.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Ocak 2010 Çarşamba

Farkında Mısınız?

Üç büyük takımla ilgili tüm transfer haberleri aynı futbolcular üzerinden yapılıyor. Galatasaray'da oynamakta olan Elano Blumer'in sezon başında Beşiktaş'la ilgili çıkan transfer haberleri buradan köye yol oldu. Ricardo Quaresma dedikleri adam Beşiktaş'ın Şampiyonluk balosunun en talihsiz tezahüratıydı. Giovani Dos Santos adı, şimdilerde geçirdiği kazayla adını duyduğumuz Diego Buanonotte'den daha az anılmadı. Peki ya Roman Pavluchenko? Bir transfer döneminde bu kadar aynı ismin, üç büyük takımımız için adının geçmesi sizce tesadüf olabilir mi? Anlaşıldığı kadarıyla kulüpler önce ortaya gelen salatayı yiyiyorlar. Sonra kendi tabaklarına geçiyorlar. Beşiktaş'ta Matteo Ferrari, Michael Fink, Fabian Ernst kendi tabağının yiyecekleriymiş örneğin. Galatasaray'da Neill, Abdel Kader Keita. Fenerbahçe'de Andre Santos. Oysa Giovani Dos Santos, Ricardo Quaresma, Roman Pavluchenko, Elano Blumer, Fabrizio Coloccini'nin ortak menünün yiyecekleri oldukları o kadar açık ki. Bazen Beşiktaş yemeyip Galatasaray yiyiyor, bazen Fenerbahçe. Bizim sorgulamamız gereken ise bu isimler değil elbette. Kim bu adamları pazarlayanlar? Türk futbolunu 2 menajer mi yönetiyor? Ertuğrul Sağlam hayatında kaç defa Udinese'yi izlemiş te Sivok - Zapotocny'i istemiş... Sonradan da açıklama yaparlar; "Teknik direktörümüzün çok istediği..." diye. Siz masaya salata diye patates kızartması koyarsanız salata niyetine patates kızartmasını yedirirsiniz. Tabi biz yemeyiz, o ayrı. Galatasaray'ı da ağız tadından dolayı tebrik ederiz. Biz de sezon sonunda boşları toplarız artık...

38 Yorum:

Pamukk dedi ki...

bir "off off" daha
bu sene ki moda yorum

Şu 3 büyüklerin transfer politikasına deli oluyorum.Bugün uefa kupası şampiyonu Shaktar Donetsk yıldız(!) transferi yapmıyor da bizimkiler sanki stadını yaptı,tüm kurumsal hamlelerini bitirdi de keita'ya,dos santos'a saldırıyor.Yine shaktar'a dönelim.Adamlar transfere para harcıyor mu,bizden daha fazla para harcıyor ama gidip kewell,keita gibi adamları alıp ölü yatırım yapmıyor.Brezilya'dan yıldız adayı olabilecek oyuncuları toplayıp ileride avrupa devlerine fahiş fiyatlara satılabilecek oyuncu yetiştiriyorlar.Gs'ın yabancılarının ise tamamı avrupa'da başarılı olamamış(nonda,neill hariç) ve bir daha asla para etmeyecek oyuncular.3 büyükler ne zaman bir yabancı oyuncuyu ucuza alıp da aldığı değerin 2-3 katına satmış.Belki Bobo 2 milyon euroya alınıp değeri bir aralar 7-8 milyon eurolara çıkmıştı o kadar başka hatırlamıyorum.
Menajerlik şirketlerine ise hiçbirşey diyemiyorum.Bizimkisi de,gs'ın ki de bir alman şirketiydi sanıtım.Şu Murat Aksu'nın scout sistemi lafta kalmaz inşallah.

lamhaltas dedi ki...

katiliyorum jessie. ve bu olay ben kendimi bildim bileli bu sekilde oluyor. cozumu de cok kolay olmasa da maliyetli degil. iyi bir scouting ekibi kurmak gerekiyor. amerikayi kesfetmek de degil. elde yeterli miktarda model var diye dusunuyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben galatasaray'ın elano ve keita'dan para kazanacağını düşünüyorum.

Ulaş Anlı dedi ki...

dos santos ve jo(3/4) kiralık nonda 1 milyon euro kewell bonservissiz neill bonservissiz(sözleşme bedeli o)
elano 7 milyon euro(şahtar 7.6 milyon euroya brezilyadan getirdi)
keita 8.5 milyon euro(lyon 16 milyon euroya almıştı)

sembolist dedi ki...

izlenmeye değer adamlar..görsellik-izleneblirlik futbolun nüvesi..

delgado dedi ki...

afedersiniz de keita'da kewell'da ne var yahu? kewell bonservisi elinde geldi ve 2 senede gayet iyi katkı verdi takımına. keita dediğin bizim tabata'yla aynı bonserviste ve gayet yetenekli bir adam katkısı da gayet çok oldu. nonda ve neill da para etse ne olur zaten ne kadara getirmişsin.

esgo dedi ki...

Kara Kartal işi bitirdi

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Caner’le anlaşmaya varan Siyah-Beyazlılar, devreye Trabzonspor’un girmesiyle sıkıntı yaşasa da pürüzleri ortadan kaldırmayı başardı. Zico’nun çalıştırdığı CSKA’ya 2007’de Manisa’dan giden Caner, henüz 20 yaşında. Takımıyla 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç yıldızın bonservis bedeli 4 milyon Dolar civarında. Zico, normalde ileri dönük orta saha oyuncusu olan Caner’i son maçlarda sol bek olarak oynatıyor.

fanatik

Pamukk dedi ki...

Çifte şampiyonlukla biten sezonun ardından yıldız alacağız söylemleri ile transfer sezonuna giren Beşiktaş yönetiminin görüştüğü isimlerden biri olan Meksikalı oyuncu Dos Santos an itibari ile Galatasaray`a transfer oldu.

5 milyon euro`ya anlaşan Beşiktaş ile anlaşan Dos Santos son anda siyah beyazlı camianın kapısından dönmüştü.

Son anda bu oyuncunun transferinden vazgeçen Beşiktaş ise transferin son günü 8 milyon euro`ya Gaziantepspor`un Japon asıllı Brezilyalı oyuncusu Tabata`yı kadrosuna kattı.

Taraftarın o dönemde en çok istediği isimlerden biri olan Dos Santos bugün itibari ile Galatasaray ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaştı.

Sanıyoruz ki bu durumda geriye sadece kime niyet, kime kısmet demek kalıyor.

HABER1903

esperanza dedi ki...

Galatasarayimiz mutlulugu neden bu kadar uzaklarda ariyor anlamiyorum. Serdar Ozkan i gozlerine mi sokalim illa :o

Sertug Ozgur dedi ki...

Sadece shakhtar değil cska,dinamo kiev,sparta ve belki diğer rus/ukrayna takımları da çok iyi oyuncular alıyor.

Son yıllarda başarıları zaten ortada.

Üstelik zhirkov, barçaya giden ismi zor olan çocuk , arshavin gibi yerlilerini de iyi paralara verdiler.

Benim anlamadığım niye bizim takımlar başka ülkelere özenirken rusyayı örnek almaz. Hani hep model falan ararız ya alın işte rusya. Transfer sezonunda da yazmıştım aynısını.

Belki o kadar güçlü mali kaynağımız yok kulüpler olarak ama yabana da atılcak gibi değil.

Şu Rusya mevzusunu incelemek lazım.

Bu kadar mı zor bunu başarması.

G.Saray için demiyorum bunu laf transferden açılınca değindim.

Fakat Elano'dan sonra Dos Santos'un da gelmesi beni de işkillendirmişti, şu tabak mevzusuna gerçekten hak vermek gerek.

Unknown dedi ki...

4 aylık transferler moda oldu gs de. Üstünel transferde fiş almıyor galiba.

bonaventure dedi ki...

bizim gazeteler bütün oyuncuları yazıyor ondandır. 2 senedir fnatik ve türevi gazeteler almıyorum ama son hatırladığım bombaları bir sayfada 6 tane forvet yakıştırmalarıydı galatasaraya. ee bir tanesi de denk gelir herhalde her hangi bir transfer döneminde her hangi bir takıma.

arkadaş ibisevic, misimovic, jovetic falan dedik işte.
orada mis gibi bosna duruyor bir göz atan yok amına koyum

RuFF dedi ki...

Hepsinin ismi bizimle geçmişti ve hepsini gs aldı.Peki bu oyuncuların hepsini GS değilde FB alsaydı bizim taraftarın durumu şuan ne olurdu düşünmek istemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Bir de su Haldun Ustunel'i tanri ilan etmiyorlar mi.....
Adam Ingiltere 2.ligine kiralanmis ve orda tutunamamis bir oyuncuyu 4 ayligina kiraliyor.
Everton'da tutunamamis, antrenorunu delirtmis bir forveti 4 ayligina kiraliyor.
Ve sonra da buyuk yonetici ilan ediliyo, hey yavrum hey.
Everton gitti bedavaya Senderos'u kiraladi, 32 yasindaki Neill'i satti ustelik, GS gitti sezon basinda bonservissiz olan 32 yasindaki adama bonservis ucreti odeyip satin aldi, simdi iyi transferi Everton mi yapti yoksa GS mi?

neo_494 dedi ki...

Alsınlar tepe tepe kullansınlar ona dicek bişeyimiz yok ama.
Neden müthiş medya sadece Beşikaşın borcuyla ilgileniyorken Gs bu futbolcuları alırken öpücükmü veriyo ki hiç borcundan bahsedilmiyor.
Bende bunu anlamıyorum.

martel dedi ki...

beşiktaş kendi oyuncusunu başka takıma bedava kiralayıp maaşını da ödüyor üstüne,sonra galatasarayın transferlerine laf söyleniyor.everton da diil galatasaray da diil,beşiktaşdır en iyi transferleri yapan..

yahu şu çok açık. alırlar almazlar ama

-avrupada forma giyemeyecek oyuncuyu biz alsak
-sezon başında aldığımız kaleciyi/oyuncuyu vs yeni aldığımız oyuncuyu register etmek için biz göndersek
-2,5 sene sakatlıktan başını kaldıramamış topçuya tazminat ödeyip göndersek ,

boyalı basın demediğini bırakmazdı.

adamlar kewell'ı gönderecez diyorlar. ki seyircileri çok seviyor adamı ama gönderecekler.

bizde olsa basın itin götüne sokardı yahu. çarşaf çarşaf skertirlerdi.

Pamukk dedi ki...

örneğin; legrotalieyi alıcaktık ama hocamız istemedi biz masumuz derler.
sonra legrotalie çıkar türkiye müslüman bi ülke olduğu için oraya gitmedim der.
at yalanı öpim inananı

Pamukk dedi ki...

a2nin golcüsü can erdem pişmek için SİİRTJETPASPORA yollanmış höh daha başka yer kalmadı mı pişicek

Pamukk dedi ki...

hadi bu kes gs fb almamış
sapara- agüçü :O

Gürcan Ulusoy dedi ki...

aferin pamukk kaptın işi

Pamukk dedi ki...

maaşa bağlarsınız artıkın

Schumy dedi ki...

Beşiktaş'ın muhteşem scouting sistemini kullanarak yaptığımız transferler Elano olsun, Gio olsun...

Beşiktaş'ı ve eşsiz sistemini kutlarım. Kendileri buluyor biz alıyoruz hep. Ama onlar gidip Tabata'yı Fink'ş alıyor...

Kim inanır buna ? Şaka gibisiniz gerçekten...

Schumy dedi ki...

BJK4EVER

Bizi Everton'la kıyaslarken kendinizi kimle kıyaslıyorsunuz ?

sembolist dedi ki...

BJk4EVER çok komik yazmışsın,bir hezeyanın cümleleri sanki ahaha:))
Aradaki farkı şimdi anladın,antep'ten futbolcu almakla,M.City'den,Evertondan futbolcu alma arasındaki farkı:))

Gökhan dedi ki...

@ Schumy

yazıda anlatılmak istenenin Beşiktaş'ın bulduğu adamları gs'nin kaptığı değil de sürekli aynı oyuncuların gündeme gelmesinin arkasında bazı dolaplar döndüğü olduğunu anlayamadın mı yoksa anlamak mı istemedin ?

bir de birisi gs ile ilgili olumsuz bir laf söylediğinde ne kadar çabuk cevap geliyor ona da şaşırıyorum,sanki tetikte bekler gibisiniz valla.

Jatrah dedi ki...

- "2,5 sene sakatlıktan başını kaldıramamış topçuya tazminat ödeyip göndersek ," Sakatlıktan başını kaldıramayan topçu Nonda ise 63 lig maçında 20 gol atmış. Toplamda da 87 resmi maçta 40 gol. Tazminat denilen önümüzdeki 4 aylık alacağını toptan verip, sözleşmesini fesh etmek. Del Bosque ile karışmasın da. Eğer Linderoth ise (ki tahmin ediyorum o) tazminat ile ilgili denilenlerin aynısı geçerli. Fesih ile ilgili de neden spekülasyon/malzeme olsun basında? Verimlilik neredeyse sıfır ise "Al sana 4 aylık maaşın, kontejyanı doldurma." demenin nesine kim ne diyecek.

- "sezon başında aldığımız kaleciyi/oyuncuyu vs yeni aldığımız oyuncuyu register etmek için biz göndersek" Linderoth da Nonda da 2007'de transfer edildi.

Türk basının ultra gerzek olduğunu kabul ediyorum. Galatasaray/Fenerbahçe dominasyonu olduğunu da. Ama bazen "Basın bize demediğini bırakmazdı :(" demek için çok fazla zorluyorsunuz. Yapmayın, etmeyin.

Pamukk yukarida yazmis. Butun yaz ona buna giden Sapara Ankaragucu'ne gidiyor. Simdi tam hatirlamiyorum da, gene boyle buyuklere yamanan bir adam Genclerbirligi'ne mi Gaziantep'e mi ne gitmisti yakin zamanda.

Hala daha GS - BJK konusmayin rica ederim. Haa, bu arada iddialara gore BJK4EVER arkadasimiz bir nevi troll, kendisi bu iddialara yanit verene kadar cok da fazla polemige girmeyiniz, ricamdir.

Gs blogu olarak tahmin ettiğim yandaki bir blogda da avrupanın en fiyakalı transferleri diye bir post atıp fotoğraf olarak da Coca Cola İngiltere ligi'nden aldıkları Fos Santos'un resmini koymuşlar.
Normalde genç bir oyuncu bir takıma kiralandığı zaman o takımın taraftarları "İyi olmuş","Oynayacağı bir takıma gitmiş" diye kendi aralarında avunurlar ama city ve tottenham forunları hepsi bayram ediyor.Ne kadar bidon oyuncu olduklarına siz karar verin artık. :)
Gs bu sene de şampiyonlar ligine kalamazsa (ki ilk 2'ye girme ihtimalleri düşük) batar.Adnan Polat yönetimiyle birlikte gider,Gs taraftarı da Haldun Üstünel'i hain ilan eder.Dediydi derdiniz. :)

sevgili jatrah. görüyorum ki gözlükler çıkmadan görmek zor oluyormuş.

bazı şeyleri anlamaya çalışmak niye zor geliyor. hayır hepimiz 36 atp şeyediyoruz yahu.

leo franco gitsin diyen ben miyim? orada nonda/linderothtan bahsetmiyoruz. olsaydılardan konuşuyoruz

neyse laf anlatmaya çalışmayacam yahu. ne anlarsanız anlayın

Pamukk dedi ki...

okuduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı
bu sarı renklilerin hepsi böyle vallahi de billahi de

martel dedi ki...

iyi de gsaraylıların yaptığı yorumlar yazıya değil zaten,yorumlarında gsaraya sallayanlara yazılmış..okuyupta anlamamak bu olsa gerek..

Pamukk dedi ki...

"Tribal Enfexion dedi ki...

neyse laf anlatmaya çalışmayacam yahu. ne anlarsanız anlayın"

sambalici dedi ki...

Bahsedilen "hep aynı oyuncular üzerinden dönen transfer dönemleri" ve klüplerin hep bir kaç menejerin eline bakmaları artık daha çok kişiyi rahatsız etmeye başladı, bu konuda genel olarak bir uyanma var hafif de olsa. bizde bu tip durumları az da olsa kıran lucescu vardı mesela, shaktar'a yaptığı brezilyalı transferleri falan filandan önce beşiktaşta mesela giunti ve zago gibi takımın eksik noktalarına tam uygun şahane transferleri güzel örnekler. eskiden daum'un brezilya'da sağlam bağlantıları vardı ama fenerbahçe'ye pek hayrı dokunmadı mesela zamanında bi leverkusen'e aldırdığı oyuncular kadar.

esasında bizde de arada uyanıyorlar bu durumlara ama anlık parlamalarla oluyor. bu sivok-seric-zapotocny transferlerinde beşiktaşın savunma eksikliğine karşılık bu oyuncuların italyadan gelen savunma tecrübeleri nedeniyle alındıklarını sinan engin söylemişti, bu üçlünün başarısı-başarısızlığı ayrı tartışma konusu da genel düşünce doğru bence. tabi "e abi niye gidip italyan almadınız o zaman" demiştim duyduğumda, legrottaglie gelmedi ama ferrari'nin katkısı ortada. ki o bile menejer tavsiyesi üzerine alınmış bir oyuncu galiba.

football manager'da açıyorsun mesela alıyorsun beşiktaşı, önünde müthiş bir database var, ilk yaptığın takımın eksik bölgesini yamamak oluyor, sonra meşrebine göre genç yetenek falan alıyorsun şu bu. gerçekte yönetici arıyor menejeri, "elinde kimler var kelepir" modeli bi kaç adamı seçiyor. elbette gerçek hayatta bir transfer komitesi kurmak iki tıklama ile olmuyor ancak bu kadar paranın döndüğü bir işte yönetimlerin böyle hata lüksüne sahip olabilmeleri, bilgisizlikleri çok acayip geliyor bana. hani süper ligde dönen oyun günümüz futbolunda ne kadar dandik olursa olsun seviye olarak klüp yönetimlerini kat kat aşmış durumda. garip valla, toplu bir reform gerek klüp yönetimlerinde. captain obvious'a bağlayıp bitirdim heh.

Jatrah dedi ki...

Martel'in dediği gibi yazıya değil tepkim, altında yazılanlara.

Ve rica ederim gerizekalı iması yapacaksanız insanlara, "sevgili x" falan diye lafa girmeyin bence direk hakaret edin. Sonra da "gözlükler çıkmiy :(" diyerek sağduyunun sesi rolü kesersiniz, ballı lokma tatlısı olur.

Herhangi bir takım taraftarına ait blog/forum'da başka takım tutup insan gibi bir şey yazıp, tartışmayı beklemek embesilce bir davranışmış. Bunu kabul ediyorum.

Size siyah-beyaz günler.

Jatrah, (sevgili demedim bak)

Bir yanlis anlamayi hemen "Herhangi bir takım taraftarına ait blog/forum'da başka takım tutup insan gibi bir şey yazıp, tartışmayı beklemek embesilce bir davranışmış." sonucuna baglamak bence cok yanlis bir davranis.

Burada aydin'dan sembolist'e, baris'tan zombie'ye galatasaraylilar var, arada takilinir edilir ama okurlar, yazarlar, farkli ses olurlar.

Embesilligin tanimi nedir senin gozunde bilmem ama, bence haksizlik ediyorsun kendine.

Yorum Gönder

Ara