.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Manşet

"Sahada aleyhimize birşey olursa Türkiye'yi başınıza yıkarım."

Aziz Yıldırım, 13 Nisan 2002 

Muhittin Boşat'ın Evren Dölek'in asistanlığında yönettiği Beşiktaş-Fenerbahçe maçından bir gün önce dönemin MHK Başkanı Bülent Yavuz'a... Ali Eren Beşerler'e sevgilerle...

33 Yorum:

sy dedi ki...

sirf bu mac yuzunden bir ara cikan "serhat akin-besiktas" dedikodulari gercek olursa besiktas'i birakacagimi iddia etmistim.

aydın dedi ki...

O kadar etkiliydi ki Fenerbahçe iki defa Türkiye Kupası'ndan elendi Beşiktaş'a.Aynı Mhk ile.Hakem itirazına ağlama cevabı verilip Geleceğe Dönüş filmindeki hayta gençler gibi dalga geçerek.
İyi ki Aziz Yıldırım var.Blame Canada.Kupa beyi.O kupayı görmeyenler parmak atsın.

Yahu ben sunu anlamiyorum: Hemen "Size de su oldu" savunmasina gecmek. Bu sene Aziz Yildirim meshur laflari deyince de bu dendi.

Soru net: Bu laf dendi mi denmedi mi? Boyle bir soylemde bulunuldu mu bulunulmadi? Eger cevap evetse, daha neyin tatavasi, neyin savunmasidir ki bu?

yuki the zorba dedi ki...

Pozisyon Kapali'nin önünde gelişti. Evren Dolek'in arkasindan ve çaprazdan hikayeyi seyrediyoruz... Şimdi biz yukardaydik tabii, ama bizim avantajlı olacağımız bir durum yoktu, nitekim olay yan cizgiye cok yakın cereyan etti...

Serhat Ali'ye vurdu, Ali Eren de vuracakmış gibi yaptı. Bunu biz de gördük Evren Dolek de... "hah gördü yan hakem de, 10 kisi kaldilar" diye düşünürken, orta hakem kartı Ali Eren'e cikarinca toplu olarak sınır krizi geçirdik, hatta yanimdaki iyi niyetli abi, "Yok anlaşamadılar, düzeltir kartı şimdi" demişti...

Unutulmaz bir andir bu... 60 metreden benim gördüğümü 5 metreden bir baskasının göremeyeceğine inanmıyorum, inanmayacağım... Bu macın sonuna doğru kendimi tamamen kaybetmiştim...

Mekan İnönü .
7 sene önce .
14.04.2002
Kalede Oğuz var Fenerbahçe'de .
Zubeyir Baya'lı zamanlarımız .
Daha maçın başında Ali Eren kırmızı kart görüyor .
Orta hakem Muhittin Boşat .
Ama başrolde yardımcı hakem Evren Dölek var .
Hiç unutmadım bu ismi .
Serhat Akın'ın dirseğinde gözlerini kapatıp Ali Eren'in boşa giden tekmesini gören hakem Şampiyonlar Ligi umudunu daha ilk dakikalarda çimlere gömüyor .
Sonra Ali Eren'in boşalttığı kanattan yenilen goller .
0-2 .
İşini ilginci Ümit Özat , İlhan Mansız ve Ceyhun Eriş'te atılıyor ilerleyen dakikalarda .
Evren Dölek İlhan Mansız'ın kızarmasında yine başrolde .
Hele bir Ceyhun Eriş'in atılması var ki evlere şenlik .
Taç atmak üzereyken yüzüne gelen pet şişe sonrası topu bırakıyor yere .
Daha önce sarı kartı olan Ceyhun elleri açık ne yaptım derken kırmızıyı görüyor .
Ben yeni açıktaydım o maçta .
Ali Eren atıldıktan sonra tüm keyfimiz kaçmıştı .
Maç vur vur vur sesleriyle bitti zaten .
Maç sonunda başkan Serdar Bilgili Şampiyonlar Liginden gelecek olan 5-6 milyon dolarımızın içine eden Muhittin Boşat'a saydırıyor .
Karşılığı mahkeme salonu ve 8 milyar tazminat !
Maçta olanlar ve tv başındaki Beşiktaşlıların dediklerini duysa şimdi Miami'de tatil yapıyordu sabah akşam .
Serhat Akın'ın boğa lakabı ve yitip giden devler ligi şansı ...
Olmadı yine ...
Başka sefere ...

Bu maç ile ilgili zamanında birşeyler karalamıştım ...

Ters Manyel Link : http://tersmanyel.blogspot.com/2009/11/besiktas-fenerbahce-0-2-2002.html

Saygılar ...

alper dedi ki...

soy isimlere bakarmısınız.boşat ve dölek.arasan bir araya getiremezsin zaten.

barış dedi ki...

shelbyl

sen sadece aziz yıldırımı eleştirmiyorsun ama, hakemi de eleştiriyorsun. size de bu olmuştu tartışmasına girmek saçma ama size de bu olmuşken hakemi eleştirmek de saçma.

barış dedi ki...

daha doğrusu hakemden çok mhk yı eleştirmek saçma diyeyim.

Evet, etki altinda kalan bir MHK, 7 yil once soylenen bu lafin hala daha soylenebildigi bir spor platformuna ben en sonsuz elestirilerimi iletirim.

Aziz Yildirim 7 yil once bunu dedi, 7 yil sonra gecen ay da "Aklinizi basiniza alin" dedi. Ne degismis? Hic. Otur sifir.

alper dedi ki...

haftanın panoramasında barış kardeş yılın demagojisti seçilsin ve bu konu bir daha açılmamak üzere kapansın.kelimelere farklı anlamlar yükleyip kelime oyunları yapmak punsterlik oynamak ona çok yakışıyor.ortak sarı rengin yakıştığı gibi.
7 yıl sonra tekrar dedi ankaragücü maçında filelere değen top çizgiyi geçmedi diye gol olarak değer bulmadı daha ne değişsin ya.hep diyorum zaten prime time da kurtlar vadisinin reklam arasınd a15 dakika program yapayım tv de gs ve fb lehine ve bizim aleyhimiz eyapılan hakem hatalarındna oluşan sincanda tanklar yürür yine tüm türkiye hakemlere kozmik şüpheyle yaklaşır.size de olmuştu demeyin yani.yormayın kendinizi.
not:Allah büyük be.bakınız arif erdem şike iddiasında adı geçmiş zilliyet gazetesinde.istanbulspor maçının 1453 üncü dakikasında orta sahada düşüp penaltı almaya hak kazanırsan başka yarlerde adın geçer..

Pamukk dedi ki...

serdar ortaçtan şarkı armağan ediyorum anlamak istemeyenlere.

barış dedi ki...

shelbyl

benim de demek istediğim bu olayda aziz yıldırım eleştirilebilir, eleştirilmelidir ama siz kasıt aramışsınız, mhk etkilendi demişsiniz sonra aydın gelip o sezon sizin lehinize de hata oldu diyince "size de böyle oldu" demek saçma diyorsunuz. evet ben de "size de böyle oldu" savunmasını hiç sevmem ama uzun vadede şartlar eşitken mhkyı suçlamayı daha da sevmem.

ha dersiniz bize böyle olmadı, aslında o maçlarda lehimize hata yapılmadı, o zaman haklısınız derim.

Adsız dedi ki...

uzun vadede şartlar eşit dersen, senin tartışılacak bi objektiflikte olduğunu düşünmem...

twenty_one dedi ki...

Bir süreden beri Türk futbol kamuoyu, Bochum savcılığının bahis ve şike iddaalarının araştırılmasına kilitlendi. Bu iddaaname de bir cümle çok dikkat çekici. Bu cümle de Türk liginde olanların son derece SIRADAN olduğu belirtilmiş. Yani alman oradan bunu görebiliyor, biz buradan göremiyoruz !!!
Bir de Beşiktaş'ın 100. yılı şampiyonluğunun ardından, bu takımın gidişinin tehlike olduğu ve bizzat erman toroğlu tarafında tv'de bu takımın durdurulması gerektiği söylenmiştir. Ve neticesi çalınan bir şampiyonluk ve Fenerbahçe'ye hediye edilmiş büyük ödül. Bir kaç ay sonrasında o dönemde federasyon da yönetici olan bir ismin, istifa ettikten sonra tüm basın organlarında çıkan Beşiktaş'a operasyon yapıldı açıklamaları. Bunlar gibi sayısız örnekler.
Bu ülke de işler böyle gelmiş böyle gider. Aziz Yıldırım gibiler de takımları kötü gidince, bir konuşur herşey yoluna girer. T. Süper Lig, bu ne güzel lig...

Gökhan dedi ki...

bu maçı hatırlamak bile istemiyorum,5 kırmızılı samsun maçı da dahil hiçbir maçtan sonra ali eren in kırmızı kart gördüğü anda hissettiklerimi hissetmemiştim,maçı tek başıma seyretsem heralde sinirden ağlardım.

Pamukk dedi ki...

utanmadan bıdı bıdı edebilenler var ya hayretle izlemeye devam ediyorum

barış dedi ki...

abdullah

hah işte benim de duymak istediğim bu. uzun vadede şartlar eşit değil deyin, o sezon fenerbahçe lehine de beşiktaş lehine de aynı oranda hata yapılmadı deyin. ama shelbylin dediği şey: "size de böyle oldu savunmasıyla gelmeyin bana".

bence siz hakemden şikayet ediyorsanız o adam da gayet diyebilir size de böyle oldu diye. sizin demeniz gereken bu savunmayı yapma bana demek yerine bize de böyle olmadı ama demektir.

Simdi bana "Turkiye futbolunda kapali kapilar ardinda oyunlar donmuyor" derse biri suratina icmekte oldugum suyu puskurturum. Hepimiz biliyoruz olanlari.

Aziz Yildirim bir spesifik mactan once bir aciklama yapmis, ve onun sebebiyle Ali Eren yanlis bir kirmizi kart gormustur. Buna itirazi olan var mi?

Burada elestirilen budur. Kimsenin "uzun vade - kisa vade" cikarimlari yapmasina gerek yok.

Aydin'in soyledigi kupa maclarindan once Demiroren cikip "Macta bir olay olsun, tum camia uzerinize atlariz" demis mi? Dememis. Bana ne el altindan ne yaptigindan? Kanitlayabilir miyim?

Ben bunu "diyebilme cureti"nden, ve de MHK'nin asikar bir sekilde sinmesinden bahsediyorum. Yoksa gireceksek "size de bu hata yapildi, ondan sonra su macta soyle" diye cikamayiz oradan arkadasim. Dedigim gayet acik ve net.

Pamukk dedi ki...

biz 18 kere şampiyon olduk zaten kimse bilmiyo

esgo dedi ki...

Yahu zaten ''Manşet'' başlığının amacı geçmişten bugüne hafızalarda yer edinmiş ve sarf edildiği dönem gündem yaratmış sözlerden esintiler sunmak, bir nevi hafızaları tazelemek. Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı kalkıp da neyin tartışmasını yapıyor ? Zamanında bu söz sarf edildi mi ? Ses getirdi mi ? Gündeme oturdu mu ? Tamam bitti gitti, neyin sidik yarışıdır bu.

Bu biraz da ekşicimbom'da Ali Tanrıyar'ın ağzından ''Galatasaray'ı sevmeyen ölsün'' manşeti atıldığı vakit ''ben niye ölüyorum lan asıl sen geber!'' demeye benziyor. Yahu tamam işte adam vakti zamanında söylemiş bir söz, taraftarlarına da bloglarında planladıkları yazı dizisinin konusu gereği bunu hatırlatmak düşmüş. Haftaya da ''Eski açık saaaaaat kaç ? '' derler ...

esperanza dedi ki...

Serdar Bilgili nin once ''takipcisi olacagiz'' deyip sonra ''baris'' mesajlariyla devam eden olaylar silsilesini baslatan mevzuydu bu

barış dedi ki...

3 sene önce fenerbahçe yöneticileri bir fenerbahçe-trabzonspor maçından önce de kim olduğunu hatırlamadığım hakemi istemiyoruz diye açıklama yapmıştı. o zaman da mhk sesini çıkarmadı. ama o sefer hakem trabzonspor lehine hatalar yapmıştı.

belki sizin dediğiniz maçta da el altı oyunları dönmüştür, belki sadece hakem baskı altına girmiştir, belki de sadece hakem hatasıdır. ama doğrudan mhkyı suçlarsanız aydının dediği maçlara da cevap vermelisiniz. sonuçta mhk fenerbahçeli yöenticilerden etkileniyorsa birkaç ay sonraki maçlarda da o hakem hataları olmazdı herhalde. ya da olabilirdi belki ama siz kesin böyle oldu diyemezdiniz. sizinle anlaşamadığımız nokta sizin hakem hatalarında kasıt olduğuna doğrudan hükmetmeniz, ben de bu yüzden uzun vade çıkarımlarına girdim.

mrt309 dedi ki...

Galatasaray başkanı Özhan Canaydın'da Ali Aydın'ın hakemliği bırakmasına sebep olmuştu. Bu hakemleri baskı altına almaz mı?

Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören "Bu federasyon gidecek" demişti, dev ekranda hakem hatalarını gösterdiği basın toplantısı düzenlemişti. Sanırım bu da oldukça büyük bir baskıdır.

Zaten senelerdir bu üç takımdan başka şampiyon çıkmadı ligte, ayrıca bu üçünden herhangi biride ligi bir Lyon gibi domine edemedi. Ortada bir güç dengesi olduğu kesin. Aziz Yıldırım o kadar etkili olabilseydi Fenerbahçe'nin çok daha fazla şampiyonluk kazanması gerekirdi. Son maçta şampiyonluğu kaybetmiş bir takım Fenerbahçe. Bu nasıl baskıdır ben anlamadım.

threepoint dedi ki...

bu şöyle bir baskıdır deyip topa giriyorum.
bahsi geçen maçtan önce yaşananlar, Evren Dölek'in olayı görüp insiyatif almamasına neden olmuştur. O durumda Beşiktaş'a hata yapmak, Fener'e hata yapmaktan daha kolaydı. Ve görülen en net hakem hatalarından biri de o pozisyondur.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Hayir oyle bir degerlendirildi ki sanki sadece Yildirim boyle bir aciklama yapmis Turkiye futbol tarihinde.

Elimizde hangi veri var? Aziz Yildirim boyle bir aciklama yapiyor, ve de ondan sonra "bariz" bir hakem hatasi yasaniyor. Bu mac icinde faul verme vermeme, ofsayt falan degil. Serhat Ali Eren'e vuruyor, Ali Eren kirmizi kart goruyor. Su 2+2=4 netliginde bir durum. Bu yazinin hedefi bu kadar zaten. Bitti. Nokta.

Buradan uzun vadeye gecelim. Gecen sene Demiroren cikip "barkovizyon" gosterisi yapti, Polat "Galatasaray Turkiye'dir" dedi. Yildirim bu sene gene kotu gidisin faturasini hakemlere kesti. Sonra Sener konustu. Bu blogu azicik okuyan birisi bunlarin hepsini, takim ayrimi gozetmeden, elestirdigimizi bilir zaten. Bunlar yanlistir diye, gecmisteki X olayi dogru mu olacak yani?

Manset kosesini niye baslattigimizi Eser yukarida aciklamis zaten. Amac yasadigimiz travmalarla, gecmiste kalanlarla yuzlesmek, neyin niye oldugunu dusunmek. Bir Besiktas blogunun teknik taktik konusmasi bir yerde sadece masturbasyondur; fakat kimlik sorgulamasi, taraftar muhakemesi yapabilecek guctedir, ancak, bu blog. Diger taraftarlara "neyi neden nasil hissettigimizi" anlatmaktir biraz da amac.

Burada kimse "Aziz Yildirim hep hakemleri etki altina almistir" demedi zaten. Burada denen su: "Bu olay, bu aleni olay, bizi etkiledi. Biz bu yuzden boyle dusunuyoruz. Peki simdiye nasil yansidi bu?"

Aziz Yildirim son macta sampiyonluk kaybetti 2006 yilinda, eyvallah. Ama bu laf 2002 yilinda soylendi. O yil da Besiktas sampiyonluk kaybetti. 1-1, esitiz, oldu mu?

purplepurple dedi ki...

ayrıca bu aziz yıldırım'ın açıklaması değil, serdar bilgili'nin tesadüfen duyduğu bir telefon konuşmasının içinde geçen tehdit cümlesidir.
özel olarak arayıp, şahsın yüzüne yüzüne başınıza yıkarım demek, çok başka bir şeydir.

açıklama nedir; aziz yıldırım'ın konu patladıktan sonra söyledikleri açıklamadır mesela. ne demişti o açıklamada:

'-fenerbahçe'nin menfaatleri için gerekli kişileri uyarırım..'
devamı da var;
+dünyayı başına yıkarım dediniz mi?
-dedim

mrt309 dedi ki...

Çok dar açıdan bakıyorsunuz bu olaylara. Benim anlatmak istediğim bu. Ben bu blogu uzun süredir takip ediyorum. Hakemler ve futbolda dönen kirli oyunlar üzerine onlarca post ve yorum okudum. Manşet köşesinin ilk konusu da bu şekilde tartışmalara sebep oldu. Açıkçası bu tartışmalar futbolsever insanlara yakışmıyor. Madem taraftarız ve bir takım tutuyoruz; başka takımların taraftarlarını da anlamamız gerekir. Burada Bursaspor taraftarı bir arkadaşın yazısı yayınlandı. Blog adına çok önemliydi, birbirimizi anlayabilme adına atılmış güzel bir adımdı. Ama bu üzerine yorumlar yaptığımız post ve benzerleri hoş olmuyor. Burada açık şekilde Fenerbahçe başkanı hakemleri sindirdi ve takımı bu sayede maçı kazandı deniliyor. Manşet köşesinin amacı isterse dünya barışını sağlamak olsun, bana ve sanırım birçok kişiye anlattığı bu. Bir önceki manşet köşesi de Galatasaray haksız yere şampiyon oldu konuluydu. Yorum yapmamak için kendimi zorluyorum ama bazen dayanamıyorum işte. Bu ülkede sporun ne olduğunu bilen bir kişi kalmadı mı merak ediyorum. Beden eğitimi dersinde takla attırmak yerine keşke yararlı bilgiler verilseydi. Her yenilgiyi hakemlere, yöneticilere, dış etkenlere bağlamak bu güne kadar ne kazandırdı? Bu takım çok iyi olduğu zaman şampiyon olmadı mı? Önemli olan şampiyon olmak mı yada?

Postta bahsi geçen olaya değinecek olursak; buna benzer olayların çok kereler yaşandığını bende biliyorum (shelby o örnekleri 3 büyük takımı da içine alabilmek için verdim). Ama sizde şunu bilin bu ülkede 3 takım diğerlerinden daha güçlü ve aralarında bir güç dengesi var. Aziz Yıldırım'ın bu lafı söylediğini iddia eden Serdar Bilgili bunu federasyon başkanı Haluk Ulusoy'un yanındayken öğrendiğini söylüyor. Aziz Yıldırım güçlü ise diğerleri de boş adamlar değil. Federasyonun çeşitli kademelerinde bir dolu Fenerli, Cimbomlu, Beşiktaşlı yönetici var, bu takımların tutan hakemler var. Bu takımlar arasında güç dengesi var. Hakemleri baskı altına alabilmek her zaman o kadar basit değil. Birinin başkanı güçlü ise diğerininki de güçlü. Üç kulübünde milyonlarca taraftarı var. Zaten şampiyonluk sayıları da birbirine oldukça yakın.

Sonuç olarak ben hangi takımın bloguna, forumuna baksam aynı muhabbetler: hakem, medya, federasyon. Tarafların hiçbiri memnun değilse hataların dağılımı adaletlidir diye düşünüyorum. Bence bu ve bunun gibi postlar yerine Beşiktaş'ın gerçek problemleri üzerine, maç anılarınız üzerine, taktik, vs. üzerine postlar yazarsanız hem kendiniz hemde okuyanlar daha çok keyif alır. Bu da benim naçizane önerimdir.

purplepurple dedi ki...

üşenmesem şu blogda şimdiye kadar maç anıları-taktikler ve en önemlisi özeleştiri üzerine olan yazıların dökümünü çıkarırım, başınız döner. o da yetmez, özeleştiri ile hakem eleştirisi postlarını oranlarım dünya tersine döner.

şu blog yazarları anlayışlı olalım, farklı olalım dedikçe ciddi ciddi tepesine binme durumu oluşuyor sanırım.

şuna bak:
'Burada açık şekilde Fenerbahçe başkanı hakemleri sindirdi ve takımı bu sayede maçı kazandı deniliyor.'

evet, aynen öyle deniliyor yahu. yani fenerbahçe şerefsizdir denmiyor ki? aynen dediğin gibi bişi deniyor. burası beşiktaş blogu! bırak da arada bir böyle şeyler densin.
farkında mısınız bilmiyorum da, bir nevi aramızda muhabbet ediyoruz burada beşiktaşlı arkadaşlarla. ve aramızdaki muhabbeti okuyan ve katılan diğer takım taraftarlarına saygımızdan onları kıracak lafları da etmemeye gayret ediyoruz.
bırak da arada bir şunları diyiverelim.

mrt309 dedi ki...

Seninle olaya bakış açımız çok farklı purple, bu konuda anlaşmamıza imkan yok. Savunma yapmana gerek yok, ben anladım demek istediğini. Bende kendi fikrimi söyledim sadece.

purplepurple dedi ki...

ben anlaşmaya falan çalışmadım zaten mrt309. durumu açıkladım

@mrt309

Ben bu aciklamalarin olmadigi, bu tur geyiklerin donmedigi bir futbol istiyorum. Biliyorum her kulubun lobisi oldugunu; ama ben "Her kulubun lobisi var, duzen boyle isler peeeeh" deyip de benimsemeye razi degilim. Bugun Besiktas lehine olur, yarin aleyhine; bu tur aciklamalar Turkiye futbolunun kara lekesidir. Bu tur aciklamalar unuttugumuz hafizalarimizdan arada cikarilip suratlara vurulmalidir ki insanlar o "kaniksadiklari" duzenin disina cikabilsinler.

Evet, Aziz Yildirim bir mactan once boyle bir aciklama yapmis, kabul etmis. Net. Yildirim Demiroren de barkovizyon gosterisi yapti gecen sene, Adnan Polat Galatasaray Turkiye'dir dedi, dedi oglu dedi. Bu tiyatro benim hosuma gitmiyor. Eger bu yuzden benim canim yandiysa konusacagim, onun cani yandiysa o da konusacak.

Ben demiyorum ki "Haydi devrim yapalim." Fakat eger rahatsizsaniz bu genel durumdan, bu rahatsizligin arada dile getirilmesi sizi rahatsiz etmemeli, onu diyorum.

Bu "manset"ler Besiktas kimliginin, bence ne yazik ki, bir parcasi. Bunlari tartismadan da "tam" bir Besiktas blogu olamayiz benim nazarimda.

Umarim anlatabilmisimdir. Olay Yildirim'a X'e Y'ye indirgenmesin bir zahmet.

Unknown dedi ki...

şimdi anladınız mı: "sizi şampiyon yaparlar mı sandın" ne demek?

Yorum Gönder

Ara