.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Ocak 2010 Cuma

İki Resim Arasındaki Bir Fark

Sahne I:
Genelde Orhan Yıldırım'ın yazılarını ciddiye almam, zira kendisi ya masa başında sallıyordur, ya da "emir büyük yerden geldiği" için ısmarlama bir şeyler yazmıştır. Bu da zannımca ısmarlama yazı kategorisine girer. Kendisi Serdar Adalı ile görüşmüş (görüşmüş derken, Orhan Yıldırım'a diğer Yıldırım'dan talimat gelmiştir "bu minvalde bir şeyler yaz" diye.), yeni yönetimin güçlü ismi şunları söylemiş:
“Messi’yse Messi, Ronaldo’ysa Ronaldo... Maliyeti önemli değil. Tabii ki bu oyuncular olmayabilir ama tüm dünyada yankı uyandıracak iki dünya yıldızı alacağız. Bizim için maliyet artık sorun olmayacak. Taraftarımızın bu yönde rahatsızlığı var. Rakiplerimiz iyi oyuncular alıyor. Ama biz onlardan çok daha üstün iki transfer yapacağız. Taraftarımız ile kulüp arasındaki soğukluğu noktalayacağız. Tribünlerimiz takımıyla gurur duyacak.
Aksu'nun yönetim listesinde bulunan, Microsoft genel müdürlüğü de yapmış Emre Berkin ile bir röportaj yapılıyor. Kendisi diyor ki:
"Ben iyi bir futbol seyircisiyim ve iyi bir taraftarım. Ama benim çok iyi transfer yapacağımı söylemem, atmasyon bir beyanat olur. Bizim yapacağımız profesyonel bir yapı getirip, bir transfer komitesi kurup, sorumluluk ve belli bir bütçe verip, bu bütçe içerisinde operasyonu sürdürmektir. Anlık kararlarla transfer yapılmamalı. Herkes yanlış yapabilir ama bariz yanlış yapılmamalı. Mesela Tabata transferi ağızlara sakız oldu. Bu, onun için de kötü. Çünkü 8 milyon Euro onun cebine de gitmiyor. Bunun yanlış olduğunu anlamak için futbol ilahı olmaya gerek yok."
************************************************************************************
Oy vereceğiniz anlayışı siz seçiniz, ben karışmam, benim işim bildirmek. Elçiye zeval olmaz.

10 Yorum:

Benim yorumum sudur:

Sahne I bizi aptal yerine koyuyor, sahne II koymuyor.

esperanza dedi ki...

Sahne 1- Borc var huzur var

Sahne 2- Borc var ama sistemimiz de var


Not: Huzur derken tirnak icinde...

alper dedi ki...

sahnew birde ricardinho gelir..
sahne 2 de ramazan özcan..

ikiside işimize yaramaz ama sahne 2 deki daha ucuza mal olduğu ve daha az zarar edeceğimiz için kahrı çekilir.

renom dedi ki...

sahne 1'den anladığım antep'ten gene büyük çapta bir kazık yiyeceğiz...

sahne 2'den anladığım ise transfer konusunda popülizme kaymadan mantıklı konuşmaya çalışan bir yönetici adayı...

Benim merak ettigim su; sanki Demiroren'in 5.5 yildir dedigi "Yildizsa yildiz, paraysa para" degilmis gibi insanlar "Ooo bak para gelcekmis" diyorlar. Yahu Besiktas'in sorunu para degil ki? Demiroren bizzat cebinden 60 milyon vermedi mi bu kulube? Yildiz transferleri yapmadi mi zaten? Sonuc ortada degil mi? Bu kadar mi unutkaniz yahu?

Allah'a inanmamak icin sebebim olur bu insanlar. Cunku o kadar yuce bir varlik olsa, yarattiktan sonra takip ederdi, sevdigi kullarini bu kadar salaklikla muhattap etmezdi.

Adsız dedi ki...

Çok hoş bir karşılaştırma olmuş

MetinAliFeyyaz dedi ki...

Eğer olay "paraysa para" ise Araplar gelsin,kulübü satın alsın,görelim parayı.Sahne 2 : Arsenal anlayışı,bakalım delegeler hangisine oy verecek

carlito dedi ki...

harikasın shelbyl, gerçekten teşekkürler.. bu iki resmi ortaya koyabilen birilerinin olduğu görmek bile insanın içini rahatlatıyor.. artık aradaki farkı görmek de bakanlara kalmış..

lamhaltas dedi ki...

atlanan birsey var. sahne II de emre berkin "yildiz transfer etmeyecegiz" demiyor. sadece mantalitemiz bu olmayacak diyor. Yoksa yildiz transfer icin illa 10-20 milyon sart degil. surdurulebilir bir sistemle dunyaca unlu oyunculari makul fiyatlara almak mesele olmaz bosman sagolsun.
kisaca vizyonun ne oldugunu karsilastirmali olarak acikliyor.

http://www.kartalhaber.com/haber/13035782/sampiyon-gsaray-besiktas-sonuncu.html

Bu haberde ne demek istemişler tam olarak anlamadım.Ekonomist arkadaşlar yorumlayabilir mi ?

Yorum Gönder

Ara