.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Ocak 2010 Çarşamba

Kongre 101

İbrahim Altınsay yazmış, bizim "Anket" başlığı altında tartıştıklarımıza da ister istemez cevap vermiş, buyrun okuyun. Link burada.

33 Yorum:

RuFF dedi ki...

Bir İbrahim Altınsay'ın yazdıklarını okuyorsun birde aklına geçen gün YD nin Kanaltürk te ki palavraları geliyor.

Beşiktaş' a yazık oluyor..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

altınsay'ın theotheo'ya cevabı diyebilir miyiz yazıya...

Deniz dedi ki...

Murat Aksu'nun kongre üyesi olma şartlarının yumuşatılacağı ile ilgili bir vaadi var mı? Var sanki gibi hatırlıyorum. En azından Murat Aksu 20binden 100bin'e çıkartabilecekse kongre üyesi sayısını, sadece bu işin peşinde olacak bir yönetim kurulu üyesi de listesindeyse Murat Aksu'ya koşulsuz destek verilmelidir Demirören'dense, zira, manipüle edilemeyecek kadar çok kongre üyesi olan bir Beşiktaş'ın, yani halka gerçekten açılmış bir Beşiktaş'ın ancak bu şekilde İbrahim Altınsay gibi insanları başkanları olarak seçme şansı var.

Sadece Beşiktaş'ın gerçek sahibi 22bin kongre üyesidir dediği için bile YD'den uzak durulmalı, diğer herşeyi geçtim.

Kongrede yaklasik 12.800 kongre uyesinin oy kullanma hakki var. (Divan kurulu baskani aciklamasi

Oy kullanma hakkina sahip olmak icin en az 2 yildir kongre uyesi olmak gerekiyor.

Demiroren 22 bin kongre uyesi dedigine gore, buradan son 2 yil icinde yaklasik 10 bin kisinin kongre uyesi oldugu (yapildigi) anlami cikiyor. (mutlaka kendi sartlariyla olan da var ama bir kulubun kongre uye sayisi 2 yil icinde neredeyse 100% artiyorsa buradaki buyuk bir yuzdenin nasil oldugunu tahmin etmek zor degil).

Bu durumda, Demiroren bu secimi kazandigi takdirde sadece bu secimi kazanmayacak, bundan sonra aday olacagi her secimi de simdiden kazanmis olacak. Cunku bir dahaki secimde satilik oylar toplar oylarin belki 70%'ine falan ulasacak. Dolayisi ile 31 Ocak'ta Besiktas'in bundan sonraki isminin Demiroren Spor Kulubu olup olmayacagi ortaya cikacak.

AQ-47 dedi ki...

@ jessie

geçeceksin o işleri, kolay öyle masabaşında yazıp atıp tutmak, kolaysa Demirören'in yüzüne söylesin, tabii ki herşey güç ve paradır...Altınsay'ın CV'si nedir kardeşim?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

AQ-47'nin accountunu teyocan ele geçirmiş.

biz kulübe sahip değil, "başkan" arıyoruz.

"yönetim kurulu" arıyoruz.
"yönetim"
"yönetmek"

AQ-47 dedi ki...

@ jessie

geç bu işleri kardeşim, sürüleri çoban güder, o da yönetmenin bir türü değil mi? Bu yeni nesil demokrasi, çok seslilik falan yazıyor klavyeden ama gerçek hayatta odunu eline alsan hepsi fıs, sus, pus.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Jessie dedi ki...

altınsay'ın theotheo'ya cevabı diyebilir miyiz yazıya...

AQ-47 dedi ki...

@ jessie geçeceksin o işleri, kolay öyle masabaşında yazıp atıp tutmak, kolaysa Demirören'in yüzüne söylesin, tabii ki herşey güç ve paradır...Altınsay'ın CV'si nedir kardeşim?

---

benim hangi yorumum üzerine bu yazıyı yazdın ki sen? postu açan shelbyl.

RuFF dedi ki...

Yüzüne söylemek ile, milyonlarca kişinin hergün internetten veya elden alarak okuyabildiği bir gazeteye fikirlerini yazmak arasında fark var mı ?
Y.D nin CV si nedir ? Para olmasa liseyi bile bitiremeyecek bir adam Y.D.
İlla CV arıyorsan Murat Aksu yu desteklemen lazım.

"Yiyorsa yüzüne söyleyin" demek nasıl bir saçma mantıktır ?
Eskiden kongrede gördüğüm pisliklere midem bulanırdı ama kongre 1 gün sürdüğü için fazla sürmezdi.Şimdi camiada nereye baksam midem bulanıyor.

theotheo dedi ki...

beşiktaşlılığına, kişiliğine diyecek birşeyim yok, çokta saygı duyarım, yazılarını beğenirim.

türk sanal dünyasında yaratılan bazı putlar var.

mesela siyasette ufuk uras putu, ben ufuk uras'a oy verdim, yanlış anlaşılma olmasın. ama ufuk urasçılık var mesela, adamı peygamber yapıyolar.

beşiktaşlılar arasındada jessienin üzerinde büyük emekleri olan ibrahim altınsay putu var.

ibrahim altınsay görevde bulunduğu zaman ne yapmış, veya başarısız yorumculuk kariyerinden başka futbolla ilgili yöneticilik başarısı nedir? neden bu denli birilerini aşağılayıp birilerini yüceltiyoruz?

altınsay birinin listesine girsin, o listede sözcü olacak kapasitede de bir insandır, projelerini açıklasın. kimseden memnun değilse kendisi başkanlığa aday olsun, neyse projesi ona göre tartışalım.

seba son dönemi boyuncu romantizm yaptığı için, beşiktaş enkaz halini aldı. bugün nevzat demir gibi bir adam olmasa bizim tesisler ne olurdu acaba?

demirören olmasa fulya projesi ne olurdu?

bir kez daha romantizme yer olmaz beşiktaşta.

benim savunduğum tezlerden biri proje diğeri de futbol takım oyuncularının karakteri idi.

temiz karakterde bir oyuncu grubu kurmaktı amacımız, teknik ekipte aynı şekilde, mafyacılık oynayan boğaz kesen topçular bizde yok, ekrem gibi, holosko gibi tertemiz çocuklar var. bunu başardık eyvallah. bu oyuncularla 2 kupada geldi.

şimdi proje ve kalite zamanıdır. stad projesi ve akılcı transfer politikaları bu noktadan sonra tek çözümdür.

gelin bunu destekleyelim tek adamcılığı romantizmi sahte solcuyu çapulcu 3.5 çarşı amigosunu savunmayı bırakalım.

bu bize bi yarar getirmez, altınsay eğer beşiktaş'ın kötülüğünde popülarite yaratmayan bir yazarsa onu da açıklasın.

onu da konuşuruz bi ara.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

teyocan proje ve kalite diyorsun.

başkanının 3 projesi var.

1- stadyum
2- tribün temizliği
3- üçüncüsünü unuttum düşün yani.

stadyum projesi bir önceki seçim döneminde de kozuydu. bununla ilgili taş üstüne taş koyuldu mu? hayır. bu işin yapılamaması demirören'in suçudur demiyorum ama sanki aşılmaz duvarları demirören aşacakmış gibi konuşmak ta yanlış.

stadyum projesi iki adayın da projesi zaten. hangisi gelirse yapmaya çalışacak.

proje dedik.

mesela yıldırım demirören'in amatör branşlar projesini konuşalım.

ne diyor demirören? futbolu ayıracağız. evet başka. amatör branşları derneklere ve yönetim kuruluna finanse ettireceğiz.

bu mudur proje?

amatör branşlar yöneticiler tarafından finanse edilecekler.

vay anam var.

proje dediğin ne olur biliyor musun? akatlar'ı dolduracağım arkadaş. öyle bir organizasyon kuracağım ki insanlar oraya sadece basketbol izlemeye gelmeyecekler. giriş, çıkışları, salon kalitesi yükselteceğim. basketbol takımının kalitesini yükselteceğim.

ORADAN GELİR GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIM

proje budur. bugün beşiktaş'ın iç saha maçlarını 50 kişiye oynaması taraftarın değil yönetimin suçudur, kimse hikaye anlatmasın.

bugün beşiktaş'ın tüm amatör branşlarda skandal durumda olması beşiktaş yönetiminin sorunudur.

beşiktaş taraftarı ergin ataman döneminde ciddi destek vermiştir. o dönemde bile yönetsel sorunlar devam etmiştir. yani bu işin taraftarla alakası yoktur.

düşünebiliyor musunuz, yıl 2010 ve beşiktaş kulübü başkanı ve başkan adayı çıkıp amatör branşları yöneticilerin vereceği paralarla ayakta tutacağız diyebiliyor.

neden? çünkü kulübü de kendi verdiği parayla ayakta tutuyor.

ey yıldırım demirören. beşiktaş'ın -az veya çok- borçlarını kapatması, azaltması için bir projen var mı? yok.

sonra para ve güç dersiniz.

içinde akıl olmayan para sadece gaziantepspora yarar.

theotheo'nun "Altinsay'in dedikleri de laf mi ya, bosa konusuyor adam, bir b.ktan cakmiyor" noktasindan bu noktaya gelmesi sevindirici tabii.

theo ya, yakindan ilgilisin diye soruyorum, bir suru dava belgesi, muteahhit kat izni, gelir temliki falan denip duruluyor Fulya Projesi ile ilgili, Demiroren'in kendi soyledigi rakamlar bile tutmuyor; ne durumda bu Fulya Projesi? Bir de senin agzindan duyalim.

AQ-47 dedi ki...

@ jessie

ben ne yapığımı biliyor muyum kafam karışmış, ama sanırım shelbyl için atıp tutmuşum sana...

@Ruff

owned...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bugün televizyon gelirleri zaten tüm şartları tek başına değiştirdi.

beşiktaş'ın mevcut kadroyu tekrar kurmasının maliyeti nedir allah aşkına? tabata, tello, bobo, holosko... nedir bu takımın maliyeti? bu takımı bugün satsan kaça satarsın? hadi bugün değer kaybetti. şampiyon olduğunda satsan kaça satarsın?

3 liraya kurulacak takımı 30 liraya kurarsanız elbette paraya mahkum olursunuz. kendi inşa ettiğiniz imparatorluğu kendi elinizle paraya yönettirirsiniz.

beşiktaş'ın gelirlerine bakın. giderlerine bakın. beşiktaş neden dışarıdan bir para enjektesine ihtiyaç duysun.

niye duysun söyleyeyim ki.

bobo para ederken satmadığınız için, delgado, holosko, nobre gibi adamları satıp gelir elde etmeyi projelendirmediğiniz için paraya ihtiyaç duyar.

bu takımda tello, holosko, bobo, nobre, delgado olmasa bulunduğu konumdan daha kötü bir yerde mi olurduk allah aşkına.

ama bunun planlaması yok sorun orada. kulübe önderlik edecek akıl yok kulüpte.

bugün galatasaray 8 milyon euroya satıyordu serveti son anda yattı. planları içerisinde arda'yı, mehmet topal'ı satmak var.

bizde ne var? nihat'ı geri almak.

işte projeyle projesizlik net olarak ortada. sonra o başarılı oluyor, sen değil. herhalde böyle olacak.

onlar lucas neill'i tomas zapotocny'den daha az maliyetle takıma katabiliyorlar çünkü. onlar senin tabata'yı aldığın rakama kader keita'yı alıyorlar. onlar holosko fiyatına baros'u alıyorlar. sen fink'i alıp yabancı kontenjanını doldururken onlar mustafa sarp'ı alıyorlar. hakan balta'yı 1 milyon euroya alırken onlar sen ismail'e 5 milyon avro veriyorsun. ismail iyi oyuncu tamam ama hakan'ın 1 milyon euroya transfer olduğu yerde rakamı o olamaz.

sen tabata, delgado diye sayıklarken fenerbahçe 4,5 milyon euroya özer hurmacı'yı alıyor. gökhan gönül'i 1,5 milyon euroya takımına katıyor.

sonra proje....

yahu proje kelimesi ile demirören adı taban tabana zıt şeyler zaten.

RuFF dedi ki...

Y.D in başarısızlığını kabul etmek için daha ne gibi kanıta ihtiyacınız var anlamıyorum.Fulya projesini rezil etmiş, tüm gelirleri temlik ettirmiş, 2008 de maket şov yapıp tek aday olup seçilmiş 2010 olmasına rağmen stadın s sine başlanamamış, istifa diyen taraftarları “3-5 “ tane değil karagümrük kahvelerinden ve lokalinden topladığı 100 kadar çapulcuya dövdürtmüş, taraftara ana avrat küfür etmiş, “Gs şampiyon olsun biz kupayı alalım” demiş, Paf takımla çıkacam diyip çark etmiş, Beşiktaşlının onurunu ayaklar altına almış, 5 senede 65 tane transfer yapmış, 19 milyon Usd olan borcu 250 milyon dolar yapmış ve bütün bu olanların üstüne Tv programlarına çıkıp herkesin gözünün içine baka baka “ bana küfü ediyorlar kimse bana küfür edemez “ diyip yediği bu b.kların hepsinde kendisini haklı çıkartmaya çalışan bir adamdan bahsediyoruz.

Halen daha bu adam savunulmaya çalışılınıyor.Bu adamın biz Beşiktaşlılara yapmadığı tek bir kötülük vardı oda nedir biliyormusunuz? Bu adam evimize gelip biz Beşiktaşlıların anasını bellememiştir.Bunun dışında bu camiaya ve taraftara her türlü pisliği yapmıştır.
Böyle bir adam tek nedele savunulur bu endende çok açıktır.
Amcan, ağabeyin veya bilimum akraban Y.D nin himayesi altındadır.Y.d için çalışıyorsundur veya yeni yönetimde çalışacaksındır.
Başka bir neden olmasını benim aklım almıyor.

Pamukk dedi ki...

şafak 11

umut fakirin ekmeği

theotheo dedi ki...

@shelbyl

fulya ile ilgili olaylar kanaltürk programında bizzat başkanın ağzından açıklandı zaten.

%65 bizim %35 müteahhit. 2 yıl temlik var. 2 yıl sonra gelirin tamamını almaya başlacağız. bizim için oldukça iyi bir gelir kaynağı ve prestijdir bu proje.

eğer bir yolsuzluk yanlış bilgi aktarımı yapıldığını düşünen varsa dava açsın, ona göre bakılır incelenilir, belki de vardır ama ben şu noktadan sonra başkanın yalan söyleyeceğine inanmıyorum.

akatlar gayet iyi bir arena bence modern. genel olarak takımların bir tane odaklandığı alan olur bizimkisi futbol. sen diyosunki olmpiakos olalım o da ayrı bi konudur, herifler basketbolculara yıllık 3.4 milyon euro veriyolar.

onun için ülker ve efesle zaten yarışmanın mümkünatı yok, diğer takımlarla da neredeyse başabaş gidiyoruz zaten. taraftarın gitmemesinin büyük sebeplerinden biri de biraz sapa yerde ve de basketbol büyük maçlar dışında sonucu belli olan bir spor olduu için pekte heyecanı yok gibi.

şu anda 1.önceliğimiz stad projesidir, stadı modern hale getirip çapulcu taraftar kitlesinin artık kahvelerden maçı izlemesini sağlamaktır.

beşiktaş stadına hanzolar, yolda kız gördüğü zaman sürü halinde laf atanlar, votkayı kafasına dikip, salyalarını akıtanlar, girmemeli, orası önemli bir alan.

@theotheo

Abi aslinda sorun su: Ben bugune kadar bir suru haber okudum Demiroren'in dediklerinin zittini soyleyen. Simdi burada isim sayacagim, sen "O adamin lafina mi inaniyorsun, o takintili, bu dusman" falan diyeceksin, uzlasamayacagiz. Bir yerde inanc meselesi bu is.

Somut olarak bildigimiz su ki; bir suru dava acildi zaten (hani demissin ya dava acin diye), bu surec iyi yurutulemedi, en basta anlasilan gelir miktarindan dusus yasandi. Bu bile bence kotu bir yonetim emaresidir iste, ve o yuzden destekleyemiyorum.

Yilda 15 milyon dolar gelir deniyor. Bu harcama hizina ve butce dengesizligine devam edersek biz o 15 milyon dolar cok onemsiz bir rakam olacak.

kartal ruhu dedi ki...

Ya anlamadığım bir şey var. Yıldırım Demirören birşey söylediği zaman hemen saf gibi inanan insanlar bir başkası (Murat Aksu, İbrahim Altınsay, v.s.) birşey söylediği zaman neden inanmıyor ve yok o yalan söylüyor diyorlar. Bu kulüpte tek namuslu insan Yıldırım Demirören mi? Bir tek o doğru söylüyorda diğerleri hep yalan mı söylüyor? Ne mantık varmış sizde arkadaş ya.

helldoradotcom dedi ki...

o degil de fanatik.com.tr'nin haberine gore fikret orman YD'nin altina girmis !!! (bu daha once yazildiysa gormezden gelin ben goremedigim icin yazdim). buraya da "yorum icinde ara" butonu gerekecek galiba..

Unknown dedi ki...

@ deniz
kimse cewap wermemiş ben yaziim bari
dünkü milliyet gazetesindeydi galiba yada fanatik'te olabilir.
ilk giriş ücreti olan parayı 2000 tl'den 500 tl'ye düşürüp üye olmayı kolaylaştıracakmış, yıllık aidatlarıda 50 tl'den 300 tl'ye çıkartmayı planlıyomuş.böylece 100000(yazıla yüzbin) aboneden yıllık 30 milyon tl gibi bir gelir elde etmeyi planlıyormuş. öle işte.....

Pamukk dedi ki...

@helldoradotcom

satılık adam Orhan Yıldırım haberine inanmıyorum.

helldoradotcom dedi ki...

@pamukk
ben de inanmak istemiyorum ama bir de boyle elele sevinc yumagi fotografi cektirmisler ?? (fotosok degilse tabi o da)

http://www.haber1903.com/Haber-9133-fikret-ormandan-beklenen-aciklama

O fotograf 1-2 aydir surekli donuyordu zaten medyada. Kac yilindan kalmaysa artik...

Fikret Orman'a bayagi baski yaptilar ama adam geri adim atmadi. Durustmus, helal olsun diyelim.

zubi dedi ki...

Forza Radyo'da Cem Dizdar ve Zeki Demirkubuz; kongreyi, durumu değerlendirip spor programı değil de muhabbet tadında bir program yapıyorlar. Haberi olmayanlar kaçırmasın.

Acayip güzel masturbasyon yapıyo adamlar (!) Dinledikçe dinleyesim geliyo vallahi. Cidden bazılarıyla aynı takımı tutmuyoruz galiba.

alper dedi ki...

bugün galatasaray 8 milyon euroya satıyordu serveti son anda yattı.

@jessie:sen hakket buna inandın mı.servete 8 milyon değil 800 bin verecek bir avrupa takımı olsun tikimi keserim ben.medyanın kolpa haberi.boboya 3 servete 8.yedim bende.

mesela siyasette ufuk uras putu, ben ufuk uras'a oy verdim, yanlış anlaşılma olmasın.
@theotheo:pehhhh.isteyen yanlış anlasın daşşşak geçsin benle.muhalifte olsan türk düşmanıda olsan iyi kötü zeka kıvrımları görürdüm sende ama artık zerre görmem.ufuk uras kim ya .salar mı seni.önünde cekeyt iliklermisin sne onun.yüzüne sövebilirmisin mesela.

şu anda 1.önceliğimiz stad projesidir, stadı modern hale getirip çapulcu taraftar kitlesinin artık kahvelerden maçı izlemesini sağlamaktır.
@theotheo:bu konuda sana katılıyorum.3-5 tinerci alkolik ve sapkının çarşı eşofamanı giyip tribünde olmasını bend ehazmedip içime sindiremiyorum.temizlensin.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sanki biz sapkın adamlar tribünde olsun diyoruz...

esperanza dedi ki...

1. onceligimiz neden stad projesi olsun yau, stadi takan kac tane besiktasli var su donemde ??

pseudotimes dedi ki...

Ne yeni stadyum projesi ne tribün hijyeniği şu anlar bunlar önceliğimiz olmasa gerek. Daha önemli adımlar gerek bize. Ciddi ciddi küçülmemiz gerekiyor şu mali tablolardan sonra ama millet alttan alttan stadyumda koltuğum ısınsın cırcır olmayım yanımdada sapkın(kime göre neye göre) adam oturmasın derdinde. Yaa sabır

hayyam dedi ki...

3-4 gundur secim gununun yaklasmasiyla beraber forumlardaki ve buradaki tartismalar yogunlasti ama butun tartismalarda yasanan olay veya kisir dongu burada da kendini gostermekte. Tabi ki burada sorgulayan insanlar cogunlukta olmasina ragmen ulke genelini ve egitim durumumuzun gostergesi olarak bir konuyu veya bir sureci tartisirken taraftar oluyoruz. Sonucta kimin ne dedigi veya ne kadar dogru ve gercekci konustugu disinda bunu kim neye dedi. Su an YD'yi destekleyenlerle her kosulda RTE yi destekleyenler arasinda hic bir fark yok. Sadece o insanin taraftari olunmus durumda.
Bundan sonra Theo gibi insanlar cikip bana ben oyumu Ufuk Uras'a verdim diye kendilerinin ne kadar aydin oldugunu gostermeye calisiyor. Sen oyunu Ufuk Uras'a degil Karl Marx a versen ne degisir (Belki Karl Marx icin degisen sey mezardan geli o oyu biyerlerde paralar).
Yani BJK 2003 te nerdeymis bugun nereye gelmis buna bakmadan konusuyoruz. 2003 te her ilkokul cocugundan kaci BJK li idi simdi kaci? bunlari sormak gerekir. Ben cevremde yeni bir Besiktasli goremiyorum ya siz? Sonucta finansal anlamda da, taraftar anlaminda da bir cokus var klupte ve siz hala stad yapacak diyorsunuz. Yapilanlar yapilacaklarin teminatidir. Haaa ne olacak YD ile 3 yil sonra klupten alcagi 50 degil 100 olacak ve digiturk ten butun gelirleri temlik edilmis olacak.

dj_aNdy dedi ki...

Theo,

Çapulcular diye tanımladığın insan
profilini biraz daha açabilirmisin? Alkol alıp magandalık yapan insanlarsa yanıtın, YD'in Oğuz Sarvan ve Ahmet Çakar Diyaloglarından sonra
hangi gruba dahil olabilir sence?
Neden bu sınıf ayrımını yaparken
insanların kendi iradesizliğini ve kültürsüzlüğünü dikkate elmıyorsunuz? O bahsettiğin kahvelerde maç izleyip 10 tane theo
yada 100 tane YD eden insanlar var unutma bence...

theotheo dedi ki...

@dh

kahvelerde maç izleyenlerden değil, stada girmeden zil zurna sarhoş olup, arabaların önlerini kesen, kızlara laf atan, kıçıyla içen krolara lafım.

bu herifleri görmekten mutluluk duyuyosan?

Yorum Gönder

Ara