.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Bütün Kahve Ayağa...

Yıl kaç hatırlamıyorum, Rakamla 10'da Acıbadem yazmış, okuyunca unuttuğuma utandım ister istemez... Sonra "nesi yaratıcı Beşiktaş taraftarının" diyorlar, sessiz kalıyoruz, böyle spontanelik var mı...
Acıbadem orda da bırakmamış, Star 1'li, Magic Box'lı günlere döndürmüş bizi, tıklayın okuyun... Müsaadeleriyle, soğuk bir günde Beşiktaş'ı yalnız bırakıp maçı bizimle izlemeyenlere sitem ettiğimiz güne dönüp, yazısını alıntılıyorum... Hangi maç olduğunu hatırlayan olursa çok sevinirim, Özsahrayıceditspor ayarında bir maçtı sanırım...
"Hangi maçtı unuttum. Statta seyirci sayısı beş altı bin kadar. Kapalı tribün altlı üstlü 'siyah-beyaz' çektikten sonra, yeni açığı ayağa kaldırıp onlarla da 'siyah-beyaz' diye bağırıyor karşılıklı. Sonra numaralı ve eski açık da cevap veriyor sıraları geldiğinde ve son olarak bütün stat eşlik ediyor. Dönüyorlar meşhur Beleştepe'ye. 'Beleştepe, Beleştepe' diye bağırılnca sahasının yarısını gören yerde maçı izleyenler el sallıyor ve kapalıdan her 'siyah' diye haykırıldığında 'beyaz' diyor oradakiler de. Kapalı tribün mesajı sona saklamış. Herkes stadı tavaf edercesine tezahüratta bulunduk bitti diye düşünürken 'Ayağa ayağa bütün kahve ayağa' sesleri yükseliyor. Peşinden 'Oooooooooo... SİYAAHHH!!!... tabi ki karşılık yok... Son sözleriyle de ekran başındakilere sitemler yollanıyor; 'Gelmeyenler utansın'..."
Acıbadem - Rakamla 10
Resim: Devran Bostancıoğlu'nun blogundan

7 Yorum:

esgo dedi ki...

Kimse net bir şey hatırlayamadığı için Yuki'nin ''Özsahrayıcedit maçı olabilir'' tahminden yola çıktım ve iki bilgiye ulaştım.

Birincisi:

BU arada Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve İstanbulspor'un, İstanbul'da oynadığı Türkiye Kupası 3. kademe maçlarında toplam 25 gol atıldı. Ancak bu golleri sadece tribünlere gelen 8 bin futbolsever izleyebildi. Kupada Galatasaray, Vanspor'u 7-0, Beşiktaş Özsahrayıcedit'i 3-0 ve İstanbulspor da Türk Telekom'u 5-0 yenmişti.

* Şimdi burada 3 maçı toplam 8bin kişinin izlediğinden yola çıkarsak bizim maçta da sözü edildiği gibi 2.5 - 3 bin kişinin olduğu sonucu çıkıyor ve söz konusu maç gerçekten Özsahrayıcedit olabilir.

İkincisi:

Lig lideri Beşiktaş bugün Türkiye Kupası 3. Tur mücadelesinde 2. Lig temsilcisi Üsküdar Özsahrayıcedit ile karşılaşıyor. BJK İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak ve hakem Mustafa Kalkandelen yönetecek. Maçı, Kanal 7 naklen yayınlayacak.

* Buradan yola çıktığımız zaman da Kanal 7'nin vereceği bir maç için de insanların kahveye gitmesi pek olası gözükmüyor. Söz konusu tezahürat yapıldığına göre kupa maçları (veya hangi maçsa artık) şifreli kanallardan yayınlanıyordu ve ister istemez kahvedeki çoğunluğa bir gönderme yapılıyordu.

alper dedi ki...

o vansporda hep 7 yerdi o zamanlar yav.:)) gasteler manşet atardı kartal-fener -xxx falan vanı 7 bitirdi diye.
kanal 7 ne zaman maç vermiş hayret doğrusu.oda ilginç.

AQ-47 dedi ki...

Kanal 7 bi ara hazırlık ve kupada ilk tur maçlarını veriyordu maalesef.

kabataş dedi ki...

olayı hatırlıyorum maçı hatırlamıyorum ama çok eski değil en fazla 3 yıl olmuştur eskilerde aramayın.

AGA ONU BUNU BILMEM AMA EGER KAVVEDE MAC IZLIYCEKSEN BU KESINLIKLE FENERBAHCE MACI OLMAMALI. BIR TAKIM TARAFTARI ANCAK BU KADAR YANLI MAC IZLER..
OBJEKTIFLIGIN O SU YOKTUR BU TARAFTAR TIPINDE.. BU KANIYA KESIN VARMAMDAKI MAC, YILI TAM NET HATIRLAMIYORUM FAKAT KONYA MACIYDI KAHVEDE OTURMUSUZ YALANDAN IZLIYORUZ ARKADASLA, ANELKA O MESHUR ELLE GOLU ATIYOR LIG TV GOLU 55 ACIDAN GOSTERIYOR BEN VE CIMBOMLU ARKADAS YORUM YAPMIYORUZ, SONUCTA BARIZ EL HERKESIN GORDUGUNU DUSUNUYORUZ, BIRANDA ARKAMDAKI ADAMIN SOZLERIYLE SOK OLUYOR, BEYNIMDEN VURULMUSA DONUYORUM "OMZUYLA ATMIS ABI, BARIZ GOL" SOYLE SADECE KAFAMI ARKAYA DOGRU CEVIRDIM ADAMA BAKTIM, DEDIM ABI HELAL OLSUN ORDANDA O BARIZ GOLU CIKARDIN, TEBRIKLER...
KAHVEDEN CIKTIM BIR SIGARA YAKTIM ...

carlito dedi ki...

bence özsahrayıcedit maçı değildi, öyle olsa hatırlardım.. hafızama güveniyorum.. o maçta yapılan geyikler genelde pascal üzerineydi, hatta pascal bizi discoya götür tezahuratının ilk çıktığı maçtı ve yedek kulübesindeki pascal ayağa kalkıp "hadi kalkın gidiyoruz" der gibi bi hareket yapmıştı :)

bence bu "bütün kahve ayağa" olayı daha eskilere dayanıyor olabilir..

AcıbadeM dedi ki...

Özsahrayıcedit maçı değil, çok daha eskilere dayanıyor. Cine5'li zamanlar... Bir arkadaşım bunun o maçtan sonra bir ki kez daha tekrarlandığını söyledi.

Yorum Gönder

Ara