlılar Derneği yetkilileri ile Hiltonsa Oteli’nde bir araya gelen Demirören stat projesinin kendisi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Seçildiğim takdirde Beşiktaş’ı stadına kavuşturacağım. Ayrıca Beşiktaş taraftar kalitesini hep beraber düzelteceğiz. Çünkü, hiçbir Beşiktaşlı taraftar, başkanına küfür edemez. Bunu hep beraber düzeltmek zorundayız. Sizlerin desteğiyle olur ya da olmaz bu yolda yürüyeceğim hepinize şimdiden teşekkür ederim” dedi.

25 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

beşiktaşın taraftar kalitesini artıracağına da söz vermiş kendileri.

arkandayız bülent başğannn

Deniz dedi ki...

12 Şubat değil Ocak olacak Jessie.

Tüpçü'ye ise bişey diyemiyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@deniz düzelttim.

Pamukk dedi ki...

her seferinde vaadedilip bir türlü yapılamayan stat değil mi bu

Gürcan Ulusoy dedi ki...

demirören seçilirse hemen yapcak. anıtlar kurulu, mali tablolar falan önemli değil. o dedim mi yapar.

Ozgur dedi ki...

şu "Beşiktaş Başkanı" lafınıda amma kullanıyor bizimki. sinirlendiğinde ya da salladığında daha çok tabiki..

sozcelyk dedi ki...

istiklalde kocaman demirören yazısı var lan dedim şuraya yeter yeter mi yazsam , geçen arkadaş söledi meğer demirören alışverş merkezi yapılıyormuş istiklalin göbeğine

blainvewol dedi ki...

Hiçbir Beşiktaş taraftarı başkanına küfredemez ama, Başkan isterse kalkıp taraftarına küfredebilir, o konuda bi sıkıntı yok....

Noat Samisa dedi ki...

Murat Aksu da şöyle kolpa bir maket yaptırsa şimdiye arkasına dernekler dizilmişti. 2 de yıldız sözü verse Levent Erdoğan'ı bile tavlamıştı. O kadar gerçekçi bir seçim çalışması yürütüyor ki Aksu, rakibi Demirören'i standart saçmalıkları üstü vaatler vermek zorunda bırakmıyor. Birinin 3 yıl acı vaadi var, öbürü taraftar kalitesini artırıyor. Ne güzel.

neo_494 dedi ki...

İlahi demirören hiç gülceğim yoktu.

mrt309 dedi ki...

Bence Demirören bu seçimi de kazanacak.

Tataftar kalitesinden kastı kendisine "büyük başkan" diye tezahürat eden, muhalefet olmayan bir kitle yaratmak. Bunun için her yolu deneyecektir. Daha önce denediği gibi.

Ayrıca liderlik sistemine geçeceğiz demiş. Bundan kastı kulübün sahibi olmak gibi birşey bence. Lider olmak istiyor. Muhtaç olunan adam olmak istiyor. Kulübü kendine daha fazla borçlandıracaktır. Bu şartlar altında Beşiktaş'ın geleceği hiç iyi görünmüyor.

Eğer stadı en kısa sürede yapacaksa tekrar seçilsin razıyım.Murat Aksu'nun stad projesi olarak 32bin kişilik stadın kapasitesini 30bin yapacağız demesi hayal kırıklığına uğrattı beni.

Bu secimin parolasi belli:

Bos ve unutulacak vaat, mantikli ama yorucu plana karsi.

Turkiye insanina ilkine oy vermek yakisir. Bobo mesela secmis bile tarafini.

esperanza dedi ki...

Ilklerin kulubu Besiktasimiz "taraftarini duzelten ilk kulup" olarak tarihe gecmeli, oylar YD ye ..!

@shelbyl

Eski olan stadın kapasitesini indirmek mi mantıklı ? Murat Aksu adaylığını açıkladığı ilk zamanlar hükümete yakın bir isim,anıtlar kurulundan,kültür bakanlığından gerekli izinleri alır stadı hemen yıkar denmişti ama onu bırak daha başkan olmadan var olan stadın kapasitesini indirmeye kalkıyor.Beşiktaş küçülecek derken giderleri küçülteceğine gelirleri de küçülteceğini kastetmiş demek ki.Konuşmalarından stad konusunun umrunda bile olduğunu sanmıyorum.Stad hakkında birşey söylemiş olmak için söylüyor.
Geçen sene burda bir anket yapılmıştı.Stad yıkılsın mı yıkılmasın mı diye çoğu kişi bu sene şampiyonlar liginde oynayacağız,gene İnönü'de kalalım demişti.YD'i bu konuda suçlayamam.Geçen sene yeni stadın inşaatı sırasında maçlarımızı oynayacağımız alternatif stadlar bile belirlenmişti.Camiadan gelen baskılarla yeni stad yapımı 1 sene daha ertelendi.
Ben beşiktaş'ın en büyük kurtuluş yolunu yeni stad olarak görüyorum.Başkan adaylarımdan en büyük beklentim bu.YD eğer seçilirse yeni stadı da yapmayabilir ama Murat Aksu daha baştan kaybediyor.Hükümetin bizi semtten uzaklaştırmak istediği herkes tarafından biliniyor.Eğer Murat Aksu seçilirse Dolmabahçe'den çıkmamız bile mevzu bahis olabilir ki bu beşiktaş'ın vuracağı en dip nokta olur.

esperanza dedi ki...

yeni stadin adi Milangaz Arena olsun ki mazallah hani olmaz ya Allah korusun 2-3 donem sonra YD secilemezse en azindan maca gittikce hatirlariz, ismi olumsuzlesir

@bobo

Stad sadece kapasite ile olculmez. Kadir Has Stadyumu yeni yapildi, 32 bin kapasiteli. Bence butun stadlardan daha iyi bir gorus acisi, plani vs. var. Orada belirli kanunlar var. Biz onlari asamadan kapasiteyi arttiramiyor olabiliriz. Bunun yanisira stat daha kompakt hale getiriliyor olabilir, gorus acisi modernize ediliyor olabilir, UEFA'nin yeni kriterleri var vs.

Aksu'nun aciklamasinin tamamini okudun mu? Sadece "30.000" demiyor. Loca planlarindan bahsediyor (150 tane) Gelirleri bir kalemde azaltmiyor yani. Haa, locaya katilmazsin, onu da anlarim.

Senin fikrin senindir, ama ben Aksu'nun "Sadece stat konusunda bir sey demis olmak icin bir sey dedigini" hic ama hic zannetmiyorum.

metin dedi ki...

YD stadı yıkarsa, terkrardan yapmayı beceremez kendimizi büyükçekmece'de buluruz.

Ne basiretsiz, karakteriz zavalli bir adamsın lan!!

Pamukk dedi ki...

olimpiyatı kakalarlar işte bize

Pamukk dedi ki...

aslında bütün izinler hazırlıklar her şey tamamdı sırf cl de yiz diye stat yıkılmadı. hm iyiymiş.

kimse sen kimsin demesin! ama şu durumda demirörene oy verenin Allah cezasını versin diyecek haldeyim. ona oy veren bizden olamaz.

ForzaKARTAL dedi ki...

@shelbyl

Kim gelirse gelsin hiç umrumda değil ama stadın kapasitesini düşürüp görüş açısının iyileştirilmesi, loca sayısının artırılması vs. gibi iyileştirme(!) projeleri ile geliyorsa karşı çıkarım. Stadın kapasitesinin artırılması gerektiği gibi haftanın 7 günü çalışan bir kompleks ve adeta darphane haline getirilmesi Beşiktaş'ımız için kaçınılmazdır; aksi halde geleceğimizin adeta ipotek altına alındığını göz önüne alırsak bu finansal tablo ile Beşiktaş'ımızın mali durumunun daha da kötüye gideceği ve bunun da sportif başarının gelmesini engelleyeceği maalesef ortada.

@shelbyl

İşin teknik konuları hakkında çok fazla ahkam kesecek bilgi sahibi değilim ama bir şekilde kapasiteyi en az 40.000'e çıkartabilirler.Atletico Madrid'in stadının altından yol geçiyor.Fener yanındaki lisenin arazisini aldı stadı cadde tarafına doğru genişletecekler.Bu yer sorunları bir şekilde aşılır atla deve değil.
Çevre düzenlemesi işine gelince de statın dış cephesi geleneksel mimariye göre yapılırsa anıtlar kurulu,kültür bakanlığı vs.. ses çıkartamaz.Bu tür statlara örnek olarak Glasgow Rangers'ın maçlarını oynadığı Ibrox stadyumunu gösterebiliriz.(http://www.rainbowhearts.co.uk/Images/Ibrox.jpg)Biz de gümüşsuyunun geleneksel mimarisine uygun olarak dış cepheyi restore edebiliriz.
Hem bu yolla stada bir müze havası verip maçların oynanmadığı zamanlarda bile stadın kapılarını turistlere açarak gelir elde edebiliriz.Dünyada iki kıtayı birden gören tek stadyuma sahibiz ama bunu kullanamıyoruz.Barcelona bu yolla epey bir para kazanıyor.
Pazarlamada çarşı ismi de mutlaka kullanılmalıdır.Çarşı artık dünyaca tanınan bir taraftar gurubu.Çarşı'ya özel kale arkalarına locasız,sahaya dik ve merdiven boşluksuz özel bir tribün inşaa edilebilir.Liverpool'un kop grubuna inşaa edeceği yeni tribün gibi.(http://img103.imageshack.us/img103/7000/f02bb9dd14ek.jpg)
Tabi tüm bunların gerçekleşmesi için belli bir vizyon lazım.O vizyon da Murat Aksu da yok.Stadda yapacağı tek yenilik çarşıyı kale arkasına atıp kapalıya 2 loca yapmak ve stadın altına mescit yapmaktan ibaret olacaktır.

@bobo

Son cumlen (stadin altina mescit yapmak) seni ele veriyor sanirim. Desene "Murat Aksu'ya politik pozisyonu sebebiyle destek vermiyorum, stat konusunda benim dediklerimi diyor olsa da destek vermeyecegim!" diye en bastan, biz de rahatlayalim.

Adamin dediklerini goz ardi edip, stad projesini mescide indirgiyorsan ben bunu cikaririm, kusura bakma.

pseudotimes dedi ki...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25043880/

aha bende inönü için aynısını düşünüyom

brahm dedi ki...

sen yeterki git... stad filan lazım değil... Barbaros yokuşunu trafiğe kapatır orda oynarız maçları gerkirse.

Yorum Gönder

Ara